AIE PREIA SISTEMUL CORUPT sau Cazul Duca, revoltator, in continuare


Am privit marti seara la Jurnal TV o emisiune cu particparea femeii de afaceri Eugenia Duca, victima a faradelegii, a coruptiei si a intereselor clanurilor mafiote – si in regimul comunist, si in regimurile democratice. Este o situatie uluitoare ca Doina Duca, fiica Eugeniei, avind o decizie CEDO IREVOCABILA, nu poate, timp de un an de guvernare democratica, pentru care am votat cu totii, sa obtina executarea.

Jurnal de Chisinau a scris despre demersurile, interpelarile si implicarea mea, ca deputat, in “cazul Duca”, asa cum am facut-o si in “cazul Heroina”. Cind, in 2006, doar in baza unei simple cereri depuse la CEDO de Andoni, in fata caruia Familia Duca a cistigat, Plenul CSJ si-a anulat o decizie irevocabila, toti s-au temut sa puna problema in Parlament. Desi Dumitru Diacov mi-a recunoscut ca era vorba sa o abordeze un deputat din Fractiunea sa, se pare era vorba chiar de Vlad Filat, care a refuzat. Atunci inca nu se lupta nici impotriva comunistilor, nici impotriva coruptiei in justitie. Sau le-a fost la toti in cot. Eu am facut-o si am primit raspuns despre incalcarea securitatii raporturilor juridice. A fost uluitor ce s-a intimplat atunci, ramine uluitor ce se intimpla si acum.

Am luptat in Parlament si pentru finantarea, conform legii, a justitiei, am si un raspuns exhaustiv din partea CSJ si CSM, care demonstreaza ca justitia nu era finantata conform legii, dar nici nu se opunea Guvernului si Parlamentului apartinind PCRM si, astfel, devenea tot mai corupta. Si-atunci – ce vrem de la o asemenea justitie? Ea considera ca are dreptul sa ia mita. Si daca nu le dai salarii, atunci trebuie intreprinse alte masuri. AIE nu poate invinge sistemul judecatoresc – cel care – cu mici exceptii – este total corupt.

In editia de marti a Chestiunii Zilei cu Mariana Rata asupra cazului, pe care am postat-o aici si, daca o veti privi, nu veti regreta, Eugenia Duca a spus clar – “cazul Filat si cazul Duca sint asemenatoare, ba chiar in cazul meu s-a pronuntat deciza mai devreme. Insa, in timp ce cazul lui Filat s-a executat, cazul Duca – nu se executa. Oare trebuie sa fii prim-ministru ca sa obtii executarea unei decizii CEDO definitive?”

O prestatie buna a avut si Gheorghe Susarenco, ministru-adjunct al justitiei. Este adevarat, el este om de stat, insa e neputincios, ceea ce il enerveaza si il face sa spuna chiar ce crede. Sa ascultati cum invinovateste clasa politica de ce se intimpla azi in societate. Pentru ca aceasta clasa politica trebuie sa isi ia mina de pe gruparile de interese si clanurile mafiote pe care le “krisuieste”.

CONCLUZIA: „AIE NU A INVINS SISTEMUL CORUPT, CI IL PREIA, CU SUCCES, SAU SE CONTOPESTE RAPID CU EL”.

Sa-mi demonstreze cineva ca nu este asa.

Vitalia Pavlicenco

Loading Facebook Comments ...

36 Comments

Add a Comment
 1. Filat se joaca si cu secerea si ciocanul spunand ca sa le poarte Voronin in cap, de parca de asta mor oamenii nu de ideologia si actiunile daunatoare democratiei!

 2. Problema nu este chiar asa simpla cum pare si aici cred ca nu sint chiar fondate criticile pentru actualii guvernanti. Si daca o sa/l ascultati mai atent pe Dl Susarenco o sa vedeti ca in cea mai mare parte este teatru. Si va dau un exemplu – nu am vazut aceasta emisiune (cred ca asta va fi cea mai criticata parte a mesajului meu) dar sint sigur ca a spus ceva de genul – majoritatea judecatorilor sint buni. Dar aici este o contradictie logica evidenta – daca majoritatea sint buni incalcarile ar trebui sa fie exceptia si nu regula, dupa cum este acum. Justitia noastra are nevoie de o reforma fundamentala pentru ca nivelul de pregatire profesionala (inclusiv si la Curtea Suprema de Justitie) este sub orice critica. Dar atita timp cit reforma o vor face cei din sistemul judecatoresc (inclusiv fosti judecatori) nu avem nici o sansa. Dna Pavlicenco vorbiti despre coruptie (presupun ca aveti pretentie si la gradul de profesionalism) dar mizati tot pe cei din sistem sa faca ordine. Si a doua problema majora este ca toate fortele politice vor sa schimbe oamenii lor cu oamenii nostri. Si atita tot. Reforma in justitie poate sa fie realizata doar daca toate fortele politice vor intelege s/o faca in comun. In caz contrar judecatorii vor fi criticati de guvernare (indiferent de culoare) si aparati de opozitie (iarasi indiferent de culoare). Si cine crede ca justitia este controlata de putere (indiferent de culoarea acestea), sint ferm convins, greseste. Interventii ale puterii sigur ca exista. Si sint multe hotariri date la indicatia guvernantilor. Dar numarul acesta nu este atit de mare pe cum se crede. In schimb orice putere dupa ce a apelat la justitie devine vulnerabila in fata acesteea. Si la un caz hotarit la indicatia puterii revin sute de cazuri de abuzuri care nu au legatura cu puterea. Dar nu poti sa faci nimic pentru ca atunci cind se va ajunte la masuri concrete judecatorii vor scoate la lumina zilei informatia despre implicarea potentatilor zilei.

 3. Doamna Pavlicenco…situatia politica din Basarabia nu e deloc clara si cred ca in acest moment toate partidele democratice ar trebui sa aiba drept tinta PCRM-ul si sa lase fiecare disputele intre ele dupa cele 3 tururi de scrutin ce vor urma,este un moment prea important pentru ca partidele democratice sa se lupte intre ele si astfel PCRM-ul sa castige fiindca lumea va spune,pe buna dreptate,ca in randul partidelor democratice nu exista un minim consens si e un razboi continuu…si e foarte grav ce se intampla la Balti unde un consiliu local isi permite sa ia decizii impotriva unor hotarari ale guvernului,un lucru foarte grav si o subminare a puterii centrale,cei de la Balti are loc subminarea puterii in stat,comunistii lucreaza sub orice forma si asta e motivul pentru care toate partidele democratice ar trebui sa nu uite ca dusmanul cel mai mare e PCRM-ul…scopul comun?…obtinerea de catre PCRM a unui scor cat mai mic in viitoarele alegeri…

 4. Doamna pavlicenco dumnevoastra iar pe Filat il vezi vinovat in tot… tot ce nu se face nu se face doar datorita lui filat… nu uitati ca acum la guvernare sunt 3 partide… nu poate Filat sa fie si judecator si priministru si presedinte si tot ce va trece prin cap dumnevoastra numai sa incercati sal injositi….
  Din tot ce scriti inteleg doar un lucru… incercati acum sa stergeti fundul cuiva care sperati ca va reveni la guvernare si va lua in seama….
  Si inca mai ziceti ca sunteti pentru popor… daca era asa era sa recunoasteti ca in asa o perioada de timp nu poti sa pui pe roate o tara care se afla in mizerie…
  De ce niciodata nu scriti despre lucrurile bune ce le face guvernarea actuala… atunci am sa inteleg ca judecati dupa dreptate… cind face ceva il lauzi cind nu face nimic il critici…. dar pe blogul dumnevoastra apare numai critici si niciodata nu a vazut nimeni spus ceva real si ceea ce se intimpla cu adevarat in tara… vedeti numai ca „boul ala” care vede numai rosu si numai la rosu reactioneaza

 5. Pt Cititor
  In mare parte va dau dreptate. Sint convinsa ca nu ati urmarit ce am scris pe acest blog despre justitie, dar am spus si aici, si la Teleradio-Moldova ca judecatorii sint uniti si isi apara breasla, fiind cu pufusor pe botisor, dar au oameni carora le-au rezolvat cayurile si aceia se simt obligati si ii apara. Am spus ca AIE nu trebuia sa intre cu toporul in breasla, chiar daca are dreptate, ci cu bisturiul. De aceea au patit-o si democratii, si presa cu justitia. Trebuia prin cooperare, ins aei au mers pe imagine in fata boborului contra justitiei supuse pina odinioara comunistilor si … au patit-o. Efectul este invers – oamenilor li s-a intarit convingerea ca AIE nu poate face nimic. Mai rau – ca s-a impacat cu situatia si a inceput sa coopereze nu pentru reforma, ci pentru coruptie.

 6. Pt mugur

  1. Nu cred ca imi puneti Baltiul in circa. Adica nu ma vad vinovata de ce e la Balti, und ee un mesaj comunist, antidemocratic. Dar AIE il merita, pt ca e foarte bintuita de orgolii.

  2. Nu-mi propuneti ca e inzadar – nu voi tacea despre cum merge AIE la vale doar pentru ca e mai bine sa se rostogoleasca in aplauzele noastre. Nu. Vom critica si nu vom permite sa fie ca si comunistii.

  3. As mai spune ceva, dar mai bine tac.

 7. Pt mdeas

  MAI il are ca ministru pe dl Catana, care e de la PLDM. Cind veti privi emisiunea, veti intelege. Politia a privit linistita la cazul iesit din comun cu bataia de alaltaieri, contra rudelor lui Duca, iar polutistul s ebilbiia la emisiune. Sint sigura ca Filat stie de cazul acesta si, pe timpuri, a avut ceva conexiuni cu Andoni. Stiu si care, dar le va spune, poate, Duca.

  Totul ce se intimpla acum nu e „datorita”, ci „din cauza” lui Filat. El e figura-cheie azi, din pacate. Deci, si vina ii apartine.

  Da, la guvernare sunt 3 partide…, dar ministrii nu sint independenti. Ministerul justitiei raspunde de executarea deciziilor CEDO, iar ceilalti, politia, altii trebuie sa colaboreze pt executarea deciziilor, dar nu colaboreaza. Justitia e in miinile unui peledemist.

  Nu am nici un interes sa ma ia cineva in seama. Aici nu aveti dreptate si va veti convinge, inca.

  Eu sint pt popor, tocmai de aceea arat ce fac cei care spun ca sint pt popor, dar nu aplica deciziile CEDO. Trebuie sa priviti invers lucrurile si totul va fi bine.

  „In asa o perioada de timp nu poti sa pui pe roate o tara care se afla in mizerie…”, este adevarat, dar nici sa nu incerci decit s apreiei tu controlul. Pacat ca nu stiti ce spun oamenii de afaceri, ce coruptie, aceeasi coruptie domneste peste tot.

  PNL nu este la putere. Se lauda Puterea. Noi nu avem obligatii fata de Putere. Partidele aflate la putere au obligatii fata de noi, pt ca am chemat sa ii voteze, dar nu fac reforme vizibile si palpabile. Partidele din opozitie nu scriu despre „lucrurile bune”, cum le percepeti. Rostul Opozitiei e sa arate ce e rau, probabil sinteti inca tinar si nu stiti inca aceste lucruri.

  Nu vorbiti in numele tuturor. Ei nu v-au dat acest drept. Am scris foarte real ce e in tara, dar a scrie despre ce e „real” in tara eu inteleg altfel decit dumneata, care intelegi sa il laud pe Filat. V-as ruga sa imi aratati un domeniu d eusiness in care a avut succes Filat. Macar unul, dar sa nu-mi spuneti de tigari si d eprivatizare, altceva.

  Nu te chinui si nu-ti pierde sanatatea pe blogul meu. daca nu-ti place mergi si scrie pe blogul lui Filat. Eu cred ca el te aseapta d emulta vreme.

 8. Eu sunt PENTRU punctul 3 din mesajul scris de dta catre MUGUR. Cum de facut sa nu mai scrieti atatea articole procomuniste, caci mereu va” mananca” tare limba !! Ar fi bine pentru MOLDOVA sa taceti aceste cateva luni pana la referendum si pana la alegerile anticipate, o perioada.. pana se clarifica lucrurile.. ca e pericol mare Moldova si fara critica matale.

 9. e in pericol mare Moldova

 10. # NINA GONTA spune:
  28 July 2010, la 19:07

  e in pericol mare Moldova

  RM totdeauna a fost in pericol si va fi si mai departe, pentru ca Legile sunt foarte impotente si nu are importanta, cine este la conducere. RM are o boala, ceva asemanatoare cu SID-a (justitia) si nu este posibilitate sa o tratezi cu nimic.

 11. Dat fiind faptul,ca justitia se afla in mainele unui pldemist,toate haimanalele politice,cu ,,puf gros pe boturi,,,care cauta ,,crisuiala,,pentru toate inlegalitatile comise se imbulzesc sa ajunga cu orisice pret in partidul lui Filat in speranta ca le va fi protejate afacerile dubioase si inchise dosarele de la CCCEC,care multi din ei le au.Fratilor,e strigator la cer-haimanalele de culoae rosie au dat maina cu haimanalele galbene ,obtinind o culoare,care ii caracterizeaza totalmente.Cei rosii,care au furat ,cind au fost la guvernare au niste relatii foarte strinse,cu acestea [galbeni -amenisti] care sunt la putere si continua sa fure,de rup pamintul !In cine sa mai creada poporul ?PLDM parea atractiv,nu intelege Filat,ca primind pe cei de culoarea sus numita [rosu amestecat cu galben] va perde pe cei,care au crezut in acest partid,au crezut,ca talharii trbue sa raspunda,dar nu sa fie primiti cu onoruri la PLDM.

 12. Pt V.Suman

  Ori eu ceva nu inteleg, ori gresiti ceva. Filat are culoarea verde, nu galbena. galbena e culoarea lui Urecheanu si a PNL-ului, imbinata cu albastru. Insa din combinarea culorii rosii a comunistilor cu acea culoare verde a lui Filat rezulta culoarea bruna, despre care se spune ca era a cui? Amintiti-va. Dar este foarte adevarat ca merg intr-o veselie comunistii la Filat.

 13. Pt NINA GONTA

  Fatihai, dar poate mai inchizi tu gura? Ori eu am mare influenta si atunci trebuie plecata urechea, ori, daca nu am influenta, care e problema? Mai gindeste-te inainte de a scrie ceva.

  Si-apoi – oare de unde si pina unde, oare de ce si cum se face ca, avind o guvernare democratica, „e in pericol mare Moldova?” Poate e in pericol Alianta ori PLDM care nu schimba lucrurile, ci preiau controlul asupra coruptiei?

 14. Eu n-am spus ca d-voastra ati avea vreo legatura cu ceea ce se intampla la Balti,am dat doar un exemplu si mi se pare foarte grav ce se intampla acolo…si ce mai vroiam sa va intreb…daca vor fi alegeri parlamentare anticipate,pe langa ideea unirii cu Romania,cu ce mesaj veti merge?…si aici ma refer in special la atitudinea PNL-ului fata de AIE si fata de PCRM,in cine veti da mai mult?…sau pe cine veti critica mai mult?,critica fata de ce forta politica va poate aduce mai multe voturi?…

 15. Pt mugur

  In campania electorala vor lucra specialistii. Comunistii – repet pentru cine au uitat – nu mai sint la putere oficial. Neoficial, sint la putere prin cirdasia PLDM cu ei si prin atragerea multor comunisti in partid. Deci, vom critica PLDM pentru ca are Guvernul, dar nu-i scoate pe comunisti din functiile de conducere.

 16. Doamna pavlicenco ati vazut ce sa intimplat cu cei ce au sustinut comunistii?? uitativa la roska era in parlament sa unit cu comii si nu mai are shansa pe viata sa ajunga in parlament…. si dumnevoastra credeti ca daca ii sustineti pe comunisti acum veti putea intra in parlament??? gresiti doamna PNL niciodata nu va fi in parlament….deoarece nu merita, jos curvele comuniste :))

 17. p/u VP
  d-ul Suman sa exprimat corect fostii AMN-isti trecuti prin PCRM sau deoadata la PLDM. Initial din ce fosti memri de partid a fost creat PLDM?

 18. Doamna pavlicenco de ce ma trimiteti pe alt blog dar numi permiteti sa stau pe asta?? va deranjez cu ceva? 🙂 eu doar imi spun parerea asa cum o faceti dumnevoastra… cum faceti dumnevoastra acuzatii la actuala guvernare (aveti si dreptul e parerea dumnevoastra) asa am si eu dreptul sami spun parerea despre partidul PNL si despre dumnevoastra?? sau nu e asa?

 19. Pt mdeas

  Aveti dreptul, dar mereu ceva nu va place. Deci – margeti unde va place, eu doar nu imi voi schimba parerea asa cum imi propun 1000 de vizitatori. Va spuneti opinia si gata, nu asteptati imediat cineva sa va spuna ca da, voi face cum spuneti. Si-apoi lasati-ma cu sfaturile pt partid in conditiile cind nu il respectati.

 20. Pai si daca dumnevoastra nu respectati pe alte partide at unci de ce veniti cu critici si pareri… asa o sa o spun si eu cum va permiteti si dumnevoastra..
  Sa zic ca partidul PNL este un partid mort si nu are ce cauta in RM… nu avem nevoie noi de asa partit….Si dumnevoastra sunteti o ister4ka… care nu face nimic altceva decit sa apere comunistii… pe acest blog nu doar criticati guvernarea dar totodata aparati comunistii…. ceea ce e nepermis pentru o persoana care e pentru viitorul RM
  Eu mam saturat timp de 8 ani sa vad ca toti se tem si sa mearga pe strada…. ca politia era coruta…. mult mai corupta ca acum…. va aduc si argumente… uitati cite dosare se deschid acum pe numele politistilor care pe timpul comunistilor treceau cu vederea
  Am asa o intrebare la dumnevoastra… sa luati un ciine turbat de la un azil….credeti ca odata ce a intrat pe usa dumnevoastra el deja e cinisorul bun si il lecuiti in 1-2 zile??? sau aveti mult chin si dureri mari de cap cu el??? si daca in 2 zile nu puteti sal lecuiti il aruncati afara si luati altul… sau ii dati timp sa se acomodeze si incercati sa aveti incredere ca cu timpul se va lecui??? Asta faceti dumnevoastra acum cu noua guvernare…. comii timp de 8 ani nu au facut nimic….Astia au ff putin timp de cind a venit si dumnevoastra deja doriti sa fiti in europa… am citit un articol al dumnevoastra unde criticati AIE ca nu a obtinut regim liberalizat de vize…. comii 8 ani ne promit ca mergem in UE … si nu ati zic nimic ca nu am ajuns acolo…. astia aveau paremise 5-7 luni de cind incepuse a lucra si deja ii criticati ca nu suntem un UE… Credeati daca venea PNL la putere traiam toti in aur din 1 zi .. si eram in UE si rezolvati problema transistreana si justitia si tot tot tot in 1 an??? NU a fost si nici nu va fi posibil in nici o tara in 1 an sa faci atitea schimbari cite cereti dumnevoastra….
  Asa ca mai ginditiva cind spuneti ceva….. nu sa fie spus doar sa nu taceti si sa nu uite lumea de voi.

 21. Parlamentul Republicii Moldova (2005) – vicepreşedinte al Comisiei pentru politica externă şi integrarea europeană
  Parlamentul Republicii Moldova (2006) – membru al Comisiei pentru politica externă şi integrarea europeană
  2 ani ati fost pentru integrare europeana…. unde suntem acum … de ce dumnevoastra in 2 ani nu ati facut nici un pas inainte spre europa ci ati facut 10 anapoi… si acum in 1 an cereti ceea ce nu ati facut dumnevoastra in 2???
  Sau toate esecurile dumnevoastra incercati sa le puneti pe spatele altcuiva?? nui frumos asa domana

 22. PLDM își suplinește rândurile cu 15 medici academicieni: „Filat este un om bogat și nu va băga mâna în banii partidului”
  Foto: UNIMEDIA

  15 personalități notorii din domeniul ocrotirii sănătății și-au anunțat azi, 29 iulie, decizia de aderare la Partidul Liberal Democrat din Republica Moldova. „Aderăm pentru binele poporului pentru că știm că în primul rând este sănătatea cetățenilor, iar PLDM este singurul partid care luptă pentru viitorul republicii. Nu am fost infuențați de ministrul sănătății, Vladimir Hotineanu, care este membru PLDM, am fost influențați de pragmatismul acestei formațiuni în domeniul sănătății”, au declarat noii liberal-democrați.

  Academicianul Gheorghe Țâbârnă a specificat că a luat decizia de a adera la PLDM pentru a susține policita echilibrată și obiectivă a partidului. „Partidul Liberal Democrat este un partid puternic, iar liderul său este un om bogat care nu o să bage mâna în banii formațiunii”, a specificat Diomid Gherman.

  Gheorghe Paladi, un alt specialist din domeniu și-a exprimat convingerea că „ideile progresive pe care le promoveaza PLDM sunt acelea care într-o perioadă foarte apropiată vor aduce schimbări în ceea ce priveste binele cetățenilor din Republica Moldova”.

  Victor Cojocaru, Mihail Borș, Dumitru Dvorniciuc, Vasile Jovmir, Marin Rotaru, Gheorghe Țâbârnă, Gheorghe Paladi, Diomid Gherman, Anatol Țaran, Boris Granici, Badan Andrei, Valeriu Istrati, Dorin Lâsâi, Andrei Usatâi, Minodora Mazur – sunt cei 15 medici academicieni care au și primit deja carnetele de membru PLDM.

  UNIMEDIA amintește că, anterior, 9 rectori ai principalelor instituții superioare de învățământ din Republica Moldova au aderat la PLDM.

  Sursa: UNIMEDIA
  Redactor: Maia Visterniceanu

 23. to Nina Tampiza
  degeaba scrii toate astea deoarece doamna pavlicenco stie ff bine ca filat e „iuda” si nu conteaza ca majoritatea oamenilor destepti zic ca face ceva pentru tara…daca doamna a zis asa inseamna ca asa si este…. si daca nuti convine ce scrie ea aici … paraseste acest blog … deoarece aici tre sa fie doar cei ce il critica pe filat si o sustin pe pavlicenco…. adica cele 2 persoane din RM… 🙂

 24. Constat cu regret ca toti cei care sunt CONTRA UNIRII CU ROMANIA se inghesue in partidul lui FILAT.

 25. @Nina Tampiza – e gravă chestia şi cu medicii, şi cu rectorii. Luaţi câte unul lă păduchit, ăştia zic că au fost puşi în faţa faptului, li s-au agăţat fulare verzi la gât şi au fost puşi în faţa camereleor de luat vederi. Nişte râme!

 26. Oligarhoo
  Asa vau invatat pe voi comii numai ei faceau asa… incearca sa mai ain incredere in oameni…. nu tot ce se face in md se face cum spune PNL 🙂

 27. mdeas, mergi alăturea cu drumul… Dar, deh, mergi pragmatic 🙂

 28. Mai bine sa mergi paralel cu drumul dar inainte decit sa mergi pe drum dar inapoi ca racu

 29. Pt JUDET

  O remarca excelenta!!! Adica Filat trimite sokdati pe 9 mai la Moscova, nu vrea 28 iunie, contra Decretului prezidential, merge pe 22 iunie sa deplinga URSS „atacata” de nazisti si toti se incghesuie in partidul sau. Toti merg la treuca, nu spre Unire!!!

 30. Pt mdeas

  Pt ca in 2005 si 2006 era o majoritate parlamentara comunista. Noi vorbeam, ei decideau. Dar Filat unde era atunci? Vota cu Voronin. El a impiedicat sa facem pasi spre Europa, votindu-l pe Voronin.

 31. Tzatzaia DINDEAL

  Numai Unirea cu Romania ne va salva de marasmul nostru si al rusilor !

 32. @mdeas – înainte la plăcinte…

 33. Nu ma voi mira,daca si admiterea la studii in Romania a copiilor nostri,se va face pe principiile PLDM-ului:”Esti membru PLDM?-pleci la studii dincolo de Prut,nu esti,nu treci Prutul”

  „Filat este un om bogat și nu va băga mâna în banii partidului”,exact,dinsul nu va baga mina in banii partidului,insa in cei care vor veni pentru inundatii,sau sustinerile internationale.

 34. oligarhoo spune:
  29 July 2010, la 13:01

  @Nina Tampiza – e gravă chestia şi cu medicii, şi cu rectorii. Luaţi câte unul lă păduchit, ăştia zic că au fost puşi în faţa faptului, li s-au agăţat fulare verzi la gât şi au fost puşi în faţa camereleor de luat vederi. Nişte râme!

  As dori sa fac o corectare in postarea dumneavoastra:nu râme,unei rime nu-i agati un fular verde la git,unui bou,da.Si pina la urma cine costa mai mult?Din cite stim PLDM-istii sunt foarte scumpi.
  Concluzia mea este ca: mai pretios ca marfa PLDM-ista nimic nu este!!!

 35. Dece MIORITA a devenit un subiect injositor pentru ROMANI ????

  Un cioban cu suflet de POET, trist si pesimist a facut o balada asa cum a simtit-o EL. Eu si niciun ROMAN nu se identifica cu aceasta balada caci nici un Roman nu este pesimist prin definitie si nici FATALIST.

  Nu stiu care individ NEROMAN din ROMANIA sau din strainatate ne-a declarat PE TOTI identici cu acest poet agrariano-PASTORAL, psimisti si fatalisti.

  Istoria noastra, jertfele noastre in zeci si sute de razboaie cu asupritorii arata ca nu avem nici in clin nici in maneca cu pesismul si fatalismul poetului.

  Intreaba pe un strain al dracului ce balada ii place la Romani si-ti va spune imdiat :::: MIORITA si va adauga INOCENT ::: Dar nu inteleg cum un popor sepoate identifica cu un FATALIST ????

  Dar cand poporul Roman s’a identificat cu MIORITA si cand a fost el pesimist de natura si FATALIST ????

  Daca mai exista imbecili trebue pusi la PUNCT.
  Lasă un comentariu

 36. Cateva ziare din OCCIDENT ( sa nu mentionam decat pe germani ) anunta cu mult cinism intrarea Moldovenilor in UE prin “” USA DIN DOS “”, si declara sus si tare ca aceasta reprezinta un mare pericol nu stiu pentru cine.

  Germania de EST nu a intrat in UE prin aceeasi usa din dos, inca si mai bine mascata, caci nimeni nu a suflat o vorba ca ar reprezenta un pericol, mai ales ca ei erau 20 de miloane si nu 3-4 miloane ca moldovenii ?????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *