Conferinta de presa. Lansarea electorala a PNL va avea loc simbata

Astazi, la sediul PNL, a avut loc o conferinta de presa, in care au fost abordate patru subiecte: 1.Lansarea campaniei electorale a PNL. 2.Lista PNL pentru Parlament si Mesajul PNL in campania electorala. 3.Sprijinul moral si politic exprimat de Partidul National Liberal din Romania. 4.Discriminarea mediatica a PNL.

La conferinta de presa au participat Vitalia Pavlicenco, presedintele PNL, Igor Cupet, reprezentantul PNL din R.Moldova pentru relatiile cu PNL din Romania, locul doi pe lista PNL, Andrei Iuri-Apostol, membru al BPC al PNL, primul presedinte al PNL din R.Moldova, locul 6 pe lista. La conferinta au mai fost prezenti Anatol Revenco, vicepresedinte al PNL, locul 3 pe lista, si Bogdan-Alexandru Boza, reprezentantul PNL din Romania pentru campania electorala a PNL din R.Moldova.

Referitor la primul subiect, s-a dat avizul ca simbata, 23 octombrie, va avea loc lansarea PNL in campania electorala in Scuarul Europei, la ora 11.00, la care vor participa adepti si simpatizanti ai PNL din capitala si din raioanele republicii. Referitor la lista si la slogan, s-a mentionat calitatea persoanelor profesioniste incluse pe lista PNL, in primii 15 fiind 8 femei, in primii 10 fiind 5 femei, 2 tineri economisti cu studii in Romania si trei domni cu experienta profesionala si politica. Sint 37 femei, in total, 67 barbati, 17 tineri;  sint 44 persoane din Chisinau, 58 din teritoriu. Sint 21 pedagogi, 2 doctori in stiinte, 11 medici, 12 economisti, 10 juristi, 17 oameni de afaceri. Pe lista PNL este cel mai in virsta candidat pt Parlament, Igor Burca, in virsta de 88 de ani.

PNL participa pentru prima oara ca entitate politica pentru alegerile parlamentare si are sprijinul PNL din Romania. In continuare, postam Mesajul PNL, Scrisoarea semnata de Crin Antonescu, Presedintele PNL din Romania, si Declaratia PNL privind discriminarea mediatica.

„Mesajul PNL in campania electorala

Spre fericire, in 14 ani de regim comunist, din cei 19 de Independenta a acestei palme de pamint romanesc, ocupat de URSS pe 28 iunie 1940, fortele antinationale nu au lichidat spiritul national, aspiratia unionista, procesul de renastere nationala.

PNL, reconstituit in 2006, si-a pastrat verticalitatea sub regim comunist, dar si sub o guvernare democratica. PNL a sprijinit fortele liberale pe 29 iulie 2009, contribuind la demolarea regimului comunist. PNL a fost alaturi de Alianta pentru Integrare Europeana, dar a avut o pozitie ferma fata de greselile acesteia si de tratarea fara demnitate a istoriei noastre zbuciumate.

PNL regreta ca democratii nu au format un Bloc al Unitatii Nationale sau o Alianta a Unitatii Romanesti, pentru a nu admite revenirea comunistilor la guvernare.

PNL vine cu un Mesaj al Demnitatii Nationale, cu Mesajul Unirii celor doua state romanesti – “PNL propune Unirea cu Romania. PNL reda Demnitatea” – ca un Act firesc de dreptate istorica si unica salvare de saracie si disperare. Eroii Neamului au afirmat adevarul ca “Ne vom salva doar revenind la romanism si realizind reintregirea neamului romanesc”.

Unirea cu Romania – prin votul suveran al cetatenilor sau prin Parlament – este calea cea mai scurta spre Europa, unde legea e pentru toti, cetateanul e liber, are drepturi, poate munci si avea un trai ca omul.

PNL este sigur ca, prin reintregirea neamului romanesc, vom scapa de saracie. Unde-s doi, puterea creste si dusmanul nu sporeste. Saracia poate fi eradicata, somajul poate fi redus si alte probleme pot fi solutionate doar daca vom avea investitii straine considerabile, ce au nevoie de o zona de securitate solida, de o umbrela pentru investii. Aceasta poate fi oferita de NATO si UE. Unirea cu Romania ne garanteaza securitatea si ne deschide calea spre bunastare.

PNL saluta ca Romania nu recunoaste consecintele Pactului Molotov Ribbentrop, care a zmuls Basarabia din trupul Romaniei. Autoritatile sovietice i-au deportat pe basarabeni, i-au supus genocidului, unei vieti inumane.

PNL a incins Hora Unirii sub regim comunist, de Ziua Europei, pe 9 mai 2008, si a facut un lant uman intre actualul Parlament si Sfatul Tarii, care a votat Unirea.

PNL a protestat contra defilarii soldatilor moldoveni pe Piata Rosie, precum a decis gresit Alianta pentru Integrarea Europeana. Tinerii national-liberali au coborit drapelele in doliu si pe 28 iunie, pe 23 august, cind am comemorat doua ocupatii sovietice.

PNL i-a solicitat Cancelarului federal german sa isi prezinte scuzele in fata poporului roman pentru Pactul Hitler-Stalin si sa ceara Rusiei sa permita reunificarea Romaniei, cum a permis reunificarea Germaniei.

PNL trezeste speranta de regasire a romanilor intr-un singur stat, puternic, intr-o Europa unita. PNL spune raspicat ca propaganda comunista ne-a facut un mare rau. PNL vrea sa scoata din sufletul cetatenilor frica de Romania – o tara europeana, cu cetateni europeni. Romania e si Tara basarabenilor. Moldova e Romania si Romania e Moldova. Romania are probleme doar deoarece inca nu e intregita. Insa in Romania se traieste cu mult mai bine.

Speram ca Romania va oferi cetatenie romana, in regim urgent, cetatenilor de pe ambele maluri ale Nistrului. PNL din Romania, care sprijina moral si politic PNL din Moldova, printr-o scrisoare a dlui Crin Antonescu, va spune Europei si SUA ca poporul roman vrea sa fie impreuna in Uniunea Europeana.

PNL a obtinut in instantele nationale de judecata, in baza Conventiei Europene a drepturilor omului, si dreptul de a vorbi deschis despre Unire. Falsii adepti ai statalitatii si independentei se tem de Unire, pentru ca nu vor mai putea fura statul.

Platforma economica a PNL se va realiza cind la Putere vor fi forte ce pun demnitatea nationala mai presus decit pragmatismul care e pe placul Moscovei.

Si Rusia, si Europa NE VOR zona-tampon intre Est si Vest. Noi, insa, avem dreptul sa fim cu toti romanii intr-un stat liber si prosper.

Unirea este inevitabila. PNL aduce in casele oamenilor aceasta sansa de salvare a neamului romanesc. Totul depinde doar de noi.

Nu va temeti sa va numiti romani. Natiunea romaneasca este una europeana. Ne ajung 20 de ani de cind ne chinuim sa avem un trai mai bun. Si l-au facut numai hotii si mincinosii, care va fura banii si va alunga sa munciti departe de casa si de familie.

Sageata National-Liberala arata directia corecta – Romania, unde locuiesc 100 de minoritati etnice cu toate drepturile. In Moldova nu au drepturi chiar romanii majoritari – nici la identitate, nici la viata. PNL nu are banii partidelor prorusesti, ce au impinzit strazile cu afise de kilometri patrati, cind familii intregi nu au ce minca. PNL conteaza pe solidaritate si pe demnitatea nationala.

Sa fim curajosi, sa ne amintim ce au suferit parintii, bunicii sub regim comunist si sa ne orientam spre viitor, sa nu mai votam trecutul comunist sarac.

Votati unit pentru demnitate, sa nu ne spuna nimeni ca sintem doar 3 procente cei ce dorim Unirea.

Azi sintem multi, miine vom fi si mai multi!

Votati viitorul romanesc, european!

Votati Sageata!

Votati PNL si veti fi mindri de votul Dumneavoastra!

Pentru ca PNL reda Demnitatea!

Asa sa ne ajute Dumnezeu!”

Declaratia Partidului National Liberal cu privire la discriminarea mediatica

Inceputul reflectarii campaniei electorale pentru alegerile parlamentare anticipate din 28 noiembrie provoaca ingrijorare si nedumerire. Este un inceput de reflectare cu devieri evidente sau cu interpretari denaturate ale “REGULAMENTULUI privind reflectarea campaniei electorale la alegerile parlamentare anticipate din 28 noiembrie 2010 in mijloacele de informare in masă din Republica Moldova”, ce pot fi cataloghizate lesne drept o discriminare mediatica.

Astefel, unele canale de televiziune ori nu se angajeaza sa organizeze dezbateri electorale, ori le organizeaza in spatiu de antena redus, in schimb organizeaza talk-show-ri, in care, in calitate de „experti”, sunt invitati reprezentanti ai concurentilor electorali. Pentru exemplificare vom mentiona evoluarea dlor V.Streletchi, S.Mocanu la canalul Jurnal TV, M.Godea la canalul Publika TV, M.Lupu la ProTV, A.Tanase la Prime. In pofida art.18 din REGULAMENT, care stipuleaza ca „Instituţiile media la organizarea talk-show-urilor, în afara emisiunilor de dezbateri electorale, vor asigura respectarea echilibrului, imparţialităţii şi pluralismului de opinii faţă de concurenţii electorali.”, aceste televiziuni ii promoveaza abuziv doar pe reprezentantii anumitor partide, ignorind cu desavirsire principiile echilibrului si impartialitatii fata de concurenţii electorali. In esenta, aceste televiziuni aplica practica publicitatii selective camuflate a concurentilor, aplicind un tratament discriminatoriu concurenţilor electorali.

A ramas in afara asteptarilor noastre la capitolul corectitudine si stimatul post national de radio „Vocea Basarabiei” care, in pofida art.7 din REGULAMENT „Concurentii electorali participa in campania electorala pe baza de egalitate, beneficiind de un tratament nediscriminatoriu la utilizarea mijloacelor de informare in masa.”, anuntind orarul dezbaterilor electorale din perioada 25-29 octombrie, plaseaza pentru PNL doar o singura participare, in timp ce alte partide beneficiaza de patru si chiar cinci participari.

In reflectarea campaniei electorale se admit si trisari de alta natura. Art.13 din REGULAMENT stabileste, ca „publicitatea electorala contra plata si gratuita … va fi programata in orele de maxima audienta 06.00-09.00, 18.00-23.00 pentru TV”. Televiziunea publica Teleradio-Moldova gaseste de cuviinta sa plaseze publicitatea electorala gratuita preponderent in orele de dimineata, iar publicitatea electorala cu plata exclusiv in orele de seara. Se stie ca orele de seara sunt mai eficiente pentru publicitatea electorala. Astfel, politica editoriala, adoptata de Compania Teleradio-Moldova in aceasta campanie electorala, tradeaza tendinta de obtinere a profitului financiar, mai putin dorinta de a informa corect si impartial populatia despre ofertele electorale ale concurentilor.

PNL constata cu regret abaterile, in mijloacele de informare in masă, de la Regulamentul privind reflectarea campaniei electorale si face apel la un comportament onest, exprimindu-si speranta ca lucrurile pot reveni la normalitate fara solicitarea implicarii in acest proces a organelor responsabile de desfasurarea corecta a scrutinului parlamentar.

21 octombrie 2010,Chisinau

Loading Facebook Comments ...

17 Comments

Add a Comment
 1. Asa sa ne ajute dumnezeu
  Acum e timpul cind trebuie sa ne trezim din somnul cel de moarte si sa actionam fiecare acolo unde este astfel sa redam demnitatea Cetatenilor de pe aceasta aschie de pamint dintre Prut si Nistru

 2. Nu mai suportam jugul Rusilor a rosiilor verzi, roz ca ei sunt cu alte masti dar aceleasi fete:
  Lupu- PCRM masca de PDM
  Filat-PDM masca de PLDM
  …..
  pe fiecare dintre ei sa ii analizam nimeni nu ne dorewste binele

 3. PLDM spune acum Moldova fara saracie, daca asta inseamna continuitatea mesajelor anterioare ale PLDM, Moldova fara Voronin Moldova fara comunisti, pai ne dam seama ca acum Moldova il mai are pe Voronin si pe comunisti, deci promisiunile lor nu au fost realizate, ceea ce inseamna ca nu va fi Moldova fara saracie

 4. Va urez succes PNL.Sa fie intr-un ceas bun.

 5. roman din bucuresti

  Se fac corespondente intre paridele din Romania si Moldova.
  PNL Moldova sucursala a PNL Romania
  AIE sucursala a PDL Romania.
  Cu toate acestea cred ca PL Moldova a lui Ghimpu are o ideologie apropita mai mult de PNL, adica putin mai cinstiti si mai transparenti.

 6. roman din bucuresti

  Oricum,daca PNL va intra in parlament, singur nu va avea nici o valoare,va trebui sa faca o alinta in primul rand cu PL si PLDM la sigur,pentru ca partidele pro occidentale fara o uniune nu va putea face fata PCRM care va obtine un procent destul de mare.Deci va fi o noua AIE sau numita altfel cu alte partide, asa ca doamna Pavlicenco tineti aproape de Ghimpu si Filat.OK, atacati aceste paride in campania electorala pentru ca PNL sa intre in Parlament, dar dupa trebuie sa va uniti contra PCRM.

 7. roman din bucuresti

  D-na Pavlicenco,in viitoarea alinta negociati un post cheie,ministru de externe,prim ministru pentru a reusi unirea

 8. Vad ca NITul lui voronin nu e pomenit. Sa fie acest post tv cel mai echisidistant?

 9. Cu nitul lui varonen si asa este totul clar. El nici nu merita sa fie luat in seama ca toti stiu ca e un kikat de tv care manipuleaza prin minciuni. Dar de la vocea basarabiei nu m-am asteptat.

  In general presa lui filat nu se diferentiaza de presa lui varonen.
  Doar Unirea ne va scoate din minciuna lui filat si a lui voronin in care traim.

 10. Pentru Romanul din BUCURESTI,

  NAE,

  cand dai sfaturi de buna purtare PNL-ului trebue sa dai aceleasi sfaturi si ALIANTEI si in particular Partidului Liberal al Domnului GHIMPU. Acest Domn GHIMPU, de frica sa nu dea apa de ploaie KOKO-munistilor a ajuns sa fie pe fata CONTRA UNIRII si ANTI-Roman si contra PNL-ului. Or interesul fundamental al Domnului Ghimpu este sa fie sustinatorul fervent al PNL-ului.

  Aceasta „” apa data koko-munistilorr „” este o mare ABERATIE inventata tot de KOKO-isti.

 11. Pt roman din Bucuresti

  Nu umblam dupa functii. Eu ies la pensie pe 29 octombrie si vfreau, pur si simplu, sa imi duc mandatul de presedinte d ePNL cu un succes cit pooate azi echipa, pina la 9 mai 2011.

 12. Pt VladV

  Noi, pur si simplu, nu privim NIT-ul. Privim posturile pe care le consideram necomuniste si ne doare atitudinea lor. Cu aceia ne-am lamurit de mai demult. Acum parca au parut altii, „echidistanti”. Iata ca nu sint. Si nu se deosebesc de NIT.

 13. Va p[ropun sa deschideti
  http://azannews.com/2010-10-21-glavnye-novosti-pub1669.php
  si sa cititi articolul de mai jos, insotit de video… Eu personal am ramas SOCATA!!!

  Верховный раввин: Все неевреи ослы и созданы, чтобы служить евреям

  21 октября 2010 11:34

  Главный еврейский религиозный деятель в Израиле уподобил неевреев ослам и вьючным животным, утверждая, что главная причина их существования состоит в том, чтобы служить евреям, сообщает „Thepeoplesvoice”.

  Как сообщается, раввин Овадья Йосеф, духовный наставник партии сионистов фундаменталистов „ШАС”, который представляет ближневосточных евреев, во время своей субботней проповеди на этой неделе сказал, что „единственная цель неевреев состоит в том, чтобы служить евреям”.

  „ШАС” является главным партнером коалиции нынешнего израильского правительства.

  Газета „Тhe Jerusalem Post” („Иерусалим пост”) также процитировала Йосефа, бывшего главного раввина „Израиля”, говорящего, что основная функция гоя – ( уничижительное слово для нееврев) обслуживание евреев.

  „Неевреи родились только для того, чтобы служить нам. Без этого у них нет места в мире – только для того, чтобы служить людям Израиля”, – сказал Йосеф в субботу ночью в его еженедельной проповеди, которая была посвящена законам относительно действий, разрешенных совершать в субботу.

  Сообщается, что Йосеф также сказал, что жизнь неевреев в Израиле сохраняется Богом для того, чтобы предотвратить потери евреев.

  Йосеф, который считается одним из авторитетнейших толкователей Торы и имеет полномочия на толкование Талмуда и другие основные еврейские писания, абсолютно спокойно, естественно и непринужденно сделал сравнения между животными и неевреями.

  „В Израиле смерть не имеет над ними власть. С язычниками ( „язычниками” раввин называет всех неевреев – прим. ред.) будет то же, что и с любым другим человеком – они должны умереть, но Бог дает им долголетие. Почему? Представьте себе чьего-то осла. Если он умрет, то они потеряют свои деньги. Это его слуга. Вот почему он получает долгую жизнь. Для того, чтобы хорошо работать на этого еврея”.

  В продолжение пропаганды идеи о рабстве неввреев Йосеф на той же проповеди задает вопрос: „Почему язычники необходимы?”, на который сам и отвечает: „Они будут работать, они будут пахать, они будут пожинать, а мы будем сидеть, как эфенды, и есть”. „Именно поэтому язычники были созданы”, – добавил он.

  Понятие о язычниках, являющихся человекообразными существами или квази-животными, известно в ортодоксальном иудаизме.

  Например, раввины, связанные с движением ХАБАД (влиятельной еврейской сектой превосходства), учат открыто на духовном уровне, что все нееврееи имеют статус животных.

  Абрахам Кук, религиозный наставник движения поселенцев, был процитирован, что различие между евреями и язычниками больше и глубже, чем различие между людьми и животными.

  „Различие между еврейской душой и душами неевреев – всех их , на всех уровнях – больше и глубже, чем различие между человеческой душой и душами рогатого скота”.

  Следует отметить, что некоторые из явно расистских идей Кука преподаются в Талмудическом колледже „Merkaz H’arav” (Марказ Харав) в Иерусалиме.

  Видео: „У гоев нет души”

 14. pt Bogdan
  Nu zic ba, Filat da si el prin strachini si este departe de a fi ideal. A etichetaa insa presa necomunista, inclusiv vocea bas., ca fiind a lui Filat este incorect. Din monitorizarile recente se vede clar ca PLD e mai lovit decat PL PD sau AMN de asa zisele posturi tv si radio independente. Si eu sunt pt corectitudine si drepturi egale ale tuturor concurentilor, caci intradevar alegerile seamana cam a farsa. Am vazut insa ca la VB comunistii vor fi invitati la fel de des ca si partidele AIE. Ma intreb insa la NIT, care acopera intreagaRM, oare puterea va fi invitata ca si la VB? Ma tem ca nu.

 15. ca oricarui partid gata sa intre in campanie, nu-i putem dori decat MULT SUCCES! am totusi o nelamurire: nu cumva asocierea cu PNL RO este o greseala? Sa nu uitam atitudinea PNL RO la finele ultimelor alegeri prezidentiale romanesti. Sa nu uitam articolele belicoase si injurioase facute de liderii PNL RO la adresa basarabenilor dupa ce au votat majoritar candidatul PDL. Sa nu uitam si ca PNL RO este considerat groparul diasporei romanesti si ca interesele sale nu au nimic in comun cu interesele romanismului. Exista deci riscul ca aceasta asociere sa va aduca mai mult rau decat bine. Si oricum, PNL RO eventual va va folosi in campaniile sale murdare. Grija mare!

 16. Pt aro

  Asocierea cu PNL RO nu ca nu este o greseala, cieste un obiect de mindrie, pentru ca PNL.md a tins mereu spre o relatie cu PNL.ro, dar nu a stabilit=o, pt ca nu a avut participari de sine statatoare la alegeri parlamentare din 2007. Acum participa cu lista separata.

  Noi nu avem aceeasi atitudine pe care o aveti fata de alegerile prezidentiale romanesti. Crin Antonescu isi va schimba atitudinea fata de basarabenii care au gresit votindu-l pe Basescu. Eu nu sint cu Basescu, il consider, impreuna cu toata echipa de oligarhi, numai ca vorbind, nu si facind ceva. Au facut altii, chiar si cu cetatenia, iar PD-l-istii si-au asumat obraznic. Si, de aceea, Bunul Dumnezeu ii duce in jos.

  Ba noi credem ca asocierea cu Crin Antonescu, cel care urmeaza sa vina la Chisinau, va aduce foarte mult bine PNL.md.

  Nu avem nimic in comun cu PSD, dar nu-l consideram un partid comunist. De-am avea noi asa pesedisti… in Moldova.

 17. asocierea cu PNL.ro este doar o asociere de nume,
  foarte bine a subliniat „aro” cu privire la aromanismul PNL-ului,
  am vazut foarte bine cum au decurs lucrurile chiar si cand Tariceanu era prim-ministru si presedinte PNL

  Basescu, pe langa raul pe care multi altii il arata cu degetul, a fost primul si unicul presedinte care a indraznit sa sustina la o asemenea anvergura RM

  … chiar si daca doar prin cuvinte, este foarte mult; iar daca esti atent la istorie nu poti sa fii impaienjenit de campaniile aligarho-mafiote si securiste care se duc de cativa incoace sa spui altminteri

  De dv dna Pavlicenco pacat ca aveti atat experienta si nu puteti vedea evidentul … Crin Antonescu este un Geoana, un loc gol, fara patrie … un om sec si plin de ura

  sa retineni acestea si sa va amintiti … in caz ca va veni ciuma la guvernare,

  cu consideratie
  un tanar basarabean

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *