PNL a obtinut luni o semivictorie in justitie

Luni, 13 septembrie 2010, Curtea Suprema de Justitie a casat Hotarirea Curtii de Apel Chisinau, care a  respins, ca „ilegala”, contestatia PNL vs CEC privind incalcarea de catre Partidul Umanist din Moldova (PUM) a legislatiei electorale. Curtea Suprema de Justitie a remis cauza spre rejudecare Curtii de Apel, intr-un alt complet de judecata.

Amintim, CEC a respins contestatia PNL privind faptul ca PUM, desi a plasat o retea de panouri cu portretele presedintelui PUM Valeriu Pasat, in perioada electorala, nu a declarat nici un fel de cheltuieli in rapoartele financiare prezentate Comisiei Electorale Centrale.

PNL a atacat hotarirea CEC in justitie. Insa Curtea de Apel Chisinau i-a ingradit PNL accesul la justitie, emitind o hotarare nemotivata.

Acum, in baza Hotaririi CSJ, Curtea de Apel Chisinau urmeaza sa constate circumstantele cauzei si sa depisteze, probabil, cine, totusi, a finantat Partidul Umanist din Moldova in campania electorala din 5 septembrie 2010.

Pentru PNL au fost si ramin stranii atit hotarirea CEC, precum si lipsa interesului presei pentru acest caz, care tinde sa devina un fenomen periculos, ce va crea conditii propice pentru inflorirea coruptiei in Republica Moldova. Cistigarea cauzei de catre CEC si PUM in instanta ar insemna un grav precedent pentru subiectii electorali, care ar capata dreptul de a avea publicitate electorala fara a declara cheltuielile suportate, de teama descoperirii sursei lor, care poate fi si una ilegala.

Daca PNL va cistiga aceasta cauza, CEC nu va mai putea trata superficial rapoartele financiare ale subiectilor electorali, ci va transmite dosarele „problematice” spre examinare Procuraturii, CCCEC, altor structuri abilitate.

Serviciul de presa al PNL

Loading Facebook Comments ...

15 Comments

Add a Comment
 1. Asta da bomba!!!Bravo PNL!

 2. Felicitari pentru acest articol, asta da stire !

 3. Chiar foarte straniu de ce presa tace, si nu ia la discutii si acest subiect.

 4. Este clar de ce PNL cu Pavlicenco le sta in „stomac” tuturor barbatilor neamului si nu pot „degera” acest „continut”.
  Deoarece si alte paride fac la fel: nu pot demonstra sursa veniturilor adevarate ale partidelor, nu vor sa developeze Mogulii…….

 5. Nu suntem de-ai lor

 6. Si poate scoateti popii kgb cu sponsor cu tot de pe drumurile stricate pline de cruci

 7. HAI CU UNIREA…. ROMANIA MARE… D-na Pavlicenco noi cei din RO avem un mare respect fata de dvs si de poporul moldovean…. ROMANIA MARE IN VECHILE HOTARE !!!

 8. Pt remus

  Popii cu sponsor cu tot trebuie sa ii scoata Dorin Chirtoaca si Salaru, ei sint stapinii drumurilor, numai ca ei ii lasa. PNL nu participa la guvernare si este astazi un partid extraparlamentar.

 9. Pentru Palade.

  Incrucisarile intre DACI si ROMANI au fost atat de frecvente incat limba dacica a disparut :::::::::::: Fara deportari in SIBERIA , fara NKVD, fara gropi comune, fara infometare, fara desnationalizare .

  Atunci cum stit daca sunteti DAC sau ROMAN dela ROMA ?????????

  SUNTEM DACO-ROMANI este absolut sigur.

 10. D-a Pavlicenco vam intrebat de barierile MD impotriva primirii de catre ceateni romani a cetateniei Md, de ce nu raspundeti ,unde e mesajul meu de ce a ramas postat numai unul

 11. remus intrebarea aceasta ai pus-o la alt articol, ce deodata cu rautate, dna Pavlicenco ti-a raspuns. Cauta la articolul anterior.

 12. Pt remus

  Chiar nu am meritat rautate, pt ca am pierdut mult timp ieri sa ma lamuresc si cum ne putem edifica. Dar m-a sunat remus, l-am sunat si el s-a convins ca a gresit cind spunea ca nu ii sint mesajele.

 13. PENTRU TOVARICI DODON.

  Cred ca cel mai inteligent act pe care il puteti face acum in fata MOLDOVENILOR este sa cereti INTERZICEREA PARTIDULUI KOMUNIST din MOLDOVA si din lumea intreaga.

  DECE ????????

  Pentru a raspunde moldoveanului care va pus intrebarea ::::::::::::: Dece exista partid TOTALITAR COCO-munist in moldova pe cand rusia a interzis acest partid.

 14. PENTRU NINA …………,

  Mergeti totdeauna alaturi de sandalele DUmneavoastra.

  Sun de acord sa fie criticata ALIANTA ( hai sa-i zicem::::: CONTRA ALIANTA sau ANTI-ALIANTA ) caci numai alianta nu este, o adunatura de comunisti aliati contra unirii cu romania si un PARTID LIBERAL care se sbate cum poate contra acestora.

  Logica cere ca PNL-ul sa fie considerat cel mai pretios aliat al celor care vor unirea cu romania. Nimeni nu-l baga in seama deci toti sunt ANTI-UNIONISTI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *