„Ne vom salva doar revenind la romanism si realizind reintregirea neamului romanesc”

Lista PNL a fost inregistrata cu nr.1 la CEC. Partidul, ca subiect electoral, figureaza primul in buletinul de vot, cu simbolul Sageata liberala. Unii colegi au propus sloganul „PNL face majoritatea. Si reda Demnitatea”. Altii – „PNL propune Unirea cu Romania!” Inca nu am decis ce si in ce consecutivitate vom promova. Salutam ca le discutati pe blog. Repostam aici varianta scurta a Programului politic al PNL, care este o platforma electorala.

Sloganul cu „PNL face majoritatea. Si reda Demnitatea” vizeaza realitatea ca de PNL, intrind in Parlament, va depinde formarea majoritatii pt votarea sefului statului, care, iata, de doua ori, nu a fost ales si, de aceea, avem iarasi alegeri anticipate. Care nu se exclud nici conform rezultatelor din 28 noiembrie. Cu PNL ar putea fi altfel. Partea a doua, legata de Demnitate, vrea sa arate ca PNL stie istoria, apara datele noastre sfinte si nu le va uita niciodata, impreuna cu suferintele poporului roman.

Sloganul „PNL propune Unirea cu Romania!”, neagreat, se pare, de toate securitatile posibile – oare si de cea romaneasca? – este unul de curaj, de demnitate, de adunare sub stindardul PNL a tuturor unionistilor din R.Moldova. Noi consideram Unirea un obiectiv realizabil. Nu azi, poate miine, dar cineva trebuie sa inceapa. Noi avem acest curaj sa incepem.

PNL, la fel ca acum, recent, un partid liberal, nu are saci de bani pentru campania electorala. Acum, „fostii saraci” nu mai solicita bani pe site. Solicitam deja noi, „noii saraci”. Am avut promisiuni de sprijin, dar nu s-a materializat. Nu e ultima dezamagire. Pentru ca nu ne vindem principiile, valorile, locurile pe lista. Noi, penelistii, avem un partid frumos, curat, cu un brand istoric si un viitor incontestabil, cu o echipa unita si rezistenta. Insa, pentru asemenea partide, nationaliste, unioniste, nu sint bani. De aceea, solicitam ajutorul celor care pot face donatii, alaturi de conducerea PNL. Vom plasa rechizitele contului bancar electoral pe site si va invitam sa va solidarizati cu mesajul si echipa noastra. Va asteptam la sediul PNL cu orice sugestii, ajutor, sprijin.

Vom spune deschis, in aceasta campanie, ca PNL nu are banii partidelor care ii face pe oameni sa se lase inselati si cumparati, din saracie, dindu-si votul pentru cei care vin apoi la putere si uita de principiile, promisiunile si valorile afisate in campania electorala si in materialele de campanie electorala.

Vom mai spune ca, in aceasta campanie, in care vom concura nu doar cu satrapii comunisti, dar si cu partide care se tem de Unirea cu Romania, alegatorii nostri – romani sau alogeni – vor trebui sa dea un vot de demnitate, sa voteze PNL, pentru a arata ca nu doar 2 -3,5 % iubesc Romania si doresc Unirea. CI CA SINTEM MULTI – CU MULT MAI MULTI DECIT DORESC SA VADA DUSMANII UNIRII, ANTIROMANII D EPE STINGA SI DE PE DREAPTA. Asta chiar daca, azi, rezultatele rusificarii si bolsevizarii, comunizarii si deznationalizarii, sint inca puternice. Stim ca sint foarte multi romani, deja cu cetatenie sau pentru care au aplicat ori vor aplica, vad Unirea ca unica sansa de a scapa de coruptie, de saracie, de asuprire imperiala si de nedreptate istorica. Ei nu-si afiseaza sentimentele, dar vor vota pentru PNL, ca partid sincer si curajos, pentru Unire, ca unic mesaj de viitor si speranta pentru romanii basarabeni. Noi va asteptam sa fiti alaturi de noi cu sufletul, votul si orice sprijin.

Sediul partidului este Calea Iesilor nr.6, etaj 4. tel.211818, 211677. Tel. meu este 069111682.

Rechizitele bancare vor fi pe site-ul partidului www.pnl.md, incepind de miine.

Vitalia  Pavlicenco

Loading Facebook Comments ...

110 Comments

Add a Comment
 1. nu urmaresc sa uimesc pe nimeni, nu pretind ca sunt buna sau mai buna decat altcineva dar ceea ce face dna Pavlicenco e bataie de joc la adresa bunului-simt si a inteligentei. nu-i nevoie sa citesti daca te plictisesc, eu ii aratam doar doamnei Pavlicenco ca nu-i poate pacali pe prosti. Iar daca cineva dintre cei care intra pe site-ul asta si citeste comentariile isi da seama de acest lucru e foarte bine. Daca nu, nu. Vorba aia cu fiecare popor isi are conducatorii pe care-i merita. Sa pare ca o meriti pe dna Pavlicenco, voteaz-o si sanatate.

 2. SE pare ca femeile nu prea inteleg FONDUL activitatii PNL-ului in general si al Doamnei VITALIA in particular. ESTE profund regretabil. Stimate DOamne, concentrati-va pe ESENTIAL. Pe UNIRE si nu pe DEZUNIRE.

  Este foarte laudabil ca DOMNUL GHIMPU ofera medalii celor persecutati pana acum de regimurile trecute.

  Astept cu nerabdare sa vad medaliati din PNL si din SOCIETATEA CIVILA :::::::::::: profesori, academicieni, TARANIi, INVATATORI, PRIMARI, tineri elevi si studenti, pensionari, deportati, ETC., recompensati pentru activitatea lor EXCEPTIONALA spre a realiza UNIREA cu ROMANIA si introducerea valorilor romanesti in moldova

 3. Cred ca aveti dreptate doamna Pavlicenco.

 4. pentru Diana,
  un om nu poate fi obiect,sa-l meriti sau sa nu-l meriti.Bataia de joc o aduci cu buna stiinta,sub pretextul,ca tare doresti sa demonstrezi,ca nu esti proasta.Nimeni nu ti-a spus acest lucru.Cea ce face D.Pavlicenco, este un lucru enorm de mare pe linga „nodul,pe care-l cauti tu, in papura.”Numeste o alta persoana din aceasta tara,care a avut curajul si indrazneala sa vina cu sloganul unirii!!!???Eu nu votez Pavlicenco,eu votez unirea,care vine la si din initiativa Dumneaei.
  Diana,draga, nu te stradui din rasputeri,e inzadar.Lucrurile mici,tot mici ramin.Fa si tu ceva util si maret pentru natiune.

 5. ca PNL va intra in parlament sau nu, este mai putin important DECAT faptul ca DEJA acest PNL intra in constiinta cetatenilor !

  acest lucru este foarte important !!
  Faptul ca cineva VEGHEAZA si este ATENT si TENACE este mai important decat orice. Faptul ca EXISTA o FORMATIUNE POLITICA care EXPRIMA CLAR si RASPICAT lucrurile si adevarul este deja foarte important.

  Este datoria si a cetatenilor, a est-moldovenilor SA AIBA INCREDERE (credinta vine de la cuvantul INCREDERE) si sa VOTEZE ASA CUM SIMT SI AU INCREDERE ! Sa nu se ia dupa sondaje !!

  ––––––––
  cat despre solutionarea conflictului transnitrean, chit ca am sa ma repet a Na oara, as vrea sa mai scriu din nou

  Prefata: stire:
  „Rahr consideră că problema transnistreană nu va fi rezolvată în modul în care și-o dorește Europa. Rusia va fi împotriva unei soluţii europene, în primul rând din cauza factorului românesc. Factorul românesc este cu mult mai serios decât se pare europenilor. Rusia, de asemenea, o înţelege şi nu dorește în Europa crearea României Mari.

  Rusia ar putea accepta divizarea Moldovei, în urma căreia Transnistria s-ar uni cu Ucraina. UE este, de asemenea, împotriva unirii Republicii Moldova şi României. Europenii nu-și doresc să creeze pe teritoriul său, un stat naţional puternic. Dar UE consideră că, pentru a preveni unirea Republicii Moldova cu România, este necesară consolidarea statului moldovenesc.”

  DUPA CUM CLAR SE STIE atat Federatia Rusa cat si Uniunea Europeana NU ISI DORESC Unirea Rep.Moldova si Romaniei.
  Nu si-au dorit-o nici cand erau principatele ROMANE (apropo erau recunoscute a fi principatele ROMANE si nu principatele „kgb-moldovenesti”) si nu si-o doresc nici astazi !

  Multe tari din cadrul U.E. considera ca o Romanie prea puternica ii dezavantajeaza. Una din ele, cea mai vehementa este Ungaria! care face atatea vizite dese „dezinteresate” la Chisinau pentru a oferi o aderare prin Budapesta !!!!!!!!!!! si asta pentru ca astazi minoritatea ungurilor din Romania are 5.5% si intra in Parlament, daca RM si RO se unesc, atunci aceasta minoritate nu mai pupa Parlamentul Romaniei !

  Asa incat SINGURA SANSA SA ADERATI LA U.E. IN TIMP REAL (NU 20-30 DE ANI) este Unirea cu Romania.
  Sa nu ma intelegeti gresit ! Nu este un ultimatum, nu este un santaj !
  Este O REALITATE.

  Si apoi mai este vorba si de orgoliu !!! Adica sa dicteze Germania si Rusia ce se intampla cu voi ?
  Eu cred ca Romania a demonstrat de nenumarate ori ca NU ARE INTERESE ASCUNSE si ca AM FOST SINCERI MEREU CU VOI.
  V-am spus ce ne doare deschis, ca in cadrul unei familii, ca doar vorbim aceiasi limba.

  Pana la urma daca Rep.Moldova si Romania fac Unirea atunci nu vor disparea nici orasele din actuala RM, nici orasele din actuala RO.
  Vom fi doar o tara mai mare, aceasta viitoare ROMANIA NOUA, care v-a fi casa noastra a tuturor, si veti putea sa mergeti linistiti pana la Timisoara, Satu Mare, Constanta, etc ca in propria voastra tara.

  Pana am sa mor, am sa scriu mereu si mereu un lucru care V-A FOST ASCUNS DE COMUNISTII RUSI :

  EST-MOLDOVEANULE !!! SI ROMANIA E TARA TA !!!
  AI TOT DREPTUL LA EA !!!

  PS: toate Unirile tarilor romanesti au fost facute DE ROMANI SINGURI in ciuda opozitiei intregii Europe (indiferent ca era Vestul – imperiul austro ungar, Estul – imperiul tarist rus, Sudul – Imperiul Otoman) !!!

  DE FIECARE DATA UNIREA ROMANILOR A FOST FACUTA DE NOI SINGURI, SI AM PUS COMUNITATEA INTERNATIONALA IN FATA FAPTULUI IMPLINIT !

  Daca e sa se uneasca RM si RO intr-o ROMANIE NOUA atunci NU STATI SI ASTEPTATI SA VA DEA CINEVA VOIE ! ESTE DREPTUL NOSTRU !!!!
  NU TREBUIE SA NE DEA NIMENI VOIE !
  Nici Germania, nici Tranisinistria, nici Franta, nici Rusia, nici Ucraina !
  Doar NOI ! ATAT !

 6. si apropo… ca slogan PNL MD ar merge… „SI ROMANIA E TARA TA”

 7. pentru CIREŞAR……. se vede de la o poştă că eşti o LEPRĂ BOLŞEVICĂ …STAI LINIŞTIT REÎNTREGIREA ROMÂNIEI SE VA FACE …CU SAU FĂRĂ BOLŞEVICII ŞI APROPO ÎN CE LIMBĂ AM SCRIS EU ACEST MESAJ MĂI GUNOIULE ….?

 8. @ciresar”moldova alege Victoria”

  Moldova o alege pe Vitalia!!!

  😀

 9. PT TOATE GUNOAIELE COMUNISTO – SECURISTO-BOLSEVICO – RUSESTI :
  Mai gunoaielor ………..UNIREA SE VA FACE, fie ca vreti fie ca nu vreti…. asta sa va fie clar !!! ESTE UN PROCES INEVITABIL!!!
  asa ca nu va mai chinuiti sa ne explicati noua UNIONISTII despre UNIRE…. si inca ceva: asta nu tine neaparat de ROMANIA SAU MOLDOVA care doreste sa se unifice una cu alta RO cu MD sau MD cu RO. e acelasi lucru, asta tine de POLITICA DE EXPANSIUNE A NATO SI EU spre Est….. deci e ceva imposibil de oprit cand UE doreste ceva!!!!
  SA VA FIE CLAR …
  majoritatea romanilor sunt pentru unire

  ROMANIA MARE IN VECHILE HOTARE !!!

 10. REALMENTE SUNTEM COADA COZII EUROPEI numai cu 861 euro pe cap de moldovan fata de Estonia cu 10.182 euro, sau Norvegia cu 52.138 euro si Luxemburg cu 71.646 euro pe cap de locuitor sau măcar Georgia clasata pe penultimul loc , dar cu un PIB dublu fata de noi cu 1.686 euro anual pe cap de locuitor? PIB-ul de la cati moldoveni vor face un salariul anual al unui deputat? Cum sa mărim salariul cu un asemenea PIB? Care sunt cauzele unui produs intern brut atât de redus si de ce creșterea e numai de 3,2 % in acest an, in timp ce in CSI e de 5-7%? Ce are de gând sa faca fiecare candidat in deputați pentru ca sa ieșim din aceasta PRAPASTIA economica dintre noi si tarile de GOSPODARI vecine? CE SOLUTII SI CALCULE PROPUNE? Câta LIBERTATE REALA poate oferi unui pedagog, medic, student, pensionar de la noi aceste salarii, burse, pensii – cele mai SARACE din Europa? ROMANIA are PIB-ul de 5.488 euro pe cap de locuitor, iar Bulgaria – 4.694 euro pe cap de locuitor, clasându-se respectiv pe locul doi si intai in TOPUL TZARILOR CELOR MAI SARACE DIN UE, tarile Baltice si cele central-europene, precum si Rusia si Turcia depășind Romania. Economia României se cufunda in criza, tzara in haos si sărăcie. Ce efecte poate avea UNIREA A DOUA TZARI SARACE cu guvernări incapabile de a spori PIB-ul si salariile?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *