PNL este alaturi de sinistrati!

Comunicat de presa

Sloganul nostru este “PNL e mereu alaturi de tine”. PNL a luat cunostinta cu
mare ingrijorare de efectele inundatiilor resimtite extrem de catastrofal intr-o mare parte din spatiul romanesc.

PNL exprima condoleante romanilor care si-au pierdut viata urmare a furiei apelor in Romania si isi exprima speranta ca Guvernul roman va face totul ce ii sta in puteri sa usureze destinul sinistratilor.

National-liberalii se implica in a acorda ajutor familiilor in care le-a intrat Prutul in case. PNL asteapta in casele romanilor din R.Moldova si Prutul, si intreaga Romanie, dar nu sub forma apei, ci sub forma spirituala, culturala, economica, sociala si politica…

PNL dispune de o cantitate apreciabila de haine, in special pentru copii, colectate de 1 iunie, de Ziua internationala a copilului, din care a distribuit partial la Soroca si unor familii defavorizate din alte localitati. Data fiind vacanta elevilor, distribuirea punctuala a hainutelor si jucariilor poate fi aminata, anuntindu-se o noua colectare. In legatura cu situatia creata in unele raioane, tinerii national-liberali, care au desfasurat actiunea umanitara, au decis sa mearga in satele sinistrate din cauza revarsarii riurilor Prut si sa usureze marea durere provocata de natura.

Staf-ul PNL i-a contactat pe presedintii filialelor teritoriale ale PNL din Hincesti si Ungheni – consilierul orasenesc, medicul Dumitru Mahu, si consilierul raional, juristul Alexandru Cojocaru. Liderii raionali ai PNL identifica necesitatile, locatia si posibilitatile de acces spre oamenii evacuati din casele lor. In zilele imediat urmatoare, prin efortul tinerilor national-liberali, care vor remite donatiile, prin sprijinul membrilor BPC al PNL si al echipelor din Hincesti si Ungheni, ajutoatele PNL vor ajunge la cei ce au nevoie de ele, dupa care se va tine o conferinta de presa si se va anunta rezultatul actiunii.

De asemenea, PNL demareaza, in cadrul partidului, actiunea de colectare a mijloacelor financiare pentru familiile sinistrate.

Serviciul de presa al PNL

Loading Facebook Comments ...

14 Comments

Add a Comment
  1. O, iaca si „gumanitarka” de la baptistii americani! Cool! Thanks a lot! 🙂

  2. you’re welcome, Michiduta.
    Vezi sa nu te sufoci in propriul venin

  3. SRL „OBIECTIV MEDIA GROUP”
    Localităţile din Ungheni şi Hânceşti sunt inundate datorită unei decizii a Premierului Filat
    7 iulie 2010 14:22
    Vizualizări: 365

    Satele din lunca Prutului din Hânceşti, precum şi din Ungheni au fost inundate în urma unei decizii a Premierului Vladimir Filat de a mări brusc debitul de apă din lacul de acumulare Costeşti – Stânca.

    În noaptea spre miercuri au fost inundate mai multe localităţi din raionul Hânceşti, din cauza că digul de protecţie de pe Prut a cedat şi viitura a înecat sute de gospodării. De asemenea, apele au ajuns şi în curţile localnicilor din satul Măcăreşti, Ungheni, datorită debitului înalt de apă din lacul de acumulare Costeşti – Stânca.

    În urma vizitei sale la lacul de acumulare Costești-Stânca, întreprinse la 30 iunie curent, premierul Filat a dispus majorarea debitului de apă din lac, care la acel moment deja era de 600mcubi pe secundă. Luând acea decizie, Filat a asigurat locuitorii din lunca Prutului că ei nu vor avea de suferit în urma acelor decizii și că ”statul este în stare să administreze o atare situaţie”.

    Serviciul Hidrometeorologic de Stat a anunţat, pe data de 6 iulie curent, avertizare hidrologică “în legătură cu menţinerea debitului de apă deversat din lacul de acumulare Costeşti – Stânca“. Sursa citată confirmă că debitul de apă în lac a fost majorat până la 830 m3/s, din care cauză până pe data de 9 iulie, “pe sectorul oraşului Costeşti – oraşul Ungheni al râului Prut se vor menţine niveluri înalte ale apei“. În acelaşi context, Serviciul Hidometeo anunţă despre pericol de inundaţii în raionul Leova, unde se menţine pericolul de inundare a unor sate şi terenuri agricole din zona apropiată râului.

    Digul de pe Prut din apropierea satului Nemţeni, Hânceşti, s-a rupt azi noapte inundând peste 170 de gospodării, dintre care peste 20 de case s-au prăbuşit din cauza viiturii. Satele Obileni, Cotul Morii şi Sărăteni din Hânceşti sunt în alertă, localnicii fiind evacuaţi. La Măcăreşti, Ungheni, de asemenea, sunt inundate aproape toate păşunile şi terenurile agricole de pe malul râului. Localnicii, alături de militari şi grăniceri, încearcă să consolideze digul de protecţie, însă apele au intrat în curţi.

  4. Pt Dorin Ch.

    Nu-ti e rusine sa scrii prostii? Esti pus sa ii faci de ris numele lui Dorinel – lasa-l ca are de dat seama in fata CC… Sint haine adunate timp de doua saptamini de la oamenii din Chisinau, la cortul PNL din Scuarul Europei, cu ocazia Zilei de 1 iunie. Mai da-ti seama de ironia nepotrivita in asemenea zile. Poate nu vei muri de foame daca nu vei posta doua-trei zile rautati.

  5. acesti oameni au nevoie in primul rind de acoperis , iarna nu e chiar asa departe . poate ar fi cazul sa se procure case nelocuite din satele noastre , care nu sunt putine la numar . asta e treba guvernului , iar noi vom ajuta cum vom putea .

  6. mi se pare amoral de facut propaganda electorala pe seama unor oameni napastuiti . nu cred ca imaginea unui partid va cistiga , daca se va accentua ca uite cutarica au adunat si donat . lumea nu e proasta , iar puliticienii nu sunt chiar asa destepti .

  7. Nina Tampiza spune:

    7 July 2010, la 22:10″ poate are Filat o vina , dar apa a venit si nu putina de la afluentii din dreapta si stinga Prutului . mi-au spus rude care traiesc pe malul unui piriu afluent al Prutului ca acesta de la nici un metru sa facut in citeva minute de zeci de metri , maturind totul in cale .

  8. Pt toma

    Nu stiu pe cine vizati, dar sintem partidul care exact nu facem populism. Cind, in 2008 au fost inundatii, am si spus ca nu putem prea mult sa ajutam. Acum – putem. Asta e. Sau toate reportajele cu factorii puterii deplasati la locurile sinistrate nu sint si campanie electorala? Sa fim seriosi!

  9. Toma,
    eu personal stiu ce inseamna sa vina apa.Locuiesc chiar pe malul Prutului.Ce e drept Tiganca e putin mai ferita,caci majoritatea satenilor au construit in viata lor cite 2 case:una in vale,cum se spune in sat,adica pe balta Prutului si alta pe deal.Cauza a fost anume multiplele izvoare care rasareau chiar in casele oamenilor,dupa care nu mai aveai nimic ce sa faci cu casa.Astfel, incet,incet gospodarii si-au construit casele in deal,unde apele nu-i mai ajung.Altceva este,ca la Cislita-Prut apele demult se aflau la nivelul prispelor oamenilor,fara ca sa mai vina acest torent de apa.Acum,ar fi bine sa se gindeasca autoritatile ce sa faca?

  10. Nina Tampiza spune:

    8 July 2010, la 09:09 : totus despre vinovatia lui Filat trebuie sa se pronunte un specialist in domeniu , restul sunt speculatii .

  11. Vitalia Pavlicenco spune:

    8 July 2010, la 09:09: Sau toate reportajele cu factorii puterii deplasati la locurile sinistrate nu sint si campanie electorala?” – ar fi fost frumos ca de la locul faptei sa lipseasca factorii decizionali . asta e , combina bietii utilul cu placutul .

  12. Pt toma

    Ca atare, factorii decizionali merg intr-acolo sa arate ca au grija de oameni, dar, de fapt, trebuie sa gaseasca bani publici si voluntari sau asistenti sociali care sa imparta totul echitabil, fara a fura ce da statul si donatiile. Nu vedeti ce nervi varsa Basrscu la intilnirea cu oamenii? La ce se mai duce?

  13. Undeva are dreptate d-ul Ghimpu – fac case in lunca, era si de asteptat…
    Da faceti oameni dragi casele mai pe deal daca sunteti alaturi de riurile mari macar ca pamintul nu e asa fertil capoi se primeste: ce agonisesti de o viata dai pe apa intr-o ora, sau e departe de dus ratele, gistile la balta?
    Oricum discutia e discutie insa nu doresc nimanui ceea ce au patit oamenii acestia, si trebuie ajutati care si cum poate din partea populatiei si cu mai mult din partea guvernarii.
    PFFFF daca e corecta afirmatia ca d-ul Filat a ordonat marirea debitului in lacul de acumulare, atunci cred ca a facut-o la indicatia specialistilor in domeniu – sa fie trasi la raspundere, toata averea ce o detin sa fie acordata sinistratilor !!!

  14. spala bine hainele alea sa para noi si da! ai dreptate, cel mai mult acum le trebuie jucarii!mincare nu, apa potabila nu, case nu, corturi nu, jucarii cit mai mult draga vitka!si apoi apari la publika tv sa primesti laudele!cita fatarnicie kgb-ista ai in tine vitka, vitka…chiar sint curios citi oameni au nevoie acolo de haine pentru copii mici. esti o inima de aur draga vitka!omul isi pierde casa si tu vii cu 2 jucarele colorate si costumase pentru copii. molodet!in schimb vorbarie cit cuprinde, ca asa sunteti invatati voi astia penelistii. succes cu sacii de haine si vezi ce mai identifica colegii tai pe acolo. poate e nevoie de niste conserve si piine, ce crezi? o zi buna, nu uita sa stergi postul asta!

    Si nu uita sa-i injuri la tv pe Ghimpu si Filat: unul pentru ca nu a fost, altul pentru ca a fost acolo. ala care n-a fost nu-l doare, ala care a fost, logic, a fost dupa voturi…cu apa pina la genunchi el cersea voturi.o zi buna, sterge si postul asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *