I. Incotro se umfla PLDM si MU?

PRIMA PARTE

capusa-verdeSpuneam, recent, ca blogurile sint astazi mai interesante decit unele ziare. Blogul este al oamenilor independenti, iar ziaristii care lucreaza la publicatii au o dubla cenzura:  urmind sa intuiasca, cu un Jessica si tastaturafler bun, ce ii place lu’ sefu, iar de aici – autocenzura.

Denis Cenusa scria zilele trecute despre motivele depunerii de catre Vlad Filat a mandatului de deputat, dupa ce, anterior, a spus ca vrea sa ramina si in Parlament, “alaturi de colegii sai”… Mi-au placut contraargumentele la cele afirmate de liderul PLDM.

Sint de acord ca nu e la mijloc nici un “sacrificiu” al lui Filat, datorat obligatiilor complicate de premier. Alte motive si obiective sint aici. El a lasat toata raspunderea pe Mihai Ghimpu in Parlament (asistat de minune de Urechean), avind acum sansa sa se inalte ori sa coboare. De asemenea, Filat nu mai vrea confruntari directe in Parlament cu Lupu sau cu Diacov, ii sint suficiente cele cu Valeriu Lazar.

Astfel – pe Filat nu-l mai intereseaza Parlamentul. Se pare ca el deja a pus cruce pe Legislativ si pe toate modificarile de Constitutie, referendumuri etc. El asteapta rabdator alegerile anticipate, dar avanseaza de zor, cu satelitii sai de pe stinga si de pe dreapta, spre urmatoarele scopuri, dintr-o ipostaza puternica:

1. Sa vada un PL slabit.
2. Sa vada un PD slabit.
3. Sa nu mai vada un AMN.
4. Sa vada o MU (Turcan) aburcata cumva in Parlament, inclusiv cu bani de pe la “arome”… Sau macar hranita acum cu iluzii desarte.
5. Sa vada un Untila actionind sau bagat in scenarii ticluite de sforarii de la PLDM.
6. Sa ii reuseasca cochetarea, in continuare, cu gasca lui Olejka Voronin, combinata cu sloganul, anevoios de implementat, “Moldova fara Voronin, Moldova fara comunisti”. Cred ca i-ar face comunistii un cadou frumos, daca si-ar schimba denumirea si s-ar inscrie, si ei, printre satelitii PLDM.

Unele dintre aceste obiective se pot realiza printr-un bloc-satelit.

Parca vad cum le sare unora mustarul. Linistiti-va, nu e nimic nou sub soare. In alegerile trecute, comunistii spuneau la intilnirile electorale: “Daca nu vreti sa votati cu noi, comunistii, votati cu PPCD”. Ei, iata, astazi cei de la “Moldova Unita” spun oamenilor in teritoriu (noua informatia ne-a parvenit de la Hancesti), ca “daca cineva nu vrea sa intre in MU sau sa voteze cu MU, sa intre in PLDM si sa voteze cu PLDM”.

Nu e nimic de-a mirarii – Grupul Turcan nu l-a votat pe Marian Lupu Presedinte, dar a parasit PCRM. In felul acesta, PLDM a mai inregistrat citeva puncte: 1. Lupu nu a devenit Presedinte si se deschide calea pentru Filat spre principalul fotoliu al tarii. 2. Prin MU se loveste, de ochii lumii, in PCRM, dar, in subteran, in PD. “Satelitul MU” va fi unul multumit de deciziile „bune” ale Guvernului, in favoarea unor krise ale coniacului, lucruri infirmate public de Turcan. Dar cine il crede? Poate, naivii.

Sigur, Ghimpu poate imparti medalii, ce altceva sa mai imparta omul? De la Guvern se pot imparti multe altele – de la bani pentru tratamentul comunistilor pina la hotariri de monopol la export, sa aiba unii banuti pentru dezvoltarea partidelor-satelit.

In teritoriu, fostii comunisti trec vioi la “Moldova Unita” si ramin in functii. O fi si asta o intelegere cu potentatii de la Guvern, nu? Drept ca unii colegi de partid ai lui Filat ori nu vad, ori se fac si ca nu vad, ori nu stiu ce se intimpla, ca tac, dar nemultumiri sunt si s-ar putea sa buhneasca. Numai ca pentru Filat pot fi deja unele etape ca si arse.

Analistul Bogdan Tirdea scrie ca Guvernul Filat i-a dat “Moldovei Unite” un oficiu in cladirea Ministerului Agriculturii, ca le-au fost pastrate unor fosti comunisti, acum “apropiati grupului Turcan”, functiile in intreprinderi de stat.

De acord cu Denis Cenusa ca “realitatea politica ii va impinge pe liderii formatiunilor politice partenere sa lupte pentru simpatiile electoratului educat si dependent de abordari comportamentale patriarhale. Din acest punct de vedere, Vlad Filat (…) investeste masiv in propria imagine. In conditiile alegerilor anticipate, rolul major il poate avea anume confruntarea liderilor, decat cea a echipei sau a proiectelor de dezvoltare pentru R. Moldova.”

In articolul “Coalitia de guvernamint din Moldova – paianjeni in borcan sau confruntare de idei” Tirdea mai spune ca incepe reformatarea cimpului politic si a elitelor politice. El crede ca Filat vede in PLDM un dorit PCUS, ca “forta conducatoare si indrumatoare”, in jurul careia sa se invirta “fratiorii”.

Cunoastem stilul – e al lui Lucinschi, care tot facea partide odinioara si care mai sta in spatele PL si PLDM.

Nu mai spun de comunistii care trec la PLDM. Eu, de exemplu, nu inteleg – in asemenea cazuri comunistii se inverzesc sau PLDM se inroseste? Ca ei trec in PLDM si isi mentin functiile „e un fleac”, nu? Noi sintem deja obisnuiti cu solutiile imorale… Si-apoi ce vina avem noi ca nu am inteles exact cum va fi “Moldova asta fara comunisti”? Abia acum am vazut – comunistii trec in PLDM si … nu ii mai avem pe leninistii-perecemistii de ieri.

Avem si partidul lui Nicolae Andronic, fentat frumos. Ca si alte planuri, cum e trecerea, deloc intimplatoare, a unora de la PSD la PLDM. Cred ca asta “s-a inteles” Filat cu Basescu la Bucuresti – cum sa dezvoltam traseismul in cele doua state romanesti si cum sa distrugem celelalte partide…

Cu PD-ul lucrurile par mai complicate, nu prea trec de acolo oamenii la PLDM. Dar trebuie si sa spunem ca nu e bine nici PD sa fie un aspirator pentru toti intimplatorii – goana dupa cantitate e in detrimentul calitatii, iar PD a fost mereu un partid mai de cadre – este o declaratie a unui politician din Romania.

Ne intrebam aici daca aceste lucruri le vede PL-ul lui Ghimpu, care o fi crezut ca – prin ultimele sale declaratii si aplecari spre “relatii calde” cu Rusia – isi intareste formatiunea? Mai stii? Nebanuite sint caile “nationalilor” nostri…

In timp ce Filat culege toate roadele si succesele Guvernului, Chirtoaca se confrunta cu marirea tarifelor, cu asezarea bugetului pe butuci, pentru ca a tinut ca Primaria sa plateasca, ilegal, compensatiile stabilite inca de comunisti pentru caldura, cind aceasta e prerogativa Guvernului, cu imposibilitatea de a mai plati sporurile salariale invatatorilor, cu acest conflict al maidanezilor, despre care crede ca e fleac, dar greseste. Adaugind drumurile groaznice, adaugind namolul, care nu va fi un proiect viabil, pentru ca nu a fost pornit prin concurs investitional, si altele, despre care stim si vom spune, Chirtoaca degeaba mai crede ca tine PL-ul in top. Ratingul sau e deja de numai 4%. Va scadea si ratingul PL-ului, mai ales daca Ghimpu va mai pleca pe la CSI-uri, pe la parade dedicate incheierii “Marelui Razboi pentru Apararea Patriei” sau nu ii va incuraja pe cei din Comisia de cercetare a crimelor comunismului sa declare daca au colaborat sau nu cu securitatea etc.

Pina venim cu o continuare a articolului, raspundem la intrebarea din titlu: “PLDM si MU se umfla spre o coalitie in viitorul Parlament”.

(Va continua)

Loading Facebook Comments ...

86 Comments

Add a Comment
 1. „2. Daca un om ucide un copil, inseamna ca trebuie sa ucidem toti oamenii?” – zice cucoana Pavlicenco.
  Bravo! O logica-beton!!!

 2. Aberatiile pe care le scrie Ivropa din „centrul spiritual al Europei”(cit: o garsoniera intunecoasa si rece intr-o suburbie franceza) sunt definite ca Sfaturi din Occident.
  Doamna Vitalia, va propun sa scrieti sus langa titlul blogului un avertisment permanent : Catre atentia vizitatorilor, acest blog nu este o sedinta de psychoterapie.

 3. Lupta politica nu cunoaste norme de comportament civilizat si corect.
  Lupta politica in Moldova este bazata pe tradari, smecherii, compromisuri de moment, minciuni clocite, tepe, curvie si preacurvie!
  Toata clasa politica de pe Bâc este depasita totalmente!
  Doi betivi si trei calici fac partide in fiecare an cate doua si o tin tot in congrese, simpozioane si elaborari de strategii de pus pe urechile electoratului naiv!
  Nici in 50 de ani nu vom intra in UE !

 4. Luca tate desteapta esti, ea ajuta Moldova asta sa rezolve criza constitutionala si politica pe care PCRM au inventat-o. Ei declara ca 60 de ani de putere stingei este tare putin. Si 8ani pentru PCRM este putin. Iar 1an Dreptei este prea mult. PNL tot este de aceeas parere, numai ca PCRM este mai corect ca se declara de stinga iar PNL este o politica falsa de dreapta. Emigrantii din Moldova au toate drepturile sa contribue in viata politica Moldovei. Din orice colt al Occidentului, indiferent unde noi ne aflam stim mai bine ce este aici. Cind confirmam ca concurenta politica si economica va regla singur toate problemele ne bazam pe experienta de aici. Acum PNL are obligatiunea de-a contribui la reglarea crizei constitutionale. Nu se poate ca PCRM 8ani la putere iar Dreapta 4partide 1an. Absurd!!!

 5. Din numele celor din Europa va felicit pe toti cu sosirea Primei Primaveri cind de facto in Moldova ProEuropenii sunt la putere, chiar daca criza politica si constitutionala nu-i reglata. Sper ca veti avea vointa sa luptati cu egoismul din interior si pe veci sa ramina in amintire Prima Primavara cu o conducere Proeuropeana. Sanatate si ca criza sa se regleze prin inteleptiune. Iar PNL sa contribue de facto la unirea Dreptei.

 6. pentru Luluţa. Tu esti aici ca să critici toate comentariile sau sa-ti expui părerea? Dacă ai pretenţii, ieşi în PMAN şi protestează, nu sta în pat şi comenta, că nu prea dai dovadă de deşteptăciune.

 7. europa,
  geaba esti in Europa”Ce faci tu concret de-a rezolva criza politica care impedica la rezolvarea altor probleme economice, de invatamint si a.m.d.”–eu fac mult mai mult ca tine.Tu iti faci bani pentru tine,dar copiii mei stau flaminzi din cauza lui Filat,care sta cu urechile astupate de lauri,pocloane PLDM-iste,laude nemeritate din partea ta si a altora de-alde tine.

  „Pozitia voastra este tipica tiranilor care se rid cind maidanezii musca copii,” –pe copiii mei,nu i-a muscat niciodata nici un caine.Sti de ce?au stiut cum sa trateze cainii,ii hranesc la fiecare pas impreuna cu sotul,din ce au.

  „Va gresiti daca credeti ca poporul este prost”–niciodata nu am spus si nici gindit ca poporul este prost,las-da.

  „cind adeptii comunisti din politie tortureaza poporul care este anticomunist, cind ard edificiile statului, cind justitia este falsa”…–-rolul AIE,(daca tot face treaba,sa o faca mare,nu nica)este sa-si curate rindurile de gunoaie,sa nu-i ascunda pe comunisti sub aripa.

  „egoismul din interior”–cred ca despre tine vorbesti.Te rog mult,nu te mai lauda ca esti in Europa,totuna nu ai invatat nimic de la ei,nimic.Ai o misiune acum,sa aperi pe cineva,insa nu cunosti realitatile de aici.

 8. Anatol,
  da ce nu-ti place?Am expus si pareri,voi critica ceea ce cred eu ca tre sa critic.Si ce te supara critica mea?Pina la PMAN am de parcurs multi km,nu-mi permite buzunarul.Nu practic scrisul in pat,dauneaza sanatatii,tu poti sa o faci,e alegerea ta,pe mine nu ma intereseaza cum scrii tu comentariile:in pat,sub pat,pe masa, sub masa,la masa,dupa masa,in pod,pe podea…etc.Nici intr-un fel nu ma stradui sa-ti „dovedesc”desteptaciunea mea,spun ceea ce vad,gindesc,simt,retraiesc.

 9. SPARTACUS,
  absolut de acord cu ideile tale.

 10. Doamna Vitalia, azi imi vine f. greu sa cred ca MU-EM ar putea sa treaca pragul electoral. Doar daca cineva ma convinge ca Turcanu si Stepaniuc sunt niste lideri carismatici. Or azi in RM lumea voteaza leaderii si mai putin partidele. Dealtfel tot e posibil in tara minunilor.
  Daca nu se fac blocuri, PLDM odata ajuns in parlament ar putea sa faca alianta cu MU(in caz daca acesta va trece pragul). Si chiar daca va fi asa, Va avea acest cuplu majoritatea pentru a guverna?
  In situatia creata astazi, este nevoie de o alianta de cel putin 3-4 partide.
  Daca AIE se va dezmembra pana la alegeri, cele mai mari sanse de a fi la putere va avea troika PD-MU-PCRM.

 11. Am eu o presimtire ca PNL in alegerile din toamna ii va lua lokul lui AMN daca veti incepe a lukra. Cred ca ramineti incet kite incet unikul partid necompromis din acelea liberal-democrate, ultima speranta a valorilor nationale din MD. Sper ca veti ramine cinstiti si necorupti!

 12. Luluta , stilul tau de scris tare seamana cu a cucoanei , iubitoare de maidanezi, VP.Apropo, 2 copii sunt la spital , muscati de maidanezii din Chisinau .A dat „roade ‘ campania ei impotriva primarului, da ?Caci curatirea Chisinaului de maidanezi s-a stopat .A ramas sa fie muscata de caini si aparatoarea lor. DAR EA NU MERGE PE JOS PRIN CHISINAU , ASA CA II ESTE MAI USOR SA APERE CAINII.

 13. Dar bataie datii la toti, caci PLDM deja si-a adincit miinele deja pina la kot in rahatul in care comunistii s-au scufundat, pakat ca si dl Ghimpu incearca sa-l ajunga pe dl Filat

 14. La cele scrise mai sus as adauga ca odata trecut pragul electoral, PNL va putea sa aiba un rol decisiv la formarea unei coalitii. PNL va fi o garantie a democratiei

 15. COSTI,
  Luluta e bine cunoscuta de cucoana Chirita,eu nu am nimic cu d.Pavlicenco.Suntem persoane care gindim la fel.Mai sunt persoane care gindesc ca mine si ca D.Pavlicenco,cred ca nu tre sa te uimeasca sau sa gindesti ca e una si aceeasi persoana.Quand meme,nous sommes totalement differentes.

 16. COSTI,
  te du si-i intreaba pe acei copii de ce au fost muscati?
  Of,cum poti sa confirmi ca „Apropo, 2 copii sunt la spital , muscati de maidanezii din Chisinau .A dat “roade ‘ campania ei impotriva primarului, da ?”Cum vi-i draga sa incriminati lucruri,care voi singuri nu le credeti?

 17. Nu-mi place si mie ca maidanezii umbla in haite si de multe ori ii inkonjor si ma enervez ca in afara ca trebuie sa ma pezesc si sa fiu atent la diferiti narcomani, gopnici, si alte soiuri de ratati trebuie sa mai am si grija kiinilor, dar nu sunt deacord cu omorirea lor in kinuri, si in general Chortoaca e cel mai vinovat de declansarea acestui scandal din cauza populismului de care a dat dovada, haideti sa analizam putin problema maidanezilor se rezolva in permanenta de catre toti primarii, pe timpurile sovietice din ei faceau sapun „hoziaistvenoe milo 72%” mai faceau pomezi etc. Dar aceasta problema s-a agravat de kind a venit noul primar si a dat de incapacitate de a o rezolva in liniste, a lasat pina va ajunge la punctul culminant si acum hai sa-i omoare pe un capat, in diferite moduri barbare, eu cred ca el doar a pierdut fakind populism.

 18. Mai sus cineva ne-a convins ca 100% le-au cistigat alegerile; PCRM, Filat, Ghimpu, Urechianu si Lupu -toti dusmanii PNL. Chiar asa-i de slab PNL ca cu nimeni nu poate face coalitie. Sunt convins ca la urmatoarele alegeri PNL va avea 0,01 % din voturi. Prea destept este PNL pentru Moldova? Indirect tot poporul este socotit las numai o persoana este venita din ceruri. Poate acea persoana ori aceste persoane ale PNL trebue sa se intoarca in ceruri. Aici in RM si in Europa toti sunt lasi si au nevoe de medici !!!

 19. europa,
  „Chiar asa-i de slab PNL ca cu nimeni nu poate face coalitie.”–zau, nu stiu ce ai in vedere cind spui ca e slab?Probabil ai in vedere ca nu e umflat ca PLDM?Ai dreptate,nu e umflat.Nu are putere?-e normal sa nu aiba putere,caci nu face parte din AIE.Puternic este acela care are puterea de stat in maina si tot doreste sa stea cu ea in maina,sa nu o lase celorlalti.

  „nimeni nu poate face coalitie”-1-pentru ca astea de la PNL spun adevarul cum este,ce multor nu place;
  2-nimeni nu poate face coalitie din simplul motiv ca sunt avizi de putere,deviza lor”numai ei,nimeni altul”;

  „Indirect tot poporul este socotit las numai o persoana este venita din ceruri.”-da sunt lasi,vrei exemple?Vino in tara si ai sa vezi.

  -numai o persoana este venita din ceruri-
  -ori aceste persoane trebue sa se intoarca in ceruri-si totusi ce vrei sa spui?Esti confuz,de ce?Aici ti se termina gindirea,or ai nimerit in incapacitate?

 20. Pt europa

  PNL nu vrea sa se distruga AIE sau AIE sa aduca PCRM la putere. PNL vrea sa fie justitie si organele de stat sa-si faca datoria, nu sa persecute pe cei fara krisa. Altceva e absurd!

  Pt browser

  Dar cum spune ferm Ghimpu ca e corect ca Lupu sa fie Presedinte va place? Sau poate “fermitatea” lui vine de la faptul ca vrea sa ramina speaker cu orice prêt. Sa ramina, dar legal. In general, Ghimpu inca nu are curajul sa spuna ca Filat il va fenta.

  Pt bumbu

  Eu nu am ce astepta de la MU, eu nu am votat pentru PCRM, nici pentru MU, eu am chemat sa voteze lumea pentru PLDM si nu as vrea ca PLDM sa prieteneasca cu MU”, pentru ca iese ca am votat si pentru MU, nu?

  Pt Igor

  Ce a facut rau PD-ul pina acum? Daca a facut rau, de ce coopereaza cu el celelalte partide? Ce pirghii reale are PD astazi?

  De ce au intrat in impas, asa cum spuneti, toate organele abilitate ale statului, precum si justitia, care nu pot sa scoata pe masa Temidei macar un dosar, sa zicem, de ochii lumii”. Adica, stati un pic, ma intrebati pe mine ceea ce trebuie sa ii intrebati pe cei de la guvernare? Da, vad ca “totul ce se face astazi, este musamalizarea a tot ce s-a facut pana acum”. Si ce facem mai departe?

  Eu nu sint la guvernare sin u am asemenea putere sa “distrag opinia publica de la problemele vitale ale tarii”. Eu cred ca asta o fac astazi cu success guvernantii.

  Si cine imi spune mie de “capii locali, care stau si asteapta “revenirea lui Voronin” la putere”. Pain u eu am scris si despre asta? Nu am adus exemple, nu au fost suficiente comentarii aici pe blog? Si MAI-ul al cui e, ca cei din teritoriu nu se supun legii? Cind imi faceti programul de lucru – ca ma scol dimineata sin u stiu ce sa fac… sau de ce sa ma apuc…

  Pt Anatol

  Spre deosebire de unii din AIE, care se considera de centru-dreapta si coopereaza cu stinga, eu sint de dreapta sin u vreau ca dreapta sa colaboreze pe ascuns si in interes meschin cu stinga.
  Fraza “trebuie cumva sa se afirme si ea in fata lumii, altfel se da uitarii” o las, dar alta data vei discuta doar cu Filat pe blogul lui.

  Pt AntiEutanasiere

  1. Trimiteti-l pe Chirtoaca la spital sa vada ce nu a facut trei ani – nu a rezolvat problema ciinilor, nici nu a pornit-o, ca nu-l duce capul.
  2. Daca un om ucide un copil, inseamna ca trebuie sa ucidem toti oamenii?
  3. Lasa impresia ca chestia cu copiii muscati nu e adevarata, spune lumea ca nu sint prezentate toate datele. Nu se mai liniste-te Chirtoaca sa ucida ciini – o sa-l stringa de git pe lumea cealalta, numai ca el pare ateu.
  4. Parca il vad pe Chirtoaca vrind s amai fie 4 ani Primar, argumentind ca nu a apucat sa ucida toti ciinii…
  5. Sorry, nici eu nu am crezut ca o sa ajungeti pina aici.

  Pt europa

  Spunind ca “eu am propus si propun desfiintarea micilor partide care fac confuzie in politica RM”, spui o prostie mai mare decit se poate. Ce criteriu juridic mai e si asta “fac confuzie”? Poate cei de la conducere, impletiti cu mafiotii, fac confuzie? Dar stiati ca la Consiliul Europei exista o sensibilitate maxima legat de incercarea de a lichida partide? Vai de capul vostru, “democrati” si “liberali”…

  Pt Vlad

  Ma amuza de fiece data sa citesc ce putere atribuiti PNL. Mai ales, cot la cot alaturi de comunisti. Mi se pare ca astazi, ca si eiri, colaboreaza altii cu comunistii.

  Nu citesc flux, omega si nit-ul. Dar sa preia ei, daca presa verde cu este interesata… Eu fac ce doresc – scriu ce cred si nu ma intereseaza cine si unde preia. Pledez pentru libertate. Cititorul stie sa aleaga adevarul, nu trebuie sa i-l mestecati voi ca si comunistii. Apropo, m-a amuzat Luluta, amintindu-ne ca astazi comunistii s-au pitit in PLDM. Si ce vor face daca mine Filat nu va mai fi premier? Isi vor cauta alta krisa?

  Pt U.C.

  Si planul PNL este de a deveni un dus rece ca sa ii mai trezeasca din amortirea liberal-democrata pe cei care ne cred si pe noi adormiti. Lasati PNL–ul in pace – e prea „nesemnificativ” sa va pierdeti timpul cu el.

  Si inca ceva – nu vom tacea de frica bau-baului comunist. Noi ne spunem pozitia noastra fara a pleca de la ce spun altii.

 21. Pt nine gonte

  Poate devii lucida odata si odata? PNL – cum spuneti si voi – nu este important, nu? Nici eu, Pavlicenco, nu sint importanta, asa ati spus. Pai – cum, in acest caz, “aducem noi o mare dauna poporului”?

  Pt M.G.

  Nu eu spun ca Filat ar dori sa ajunga Presedinte. O spun oamenii lui in teritoriu. Si intreb – Petrache si Plugaru, iesind si propunind ca Ghimpu sa se retraga din functiile de speaker si sef de stat, ca sa devina Filat presedinte, s-a facut cu acceptul lui Filat sau nu?

  Pt luca

  Eu am nervii tari.

  Pt SPARTACUS

  Foarte adevarat. Ce facem? Eu, de exemplu, consider ca orice boala politica se poate rezolva prin transparenta si presa libera.

  Pt luca

  Totul depinde de bani. Hai sa judecam asa: miza lui Filat e ca Lupu va fi pedepsit de cei care l-au votat pe 29 iulie poentru ca a facut coalitie cu liberalii si, dezamagiti, nici pe comunisti nu-i vor vota, dar nici poe Lupu, ci pe … Turcanu. Dar AIE de ce sa se destrame?

  Pt Andrew

  Aveti dreptate. Daca am ramas noi pina acum cinstiti si eu mai am un an si trei luni de presedintie, nu mai ne compromitem noi in anul acesta.

  Pt Costi

  Eu merg in masina mea, altii, primari, merg avind soferi pe masini din bani publici si in stare de ebrietate… dar asta nu conteaza. principalul, cum considera primarii, e: „presa a vorbit de mine doua saptamini”.

 22. Nu ii inteleg pe mai multi vizitatori ai acestui blog, de ce sunt asa inraiti? Eu am 2 variante: sau sunt platiti si special intra sa vorbeasca de rau la fiecare artiicol indiferent de continutul acesteea si sa ponegreasca acest blog, sau sunt zombati de liderii partidelor din care fac parte? Eu de ex nu intru pe site-ul pcrm deoarece nu agreez politika nici liderul acestei formatiuni, asaca fiti amabili dragi prieteni si nu va comportati urit din anonimat, daca nu sunteti deacord cu informatia din articol exprimativa opinia mai inteligent si mai educat.
  Si o intrebare p/u membrii altor partide dekit pnl, de ce liderii partidelor voastre nu discuta pe blogul lor personal? Am intrat pe blogul dlui Filat si nu am vazut nici un comentariu la vrio stire. Cred ca veti fi bineveniti acolo sa laudati tot ce face si bine si rau. Si sa va mai laudati si felicitati reciproc ca sunteti membri pldm.
  Dna Pavlicenco p/u verticalitatea, caracterul dra de politician si pozitia ferma pe care o aveti fata de problemele din societate, care marii politicieni se tem sa vorbeasca un mare respect!

 23. flowers_of_liberty

  Salată de primăvară.

  Adevăr sau minciună bine împachetată?
  Cine-i drept? Lupu ori Filat.
  Cine va câstiga duelul? Guvernul ori Parlamentul? Filat pe de-o parte sau Ghimpu, Urecheanu si Lupu pe alta.
  Care vor fi primii ministri demisi?
  Care sunt următorii deputati PCRM care vor adera la MU?
  Cand va fi demis Filat? Care vor fi argumentele de bază ale demiterii sale?
  Vor fi în stare comuniştii rămaşi în PCRM să fie mai „buni” ca cei din MU-ul lui Filat?
  Vor găsi un limbaj comun între ei parlamentarii Mihai Ghimpu, Serafim Urecheanu, Dumitru Diacov si Marian Lupu?

  Si ultima.

  Of…
  Ce va zice lumea despre o nouă alianţă de guvernare cu Filat, MU si Untila, Colesnic în opozitie sau viceversa cu Ghimpu respectiv PL, Urecheanu (AMN) si PD cu Lupu în opoziţie?

  Oricum este evident, Lupu cu oaia, pardon leu cu leu (de fapt, pretinsi lei) nu se vor împăca niciodata… Istoria nu cunoaste precedente. Poate Ucraina, dar mai e de vazut cu Ucraina. In Romania Geoana s-a vandut pe doi bani! În R.M. se anunţă un iarmaroc de zile mari.

  Satul arde, iar baba se piaptănă.

 24. Personal cred ca PNL nu e cu nimik mai rau dekit alte partide, desigur ca nu are echipa PLDM-ului dar dekit PL precis nu e mai rau, nu mai vb de AMN, PD si altii. Asa ca as sugera la toti anticomunistii nu sa ponegreze, dar sa sustina PNL caci poate intradevar fi in parlament o balanta, p/u a nu permite inka un fenomen Rosca&pcrm.

 25. Pt Andrew

  Mersi pt incredere. Asa este.

 26. flowers_of_liberty

  Si mai vreau sa-mi verific memoria sper să nu mă trădeze şi să redau versurile lui Mihai Eminescu
  Ai noştri tineri

  Ai noştri tineri la Paris învaţă
  La gat cravatei cum se leagă nodul
  Si-apoi ne vin si fericesc norodul
  Cu chipul lor istet de OAIE creaţă

  Vorbesc pe nas..
  Ca saltimbanci se strâmbă
  Stâlpi de bordel, de crâşme, cafenele
  Si viata lor ei n-o trăiesc
  Si-o plimbă
  Apoi pretind de-a fi pe cerul tarii
  Stele.

 27. flowers_of_liberty

  Ai noştri tineri la Paris învaţă
  La gît cravatei cum se leagă nodul,
  Ş-apoi ni vin de fericesc norodul
  Cu chipul lor isteţ de oaie creaţă.

  La ei îşi cască ochii săi nerodul,
  Că-i vede-n birje răsucind mustaţă,
  Ducînd în dinţi ţigara lungăreaţă…
  Ei toată ziua bat de-a lungul Podul.

  Vorbesc pe nas, ca saltimbanci se strîmbă:
  Stîlpi de bordel, de crîşme, cafenele
  Şi viaţa lor nu şi-o muncesc — şi-o plimbă.

  Ş-aceste mărfuri fade, uşurele,
  Ce au uitat pîn’ şi a noastră limbă,
  Pretind a fi pe cerul ţării: stele.

  Sorry,
  Ai nostri Tineri în original

 28. De la o vreme incoace tot mai mult ma pun pe ginduri, oare nu o fi Filat&co mai rau ca Rosca? Cum se zice oamenii hitri se invata pe greselele prostului, ma tem ca sa nu se incerce o schema si mai diabolika dekit a fost fosta alianta ros-oranja, lukru imposibil in alte tari normale, unde democratia oranja sa se alieze cu urgia rosie, dar in fine in tara minunilor RM se poate vedea de toate. Si in genere tot mai mult ma mir de kite iese la iveala, nici nu stii pe cine sa-l mai crezi, comunistii in campaniile electorale spun de 10 ani ca cu ei vom ajunge in UE si tot nu mai ajungem, Filat spune sa votam „Moldova fara Voronin, Moldova fara comunisti” ca apoi sa ajunga la guvernare si sa-i primeasca cu colac si sare pe toti comunistii dezamagiti ca PCRM a pierdut puterea, cum a facut-o si Rosca, Ghimpu care spunea in campaniile electorale ca prioritatea PL-ului este unirea cu rom, ca apoi sa ajunga sa stea cu o buka in fotoliu de presedinte de tara si alta buka in fotoliu de presedinte de parlament si cu picioarele intinse in fotoliu de presedinte de partid si cred ca daca ar avea cu ce sa mai ajunga statea si in acel de presedinte al consiliului municipal si sa declare ca unirea nu va avea lok niciodata, Petrenc(o)u marele istorik si aparator a sg nu stie ce, un bun prieten cu Pasat securistu, acel care i-a suflat in bors lui Ciubais atitia ani, ca acum sa revina la fostul serviciu, care vrea sa condamne regimul comunist,dar apoi sg recunoaste ca a avut legaturi si ii slujea pe vremuri fostilor comunisti-securisti din fosta URSS, de Diacov… il stim, cred ca unicul care nu se ascude dupa deget si in fata recunoaste ca e cu acel care e la putere.

 29. europo-o-o-o-o,
  unde esti? Citeste poezia lui Eminescu adusa aici de flowers_of_liberty, la singur iti vii in fire. Mai fa bai dimineata cu apa rece si nu mai ai nevoie de medic.

 30. Lucruri înteresante se petrec la noi. În toare statele foste satelite ale URSS are loc desecretizarea listelor agenţilor CGBului sovietic, iar la noi se zvoneşte precum Pasat a transportat arhiva CGBului Moldovei în Rusia, dar sînt de părerea de a insista către noua guvernare să desecretizeze aceste liste şi să le publice cel puţin ca în Romania ca exemplu. Alt moment îneresant şi neclar – omul de afaceri Român Dinu Patriciu – l-a susţinut în alegerile Preşedintelui Romaniei pe Mircea Geoană opozantul lui Băsescu, iar în Moldova pe Filat ?

 31. d-na pavlicenco . nu spun ca Filat aste e nusitu ce , dar nu suport un singur lucru pe care il face-ti .. acum criticati pe toti si nusitu ce .. de ce nici nu va auzea-ti pe timpul comunistilor? …

  Fiecare om are parerea sa dar eu totusi cred ca cite minusuri are filat oricum e primul politician din RM in ultimii 20 ani care macar ceva face … nu zic ca sunt total multumit dar totusi e un inceput …
  Daca 8 ani de stagnare va placut atunci i-mi pare rau ca exista asa politicieni … ce zice-ti poate gasiti fonduri si cumparati nit ? … ce faceti dvs e la fel ca si ceea ce face nit …

 32. Pt Evolution

  daca eu nu am fost auzita pe timpul comunistilor, care nu am votat pe 4 aprilie 2005, care am cerut sa fie creata o Comisie d emedici independenti sa analizeze starea mintala a lui Voronin, o Comiei sa analizeze legalitatea averilor familiei Voronin, care ma judec cu Voronin la CEDO, dupa ce m-a ponegrit urmare a acestor demersuri, daca nu stiti ca din cauza asta si pentru ca am „felicitat” populatia RM ca Oleg Voronin e miliardar in dolari s-au anulat transmisiunile in direct ale sedintelor Parlamentului – nu am ce sa va spun. Ori sunteti rau intentionat, ori neinformat, ori – nu mai stiu.

 33. si cum deamu fiecare prost se ride de averile lui oleg voronin dar nici intr-un dosar de spalare de bani nu-l pot acuza ….

 34. Pt Evolution

  Corect, au furat miliarde, dar stau bine mersi si rid de noi.

 35. nustiu ce face procuratura si MAI cel putin au inceput ancheta impotriva Gheorghe Papuc și Vladimir Botnari dar pentru neglijenta in serviciu )) asta e de risul cinilor… chiar daca ii gaseste vinovati si ce o sa primeasca o amenda usturatoare nu si ce eu cred ca au de unde sa plateasca … imposibil in atita timp sa nu se fi facut investigatii din in ceea ce sa intimplat pe 7 si in cazul clanului voronin .. eu cred ca ei asteapta anticipatele ca sa distruga comunistii atunci inainte de alegeri.. alta explicatie nu am .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *