Un superb Indemn la Unire, cintat aici si de PNL-isti


La Orhei, unde  a fost o intrunire de partid in cadrul PNL, cei prezenti au cintat un Indemn la Unire. Priviti. Aveti aici si cuvintele care, impreuna cu melodia, apartin lui Silvestru Aurelian si care a fost luat ca Imn al Forului Democrat al Romanilor.

ÎNDEMN LA UNIRE

Corul Liceului Prometeu din Chisinau

E trist să ai o Ţară dezbinată,
E trist să fii în casa ta străin,
Şi fratele să-ţi stea rănit la poartă,
Ca un Hristos căzut între păgâni.

Nu, nu mai suportăm
Jugul ce-l impun
Cei lipsiţi de neam!

Hai să ne ridicăm
Şi să-nfăptuim

Unirea!

Suntem urmaşii Daciei creştine,
Uniţi în libertate pentru veci.
Se vor topi puhoaiele străine
Ca gheaţa din siberiile reci.

Nu, nu mai suportăm
Jugul ce-l impun
Cei lipsiţi de neam!

Hai să ne ridicăm
Şi să-nfăptuim
Unirea!

E trist să ai o Ţară dezbinată,
E trist să fii în casa ta străin,

Şi fratele să-ţi stea rănit la poartă,
Ca un Hristos căzut între păgâni.

Nu, nu mai suportăm
Jugul ce-l impun
Cei lipsiţi de neam!

Hai să ne ridicăm
Şi să-nfăptuim

Unirea!

http://politicom.moldova.org/news/a-fost-restabilita-filiala-pnl-de-la-orhei-212859-rom.html

A fost restabilita Filiala PNL de la Orhei, 06 Octombire 2010, de Cătălina Gromov

La Orhei a avut loc o manifestație politică cu ocazia reconstituirii Filialei teritoriale a Partidului Național Liberal. Evenimentul s-a desfășurat la 3 octombrie și au fost invitați conducătorii tuturor organizațiilor și candidații pentru Parlament din cadrul formațiunii. La conferință nu a lipsit mesajul după care se conduce partidul și s-a pus în discuție lista candidaților pentru alegerile anticipate.

Președintele Partidului Național Liberal, Vitalia Pavlicenco a lansat un mesaj prin care a amintit despre cooperarea cu forțele proeuropene, contribuția formațiunii la răsturnarea, prin vot, a regimului comunist și sprijinul lor în constituirea unei coaliții de guvernămînt proeuropeană. Ei consideră că viitoarele alegeri parlamentare anticipate sînt cauzate de neidentificarea formulei de coagulare a forțelor naționale pentru bătăliile electorale și anume acest fapt a diminuat rezultatele obținute în scrutine, regretînd că aceste entități politice nu au găsit voința politică și răspunderea intelectuală, pentru a forma un Bloc al Unității Naționale sau o Alianță a Unității Românești. Ei optează pentru accederea rapidă a R.Moldova în NATO și UE printr-un proiect aparte – nu în pachet cu Ucraina sau cu Balcanii de Vest, ci preluînd rapid experiența specialiștilor din România, fiind asistată de programe ale UE.

„PNL vine în fața societății cu un Mesaj al demnității, cu Mesajul Unirii celor două state românești – ca unica salvare a populației în fața sărăciei și a disperării. Unirea – prin voința suverană a cetățenilor cu drept de vot sau prin Parlament – cu țara noastră draga România este calea cea mai scurtă de accedere a Republicii Moldova în spațiul european al securității și al prosperității, al legalității și al oportunității – în NATO, și în UE”, a spus Vitalia Pavlicenco.

Partidul Național Liberal dorește ca clasa politică din Romania, să deschidă orizonturi europene tuturor locuitorilor Republicii Moldova, oferindu-le cetățenie română si sensibilizind cancelariile europene ca poporul român, să fie împreună în Uniunea Europeană, prin încă un Act al Unirii.

La manifestație au participat și reprezentanți din partea Partidului Național Liberal din Romania. Cei prezenți au cîntat Îndemn la Unire și au adoptat textul Declarației politice de la Orhei, intitulate “Unirea este inevitabilă”, au făcut fotografii în fața Casei de Cultura și a Monumentului lui Vasile Lupu.

Partidul Național Liberal este format dintr-o echipă pe listele căreia printre primii 15 candidați se află 8 femei. De la înființare, s-a manifestat ca o formațiune orientată spre spațiul euratlantic, în care nu-și au locul practicile regimurilor totalitare naziste și comuniste.

La 7 octombrie, la Curtea de Apel Chișinău, în procedură de rejudecare, se va desfășura procesul de judecată la Contestația PNL cărte CEC asupra încălcării legislației Electorale de către Partidul Umanist din Moldova, privind nedeclararea cheltuielilor în capania electorală Referendum 2010. S-a constatat că după înregistrarea PUM în calitate de participant la Referndum, pe teriroriul țării au fost amplasate o rețea de panouri publicitare cu conţinutul: „ÎNCREDERE NEAMULUI DE BUNĂ CREDINŢĂ {- Valeriu Pasat” şi fotografia dlui V. Pasat. Mîine, instanţa de judecată urmează să stabilească în ce context a fost instalat acest panou publicitar, din ce surse financiare şi care a fost scopul instalării lui.


Loading Facebook Comments ...

68 Comments

Add a Comment
 1. Pt DA, UNIRE!

  Da, aveti dreptate. Se tem sa discute deschis despre unire, pt ca nu au argumente contra. Abia am fost invitata la Jurnal TV, joi seara si am reactii foarte bune. Poate o privi8ti pe internet.

 2. D.Pavlicenco,
  v-am ascultat cu cea mai mare atentie.Ati fost de invidiat.Rosca se invirtea cu argumentele sale,precum ciinele in jurul cozii.

 3. Pt Vasile

  Argumentele tale sint extrem de limitate si primitive. Citeste Hotarirea Curtii de Apel, lasate in vigoare de Curtea Suprema de Justitie, elaborata pe baza legislatiei CEDO. Nu cred ca opinia dumitale care coincide cu opinia comunistilor, anulata de justitie mai conteaza in acest context. Moldovenii,d e toate nationalitatile, „apara” statalitatea, independenta, suveranitatea, integritatea, neutralitatea si moldovenismul prin bucatariile si dormitoarele occidentalilor. Ce ne-au adus aceste fetisuri? Fericirea? Nu. Ne-au alungat peste hotare, pentru ca ele aici nu ne dau de mincare si nu ne fac fericiti.

  Citeste, cu rabdare, aici, mai ales fragmentele rosii din Hotrarirea de Judecata. http://www.pavlicenco.md/2010/08/27/pnl-de-ziua-independentei-pe-28-08-10-8-30-%E2%80%9Cdosarul-spotului%E2%80%9D-la-csj-hotarire-socanta-a-curtii-de-apel/

 4. Pt PLDM

  Nu fa de rusine niknamul. Secta sint partidele cu lideri corupti, nu e cazul PNL. Punct. Si, de la capat, va fi mai tirziu…

 5. Suntem Romani si punctum! Diversele scorniri despre „maldavenizm” , despre „Patria mea e Moldova” sunt pentru cei ce nu ne stimeaza, ne dispretuesk si fac politica ” MURDARA” . Gresiti de tot sunt si acei ce cred ca sa fim tara aparte.NU vom avea puteri sa inlaturam greutatile . Cei ce vor sa ne rusifice cu totul sa nu uite de unde le vin radacinile , sunt datori sa ne invete limba, sa iubeasca acest popor muncitor si primitor daca se vor cetateni in tara noastra. Eu daca nu as iubi cetatenii tarii in care traesc, mi-as lua talpasita de aici si asi pleca acolo unde imi convine, fara a face multa hodorogeala la capul altora. Avem rude majoritatea din noi in tara mama Romania, dar dusmanii ne ponegresc neamul si tara. Sa le fie rusine pentru comportamentul lor neomenesc, ca de criminali. Numai UNIREA ne va face tari in fata celor ce vor sa ne sufle de pe acest pamint.

 6. Suntem ROMANI BASARABENI si asteptam cu totii redobandirea cit mai urgenta a cetateniei romane.Celor ce nu le place limba si neamul romanesc le ramine s-o plece de aici ,sa nu-si arate ambitiile.Toti basarabenii rataciti in cautarea unei bucati de piine in alte tari nu dicteaza ambitiile lor in alte tari.Sa ne iubim neamul! Sa nu ne pierdem demnitatea noastra nationala.Desteptati-Va cit nu e tirziu.Ca lupul vrea sa pape pe cei rataciti!

 7. Şi de-i vremea bună, rea,
  Mie-mi curge Dunărea,
  Numai omu-i schimbător,
  Pe pământ rătăcitor,
  Iar noi locului ne ţinem,
  Cum am fost aşa rămânem

  În limba ta – Grigore Vieru

  În aceeaşi limbă
  Toată lumea plînge,
  În aceeaşi limbă
  Rîde un pămînt.
  Ci doar în limba ta
  Durerea poţi s-o mîngîi,
  Iar bucuria
  S-o preschimbi în cînt.
  În limba ta
  Ţi-e dor de mama,
  Şi vinul e mai vin,
  Şi prânzul e mai prânz.
  Şi doar în limba ta
  Poţi rîde singur,
  Şi doar în limba ta
  Te poţi opri din plâns.
  Iar cînd nu poţi
  Nici plînge şi nici rîde,
  Cînd nu poţi mîngîia
  Şi nici cînta,
  Cu-al tău pămînt,
  Cu cerul tău în faţă,
  Tu taci atunce
  Tot în limba ta.

 8. DA , UNIRE ....... !

  MULTUMESC PENTRU MESAJ DOAMNA PAVLICENCO , AM URMARIT EMISIUNEA !
  – DOMNUL ROSCA CAM BATE CAMPII PENTRU CA NU EUROPA ARE NEVOIE DE RUSIA, CI RUSI A DE EUROPA 🙂 ….
  CAT DESPRE UNIONISM NU ARE DREPTATE , OMUL ISI TRAGE „FOCUL LA OALA LUI” SI CAM DUPA ASTA SE SI CONCRETIZEAZA DISCURSUL LUI .
  – PROBLEMA NOASTRA A ROMANILOR SI A UNIRII NU NE PRIVESTE DECAT PE NOI SI ATAT . NIMENI DIN UNIUNE NU POATE PUNE CONDITII DACA SA FACA ROMANIA UNIREA CU MOLDOVA SAU NU. INTERESELE ROMANIEI NU SE NEGOCIAZA LA BRUXELES ASTA NU STIE DL.ROSCA !

  EU CA ROMAN{Moldovean}DIN MOLDOVA ROMANEASCA STIU DIN ISTORIE CA MOLDOVA LUI STEFAN ERA PANA LA NISTRU , STIU CA PACTUL BLESTEMAT RIB-MOLOTOV NU A FOST RECUNOSCUT DE ROMANIA NICIODATA INSEAMNA CA A FOST FURT !!! DACA A FOST FURT INSEAMNA CA GRANITA TREBUIE SA DISPARA . CAM ASTA E REALITATEA .
  -AM MAI SPUS SI IN ALT COMENTARIU NOI MOLDOVENII DIN MOLDOVA Ro SUNTEM 5 MILIOANE APROXIMATIV DACA DISPARE GRANITA BLESTEMATA IMPREUNA CU FRATII NOSTRI MOLDOVENI CARE SUNT 3MILIOANE APROXIMATIV VOM FI 8 MILIOANE DE MOLDOVENI CU O MOLDOVA UNITA , SI ACEASTA MOLDOVA AR FI CEA MAI PUTERNICA. ALTFEL „VORBESC” 8 MILIOANE DE MOLDOVENI DECAT 3 MILIOANE , NU ?
  -POATE ISI VOR DA SEAMA SI ALTII DE ACEST ASPECT , CHIAR DACA UNII INVOCA PROBLEMELE
  ECONOMICE,ETC…..

  {CE SPUNE ROSCA, DESPRE „PRIETENII UCRAINIENI” ? PAI UCRAINIENII TREBUIE SA RETROCEDEZE TERITORIILE FURATE:SUDUL SI NORDUL MOLDOVEI , ASTA CAND SE PUNE PE AGENDA? MAI DUREAZA….CEVA TIMP….}

  CU UNIRE SAU FARA UNIRE DIN NEFERICIRE TRANSNISTRIA NU VA MAI REVENI IN COMPONENTA MOLDOVAEI,SAU SUB CONTROLUL EI , NICIODATA 🙁 , SI AR FI BINE CA GRANITA SA FIE LA NISTRU .

  – CU GAGAUZIA NU ARE DREPTATE. EI VOR RAMANE IN MOLDOVA CA NU AU UNDE FUGI 😉

 9. DA , UNIRE ....... !

  MULTUMESC PENTRU MESAJ DOAMNA PAVLICENCO , AM URMARIT EMISIUNEA .

  ROSCA STIE CA NU MAI POATE MIZA PE UNIONISM PENTRU CA LUMEA NU-L MAI CREDE , SI MERGE PE AL TRASEU POLITIC 🙂 SI ARE ALT DISCURS.

  EU DORESC SA LUATI VOTURILE CELOR DIN PARTIDUL LUI LUPU MACAR 30 % DIN ELE , SI SPER SA AVETI SUFICIENTE VOTURI SA INTRATI IN PARLAMENT .

 10. IATA CE SPUNE SATRAPUL VORONIN

  Voronin recunoaște: În campania pentru referendum, PCRM a avertizat alegătorii de posibila unire a Moldovei cu România

  ”În cadrul întâlnirilor cu alegătorii, ca o perspectivă nu prea îndepărtată, s-a vorbit și despre unirea Moldovei cu România. Poporul vorbea și noi am susținut ideea că următorul referendum o să fie pe tema aderării Republicii Moldova la NATO, iar al treilea – despre unirea cu România.”

  Declarația aparține liderului PCRM, Vladimir Voronin, făcută ieri, în cadrul emisiunii Fabrika, la PUBLIKA TV.

  Voronin a menționat că în timp ce liderii AIE nu făceau altceva decât să participe în cadrul unor emisiuni televizate, Partidul Comuniștilor a muncit în teritoriu și a informat alegătorii din țară despre faptul că referendumul din 5 septembrie nu este necesar.

  Totodată, președintele PCRM a criticat dur acțiunile liderului Partidului Național-Liberal, Vitalia Pavlicenco, care îndeamnă populația spre unire cu România, încălcând, astfel, Constituția. ”Așa oameni trebuie trași la răspudere”, a mai spus Voronin.

  UNIMEDIA amintește că liderii AIE au declarat că unul din motivele care a dus la eșuarea referendumului din 5 aseptembrie a fost faptul că PCRM a dezinformat cetățenii, avertizându-i că, în cazul în care se vor prezenta la vot, vor vota pentru unirea cu România.

 11. DA , UNIRE ....... !

  ACUM IN SPIRIT DE GLUMA VA PUN O INTREBARE : DAR,OARE MOLDOVENII DIN ROMANIA CARE-S URMASII LUI STEFAN CEL MARE NU AR TREBUI SA PRIMEASCA CETATENIA MOLDOVENEASCA ? SI ASA RASTURNAM CARUL…… CACI 5 MILOANE IN + AR VOTA PENTRU DEMOCRATIE 🙂 SI BINENTELES PENTRU UNIRE !

 12. Pt DA, UNIRE

  Da, aveti dreptate, eu sint pt a se da cetatenie moldoveneasca basarabenilor refugiati in Romania si urmasilor lor.

 13. DA , UNIRE ....... !

  STIMATA DOAMNA , AM URMARIT ASEARA LA PUBLIKA PENTRU CA STIAM CA VINE „CRIMINALUL ASTA ” SI PENTRU CA SA SCHIMBAT MODERATOAREA EMISIUNII {DUMNEZEU SA O BINECUVANTEZE :)) } LA CA TINUT IN SAH PE …EXUL PRESEDINTE SI A CAM DAT IN BALBAIALA DUPA CUM SA VAZUT [ACUM E IN RELUARE EMISIUNEA]

  -MULTUMESC CA ATI ROSTIT MESAJELE MELE ,AM RAMAS IMPRESIONAT ,MULTUMESC. PENTRU CA NU AM SPUS PANA ACUM EU SUNT DIN PIATRA NEAMT SI VA SPUN CA NOI MOLDOVENII DIN MOLDOVA MEREU AM SOCOTIT CA RUSII NE-AU FURAT SI CA MOLDOVA ESTE A NOASTRA A TUTUROR ROMANILOR.MAINE AS VREA SA FIE GRANITA DATA JOS.{CAND TREC GRANITA MA SCOT DIN SARITE CU INTREBARILE SI CU TAMPENIILE LOR,LE-AM SI SPUS CA INTR-O ZI AM SA TREC FARA PASAPORT SI AM SA CANT CAND TREC PRUTUL !

  -ANUL TRECUT INTR-UN COMENTARIU REFERITOR LA ALEGERILE DIN RO,EU AM SPUS CA VA CASTIGA BASESCU SI NU M-ATI CREZUT } ASTA ASA CA O PARALELA .
  MA BUCUR CA TOTUSI AU DESCHIS CONSULATELE ALEA SI CAT DE CAT PRIMESC MAI MULTE DOSARE.

 14. DA , UNIRE ....... !

  -URMATORUL PARTID CARE VA VENI LA CONDUCEREA ROMANIE VA FI LIBERAL . VINE SI VREMEA LUI :)) ASA CA … SA SE TINE BINE DUSMANII PNL-ULUI …. :))
  [CU RESPECTUL PENTRU CRIN ANTONESCU , INCA NU A VENIT VREMEA LUI , TARICEANU ESTE PLASAT MAI BINE CHIAR DACA NU ESTE ACUM IN PRIM PLAN. DAR NICIODATA NU SE STIE :)) ]

  SPER DIN TOT SUFLETUL SA AJUNGETI CU CAT MAI MULTE VOTURI IN PARLAMENT .

  LA TARA LUMEA TREBUIE CONVINSA SA NU VOTEZE CU LUPU :)) CA LE VINDE PIELEA LA RUSI , DACA REUSITI SA PROMOVATI IN MEDIUL RURAL POLITICA PNL …. IL BATETI PE „VORONIN CU ARMELE LUI ” CA ASA FACE SI EL CU PARTIDUL LUI, DE HOTI.

 15. DA , UNIRE ....... !

  SI CHIORII VAD CA VORONIN SE FACE CA NU-SI ADUCE AMINTE DE NIMIC :)) ARE LAPSUS CAND VINE VORBA DE CE A FACUT .

  -SI CRED CA DOMNUL BONTAN A FOST CAM BLAND IN ACEASTA EMISIUNE FACAND COMPARATIE CU CEALALTA CAND A VENIT PRESEDINTELE GHIMPU , DECI SE VEDE INTR-UN FEL CA DL.BONTAN CAM „TRAGE SFORILE PENTRU : LUPU” { L-am urmarit si in alte emisiuni in care a fost invitat LUPU,si am vazut diferenta }
  – MARE MINCINOS , NU SUNT DESTULE CUVINTE URATE DIN NEFERICIRE PTR. OMUL ASTA!

  SPER SA NU INTRE IN PARLAMENT SA VAD ATUNCI , CE DECLARATII MARETE O SA AIBA ….

 16. DA , UNIRE ....... !

  CONTRA CANDIDATII PNL-ului DIN ACEASTA CAMPANIE , CRED CA SI-AU DAT SEAMA CA ATI ARUNCAT ZARURILE{cum spune o vorba din istoria imperiului roman : ZARURILE AU FOST ARUNCATE} :))

  – EU CONSIDER CA INDEMNUL LA UNIRE ESTE CA O „BOMBA CU CEAS” CARE VA ADUCE MULTE VOTURI PATIDULUI CHIAR DACA CELELALTE PARTIDE NU POT RECUNOASTE ASTA{chiar daca o constientizeaza} IN CAMPANIE .

  – OAMENII NU MAI POT ASTEPTA INCA 10-15 ANI CA MOLDOVA SA POATA ATINGE TOATE CRITERIILE PENTRU A INTRA IN UNIUNEA EUROPEANA{care e saturata deja si nu pare dispusa la extindere}
  -FORMULA GERMANA DE UNIFICARE ESTE SINGURA CARE GARANTEAZA IN TOTALITATE INTRAREA IN UE,DACA PUTEM SPUNE ASA, DAR EU CONSIDER CA DREPTUL MOLDOVEI DIN PUNCT DE VEDERE ISTORIC ESTE DE A FI IN COMPONENTA ROMANIEI , SI TREBUIE SA SE FACA ACEST LUCRU PENTRU A REPARA NEDREPTATEA PACTULUI CRIMINAL .
  ESTE DREPTUL NOSTRU CA NATIE ROMANA SA FIM IMPREUNA SI NIMENI NU POATE FI IMPOTRIVA SI NU NE POATE OPRI {sa ne cerem voie de la UE ptr. unire nici vorba de asta}

  -IN FIECARE FAMILIE DIN MOLDOVA IN CARE EXISTA UN CETATEAN ROMAN , SIGUR CA FAMILIA VA DORI UNIREA PENTRU CA SI CEILALTI MEMBRI DIN FAMILIA RESPECTIVA ISI ASTEAPTA ACTELE , CRED CA SUNT MULTE CAZURI {2 Familii stiu eu} DECI SUNT SANSE CA SA ACUMULATI VOTURI PENTRU A INTRA IN PARLAMENT.

  -DEJA ROSCA A FOST „MOALE” IN COMPARATIE CU ALTE EMISIUNI :)) A TREBUIT SA SE TEMPEREZE , SUNTETI UN PERICOL PENTRU EL SI PENTRU CEILALTI CANDIDATI . TIMPUL O VA ARATA ASA ZIC.

 17. BOLSEVICII SUNT NISTE ANIMALE VORBITOARE DE LIMBA RUSA CU CACAT RUSESC IN GURA
  COMUNISMUL A FACUT MAI MULTE CRIME DECAT FASCISMUL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *