PNL opteaza PENTRU un Presedinte unionist (vezi video)


Partidul Naţional Liberal te invită la Referendum. Parlamentul nu a reuşit să aleagă un Preşedinte. Îl vom alege noi, cu toţii împreună.

Avem nevoie de un Preşedinte curajos, care să ne conducă spre Unirea cu România – calea cea mai scurtă de integrare în UE.

Votează la referendum PENTRU!

Votează PENTRU un Preşedinte, care să te facă liber!

Votează PENTRU un Preşedinte, care să-ţi fie mereu alături!


Национально-Либеральная Партия приглашает тебя участвовать в референдуме. Парламент не сумел избрать Президента. Изберём его мы все, вместе.

Нам нужен смелый Президент, который поведет нас к объединению с Румыниеи – самый короткий пути нашей интеграции в Евросоюз.

Голосуи на референдуме ЗА!

Голосуи ЗА Президента, который сделает тебя свободным!

Голосуи ЗА Президента, который будет всегда рядом с тобой!

Loading Facebook Comments ...

126 Comments

Add a Comment
 1. Noi nu trebuie să alegem preşedinte unionist, pentru că sîntem moldoveni. Am 22 de ani şi cred că candidatul din partea PCRM Zinaida Grecanîi o să cîstige alegerile preşedinţiale. Vrem stabilitate!

 2. Bravo PNL, Bravo, Dna Pavlicenco!
  Il vrem pe Ghimpu PRESEDINTE! El este onest, cu verticalitate si curajos. Nu cautati imperfectiuni, caci nimeni nu este perfect. Priviti la inima lui simpla si plina de adevar!

 3. Pt Valenta si nu numai…

  Si PNL va avea un candidat la prezidentiale. Ghimpu nu este intotdeauna unionist, ci, din pacate, dupa caz…

 4. Национально-Либеральная Партия приглашает тебя участвовать в референдуме. Парламент не сумел избрать Президента. Изберём его мы все, вместе.

  Нам нужен смелый Президент, который будет рядом с нами по пути объединения с Румыниеи – самыи короткии пути нашеи интеграции в Евросоюз.

  Голосуи на референдуме ЗА Президента, который сделает тебя свободным!

  Голосуи ЗА! Голосуи ЗА Президента, который будет всегда рядом с тобои!

  http://translit.ru/

  Mai usor de citit.

 5. Adica vreti sa spuneti ca candidatura PNL este mai buna? 🙂 Halal de asa Partid care arunca cu rahat in altii si nu se uita sub nasul partidului.

 6. A!Deci candidati si dumneavoastra d-na Pavlicenco.Bafta.Votam pro unire.Votam dreapta.

 7. Apropo,
  ati vazut azi, cum Basescu le-a replicat unor jurnalisti care sunt se VIND pentru 10 bani; care nu au verticalitate si nici CONSTIINTA Adevarului si a Binelui Suprem pentru acest POPOR oropsit?

  In doua fraze Bravul Basescu i-a apostrofat asa ca cei de la Publica.md s-au simtit vizati si imediat cautau sa se justifice…

  Or, daca AVEM PRESEDINTI care sunt ADEVARATI PATRIOTI, pai sa-i sustinem si pe ei si proiectele pe care le minainteaza pentru a scoate tara din impas.

  Dar, ce ati crezut fratilor jurnalisti fara coloana vertrebrala?
  Ca deja unii spuneai cu NERUSINARE ca Plahotniuc ar fi GENIU…

  Mocanu face un act de eroism, avintinduse cu vitejie intr-o lupta inegala… iar voi laudati .. pe CINE???

  Si, in ianuarie, cind a fost Basescu in RM, si a facut eforturi considerabile pentru a ne ajuta… si unii din voi subliniati doar unele mici greseli? Asta era esentialul pentru voi de a gasi deficiente?

  Or, cit l-au atacat pe Ghimpu unii aroganti, amatori in domeniul jurnalisticii? – Rusine, fratilor jurnalisti.

  Iata de ce suntem tot pe loc, pentru ca in RM actionam dupa fabula Racul, Broasca si o Stiuca…

  Luati seama, caci va veni timpul si veti raspunde pentru ORICE CUVINT NEFOLOSITOR ROSTIT sau scris. – asa scrie in Biblie! Acesta este verdictul dat chiar de Dumnezeu!

  Fiti intelepti si corectati-va! sa ne unim in JURUL lui Ghimpu si a tuturor OAMENILOR DE BUNA CREDINTA.

 8. Curaj, Dna Pavlicenco, Va doresc succes,
  sincer, sunt placut impresionata sa aud asta. Nu stiam.
  Referitor la Ghimpu – ma refer la prezent – caci inca viitorul nu-l vad clar cum ar putea fi.
  Apreciez sincer pozitia DESCHISA si clara a PNL de a ne UNI CU ROMANIA! Nu mai avem ce sa ne ascundem aspiratiile de veacuri!

  ca cei ce fac declaratii confuze – dau dovada nu numai de lasitate , dar si de lipsa de sinceritate, de curaj.

  Iar PNL are o VIZIUNE CLARA si realizabila, in plus, mai are si o misiune ISTORICA…

 9. Mai, CIRESICA Rosie, las-o pe Greceanii… dar daca pcrm o va inainta – ma voi bucura – caci nu va aduna nici un procent!

 10. Doamna Pavlicenco, puneti-va bine cu Basescu daca vreti sa aveti ceva sanse impotriva celorlalti contracandidati.

 11. Este foarte bine sa avem in alegeri candidati care vor promova un mesaj clar unionist. Acesta va fi un test foarte clar a numarului partizanilor acestei idei. Sint sigur ca va acumula foarte putine voturi.

 12. Valentina
  Se vede ca nu prea ai habar pe ce lume traiesti. Pot sa pun un pariu. Daca Greceanii va fi candidatul PCRM ea singura va acumula mai multe voturi decit toti candidatii unionisti impreuna.

 13. ciresare, asa „stabilitate” cum ati avut 8 ani nu mai vrea nimeni. No, daca chiar asa doresti stabilitate, voteaza AIE sa ramana lucrurile stabile.

  Zina Carabina presedinte? 🙂 Don’t make us laugh, man 😉

  Cat priveste faptul ca esti moldovean, poate geografic, ca Moldova e cea cu capitala la Suceava. Si cat timp vorbim amandoi romaneste, eu cred ca e mai rezonabil sa ne numim romani.

 14. se vede ca e Ziua Pacalelilor si Glumelor pe blog-ul d-nei Pavlicenco:

  „Daca Greceanii va fi candidatul PCRM ea singura va acumula mai multe voturi decit toti candidatii unionisti impreuna.”

  🙂 🙂 🙂

 15. PNL vrea sa faca istorie ! Sa o faca pentru ca nu are sufletul incarcat de minciuna, falsitate si lasitate!
  Stim ca nu suntem perfecti, dar daca am fi cu totii perfecti asa cum credea comunismul nu ne-am mai deosebi unul de altul, am fi o mare de inteligenti sau o mare de imbecili, depinde dein ce punct de vedere!
  Am vazut ca din 1924 deja rusii impingeau Transnistria cu forta in Romania proclamand capitala ei pe teritoriul romaneasc la Chisinau! Unirea e normalitate pentu toti !

 16. Madame VITALIA PNL nu putea avea o idee mai buna ::::::: Sa alegem un PRESEDINTE UNIONIST. INTRAREA IN UE va fi IMEDIATA prin VOINTA NOASTRA. DAca vreti un alt presedinte cu alte idei veti astepta inca un sfert de secol. GANDITI-VA de pe ACUM .

 17. BOLNAVII considera ca BROASCA comunista va ajunge Presedinta REPUBLICII FANTOMA MULDUVA. EI POT sa viseze malai si ziua in amiaza mare.

  Toate eforturile alegatorilor trebue sa se orienteze pentru a da voturile DOAMNEI VITAIA-PNL

  CU toata simpatia pe care o am si pentru Domnul GHIMPU, EL este prea ezitant, nu are vointa, determinarea categorica a DOAMNEI VITALIA-PNL.

  TOATE voturile pentru DOMNUL GHIMPU trebue sa fie transferate DOAMNEI VITALIA-PNL pentru VICTORIA UNIRII CU ROMANIA.

 18. DUPA 20 DE ANI DE LA PROCLAMAREA INDEPENDENTEI , CEL PUTIN OFICIAL [ ATITA CIT A FOST EA IN REALITATE ], ORICE OM DE BUNA CREDINTA VEDE CA REPUBLICA MOLDOVA E PREA MICA SI SLABA PENTRU A LUPTA CU IMPERIALISMUL RUSIEI … SE CONTINUA PE ACEASTA LINIE , PESTE 20 ANI VA FI ACEEASI SITUATIE DE ACUM . DE ADERARE LA UE NICI NU POATE FI VORBA , TININD CONT DE SITUATIA GRAVA IN CARE SE AFLA TARA , DE INAPOIEREA EI DIN TOATE PUNCTELE DE VEDERE . PINA SI ALBANIA E MULT IN FATA … TOATA ACEASTA PROPAGANDA CE NE ANUNTA INTRAREA RAPIDA A MOLDOVEI IN UE ESTE MINCINOASA SI GAUNOASA . NICI NU SE DISCUTA DE ASA CEVA IN URMATORII 15-20 DE ANI . E DE AJUNS DE VAZUT SCANDALUL URIAS FACUT DE PRESA DIN ANGLIA , ITALIA SI ALTE TARI OCCIDENTALE IN JURUL ACORDARII CETATENIEI ROMANE MOLDOVENILOR , CA SA NE DAM SEAMA CUM STAU CU ADEVARAT LUCRURILE … CINE ISI IA RESPONSABILITATEA PENTRU VIITORII 15-20 DE ANI PINA LA O EVENTUALA [ NU SIGURA] ADERARE LA UE ? SA IASA IN FATA SA LE VEDEM FETELE , SA NU SE MAI ASCUNDA DUPA POPULISME IEFTINE .

 19. ZILER +1

  Ar fi bine ca sa vina si o femeie in fruntea tarii, femeia este mai verticala si mai onesta, mai ales asa o femeie ca dna Pavlicenco.

  Votam Pentru PRESEDINTE! VOTAM Pentru Vitalia Pavlicenco – presedinte! Votam PNL!

 20. … SI IN COREEA DE NORD E „STABILITATE COMUNISTA” TOVARASE CIRESAR . SI MILIOANE DE OAMENI MOR DE FOAMETE, TEROARE SI BOLI ACOLO . MERGI IN COREEA COMUNISTA DACA VREI ATIT DE MULT STABILITATE … SA NU PATESTI CA ANTRENORUL ECHIPEI DE FOTBAL A ACESTEI TARI , TRIMIS LA MUNCA SILNICA PENTRU … SLABE REZULTATE LA FOTBAL . IAR ZINA- KARABINA DACA VA FI ALEASA SA REPREZINTE PCRM IN ALEGERI NU PRINDE NICI LOCUL 3 .

 21. DEOCAMDATA NU EXISTA O ALTA SOLUTIE VIABILA , DECIT SPRIJINIREA CANDIDATURII LUI GHIMPU LA PRESEDENTIA REPUBLICII . CU TOATE GRESELILE SI EZITARILE COMISE , A FOST PRIMA PERSOANA CARE IN INALTA FUNCTIE DE PRESEDINTE [ CHIAR DACA INTERIMAR ] , A ZGILTIIT GUBERNIA ADORMITA MOLDOVENEASCA . CUM GHIMPU ESTE DAT PE UN TREND CRESCATOR , NU ARE ROST DISPERSAREA VOTURILOR ELECTORATULUI NATIONAL, LIBERAL SI AUTENTIC PRO-EUROPEAN . P.L. ARE UN MARE AVANTAJ FATA DE CELELALTE PARTIDE … ARE DOUA LOCOMOTIVE . GHIMPU SI CHIRTOACA . CIND „OBOSESTE” UNUL DIN CEI DOI , CELALT PREIA STAFETA …

 22. to Bogdan
  tu ce glumesti?? pavlicenco presedinte nu va fi niciodata… asta e mai rea de gura ca voronin :)) si plus e si isteri4ka noua asa presedinti nu ne tre… si nici nu are nici 0.0001 shanse sa fie presedinte.. tre sa fim realisti sis a votam cu cap

 23. Pt din romania

  Nici gind sa ma pun bine cu cineva din Romania. Nu m-am legat de gitul nimanui si nu o voi face. Imi amintesc, imi povestea soacra cum ii spunea sora mamei sale, care locuia la Braila si venea, din cind in cind, in Basarabia, spunind, la declaratiile basarabenilor ca daca s-ar permite, ar merge in genunchi in Romania: „ar fi usor sa fii roman in Romania, dar voi ramineti aici si romani sa fiti”. Iata exact asta noi facem – aici stam si romani sintem.

  Eu sint fericita ca ceea ce am facut eu pentru romanism a fost pretuit avind Ordinul National al Romaniei „Pentru Merit” in Grad de Comandor. Si ramin cum am fost in toti anii, avind, din 1992, cetatenie romana. Mi-am redobindit-o cind nici gind nu aveam de UE, de circulatie in Europa etc. Am fost data afara pt aceasta de „ai nostri”, dar sint mindra ca nimic nu m-a frint.

 24. Pt Valeriu

  Va multumesc sincer.

 25. Pentru BOG + DAN.

  Mi-ati luat vorba din gura, TOATE partidele din MOLDOVA TREBUE sa faca front comun in jurul DOAMNEI VITALIA – P N L, caci pentru ROMANI DOMNIA SA este singura persoana credibila pentru a fauri UNIREA Moldovei cu ROMANIA. EA trebue sa fie PRESEDINTA MOLDOVEI.

  TOTI ceilalti politicieni UMBLA cu FOFARLICA cautand sa induca in eroare electoratul.

  ABSOLUT toti nu pomenesc cuvantul UNIRE, si atunci de ce voturile PNL-ului sa fie date de fiecare cetatean acestora.
  Nu vad dece ROMANIA ar trdebui sa sustina ALIANTA sau unul din partidele sale, caci toti sunt contra Uniri si cand ne gandim la Ghimpu, acesta o scalde prin frase EVAZIVE,confuze, din care pana la urma rezulta ca este CONTRA UNIRII cu ROMANIA.

  Unirea este conditia principala pentru progresul moldovei. Toate celelalte BALIVERNE :::::::sa intarim legaturile cu RUSIA pentru a fi mai bogati, sa intarim limba muldufuleasca, suntem o tara SUVERANA iar trupele rusesti din transnistria apara de fapt suveranitatea noastra, noi vrem sa fim NEUTRI si suntem iar trupele rusesti din transnistria ne apara neutralitatea din Constitutie, NATO nu ne trebue iar trupele rusesti din transnistria pentru aceasta sun acolo pentru a pun piciorul in prag, TOVARICI SI DOMNILOR DIN ALIANTA FANTOMA.

  Dar nu este totul :::: Mai sunt si alti , cei din ALIANTA care o ametesca , nici contra nici pentru fata de ideile de mai sus, pentru a nu supara pe rusi si tot foarte moale vorbesc de intrarea in UE. CAT despre UNIRE, TOTI TAC CHITIC. ATUNCI daca esti cetatean cu mintea la cap nu vad dece sa votezi cu acesti oameni care TOTI gandesc la fel ::::: CONTRA UNIRII cu ROMANIA.

  Ca vin COCO-munistii lui DODON sau comunistii VOPSITI ai lui filatov, urechianov, lupov situatia in moldova nu se va schimba .Se va intari lupta contra ROMANIEI si lupta „” patriotica „”” pentru limba MULDUFULEASCA iar influenta MOSCOVEI va ajunge la apogeu.

  Nu vad ce interes are ROMANIA sa ajute aceasta masa antiromaneasca sa intre in UE cand este sigur, ca odata intrati in UE, UNIREA cu ROMANIA va deveni ABSOLUT IMPOSIBILA.

 26. De ce presa nu scrie nimic despre vizita la Chisinau in aceste zile a lui Mart Laar, distins politician din Estonia, si aprig luptator anti-comunist-rusesc, care a venit sa ne mai impinga „putin” spre Europa prin Re-Unirea cu Romania ?

 27. UNIREA CU ROMANIA ESTE INEVITABILA!
  pentru a ne UNI cu Patria nici macar nu trebuie sa facem eforturi deosebite, pentru ca deja procesul a inceput si se realizeaza in mod firesc.

  Asa ca are dreptate BASESCU, Presedintele tuturor ROMANILOR, cind spune ca acum important este sa punem accentul pe integrarea europeana, caci paralel, deja procesul de UNIRE se realizeaza – mii de basarabeni primesc cetatenie Romaneasca si intr-o zi vom fi mai multi de 50% din populatia RM.

  Iata atunci VOM VOTA TOTI PRESEDINTELE ROMANIEI si Rm va deveni o regiune, cu un statut autonom, de trecere treptata sub jurisdictia Bucurestiului.

  Acest PROCES de reintegrare cu Patria noastra SCUMPA SI FRUMOASA nimeni nu-l mai poate deja opri.

  tot ce trebuie sa facem este sa mergem INAINTE HOTARIT si calm, echilibrat sa depasim obstacolele rind pe rind…

  Esentialul este ACUM sa pastram PACEA IN SOCIETATE, sa iesim din criza. Filat BINE FACE ca nu este si el un isteric…

  Cred ca multi apreciaza calmitatea lui si ca mai mult tace si LUCREAZA.

  Acum IMPERATIVUL zilei trebuie sa fie grija de sinistrati. acus se va raci timpul, pot incepe ploile etc…

  Sa ne auzim si de bine!

 28. Pt GEORG OTS

  Pentru ca pina si comunistii cooperau cu balticii, la sugestia lui Iurie Rosca. Pe astia ori nu-i ajunge capul, ori sint atit de „pragmatici|, ca nu au timp pentru luptatori antirusi…

 29. Madam Pavlicenco, dumnivoastră ca şi acelaşi din PNL sunt utopişi, pentru că în RM candidat unionist nu are şanse să acomuleze macar 15 % sunteţi femeie vă stimezi dar prea des criticaţi pe PCRM, în comparaţie cu AIE în timpul guvernării echipei Zinaidei Grecanîi noi simpli studenţi am primit bursa 650 lei, dar cu guvernarea nouă (pe care am votat o) bursa a fost micşorata 550 lei. Trăim greu. Sperăm că PCRM cu toate forţele sale o să face curăţenie în ţărişoara noastra. Suntem Moldoveni cu capitala în Chişinău. Şi gata cu speculaţii cu gen unionist-tradator. Cu românii (Ţigănaşii) nu vrem să avem treabă.

 30. Pentru CI-re- SARLA.

  Este caracteristica afirmatia acestui activist- informator COCO si turnator de colegi care nu cred ca va ajunge vreodata intr’o facultate cu toate ca o face pe studentul. Si eu pot sa o fac pe MINISTRUL INVATAMANTULUI. DECI el era fericit ca avea o bursa ceva mai mare dar nu spune nimic de mizeria generalizata pe care o aduce comunismul, oriunde ar fi el in lume. INDIVIDUL ( sau persoana feminina, nu se stie niciodata ) nu este Moldovean de origine . Ca ajutor de BAGATOR de Seama in partidul lui TOVARICI COCO-DODON poti sa ajungi departe dar deocamdata nu stii UNDE.

 31. pentru TANK

  Măi tu plugarule măcar ştii ce e comunism său pe tine te deranjează culoare roşie ca un bou din corida. Faci comparaţii cu mizeriile care se fac azi. Ţara noastră plină cu tradator-unionişti, băi ţigănaşule nu împlică te în aceea ce tu nu ştii. Dorim stabilitatea. Am votat pentru PLDM dar amu o săvotez pentru PCRM şi tu nu o să mi schimbi părerea.
  P.S. Nam fost şi nu o să fiu membrul PCRM dar eu gîndesc logic că numai acest partid e echipa viitorului luminos a Republicii noastre.

 32. Foarte frumos, bravo, d-na Vitalia! Asta trebuia spus, clar si raspicat inca din 1991 si poate s-ar fi reusit imitarea modelului german. Bineinteles ca reunificarea cu Romania (de unde au fost zmulse de URSS aceste judete de est ale Moldovei) este singura solutie viabila si morala. Tuturor le va merge mai bine in RM, se va intra intr-o noua era practic. Romania Mare va avea mai multi fii, se va crea o piata economica nationala mai mare, integrata pietei comune a UE. Avem nevoie in Parlamentul si Guvernul de la Bucuresti de patriotii basarabeni. Pe plan local, RM va fi organizata in doua-trei regiuni de dezvoltare, administrate la nivel local dupa modelul european iar fiecare va avea singura o putere economico-financiara mai mare decat intreaga RM de azi, fiind regiuni ale UE. Basarabia reintegrata Romaniei va intra sub umbrela NATO.
  Trebuie creata o economie si mai puternica decat cea anterioara crizei ec. din 2009, astfel incat sa aducem acasa incet-incet pe cei plecati la munca de jos in strainatate. Minoritatile etnice se vor bucura de legislatia si normele europene. Romanii au ei insisi o origine multi-etnica straveche, sunt oameni asezati si toleranti cu alte popoare, in buna traditie a Imperiului Roman pe care au conservat-o pana azi.
  Asta trebuie facut, sa ne strangem toti si sa ne aparam interesele comune mai bine pe plan international.
  Dar reunificarea cu Romania are de infruntat obstacole uriase: politica cinica, neo-imperialista, a Rusiei, interesele mafiote ex-sovietice, interesele marunte ale politrucilor si cozilor de topor din Basarabia, micimea gandirii unor politicieni de pe Dambovita, inertia si mentalul „moldovizat” al basarabenilor, slaba lor coeziune nationala romaneasca, deznationalizarea si partiala rusificare, opozitia unor forte externe altele decat Rusia care au diverse interese si fobii privind reunificarea sau Transnistria.
  Eu unul, raman dedicat ideii nationale, unioniste, si cat voi avea viata de la Dumnezeu voi milita pentru infaptuirea ei. UNITATE!

 33. PĂI DACĂ TU EŞTI MOLDOVEAN …… ATUNCI AMERICANII DIN TEXAS CE SUNT ? SAU DIN CALIFORNIA ? SAU NEBRASCA ? NU SUNT TOT AMERICANI ? .-…. BOLŞEVIC ÎMPUŢIT …. ROMÂNII SUNT LA EI ACASĂ DE LA NISTRU PÎN LA TISA CUM A ZIS EMINESCU GUNOIULE

 34. alegere corecta ! cel putin pentu acei oameni ai caror pareri le impartasiti si pretindeti sa le respectati si aratati interesele !

 35. conducerea acestui stat a demonstrat deja am in vederetoate conducerile, ca acest stat nu poate supravietui de sine statator ! nu avem bani sa avem unca un parlament, o casa de guvern, o presedintie ! si toate institutiile afiliate ! dovada sutn datoriile statului si creditele care se inoiesc ! de ce trebue sa tragem motanul de stiti bine ce daca nu avem oameni capabili sa lucreze in interesele cetatenilor ? e clar casi in rominie predomina coruptie si birocratie ! anume noi suntem cei care ii vom destepta pe ei !

 36. Prostituatele politice si tradatorii de tara scuipa in sufletul nostru, a Neamului Moldovenesc numindu-ne romani si mintindu-ne copiii precum ca noi vorbim limba romana! Vom lupta prin orice mijloace pentru apararea statalitatii Tarii Republica Moldova, Limbii Moldovenesti, vom promova valorile nationale! Arderea tricolorului tiganesc arborat antilegal pe sediul unei institutii publice constituie un manifest de protest, un act de aparare plauzibil savarsit din intentii patriotice! Noi nu sintem romani! Noi purtam cu demnitate de veacuri denumirea de Popor Moldovenesc! Necatind la asemanarea limbii romane – o limba artificial create odata cu unirea unui grup de etnii intr-un stat de stransura numit – romania, cu Limba Moldoveneasca aceste limbi sint diferite iar Poporul Moldovenesc nu are nimic comun cu statul romania, din contra Poporul Moldovenesc uraste tot ce se numeste roman, lucru care-l putem demonstra si prin faptul ca din cele mai vechi timpuri la Moldoveni in Limba Moldoveneasca cuvintul roman este un cuvint de ocara prin care se intelege: roman – CURVA, LEPADATURA, BORATURA, LICHEA, TARFA, TIGAN, SPURCACIUNE, etc. Aici sirul sinonimelor cuvintului roman poate continua la nesfarsit cu alte ocari si injurii necenzurate pe care din mitove etice nu ne putem permite sa le mentionam! TRAIASCA REPUBLICA MOLDOVA!

 37. @ Valenta:

  „Iata atunci […] Rm va deveni o regiune, cu un statut autonom, de trecere treptata sub jurisdictia Bucurestiului.”

  Valenta, Constitutia Romaniei nu permite autonomie administrativa privilegiata pentru o anumita regiune. Exista descentralizare pentru fiecare judet, insa autonomie teritoriala sau administrativa inseamna pana la urma federalizare.

  De asemenea, e preferabil sa evitam termeni „trecere sub jurisdictia Bucurestiului”. Din discutiile mele cu unii prieteni din Chisinau, unii din ei se plangeau ca in urma unei Uniri, Chisinaul isi va pierde din importanta, si va fi „subordonat” Bucurestiului. Desi eu personal nu as vrea ca orasul in care ma aflu sa devina capitala (aglomeratie, mizerie, ambuteiaje trafic etc), le-am explicat ca exista orase mari, foarte bine dezvoltate economic, cum ar fi Cluj, Timisoara, Constanta, fara a fi capitale in Romania.

  @ ciresar: voi comunistilor ne faceti pe noi fascisti care echivaleaza in termeni istorici cu rasisti. De fiecare data cand va adresati noua, ne numiti „tigani”. Cine e mai fascist si mai rasist dintre noi, daca tu, om care te consideri normal, vii si spui ca sintem tigani (desi pun pariu ca nu ai fost in viata ta in Romania, chestia cu tiganii ti-au bagat-o in cap sovieticii si nu ti-o mai scoate nici naiba de acolo)? Voi nu aveti tiganii vostri? Vrei sa vezi poze facute la Unic cu tigani si cersetori? Soroca e renumita ca fiind plina de tigani. Si pana la urma, ce ai cu tiganii? Astia nu-s oameni? Si Hitler avea ceva cu evreii, voi cu tiganii. Pai asta va face la fel de fascisti ca si Hitler.

 38. Jay, multumesc, cred ca ai dreptate.
  Eu am desemnat in linii mari cum am putea sa ne reintegram cu tara… insa, evident, ca trebuie sa fim atenti la terminologia si expresiile folosite.

  Pe de alta parte, vreau sa zic: sa nu ne mai temem sa declaram deschis aspiratiile noastre de veacuri de a trai impreuna – un popor, o natiune – in sensul cel mai pozitiv pentru toti! Caci, tacind, vom continua sa batem pasul pe loc, tot pe loc, si deloc!

  Sa se pregateasca si sa se difuzeze texte mici cu viziuni constructive, care sa ne desemneze posibilitatile reale si variantele acceptabile si plauzibile. Aceste textulete sa fie pregatite de persoane competente pentru a fi abordate, pic cu pic, in discutii; dar si pentru a pregati opinia publica si a demola frica din inimile unora…

  Sa se descrie clar PRIORITATILE ce le avem, consecutivitatea pasilor spre unire, BENEFICIILE ce le vom avea prin UNIRE.

  Avem POSIBILITATI extraordinar de frumoase si a venit timpul sa pasim cu indrazneala spre binele comun al Tarii!

  Prin UNIRE vom avea toti de CISTIGAT!

 39. Pentru Domnul CIRESARLA.

  Va multumesc ca m-ati ridicat la rangul de PLUGAR, imi aminteste de bunicul meu plugar cu adevarat , pe care il adoram si , CURIOS , utiliza cuvantul „” AMU „” ca si DOMNIA VOASTRA.

  Cand o sa aveti cel putin 4 clase de liceu veti avea aceleasi opinii ca si mine privin COCO-munismul.

 40. Pentru Domnul CIRESARLA.

  Va multumesc ca m-ati ridicat la rangul de PLUGAR, imi aminteste de bunicul meu plugar cu adevarat , pe care il adoram si , CURIOS , utiliza cuvantul “” AMU “” ca si DOMNIA VOASTRA.

  Cand o sa aveti cel putin 4 clase de liceu veti avea aceleasi opinii ca si mine privind COCO-munismul.

 41. nu-mi vine sa cred,un pretins student la facultate”ciresar”,pledeaza pentru comunisti, care au lasat un patrimonium „important” -mafie moldoveneasca, sintem ridicoli pentru lumea intreaga.Si , in ce mod a facut „poreadoc”-rus. in tara, cu presiuni,si teroare.asta e stabilitatea, care isi doreste generatia noastra tinara, care asteapta cu maina intinsa transfer de bani din Europa, si mana din cer de la comunisti.D-na Pavlicenco! noi, moldoveni, de deferite etnii-polonegi, nemti, sustinem ideia Dstra, sintem cu liberalii.Jos incultura,Viva la Liberta!!!

 42. Pentru Tanc

  Mă Domnule ca să ştii am terminat şi liceu şi amu sunt student la universitatea, am făcut stagieri în Londra şi Cluj. Şi vreau să ţi spun că aşa miyerie ca amu în Moldovioara noastră nu a fost şi în timpul guvernului Greceanîi. Cred că tu eşti de acelaşi care stău acasă şi după principiu nu uiţi la ştiri de la NIT, N4. Eu de exemplu cu plăcerea privesc RROTV, JurnalTv.
  Şi lasă mă în pace cu populismul său politic. Măcar uită în Dicţionar ce înseamnă comunismul.

 43. Pentru Ilusien

  Mai încet cu cuvintele. Cu aşa gînduri ca a mele sunt mult studenţii, pentru că acele care au fost la piaţa pe data de 7 aprilia acolo şi au rămas. Şi tu nai dreptu şă te exprimi în locul tuturor etnii. Aşa că dacă nu ştii măcar stimazi opinia altora colegi de la Universitatea noi tot avem părerea. Parcă pledezi pentru libertate.

  SUS PCRM!
  JOS AIE !!!

 44. Valenta, sint absolut de acord cu tine ca prin Unire, am avea cu totii de castigat. Oamenii ar circula liber, si ne-am cunoaste mai bine, si am avea atatea lucruri frumoase de impartasit.

  @ ciresar: daca iti pute asa tare Romania si „tiganii romani”, ce ai cautat stimabile sa te scolesti la Cluj?

 45. Boicotarea Referendumului din 5 septembrie! – acesta a fost ordinul conducerii Partidului Comuniștilor, lansat azi, 14 august, adresat deputaților, structurilor raionale de partid, dar și primarilor și președinților de raioane comuniști… O DECIZIE PENIBILA SI PERICULOASA LUATA DE PCRM , CARE NE ARATA CA ULTIMA SANSA A LOR , O CONSTITUIE INSTAURAREA HAOSULUI SI ANARHIEI IN TARA . COMUNISTII AU NEVOIE DE TULBURARI ANARHICE CA DE AER , PENTRU CA STIU CA O PARTICIPARE BUNA LA REFERENDUM SI O APROPARE MASIVA A VARIANTEI ALEGERII DIRECTE A PRESEDINTELUI TARII , POATE AVEA EFECTE DEZASTRUOASE PENTRU EI ,IN PERSPECTIVA ALEGERILOR CARE SE APROPIE … CUM NU AU NICI UN CANDIDAT PUTERNIC CARE SA TRAGA PARTIDUL DUPA EL , TEAMA CEA MAI MARE O REPREZINTA VOTAREA LA PACHET A UNUI ALT CANDIDAT , DAR SI A PARTIDULUI DIN SPATELE LUI . ASTA AR DUCE PCRM UNDEVA LA 30% , PROCENT CU CARE RAMII IN OPOZITIE DACA NU ITI GASESTI ALIATI IN PARLAMENT . O NOUA INFRINGERE A COMUNISTILOR , AR PUTEA FI SEMNALUL UNOR DEZERTARI MASIVE SAU CHIAR AL SCINDARII PCRM . URMEAZA DESTUL DE REPEDE ALEGERILE LOCALE UNDE PCRM VA PIERDE POZITII SERIOASE , IAR UN ALIAT AL SAU PPCD , VA FI FARA INDOIALA SPULBERAT . DACA TRECE REFERENDUMUL , VOM ASISTA LA EFECTUL „BULGARELUI DE ZAPADA ” PENTRU COMUNISTI . ORI SA CHEMI LA BOICOTAREA REFERENDUMULUI ASTAZI , REPREZENTANTII COMUNISTILOR DIN AUTORITATILE LOCALE [REPREZENTANTI CARE AR TREBUI SA REPREZINTE INTERESELE TUTUROR CETATENILOR ACELOR ORASE SI SATE ] , VA FI PRIMITA EXTREM DE RAU DE FOARTE MULTI . VA FI VAZUTA CA O TENTATIVA DE DESTABILIZARE A TARII , IN CONDITIILE UNEI GRAVE CRIZE ECONOMICE CU CARE NU E BINE SA TE JOCI . NU MAI VORBIM DE SPRIJINUL MASIV IN FAVOAREA ALEGERII DIRECTE A PRESEDINTELUI … PRIN ACEASTA AGITARE A SPIRITELOR , PCRM APARE IN OCHII TUTUROR CA O FORMATIUNE EXTREMISTA PUSA PE SCANDAL PERMANENT . EXACT INVERSUL LOZINCII LOR … „STABILITATE” . SE PARE CA VORONIN NU SE LASA PINA CIND NU-SI INGROAPA PROPRIUL PARTID … EXACT CA ROSCA CU PPCD-UL .

 46. Astăzi, începem o serie de articole (documente de arhiva) prin care deschidem o noua pagina in dezvăluirea istoriei românilor si a adevărului despre cel care a fost, cel mai mare mareşal al românilor, Ion Antonescu. Rămâneţi alături de noi, descoperiţi secretele istoriei si transmiteţi mai departe, astfel încât, tot mai mulţi romani sa cunoască adevărul :

  http://www.tribuna-basarabiei.ro/2010/08/secretele-istoriei-adevarul-despre.html

 47. Speranta Moare Ultima, iar noi dupa ea :)

  Pentru ciresar :

  Poate ar fi timpul sa cobori din „CIRES” odata :)))
  Greaceanii presedinte, :)))))))))) EU ma dezic de cetatenie… 🙂 nu de teama, DE RUSINE, CIRESARULE, de RUSINE :)))))

 48. Speranta Moare Ultima, iar noi dupa ea :)

  Cea mai potrivita functie p/u Greceanii, ar fi ” O DOIARKA” la o ferma de vaci, are si limbajul potrivit… ei da de Seful fermei, nu uitam, ii atribuim aceasta functie lui Nea Voronin…

 49. sincer m-as bucura daca pnl ar acumula indeajuns voturi ca sa castige dar ma indoiesc ca asa va fi. totusi cred ca mai multe sanse are ghimpu decat pnl si cred ca unionismul lui e sincer ca omu asta are si motiv sa fie asa, are si un nume, si familie de patrioti…si declaratiile lui anti,unire…/-ete flosc, facute pentru rusi sa.l lese in pace..las ca.i destept omu ista ..asa pote sa lucreze in liniste pentru trezirea basarabiei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *