PNL sprijina demersul tinerilor de la Fundatia „Moldova pentru Europa”

PNL a oferit astazi la sediul sau o conferinta de presa cu tema „Pozitia PNL fata de referendum si pericolul blocarii demersurilor de integrare europeana”.

Postam, in continuare, materialele prezentate de participantii la conferinta de presa. Este vorba de Declaratia PNL cu privire la referendum, care a fost difuzata presei, de Declaratia „PNL previne in legatura cu pericolul blocarii demersurilor de integrare europeana” si de Pozitia tinerilor national-liberali fata de referendum.

PNL previne in legatura cu pericolul blocarii demersurilor de integrare europeana

PNL a promovat constant principiile unei politici corecte si loiale fata de lege si de partenerii politici.

In paralel cu actiunile de unire a fortelor liberale proeuropene in fata gruparilor politice de stinga, retrograde si criminale, PNL a avut vointa sa actioneze in interesul national. PNL s-a dizolvat in 2001, declansind procesul de fuzionare a fortelor anticomuniste. S-a reinregistrat in 2006, dupa ce AMN a eliminat un grup de national-liberali din cauza verticalitatii noastre programatice. PNL opteaza mereu pentru iesirea din CSI, aderarea la NATO, pentru valorile nationale si decizii demne in problema transnistreana. PNL a cooperat pentru alegerile din 5 aprilie si s-a retras din cursa pentru 29 iulie, apropiind victoria fortelor autodeclarate drept liberale si proeuropene.

PNL s-a declarat in Opozitie constructiva fata de AIE, sprijina actiunile sale pozitive, dar condamna macelul preelectoral declansat si avertizeaza asupra pericolului dezamagirii electoratului national.

PNL considera lupta din cadrul AIE drept consecinta a preocuparii unor pretinsi lideri liberali de a se mentine la putere, pentru a-si proteja procesele de judecata nesolutionate aici sau peste hotare, protejate si sub comunisti, fapt ce a si determinat votul criminal din 4 aprilie 2005.

In acest sens, PNL sprijina Scrisoarea deschisa adresata membrilor Parlamentului European

(http://moldovapentrueuropa.blogspot.com/) de catre un grup de tineri ce muncesc peste hotare, din Fundatia „Moldova pentru Europa”. Ei pun la indoiala corectitudinea alegerilor din toamna, urmare a clasei politice corupte. Ii apreciem pe tinerii care si-au asumat un demers curajos si ii indemnam sa-l continue.

Tinerii le sugereaza liderilor europeni sa analizeze activitatea demnitarilor cu care negociaza la Chisinau, pentru a nu-i legitima pe cei ce nu au nimic in comun cu liberalismul sau care au desfasurat activitati economice neconforme cu legea. Tinerii invoca si cazul premierului Vladimir Filat, “cercetat de procurorii din Romania pentru contrabanda cu tigari la scara larga (o activitate din ce in ce mai intensa la granita dintre Romania si Moldova incepand cu anul 2009)” si ii intreaba pe europarlamentari daca “nu conteaza, in fata UE, cine este pe cale sa devina portavocea curentului european in R.Moldova?” si daca “va negocia UE integrarea tarii noastre cu un personaj pentru care idealurile europene sunt doar un mijloc de a parveni in politica si de a avea acces la putere?”

Tinerii considera ca nu este singular cazul Filat, “aproape toata clasa politica moldoveneasca fiind dependenta de banii negri ai diferitelor grupari criminale sau marionete in mainile intereselor externe, in principal ale Moscovei.”

PNL cere lamuriri complete publice si urgente: 1. Premierului Vladimir Filat, avind in vedere ca cei peste 800 de europarlamentari au primit deja apelul si – in lipsa unor explicatii clare din partea sa -,  si-ar putea forma o opinie de natura sa afecteze abordarea UE fata de R.Moldova, avind in vedere si gravitatea acuzatiei de contrabanda, in conditiile in care rolul statului nostru in UE ar fi chiar acela de a proteja frontiera. 2. Europarlamentarilor romani, deoarece R.Moldova trebuie sa semneze anul acesta Tratatul de preaderare si nelamuririle legate de statutul premierului Filat ar putea intirzia negocierile respective. PNL va adresa o scrisoare in acest sens europarlamentarilor romani.

Graba prin care Vladimir Filat se vrea repropulsat in virful Puterii l-a determinat sa propuna, in mod antidemocratic, si scurtarea campaniei alegerilor parlamentare anticipate la o luna, in conditiile unei Moldove cu o presa inca aservita Puterii, indiferent de culoare – rosie, verde sau maronie.

PNL pledeaza pentru neacceptarea acestei propuneri legislative, ca societatea sa se edifice care sint adevaratii liberali si care sint liberalii farisei, ce si-au completat partidul cu nomenclatura comunista, mai veche si mai noua, total potrivnica iesirii Republicii Moldova din CSI si reorientarii ireversibile spre NATO si UE.

PNL pune la dispozitie materialele, preluate de pe Internet, ale Fundatiei “Moldova pentru Europa”.
Chisinau, 17 august 2010

Pozitia PNL cu privire la referendumul constitutional din 5 septembrie 2010

Partidul National Liberal va participa la referendumul constitutional fixat pentru 5 septembrie, deoarece considera ca, in actualul context, acesta reprezinta unica solutie de iesire din criza politica. PNL ii va indemna pe cetatenii Republicii Moldova sa participe masiv la referendum, pentru a da legitimitate rezultatelor acestuia.

Programul PNL prevede, in mod expres, alegerea sefului statului prin votul direct al cetatenilor. PNL este constient ca alegerea sefului statului de catre Parlament ar fi fost un pas inainte, in contextul consolidarii si dezvoltarii sistemului parlamentar, care sa se integreze maxim in peisajul european, insa specificul mentalului colectiv si influentele nefaste permanente din exterior au impiedicat o asemenea alegere a Presedintelui, generind crize politice nocive pentru parcursul nostru european.

PNL va opta, la viitorul sau congres, pentru echilibrarea puterilor in stat, fara a exclude desfiintarea functiei de sef al statului. Astazi, insa, suntem alaturi de fortele politice ce opteaza pentru o iesire din impasul politic si constitutional pe calea alegerii sefului statului prin vot direct.

Un Presedinte al Republicii Moldova, ales intr-un al doilea tur de scrutin cu o adeziune de circa 80 la suta, ar insemna o putere care, in numele poporului, ar putea media disputele dintre fortele politice asupra problemelor fundamentale ale societatii.

Totodata, PNL pledeaza ca, dupa iesirea din criza politica si constitutionala prin alegerea Presedintelui de catre popor, sa se elaboreze un proiect de lege pentru revizuirea Constitutiei, prin participarea masiva a tuturor actorilor politici, care sa regindeasca susbstantial sistemul politic din Republica Moldova, prin clarificarea pozitiei si a rolului pe care urmeaza sa il aiba puterea legislativa si executiva in noua arhitectura constitutionala. Astfel, optam pentru un executiv monocefal, cu atributii simbolice pentru Presedinte, ce ar exclude din start confruntarile dintre Presedinte si Prim-ministru. Optam ferm si principial pentru ca Presedintele R.Moldova sa desemneze obligatoriu in functia de prim-ministru candidatura propusa, prin semnatura, de catre liderii componentelor majoritatii  parlamentare.

PNL va indemna societatea sa voteze pentru un sef de stat fara intentii ascunse de exacerbare a atributiilor. Acesta trebuie fie un adevarat mediator intre puterile statului, intre stat si societatea, pe care sa o consulte in permanenta, sa nu fie lider sau membru de partid. Seful statului nu trebuie sa aiba dreptul la initiativa legislativa si prerogative de decidere asupra politicii externe a statului. Totodata, propunem extinderea atributiilor prezidentiale doar in situatii exceptionale, care urmeaza sa fie reglementate de catre o noua Constitutie.

PNL sugereaza examinarea eventualitatii introducerii functiei de vicepresedinte.

PNL regreta ca partidele componente ale AIE nu au acceptat varianta adoptarii unei noi Constitutii. In acest context, PNL reaminteste necesitatea de a se supune aprobarii, prin referendum, a limbii romane ca limba oficiala a celui de-al doilea stat romanesc.

PNL sugereaza aminarea alegerilor parlamentare si comasarea lor cu alegerile locale, avind in vedere situatia economica dificila din societate si necesitatea unui vot consolidat pentru forte capabile de a depasi criza de sistem.

Chisinau, 16 iulie 2010

Pozitia Tinerilor national-liberali fata de referendum

Noi, tinerii national-liberali, consideram ca Republica Moldova a pierdut aproape 20 de ani din cauza luptelor politice inutile. Primii doi Presedinti – Mircea Snegur si Petru Lucinschi – nu au impacat societatea, dar au spus mereu ca nu le ajung atributii si prerogative.

Apoi, prin cirdasia dintre democrati si comunisti, a fost schimbat modul de alegere a Presedintelui si, in ultimii zece ani, am avut un Presedinte rosu, comunist, Voronin, care nu a facut reforme, a stopat democratia, nu a transformat statul in unul cu sansa de a ajunge in Europa.

Viata trece si acesti 20 de ani de esec se pot repeta, daca in fruntea statului va veni iarasi o persoana ce nu va avea o orientare proeuropeana clara sau va calca in picioare valorile nationale.

Noi, tinerii national-liberali, optam pentru un Presedinte curajos, care nu va cauta sa domine intreaga viata politica si economica, care nu-i va impiedica pe cetateni sa fie liberi in toate. Numai astfel putem iesi din criza de sistem.

Unii lideri politici de la noi vorbesc de “un Presedinte puternic”. Daca asta inseamna un Presedinte cu vointa intelectuala si politica de a ajuta la reforme, asa cum au facut alte state, daca asta inseamna apropierea de NATO si UE prin respectarea legii, inseamna ca vrem si noi un Presedinte puternic.

Daca, insa, cineva isi inchipuie un “Presedinte puternic” in sensul sa controleze totul, sa faca scheme economice ilegale, sa favorizeze protectionismul, monopolismul si coruptia, noua nu ne trebuie un asemenea Tatuc. A fost Voronin si ne-a distrus viitorul noua, tinerilor.

Presedintele R.Moldova va trebui sa impace populatia majoritara romaneasca si grupurile etnice, prin a le ajuta acestora sa se integreze in societate. Noi, tinerii, nu avem ce imparti cu ucrainenii, bulgarii, romii, rusii, evreii, gagauzii si alti reprezentanti ai etniilor, pe care ii dorim integrati politic si social in societatea moldoveneasca, respestindu-ne limba si obiceiurile.

Tinerii doresc o majoritate democratica in Parlament, un prim-ministru puternic si un Presedinte proeuropean, reformator, cult, care va promova dialogul in societate intre fortele politice, nu se va ocupa de populism ieftin sau sa arate mofturi si capricii.

Serviciul de presa al PNL

Loading Facebook Comments ...

26 Comments

Add a Comment
 1. Ce se intimpla in Rusia, de fapt!???? –

  НАРОДНОЕ СОПРОТИВЛЕНИЕ. Рязанские народные поджигатели наносят по ночам успешные удары по экономике России
  Время публикации: 12 августа 2010 г., 12:54

  По сообщениям марионеточных СМИ России в Рязани, стукачами «добровольцами» и членами тербанды «УВД» в результате ночного патрулирования были зафиксированы случаи поджогов, например, в Сараевском районе. «В районе может возникнуть сразу четыре очага пожара», прогнозируют каратели успешные операции рязанских партизан.

  «В настоящее время этим вопросом занялись ФСБ области», запугивают от злобы и бессилия граждан московские оккупанты. Напомним, что доказать поджог леса, а тем более осознанный, практически невозможно.

  Тем временем русские СМИ сообщают, что поджоги лесов в целях подрыва экономики России и общей дестабилизации этой страны приняли массовый, воистину всенародный характер. Поэтому на бессмысленную охрану лесов от поджогов режим был вынужден перебросить чекистов.

  «К патрулированию леса подключились сотрудники ФСБ «, сообщают СМИ Тольятти, не приводя подробностей. Можно предположить, что появление тербанды ФСБ по ночам в лесах будет с радостью встречено тольяттинскими партизанами, так как представляется отличная возможность проведения контртеррористических операций — устройства засад с последующим уничтожением тербанд ФСБ.

  Статьи по теме:
  НАРОДНОЕ СОПРОТИВЛЕНИЕ. Партизаны Приморья поджигают леса
  Россия » События // 11 августа 2010 г., 12:01

  РУССКИЙ ТЕРРОР. ФСБ арестовала голландца, обвинив его в подстрекательстве крестьян к поджогам
  Россия » События // 10 августа 2010 г., 11:53

  НАРОДНОЕ СОПРOТИВЛЕНИЕ. Во Владимире взорваны 2 машины членов тербанды ФСБ
  Россия » События // 10 августа 2010 г., 11:51

  НАРОДНОЕ СОПРОТИВЛЕНИЕ. В Орле действует группа народных дестабилизаторов, взрывателей-поджигателей
  Россия » События // 9 августа 2010 г., 21:14

 2. Valenta | august 17, 2010 la 9:47 am | Răspunde
  «Горит проклятая Россия»
  Время публикации: 7 августа 2010 г., 12:41
  Сводки о пожарах в этой Богом проклятой стране радуют душу каждого честного человека. Горит страна людей, голосовавших за массовые зверства и убийства. Эти люди визжали от восторга, узнавая, что «черножопых выродков» (это о детях «неправильного» происхождения!) жгут из огнеметов.

  Это они являлись заказчиками преступлений, непостижимых здравым умом. Именно эти люди катались на танках и расстреливали все живое. Именно они штурмовали рекордные вершины нечеловеческих зверств и садизма!

  Много лет эти звери насиловали и убивали, грабили и развращали. Много лет они с энтузиазмом насаждали содомскую мораль везде, куда могли дотянуться их кровавые щупальца. Страна преступников, подобно Содому, уже много лет объявляет грех нормой и добродетелью, а благочестие считает уголовно наказуемым деянием.

  Сейчас, перед краем могилы, им самое время каяться. У них еще есть шанс прийти к Богу, который этим огнем предупреждает. Однако в сатанинской дымке своего наркотического безумия они не хотят каяться, а жаждут продолжения кровавого банкета. Их устремления продолжают вертеться вокруг «мочения черных» и изобретения все новых нечеловеческих зверств.

  То, что они сейчас горят — мелкая тренировка. Пусть привыкают. Им еще в Аду гореть вечно!

  Уничтожить каждый винтик этой адской машины. Сжечь все, что горит. Остальное взорвать. Не давать ни малейшей пощады этому кровавому режиму кремлевских выродков — вот какова должна быть программа радикального Сопротивления! Пусть Россия по заслугам пожинает то, что она плодила.

  …Kаждый, кто имел несчастье родиться в этой стране, но не хочет иметь ничего общего с преступниками, должен провести черту между русистами и собою. Для этого нужно начать реальную борьбу с преступной империей. Вселенский пожар, охвативший эту преступную страну, поможет честным людям добить гадину.

  Помните, что самые жаркие уголки Ада оставлены для тех, кто во времена великих нравственных переломов сохранял нейтралитет.(c)Данте Алигьери

  Мы живем во время, когда идет тотальная война между Добром и Злом. В этой войне не может быть нейтралитета, и компромисс невозможен. Каждый сам выбирает, на чьей он стороне. И страх перед слугами Зла не значит ничего перед вечностью воздаяния за Выбор.

  Олег Михилевич
  Борис Стомахин (политзаключенный в русском концлагере

 3. Articolele de ma sus sunt preluate din Kavkazcenter.news

 4. Tkaciuk: Sunt un cretin lingvistic. Am învățat „moldoveneasca” dintr-un manual de limbă română. Mi-i rușine că nu vorbeasc această limbă! … HAHAHAHA… GENIAL BOLSEVICUL … A INVATAT MOLDOVENEASCA DINTR-UN MANUAL DE LIMBA ROMANA …HAHAHA.

 5. Ticaciuc … a fost nevoit sa recunoasca ca este un cretin… – Va spun ca FIECARE stie adevarata lui valoare in subconstient lui! caci SUBCOSTINTUL este zona unde exista relatia cu ADEVARUL ABSOLUT! Diferenta este ca unii recunosc, altii nu INCA! Insa Adevarul oricum EXISTA si nu ai cum sa-l ascunzi!

 6. Comuniștii vor întreba electoratul cine merită să candideze la prezidențiale din partea PCRM …INSEAMNA CA VA FI FORFOTA MARE PRIN CIMITIRELE PATRIEI ETERN ” INDEPENDENTE,SUVERANE SI INDIVIZIBILE ” …

 7. 500 de TIR-uri cu materiale de construcţie vor veni din România ca ajutor pentru construcția caselor sinistraților

  În prezent, autorităţile vamale din R. Moldova și România se pregătesc pentru a asigura un coridor verde pentru cele circa 500 de TIR-uri ce urmează să transporte materialele pentru construcția caselor sinistraților, ce au avut de suferit în urma inundațiilor. Informația a fost făcută publică la ședința Comisiei pentru lichidarea consecinţelor inundaţiilor…

 8. 500 tiruri – foarte frumos si convingator.
  MULTUMIM ROMANIA!!!!!!

 9. Задержание в Москве румынского дипломата Габриела Греку по подозрению в шпионаже может быть истолковано как некий сигнал от российских властей в преддверие референдума, который должен пройти в Молдавии в сентябре, заявил бывший премьер-министр Румынии Адриан Нэстасе в понедельник в ходе интервью местному телевидению.

 10. Марк Ткачук призывает лидеров Альянса не ссориться между собой, а объединиться в борьбе против „красной заразы”.

  http://www.publika.md/emisiuni/fabrika_411.html

 11. Istoria in SCOALA

  ГРУЗИЯ. В грузинских школах будут учить по пособию «200 лет российской оккупации»
  Время публикации: 8 июля 2010 г., 14:28

  Начиная с нового учебного года грузинские учителя истории, наряду с привычными учебниками, будут пользоваться новым пособием, получившим название «200 лет российской оккупации», сообщает «Время новостей» со ссылкой на тбилисскую газету «Версия».

  Пособие было написано по инициативе комиссии при президенте Михаиле Саакашвили, которая была образована в апреле для изучения истории взаимоотношений двух народов. Тогда же появилась идея создать учебник об оккупации. Книгу готовил грузинский Фонд гуманитарных и общественных исследований, учебник вводится в рамках реформы образования сроком на ближайшие пять лет.

  Комиссия при Саакашвили считает отправной точкой истории российско-грузинских отношений 1801 год, когда Павел I подписал указ о присоединении Картли-Кахети к Российской империи.

  Напомним, что в советской историографии традиционно отсчет велся, начиная с 1783 года, когда по версии Москвы в крепости Георгиевск на Северном Кавказе якобы по просьбе Грузии был заключен «трактат о покровительстве и верховной власти России» с объединенным грузинским царством Картли-Кахети.

  Русские утверждают, что российский протекторат якобы спасал Грузию от «внешней угрозы» со стороны турок и персов.

  В 2006 году в Грузии уже открылся «Музей оккупации», посвященный «советизации Грузии».

  ———
  ТБИЛИСИ.
  В Грузии будут официально отмечаться День русской оккупации
  и День жертв русских захватчиков
  Время публикации: 22 июля 2010 г., 12:11

  21 июля на пленарном заседании парламента Грузии принято постановление об объявлении 25 февраля Днем русской оккупации, а 23 августа — День памяти погибших от рук русских захватчиков.

  Принятым постановлением парламент поручает правительству каждое 25 февраля организовывать мероприятия в память жертв русской оккупации 25 февраля 1921 года.

  В этот день на всех государственных учреждениях должны быть опущены государственные флаги и объявлена минута молчания.

  Ранее комитет парламента Грузии по внешним связям инициировал два постановления, согласно которым 23 августа будет объявлено Днем памяти погибших при тоталитарном русском режиме, а 25 февраля — Днем оккупации.

  По словам председателя комитета по внешним связям Акакия Минашвили, «эти даты связаны в истории».

  «23 августа 1939 года был оформлен акт Молотова-Риббентропа, а 25 февраля 1921 года Россия осуществила оккупацию демократической республики Грузия», — напомнил Минашвили.

  В 2006 году в Тбилисси был открыт Музей русской оккупации, посвященный , жертвам русских репрессий и антирусским движениям в Грузии. В Гори планируется установить памятник жертвам русских репрессий и оккупации. Монумент будет размещен на центральной площади города.

  Ранее, 24 июня 2010 года, президент Молдовы Михаил Гимпу подписал указ об объявлении Днем русской оккупации Молдовы 28 июня 1940 года.

 12. Serafim Urechean: „Nu am nimic împotriva lui Lupu să fie candidatul unic al AIE la prezidenţiale. Filat nu este candidatul AIE”… TOTAL DEPASIT DE EVENIMENTE ACEST APARATOR DE MONUMENTE COMUNISTE , TOVARASUL URECHEAN … DECIT UN VOT PENTRU MAIMUTOIUL STALINIST LUPU , CARE II NUMEA PE MEMBRII GRUPULUI ILASCU CRIMINALI , MAI BINE UN GLONTE-N CAP … CEI DOI GUGUMANI STALINIZATI TREBUIE TRIMISI PLOCON SATRAPILOR DE LA MOSCOVA , SA SE SPELE PE CAP CU EI … LUPU SI URECHEAN INCEP SA PUTA TOT MAI MULT A CADAVRE-POLITICE , TINUTE DE LA SPATE DE ATOTPUTERNICUL FSB …

 13. VORBIND SERIOS , DECLARATIA LUI URECHEAN CONSTITUIE UN SEMNAL CATRE PD … „LUATI-NE SI PE NOI IN CARUTA ” . CUM PLD SI PL SE FERESC DE VREO ALIANTA CU RESTURILE AMN-ISTE [ AFLATE UNDEVA LA 1,5% ] , URECHEAN BATE FRUMOS LA USA LUI LUPU/DIACOV , CERSIND VREO ALIANTA „DEMOCRATICEASCA” CU IZ DE DUHOARE STALINISTO-FSB-ISTA. CUM DIFERENTELE DINTRE CELE DOUA HAITE ROSII E NESEMNIFICATIVA , INCLIN CA VOM VEDEA INAINTE DE ALEGERI UN BLOC ELECTORAL PD-AMN . MAI FACE O VIZITA LA MOSCOVA SERAFIMICA SI LE SMULGE SATRAPILOR RUSI ACORDUL PENTRU ALIANTA MULT DORITA …

 14. Rusia este cuprinsă de flăcări.

  Oficial, din cauza temperaturilor foarte ridicate din ultima vreme, sute de hectare de pădure şi terenuri agricole se află sub flăcări, situaţie care se agravează pe zi ce trece în urma norilor grei de fum care se abat asupra oraşelor.
  Astfel, aerul din Moscova a devenit de nerespirat din cauza fumului.
  Diplomatii straini din Rusia se evacueaza din cauza radiatiilor

  Cu toate acestea, situaţia oficială din Rusia este puţin credibilă pentru sceptici. Mai multe publicaţii au afirmat că adevărata cauză pentru care Rusia este un pericol în momentul de faţă, o reprezintă radiaţiile.

  Această teorie este întărită, pentru cei care văd o astfel de posibilitate, de numărul mare de diplomaţi străin care şi-au părăsit ambasadele din Rusia, imediat ce situaţia de acolo s-a agravat.

  Ziarul Der Standard din Austria susţine că radiaţiile au fost cauzate de incendii controlate în urma cărora s-a urmărit distrugerea bombelor atomice din Sarov, oraş situat la aproximativ 400 de kilometri de Moscova.

  Ambasada Austriei din Moscova a făcut un apel către toţi cetăţenii austrici din RUsia să părăsească ţara imediat, potrivit Kavkazcenter.com. Totodată, Departamentul de Stat al SUA i-a avertizat pe americani că o călătorie în Rusia în această perioadă le-ar putea pune viaţa în pericol.

  Oficialii americani susţin totodată că situaţia ar putea reveni la normal începând cu data de 5 septembrie.

  Între timp, oficialii ruşi nu au făcut comentarii în legătură cu posibilele emanaţii de radiaţii pe care le speculează presa străină.

 15. MAE din Romania condamnă Rusia pentru reținerea „spionului” Gabriel Grecu

  Ministerul român de Externe a condamnat împrejurările în care diplomatul român a fost reținut ieri de agenții de securitate ai FSB, subliniind că acestea încalcă grav prevederile Convenţiei de la Viena privind relaţiile diplomatice din 1961, potrivit unui comunicat de presă dat publicității astăzi.
  Prim secretarul Ambasadei României la Moscova a fost prins în flagrant în timp ce încerca sa obţină informaţii militare.

  „Ministerul Afacerilor Externe condamnă încălcarea gravă de către autorităţile Federaţiei Ruse a prevederilor Convenţiei de la Viena privind relaţiile diplomatice din 1961 prin reţinerea, în cursul zilei de 16 august 2010, a unui diplomat român acreditat la Moscova, precum şi prin tratamentul complet neadecvat aplicat acestuia.

  Potrivit prevederilor art. 29 din Convenţia menţionată, „persoana agentului diplomatic este inviolabilă. El nu poate fi supus nici unei forme de arestare sau detenţie. Statul acreditar îl tratează cu respectul care i se cuvine şi ia toate măsurile corespunzătoare pentru a împiedica orice atingere aducă persoanei, libertăţii şi demnităţii sale”. O protecţie asemănătoare este asigurată documentelor, corespondenţei şi bunurilor agentului diplomatic, conform prevederilor art. 30 alin. 2 din Convenţia de la Viena. De asemenea, agentul diplomatic se bucură de imunitate de jurisdicţie penală a statul acreditar, aşa cum reiese din prevederile art. 31 alin. 1 al aceleaşi Convenţii.

 16. PCRM nu se va „screme” tare la alegeri, Voronin & CO se vor linisti si vor fi deacord sa stea in opozitie, insa cu conditia ca dealde d-nii ce sunt si vor fi la conducere Filat si altii sa nu le faca vata grea cu procese s.a.

 17. Scrisori din casa de nebuni: Tu te-ai înscris în PLDM?

  Ieri am discutat despre înscrierea colectivă în PLDM. Unii spuneau că în orice partid se intră individual, ca în căsătorie. Alţii replicau că se organizează şi acţiuni matrimoniale colective în pieţe şi chiar pe stadioane, şi că e o chestie de preferinţă personală modul în care îţi pui jugul conjugal. Aşa că după ce în PLDM s-au înscris academicienii, rectorii, agrarienii, mecanizatorii, zootehnicienii, sportivii, dansatorii, bancherii, scriitorii, artiştii, vânătorii, pescarii şi vipurile decolorate este firesc să vină şi rândul comuniştilor, spuse Cozonac.

  „Niciodată Voronin nu va deveni membru PLDM!”, spuse Colesovnazadov. „Lenin se va răsuci în mauzoleu.”

  „Niciodată nu spune niciodată”, spuse Scurtoi. „Voronin va veni cu cerere la Filat, ca să-l primească în partid.” „Rog să fiu primit în rândurile
  Partidului Liberal Democrat. Jur să respect statutul şi să depun toate eforturile pentru victoria cauzei liberale în Republica Moldova şi în România!” „Da în România de ce? Va întreba Filat. D-apu ce nu ne unim cu România?”, v-a răspunde Voronin. „Da trebuie?”, va întreba Filat. „D-apoi dacă suntem un popor şi vorbim aceeaşi limbă! Limba română!”, va răspunde Voronin. „Trebuie să schimbăm articolul 13 din Constituţie privind limba de stat!”, va spune Voronin”, spuse Scurtoi.

  „Niciodată!”, strigă Colesovnazadov. „Mai degrabă va creşte păr pe chelia lui Lenin!”

  „Staţi un pic, nu vă grăbiţi! Ce v-a determinat să scrieţi această cerere, pe alocuri bizară?”, îl va întreba Filat pe Voronin. „Fiindcă vreau să fiu în avangarda luptei pentru liberalizmul democratic în Republica Moldova şi în toată lumea! Fiindcă PLDM este avangarda partidelor din Republica Moldova!”, va răspunde Voronin. „Numai asta?” „Fiindcă în fruntea PLDM se află cea mai bună, cea mai europeană echipă de politicieni în frunte cu Vlad Filat”, va răspunde Voronin. „Asta nu-i suficient! Noi ne-am propus obiectivul „Moldova fără Voronin, Moldova fără comunişti” şi, ce-i important, pe alocuri chiar l-am atins!” „Pe toţi membrii PCRM i-am obligat să scrie cerere de aderare la PLDM! 30 de mii de cereri!”, va susţine Voronin. „Şi Mişin a scris cerere?” „Şi Mişin, şi Greceanâi, şi Calin şi toţi veteranii partidului şi toţi comsomoliştii! Vom opta pentru interzicerea simbolurilor comuniste secera şi ciocanul! Vlad, dă-mi voie să-ţi spun Vlad. Eu şi când eram comunist eram dub în sufletul meu. Dub, adică stejar. Pe dinafară eram comunist, dar în suflet eram liberal!” „Stop! Stop! Nu vă grăbiţi!” „Eu visam să mă cheme şi pe mine lumea Vlad, ca pe tine! Vlad Voronin şi Vlad Filat. Să fim doi stejari ai statalităţii! Iscăleşte cererea, că aşteaptă încă 30 de mii de comunişti!”, va spune nerăbdător Voronin”, spuse Scurtoi

  „Mai degrabă Lenin va părăsi mauzoleul şi va porni o nouă revoluţie, decât Voronin va scrie cerere să intre în PLDM!”, spuse Colesovnazadov.

  Liniştea mormântală care se lăsă în salon era un indiciu că şansa de a vedea cadavrul lui Lenin veşnic viu cu şeveliură nu-i surâse nimănui.

  Acuma stau şi mă gândesc: să mă înscriu în PLDM sau să nu mă înscriu? Sau poate nu contează partidul? Nu e ca în căsătorie, să te poţi înscrie cu un partid, ca să trăieşti apoi cu altul?

  Al vostru matrimoniac adulterat, concubineţ antropologram, Ion Buraga

 18. Ghici ghicitoarea mea: bate vintul frunza-n dunga hrebenciucul mi-l aduna

  Un pont pentru presa adormita din Republica: de ce strategul din umbra al relatiilor dubioase romano- moldovene, pe numele lui Viorel Hrebenciuc, face saptamanal drumuri la Chisinau? Este suficient sa-i dati un telefon pe nr: 0744508010 pt a va confirma sau infirma aceasta stire.

  Pentru a fi generosi pina la capat va invitam la o proba de logica: ce legatura poate exista intre Filat, fostul ministru roman de Finante Varujan Vosganian, Sorin Ovidiu Vintu, mass media de la Chisinau, afaceri dubioase, Viorel Hrebenciuc, alegeri…foarte multa hotie si un pic de…tradare…poate mafie?

  PS: Ne puteti trimite mesaje si intrebari pe adresa mea, Andrei Sergentu, (de la Iasi); andrei.sergentu@yahoo.fr. Celor interesati putem sa le remitem textul integral al apelului facut catre Parlamentul European. Inca lucram sa salvam adresa de email distrusa de amicii nostri contrabandisti de tigari.

 19. Pentru TOTI:

  I believe God wants you to know, that you cannot make a mistake,
  you can only make a decision that will be your next best step.

  There is no reason to hesitate when you know
  that you have nothing to lose. And losing is not
  an act of God, it is a thought in the mind of humans.

  Get rid of the thought and you get rid of doubt.
  Ride your Wisdom to Victory.

 20. Москва превратилась в отстойный город-изгой
  Время публикации: Сегодня в 11:18
  Тесно связанное с тербандой ФСБ московское, расистское издание «Стрингер» сообщило в статье своего главреда Токаревой о положение в Москве… Издание пишет:

  «Москву покинули служащие посольств мировых держав, с семьями. Правительства этих стран приняли решение о том, что проживание в Москве угрожает здоровью их граждан.

  Запахло мировым скандалом. Москва резко теряет статус пригодной к проживанию территории. Подоспели еще пожары радиоактивных брянских лесов.

  В Подмосковье не осталось ни одного уголка, куда бы ни проникли дым и гарь. Спастись негде. Нечем дышать.

  Москва и Подмосковье неуклонно превратилась из витрины страны в город-изгой, застроенный бессмысленными торговыми центрами, оптовыми базами, офисами и небоскребами, которые задерживают движение воздуха, дополняя картину угара.

  Жить без чистого воздуха нельзя. А жить в Москве и ее окрестностях уже сейчас — опасно для здоровья. Рак легких обеспечен. Цивилизованный народ сваливает.

  Такая судьба у отстойных городов, где средняя продолжительность жизни не превышает пятьдесят лет, где дети ходят зеленые и страдают астмой. Их родители бороздят просторы в поисках докторов, которые вылечили бы детей от пучеглазия вследствие болезни щитовидки, увеличения печени, рака крови и так далее.

  Россия продолжает гореть.
  Жара и смог вызывают рост числа самоубийств и алкогольных психозов

  Время публикации: Сегодня в 12:04

  В связи с радиационным заражением Москвы, в этом городе закрывается все больше иностранных посольств и консульств. Иностранные дипломаты продолжают бегство из России.

  17 августа стало официально известно, что в Москве закрылось, в частности, консульство Норвегии, несмотря на заверения русских властей, что «пожары почти потушены».

  Между тем лесные и торфяные пожары продолжаются по всей России. 17 августа загорелся Екатеринбург. В настоящее время в лесопарковых зонах города действуют три крупных лесных пожара.

  Под Екатеринбургом в поселке Малый Исток (где находится летний дворец путинского «губернатора») 17 августа воцарилась непереносимое зловоние от гари. Смог идет со стороны горящего села Большое Седельниково Сысертского района. Потушить задействованный на огромной территории торфяной пожар не представляется возможным.

  В Свердловской области бушует 123 пожара на площади более 6 тыс. гектаров. Основная часть пожаров зафиксирована на севере региона: в Ивдельском городском округе — 19 пожаров, в Сосьве — три, в Серове — четыре, в Гаринском округе — шесть, в Карпинске — три и в Североуральске — четыре пожара.

  17 августа дым от местных лесных пожаров накрыл восточную зоны Югры. В Нижневартовске запах гари и смог не может разогнать даже дождь, который шел всю вторую половину дня. Накануне сразу несколько муниципалитетов региона окунулись во мглу. Из-за юго-западного ветра дым с территории Свердловской области принесло в Нефтеюганск, Ханты-Мансийск и Пыть-Ях. Полыхали пожары в районе населенных пунктов Бурмантово, Хорпия и Северный.

  Ядовитая гарь от полыхающих повсеместно пожаров пришла 17 августа также в город Тюмень. На территории Тюменской области действует большое число лесных торфяных пожаров, наиболее крупные полыхают в районе поселка Богандинский, сельского поселения Марай и в районе санатория «Сибирь». Ситуация неконтролируемая.

  В Архангельской области лесной пожар пришел и уничтожил очистительным огнем русский поселок Вытюнино. На севере России полыхало 17 августа много новых и старых лесных пожаров. Ураганы и смерчи оказывают самое благотворное влияние на их распространение.

  К самым опасным для них оккупанты отнесли три крупных природных пожаров — один на территории Коми и два на территории Архангельской области. Эти пожары угрожают населенным пунктам, нефте- и газопроводам, объектам экономики, уничтожением русских «погранзастав». Подробности не приводятся и точные координаты не сообщаются, чтобы народные дестабилизаторы туда «не подбросили угольков».

  В Московской области полыхают пожары в лесах Луховиц. Даже по очень сильно заниженным официальным данным в центральной части России 17 августа был зарегистрирован 91 пожар, а в Московской области было зарегистрировано 24 очень крупных пожара, из них 17 лесных и 7 торфяных.

  Вечером смертоносный смог пришел на «подмосковные вечера» в Московской области. Смог навалился на Серпухов, Пущино, Протвино, где появились подмосквичи в намордниках.

  От ядовитого угарного газа они защищают плохо, даже намоченные. Угарный газ отравляет кровь, многие почувствовали недомогание.

  Во вторник Москву снова окутало облако ядовитого смога, пришедшего из почти полностью охваченной очистительным огнем Московской области. Содержание кислорода в московском воздухе неизменно уменьшается.

  Москвичи задыхаются от удушья. В среду 18 августа в Москве уровень загрязнения атмосферного воздуха повысился и характеризуется как «высокий» (в течение вторника — «умеренный»). Концентрации взвешенных частиц (РМ10) превышают обычные уровни аж в 5 раз.

  Повышение уровня загрязнения отмечено после часа ночи. После шести утра интенсивность повышения концентраций сильно возросла. 18 августа в Москве стоит ненормально высокая температура +34 градуса.

  Москвичи сейчас мрут очень активно.Тем временем сообщается, что даже по очень сильно заниженным официальным данным в одном только июле от жары и смога умерло на 5840 москвичей больше, чем за тот же период 2009 года. Вымирание москвичей продолжается.

  Ситуация с ядовитым, скорее всего радиоактивным смогом в Москве ухудшается. Вечером во вторник из-за появления в московском воздухе опасных для жизни частиц был отложен рейс в Москву из Мюнхена немецкой авиакомпании. Раньше такого не было.

  Русские теперь умирают не только от химического и радиоактивного заражения, наряду с элементарным удушьем из-за недостатка в зловонной воздушной массе кислорода, но также от водки и водочного амока.

  «Токсикологи Москвы и Петербурга вчера сообщили 17 августа, что жара и смог вызывают рост числа самоубийств и алкогольных психозов», передают СМИ России.

  «Эта жара прошлась по всем системам и органам человека. Пострадали сердечно-сосудистая и эндокринная системы. Участились случаев диабета, суицидов, алкогольных психозов», — рассказал руководитель лаборатории прогнозирования качества окружающей среды и здоровья населения Института народнохозяйственного прогнозирования РАН Ревич.

  Ревич также сообщил, что смог и жара негативно, с точки зрения самих русских, сказываются на беременных и детях. Последствия вдыхания «русского духа, сладкого и приятного дыма отечества», т.е. радиоактивного грязного и зловонного воздуха с мелкодисперсными частицами, русские будут ощущать на себе пожизненно. Впрочем, оставшаяся жизнь их будет весьма короткой.

  В другой провинции Идель-Урала, Татарстане, мусульманская земля еще сильнее горит под ногами русских оккупантов, поэтому оккупантам пришлось продлить свой «режим чрезвычайной ситуации» до 1 сентября.

  17 августа ядовитый смог накрыл всю Чувашию. Там горит по крайней мере 12 гектаров леса (фото) .

  Накрыл он полностью и целиком Марий Эл (фото).

  Во вторник смог полностью накрыл также город-русский герой Волгоград. Причем он был такой сильный, что горожане всерьез задумались о покупке намордников: от дыма резало глаза и першило в горле. Число умерших, как обычно, тщательно скрывается.

  «Смог, появившийся во вторник над Волгоградом и областью, вызван природными пожарами в других регионах России. Дым от них поднимается высоко — на 3 — 5 километров, оседает в воздухе и перемещается вместе с воздушными массами», отнекиваются от ответственности местные власти..

  Отметим, что ранее белорусские и прочие власти успокаивали свое население, что радиоактивный дым с зараженных Чернобылем-1 брянских лесов не может попасть в Беларусь, а тем более в Европу, так как высота дыма от лесных пожаров якобы небольшая.

  При высоте дыма в 5 км содержащаяся в нем радиоактивная пыль безусловно долетит не только до Лондона, но частично и до США.

  Ширятся лесные пожары в Кировской области. Например, 17 августа площадь лесного пожара в Гороховском участковом лесничестве в Юрьянском районе увеличилась до 6,5 га.
  Оккупанты считает, что пожар был организован «человеческим фактором», то есть народными поджигателями-дестабилизаторами.

 21. Doi angajaţi ai Ministerului de Externe şi Integrării Europene au fost reţinuţi la vama Albiţa din România fiind suspectaţi de contrabandă cu ţigări
  19 aug 2010, 14:06 | Actualizat (acum 7 ore)
  PUBLIKA TV
  Citeste tot despre: contrabandă , ţigări

  Embed:

  PNL o fi atacat si din cauza pozitiei sale de indignare legat de contrabanda de tigari.

  “Doi angajaţi ai Ministerului de Externe şi Integrării Europene au fost reţinuţi la vama Albiţa din România fiind suspectaţi de contrabandă cu ţigări.

  Este vorba despre un consilier al ministerului şi despre şoferul ambasadorului Moldovei la Bucureşti.

  Informaţia a fost confirmată pentru Basa-Press de Biroul Vamal Albiţa.

  Vom reveni cu detalii…”

  De pe http://www.publika.md/doi-angajati-ai-ministerului-de-externe-si-integrarii-europene-au-fost-retinuti-la-vama-albita-din-romania-fiind-suspectati-de-contrabanda-cu-tigari_79261.html

 22. pnl un partid de fasisti, de porci care il calca in picioare pe Marele NICOLAE SULAC care a cintat si faurit MOLDOVA si MOLDOVENII

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *