Ii ta-a-a-re interesant Filat aista!… Ca si „norma LUIA legala”…

Ma uit si ma tot n’inun’ez de Filat aista.. Se da atit de “vajnik” si “nujnik”, incit ma umfla risul. Adica, atunci cind si-a tras doua inalte functii publice, totul a fost “corect” – devenind si deputat, si premier/ministru, – prevedere de lege declarata neconstitutionala.

Cind democratii “destepti” au adoptat prin Parlament ca nu se degreveaza in campaniile electorale presedintele, speakerul si premierul (daca nu gresesc) – a fost, iarasi, “corect”. E lacomia omului, ca sub protectia „preocuparii pentru nărod”, sa-si faca si campanii electorale pe resursele administrative ale statului. Care e, insa, diferenta de comunisti, care mergeau cu girofarurile in campaniile electorale, mai ca accidentindu-i pe candidatii inegali lor, ce umblau pe jos prin raioane?

Dar cind e vorba ca ministrii sa se degreveze conform legii, ca au dreptul, deja “nu e corect”. Cum asa? Nu prea multe standarde duble pentru un statulet atit de mic? Sau e voie doar pentru ca e verde? Asta, “k’ Stati”, legat de “conditiile egale” pentru alegeri, pe care le tot invoca, obosindu-se, ministrul verde al justitiei.

Acum, Filat cheama ministrii inapoi in Guvern sau le “dicteaza” partidelor sa ii inlocuiasca pe listele electorale. Oare nu e prea de tot? Ai vrut, draga, sa vii cu statut de premier si cu paza de stat la intilniri electorale  – nu iti este de ajuns? Nu, ca sa nu candideze ministrii – ca asa vrea muschii tai!

Pai, partidele decid pe cine sa inainteze si pe cine nu. Iar tie, care te-ai vrut rege cu moţ artificial, nu-ti ramine decit sa lucrezi si sa te dai mare in fata ministrilor-adjuncti algoritmizati (de acum e cu cine iti kikă sa lucrezi), iar ministrii au dreptul sa se degreveze si sa te lase „asumat” cu raspunderea ta, care sta sa crape si pe la sinistrati, si pe la capitolul compensatii, adoptate pe la intuneric, precum faceau comunistii, si pe la capitolul buget. Ca, daca te pregatesti sa te aliezi, pe viitor, cu satrapii, le preiei practicile, nu? Cit face numai contrabanda de tigari? K’ Stati, unii spun ca exista inregistrari ale unor discutii interesante despre contrabanda de tigari, denotind multa sfidare si tupeism…

Sindromul umflarii Capusei verzi a cuprins toate activitatile de partid si de Guvern. Pazea, cind maninci atita raspundere cu polonicul, risti sa te ineci. Adica sa ti se opreasca ceva iremediabil in git. Iremediabil, am spus.

Adaugat azi seara. Mai sus este articolul integral-foileton, plasat asta noapte. Dupa ce am mai urmarit astazi unele evenimente, mi-a venit in cap si ca Filat a chemat inapoi in Guvern ministrii celorlalte partide nu doar pentru a se da important si grav, in mod egoist, ca doar el „guverneaza tara”, ci si pentru a si-i putea lasa pe ministrii sai in Guvern, sa foloseasca resursele administrative din plin. De asemenea, al doilea motiv, fiind o desfasurare a ce am spus mai jos, e nu doar ca ministrii-adjuncti/secretarii de stat (nu e corect „viceministru”) nu sint membri ai Guvernului, ca sa ia decizii, dar nici nu stii pe care dintre „cei cu algoritmul” sa ii pui ad-interim, deoarece nu ii poti pune doar pe cei verzi, cum ti-ai dori, ca ii desemneaz aministrii. Chiar daca, daca „nu revin ministrii”, te-ai razbuna si ti-i pui pe ai tai, pe „cei cu mot verde”.

Vitalia Pavlicenco

Loading Facebook Comments ...

76 Comments

Add a Comment
 1. 🙂 🙂 🙂 Na tebe hulub salbatik !!! Am ris cu pofta d-na Pavlicenco, o vad pe d-na Pavlicenco un vicespeaker, „Inchideti microfonul nr.1 Voronin na milo, si microfonul nr.2 tot inchideti Filat – na turbinku” 🙂 🙂 🙂

 2. Pt Taranu

  Nu inteleg la ce va referiti. La ce implant? Eu am spus de mot artificial pentru ca se vrea „cu mot:, dar e ca in povestea „se-ntindea si n-a jungjea…”

 3. da

 4. Se da atit de “vajnik” si “nujnik”,

  нужник =уборная, отхожее место, сортир, туалет 🙂

 5. Circul continua! Declartia dlui Ghimpu de astazi e grava de tot! Sa acuzi premierul de incalcarea Legii Supreme, iar apoi sa promulgi actul juridic pe care il contesti e tolal ilogic si de neinteles!

 6. Membri ai PLDM il acuza pe Filat de dictatura

  Oamenii de treaba fug de la partidul cu stejarul

  Unul dintre cei mai mari activisti ai PLDM, Fiodor Ghelici, sustine ca in Partidul Liberal Democrat din Moldova, condus de Vladimir Filat, nu se accepta pluralismul de opinii, decizia fiind luata doar de liderul formatiunii.

  “Nu exista principiul pluralismului de opinie. Decide un sigur om. Eu inteleg ca Filat si-a creat partidul din bani proprii si banul este la putere, insa ceilalti membri ai formatiunii sint im asemenea caz de prisos“, a declarat, ieri, 5 octombrie, Fiodor Ghelici, anuntind ca din aceste considerente paraseste Partidul Liberal Democrat din Moldova.

  Activistul PLDM a accentuat ca membrii ordinari ai formatiunii “sint ai nimanui“, deoarece “conducerea liberal-democrata este acum inaccesibila“ si respinge toate proiectele care vin din partea membrilor aceleasi formatiuni. Ne-au folosit in campania si ne-au aruncat. Am propus mai multe proiecte ce tin de relatiile interetnice, de solutionarea problemelor oamenilor de rind, insa au fost respinse“, mai spune Ghelici, adaugind ca “Noi suntem ai nimanui, sintem buni doar pentru organizarea manifestarilor in masa, unde trebuie sa facem multime, pentru mitinguri si nimic mai mult“.

  Iesirea lui Fiodor Ghelici din PLDM nu este singurul caz inregistrat in ultimul timp. PLDM a fost parasit si de cunoscutul poet si scriitor moldovean Traian Vasilcau, din cauza ca conducerea formatiunii liberal-democrate “ignora omul in favoarea clientelei financiare“. Traian Vasilcau a motivat plecarea sa prin „Inalta Imoralitate care guverneaza in PLDM si atasamentului diabolic de care beneficiaza oamenii de cultura din PLDM, cu exceptia celor defuncti. De asemenea, formatiunea liberal-democrata a fost parasita si de cunoscutul avocat Vitalie Nagacevschi, care si-a depus si mandatul de deputat in Parlament, fiind membru al fractiunii PLDM.

 7. pt opincuta
  Mai citeaza-i si pe comunisti ce spun despre Filat si atunci tabloul va fi complet.

 8. nu-i citesc pe comunisti

 9. ALIANTA se plange ca parteneriatul cu SUA bate pasul pe loc de 5 ani.

  El va bate psul pe loc inca 50 de ani daca cordoanele ombilicale cu RUSIA nu sunt rupte de toate partidele. Sa nu amestecam politica cu comertul caci nu vom putea niciodata sa ne debarasam de rusia.

  Trebue rupta definitiv cu CSI, cu ploconelie in fata stapanului de eri si de astazi, cu defilarile PRAGMATICE pe caldaramul moscovei si afirmarea categorica pentru UE si UNIREA cu ROMANIA.

  Dece si-ar complica existenta un mare sef american, sa supere marele sau prieten dela moscova, pentru un colt de tara uitat de lume, colt care inca nu stie ce vrea, nu este clar ce limba vorbesc acesti MULDU-FUFUleni, nu se recunosc in FRATII lor ROMANI si alearga disperati dupa pomenile rusiei.

  Occidentul nu agreeaza lucrurile amestecate si mai ales intre doua imperii, total opuse dealtfel :::: unul inca SARAC , slab militar si totalitar inca iar celelat BOGAT, puternic militar si stapanul lumii.

  TREZITi-VA din somnul cel de moarte MULDU-FUFULENI.

 10. Bun articol…amuzant si adevarat…

  Dar totusi nu a-ti incercat sa cooperati cu careva partide din AIE?
  PL sau AMN?
  Sunt persoane competente in ambele partide.
  Pentru ca…ma gindesc trebuia de luat acest lucru in serios..de venit la negocieri reale..nu doar replici prin presa.

 11. cand 2 se cearta , al treilea castiga .. moldovenii isi sapa singuri groapa ..ca-ntotdeauna..

 12. Mă,opincarilor,nu citiţi numai foaie verde alde Pavlicenco,dar căutaţi ceva mai serios şi o să găsiţi cine şi de ce pleacă unii de la un partid la altul:banii.Nu confundaţi patriotizmul,mîndria naţională cu nişte bludnici

 13. Pt Rusoaica

  Intre moldovenii rusificati „vajnik” si „nujnik” se foloseste ca „arogant”, „om in treaba”, „grav”, „autosuficient”.

 14. Pt VladV

  Nu mai comentez, ca veti spune ca „radiez de bucurie”.

 15. Pt maria

  Cum sa cooperam? Am scris un mesaj pentru membrii PL, de unde e clar totul, il aveti aici. S-a facut incercarea si cu AMN. Fara rezultat. Dumnezeu sa ii odihneasca in pace.

  Stimati membri ai Partidului Liberal,

  Marti, la o televiziune, tinarul deputat PL, Valeriu Munteanu, fiind intrebat de moderatoare ce crede el despre disponibilitatea/dorinta PNL de a face Bloc electoral cu PL, a incercat sa iasa cu stingacie din situatie, mergind pe platitudinea uzuala ca, cica, “cine vrea sa activeze in PL, se poate incadra si munci in partid”. In momentul cind moderatoarea a cerut un raspuns mai concret, a spus ca nu cunoaste, ca membru al conducerii PL, sa fi existat o scrisoare, o adresa din partea PNL cu solicitarea de a se merge intr-un bloc.

  L-am mai ascultat pe tinarul parlamentar in diferite emisiuni si chiar am avut ocazia sa ii spun cite ceva. Insa, aceste afirmatii ale sale mi-au indus ideea sa adresez o scrisoare membrilor Partidului Liberal, pentru a lamuri unele lucruri, ca sa nu fie interpretari inadecvate.

  Eu, Vitalia Pavlicenco, am fost membru al Partidului Democrat condus de Gheorghe Ghimpu. PD de atunci s-a unit cu un partid national crestin si Congresul Intelectualitatii, in 1994, formindu-se Congresul Democrat Unit, care, ulterior, a devenit Partidul Fortelor Democratice, pe ale carui liste am fost deputat, dar, mai intii, am fost redactor-sef al ziarului PFD “Mesagerul”, un ziar de mare succes, cu un tiraj de 23-24 mii abonati timp de trei ani din cei patru, citi l-am condus. In PFD, condus de Valeriu Matei, ne-am regasit, alaturi de Gheorghe Ghimpu, impreuna cu fratele sau, Mihai Ghimpu, eu avind, in 1998, in Parlament, chiar fostul birou al lui Mihai Ghimpu. Tot el a coborit de vreo trei ori de la masa Prezidiului congresului de unificare, in 1994, sa ma roage, in numele echipei noi a Congresului Democrat Unit, sa accept sa conduc “Mesagerul”, ca eu nu ma lasam induplecata, dupa niste dezamagiri dure, tot “de la ai nostri”, de la “Moldova-pres”.

  Am fost, astfel, intr-un partid impreuna cu Ghoerghe Ghimpu, cu Mihai Ghimpu si Ion Hadarca, dupa care fiecare a plecat. Eu am ramas in PFD. Ne-am reintilnit cu Mihai Ghimpu, politic, in anii 2002-2003, cind democratii luptau contra derapajelor antidemocratice ale PCRM. Atunci, noi, national-liberalii, eram in Partidul Liberal condus de Veaceslav Untila, unde am fost vicepresedinte, partid care a participat la o unificare ampla, ce a condus la formarea AMN, in 2003, si a Blocului “Moldova Democrata”, in 2005. Putin inainte, in 2003, a existat Blocul Alianta social-liberala “Moldova Noastra” pentru alegerile locale, din care a facut parte si formatiunea condusa de Ghimpu.

  Nu cunosc evolutiile dupa aceasta, decit cind ne-am reintilnit, la invitatia lui Mihai Ghimpu, dupa ce NDI initiase o masa rotunda a liberalilor, ce urma sa conduca la unificarea acestora. S-a aratat refractar acestei “mese”. A urmat eliminarea national-liberalilor din AMN, iar Mihai Ghimpu m-a invitat la o a doua discutie si m-a chemat in PL. Nu am mers, pentru ca aveam o echipa de national-liberali, ce ne-au urmat pe cei eliminati din AMN, si nu as fi acceptat o trecere la alt partid decit cu echipa. Unica mea trecere de la partid la partid a fost de la unul liberal, de centru-dreapta, la altul, tot liberal, de centru-dreapta – de la PFD la PNL -, desi insistasem mult ca PFD sa adere la Internationala Liberala si sa mearga democratii in 2001 impreuna. Stim ce s-a intimplat din 2001 pina in 2009. Ghimpu nu a dorit atunci sa accepte aderarea echipei national-liberale la PL si nu voi detaliza aspectul.

  Echipa national-liberala a format PNL si a participat la alegerile locale din 2007. Dupa care Vlad Filat a dialogat in toate formatele cu PNL sa facem un proiect comun, insa, apoi, a disparut brusc si definitiv, pe la 20 octombrie, si nu a mai discutat cu noi, ci doar cu echipele atrase de la PNL pina la congresul PLDM de la 8 decembrie 2007. Nu a facut cu noi un proiect comun pentru ca, probabil, i s-a spus ca nu ar trebui sa aiba nevoie de “acesti nationalisti”.

  In ajunul alegerilor din 5 aprilie, cu Anatol Petrencu si prin medierea Forului Democrat al Romanilor, s-a incercat o lista nationala, insa nici AMN, nici PL, nici PLDM nu au fost – nici fiecare in parte, nici toate impreuna – de acord. Oamenii au votat prudent si pe 5 aprilie, si pe 29 iulie 2009. Am avut intilnire cu A.Salaru, cind a propus functii in executiv, pentru a nu participa PNL la alegeri, am spus ca ne intereseaza mai mult politica generala. PNL s-a inscris in cursa, ca era pericolul prevazut de Legea privind partidele. Inainte de 29 iulie PNL a incercat un Acord politic pentru a sprijini PL, insa Mihai Ghimpu – pe putin spus – a respins nongalant acest lucru. Cumva voi publica proiectul de acord. PNL s-a retras din cursa in favoarea partidelor liberale cu sansa.

  Dupa alegeri, PNL a incercat din nou sa propuna un acord politic PL. Am solicitat o intilnire si, impreuna cu Anatol Revenco, am avut-o cu deputatii Ion Hadarca (cu care am fost colegi in PFD) si cu Oleg Bodrug (cu care am fost colegi in AMN). Membrii conducerii PL au intrebat ce dorim. Am spus: noi nu dorim nimic. Noi trebuie sa dorim ceva cu totii impreuna. Adica sa constientizam pericolul pentru partida nationala si sa cooperam, pentru ca avem aproximativ aceleasi viziuni. Am discutat, s-a spus ca PL nu accepta nici o fuzionare, desi nu asta si-a dorit PNL, ci o cooperare cu un partid aflat la guvernare pentru a putea influenta pozitiv actul guvernarii. Cu aceasta, contactele PNL-PL s-au incheiat, exceptind o intilnire intre Mihai Ghimpu, pe de o parte, Mihai Severovan si subsemnata, pe de alta parte, la solicitarea lui Ghimpu, pe 16 aprilie 2010.

  PNL a invitat cele trei partide liberale la dialog inainte de 5 aprilie si cele patru partide din AIE inainte de 29 iulie, cind le-a adresat un mesaj, si doar PD a reactionat. Dupa 29 iulie PNL a invitat constant reprezentanti ai componentelor AIE la sedintele Delegatiilor Politice Nationale ale PNL, dar numai Igor Klipii, de la PD, a fost in sedinta DPN din decembrie, cind a spus un cuvint de multumire PNL. De fapt, acest mesaj trebuia sa il spuna macar una din cele trei componente ale AIE, pentru ca PNL nu a sprijinit, totusi, pe 29 iulie PD-ul.

  Asta a fost preistoria pe care vreau sa o cunoasca PL-istii, deoarece m-am convins ca si despre intilnirea de la 16 aprilie 2010 Severovan-Ghimpu-Pavlicenco cele comunicate echipelor PL din teritoriu nu corespund realitatii. Pacat.

  La intilnirea din 16 aprilie 2010 s-a discutat mai mult, am cautat sa consumam stereotipurile neplacute dintre PL-PNL, sa le punem definitiv la o parte. Am crezut ca am reusit, ca sa vad ca, acum ceva timp, Ghimpu ataca, iarasi urit, conceptul Uniunii Interstatale Romania-Republica-Moldova, asa cum a facut-o prin 2008, stimulat si ajutat de PPCD. Iarasi, pacat.

  Am regretat enorm, ca partid, cind nici PL, nici PLDM nu l-au sprijinit pe Nicolae Dabija pentru Parlamentul Romaniei. Atunci Pl a fost, in sprijinul lor pentru Eugen Tomac, o persoana rece pentru R.Moldova, alaturi de PPCD, de fratii Roncea, de murdariile lor contra lui Dabija. Sigur, sintem suparati si pe Forul Romanilor ca atunci l-au blamat pe Filat si pe altii, care nu au fost alaturi de Dabija, linga care am fost noi, PNL, cu toate posibilitatile, dupa care conducerea FDRM, a sprijinit alte partide – niciodata PNL. De atunci, nu sprijinim actiunile Forului Democrat al Romanilor.

  In incheierea intilnirii de la 16 aprilie 2010 cu Mihai Ghimpu, cind, la propunerea PNL de a incheia un acord politic, Ghimpu a spus ca sintem “oponenti politici”, invocind doar o fuzionare neconditionata, dar si pe asta PL putind sa o accepte “cu mare greu”, i-am spus “Dumneata detii astazi doua functii importante in stat. Ai o sansa mare sa unesti eforturile fortelor nationale, ca sa intri in istoria recenta si cu acest gest. Hai sa lasam usa deschisa pentru dialog”. I-am spus atunci, impreuna cu Mihai Severovan (caruia ii si apartine ideea mesajului nostru deschis si ferm al Unirii): “daca PL nu accepta un dialog cu PNL, noi ne consideram miinile dezlegate si acum, cind nu mai sintem in regim comunist, vom lansa chiar miine, prin decizia DPN, mesajul politic si electoral al Unirii”. Mihai Ghimpu a spus ca visul Baditei sale, Gheorghe Ghimpu, a fost sa intre in Parlament un partid unionist. Acum, auzim din teritoriu ca PL-istilor li s-a spus ca PL nu coopereaza cu PNL, pentru ca noi am iesit cu mesajul Unirii. Pacat.

  In curind vor fi noi alegeri parlamentare anticipate. Nimeni nu da garantia ca fortele necomuniste vor avea 61 de voturi sa aleaga Presedintele R.Moldova. Forul Democrat al Romanilor nu reuseste sa convinga partida nationala – sau partidele care par nationale – sa asigure un numar confortabil de mandate. Pacat ca aceste forte considera ca vor suci miinile tuturor, care vor fi nevoiti sa voteze doar PL, PLDM si PD. (De AMN nu spun, ca nu e clar – e “alianta”, “partidoi”, “partid” sau “partidut”…, care la 5 aprilie isi batea joc prin clipuri de … “partidute”.)

  Avem un an de mare dezamagire, avem un referendum esuat. Sintem siguri ca cea mai scurta cale spre NATO si UE, spre libertate si prosperitate este Unirea cu Romania. Noi, PNL, mergem cu acest mesaj poate socant, poate riscant. Acest mesaj si aceasta pozitie vor fi, cu fiece an, tot mai credibile, plauzibile si realizabile, vo fi singura cale de a ne salva neamul. Nu ne vor permite, cu una-cu doua, fortele proimperiale de la Kremlin sa iesim de sub calciiul Rusiei. Mihail Ghimpu a avut sansa pe 9 Mai, 22 iunie, 28 iunie, 23-24 august sa devina un Mihail Saakasvili. Dar nu a devenit. El a ramas cu iluzia “Aliantei”. Sa speram ca ce spunem noi, nu e corect…

  PNL nu vrea nimic de la PL. PNL si eu, ca presedinte, care am vrut sa sprijinim si pe 29 iulie doar PL-ul, dar acest partid nu ne-a oferit nici un motiv, am sprijinit, totusi, deciziile si actiunile corecte promovate de Ghimpu, nu pentru a ni se spune mersi, ca asta nu o pot face liderii autosuficienti ai AIE, ci pentru ca noi, mereu, am sprijinit ce e corect, indiferent de cine promoveaza. Noi, de fapt, nu numai am sprijinit, ci am si anticipat multe decizii, actiuni ale PL, ba chiar credem ca le-am si fortat, direct sau indirect, PL temindu-se sa nu piarda teren si electorat.

  Si ca sa inchei, rezumez:

  1. Ca avem tot mai multi oameni care sprijina mesajul unionist al PNL. Regretam ca PL nu a fost alaturi cu un mesaj de sprijin pentru PNL cind PCRM si CEC ne-au atacat libertatea de exprimare si spotul electoral unionist. Noi, in 2008, am fost alaturi de PL cind a fost atacati de fortele proruse din R.Moldova.

  2. Ca echipa noastra din oameni cu experienta, cum sint Anatolie Revenco, Alexandra Can, Mircea Rusu, Mihai Severovan, Andrei Iuri-Apostol, Anatol Vidrascu, Vitalia Pavlicenco si o serie de membri mai tineri ai PNL considera ca Republica Moldova are nevoie de demnitate nationala, care si-ar putea gasi expresia in Blocul PL-PNL.

  3. Ca ar fi foarte benefic pentru societate si responsabil din partea PL sa stie ca un Bloc PL-PNL ar fi votat de cetatenii cu atasamente puternice nationale, pe care nu-i sperie romanismul si unionismul, Romnania si unirea. Asta ne-o spun cetatenii. Voua nu v-o spun?

  4. Ca PNL este deschis dialogului, dar ca nu o scrisoare din partea PNL catre PL rezolva problema coagularii fortelor nationale pentru viitoarele alegeri parlamentare anticipate. PNL nu tine cu tot dinadinsul ca PL sa accepte un Bloc PL-PNL, dar, dupa 28 noiembrie sau cind vor fi, de fapt, alegerile parlamentare anticipate, se va reveni la gindul “am gresit”. E una sa intri cu un numar de mandate sa iti dicteze “pragmaticii nationali” ce vor ei sau le sugereaza tandemul Putin-Medvedev, si e alta sa intri cu un numar de mandate ca sa dictezi si tu. O infuzie de curaj penelist ar face bine pentru exprimarea mai lesne a optiunii pronationale si prounioniste. PL e partid parlamentar si gestul initierii dialogului – dupa ce am expus mai sus travaliul tentativelor PNL – ar trebui sa vina de la PL.

  5. Ca nu credem categoric in faptul ca nu exista acum un dialog PL-PNL doar pentru ca PNL nu a mai adresat o scrisoare PL si – cum a spus Munteanu – “se scrie doar cite ceva pe blog”.

  6. Ca e o greseala daca si PL, ca si unele partide “pragmatice”, cosmopolite, din renegati si mancurti, se tem sa dialogheze cu un PNL avind un mesaj unionist. Timpul, sper, o va demonstra.

  7. Ca evolutiile si situatia actuala din Romania nu trebuie sa reverbereze asupra politicii din al doilea stat romanesc. Toti sintem romani, iar aici, in R.Moldova, sintem si mai romani uneori decit romanii de peste Prut… Raspunderea si maturitatea unui lider politic, daca exista, trebuie sa se materializeze in a vedea ceva mai departe decit vede un coleg de alaturi, bintuit de interesul meschin de a nu i se afecta statutul de azi.

  8. Raspunderea pentru subtierea partidei nationale in Parlamentul viitor va reveni liderului politic si soarta R.Moldova este astazi pe muchie de cutit. Sa dea Domnul sa ne inselam.

  Stimati membri ai PL,

  Imi cer scuze ca v-am scris atit de mult. Cititi cit puteti, dar sa nu spuneti ca nu stiti cum stau lucrurile. Va doresc succes in activitatea voastra politica!

  Vitalia Pavlicenco,
  presedintele PNL

 16. lacoma esti tu – nesatula esti. Ce tot indrugi prostii?

 17. Bine…si totusi cu credeti ca sunt foarte multe partide?
  De ce nu ati acceptat vreo functie in legislativ..pentru a putea face schimbari in bine, decit sa polemizati atita pe faptul ca sunteti intimidata de celelalte forte politice.
  Chiar nu am nici un fel de atitudine fatade PNL, intradevar..arre o verticalitate, care insa nu se stie cum s-ar comporta in situatii de criza..
  spre exemplu multi (Filat in Co in 2005) s-au lasat prada tentatiei de a conduce, AMN parca s-a tinut..si acum vad ca dumneavoastra deja ii inmormintati, PL e un partid cu prea multa „energie” care nu e mereu constructiva, dar totusi merge.

  Rog un comentariu la cele de mai sus.
  Si mai am o intrebare…Dupa atitea participari la alegeri..practic fara mari succese, nu trebuie sa schimbati ceva?

 18. Pt Maria

  Raspund punctual si cu rabdare.

  In alte tari sint mii de partide – nu in aceasta consta problema, ci in informarea ampla si corecta a cetateanului. El va alege ce ii place si asta e democratie.

  Nu „am acceptat vreo functie in legislativ”, pentru ca PNL nu a trecut pina acum in Legislativ. Daca insa ma intrebati de Executiv, nu am avut propunere, dar nici nu se putea sa am, deoarece liderii AIE s-au inteles intre ei sa ofere functii doar partidelor lor.

  Nu sint „intimidata de celelalte forte politice”, ci „celelalte partide nu permit conditii pentru adevaratul pluralism politic si libertate de expresie. Doar atit se cere d ela ei, plus s aia in consideratie propunerile bune venite d ela partidele extraparlamentare, ceea ce, iarasi, nu au facut.

  In toate situatiile de criza national-liberalii au ramas verticali. Nu cunoasteti activitatea mea, daca ati fi cunoscut-o, nu vorbeati asa. Eu am avut de doua ori ocazia sa votez pentru un Presedinte sis a ramin in Legislativ si nu am facut-o. Am ridicat cele mai serioase probleme in Parlament cind comunistii erau mari si tari. Acu7m – e usor sa fii anticomunist. Eu am luptat contra lor cind ei erau pe virf.

  Mandatul meu de presedinte al PNL se incheie la 9 mai 2011. Voi ramine in partid, dar nu si presedinte. Insa, pina atunci, avem alegeri parlamentare anticipate si alegeri locale. Eu nu am esecuri, eu am concesiuni in favoarea partidelor in care am crezut. Acum nu mai cred. Ca si Dumneavoastra, chiar daca va este foarte greu sa va recunoasteti acest adevar amar. Eu si partidul nostru nu a dezamagit niciodata pe nimeni. Si nici nu vor dezamagi, dimpotriva. Va veti convinge.

 19. Pt public

  Nu-ti trebuie, se vede, multa minte sa scrii prostii, nu?

 20. Aveti exemple de cazuri concrete cind Filat merge cu girofarul la intilnirile cu alegatorii? Numai speculatii de la vp….

 21. Răspuns pentru Nina Gonţa.

  opincuţă spune:
  6 October 2010, la 17:05

  Membri ai PLDM il acuza pe Filat de dictatura

  Oamenii de treaba fug de la partidul cu stejarul

 22. FOTO-GRAF + 1000000!!!

  Mankurtii molotovieni se cred europeni dar ar vrea sa aibe ca presedinte un vasal de-al lui Putin, sa ramana in CSI shi maicutsa Russia sa le apere hotarele.

  Jmecheri mari hehe, mi-i jale ca americoshii nu-s nici ei chiar asha de proshti!

  😀

 23. Marea problema a RM e ca avem multi politicieni si aproape deloc oameni de stat. Cercill spunea ca politicienii se frasuie de rezultate electorale , oamenii de stat vizeaza viitorul statului. Prea multa vorbarie si treaba putina. Pina la urma oamenii vad ca alianta nu e cu nimic mai buna decit comunistii si vor pedepsi-o la urmatoarele alegeri. D-na Pavlicenco doreste sincer o schimbare si chiar cu romanii impreuna, dar eu ma intreb de ce rominii au ce au la ei acasa? Viitorul acestei tari care e in UE dar cu drepturi limitate e o intrebare si pentru noi si (parerea mea )PNL ar avea un rezultat mai vadit daca s-ar acsa pe afirmarea Moldovei ca stat neutru si ar propaga legaturi strinse economice cu UE , inclusiv si cu Romania cu perspectiva integrarii in UE si unirea cu Romania.Comportarea populista a lui Filat va destrama AIE si comunistii beneficiaza de asta si vor avea succes la alegeri si vor lua nu mai putin de 50 la suta din electorat.Doar o alianta intre toate partidele care vor o schmbare spre binele acestui stat poate schimba situatia, daca nu – vin comunistii inapoi si atunci vor fi cu adevarat comunisti , ei si-au vazut greselile si nu le vor mai comite . Activitatea PNL a fost multa dar rezultate au fost de dorit mai semnificative .Cert e ca oponentii au folosit mai bine situatia si nazuintele cetatenilor. Posibil sa fiu gresit , vorbesc urmarind lucrurile de departe , dar am doi copii studenti, carora nu le doresc prezentul care il am eu. Sint nascut la tara si vad viitorul acestei republici in bunastarea tuturor cetatenilor ei , dar daca as fi cu partidul D-stra D-na Vitalia , as pune pe primul plan locul taranului, fiindca atita timp cit taranul este sarac, atita timp si tara e saraca. Sigur ca vorbele mele nu vor schimba mult , dar o tactica plitica de a consolida toti oamenii de buna credinta pentru a face ordine intii si apoi de hotarit unirea , ar aduce mai multa colaborare si succes PNL-i. Nu sint exremist , antisemit sau impotriva unor etnii, dar ca cetacean vad unele aspecte a unei uniri imediate, care va asigur e posibila si probabila in viitor. Romanii sint mai nerabdatori , mai emotionali si numai printr-o minune nu s-a intimplat la ei ce s-a intimplat cu Jugoslavia, probabil acolo au fost mai multi agenti platiti, dar ochul de veghe nu doarme va asigur si activitatea lui Filat e inca o dovada. I s-a turnat increderea cu caldarea la Washington, dar e rabdator moldovanul pina la o vreme. Eu ii doresc succes si lui , dar sa fie curat in fata lui Dumnezeu , daca nu- vai de capul lui, n-o sa-i ajute nici milioanele promise. Piar ieftin face pe deznadejdea celor afectati de inundatie , dar ramine pe sama lui.

 24. Hai sa lasam pe Bismark intr-o parte. DVS nu sunteti Bismark si nici nu ve-ti fi. Ce fel de democratie si liberalism daca scrieti asa prostii?

  PNL – Partidul prostiei omenesti.

 25. localhost,
  nimeni nu poate sa devina un alt Bismark,dar sa-i urmeze sfaturile,oricine e in stare.
  Tu ce ,esti cel mai mare expert al prostiilor, de stii sa le dai grade?
  „PNL – Partidul prostiei omenesti.”–fiecare din partide, este in felul sau”Partidul prostiei omenesti”,asta nu inseamna ca nu trebuie sa spunem ceea ce gindim si ce intentionam sa facem.Depinde cum o intelege fiecare din noi,aceasta prostie:unul zimbeste sarcastic,altul neincrezator,al treilea cu ura,urmatorul cu trufie s.a.m.d.E dreptul tau sa crezi,ce-ti pofteste inima si mintea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *