PNL adreseaza felicitari de 8 Martie!

Speram ca, odata cu schimbarea fortelor politice la Putere in societatea noastra, femeile sa se poata simti mai libere, sa capete mai mult curaj sa participe la viata publica, sa se solidarizeze in a-si apara drepturile si interesele, sa isi poata creste mai bine copiii si sa nu se mai teama ca un regim politienesc ii poate ucide. Numai intr-un stat liber fiecare isi poate realiza capacitatile, pentru ca, apoi, statul sa poata avea mai multa grija de cei mai tristi, de cei mai obijduiti de soarta.

Vitalia Pavlicenco

Loading Facebook Comments ...

28 Comments

Add a Comment
 1. Felicitari si dvs., dna Pavlicenco, cu aceasta ocazie!
  Dar nu va deranjeaza originile acestei sarbatori?

 2. Credeam că felicitările de 8 martie, se fac, ahem, de 8 martie…

 3. Din numele „evreilor” vă mulţumim că mai promovaţi ziua de naştere a Clarei Ţetchin. Mai dăi dracului pe români cu Dragobetele lor. Lasă proştii de moldoveni să creadă că esti unionistă. Principalu să mai ajungi odată în parlament să avem oamenii noştri acolo.Bravo, te ai mascat bine.

 4. Un partid de dreapta „se lafaie” in populism ieftin printr-o sarbatoare profund de stanga, cu care lumea cizilizata nu are nicio legatura.. Apropos, dna Pavlicenco, oare Rosa Luxemburg e un model demn de urmat pentru o lidera liberala? 🙂

 5. pt.d-na V.PAVLICENCO Cu frumoasa sarbatoare de primavara,Va doresc liniste si lumina in suflet, fericire si bucurie in familie,multa multa sanate si succes in ceea ce faceti si ziditi. respect si stima.

 6. Pt Giordino

  I-ati adresat aceeasi intrebare si lui Filat, liberal-democratul? Daca nu, o mai puteti face pe: http://www.filat.md/blog/

 7. Pentru toti cei care m-au felicitat si ma vor mai felicita

  Va multumesc din suflet si va doresc sa fiti inconjurati de femeile dragi, sa va fi sanatoase bunicile, mamele, surorile, cumnatele, prietenele, cunoscutele, fiicele, nepotelele. Si sa le respectati si iubiti, pentru ca femeile merita asta. sa le ajutati cind au nevoie si sa le intelegeti cind gresesc.

 8. Уважаемая госпожа Павличенко,
  группа русскоязычных жителей Кишинева поздравляет Вас с женским днем. Желаем Вам всего самого наилучшего. Живите долго и счастливо. Мы гордимся тем, что и в Молдове есть женщины-политики, которые „дают прикурить” мужчинам.

 9. To Geom and Guzzu

  В 1970-е годы 8 марта было провозглашено ООН как Международный женский день.

 10. La multi ani pentru toate femeile,mai ales liberale.Doana Pavlicenco,cind organizati urmatorul congres al partidului?

 11. Pt victor

  Pina la 9 mai 2011. Eu mai detin functia de presedinte al PNL pina la 9 mai 2011, avind la anul doua mandate de cite 2 ani, adica in total 4. De ce intrebati?

 12. mine o sa aflam cind se fac alegeri anticipate,daca ar veni in PNL un grup mare de membri,1-2 mii,oferiti liderului functia de vicepresedinte?

 13. sa inteleg ca raspunsul este negativ………

 14. Pt victor

  Ceea ce e greu sa inteleaga unii, si asta e pentru ca partidele noastre nu sint democratice, e ca eu sint obligata sa respect Statutul, ceea ce am facut si fac. Eu pot sa candidez la ceva, pot sa nu candidez. Insa PNL nu e proprietatea mea personala si nu eu ofer functii de vicepresedinti. Daca omul munceste, aduce membri, se manifesta, avem colegi atit de obiectivi incit, daca eu propun sau daca ei propun si se vede de la o posta ca omul merita, totul se decide obiectiv impreuna. Noi am avut ca vicepresedinti si pe Veaceslav Ombun, si pe Diana Crudu, ca tineri, alti membri ai PNL, mai in virsta. Totul depinde de oameni. La noi nu e dictatura, nici conducere unilaterala. Iar teren de lucru este o gramada, numai sa vrei si sa ai intentii bune. Eu m-am referit, in raspunsul meu anterior DOAR la persoana mea. Dar asa si nu mi-ati raspuns de ce va intereseaza. Si chiar daca nu mi-ati raspuns, eu, la rindu-mi, v-am raspuns si la prima, si la a doua intrebare.

 15. nimeni nu o sa se alature unui pati avind la dinsul citeva mii de viitori membri,fie acest partid chiar si PNL de 1%,fara a avea o garantie pentru un post de vicepresedinte

 16. to: victor

  Parerea ta este valabila pentru profitori, care conditioneaza, negociaza functiile sau alte avantaje ca si in activitatea economica. Pai nu pot fi toti vicepresedinti … Vicepresedintii trebuie sa fie alesi prin vot, si nu „pusi” in capul partidului cu promisiunea presedintelui de partid. Membrii de partid trebuie sa aleaga pe cei mai activi si buni profesionisti/politicieni. Dar de muncit trebuie sa munceasca toti membrii si simpatizantii partidului, daca pretind sa schimbe ceva in societate, daca vor sa participe la implementarea schimbarilor … Profitorii sunt periculosi pentru partide, ca si in viata de toate zilele in principiu… Sigur, fiecare are una sau mai multe motivatii pentru a deveni membru al unui partid politic… Daca motivatia este de a profita personal, fara a influenta schimbarile in societate … mai bine sa nu fie admisi in partide … Mai bine mai putini, dar mai buni si mai harnici …

 17. 1.oamenii intra in politica ca sa ajuna la putere,si dumneavoastra stiti foarte bine asta.un partid daca nu ajunge la putere,nu are nici o valoare in fata electoratului.2.ma asteptam la aceasta reactie,e explicabil de ce aveti 1-2% in 3-4 ani,cind alte partide cu aceeasi vechime conduc guvernul.3negocierea e ce mai importanta calitate a unui politician-din pacate nu o detineti.4.un partid de 1% AR TREBUI SA STEA CU USILE DESCHISE,nu sa vorbiti de statut.toti stim sa citim un statut si sa vorbim frumos,e mai greu sa aducem voturi si noi membri.5 sa nu fiti interesata nici de o intilnire cu acest lider,inseamna ca va folositi de partid ca de o proprietae,de un SRL si vii frica sa vina oameni puternici,ca sa nu aveti oameni de valoare,doar a mai ramas un an pina la alegerile din partid:). e mai sigur asa,fara organizatii teritoriale,fara lideri cu opinii-va asiguragarantat inca un mandat,dar nu si viitor PNL-ului

 18. pentru ca sa vina un profitor in partid,el trebue sa fie la putere,nu sa aiba 1%,cine vine acum in partid vine sa munceasca,dar sa aiba si o siguranta,nu sa reorganizeze partidul,si altii sa profite,adica cei ce nu au fost in stare sa aduca voturi.fotbalul se joaca pe goluri si politica pe voturi

 19. Pt victor

  Vreau sa stiu exact cu ce v-am jignit sau suparat prin aceste raspunsuri, ce v-a facut sa raspundeti agresiv.

  1.Pina la 9 mai 2011. Eu mai detin functia de presedinte al PNL pina la 9 mai 2011, avind la anul doua mandate de cite 2 ani, adica in total 4. De ce intrebati?

  2. Ceea ce e greu sa inteleaga unii, si asta e pentru ca partidele noastre nu sint democratice, e ca eu sint obligata sa respect Statutul, ceea ce am facut si fac. Eu pot sa candidez la ceva, pot sa nu candidez. Insa PNL nu e proprietatea mea personala si nu eu ofer functii de vicepresedinti. Daca omul munceste, aduce membri, se manifesta, avem colegi atit de obiectivi incit, daca eu propun sau daca ei propun si se vede de la o posta ca omul merita, totul se decide obiectiv impreuna. Noi am avut ca vicepresedinti si pe Veaceslav Ombun, si pe Diana Crudu, ca tineri, alti membri ai PNL, mai in virsta. Totul depinde de oameni. La noi nu e dictatura, nici conducere unilaterala. Iar teren de lucru este o gramada, numai sa vrei si sa ai intentii bune. Eu m-am referit, in raspunsul meu anterior DOAR la persoana mea. Dar asa si nu mi-ati raspuns de ce va intereseaza. Si chiar daca nu mi-ati raspuns, eu, la rindu-mi, v-am raspuns si la prima, si la a doua intrebare.

 20. to: victor

  „5 sa nu fiti interesata nici de o intilnire cu acest lider, inseamna ca va folositi de partid ca de o proprietae,de un SRL si vii frica sa vina oameni puternici,ca sa nu aveti oameni de valoare,doar a mai ramas un an pina la alegerile din partid:). e mai sigur asa,fara organizatii teritoriale,fara lideri cu opinii-va asiguragarantat inca un mandat,dar nu si viitor PNL-ului”

  Oamenii puternici si cu valoare sunt bineveniti peste tot. Dar sa nu uitam ca oameni de valoare intr-un partid politic pot fi considerati cei care mai si muncesc pe cinste in acel partid sau participa, prin diverse forme, la consolidarea si promovarea politicilor si a doctrinei partidului. Numai cu numele, doar Lupu a putut sa „tabirceasca” PD-ul in Parlament. Drept ca nu numai numele a fost cel mai important acolo, conjuctura lui politica a facut ca multi votanti ai comunistilor sa migreze spre Lupu. Lupu ii va mentine in jurul sau si in continuare prin mesajele lui injumatatite si cu intelesul lui „stiintific” si „politic” al limbii poporului roman din Basarabia. Dvs acceptati atare politici? Sa pacalesti si pe unii, si pe altii de dragul ajungerii la putere? Poate va place, mie – nu! Si daca la un moment dat in oarecare partid politic vin mai multe personalitati mai importante dechit „bunul negociator”, caruia i s-a promis locul de vicepresedinte, ce se intimpla? Partidul il voteaza automat pe cel mai slab pentru promisiunile facute? Si cei mai puternici se uita la el si poate il si mai voteaza?

  Nu prea se leaga ceva in ghindirea DVS. Mai bine spus totul se leaga destul de bine: angajamente electorale, impartirea functiilor inainte de a veni la putere, „chiar daca este prost – este de-al nostru”…. Uite asa a fost, asa este in prezent, dar nu trebuie sa fie vesnic asa. Aceste erori trebuie sa fie excluse din „sistem”. Partidele politice trebuie sa „angajeze” pentru activitatile electorale echipe bune de „mesageri” ai lor, dar sa nu promita ce nu le apartine – putere/posturi de conducere/, fara ca „valoarea umana” sa demonstreze ca este cel mai bun dintre alti pretendenti la un anumit post. Acel partid, care dupa alegeri va respecta electoratul si va numi in functii pe cei mai buni din cei mai buni, va reusi sa capete respectul electoratului. Pe acapararea masiva a puterii executive in tara, ma refer la sate, raioane, orase, unde in functii se numesc pe principii de apartenenta politica si profesionalismul dispare in umbra cerintelor, nu poate dura mult. Este o catastrofa pentru acest popor sa fie vesnic condus de multi „netoti”, numai pentru a garanta mentinerea masiva si de durata la putere. Sunteti de acord ca Moldova, daca ar fi fost condusa bine, cu buna stiinta, si nu de oameni politic conjuncturisti/fripturisti?, Moldova de mult trebuia sa se afle acolo unde ii este locul: In Europa! Cam asta se intimpla chind cei de rivnesc la putere ghindesc traditional moldoveneste – ca Dvs! Pe undeva aveti logica, dar cu „felul traditional” de activitate intr-un partid numai pentru promisiuni de a fi pus la „un locusor caldut” dupa alegeri…..

  Asa ca „bucurati-va de cei de pe la „locuri” caldute, primite prin promisiuni, chiar daca pe ei nu-i duce capul „cu ce se maninca” acea functie… Multe exemple se pot aduce, dar nu se poate pune sfirsit la aces subiect. Dvs, ca si mine, scrieti sub anonimat. Ce ar fi sa incercati sa mergeti la PNL si sa anuntati ca vreti sa lucrati pentru acest partid, vreti sa promovati interesele poporului si ca aveti ambitia sa ajungeti impreuna cu partidul la putere? Si abia dupa ce va veti convinge de activitatea interna si de aspectul democratic din acest partid, sa va expuneti pe blog-uri.

 21. p/u Victor:

  din mesajele de mai sus pot constata
  1) Sunteti neserios
  2) Sunteti provocator
  3) Vorbiti in dodii!

  Cum puteti dra avind un numar de simpatizanti personali ai dra sa veniti pe blog cu astfel de propuneri? Chiar e greu de gasit sediul partidului si de dus si de discutat despre un lukru comun? Oamenii seriosi si stimati si sustinut de cel putin 1000 de persoane nu cred ca ar fi procedat in asa fel ca dra. Asaca nu umblat cu asa provocari de 2 bani. Cred ca puteti merge cu asa propunere pe blogul lui untila, ei au 11 vicepresedinti, cu unu mai mult, cu unu mai putin deja nu are importanta.

 22. pentru Andrew si victor

  Andrew, oare ce s-ar intimpla, daca un partid politic ar face toti membrii vice-presedinti ? Cred ca victor ar protesta contra unei asemenea decizii. Ar dori sa fie chit mai putini. Dar de la bun inceput cum poate dinsul sa convinga un partid ca dinsl va fi cel mai reprezentativ ci bun politician. Fiecare poate spune acelasi lucru despre sine, daca ne luam dpa „teoria” lui victor….
  Poate victor „isi trage” un partid si va proceda cum spune el ca este bine ?

 23. victor,
  mai nerusinatule,mai ai ce cirii prostii?
  „e mai sigur asa,fara organizatii teritoriale,fara lideri cu opinii-va asiguragarantat inca un mandat,dar nu si viitor PNL-ului”De cind eu personal sunt SRL-ul D. Pavlicenco?Eu mai simt foarte bine in PNL aici unde sunt cu o echipa intreaga destul de bunicica.Ce- iti sta in git PNL?Sau crezi ca prin aiurelile pe care le indrugi aici pe blog,vei fi mai ascultat si mai stimat.Sau poate crezi ca cei care ne cunosc si ne respecta ca oameni si ca profesionisti chiar se vor potrivi la gura ta?Mai puneti pofta-in cui,nesimtule.

 24. pentru PNL Chahul-cu asa oameni ca voi PNL in 2007 a luat 0.5 %. mi-ar fi rusine sa mai am opinii. Ce faceti pentru patid ca sa fiti o forta politica?sau va multumiti doar cu carnet de partid? sa va fie rusine. nu faceti nimic ca sa creasca partidul,dar sinteti plini de orgolii si va comportati ca niste membri care ati fi dus partidul in parlament.daca nu va treziti la realitate,o sa ramineti sub 1%.nu am vrut sa jignesc pe nimeni,doar imi spun parerea si ma doare inima cind vad oamenii incapatinati si fara viziune si viitor la un partid cu multa traditie.un politician,fie si de talie raionala sau satesca se evaluieaza doar cu numarul de voturi obtinute.daca nu ai rezultate,te retragi si lasi locul altuea.asa e in toata lumea civilizata.daca ai rezultate,poti sa ai si pretentii.omul de care va vorbeam are si voturi si pregatire politica.poate o sa bata la usa si la sediul vostru,sau poate nu.a citi comentariile si a ris in hohot.el a dovedit ca poate nu cu vorbe ci cu fapte.el oportunist?ce a cerut?o functie de viceptresedinte la un partid de 0.5%?are oferte cu mult mai tentante.daca era oportunist-era astazi sau in parlament sau in guvern.ce e rau in faptul ca cineva poate si vrea sa aduca PNL pe primul plan politic?in loc sa fie asteptat cu drag,voi va aparati parca cineva vrea sa va fure partidul.cum era ales vicepresedinte,asa putea fi si demis daca nu aducea rezultate.ma mai repet odata-partidul nu poate sasi puna in aplicare programul politic decit daca ajunge la putere sau in parlament.daca nu va doriti asta si considerati ca e oportunizm-mai bine dizolvati partidul.

 25. Pt victor

  Nu am primit raspuns la postarea urmatoare si insist sa primesc, eu altele pentru victor nu am avut si vreau s aintreb de ce sinteti agresiv la postarile mele (eu pe ceilalti nu-i cunosc si nu raspund pentru cine si ce va raspunde)

  Pt victor

  Vreau sa stiu exact cu ce v-am jignit sau suparat prin aceste raspunsuri, ce v-a facut sa raspundeti agresiv.

  1.Pina la 9 mai 2011. Eu mai detin functia de presedinte al PNL pina la 9 mai 2011, avind la anul doua mandate de cite 2 ani, adica in total 4. De ce intrebati?

  2. Ceea ce e greu sa inteleaga unii, si asta e pentru ca partidele noastre nu sint democratice, e ca eu sint obligata sa respect Statutul, ceea ce am facut si fac. Eu pot sa candidez la ceva, pot sa nu candidez. Insa PNL nu e proprietatea mea personala si nu eu ofer functii de vicepresedinti. Daca omul munceste, aduce membri, se manifesta, avem colegi atit de obiectivi incit, daca eu propun sau daca ei propun si se vede de la o posta ca omul merita, totul se decide obiectiv impreuna. Noi am avut ca vicepresedinti si pe Veaceslav Ombun, si pe Diana Crudu, ca tineri, alti membri ai PNL, mai in virsta. Totul depinde de oameni. La noi nu e dictatura, nici conducere unilaterala. Iar teren de lucru este o gramada, numai sa vrei si sa ai intentii bune. Eu m-am referit, in raspunsul meu anterior DOAR la persoana mea. Dar asa si nu mi-ati raspuns de ce va intereseaza. Si chiar daca nu mi-ati raspuns, eu, la rindu-mi, v-am raspuns si la prima, si la a doua intrebare.

  DE CE NU VRETI SA RASPUNDETI???

 26. raspuns pentra doamna Pavlicenco. nimeni nu va cerut sa incalcati statutul.2.o reactie firesca a dumneavoastra era sa fiti interesata de o intilnire,nu sa aduceti aminte ca sinteti presedinte pina in 2011,nimeni nu va cerut sa demisionati sau sa cedati functia pe cere democratic ati obtinuto si o decideti.3.nu am avut intentia de a va jigni si nu am fost dur,doar foarte direct.4.e obligatia presedintelui de a negocia si a aduce oameni de valoare in partid si de aceea mam adresat dumneavoastra.5.nu sinteti un partid atragator pentru nimeni,din motivul lipsei rezultatelor,de aceea va recomand sa va mai ginditi la oferta,si sa nu dati cu picorul in posibilitatea de a avea un specialist in politica alaturi de dumneavoastra care va poate aduce acolo unde meritati-in parlament.omul venea sa muncesca alaturi de echipa,nu sa distruga ceva.faptul ca ati avut vicepresedinti poate de valoare si astazi nu mai sint,spune despre multe.cred ca vam vam raspuns la tot,daca mae e ceva,scrieti sa va raspund

 27. Pt victor

  Nu am primit raspuns la postarea mea si insist sa primesc, intrebindu-va de ce sinteti agresiv si unde, in acest text, v-am jignit?

  1.Pina la 9 mai 2011. Eu mai detin functia de presedinte al PNL pina la 9 mai 2011, avind la anul doua mandate de cite 2 ani, adica in total 4. De ce intrebati?

  2. Ceea ce e greu sa inteleaga unii, si asta e pentru ca partidele noastre nu sint democratice, e ca eu sint obligata sa respect Statutul, ceea ce am facut si fac. Eu pot sa candidez la ceva, pot sa nu candidez. Insa PNL nu e proprietatea mea personala si nu eu ofer functii de vicepresedinti. Daca omul munceste, aduce membri, se manifesta, avem colegi atit de obiectivi incit, daca eu propun sau daca ei propun si se vede de la o posta ca omul merita, totul se decide obiectiv impreuna. Noi am avut ca vicepresedinti si pe Veaceslav Ombun, si pe Diana Crudu, ca tineri, alti membri ai PNL, mai in virsta. Totul depinde de oameni. La noi nu e dictatura, nici conducere unilaterala. Iar teren de lucru este o gramada, numai sa vrei si sa ai intentii bune. Eu m-am referit, in raspunsul meu anterior DOAR la persoana mea. Dar asa si nu mi-ati raspuns de ce va intereseaza. Si chiar daca nu mi-ati raspuns, eu, la rindu-mi, v-am raspuns si la prima, si la a doua intrebare.

  DE CE NU VRETI SA RASPUNDETI???

  ACUM referitor la ultima postare, pentru ca va adresez a treia oara intrebarea de mai sus si nu raspudneti.

  Mi-ati solicitat o intilnire si v-am refuzat-o?
  Mi-ati solicitat telefonul si nu vi l-am dat, mai ales ca e si pe blog, si pe site-ul PNL?
  De unde ati luat ca noi nu primim oameni, si inca de valoare, in partid?
  De unde ati luat ca nu discutam? Chiar ieri au fost doua grupuri mari de oameni, reprezentativi, cu care am discutat.
  De unde ati luat practica negocierilor – venim, daca negociem o functie de vicepresedinte?
  De ce, daca nu sintem un „partid atragator”, va atrage sa veniti la noi?
  De unde stiti cine sintem, citi sintem si ce facem? V-ati informat de pe site-ul PNL?
  De unde, in raspunsurile de sus, pe care le-am postat a treia oara, pentru a primi, la rindu-mi, un raspuns, ati ajuns la concluzia ca „trebuie sa ne mai gindim la oferta si sa nu dam cu picorul in posibilitatea de a avea un specialist in politica alaturi de dumneavoastra care va poate aduce acolo unde meritati-in parlament”? Unde ati vazut ca am dat eu cu piciorul in ceva/cineva?

  Ba nu ati mai raspuns la nimic. Ca au fost doi tineri vicepresedinti – am aratat ca sintem deschisi. Ca ambii s-au lasat cumparati de ceea ce se numeste fenomenul fripturismului, e cu totul altceva.

  Problema ca unele partide au, iar altele nu au bani, e mult mai complicata si, poate stiti, poate nu stiti, banii, in Moldova, nu se dau pentru ce trebuie, ci pentru interese economice si materiale. Si cum noi nu ne inscriem in asta, sintem cum sintem. Cu pozitiile politice.

 28. ok,o sa fiti sunata

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *