Tinerii naţional-liberali vor protesta pe 9 mai

Organizaţia Tinerilor Naţional-Liberali (OTNL) îi anunţă pe reprezentanţii mass media că va organiza 9-mai.jpgpe 9 mai, în faţa Guvernului, un flash-mob cu steagurile PNL în bernă, în semn de protest împotriva participării grupului de militari din Republica Moldova la Parada Roşie de la Moscova.

Partidul Naţional Liberal a expus, prin declaraţiile preşedintelui Vitalia Pavlicenco, poziţia formaţiunii în problema respectivă, considerînd că, prin această concesiune făcută de Guvern şi de unii lideri ai Alianţei pentru Integrarea Europeană, se înregistrează o deviere condamnabilă de la orientarea europeană a politicii externe a statului, anunţată de formaţiunile liberale de la guvernare în campania electorală şi după venirea la Putere.

PNL a egalat întotdeauna comunismul cu nazismul şi a cerut condamnarea oficială, de către autorităţile Republicii Moldova, a crimelor comunismului, deoarece populaţia din actualul al doilea stat românesc a fost ruptă de către Uniunea Sovietică, prin Pactul Hitler-Stalin, din trupul Ţării-mamă România. Sfîrşitul războiului al doilea mondial a însemnat – pentru România – pierderea Basarabiei, instalarea unui regim comunist la Bucureşti şi a unui regim bolşevic de factură sovietică la Chişinău. România nu a fost invitată acum la Moscova, care aplică scenariul dezbinării românilor – politică statală promovată constant de Rusia.

Pînă în prezent acest teritoriu, proclamat ca statul Republica Moldova după prăbuşirea Imperiului Sovietic în 1991, nu se poate desprinde din sfera de influenţă rusă, iar formaţiunile politicie necomuniste şi liderii lor fac promisiuni proeuropene în campanile electorale, însă, venind la Putere, concesionează treptat Kremlinului orientarea proeuratlantică a Republicii Moldova. Este păcat că actuala guvernare, declarată proUE, a uitat de atrocităţile aduse pe acest pămînt de ocupaţia sovietică – sărăcie, colectivizare, uciderea oamenilor în gropi cu var, foamete organizată, deportări în Siberia, deznaţionalizare, persecutări şi alte metode, instrumente de distrugere a românilor şi a alogenilor din stînga Prutului. Acesta este motivuil pentru care militarii Republicii Moldova nu au avut ce căuta pe Piaţa Roşie a statului rus, declarat – de către CEDO – drept agresor împotriva statului nostru şi în războiul de la Nistru.

Tinerii naţional-liberali îşi reiterează poziţia şi voinţa fermă de a promova şi obţine orientarea strategică a celui de-al doilea stat românesc spre reunificarea cu România, ca singura cale de integrare accelerată în structurile NATO şi UE şi de desprindere de sfera de influenţă rusească, extrem de nocivă pentru viitorul nostru democratic.

Noi cerem ca statele occidentale să contribuie la lichidarea consecinţelor Pactului Molotov-Ribbentrop şi la salvarea populaţiei noastre de sărăcie şi de distrugere continuă, generată de lipsa de perspectivă a statului, a cărui clasă politică este controlată continuu de cercurile imperiale ruse.

Noi, OTNL, ca şi PNL, nu vrem la Moscova! Noi, OTNL, vrem, alături de România, оn NATO şi UE!

Chişinău, 7 mai 2010

Loading Facebook Comments ...

34 Comments

Add a Comment
 1. da tinerii national liberali nu vor sa-si caute un job? ar fi foarte productiv pentru ei, daca nu doriti revenirea comunistilor luptati mai bine cu saracia nu cu mortii

 2. @DAN spune

  saracia este amestecatura de agrarieni-democrati-comunisti-pldmisti…

 3. ar fi bine sa aiba si ei o panglica lunga ca cea de pe 1 mai pe care sa scrieti comunism egal cu fascism

 4. unde dai si unde crapa

 5. d.Pavlicenco, trenul a plecat demult , doar in pic-e sunt locuri

 6. mai bine de protestat in fata ambasadei Russiei , impotriva ocupatiei rusesti , sau nu aveti curajul ?

 7. MA INTREB.
  Dece nu am vazut Socitatea cibila basarabeana prezenta la demonstratia comunista de acum cateva zile ???? Sa-si spuna parerea, pozitia politica ???? Toata societatea vrea sa auda pozitia ALIANTEI fata de actiunea Doamnei Pavlicencu. Domnul Ghimpu speram ca se va manifesta.
  S-a instaurat obiceiul, in anumite sectoare politice , de a se pune capul sub nisip de indata ce multimea freamata in alt sens decat cel al Moscovei.

 8. Adevaruri de NECONTESTAT DE NIMENI :

  1. Germania Nazista era condusa de un dictator Hitler
  2. Uniunea Sovietica era condusa de un dictator Stalin

  3. Germania Nazista a ocupat ILEGAL Polonia, fara ca Polonia sa fi facut ceva, si fara ca Germania sa fi declarat razboi Poloniei
  4. Uniunea Sovietica a ocupat ILEGAL Polonia, fara ca Polonia sa fi facut ceva, si fara ca Germania sa fi declarat razboi Poloniei

  5. Germania Nazista a invadat Norvegia, Norvegia care nu a atacat niciodata Germania Nazista
  6. Uniunea Sovietica a invadat Finlanda, Finlanda care nu a atacat niciodata Uniunea Sovietica

  7. In Germania Nazista au fost ucisi prin GENOCID (repet G E N O C I D) milioane de oameni (evrei, tigani)
  8. In Uniunea Sovietica au fost ucisi prin GENOCID (repet G E N O C I D) milioane de oameni (orice nationalitate)

  9. Hitler era un dictator crud si nebun, un cancer al omenirii
  10. Stalin era un dictator crud si nebun, un cancer al omenirii

  11. Nazismul este o dogma plecata de la Karl Max, Frederic Engels, o extrema radical dreapta care este o ANORMALITATE
  12. Comunismul este o dogma plecata de la Karl Max, Frederic Engels, o extrema radical stanga care este o ANORMALITATE

  CIREASA DE PE TORT: nazistii au venit in RUsia lui Stalin sa invete metode de exterminare in masa a oamenilor !!!! dupa vizita in Siberia s-au intors in Germania si au prezentat lui Hitler „solutia” care au si dus-o la aplicare.

  CIREASA DE PE TORT2: la nivel oficial tarile baltice considera OCUPATIE participarea lor la Uniunea Sovietica si declara terminarea WW 2 abia in 1990 !!!!

  ASA CA EU NU CRED IN VICTORIA DE LA 9 MAI !
  SI MAI ALES NU VAD UNA A RUSIEI BOLSEVICE, A UNIUNII SOVIETICE CRIMINALE !

  O Uniune Sovietica nociva, la fel de nociva si de intunecata ca si Germania Nazista a dainuit si lasat in saracie, in minciuna (neinformare crasa), in dogmatizare MILIOANE SI MILIOANE DE EST-EUROPENI !!! POPOARE INTREGI IN INTUNERICUL CONSTIINTEI !!!!!

  Amandoua au fost imperii ale raului !

  MI SE PARE ABERANT SA SARBATORESC O VICTORIE A UNUI IMPERIU DOVEDIT (repet D O V E D I T) AL RAULUI DOAR PENTRU CA A FOST INFRANT ALTUL !

  Singura sarbatoare care EU CA MOLDOVEAN o sarbatoresc, relativ la al doilea razboi mondial este 22 DECEMBRIE 1989 !
  Aceasta este ziua in care poporul roman (o parte – ati urmati si voi vest-moldovenii mei dragi in 1990 cu declaratia de independenta) sarbatoreste ELIBERAREA NU NUMAI DE GERMANIA NAZISTA, DAR SI ELIBERAREA DE UNIUNEA SOVIETICA !

  9 mai o fi o zi frumoasa dar cu siguranta nu este o zi de sarbatorit la Moscova – scaunul dictatorului Stalin care a omorat mai multi oameni decat Hitler; si daca ar trebui sarbatorita ar trebui sa fie la Washington adevaratul CASTIGATOR al celui de-al doilea Razboi Mondial.

 9. De ce priviti Moldova ca o provincie romaneasca?
  Dvs. d-na Pavlicenco sunteti ceea care lasati moldovenii fara stat si numele sau istoric!
  Asa persoane ca Dvs. nu aveti perspectiva in politica moldoveneasca. Maximu 1% de voturi la alegeri.
  Mai mult niciodata nu ati luat si nici nu a sa luati.
  Si slava Domnului ca poporul are mai mult minte!

 10. SUNT SURPRINS.
  „” ED „” are bune intentii dar se mai impotmoleste pe ici pe colo. Cred ca in tinerete a fost komsomlist.
  Nu stie aceasta persoana ca Nazismul este o doctrina de stanga ???
  NA-Sism = NA (tional ) -S ( ocialism ) . Scrierea este din franceza.

  Face o enumerare incompleta . Cineva care uita sa mentioneze tara sa ca tara invadata de confederatia MARX, LENIN, TROTKI, STALIN, BERIA, MOLOTOV si COMPANIA ma pune pe ganduri.

  Faceti o mica experienta :: intrebati pe oricare din amicii tovariciului ( am o slabiciune ::: prefer pronuntia frantuzeasca ) Dodon , daca nazismul este de dreapta sau de stanga. Toti va vor raspunde cum au fos invatati ::: DE DREAPTA .

 11. Pt toma

  Cum adica „nu avem curajul”? Noi am protestat, si nu o data. Insa Rusia te invita unde vrea ea, dar decizia iti apartine. Guvernul a trimis militari, ii apartine decizia lui si ldierilor AIE.

 12. Pt DAN

  Tinerii national-liberali au joburi.

 13. Pt Iurie

  Cine va impiedica sa va pastrati statul, nu stiu care nume istoric, dar, mai ales, sa va pastrati saracia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 14. @ TIC – TAC

  Iarta-l pe ED de felul cum spune (probabil, e tinerel). Dar trebuie sa-i dau „dreptate”. 🙂
  Nazismul e de dreapta, extrema dreapta. E o derivata a fascismului. Erau contra capitalismului si contra comunismului lui Marx. Partea cu ‘socialism’ in denumire inca nu le face pe nazi ‘stangaci’.

  Ce priveste tinerii PNL ma amuza cum ‘cer ca statele occidentale să contribuie la lichidarea consecinţelor Pactului Molotov-Ribbentrop’. 🙂 Occidentule? Auzi? Lumea cere!

 15. Armata unui stat care elibereaza alt stat si nu se intoarce acasa are statut de cotropitor. Armata sovietica ori rusa a ocupat Moldova. Jos agresiunea rusa din Moldova! Pretul la gaze ne confirma ca suntem o colonie a Rusiei. Jos colonizarea!

 16. Mihai Morteanu

  Pentru acei statalişti care plîng după armata Roşie.

  Am o întreabare.

  Tancurile cărei armate a deschis foc în moldoveni în 1992.?
  Gloanţele cărei armate au ucis moldoveni în 1992?

  Mergem la 9 mai să defilăm alături de armata Roşie la Moscova în memoria celor căzuţi în al 2-lea război mondial, dar ce facem cu memoria celor căzuţi în războiul pentru integritatea R.M?

  O călcăm în picioare?

  Aţi întrebat rudele, mamele, soţiile, copiii celor care au căzut în războiul de pe Nistru, iniţiat de aceiaşi Rusie, armata eliberatoare, careia şi astăzi mai ocupă o parte a teritoriul RM, ce gîndesc ei despre participarea armatei RM la paradă alături de armata din motivul cărea rudele lor au decedat?

  Numai să nu reproşeze cineva că armata rusă nu e devină ci Smirnov cu cazacii.

  Apropo nu este clar cine se face vinovat de situaţiile distructuve din Moldova, Chirgîzstan, acum şi-n Grecia e cam acel scenariu.

  Ne facem că nu vedem, nu precem nimoc numai să nu ofensăm pe cineva.

  Acceptăm şi observaţiile din partea Rusiei să fim mai atenţi cînd vorbim despre al 2-lea război mondial.

  Se vede că Moldova poate să-şi îndrepte spinarea numai cînd la guvernare va veni un Ştefan cel Mare sau un Vlad Ţapeş.

  Da pînă ce suntem învăţaţi să plecăm capul numai să nu ni-l tae, pentru aceasta azi mergem să difilăm pe caldarîmul din Piaţa roşie, da mîne dacă va fi nevoie ne vom tîrî şi pe brînci, numai să avem unde vinde vinul şi să nu ne tae gazul.

  RUŞINE FRAŢI ROMÂNI!!!!!!!!!!!!!!!

  BRAVO TINERETUL PNL!!!!!!!!!!!!!!!

 17. Asociatia barbatilor

  Bravo PNL , aveti curaj nu gluma !

  Apropo , termenul Moldova-moldovean apartine spatiului cultural romanesc. Daca vor mai castiga la Chisinau forte antiromanesti probabil Romania va deschide proces gen Grecia- Macedonia de Est.

  Termenii corecti ar fi Moldova de est – est moldovean. Oricum suntem romani cu totii , dar trebuie pusi la punct comunistii in caz ca revin la putere.

 18. La 9 mai – fiti atenti la provocari si batai din partea rusolingvilor –
  te uiti pe http://www.terra.md si te ingrozesti de ura si salbaticia unora. Va amintiti de acei tineri moldoveni din toamna trecuta de la Chisinau, batuti de rusi, doar pt ca vorbeau limba romaneasca si purtau camase nationale ?
  Unde a fost politia ? si unde va fi ea la 9 mai ?

 19. devine clar ca deja in moldova exista o prapastie , care se largeste de la zi la zi , intre un nucleu dur tinar pro-european si pro-romanesc , aflat in crestere si o minoritate imbatrinita imperiala de limba rusa , aflata in descrestere …inca de pe acum , minti mai luminate de la moscova isi dau seama care e trendul lucrurilor in moldova . practic ideea integrarii in ue e folosita de slugi ale moscovei din moldova , ca paravan al luptei contra miscarii unioniste … bineinteles ca aceste slugi , nu doresc cu adevarat nicio aderare europeana , dar incearca sa traga de timp . si pcrm-ul flutura aceasta arma propagandistica , sa nu uitam …si filat , lupu si urechean o flutura astazi …iar anii vor trece cum au trecut si pina acum , iar moldova nu va pupa ue nicicind … o adevarata perversitate kgb-ista , fara indoiala . singura sansa adevarata de integrare europeana a moldovei – si rapida – , o constituie reunificarea nationala cu romania , intr-un stat puternic din toate punctele de vedere , care sa asigure un viitor mai bun macar generatiilor urmatoare . in concluzie , urmarind cu atentie lucrurile , putem spune astazi , ca fortele reactionare ,retrograde ,anti-nationale si anti-progresiste din moldova , contrapun astazi o varianta fantasmagorica si mincinoasa a unei iminente aderari la ue , variantei realiste si juste a unirii cu romania . ideile pro-europene sunt astazi folosite la fel cum este folosita ideea „moldevenismului” de carton , doar,doar , moldova va ramine pe vecie in sfera de influenta a moscovei .

 20. CEL DE-AL DOILEA RAZBOI MONDIAL IN EUROPA SA TERMINAT PE 9 MAI DOAR PENTRU EUROPA DE VEST !!!!

  Da, Franta, Marea Britanie, Belgia, Olanda, Danemarca, Norvegia, Austria (desi neutra), Italia, Grecia pot sarbatori 9 MAI ca ziua VICTORIEI in sensul ca Razboiul sa terminat ODATA CU infrangerea Germaniei Naziste criminale si odioase.

  DAR CEL DE-AL DOILEA RAZBOI MONDIAL IN EUROPA DE EST SA TERMINAT IN 1990 !!!!

  Da, Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria, Romania, Letonia, Lituania, Estonia, Bulgaria pot sarbatori DECEMBRIE 1989 ca ziua VICTORIEI in sensul ca Razboiul (Rece.. continuarea celui Mondial 2) ODATA CU colapsul Uniunii Sovietice criminale si odioase.

  Eu nu acuz cetatenii Rep.Moldova sau RSSovietica Moldova! Eu acuz acei CRIMINALI care au trimis numai in ROmania la moarte prin munca pana la epuizare la canalul Dunare – Marea Neagra pe toti romanii care au incercat sa SPUNA TARE CA ISI DORESC O VIATA NORMALA ca cetatenii Europei din Vest !

  Tarile din Vest au fost eliberate dupa 9 mai erau COMPLET LIBERE, INDEPENDENTE si SUVERANE in timp ce tarile din Est erau OCUPATE, HARTUITE si SUVERANITATE DE FATADA.

  Daca Uniunea Sovietica eliberau toata Europa de Est si plecau la ei acolo in Rusia si lasau toate tarile din Est intregi asa cum le-a prins INAINTE DE INCEPEREA ORICARUI RAZBOI MONDIAL 2 atunci as fi spus BRAVO URSS !

  Dar URSS a distrus Polonia, ia furat teritorii, a incercat sa invadeze Finlanda dar ia furat teritorii, a furat o treime din Slovacia, a furat o fasie lata din Ungaria si a DECIMAT EFECTIV estul Moldovei (cel mai crunt lucru)

  Asta nu se poate denumi ELIBERARE.

  Bravo tarilor baltice care declara incheierea celui de-al doilea razboi mondial ca fiind ziua caderii Uniunii Sovietice si deci cand IN SFARSIT tarile baltice au reusit sa fie INDEPENDENTE, LIBERE si SUVERANE.

  Traiasca Revolutia romana din 1989 si ziua noastra de eliberare este 22 decembrie 1989.

 21. …dupa ce a fost periat si “umflat” o buna perioada de timp , de chiar media democratica , sa spunem asa , igor dodon isi da arama pe fata … articolul postat si pe unimedia , ar face sa plinga de gelozie si pe “istoricii” propagandisti sovietici din vremea lui stalin . un atac asa de brutal la adresa adevarului istoric nu sa mai intilnit de mult in moldova . la ora aceasta pe unimedia [!!!} , stau postate lucruri extrem de grave … ma refer la afirmatiile aberante ale acestui tovaras , ca actuala conducere a r.moldova ar avea …simpatii naziste !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! afirmatii iresponsabile care pot dauna grav imaginii r.moldova in lume . la ora aceasta , unimedia pateaza si ea – in mod indirect – imaginea republicii moldova in lume . aici vorbim de fapte extraordinar de grave , cu care conducerea unimedia se complace . rusine unimedia !

 22. …iata dovada ..”Totodată, prin acest gest, liberalii şi-au demonstrat simpatia mascată faţă de nazism” … nu putem decit cere autosesizarea organelor de stat competente , care sa-i traga la raspundere si pe dodon [ pentru aceste afirmatii extrem de grave ] cit si unimedia [ pentru gazduirea acestor afirmatii iresponsabile ] .

 23. Putin nu-i vrea la paradă pe vicepreşedintele SUA şi Prinţul Chearles.

  Premierul rus, Vladimir Putin, a refuzat să le permită vicepreşedintelui american, Joe Biden, şi Prinţului Charles să participe la Parada Victoriei, organizată duminică în Piaţa Roşie, relatază The Guardian, în pagina electronică de sâmbătă.

  Autorităţile ruse l-au invitat pe premierul britanic, Gordon Brown, să participe la evenimentele organizate duminică pentru a marca 65 de ani de la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial, însă şeful guvernului de la Londra nu va putea asista la paradă, din cauza situaţiei politice create după alegerile legislative. Foreign Office a sugerat, în aceste condiţii, ca Marea Britanie să fie reprezentată la paradă de Prinţul Charles, moştenitorul Tronului britanic.

  Guardian afirmă că premierul rus a respins propunerea săptămâna trecută, transmiţând că nu doreşte prezenţa acestuia la Moscova şi exprimându-şi, aparent, nemulţumirea faţă de refuzul Marii Britanii de a-l extrăda pe Boris Berezovski, fost oligarh rus şi unul dintre criticii vehemenţi ai Kremlinului.

  Potrivit ziarului britanic, Putin s-a opus şi prezenţei lui Biden la Moscova, vicepreşedintele american fiind considerat drept unul dintre susţinătorii liderului georgian Mihail Saakaşvili.

 24. tinerii care au joburi nu stau cu pancarde pentru 50 lei pe zi, sau voi platiti mai mult?

 25. Eu stau cu un milion de euro pe zi cu pancarde. Vino si ti-oi da si tie. Extrema Dreapta plateste cate un milion de euro pe zi. Dar comunistii cat?

 26. Interesant in cadrul Razboiului doi Mondial, cite mari razboae pentru apararea patriilor au fost ,

 27. tudor_petrosani

  Este un lucru remarcabil ! Dar ,celelalte partide,ce fac? Politica strutului?

 28. miine,poimiine ,daca acest descreierat bolsevic , acest dezaxat mintal de dodon va spune ca actuala conducere a moldovei , construieste bomba atomica , ce va face unimedia ? posteaza si asa ceva ? ce a devenit unimedia ? loc de refulare ideologica pentru fel de fel de fanatici nebuni ? cerem incetarea postarii blogului lui igor dodon pe unimedia … cu cit mai repede ,cu atit mai bine .

 29. Costin semnez cu mare placere. El este o materie fricoasa care de frica si va muri. Slujeste clanului comunist ca un caine pentru o bucatica de piine. Se mindreste ca PCRM l-a decorat cu lantul „cilen pcrm” .

 30. pt europa
  merci dar eu banii mii muncesc si nu ii primesc ca pomana de la politicieni demagogi

 31. Dan a face politica tot este o munca cu un risc mare. Fiecare castiga cum poate, eu cu milionul tu cu … Cand armata rusa dupa 9.05.1945 nu se intoarce acasa ea trebuie rugata frumos sa nu ocupe Moldova. Cuiva ii place armata fascista, cuiva cea comunista-rusa dar eu vreau armata Moldovei sa fie aici. Unii vor armata NATO este dreptul fiecaruia sa decida. A te revolta tot este o munca si nu pomana cum zici tu. Imi pare rau cati canti numele de politicean demagog. Orice om in felul lui face politica, chiar si tu.

 32. cineva mi-a spus :
  „Nu cred ca se poate pune problema de egalitate intre Stalin si Hitler. Hitler a omorat milioane de oameni intr-un razboi, pe care e drept ca tot el l-a declansat (dar cu acordul lui Stalin). Stalin a omorat milioane de oameni (si -n.m.) in timp de PACE!! Cum putem vorbi asadar de egalitate intre ei?? ”

  (relativ la comentariul meu)

 33. Pt Ed____

  Este foarte interesant acest punct de vedere legat de inegalitatea Stalin-Hitler. Si as fi de acord cu ideea avansata. Pentru ca si eu, cind am intrebat-o pe o Ambasadoare (asa ii este gradul) de la Centrul american de studii de securitate europeana G.Marshall din Germania de ce nu este condamnat si comunismul, ca si fascismul, mi-a raspuns ca nazismul a avut un razboi, iar stalinismul, comunismul – nu. Dar cit a ucis unul si cit a ucis altul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *