Igor Burca, din PNL, cel mai in virsta candidat pt Parlament

Igor Burca, cel mai in virsta candidat pe lista PNL pt Parlament, spune ca e un unchi al ministrului justitiei, Sandu Tanase. Este participant la razboiul al doilea mondial din partea Armatei Romane. A vorbit pe 9 Mai 2008, de Ziua Europei, manifestare organizata de PNL in Scuarul Europei, la care au mai fost invitate si au participat AMN, MAE si PLDM.

Este un om extrem de inimos, un roman extraordinar, are o soarta nedreapta si se chinuie de ani sa obtina un sprijin legal din partea Primariei intr-o nedreptate legata de casa sa din Chisinau. A incercat si Mihai Severovan, consilierul municipal PNL, sa obtina o includere in Bugetul municipiului a problemei sale si nu a reusit. Detin materialele despre romanul Igor Burca si le voi posta in curind pe blogul meu. Pentru PNL, candidatura pe lista pt Parlament a dlui Igor Burca, membru al Delegatiei Politice Nationale a PNL, este o onoare. Voi reveni cu istoria familiei si provenienta sa.

In lista PNL a candidatilor pentru functia de deputat mai figureaza, conform altor statistici:

37 femei-65 barbati                                        

17 tineri; 21 – pedagogi; 2 doctori in stiinte

44 – Chisinau, 58 – teritoriu

11 medici, 12 economisti, 10 juristi, 17 oameni de afaceri

In continuare – un articol din „Timpul”, caruia ii multumim ca a abordat subiectul si a facut investigatia.

http://www.timpul.md/articol/cel-mai-batran-candidat-la-funcia-de-deputat-are-88-de-ani-16670.html 

„Cel mai batran candidat la funcția de deputat are 88 de ani”

Cel mai in varsta candidat la functia de deputat in Parlamentul Republicii Moldova la alegerile anticipate din 28 noiembrie are 88 de ani si se gaseste pe lista Partidului National Liberal pe locul 52. Igor Burca este pensionar si locuieste in Chisinau.

Media de varsta pe listele partidelor inscrise in cursa electorala este de 42,2 ani. Cea mai „imbatranita” lista este a Aliantei „Moldova Noastra”, cu o medie de 47,3 ani, iar cea mai „intinerita” – a Partidului Popular Crestin Democrat, unde media de varsta este de 37,8 ani. Printre partidele cu liste „mature” sunt Partidul „Moldova Unita” (46,1 ani), Partidu Umanist ( 46,9 ani) si Partidul Democrat (45,7 ani).

In ceea ce priveste ponderea reprezentantilor capitalei pe liste, campion este Partidul Republican, condus ex-ministrul de externe Andrei Stratan. 70 din cei 101 de candidati inaintati de formatiune sunt din capitala. La polul opus este PPCD, cu doar 25 de reprezentanti din Chisinau din 101 de candidati. Partide care au mai mult de jumatate din candidati din Chisinau sunt: Patriotii Moldovei si Moldova Unita, pe listele carora sunt 68 si, respectiv, 56 de reprezentanti ai capitalei.

Femeile sunt reprezentante cel mai masiv pe listele AMN, PNL si PDM, unde sunt 38, 37 si, respectiv, 24 de doamne. PPCD, PUM si Moldova Unita se pot lauda cu mai putin de 20 de femei pe listele de candidati.

Loading Facebook Comments ...

12 Comments

Add a Comment
 1. Este foarte laudabil ca DOMNUL GHIMPU ofera medalii celor persecutati pana acum de regimurile trecute.

  Astept cu nerabdare sa vad medaliati din PNL si din SOCIETATEA CIVILA :::::::::::: profesori, academicieni, TARANIi, INVATATORI, PRIMARI, tineri elevi si studenti, pensionari, deportati, ETC., recompensati pentru activitatea lor EXCEPTIONALA spre a realiza UNIREA cu ROMANIA si introducerea valorilor romanesti in moldova.

 2. Pentru Domnul BURCA, daca nu gaseste intelegere in MOLDOVA va gasi cu siguranta in ROMANIA. Cred ca ar fi bine sa se ia legatura cu DOMNUL BACONSKI, BASARABEANUL NOSTRU de ORIGINE si de SUFLET si problema va fi rezolvata in cel mai scurt timp.

 3. Pt SURUBEL

  Nu avem nevoie de medaliile lui Ghimpu. El aduna voturi, desi oamenii merita. Si nu doar cei ce primesc medaliile data de interimarul. Oamenilor din PNL nu le poate Ghimpu da, pt ca, in primul rind: 1. Umbla mereu cu duble standarde. 2. Ne-a spus ca sintem „oponenti”, de inteles – dusmanii electorali ai PL.

  Inca nu am lesinat de necaz.

 4. toata stima pentru domnul in varsta , dar ce va face el in parlament , la asa varsta inaintata , v-ati intrebat !? cred ca l-ati pus departe in lista pentru …reclama .. ma tem ca nici primul pe lista din PNL nu va intra in parlament …iata ca la 3, 5 mln de lociutori ,moldova vine cu 1 km de buletin .. 100 de partidute , de rasul curcii .. moldoveni ingamfati care se viseaza toti in parlament .. /nu inzadar castiga voronin ./. moldovenii se cearta intre ei si toti se vad presedinti .. boala moldovenilor.. sa lupte intre ei ..

 5. Pt ninutze gonte

  Poate iti mai stergi nasul inainte de a vorbi de asemenea oameni ca Igor Burca. Poate te trudesti s ail cunosti, dupa care sa iti fie rusine sa mai intri sa vomiti pe bloguri?

 6. Imi permit sa mai adaug ceva. Constat ca o mare parte din cei care se EXPRIMa pe INTERNET sufera de o boala generala in lume si anume LIPSA de INCREDERE in FEMEI. DE indata ce o femeie este in capul unui partid sau se prezinta drept candidata la conducerea unui stat PESIMISMUL ALEGATORULUI se instaleaza. CHIAR daca aceste femei au calitati EXCEPTIONALE cum ESTE cazul PNL-ului.

  CRED ca aceasta problema trebue PARATA adica, CONTRACARATA prin solutia urmatoare ::::::::::: La conducerea partidului trebue o conducere
  bicefala :::::::::: o femeie care sa se ocupe de subtilitatile feminine si un barbat care sa inspire incredere celor care sufera de sindromul RASISMULUI SEXIST.

  Inca nu s- facut in lume dar aceasta se va face in MOLDOVA.

 7. Ce ne pregateste Doamna MERKEL care de fapt are UE in spate ???????????

  UN mic RIBENTROP-STALIN ?????????? Unde interesele UE vor prima ???????? NU uitati ca interesele UE COINCID totdeauna cu interesele RUSIEI.

  NU putem conta decat pe noi insine, pe forta noastra NATIONALA, cum s-a intamplat totdeauna in ISTORIA ROMANIEI. DAR pentru aceasta trebue sa fim UNITI si sa ne UNIM noi insine daca ceilalti se opun.

  TAURUL trebue luat de coarne.

 8. Am incredere in PNL ca un partid cu viziuni clare si cu mesaj foarte si foarte bun ii multumesc intregi echipe PNL ca a avut curajul sa merga cu mesajul unire cu Rominia acest mesaj va avea efect sunt convis. PNL va face bun lucru in parlament uitativa numai la lista de candidati ce oameni cu suflet mare necoruptibili, sunt prezenti diferiti prifisionalisti care va scoate RM din criza politica si economica. VITALIA PAVLICENCO PRESEDINTE RM unica persoana care poate face dreptate in toata Tara. FORTZA PNL

 9. Dna Vitalia.
  Cu toata stima pentru Dvs. personal si partidul, pe care il conduceti, tin sa mentionez, ca atat pe internet in general, cat si pe blogul Dvs. in particular, creat pentru schimburi de opinii, nu trebuie sa va lasati dusa de ispita si sa le raspundeti oponentilor cum ati facut-o in cazul Ninei Gonta. Faptul schimonosirii numelui si prenumelui in genere e iesit din comun si e foarte putin democratic. Regret foarte mult, dar acest schimb de replici seamana cu un dialog intre un vanzator prepotent si un cumparator de la piata centrala si cu el ati creat tensiune pe blog si acest fapt nu cred sa duca la sporirea imaginii Dvs.

 10. Nu va inselati de TINTA !!!!!!!!!!!!!

  IN primul rand politicienii sa fie la UNISON pentru UNIREA cu ROMANIA in al doilea rand populatia.
  Poti convinge toata populatia sa fie pentru unire insa daca CAPUL, POLITICIENII nu sunt in acord, nu se poate face nimic.

  TOT raul vine dela CORUPTIA POLITICA incepand cu partidul COCO-munistilor si apoi a celor din ALIANTA. Corupere facuta de rusi sprijiniti de cercuri din occident.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *