Tinerii national-liberali sint contra plecarii militarilor nostri la Moscova

CIMG8851Astazi, tineri din OTNL au discutat la sediul PNL despre situatia politica, in special despre participarea militarilor la parada rosie de la Moscova si atitudinea conducerii statului fata de aceasta problema.

Tinerii si-au expus opinia mentionind ca fiecare isi cunoaste istoria familiei, are bunici care le-au povestit despre participarea la razboi si cele suferite dupa intrarea Armatei Rosii si ocuparea acestui pamint de catre trupele rusesti. Mai multi tineri si-au exprimat nedumerirea fata de decizia unor conducatori ai Aliantei pentru Integrarea Europeana de a trimite militari la Moscova pe 9 mai si considera ca e nevoie sa se faca aici, in societatea noastra, o conciliere, mai ales dupa rasturnarea, pe cale democratica, a comunistilor de la guvernare, cind au aparut premize favorabile in acest sens. S-au creat conditii prielnice pentru o adevarata conciliere in R.Moldova inclusiv prin tinerii neimpovarati de tarele trecutului. Insa orice conciliere trebuie facuta pe baza adevarului istoric si al demnitatii nationale.

Tinerii au decis sa se incadreze intens in procesul de pregatire a congresului al doilea al Organizatiei Tineretului National-Liberal. Conducerea actuala a tinerilor national-liberali va elabora un plan de actiuni, printre care va figura participarea la sarbatoarea Tricolorului, anuntata pentru desfasurare in centrul Chisinaului, un flash-mob de 9 mai cu steagurile PNL in berna, alte actiuni menite sa exprime punctul de vedere al OTNL.

CIMG8850CIMG8853CIMG8852CIMG8855CIMG8857Un grup de 8 tineri national-liberali vor participa, in viitorul apropiat, la Congresul tinerilor liberali europeni de la Sinaia, la invitatia Tineretului National-Liberal din Romania.

Serviciul de presa al PNL

Loading Facebook Comments ...

59 Comments

Add a Comment
  1. Pt costin

    La consulatul romanesc d ela Chisinau nu este coada la depunerea actelor pentru cetatenie. Stiati de ce? Pentru ca exista programarea ilegala. De ce exista programarea ilegala – mi-a spus cel mai inalt om din Moldova – nu poate Romania sa dea cetatenie la 1 milion de romani. De ce? Oare Rusia pune la fel stavile? De ce Rusia se bucura sa ia cineva cetatenie, iar romanii se tem de noi ca de „proscrisi?” De ce am ramas „proscrisi”? Cite cetatenii pe an vor fi cu asemenea ritm? 100 mii pe an? E putin, viata trece si oamenii mor cu zile.

  2. Pt Vlad

    Si cind, dar si unde vom ajunge noi cu pozitii trunchiate? Oare balticii, georgienii, altii fac la fel? Noi cind vom manifesta demnitate la nivel de vointa politica, nu la bla-bla-bla? Stim ca Rusia sta cu ochii pe Ghimpu, dar trebuie el oare lasat singur de frica pierderii sau „radicalizarii” presupuse a electoratului? Eu cred ca PLDM a pierdut mai mult acum si acesta e efectul de bumerang al neonoarei in politica.

    In general, in ce a constat schimbarea? Oare Constantin Tanase chiar nu are dreptate, daca ma tot taxati pe mine ca as fi tendentioasa? Poate ca Tanase ar avea si motive sa fie sau sa ramina tendentios si stiti de ce…, dar nu e asa. A avut curajul sa spuna ce crede, urmarind interesul national, asa cum il intelege el, cum il inteleg eu si cum il mai inteleg si altii din elita intelectuala a RM. Constantin Tanase nu e un oarecare si are si un fiu prim-vicepresedinte al PLDM…

  3. # natalia spune:
    29 April 2010, la 01:01

    „Cea mai saraca tara din Europa? Nu e prea corect, mai corect va fi:
    cea mai corupta tara din Europa.”

    Si una si alta este corect.
    Saracia este consecinta coruptiei in tara. Daca lumea ar avea un trai decent, poate mai putin ar simti coruptia sau mai putin s-ar revolta. Poate nici nu ar fi interesati sa stie cine conduce tara…..

  4. # europa spune:
    29 April 2010, la 02:02

    „Eu ii consider mari vinovati pe acei politiceni care nu pot lua puterea dar fac politica incompetenta . Dupa mine eu trebuie sa porta si raspundere pentru esecul de 20 de ani.”

    „A prelua puterea si a face politica competenta” sunt doua lucruri diferite.
    In Moldova/si in alte tari sarace/ mereu cineva este la putere.
    Dar putem noi spune ca timp de 8 ani am avut o conducere competenta?
    Intr-o tara ca a noastra, in care corptia si dictatura „stau in capul mesei” , neaparat trebuie sa existe si „chini turbati”, care ar latra, ar da de stire ca lupu intra la stina…..
    Sunt sigura ca stiti : pentru a ajunge la putere n partid, in primul rind are nevoie de multi bani. Paridele „cu multi” bani au ajuns la putee.
    Se spune ca in mare parte banii cheltuiti de catre partidele politice au o provenenta „indoielnica” si trebuie sa se intoarca la finantatori cu o mare „plusvaloare”. De unde sa scoata acesti bani partidele politice ?
    Ori din coruptie, ori din trafic de influienta.
    Un partid politic ca si PNL, care are pozitii clare, care nu manipuleaza electoratul de dragul puterii, care nu voteaza in chirdasie decizii aducatoare de consecinte negative in societate, este bine sa ajunga macar in numar limitat in parlament.
    In final, partidele politice propun electoratului oferta sa. Electoratul alege. Pina la urma electorarul odata si odata va intelege cine si ce „pasti” tine.

  5. Ok. Eu V-am zis ca port respectul, numai pentru faptul ca DVS luati in consideratie intrebarile oricarui vizitaotr. SI plus la asta, chiar singura le si scriti raspunsul. E un caz unicat in MD. Restul politicienilor is doar niste alintaturi, care nu au cum sa ajunga la asa nivel, de a sta de vorba cu cetateanu. Merci.
    Totus ce-i legat de parerea DVS vs homosecii. Eu as prefera un rapuns bazat pe lege si bunul simt, asa cum va sta bine DVS. „Este legea familiei” Constitutia, si biblia. Daca noi, cetatenii acestei tari, e vom lua dupa alte fel de legi, care, vor fi sa accepte toate altfel de formatiuni si legaturi inter umane, atunci nu am inimic in potriva, insa pina atucni sa repsectam ce avem si sa ne tinem de bunul simt, care se reflecta in aceste buchii sfinte/legale……||||
    Tara de unde va scriu eu, stiti ce lege are pentru homoseci? Decapitarea! si mai mult ca atit, daca o a 3-a persoana a stiut ca altii 2 se hirjoneau si nu a anuntat – decapitat! Si nimeni nu ascunde nimic aici. Toti o zic in gura mare. Astea cu slabiciuni, chiar si daca sunt, o fac ca liliecii prin tufari, or parasesc tara. Dar un lucru e clar, niciun politician nu a ezitat sa nu comenteze. Toti au condamnat fenomenu homosec ca pe o boala a raului, ca pe o stihie, de care tre de scapat. Bravo lor. Noi nu putem avea pareri ca suntem mici si nu stim ce vrem. Noi suntem lasi

  6. Constantin Tanase: Da’ eu împotriva cui să protestez?

    Se apropie zilele când (şi) la Chişinău se marchează sărbătoarea libertăţii presei. Anul acesta, însă, nu voi participa la respectivele manifestări, fiindcă nu ştiu, încă, împotriva cui voi protesta. În anii trecuţi era simplu – protestam împotriva comuniştilor. Nu ne puteau aceştia închide gura, cum ar fi vrut ei, dar oricum, mereu ne dădeau de înţeles cine-i stăpân în ţara asta…

    Şi totuşi, uneori am senzaţia că atunci, ca director de ziar şi ca simplu editorialist, mă simţeam mai bine, eram lămurit în toate. După ce au venit „ai noştri” la putere, parcă am început să regret timpurile recent apuse. Parcă nu mă presează nimeni, dar parcă mă simt presat. Parcă nu mă sună nimeni, dar parcă mereu sunt sunat: „Chiar aşa, maestre, iar te-ai apucat de ai noştri?”, „Bă idiotule, ce ai cu Ghimpu?”, „Uăi Tănase, ce, nu-ţi ajunge cât îţi dă Filat, amu te dai cu Lupu?”. Ş.a.m.d. Astea-s un fel de mesaje. Sincere, inocente. Sunt însă şi altele, de la colegii de breaslă, care semnează cu nume exotice. Dar mai sunt şi alte mesaje, care vin „de sus”, prin cineva, de genul: „Maestre, lasă-i în pace, bre, pe ai noştri, nu strica Alianţa…”. Şi asta în fiecare zi, de sute de ori pe zi. Coşmar, nu alta! Iată de ce mă întreb: dacă de Ziua Presei Libere eu, ca jurnalist, trebuie să protestez, împotriva cui să protestez!?

  7. Simpu,
    acum doi ani,am avut ocazia sa particip la un seminar despre sansele existentei homosexsualilor in societate noastra moldoveneasca.Dupa ce i-am criticat cum am putut noi mai bine,toti cei prezenti acolo in sala,la urma a fost prezentat si un tinar care ne-a spus verde-n ochi,ca el este unul dintre ei.Ne-a vorbit cu noduri in git,cum a descoperit el cine este,fiind in familie 5 frati si el mezinul.Tragedia cea mai mare a fost,ca el nu i-a spus mamei adevarul la momentul potrivit,insa a preferat sa plece de acasa undeva in Ukraina,pentru a rataci pe drumuri.Intr-un sfrisit a hotarit sa se intoarca si sa le spuna, totusi, parintilor adevarul,crezind ca maica-sa, il va dispretui si goni.Acest tinar a avut noroc de o mama foarte inteligenta: nu l-a gonit,ba dimpotriva, l-a ajutat sa-si gaseasca un rost.In discutiile de mai departe,au luat cuvint medici,specialisti care ne-au explicat ca si omenirea are deseuri.Acestea nu sunt nimic altceva decit rebutul naturii.Altceva este ca,noi,societatea, nu suntem educati inca pentru a primi in rindurile noastre aceasta categorie de oameni.Poate intr-o buna zi,vom fi capabili,sa avem o atitudine,cit de cit omeneasca fata de ei.

  8. Nina, cunosc si asa specimente, dar credem ei nu difileaza, ori provoaca. Ba chiar citiva, foarte putini cunosc ca ei sunt… ce sunt. Si asta e firesc. Dar modul cum isi asuma altii, care o fac intetionat si nu au nicio problema psihica, fizica, ci doar urmeaza curnetul prost al modei inventate, aia is altii. Si Davinci a fost homosex, si mult altii, dar nu faceau din asta parade si miscariin mase, ori sa iniste pe maritish legal, dar nu asa simplu, ci sa fie si in biserica binecuvintati. Eu cred ca aici tre sa fie niste limite si catalogari specifice. Speculantii trebuie doar nihilati. Cei ce sufera, nimeni nu va sti de ei. Sua ei intre ei se gasesc, nuti fa griji.

  9. pu simpu

    Aveti dreptate. In societatea noastra, in marea ei parte inca timida, oamenii normali, majoritatea, se teme, le este rusine sa recunoasca ca au careva probleme obisnuite in familie, ca nu pot face fata greutatilor financiare, ca copii lor nu sunt fericiti, ca sotul bate sotia si copii…..Nici asta nu este bine.
    Sa comparam persoanele normale anme la acest capitol cu alte persoane, care sunt absolut diferite la comportamentul lor, nu inteleg ca boala lor poate fi preluata ca si „senzatie” sau „moda” de generatia in crestere! Cum trebuie sa se comporte parintii copiilor, tinerilor, care sunt supusi riscului de influienta a lor de catre acesti „anormali” sau cum se spune de catre medici ca sunt bolnavi ? Siiiigur, cu mare si inversunata impotrivire!
    Daca sunt bolnavi, sa fie tratati. Daca boala lor nu se trateaza, sa fie impusi sa respecte majoritatea si sa-si caute de „casnicia” lor unisexa. Animalele poate nu sufera de atare boala, dar nu am auzit „sa se insoare” doi chini, fiecare chine isi cauta o partenera de genul femenin, care este mai infidela, dar nici cateaua nu-si alege o alta catea….
    Si pina la urma, daca si vor sa se adune….s-o faca intr-un loc stabilit numai pentru ei si sa nu defileze in fata noastra….Sa nu ne sfideze sotiile si copii.
    Nebunii, daca nu ar fi izolati, ar da in cap oamenilor normali.
    Acestea sunt mai multi si mai periculosi pentru societate . Sa se „minghie” unul pe altul, daca asa le place, dar sa nu spurce bisericile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *