Spotul unionist al PNL si lasitatea moldoveneasca (II)

Revenim la implicatiile hotaririi Curtii Supreme de Justitie privind spotul electoral avind caracter unionist al PNL. Facem o remarca si mai reproducem din impresiile proaspete legate de referendum. Comisia Electorala Centrala nu se autosesizeaza legat de – asa cum am auzit – darile de seama cu cheltuieli zero ale Pasatilor si Umanistilor, solicitind contractul de plasare a bilbordurilor cu “CREDinta”, care au impinzit strazile, CEC nu se autosesizeaza legat de culorile Federatiei Ruse pe steagurile comunistilor si ale Moldovei Unite, inclusiv intreg bulevardul de la Petricani spre Institutul de medicina plasat cu afise ale lui Turcan in rosu-albastru, nu se autosesizeaza cu alte lucruri, dar se arata foarte preocupata care nu cumva ideea Unirii sa puna stapinire pe mintile “maldavenilor”.

Voi scrie un articol despre matrapazlicurile verzi ale peledemistilor. Se pare ca trebuie sa inlocuim in R.Moldova Tricolorul cu Monocolorul verde, Tricolorul verde/ galben/rosu sau Bicolorul verde/rosu. Asa cum s-a intimplat la Sircova-Rezina, unde lingusitorii lui Filat (si el, om cinic, dar slab, agreeaza lingusirile si prostirea oamenilor), au afisat culorile verde/galben/rosu, eliminind albastrul, intimpinindu-l pe Liderul Maxim la darea in folosinta, se pare, a unei gradinite de copii. Daca incurc ceva privind prilejul, iertati-ma, ca Filat sare ca o libelula peste tot, sa apuce cit mai multa lume manipulabila si slaba din “shire” la taiat panglici verzi.

Este primul pas spre trecerea, probabil, de la Tricolor la Bicolorul transnistrean, fost al RSSM, verde/rosu, eliminind galbenul, ca, probabil, o fi fost si asta un subiect de discutie la Tiraspol, cine stie? Se pare ca se adeveresc spusele unui mare cap de mafie/business de la Tiraspol, care a recunoscut ca a sponsorizat forte liberale de pe aici… Nu precizam, ca sinteti oameni priceputi.

Pai, iata aceste forte zise liberale au vrut sa inchida gura PNL, ca sa nu-si puna intrebari sprijinitorii mai nationali ai lui Filat de ce acesta nu spune si el mai apasat de Romania, de ce a avut pozitiile respective pe 9 mai, 22 iunie, 28 iunie si 23-24 – august. Acceptarea, prin instanta de judecata, a libertatii de exprimare, care inseamna orice mesaj, chiar socant, privind modul de imbunatarire a vietiii unor oameni, comunitati, populatii, popoare, a dechis calea pentru acest mesaj si in alegerile prezidentiale, si parlamentare.

Noi, PNL, ne-am saturat sa ni se tot spuna, fara motiv si doar din cauza lasitatii si ticalosiei politicienilor, “sa nu puneti problema iesirii din CSI, ca faceti jocul comunistilor”, “nu vorbiti de Unire, ca ii speriati pe separatisti si pe comunisti si nu ne vor mai iubi sa se aseze cu noi la masa de negocieri”, “nu vorbiti de Unire ca nu place UE si SUA”. Atita timp cit nu vom avea curaj sa spunem ce credem, nimeni nu ne va respecta si ne va considera o plastilina, o leguma, din care poti modela orice, in special zona zdravana de tampon, spre confortul „burjuinilor”, nu?

Noi nu am putut risca introducind mesajul Unirii direct in Programul PNL, in 2006, in plin regim comunist, ca pateam ca si Ilie Bratu, care nici azi nu e inregistrat ca miscare/partid, dar nici sa nu poti vorbi despre aceasta in regim, parca, democratic, nu pare normal.

Ne spune Ghimpu la Publika TV ca el, recunoscindu-se roman si unionist (fara mesaj spus clar pina la capat – apropo, PL ne-a preluat mesajul cu „un Presedinte curajos”…), ca el „a dat voie” acestei pozitii partidelor in R.Moldova. Sa ridem sau sa plingem? O fi Ghimpu mai presus de Justitie? CEDO ne-a permis in R.Moldova sa vorbim despre ce credem noi ca au putin curaj sa vorbeasca altii, pentru ca “li se usuca ratingul” si se supara Medvedev si Putin. Pai vreau sa va spun ca oamenii apreciaza curajul de a spune adevarul privind necesitatea Unirii ca singura noastra cale de salvare, dupa 19 ani pierduti, simtind oamenii ca nici in urmatorii 20 de ani nimic esential nu se va schimba, pedalindu-se fariseic pe acelasi mesaj steril proeuropean. Stiti bine ce spun, nu precizez cui ma adresez…

V-ati gindit, insa, ce entuziasm ar avea oamenii – care sint multi – daca le-ar vorbi usor si direct de Unire toti liderii liberali, nu doar PNL? Aici e buba, ca nu e cu voie de la Ursul rosu.

Nu s-a mai dus Filat la Tiraspol sa ceara permisiunea luia Smirnov si Antiufeev sa vorbeasca de Unire. Nici la Putin nu-si asteapta rindul sa il convinga de necesitatea lichidarii consecintelor Pactului Hitler-Stalin. Pai daca nu va mai fi statalitatea, suveranitatea, granita, Balitchi, cum sa iti faci bani electorali prin contrabanda? Nu avem nevoie de Unire – pentru ca s-ar imbogati oamenii simpli, dar, in schimb, – cum sa saraceasca politicienii corupti, nu?

Citim pe un site (reproducem postarea mai jos) despre “Intilniri sub umbra microfoanelor intre Tkaciuk si Filat”. Spuneam de mai demult ca se simte o coalitie antiFilat – din partea a ceilalti trei lideri din AIE, iar informatia de pe acest site o confirma. Zilele trecute, un lider comunist, cu care am discutat inainte de o dezbatere electorala, imi spunea ca il vor ceda colegii din alianta cu prima ocazie pe Filat, raspunzindu-i la cum procedeaza cu ei. Vom vedea. Insa daca e adevarat ca si acum se intretine cu un Tkaciuk, ce sa mai spunem? Un fost ministru comunist de externe mi-a si aratat ce scria micul satrap bolsevic despre Romania si NATO. Pai – scria si spunea el – cum sa accept aderarea R.Moldova la NATO, daca asta va insemna Unirea cu Romania?

Incheind expunerea ideilor mele aici, care vor avea continuare in alte articole, vreau sa va spun ca Unirea se va produce, dar va intirzia direct proportional cu ticalosia si lipsa de curaj a politicienilor nostri. Presati-i, sa spuna ce gindesc. Ei nu spun ce gindesc din considerente “pragmatice”, meschine, de inavutire, de mentinere in virful dulce al Puterii. Ba chiar spun mereu ce nu gindesc. Dar va veni o zi cind vor fi nevoiti, sub presiunea oamenilor, sa spuna ce gindesc. Daca mai au ceva sfint in ei…

P.S. Inainte de a plasa informatia de pe site-ul amintit mai sus, invocam aici cu multa tristete comportamentul pazei din masina marelui liberal si democrat Filat in accidentul de duminica. Au scos ilegal numerele sa nu priceapa oamenii cine a facut accidentul, au spus ca va da Cancelaria o declaratie, apoi nu au mai dat-o. Au lovit o masina ce mergea pe verde, ei gonind pe rosu. Eu, cind am avut accident, am recunoscut imediat ca e vina mea. Comunistii m-au filmat si tirajat pe toate televiziunile, numai ca inzadar – oamenii ma sunau crezind ca mi s-a organizat accidentul sa ma ucida la cit i-am criticat pe comunisti cind Filat il vota pe Voronin si abia se pregatea sa strige “Moldova fara Voronin”, “Moldova fara comunisti”…

Filat si paza lui au procedat ca Voronin si Tarlev – asta vi-l vreti Presedinte al celui de-al doilea stat romanesc? Antiunionist, prorus si …. dar mai scriem si alta data.

De pe http://moldovapentrueuropa.blogspot.com/2010/08/intilniri-sub-umbra-microfoanelor-intre.html

“Informatie interesanta (la fel de interesanta ca si cea privitoare la arestarea oamenilor lui Filat): un prieten de peste Prut a aflat secretul schimbarii de pozitie a premierului Filat fata de fosti sai parteneri Ghimpu, Lupu si Urechean.

Intr-o casa conspirativa (de acelea pline de microfoane vechi ale URSS, unde asculta multa lume la multe urechi) Vlad Filat se intilneste des cu Mark Tkaciuk pentru a stringe relatiile inaintea alegerilor. Comunistii nu au nici un motiv sa creada in cuvintul lui Filat dar sunt siguri de un fapt: distrugerea AIE si a relatiilor dintre cei patru lideri. Filat vrea toata puterea din Republica si stie ca nu o poate avea decit intr-o alianta, fie pe fata, fie subterana. Ghimpu si Urechean nu au acceptat sa plece capul in fata lui Filat, Romania nu-l doreste din motive de „fumuri”, Moscova nici atit.

Ca o dovada a schimbarii de macaz Filat a fost singurul participant din partea partidelor democratice la manifestarile de la 23 August (ziua ocupatiei sovietice), in partea cealalta Tkaciuk l-a convins pe Voronin ca PCRM sa revina la sedintele Parlamentului unde Filat are nevoie de voturile comunistilor. Cele doua gesturi simbolice vor fi urmate de altele inaintea campaniei electorale.

PS: Mare rusine pentru presa de la Chisinau care trece neobservata relatia nefireasca dintre Filat si mafia de la Tiraspol (centrul european al traficului cu tigari, armament, marfa de contrabanda din China, uraniu, mercur, prostitutie etc.)“

Nota noastra: Nu ne mira cu nimic presa filatizata de la Chisinau – VP.

Vitalia Pavlicenco

Loading Facebook Comments ...

17 Comments

Add a Comment
  1. Несите идею в массы, разъясняйте, убеждайте, потому как „идея, овладевшая массами, становится материальной силой” (Карл Маркс)

    2

  2. Inca o sursa „demna de incredere” dna Pavlicenco. De ce sa nu-i lasati in pace pe cei de la PLDM sa faca reparatie in RM cu ‘materialele clientului’?
    Filat e o persoana, singur nu va face multe.
    De avea Filat contrulul asupra presei asa cum spuneti apoi va invitau aia in fiecare zi. Primea PR gratis fara sa plateasca. A-ti fi o sperietoare perfecta pentru toata „armata de lasi”.

  3. …DIN „FILATOR”K.G.B., AM TRECUT LA …FILAT R.M… DIN „PRAGMATIC” ..INCET, INCET, DEVINE „PRAMATIE MOLDOVENEASCA”…TRIST, DAR ADEVERAT…OARE EL CREDE CA BANII CONTRIBUABILIOR ROMANI SINT DESTINTI SA FIE SUPUSI UNOR MANIPULATORI FARA CONSIDERENTE NATIONALE…DE CE NU SE SUPUNE UNUI REFERENDUM NATIONAL UNIREA CU ROMANIA …IN FELUL ACESTA SA SE STIE CLAR, ORI E LAIE, ORI BALAE…DUPA CARE SA NE VEDEM FIECARE DE DRUMUL LUI!!!!!

  4. Dreptate in cele de mai sus e de vreo 10%. In rest paranoie si conspiratie, KGB si Spioni.

  5. Dna Pavlicenco,
    va admir CURAJUL de a declara deschis ceea ce noi dorim cu totii – UNIREA cu PATRIA noastra scumpa ROMANIA!
    Insa am o remarca si v-o scriu din RESPECT si Credinta ca veti intelege ca o fac din intentii bune.

    NIMENI NU ESTE PERFECT – iata de ce este foarte bine de a tine cont de observatiile constructive ale celorlalti.
    La concret: cred ca mai mare folos ar fi daca mai mult ati SCRIE SI VORBI DESPRE IDEILE, PROIECTELE PNL decit sa criticati inutil pe unii… caci este inutil – asta se vede!

    Mai bine MEREU sa PROCLAMATI UNIREA – ASPIRATIILE NOASTRE cele sfinte si durute – astfel veti avea o mai mare popularitate, o influienta sigura asupra electoratului.

    …Daca in camera este intuneric, nu aduce nici un folos sa criticam si sa STRIGAM la intuneric ca este urit si negru… ci este SUFICIENT SA APRINDEM LUMINA! Iar intunericul va disparea.
    deci la fiecare PROBLEMA trebuie gasita solutia cea INTELIGENTA, efectiva si optima…
    Cu profund respect!

  6. si inca o observatie: scrieti mesajele mai laconic! Sincer, nu le citesc in intregime caci sunt declaratii prea lungi… desi sunt bune.
    si cred ca si altii fac asa… Consider ca mai efect vor avea mesajele de 2-3 aliniate scrise clar si care ochesc direct in tinta.

  7. Urmatorul este un mare adevar fosrte bine spus de d-na Pavlicenco:

    Incheind expunerea ideilor mele aici, care vor avea continuare in alte articole, vreau sa va spun ca Unirea se va produce, dar va intirzia direct proportional cu ticalosia si lipsa de curaj a politicienilor nostri. Presati-i, sa spuna ce gindesc. Ei nu spun ce gindesc din considerente “pragmatice”, meschine, de inavutire, de mentinere in virful dulce al Puterii. Ba chiar spun mereu ce nu gindesc. Dar va veni o zi cind vor fi nevoiti, sub presiunea oamenilor, sa spuna ce gindesc. Daca mai au ceva sfint in ei…

  8. JUDET ( NU RAION ).

    ESTE uluitor sa auzi in fiecare zi pe tovarici DODON cerand o alianta de stanga in frunte cu PCRM-ul cand se stie si nu trebue demonstrat pentru a MIA oara, ca PCRM-ul este, ca si toate partidele comuniste din lumea intreaga, O FORMATIE DE EXTREMA STANGA.

  9. D. Pavlicenco,
    Este buna idea unirii si corectarii unei greseli istorice, dar spuneti va rog cu cite persoane din mediul rural ati vb dumneavoastra, shi nu numai dintr-o localitate ? Eu sunt din mediul rural si ma intilnesc zilnic cu aceasta problema. Sunt unii oameni care pur si simplu nu vor sa asculte ce le vb., atit sunt de zombati.
    Dupa sondajele efectuate apar unele date foarte interesante, care poate va vor pune pe ginduri, cu toate cred ca dvstr. le stiti dar le ignorati, „principalul stat care poate ajuta cel mai mult Moldova in procesul de aderare la UE, potrivit opiniei a 41% din populatie, este Romania. Pe de alta parte, 50% considera ca partenerul de baza al Republicii Moldova trebuie sa fie Rusia.”
    Acuma, daca va fi un referendum cu cine sa ne unim, marea majoritatea va spune Rusia si nu Romania, asha ca ceea ce ati cishtigat dvstr din acest proces de judecata nu este altceva decit un cimp deschis pentru toti cei care vor unire cu Rusia si sa poata promova un presedinte pro rus.

    Daca real ati dori sau doriti aceasta unire, ati merge prin sate si ati informa oamenii shi ati promova avantajele acestei uniri. Prin aceea ca toata ziua vb. de unire pe blog, asta nu inseamna ca toti oamenii sunt informati. Trebuie de explicat ca Romania nu ne mai este dusmanul care le-a fost implantat in cap, dar din contra este un prieten si numai ei pot sa ne ajute la integrarea in UE.

    Daca sincer acesta deja este al doilea moment care ma pune pe ginduri… Oare intr-adevar doriti unirea cu Romania ? sau doar faceti tot posibilul ca aceasta sa nu fie niciodata(primul caz a fost propunerea pentru uniunea interstatala, ceea ce este practic federalizarea Romaniei).

    PS:Sper ca mesajul meu nu va fi moderat.

  10. Pt mde

    1. Nu este corecta intrebarea „cu cite persoane din mediul rural ati vb dumneavoastra, shi nu numai dintr-o localitate?” le voprbesc la intilniri, chiar zilele acestea am fost la Criuleni si Orhei, ma straduiesc sa le spun cu multa-multa rabdare. Insa le spunem de pe ecranele televizoarelor, pt ca in secolul nostru asta e impactul major.

    2. Nu ma mira ce e cu oamenii nostri – victima a deznationalizarii si a rusificarii – dar trebuie sa-i derusificam. Cu rabdare. Stiind ca putem sa nu avem succes, dar cineva trebuie sa inceapa? Trebuie sa ii dezombificam.

    3. Nu ma mira datele niciunor sondaje – societatea este impartita in doua. Dar care parte sa o sacrificam de dragul celeilalte – prrorusa pentru proromana sau proromana de dragul celei proruse?

    4. Dreptul la libertatea de exprimare este egal pentru toti. Cine va fi mai convingator, acela va cistiga. De frica unui Presedinte prorus nu vom tacea inca 20 de ani sa ajungem deja sub groapa, ca in groapa am si ajuns. Nimeni nu poate cunoaste efectul si impactul final ale mesajului nostru.

    5. Exact asta facem – dorim aceasta unire si vom informa toata toamna oamenii ca acest cadavru al trecutului satul ruesesc trebuie dus la cimitir.

    6. Mai citeste o data ultima postare, articol si vei vedea cum e cu sinceritatea noastra. urmareste si alte evenimente, miine avem o interesanta conferinta de presa.

  11. Multumesc pentru raspuns, dar mai am unele remarci.
    1. Va intilniti cu persoane din orasul Orhei/Criuleni sau sate din raionul Orhei/Criuleni, caci astea sunt 2 categorii de oameni total diferiti.
    2. Corect – derusificarea trebuie facuta, dar nu fortat si ati spus corect – „cu rabdare”, caci la noi oamenii daca vad o parere diferita de a lor, care incearca sa li se bage in suflet – opun rezistenta si se primeste efectul invers celui scontat. Pur si simplu unele actiuni care se intreprind nu sunt chiar cu rabdare, dar fortat. Trebuie la inceput de explicat oamenilor ce se intimpla, de ce avem nevoie de UE, Romania(caci multi vad in RO acelashi jandarm despre care ii povestea bunelul si ocupant despre care ii zicea „tatuca” Stalin, de explicat ce a fost 28.06.1940, din ce cauza Romania s-a aliat cu Germania, cu toate ca erau aliati cu Franta si Anglia, sa nu incurce cu anul 1941, ce a insemnat declaratia de independenta din 27.08.1991)
    3. Nu trebuie nici-una sacrificata, minoritatea trebuie sa fie minoritate si de respectat drepturile, dar nu in dauna majoritatii. Problema de baza la noi ca insasi majoritatea uita ca au anumite drepturi si se lasa folositi de minoritate … Trebuie de explicat ca nu mai este deja la „moda” sa vb limba rusa, si nu este altceva decit o limba straina, cu toate ca foarte multi o cunosc foarte bine.
    4. Am descris practic in p. 2 ceea ce tine shi de p.4

  12. pt dna Pavlicenco
    Sustin mesajul Dvs unionist, dar condamn atacurile furibunde si de multe ori neintemeiate tot ale Dvs la adresa lui Filat. Nu zic ba, acest politician trebuie criticat pt mai multe gesturi sau actiuni, dar sa nu vezi si anumite lucruri bune facute de el e de neinteles, ca sa nu spun ca e si contraproductiv pt PNL.

  13. Încercaţi să utilizati tribuna oferită de emisiunea „Inamicul public” de la jurnal TV.Totodată vom înţelege gradul de cenzură de la acest post de televiziune.

  14. In aceste moment la TVR1 se vorbeste despre Republica Moldova si Romania.

  15. JUDET ( NU RAION ).

    DECE insultati pe TOVARICI DODON si pe toti COCO-munistii zicandu-le DOMN I ????????????
    NU sunt ROMANI, nu sunt pentru UNIRE, sunt contra limbii romane, sunt contra UNIRII cu ROMANIA, VOR republica MULDU-FUFU-leasca, vor CSI, vor MOSCOVA si NU BUCURESTI.
    LOGICA cere :::::::::: TOVARICI DODON, tovarici CUTARE sau ceva pe ruseste dar nu stiu ruseste.

  16. Internetul imi face figuri !!!!!!!!

    VA ascult. Nu exista limba moldoveneasca.

    Ba exista. Eu sunt basarabean si vorbesc limba moldoveneasca, care de fapt este o frumoasa limba romaneasca dar cu accente specific moldovenesti, locale.

    ASA se intampla in MUNTENIA, OLTENIA, la MARSILIA in FRANTA, peste tot in lume.

    NU faceti confuzii DOMNILOR !!!!!!!!!

    Nu confundati JARGONUL moldo-rus vorbit de rusi si instaurat ca limba moldoveneasca de catre de partidul COCO-munist cu ajutorul expertilor dela moscova, cu adevarata limba moldoveneasca.

    Acest JARGON se cheama limba MULDU-FUFU-leasca si asa trebue sa figureze in documentele MOLDOVEI, ROMANIEI,BRUXEL, etc.

    INVATATI copii DOMNILOR INVATATORI sa stie sa separe graul de neghina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *