Cade Băsescu? 65% din români i-ar vota demiterea?

http://www.timpul.md/articol/cade-basescu–65-din-romani-ar-vota-pentru-demiterea-preedintelui-13592.html

Un sondaj de opinie realizat de IPP Data Research (divizia de cercetari sociologice a Institutului pentru Politici Publice (IPP) arata ca 65% dintre cetatenii cu drept de vot ar vota pentru demiterea presedintelui Traian Basescu daca ar avea loc un referendum. Impotriva demiterii ar vota 17%. Reamintim ca suspendarea presedintelui poate fi decisa de Parlament prin votul majoritatii parlamentarilor, urmind ca in maximum 30 de zile sa fie organizat un referendum care decide daca presedintele ramine in functie sau este demis. In ultimele luni au aparut tot mai multe declaratii ale liderilor Opozitiei despre initierea unei noi proceduri de suspendare a lui Traian Basescu.

In acelasi sondaj se mai arata ca voturile la alegerile parlamentare viitoare ar arata astfel: PSD: 40%, PNL: 26%, PDL: 12%, UNPR: 7%, PRM: 7%, UDMR: 5%, Altul: 3%

Sondajul a fost realizat in perioada 9-16 iulie, pe un esantion probabilistic stratificat de 1040 de persoane. Sondajul a fost comandat de IPP pentru un proiect de cercetare, a declarat pentru HotNews.ro Adrian Moraru, coordonatorul cercetarii.

Raportul de forte din Parlament

(1) In cazul savarsirii unor fapte grave prin care incalca prevederile Constitutiei, Presedintele Romaniei poate fi suspendat din functie de Camera Deputatilor si de Senat, in sedinta comuna, cu votul majoritatii deputatilor si senatorilor, dupa consultarea Curtii Constitutionale. Presedintele poate da Parlamentului explicatii cu privire la faptele ce i se imputa.
(2) Propunerea de suspendare din functie poate fi initiata de cel putin o treime din numarul deputatilor si senatorilor si se aduce, neintarziat, la cunostinta Presedintelui.
(3) Daca propunerea de suspendare din functie este aprobata, in cel mult 30 de zile se organizeaza un referendum pentru demiterea Presedintelui.

Constitutia Romaniei, art. 95

Constitutia prevede ca „Presedintele Romaniei poate fi suspendat din functie de Camera Deputatilor si de Senat, in sedinta comuna, cu votul majoritatii deputatilor si senatorilor, dupa consultarea Curtii Constitutionale” (Art. 95, alin.1).

Avizul Curtii Constitutionale este consultativ.

Astfel, pentru ca presedintele sa fie suspendat, ar fi necesare 236 de voturi „pentru”, din totalul de 471 de parlamentari.
Grupul PDL are, la Camera, 126 de membri (il includem aici si pe Silviu Prigoana, care desi a demisionat din partid, voteaza de regula conform directivelor de partid), PSD-PC – 94, PNL – 54, UDMR – 22, Minoritati – 18, Independenti – 16, fara apartenenta la un grup parlamentar – 4.

Grupul PDL are, la Senat, 52 de membri, PSD-PC – 43 (intre care si Catalin Voicu, aflat in arest preventiv), PNL – 22, UDMR – 9, Grupul Mixt – 10.

Daca toti cei de la PSD-PC si PNL vor fi prezenti si vor vota pentru suspendare, ar avea 212 optiuni „pentru”. Astfel, pentru suspendarea presedintelui, Opozitia mai are nevoie de 24 de voturi favorabile.

Aceste voturi ar putea fi obtinute de la parlamentari din grupurile PDL, UDMR, UNPR, grupul minoritatilor sau de la deputatii fara apartenenta la un grup parlamentar de la Camera.

Precedentul din 2007

La 12 februarie 2007, grupul PSD-PC a sesizat Curtea Constitutionala in legatura cu initierea procedurilor de suspendare din functie a lui Traian Basescu, aflat la primul sau mandat de presedinte al Romaniei. La 28 februarie, Parlamentul a aprobat infiintarea unei comisii de ancheta privind suspendarea presedintelui, presedintele comisiei fiind ales Dan Voiculescu.

In martie 2007, comisia a facut public un raport care arata ca Traian Basescu „a incalcat Constitutia si este implicat in fapte de natura penala”. La 5 aprilie, Curtea Constitutionala a dat un aviz negativ propunerii de suspendare. Avizul Curtii este consultativ.

La 19 aprilie 2007, Parlamentul a votat cererea de suspendare a lui Traian Basescu, cu 322 de voturi pentru.
Referendumul pentru demiterea presedintelui Traian Basescu a avut loc la 19 mai. La referendum au participat 44,5% dintre cetatenii cu drept de vot, 74,4% dintre participanti votind impotriva demiterii lui Traian Basescu.
In intervalul in care Traian Basescu a fost suspendat, functia de presedinte interimar a fost detinuta de presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu.

Cine cere suspendarea

La 10 iulie 2010, Crin Antonescu, presedintele PNL, a declarat ca „sunt pentru suspendarea presedintelui Basescu cand este posibila si necesara”.

La 14 iulie 2010, Dan Voiculescu scria, intr-o scrisoare deschisa adresata lui Traian Basescu ca „Refuzul de a dialoga cu societatea, lipsa totala si agresiva de interes pentru problemele de zi cu zi ale romanilor, incalcarea constanta a prerogativelor presedintelui prin impunerea de masuri anti-sociale Guvernului – toate aceste lucruri nu fac, domnule Basescu, decat sa mareasca numarul celor care considera ca suspendarea dvs. reprezinta singura solutie pentru salvarea Romaniei.

Liderul sindicalist Vasile Marica, un apropiat al PSD, a cerut suspendarea la 9 mai 2010

Hotnews

Loading Facebook Comments ...

48 Comments

Add a Comment
 1. Eu am mai spus-o si o repet: daca Base nu va lasa guvernul din maini, pentru o reala separare a puterii in Stat, asa cum a fost in timpul guvernului Tariceanu, de exemplu, iar apoi sa-si vada linistit de Presedintie, daca nu va renunta la „putinisme”, atunci nu isi va termina mandatul.

 2. romanul american

  …ASTA-I CEA MAI MARE CACEALMA FACUTA DE COALITIA PSD-PNL , SI IN U.S. SE FAC ASTFEL DE SONDAJE, DAR ESTE VORBA DE RATINGUL DE INCREDERE AL POPULATIEI, NICI DECUM UNA ,DOUA CU…. ” DEMITEREA „….DUPA MINTEA LOR BELICOASA AR TRBUI SA FIE LA FIECARE SASE LUNI..ALEGERI…!!!!!!!..,cit despre guvernul tariceanu, a cheltuit cele trei miliadre si ceva luate din privatizari pe….mici si bere… electorale, normal ar fi trebuit sa fie creat un fond de dezvoltare….dar asa sint liberalii, de stinga, la fel ca in toata europa…!!!!……IN ALTA ORDINE DE IDEI, BASESCU E SINGUR , LA FEL CUM A FOST ALEXANDRU IOAN CUZA, MATRASIT DE O COALITIE …DIN CARE FACEAU PARTE, BINE INTELES SI ….LIBERALI….!!!!!

 3. Vasiok Trubaciov

  dar eu cred altfel: agentura ruseasca imperiala dela Moscova, Bucuresti, Chisinau si alte capitale europene inebuneste si inventeaza diferite scenarii pt, a-l demite pe Basescu, omul care va infaptui Re-Unirea Romaniei Mari ! oare nu va este clar ca este o manipulare si o ingerenta in treburile interne ale Romaniei ? oare articolele din Anglia, Italia, Germania, etc. despre bietii moldoveni cu pasapoarte romanesti prin Europa sau miliardele fabuloase ale lui Filat, cine le-a scris ? Va dati seama ca Rusia a inceput o campanie de lichidare a aspiratiilor europene si de Re-Unire a Moldovei de Est cu Romania ?

 4. Vesnicii palavragii si manalageoaicele din Parlamentul Romaniei se folosesc de criza conomica prin care trece tara(ca si toata Europa) pentru a-si satisface niste inerese personale,sau de gasca. Dar ce fac ei pentru salvarea tarii?!
  Nu este clar de ce bucura D-na Pavlicenco , doar Basescu promoveaza idealul Unirii. PNL-ul de acolo sunt niste birfitori, ceea ce nu credeam despre PNL-l nostru.

 5. Am mai vazut si la noi sondaje peste sondaje, cand pcrm-ul era creditat cu aproape 50 la suta, in final sa ajungem doar la vre-o 30 si ceva, si, cred, si acelea falsificate pana la margini. Si eu nu inteleg pozitia Dnei Pavlicenka, ce bucurie nespusa o cuprinde cand i se pune pe tava revenirea comunismului in Romania. Nu mai inteleg atunci, ce valori promoveaza Dna blogherita, ce, de fapt, urmareste. In situatie de plina criza, cand guvernul intreprinde masuri drastice pentru a nu scapa situatia de sub control, evident ca perdantii de ieri au iesit la rampa cu sondajele pentru a-si justifica impotenta. Nu va bucurati, Dna Pavlicenka, venirea psd-pnl-ului in Romania la putere va fi un dezastru, iar pentru noi, inclusiv pentru DVS, daca intradevar sunteti aceea ce sunteti, istoria cu restabilirea RSS Moldoveneasca va deveni o realitate trista si cruda.

 6. roman din Iasi, ROMANIA

  Daca ajunge PSD-ul si PNL-ul la putere, basarabenilor li se vor anula toate bursele si avantajele. Mai mult chiar, vor fi scosi din tara noastra si alungati peste Prut in tara lor unde se vorbeste limba rusa.

 7. Nu vor mai avea curajul panaramele astea din PSD sa-l susupende pe Base. Au mai incercat acum 2 ani si s-au fript rau de tot. Bineinteles actionau la indicatiile lui Iliescu moscovicescu.Oricum trebuie facuti maxim 300 din cati sunt acum 471 . Multi manaca banii de pomana gen Catalin Voicu parnaistul din PSD.

 8. Boc taie în carne vie
  23 Iulie 2010

  Premierul Emil BocS-a zis cu boieria! Pensiile magistraţilor, diplomaţilor, parlamentarilor şi aviatorilor vor fi tăiate substanţial până la 1 septembrie, în timp ce veniturile militarilor ieşiţi din activitate vor fi recalculate până la finele acestui an.

  Aproape 200.000 de români, beneficiari ai pensiilor nesimţite, vor fi loviţi “în moalele capului”, până în decembrie, de noul act normativ iniţiat de premierul Emil Boc. Aceştia rămân chiar şi fără 80% din veniturile cu care erau obişnuiţi. Practic, autorităţile vor să elimine diferenţele de bani adăugate până acum de legile pensiilor speciale, iar “specialii” vor fi “judecaţi” după aceeaşi lege ca şi ceilalţi pensionari din România, adică Legea 19/2000.

  Singurii care scapă de măsură sunt militarii cu pensii mai mici de 3.000 de lei. Economiile prognozate de Guvern prin recalcularea acestor venituri se ridică la peste un miliard de lei până în 2014… CA ORIUNDE IN EUROPA , REDUCEREA DRASTICA A CHELTUIELILOR BUGETARE E IN PRIM-PLAN … E O RESTRUCTURARE A SISTEMULUI BUGETAR DE CARE CELELALTE PARTIDE DIN ACEASTA TARA , NICI N-AU VRUT SA AUDA . NICI CHIAR PDL-UL LUI BASESCU , PINA CIND CRIZA ECONOMICA GRAVA MONDIALA A RIDICAT COVORUL SUB CARE S-A ASCUNS MIZERIA SOCIALISTO-BUGETARISTA . DACA IN SFIRSIT BASESCU SI PDL FACE ACEASTA RESTRUCTURARE , MERITA SPRIJINITI . ESTE O LECTIE SI PENTRU MOLDOVA , INDISCUTABIL … PREA MULTE AJUTOARE SOCIALE FARA O SUSTINERE SOLIDA DIN PARTEA ECONOMIEI , CONDUCE LA FALIMENT ECONOMIC . DEJA SISTEMUL DE PENSII SE CLATINA SERIOS …

 9. 90% DIN MASURILE DE AUSTERITATE LUATE DE GUVERNUL BOC , AR FI FOST LUATE SI DE GUVERNE CONDUSE DE PSD SAU PNL … ASA CA MAI USOR CU POPULISMUL . LA ORA ASTA PSD SI PNL SUNT PENIBILE … IN TIMP CE PSD DORESTE CRESTEREA IMPOZITELOR SI TAXELOR , PNL DORESTE MICSORAREA LOR . CUM O DAI SI TOT O CATASTROFA AR FI …MAI GRAV ESTE CA IN MOLDOVA , POPULISMUL DESANTAT SOCIALISTO-COMUNIST ESTE FOARTE PUTERNIC , LUCRU CARE POATE CONDUCE TARA ORICIND LA FALIMENT.

 10. criza economica mondiala toti cad acuma,Obama,Merkel,Sarkozy etc..

 11. Mare bucurue la jidanii din pnl – degeaba, ştim cum se fac-plătesc sondajele. Marii hoţi a României plâng după vremurilr trecute, vor libertatea de a fura şi în continuare. Nu uitaţi, pe Ioan Cuza evreii din pnl l-au silit să abdice peurmă l-au lichidat fizic.
  Dar Boc este silit să facă ce face de FMI, creditele batăle vina. Uitaţi-vă în toată Europa, Grecia , Bolgaria nu toţi string cureaua. Mai bine de micşorat pensiile exagerate decât de falimentat ţara. Asta trebuie să o înţeleagă toţi nu numai poporul. Eu aş întroduce starea marţială, pentru a salva România de faliment, ori vrem să ajungem ca Grecia, să ne vândă streinii pe bucăţele? Treziţivă români – e pericol pentru libertatea noastră, se trezesc comuniştii şi liberalii, prietenii lor…

 12. Timpul lui Base e pe sfarsite. Ar fi foarte fericit sa-si duca mandatul pana la capat. Dar oricum, in viitoarele alegeri parlamentare PDL-ul va fi cam la nivelul UDMR-ului. Nimeni n-a facut atat rau Romaniei ca Base si gasca lui de hoti. Si pe moldoveni i-a manipulat ca pe niste carlani. 80% din cetatenii s-au dat tot inainte de Base. Base a deschis robinetul doar in preajma alegerilor si datorita basarabenilor a si castigat. Un escroc mai mare nu gasesti!

 13. Ia mai lasa ma Ionica ca nu raspunde un escroc, cum zici tu, asa cum a facut-o Basescu la intrebarea despre atitudinea europenilor fata de procesul de redobandire a cetateniei romane de catre moldoveni. Nu reactioneaza un hot asa cum a facut-o presedintele la recentul raportul al comisiei europene. Cand cineva incearca sa fie corect este aratat cu degetul de cei carora nu prea le convine. Si de astia sunt multi. „Omul cel mai puternic din lume este si cel mai solitar”. Ibsen (Henrik)

 14. Scaderea increderii fata de Basescu in rindul cetatenilor e datorata in mare parte mass-mediei. Patronii principalelor canale de stiri din RO – Realitatea TV si Antena – sunt si finantatorii PSD si PNL. Ma aflu de 3 saptamini in RO si as vrea sa va spun ca la ei e imposibil sa te uiti la TV. Majoritatea programelor de divertisment fac misto de Basescu si Boc, iar de stiri nici nu mai vb – 90% din timp critica guvernarea iar celelalte 10% sunt dedicate stirilor senzationale gen sinucideri, omoruri. E penibil. Credeam ca macar radio e mai putin politizat. Am gresit – „show-urile” de dimineata fac si ei caterinca de guvernare.

 15. În pofida aberaţiilor vehiculate de unele comentarii de mai sus, vorba bancului: „…Domnule, se vede treaba că nu eşti de loc din Sud Africa!”, demiterea lui Băsescu nu rezolvă, ci doar maschează, cauza reală a mizeriilor noastre cotidiene, incompetenţa guvernării PDL, disproporţia (fără precedent în istoria postdecembristă a României) dintre promisiunile electorale şi modul lor de punere în practică; toate acestea nu dispar odată cu Băsescu, aşa că electoratul trebuie să-şi până la capăt porţia de ce a votat, poate ne ajută Dumnezeu şi mai scăpăm (fizic) de proştii din ţară.

 16. dmn Pavlicenco sunt 100% ca si aici filat e vinovat :))

 17. Duşi cu pluta! Ştergeţi-l şi pe acesta.

 18. Da , ce bucurie pentru VP, care nu-l suporta pe Basescu! .Dar daca VP are in cap UNIREA, ar trebuie sa vada ca numai Basescu are in planuri si-n inima moldovenii , pentru PNL si PSD /romanesti/Moldova nu exista.
  Pai ce vreti , domnilor, cum sa arate sondajele cand e criza mondiala , dar Basescu , totusi , s-a apucar sa zdruncine sistemul ticalosit si odata cu el gasca neo-comunista, pe care a implantata-o atat de adanc Iliescu -moscovitul , ca are radacini de kilometri ?!.. Nu e usor sa te mentii in sondaje cand tai in carne vie , pe timp de criza, aparatul bugetar , dublat de Taraceanu , cat a guvernat . Cel ce a vandut Marea Neagra inca inainte de a o castiga la Haga si care a chieltuit rezerva de stat pe vreme de crestere economica , nu de criza.. E greU pentru PDL,dar ei isi sacrifica viitorul politic pentriu a incepe demontarea sistemului ticalosit.Vor trebui 50 de ani ca Romania sa vina in lumea tarilor civilizate , caci acest stat de asistati sociali , de lenesi , are nevoie de o directie corecta spre a se schimba din radacini .Marinarul conduce corect corabia prin furtuna zilelor noastre , daca unii n-o inteleg , e foarte rau . Caci Romania trebuie modernizata , nu s e mai poate asa..Basesciu si PDL-ul poate si vor disparea , dar cotitura va fi facuta..Sper..sa inteleaga si alte partide ca asa cum a fost in Romania pana in prezent,nu se mai poate. Basescu , ca si Cuza va intra in istorie , macar pentru faptul ca a fost un mare spriginitot al romanilor basarabeni, ca a facut tot posibilul ca sa corecteze cat de cat greseala istorica a Romaniei din uinie 1940. Antenele lui voiculescu, irealitatea lui vantu vor disparea impreuna cu mogulii lor in negura istoriei , dar Basescu va ramanea pentru totdeauna , caci cu el va fi legata intrarea Romaniei in UE, cat si revenirea Basarabiei mai aproape de radacini , in Romania si UE. Cei ce vor binele Romaniei si un viitor mai bun , il vor sprigini in continuare pe Basescu !

 19. Am preluat comentariul de pe un forum din Romania, dar sunt de acord cu ce scrie un oarecare Victor

  Opozitia (si în special PSD+PC-ul si PNL-ul) este hamesita rau si se repeta istoria din 2007 când foamea de putere i-a condus la fiasco-ul „demiterii presedintelui”.
  Ar trebui ca românii sa fie recordmeni de „taierea propriei craci” în Guiness Book pentru ca sa putem crede noua sopârla cu sondajul IPP (care stim bine de cine este platit ca sa arunce fumigene !). Inca le-am mai crede daca cei 65% ar fi avut barem tupeul ca sa spuna pe cine-l propun în locul lui Traian Basescu. Caci tocmai aici este sarlatania la care mass media este partasa. Presedintele si Premierul spun foarte clar, pentru cine vrea sa-i asculte, de ce merge tara prost si ce trebuie facut. Numai ca mass media corupta sau în goana dupa senzatii, este prea ocupata cu aruncarea acestor fumigene ca sa mai aiba timp si bunul simt sa difuzeze mesajele de la Palatul Cotroceni si Palatul Victoria. Românii ce sa creada ? Toba opozitiei, amplificata de mass media, acopera urechile tarii si când poporul îsi va da seama de pacaleala, n-o sa ne mai scape nici o UE si nici un FMI …….
  Sa nu ziceti ca nu v-am spus !.

 20. Tot acolo Dorin spune

  N-as crede ca e manipulare deoarece cred sincer ca asta ar cam fi procentul de romani care nu-si doresc reforma. Ci stagnare si pomeni cat cuprinde, de orice natura ar fi acestea. Populatiei ii este pe plac PSD pentru simplul motiv ca da. Chiar si de unde nu e. Mai ales. PSD (dar si PNL, fratiorul lui mai mic) a fost extrem de generos cu pomanagii de profesie. Mentalitatea e urmatoarea… Nu conteaza cat ne-au furat astia de la PSDNL, important e doar ca „noi” (adica ei) sa avem fiecare slujbe garantate pe viata, pe bani multi si pe munca daca se poate deloc. Nu intereseaza mai deloc reforma in toate domeniile pentru ca cetatenii acestei tari (in marea lor majoritate) accepta tacit, mai corect spus participa nemijlocit la coruptia sistemica. Toti par nemultumiti ca exista coruptie dar, de fapt, in mod ipocrit, dau in continuare plicuri cu bani (spagi) oriunde au nevoie sa-si rezolve problemele mai rapid.

 21. Onest scrie
  Pentru toti postacii pesedisto-penelisti si/sau simpatizanti ai PNL-SD / PSD-NL:
  1) Criza in care ne aflam nu se datoreaza PDL si presedintelui, sau se datoreaza acestora in aceeasi masura in care se datoreaza intregii clase politice din Romania;
  2) In orice caz, daca guvernarea liberalo-pesedista ar fi fost responsabila si nu ar fi aruncat miliarde de euro pe fereastra (a se citi clientela penelisto-pesedista), astazi n-am fi fost in situatia in care suntem;
  3) Cine crede ca prin suspendarea presedintelui se rezolva criza, este cel putin naiv;
  4) Numai fanaticii sustinatori ai celor doi „presedinti”, micul pontilescu si crinutzul urat mirositor, pot crede ca daca vin ei, se termina criza si va curge lapte si miere;
  5) Pana una alta din ceea ce debiteaza, fara sa aiba vreo solutie demna de luat in seama, cei doi nominalizati s-au dovedit si se dovedesc a fi cei mai iresponsabili politicieni din Romania;
  6) Cel mai usor lucru e sa critici si sa darami, mult mai greu e sa construiesti. Acum de fapt se incearca sa se reconstruiasca ce au daramat cei pe care, din pacate pentru Romania, prea multi ii vad salvatorii natiunii, cand ei de fapt nu stiu pe ce lume traiesc – e vorba, bineinteles, de partidul PNL-SD sau PSD-NL, cum vreti, tot aia e.

 22. E trist ca basarabenii asociaza apropierea fata de Romania cu Basescu. E trist ca apropierea noastra, ca legatura noastra istorica de sange sta intr-un singur om, ca nu avem incredere unii in altii. Romanii au mai multe griji, printre ele fiind si criza, si nivelul de trai, si cresterea taxelor, nu doar sprijinrea basarabenilor. Nu e o rautate, dar trebuie sa intelegeti ca Basescu nu e un zeu. Populatia e nemultumita pe buna dreptate. Cat priveste aberatiile ca daca pleaca Basescu, se inchide usa Romaniei pentru basarabeni, trebuie sa stiti ca majoritatea populatiei e pentru sprijinirea Republicii Moldova pentru intrarea in UE, chiar si mult hulitul PSD are parlamentari europeni ce fac lobby pentru RM (e o greseala in a diaboliza stanga europeana din cauza experientei comuniste). RM e o prioritate in politica externa a Romaniei, indiferent de cine e la putere. Faptul ca in ultimul timp am fost mai activi pe acest domeniu decat in trecut se datoreaza faptului ca acum Romania are o pozitie mai buna, are mai mult spatiu de manevra. Basescu a dus o politica buna vizavi de Republica Moldova, dar e un dezastru in politica interna.

 23. D-na Pavlicenco, D-stra in politica, ca vaca pe ghiatsa. Scuza pentru asa expresie, dar nu va pricepeti in politica deloc.

 24. dupa 20 de ani in romania se face in sfirsit reforma … mai mult de nevoie decit de voie… in aceeasi situatie in care se afla basescu s-ar fi aflat orice politician sau partid . explozia numarului de bugetari , salarii si pensii pentru anumite categorii sociale la niveluri foarte inalte pentru posibilitatile actuale , pensionari usoare si inainte de termen , ajutoare sociale pentru toti lenesii si multe altele … lucruri ce se regasesc aproape identic si in moldova . priviti cum curg promisiunile din toate partile , acum inainte de alegeri … populismul si stingismul utopic reprezinta doua mari pericole de care trebuie sa ne ferim cu orice pret .

 25. spune marius din iasi …”chiar si mult hulitul PSD are parlamentari europeni ce fac lobby pentru RM „… se vede … in special dupa intilnirea selin-ponta … doi maimutoi cu aere de lideri castristi .

 26. Pai pentru ca aceasta suspendare sa fie pusa in practica e nevoie de o decizie a Parlamentului in acest sens si in acest moment in Parlament este o majoritate favorabila presedintelui..deci discutia despre suspendare e pur teoretica…cat despre sondaje,pai daca e sa ne luam dupa sondaje oare cati dintre presedintii si prim-ministrii europeni ar trebui sa-si piarda mandatele?…mai ales in aceasta perioada de criza economica…

 27. Pleaca din politica,ai devenit ridicola.Basae va supravetui,Romania alt politic mai lucid,mai pregatit decit el nu are,si in viitorii ani nu va aparea.Daca conrezi pe dementul Antonescu gresesti amarnic,din el politician nicodata nu vafi,tot asa si ceilalti.Punct.
  Gindeste-te cind vrei sa spului ceva,pentruca ceea ce spui sunt prostii gogonate.

 28. de ce ati sters mesajul meu , Doamna? V-AM OFENSAT CU VREO VORBA !? REPUNETI-L AICI SA -L VADA ..POPORUL.. SI SA DECIDA , daca merita sters..Rusinicaaaa!
  Spuneam ca BASESCU VA RAMANEA IN ISTORIE MACAR PENTRU FAPTUL CA A AVUT MEREU IN VIZOR ROMANII BASARABENI, ca a vrut sa repare greseala istorica a Romanie din 1940, ca incearca sa modernizeze statul roman , unde mentalitatea este inca pe alocuri comunsitoida.Face aacest lucru chiar cu riscul de a cadea el si partidul PDL-l in dizgratie , Disgratie de moment , caci se va ridica. Asta se intampla acum, caci pe timp de criza a inceput reformarea Romaniei , o tara de asistati sociali cu multi lenesi. El vrea sa demonteze sistemul ticalosit cu toate riscurile personale posibile.Romania se va moderniza , caci ea deja este „zdruncinata” prin reformele care se incep. Va mai dura , principalul e ca piatra s-a urnit din loc . Sa dea Domnul sa fie aceasta cotitura ireversibila , altfel e rau pentru statul roman.E clar ca PSD-ul si PNL-ul romanesc se solidaroizeaza acuma , nu doresc debarcarea acestui sistem, al lui tatuca Iliescu !
  Daca , intradevar , doresti Unirea sau macar revenirea Moldovei in Romania prin aderarea la UE, pai trebuie sa-l sprigini pe Basescu,caci el tocmai asta are in plan ! Adu-ti aminte ca si Cuza a patit la fel , dar a intrat in istorie pentru cotitura ce a adus-o in directia de plutire a statului roman. Cine are intelepciune , va intelege ce vrea sa faca Basescu , si-l vor sprigini chiar si atunci cand vor fi si mai putine % in favoarea sa.

 29. Pacat doar ca presedintele Ghimpu are o admiratie bolnava de-a binelea fata de BaSecu, populistul nr 1 al spatiului romanesc.

 30. indiferent ce vor decide RATACITII DE ROMANI din Romania impotriva lui Basescu , ROMANII BASARABAENI TREBUIE SA FIE CU BASESCU,unicul politician ,care si-a pus ca scop sa aduca Moldova >> ACASA!!

 31. tra..llea .. lea .. Nu va bucurati inainte de vreme !Bravo Basescule !

 32. Pt parere

  De la un bou care patineaza aud sau cumva gresesc?

 33. „ROMANII BASARABAENI TREBUIE SA FIE CU BASESCU,unicul politician ,care si-a pus ca scop sa aduca Moldova >> ACASA!!”

  Nina, asta e spalare pe creier. E acelasi stil propaganda ca a comunistilor. Hai sa invatam sa gandim singuri, hai sa nu mai fim atat de absolutisti. Basescu e un politician. Atat. Asta e frumusetea democratiei, puterea nu sta intr-un singur om, o tara nu depinde niciodata de toanele unui singur om. Am mai spus-o, multi il aplaudam pe Basescu pentru politica fata de Republica Moldova, dar poate stiu si romanii ceva de ii scade popularitatea, poate ne-am saturat si noi de ebe, de udre, de una promit, alta fac. Poate nu suntem toti chiar atat de „rataciti”. Voi il vedeti pe Basescu la TV si atat. Noi traim cu el si ai lui, noua ni se scad salariile, noi platim taxe mai mari, TVA mai mare, noua ni se impoziteaza pensiile, noi platim accize si rovignete si mergem pe drumuri de tara, ne vindecam in spitale infecte, invatam de la profesori nemotivati. Apropierea dintre noi nu trebuie sa stea intr-un singur om, pe nici o parte a Prutului. Trebuie sa stea in noi, toti, trebuie sa intelegem toti democratia, sa conlucram toti pentru a aduce RM in EU, sa incercam sa ne intelegem problemele unul celuilalt. Romanii mai vad si cate un articol al lui Dodon, si cate un sondaj cu PCRM lider, si poate se intreaba daca efortul Romaniei fata de RM merita. Bineinteles ca merita, dar daca aducem discutia la nivelul de „romanii sunt rataciti”, argumentul asta poate castiga in popularitate.

 34. Dragi basarabeni,

  Eu inteleg ca il sprijiniti pe Basescu pt ca il considerati „patriot” si „anticomunist” (desi nu e nici pe departe nici una, nici alta, dimpotriva), dar totusi nu mai fiti naivi, pt ca fara sa vreti ati facut un mare rau Romaniei votandu-l pe Basescu anul trecut. Tot respectul pt doamna Pavlicenco, care spre deosebire de alti patrioti basarabeni nu s-a lasat pacalita de retorica patriotarda (dar contrazisa de fapte concrete) a celor de la PDL. Trebuie sa intelegeti ca Basescu si PDL-ul au facut mai mult rau Romaniei decat orice alta guvernare din istorie, de la Petru Groza incoace. PDL-ul nu are cum sa fie „anticomunist” pt ca e urmasul direct al FSN-ului (la randul sau mostenitorul PCR-ului), asadar PDL e echivalentul romanesc al PCRM-ului. Nici „patriot”, cat timp s-a aliat cu extremistii maghiari din UDMR, care au obtinut intr-un timp record niste privilegii inimaginabile pana in 2009. Iar in relatia cu Rusia, dincolo de declaratiile stupide ale lui Basescu (pana la urma, cu Rusia nu te certi prin presa, ci iti protejezi interesul prin alte metode), la nivel concret, Basescu e primul presedinte roman care a declarat OFICIAL ca renunta la Tezaur si la condamnarea pactului Hitler-Stalin. Pot sa pun pariu ca Putin e fericit ca a iesit iar Basescu, pt ca Basescu discrediteaza Romania pe plan international, iar pe plan economic ne-a dus inapoi cu 10-15 ani.

  De asemenea, trebuie sa intelegeti ca interesul lui Base pt basarabeni e unul pur electoral, iar initiativa de a da cetatenii pe banda rulanta, fara test de limba, ii va dezavantaja pe basarabenii romanofoni si va declansa un puhoi de zeci sau sute de mii de rusofoni asupra Europei. Chiar trebuie sa umplem Europa de raketi si prostituate vorbitoare de rusa, dar cu pasaport romanesc?

  Trebuie sa mai intelegeti ca marea majoritate a romanilor normali il detesta pe Basescu, iar PDL-ul va disparea pana la urmatoarele alegeri. In 2009, o majoritate confortabila a etnicilor romani din Romania au votat contra lui Basescu. Diferenta a fost facuta in primul rand de diaspora (care nu e la curent cu situatia din Romania), de tigani si de extremistii maghiari din Covasna, Harghita si Mures, care au votat intr-o proportie covarsitoare cu Basescu, si din pacate si de basarabeni (romanii din naivitate, iar rusofonii probabil din interes). Iar romanii care inca simpatizeaza PDL-ul sunt in general cei needucati, ignoranti, mitocani, care se lasa influentati de manele (nu intamplator PDL si Basescu au avut manele ca imnuri electorale si la alegerile prezidentiale, si la parlamentare) si de posturi TV precum OTV si B1 TV.

  Cat timp Romania se va zbate in rahatul in care ne-a bagat PDL-ul, e greu de crezut ca opinia publica va mai fi interesata de Basarabia, asta e tristul adevar.

 35. Nimic de comentat…

 36. Draga Andrei

  Daca PDL-ul nu are cum sa fie “anticomunist” pt ca e urmasul direct al FSN-ului (la randul sau mostenitorul PCR-ului) ce este atunci PSD.

  „In 2009, o majoritate confortabila a etnicilor romani din Romania au votat contra lui Basescu. Diferenta a fost facuta in primul rand de diaspora (care nu e la curent cu situatia din Romania)”
  Aici cred ca gresesti. Ba e mai la curent ca multi batrani, care numai si stiu sa voteze PSD an de an. Oamenii vad cum traeste lumea in Vest si au cu ce compara. Iar in Tara s-a votat aproximativ 50/50 si nicidecum o „majoritate confortabila”.

  „Iar in relația cu Rusia, dincolo de declaratiile stupide ale lui Basescu (pana la urma, cu Rusia nu te certi prin presa, ci iti protejezi interesul prin alte metode)”
  Parca îmi aduce aminte de cineva (mu-u-u-u-u-lti) de aici din Basarabia.

  „De asemenea, trebuie sa intelegeti ca interesul lui Base pt basarabeni e unul pur electoral”
  S-a schimbat cumva Constitutia? Poate Basescu sa candideze si a treia oara?

  „Cat timp Romania se va zbate in rahatul in care ne-a bagat PDL-ul, e greu de crezut ca opinia publica va mai fi interesata de Basarabia”
  Si cit timp a fost la putere PSD si totul era „ciocolata” opinia publica a fost interesata de Basarabia?

 37. marius din iasi & Andrei: +1. E de plâns cum a reușit Băsescu să-i păcălească pe moldoveni.

  Vic: Data trecută cei lipsiți de discernământ au votat în proporții aproximativ egale cu PSD și cu PD-l, care și-a făcut mașinărie în teritoriu.
  În ceea ce privește interesul electoral – da, are, vrea să devină prim-ministru după ce-și termină mandatul, că maldărul de dosare pe care le are nu se prescriu cât timp are mandat de președinte. Omul ăsta cred că o să rămână în istorie ca singurul președinte cu o istorie neîntreruptă de activități infracționale (de la incendierea prin ignorarea normelor de siguranță a 38 de nave în Portul Rouen până la furtul mobilului jurnalistei din mandatul precedent).
  Cât timp era PSD-ul la guvernare, erau comii la putere (și mai înainte agrarii).

  Problema în sine este comportamentul excesiv de clientelar al PD-L-ului condus spiritual de Băsescu, pe care nu și l-a permis nici un alt partid, deoarece știau foarte bine că duce la autodistrugere. Șa alegerile trecut am pierdut șansa uriașă ca să se forțeze o mini-reformă în cadrul sistemului politic, cu noii șefi tineri ai PNL-ului și PSD-ului și cu premier independent și responsabil Iohannis (nu poți demite prim-ministrul, ca șef de stat, deci n-avea cum să fie controlat).

  [B]Contrar așteptărilor forumiștilor obsedați, gen nina gonta sau vânătorul de forumiști kgb-iști, tocmai guvernarea foarte haotică în domeniul financiar al PD-L-ului a dus la activarea unor agenți (probabil mulți FSB) care profită de haosul băsist și înrăutățesc și mai mult situația. Dacă am avea oameni ceva mai competenți și puși pe domeniile potrivite, n-ar fi cazul. Nu s-ar schimba cu nimic poziția României față de Republica Moldova. [I]Nu poți să ai o poziție pro-moscovită în România și să mai exiști ca forță politică. Reacția publicului ar fi similară cu înfometarea forțată a populației.[/I]

  Adularea lui Băsescu în RM e de înțeles, totuși, din 2 motive:
  1. Băsescu este cel mai priceput escroc sentimental pe care l-am văzut – e în stare să creadă ce spune pe moment (a se vedea istoria sa politică din România). Mai mult, a ordonat să se respingă inițiativele opoziției cu privire la RM, ca mai apoi PD-L-ul să propună aceleași lucruri și să se dea mare patriot.
  2. Sindromul omului providențial, prezent mai ales la basarabenii care speră la reîntregire, sub influența naționalismului romantic. Problema este că oamenii devin providențiali numai după ce se dovedesc.[/B]

 38. Alexandru scrie:
  „Șa alegerile trecut am pierdut șansa uriașă ca să se forțeze o mini-reformă în cadrul sistemului politic, cu noii șefi tineri ai PNL-ului și PSD-ului și cu premier independent și responsabil Iohannis (nu poți demite prim-ministrul, ca șef de stat, deci n-avea cum să fie controlat).”

  Care noii sefi tineri? Prostanacul Geoana sau Po(a)nta? Astia nu misca nimic fara sa-i impinga cineva (Iliescu, Nastase, Hrebenciuc, Vanghelie etc.) din spate.

  „Cât timp era PSD-ul la guvernare, erau comii la putere (și mai înainte agrarii)”.
  Si pina in 1994 cine a fost la putere?

 39. Daca mai ” misca ” anti-ROMANIA vreun parlamentar deputat sau senator etc. , se va afla mai devreme sau mai tarziu indiferent cum si unde … exista si mii de captatori de informatii Telepatice care mai prind … , listele inca se fac pe tot teritoriul tarii si oriunde vor pleca in lumea asta vor fi urmariti de mari NECAZURI , mai mari decat au produs Poporului – exista Forte de la NATURA etc. … acumularea de averi nu-i face INVINCIBILI deci atentie la MISCARI si JAF – exista si posibiliatea de donatii sau/si LEGI de reparare a unor Situatii SUPERGRAVE !!!

 40. Vic, nu sunt deloc un simpatizant al PSD-ului, un partid cu un trecut mizerabil, dar ca sa fim corecti nu PSD-ul e urmasul direct si „de drept” al FSN-ului, ci PDL-ul. Daca tii minte, din FSN s-a desprins aripa reformatoare FDSN, denumita apoi PDSR, care ulterior a fuzionat cu PSDR (partid istoric) si a rezultat PSD. FSN-ul a ramas, ulterior redenumit PD si PDL. Persoane precum Geoana, Ponta, Corlatean n-au fost niciodata in FSN, spre deosebire de Basescu, Berceanu etc.

  50/50 a fost scorul total, dar daca scazi voturile diasporei si ale etniilor mentionate de mine (nu ca am ceva cu tiganii, dar nivelul lor general de educatie e destul de scazut si au fost usor de manipulat) Geoana.

  Dincolo de simpatii politice sau etnice, si de trecutul comunist sau ne-comunist al unora si altora, e un fapt ca situatia economica si sociala in Romania e dezastruoasa. Romania s-a intors in haosul si saracia anilor 90. Ce interes crezi ca va avea retorica unionista sau de solidaritate cu Basarabia pt cineva care e pe cale sa-si piarda locuinta pt ca Basescu a decis sa-i taie 25% din salariu (in timp ce se arunca miliarde pe ministere si institutii inutile)? Sau pt un pensionar care acum nu mai are nici bani de mancare? Sau pt un intreprinzator care va intra in faliment din cauza politicilor iresponsabile PDL?

 41. Vic, eu nu sunt deloc un simpatizant al PSD-ului, un partid cu un trecut mizerabil, dar ca sa fim corecti nu PSD-ul e urmasul direct si „de drept” al FSN-ului, ci PDL-ul. Daca tii minte, din FSN s-a desprins aripa reformatoare FDSN, denumita apoi PDSR, care ulterior a fuzionat cu PSDR (partid istoric) si a rezultat PSD. FSN-ul a ramas, ulterior redenumit PD si PDL. Persoane precum Geoana, Ponta, Corlatean n-au fost niciodata in FSN, spre deosebire de Basescu, Berceanu etc.

  50/50 a fost scorul total, dar daca scazi voturile diasporei si ale etniilor mentionate de mine (nu ca am ceva cu tiganii, dar nivelul lor general de educatie e destul de scazut si au fost usor de manipulat) Geoana.

  Dincolo de simpatii politice sau etnice, si de trecutul comunist sau ne-comunist al unora si altora, e un fapt ca situatia economica si sociala in Romania e dezastruoasa. Romania s-a intors in haosul si saracia anilor 90. Ce interes crezi ca va avea retorica unionista sau de solidaritate cu Basarabia pt cineva care e pe cale sa-si piarda locuinta pt ca Basescu a decis sa-i taie 25% din salariu (in timp ce se arunca miliarde pe ministere si institutii inutile)? Sau pt un pensionar care acum nu mai are nici bani de mancare? Sau pt un intreprinzator care va intra in faliment din cauza politicilor iresponsabile PDL?

 42. rectificare la postul precedent: Geoana ar fi iesit presedinte.

 43. Andrei, voturile din strainatate au constituit aproximativ 1% si scorul a fost 115831 la 31045. Si de unde ai informatia, ca tiganii au votat cu Basescu? Din contra, ei voteaza preponderent cu PSD. Asa ca nu e nici pe departe o „majoritate confortabila”.

 44. Vic, toate organizatiile tiganesti l-au sprijinit pe Basescu. De asemenea, o gramada de manelisti celebri au compus piese electorale. Poti sa cauti pe youtube daca nu ma crezi, vei gasi o gramada de manele basesciene. De altfel, Basescu insusi a facut campanie in randul tiganilor, mergand pe la serbari tiganesti. Basescu e chiar ruda prin alianta cu un interlop tigan, Bercea Mondialul (fratele lui e nasul copilului lui Bercea Mondialul).

  Tiganii intr-adevar votau cu PSD in trecut. Tiganii in general voteaza cu oricine e la putere. Cum e si in fotbal, desi exista stereotipul ca tiganii ar fi rapidisti, probabil peste 99% din tigani tin cu Steaua, din cauza lui Becali (desi e rasist). Tiganilor le plac figurile autoritare.

  Iar maghiarii sunt in jur de 7%, si se mobilizeaza la vot mai bine decat romanii (mai ales ca miza alegerilor prezidentiale a fost deosebita pt ei. Asadar daca scazi procentele tiganilor (probabil undeva intre 2 si 5%) si maghiarilor, vei vedea ca o majoritate clara a etnicilor romani au votat Geoana. Chiar si 1% ar fi facut diferenta.

  Mai trebuie sa amintesc ca separatistii din Harghita si Covasna, aliatii principali ai lui Basescu, sunt in relatii excelente cu „maldavenistii” din RM? Atitudinea lui Basescu fata de elementele extremiste din cadrul minoritatilor nationale e exact aceeasi ca cea a PCRM-ului. Diferenta intre Voronin si Basescu e ca Voronin macar nu pretinde ca ar fi patriot roman sau anticomunist. Asta doar la nivel de politici culturale si identitare, pt ca dpdv economic PDL-ul e chiar mai incompetent decat PCRM-ul.

 45. Completare la afirmatia mea ca tiganii admira figurile autoritare (chiar cele rasiste): Adrian Copilul Minune are o piesa care se numeste „Garda de Fier”, organizatii gen Noua Dreapta sunt pline ochi de tigani (chiar unul dintre liderii ND e tigan), si idolii tiganilor sunt Becali si Basescu, care au facut amandoi declaratii publice rasiste. Daca esti din Romania, poate tii minte in sezonul 2005-2006, cand Steaua a furat un titlu Rapidului, cum Banel Nicolita si Petre Marin scandau plini de entuziasm „la tigani, m*ie la tigani” si „Liga Campionilor, interzisa ciorilor” impreuna cu galeria Stelei (condusa de un interlop tigan, Gigi Mustata, si formata in mare parte din tigani)

 46. VRABIA MALAI VISEAZA..

 47. Pt NINE GONTE

  65 la suta din romani sint vrabii care viseaza? Interesant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *