Liberalism democrat sub amenintarea Kalasnikov-ului?

hora-uniriiDeplasindu-ma aproape zilnic spre capitala, imi pun viata in pericol politisti+mascatitrecind pe la postul politiei auto la intrarea dinspre Strasenilor. Dis-de-dimineata un sergent ori doi stau la intrarea in Chisinau, pe strada, cu arma-automat Kalasnikov, oprind transportul ce intra in oras. Cit de regulamentare sunt aceste interventii ale sergentilor este o alta tema, ce tine de legislatie, de Codul Administrativ si chiar de Codul Penal. Aceasta pe mine ma deranjeaza mai putin.

Ma deranjeaza mai mult faptul ca eu, cetatean liber, cu drepturi constitutionale depline, sunt stresat zilnic de teava  Kalasnikov-ului din mina sergentului, ce are niste instructiuni: cind si asupra cui sa scuipe plumbul nimicitor. Probabil ca exista citeva date referitor la intentia structurilor criminale, inarmate si ele  (bineinteles, tot cu arme-automat), ce vor sa patrunda in oras. Si, atunci, ma intreb: acest sergent a trecut el oare testul starii sale psihologice, are oare Dumnealui raspunderea respectiva, instructiunile urmate si, respectiv, posibilitatile reale de a-i depista cu precizie pe acesti teroristi si de a-i opri cu arma Kalasnikov?

Personal ma indoiesc. Eu, barbat trecut prin mai multe, simt cum ma trec fiorii cind sergentul cu arma-automat se uita prin fereastra microbuzului, cautind ceva. Dar daca a gasit? Dar daca doar i s-a parut ca a observat oarecare miscari suspecte? Va trage ori nu va trage, ne va culca la pamint ori poate mai are si vreo grenada? De ce eu, om liber, sunt stresat zilnic numai de la gindul ca sergentul respectiv nu este ideal si ca poate admite o eroare? Dar cum e cu femeile insarcinate, copiii, cu domnisoarele mai slabi din fire, cind vad arma-automat si stiu ca e predestinata cuiva? Exista sau nu eventualitatea unei erori? De ce, totusi, e necesar acest Kalasnikov? Noi locuim cumva in Irak, Afganistan ori Somalia? Si, daca exista un pericol real, de ce nu stau soldati ori politisti cu arma-automat in fata Guvernului, a Ambasadelor ori chiar a Ministerului de Interne? Probabil ca, prin aceasta actiune, se urmareste altceva – de a influenta psihologic asupra cuiva… Insa eu, personal, nu doresc sa fiu influentat psihologic cu arma-automat Kalasnikov in tara mea, in fiecare dimineata, cind merg la o zi grea de munca.

Ion Dragutan

NOTA:  Sper ca autorul acestor rinduri sa nu fie amenintat cu moartea, asa cum au fost deja amenintati doi lideri ai Filialelor teritoriale ale PNL. VP

Loading Facebook Comments ...

64 Comments

Add a Comment
 1. Stimata V.P. in Europa zilnic la gare si in alte locuri sunt in serviciu persoane inarmate cu arme-automate mai moderne si mai periculoase. Niciun cetatean nu s-a plins pe asa ceva. Trebue sa acceptati toate conditiile de securitate care exista in Europa. Un lucru imi pare rau ca sub orice informatie idirect AIE este criticata. Cand ei vor fi si apriciati pozitiv pentru totul ce fac pentru acest popor. Bravo AIE pentru curajul de-a moderniza RM. Bravo ca reformele politice si economice incep sa-si arete efectele pozitive.

 2. Pt europa

  Si care e problema? Va place, sa stea. Dar oamenii au dreptul la libera exprimare a sentimentelor lor.

  Asta AIE nu are nevoie de libera exprimare. Noi inca mai avem.

  Si inca ceva. Pai, cum asa? La Putere sint unii, iar noi sa ii criticam pe altii? Nu e de ajuns ca presa noastra e pe butuci si nu are identitate, nu se poate ridica din genunchi din fata lui Filat-Berlusconi, Liderul maxim peste toata presa moldoveneasca, acum, adica, nici pe bloguri sa nu vorbim de unii din AIE?

 3. Problema este ca noi toti am terminat scoala comunista, inclusiv si V.P. Dreapta noi am format-o pentru a face concurenta stingei extremiste. Toata lumea este la curent ca criza politica nu-i rezolvata definitiv. Daca sunteti de dreapta trebue ori este de dorit sa contribuiti la rezolvarea crizei. Poporul a creat AIE, deci poporul are nevoe de protectie mai mare.

 4. Eu, in Romania, nu am avut niciodata spaima de politistii sau jandarmii inarmati. In primul rand am vazut asa ceva ff rar (cu arme de razboi) si in al doilea rand, cand i-am vazut nu erau mai putin de 3 (unul cu ak si ceilalti fara). Pe timpul lui Ceausescu si cativa ani dupa aia erau patrule formate din o bucata militian cu pistol si o bucata militar cu ak. De intimidare. ‘mi place sa cred ca la noi(Romania), chiar daca sunt trupe inarmate cu scule de asalt, sunt destul de bine pregatite incat sa nu sperie lumea decat in cazuri extreme.

 5. # europa spune:
  26 February 2010, la 01:01

  in Europa…persoane inarmate cu arme-automate …trebue sa acceptati toate conditiile… care exista in Europa. Da la noi in Europa…. Si tarul Nicolai I spunea: noi, Nicolai I

 6. Cu ciinii ati dat-o-n bara… acum te-ai apucat de soldati cu arma in mina! oh boy,… In politica e diferit, stimata doamna: Cea mai periculoasa arma la sergent nu e intre miini, ci intre picioare! Si atunci cind nu deschizi gura pe blog cum trebuie… alegatorul e dezamagit… Concluzia? Luati exemplu de la Lupu

 7. In orice tara „normala” politia este o structura civila, subordonata altor structuri civile, si ii este INTERZIS prin lege portul si uzul de armament „militar”. AKM-ul este considerat arma de asalt. In general, politia, chiar daca foloseste armament, acesta trebuie sa aiba o capacitate letala cat mai redusa.

  Si asta pentru ca politia are ca sarcina principala apararea ORICARUI cetatean (chiar si infractor), si nu „lichidarea” lui.

 8. luativa de mina cu maia laguta si inainte spre guvern, primarie,etc
  succes 🙂

 9. Toate prostiile le puneti pe blogul d-stra corect a spus cel de mai sus luativa cu Laguta de mina,sunteti penibila Dna!

 10. D-na Pavlicenco, ce parere aveti despre cedarea Palanca care este pregatita de guvernul Filat? Cum credei, vor mai urma cedari?

  Se spune ca urmatoarea potentiala cedare la Novodnestrovsk, va avea urmari serioase ecologice, in particular nu va ajunge apa potabila in Chisinau.

  Multumesc anticipat.

 11. Pt Marinar

  Imi pare rau ca si parerea mea e ca si a celor care au protestat ieri, dar eu nu i-am vazut nici la televizor, mi-a spus sotul, dar cred ca e nevoie d emai mult dialog si transparenta in societate. Poate de inceput discutia cu ucrainenii privind retrocedarea teritoriilor romanesti, impreuna cu Romania, care trebuie sa si-i faca aliatio pe cei de la cancelariile europene. In general, parerea mea e ca Transnistria e mai bine sa o ia Ucraina decit Rusia si noua=Romaniei sa ne cedeze teritoriile istorice facute cadou Ucrainei in regimul sovietic.

 12. Care e problema? La Turnul Eifel din paris fac servuciu niste soldati mascati, negri de culoare, cu automate. Privind la ei, inteleji, ca liber te poti ridica pe turn, ca este paza si esti in singuranta. Alta e problema la noi. Nu AIE a educat acesti umili politisti care cersesc niste bani de la soferi, nu AIE a crescut acesti paraziti ai societatii si in 6 luni nici in 2-3 ani aceste lepadaturi de politisti nu vor fi educati. E nevoe de o noua jeneratie de politisti: culta, ordonata si subordonata legii. Asta e problema!

 13. Cel mai bun mod de a te promova este acela de a aparea ca victima. Nu-i asa?

 14. Pt DDD

  Nu stiu legat de victima ce spuneti, dar mi s epare ca Dorin Chirtoaca a tot folosit din plin aceasta cu bradutul si cu pensionarii care il trag de haine prin centru. Nu vi s epare, daca va tot intereseaza subiectul?

 15. Pt Tolea

  Si care e problema? Va place, sa stea. Dar oamenii au dreptul la libera exprimare a sentimentelor lor.

  Asta AIE nu are nevoie de libera exprimare. Noi inca mai avem.

  Si inca ceva. Pai, cum asa? La Putere sint unii, iar noi sa ii criticam pe altii? Nu e de ajuns ca presa noastra e pe butuci si nu are identitate, nu se poate ridica din genunchi din fata lui Filat-Berlusconi, Liderul maxim peste toata presa moldoveneasca, acum, adica, nici pe bloguri sa nu vorbim de unii din AIE?

 16. Simpla afisare a unei arme de campanie , duce cu gindul , orice vizitator , ca se afla intr-o tara cu regim militaro-dictatorial , unde este bine sa taca si sa iasa cit mai repede !Gresesc cu ceva ?Cine a vizitat unele tari , iar la intrarea in ele , erau organe de ordine , inarmate pina in dinti , cum s-au simtit in acel moment , in subconstientul lor ?Eu am vazut , iar in om , apare instinctul de autoconservare , deoarece se simte amenintat tot timpul !

 17. Cred , ca, in actuala R.MOLDOVA , incet-incet , se instaureaza noul comunism , cu fata umana , si ca sa revin la ce spunea cindva LENIN: sa va fereasca D-zeu , sa fiti condusi de proletarii burghezi !!! Sunt un om democrat , pina in maduva oaselor , dar anumite actiuni , sau miscari , facute in R.MOLDOVA , nu prea imi miros a bine ! Numai bine .

 18. „Poporul a creat AIE, deci poporul are nevoe de protectie mai mare.” Ha-ha-na! Chestia cu poporul e bună de tot. De parcă „poporul” şi nu Rusia, sătulă de Voronin până în gât, de „finturile” sale imprevizibile, i-ar fi sugerat lui Lupu să meargă cu Urechean şi Filat (în ecuaţia AIE Ghimpu mai puţin contează, oricum el nu are încotro).

 19. Il cunosc pe Ion Dragutan.Este tot un Gica Contra ca si VP! In prezent PNL duce o lupta acerba impotriva AIE.Crede ca in acest mod vor veni in Parlament sau la putere, dar se insala amarnic. VP va duce PNL-ul la desfiintare. Tot raul spre bine, caci lumea se va dezmetici in aceasta perioada grea de „pornire” a democratiei in RM, care si cat „costa”. ISI VOR DA ARAMA PE FATA INCA MULTI PRETISI LUPTATORI DE DREAPTA , CARE FAC JOCUL STANGII LUI VORONIN.

 20. Doamna V.Pavlicenco numai probleme faceti la toti acela nu e bun, celalalt nu stiti ce pe toti i numiti cum va place intradevar sunteti ca si Laguta. Ea din culoarea alba spune ca e neagra si toti trebue sa spune ca ea.

 21. Pentru nine gonte

  Pai asta e. Ca nu aveti contraargumente si treceti la atacul contra persoanei. Sinteti jalnice.

 22. Pt igor

  Eu nu am prea inteles ce ai biiguit, dar te intreb, de unde ai luat ca „toti trebuie sa spuna ceva intr-un anume fel”? Am intrat cu kalasnicov in casa dumitale si ti-am cerut sa spui ca mine ceva? Pai, voi, care va credeti necomunisti, sinteti ca si ei, cel putin: credeti ca veti „indrepta gindirea oamenilor” cum i se pare unui igoras amarit sau dorinel zapacit… Pai sa va tot dau eu lectii de pluralism de opinii???

 23. D-mna eu ma simt in siguranta cand sede un politist langa mine fie el si cu kalashnicov principalul sa fie de buna credinta. La noi se fur mashini si alte lucruri din oras si la posturile de politie se pun ofiteri cu kalas… de oarece sa-i retie pe cei care doresc sa iasa cu obiectele furate aceasta se face si pu paza ta.

 24. pt europa, Asculta fatuco spune-mi o gara unde stau cu arme politisti in europa. eu sunt sigur ca tu nici aer de europa nu ai mirosit. din brussel pana in bratislava si din rostok pana in firenze, eu nu am vazut in gari politisti inarmati cu semi automate, maximum un pisto si ala nu la vedere, asa ca te rog termina cu prostiile. mai sunt si oameni care traiesc aici in europa si au iedei cum e viata aici. si desigur niciun cetatean nu se plange, pt ca aici politia chiar protejeaza cetatenii, la noi lumea se teme mai tare de politisti decat de fosti detinuti. trage concluzia

 25. CRISTIAN:

  Un sincer bravo pentru comentariul tau, referitor la un aspect ! Nu vreau sa creada dna la care i-ai pronuntat nyk-ul ca sunt impotriva ei, dimpotriva, din antagonisme se naste sintagma revolutiei ideologice ! Iar ideologia, care trebuie asimilata, in timp, in R.MOLDOVA, trebuie sa fie ceea a democratiei, bine inteleasa, a EUROPEI !

 26. Pt farg

  Si aveti, probabil, un aparat de detectat ca politistul „e de buna credinta”?

 27. @Cristian…BRAVO !
  Vezi ca pentru multi de la noi UE inseamna: libera circulatie prin tarile Europene, ca sa aiba posibilitatea sa-i ingrijeasca pe toti batranii, dintr-o tara-n alta (sa le sterga rahatul la fund)…si atat !

 28. @Cristian: stai prietene, ca nu-i chiar asa! Din pacate democratia, libertatea, linistea, trebuiesc aparate si cu arma, cateodata!

  De exemplu, daca mergi in Paris, e aproape imposibil sa nu observi in zonele turistice patrule ale, atentie!, Legiunii Straine, fiorosi si inarmati pana in dinti cu Famas-uri si cu niste pistoale pe care n-am reusit sa le identific, pentru ca erau in toc, dar aparent niste Beretta 92. Chiar daca nu opresc si nu deranjeaza pe nimeni, nu sunt foarte discreti, pentru ca (si) asta e rolul lor, unul de descurajare.

  Nu ma intelege gresit, urasc statele politienesti. De fapt, cred ca asta are in vedere si autorul articolului, faptul ca politisti inarmati cu AK-uri te opresc si te legitimeaza. Asta nu cred ca il face pe autor opozant al ideii ca politistii trebuie sa fie bine echipati. Cred ca vrea doar sa nu fie asa de deranjanti si sa nu iti dea impresia cand te plimbi prin Chisinau ca e o tzara in stare de razboi.

  Am vazut filtre de politie si in Romania, dar sunt foarte rare si sunt foarte discreti. Mai exact, langa masina politiei rutiere, ai sa vezi in unele cazuri , in imediata apropiere, o masina plina cu jandarmi, dar n-ai sa-i vezi fluturandu-si armele pe la nasul tau. Ei intervin numai daca este absolut necesar. Din fericire, din cate cunosc, au cam stat degeaba pana acum, sper asa sa fie si in continuare. Rareori s-a intamplat ca vreun dement care bause si nu a oprit la semnalul politistului sa fie scos de urechi din masina de jandarmi, cam asta a fost rolul lor si sper sa ramana asa.

  In cazul de la Brasov, cand un cetatean moldovean a impuscat angajatii de la o casa de schimb, intr-adevar, pana l-au prins, umblau politistii inarmati, dar nu opreau lumea pe strada.

  In fine, cred ca asta e si ideea postarii d-nei Pavlicenco: cert este ca e nevoie de politie in MD, ca peste tot, dar si mai cert este ca ei ar trebui sa lucreze in beneficiul cetateanului, nu sa-l deranjeze si poate-poate, mai pica de-o spaga.

 29. Cam s-a marit numarul turbatilor in Moldova. Maidanezi cu alte fiinte turbate sunt foarte periculoase pentru societate. (vorbele celui mai bun judecator din RM, dupa Voronin). Societatea are nevoe de-o protectie mai mare de ei, prin arme-automate. Voi ce nu sunteti din societate. Eu de exemplu nu suport nici unii, nici altii turbati, cineva (natalia) mi-a spus ca nu suporta oamenii turbati (care sunt flaminzi) iar altul nu supoorta maidanezii turbati. Lumea normala trebue protejata de lumea cea turbata. Sistemul comunist va poate asigura o asa lume. Educatia comunista, ca intr-o puscarie, va place fara arme, fara concurenta, fara turbati, fara presa, fara … Dar si cu o frontiera, care sa va separe de lumea libera. Frontiera comunista si gindirea ei este ceva din trecut.

 30. @Toka, esti pe langa subiect. m-am referit la gari. dac citesti mai atent o sa observi ce am invedere. plus am vb de armamentul din dotare,cand am fost in paris, nu tin minte sa vazut semi-automate la gara, nici la aeroport. 2 si chiar dac sunt, de politisti din europa pe strada cu arme, nu te temi, ei chiar sunt in protectia cetatenilor, exeptie o face romania si bulgaria, care mai au de lucrat la acest capitol.

  @europa, asculta provincialo ai fi fost o propagandista perfecta in regimul lui stalin. si inca un lucru esti departe de subiect. hai la pupat politia, dac politia era respectata in moldova, asa articole nu aparea, cu arme sau fara arme, ei inspira frica in cetateni. chisinaul nu-i cabulu pierduto, nu sunt nevoie de kalasnikov pt a partula strazile si alte chestii de genul. democratie inseamna ca fiecare are drept la opinie. nu doar chirtoaca filat, sau voronin

 31. Imi displace total atacurile asupra noii guvernari ,in primul rind in cele citeva luni acestea au facut mult mai mult decit comunistii in 8 ani si este clar cuiva nu le convine nu inteleg de ce si D-nei Vitalia Pavlicenco.In ceeea ce priveste Filat cred ca acest om merita un pic macar de respect pentru munca sa si ardoarea cu care se incadreaza in rezolvarea problemelor .E greu sunt deacord ,dar ce ati vrut dupa ce am fost furati timp de 20 ani miseleste de toti precedentii guvernanti.Cit despre politistii cu arme as zice urmatoarele, in timpul a 8 ani am vazut de ce sunt in stare de tortura ,de tilharie de maltratare si ascunderea probelor ,dar sper eu ca reforma in MAI se va finisa si atunci politistii vor intelege ca sunt in slujba de a apara societatea nu de a o terorizeze.

 32. Ascult in direct sedinta parlamentului .Ce frumos, direct , patriotic a spus Filat:”CEI CARE SI-AU DAT VIATA PENTRU INDEPENDENTA SUNT EROI , SI , NICI INTRUN CAZ, VICTIME”.Se dezbate o hotarare prin care sa se comemoreze eroii de la Nistru din 1992.E clar ca comunoizii , si aici il includ si pe Marian Lupu , care „a batut campii” invartindu-se in jurul cozii, sunt impotriva.Dar de ce nu merg la Tiraspol sa vada ca smirnov i-a facut pe cazacii de pe Don , care ne-au ucis copii pe pamantul nostru , eroi. MOLDOVENI, TREBUIE SA AVETI DEMNITATE !

 33. Nina,
  comunoizii si Lupu… in aceeasi cusca educati, din aceesi treuca hraniti… Lupu vrea sa treaca marea in doua luntri??? Sa vedem!
  Oricum Adevarul si Dreptatea va triumfa.
  Dumnezeu nu va mai lasa acest popor sa fie in continuare umilit, desconsiderat si discriminat de cei ce ne vor, prin saracire intentionata sa ne conditioneze sa emigram, sa parasim Moldova si sa fie distrus genofondul populatiei autohtone.

  NU VOM EMIGRA si NU VOM CEDA. Vom sustine pe liderii nostri care sunt intr-adevar onesti!
  Traiasca Filat si Ghimpu! Traiasca UNIREA!

 34. pai care-i problema: las sa stea acasa sau sa se inarmeze shi el. 🙂
  dar daca la modul serios , trebuie sa ne uitam la articolul asta ca la ceva steril ca shi multe alte articole, imi pare rau ca incarcati blogul shi site-ul unimedia cu astfel de „temeri”, undeva persista si logica in articol dar nu cred ca merita,ca mesaj e aproape nul. mai bine atsi incepe o campanie contra agentiilor de securitate private a caror agenti sau paznici umbla ziua ameaza mare prin oras cu ak47 la briu, asta cred ca e mai periculos

 35. „Ion Dragutan” e un nou pseudonim, dna Pavlicenco ?
  Daca e o alta persoana atunci poate l-ar consola faptul ca in Europa politistii inarmati pana-n dinti poti fi vazuti foarte des. Germania, UK sau Olanda, nu prea conteaza unde, difera doar amunitia. Dupa mine cei mai ‘dotati’ pareau a fi cei din UK 🙂

  @Cristian. Tu in ce tara stai? Doresti sa vezi politisti inarmati iata niste locuri unde le poti vedea in fiecare zi:
  London Gatwick, London Heathrow, London Victoria Station, Frankfurt Airport, Frankfurt Hauptbahnoff, Amsterdam central station, Rotterdam central Station, Schiphol Airport, Geneva Airport, Geneva Gare Carnavan.

 36. lasati-o mai moale,destinsa doamna Pavlicenco. Ati debusolat toata lumea cu concluziile si parerile deochiate pe care le tot insirati prin media, deja nu mai reusesc sa urmaresc firul pe care il duceti si de fapt pentru cine lucrati.scuturati-va de paie si daca intr-adevar doriti bine acestui pamint faceti si ceva productiv. multa bafta in a face si bine!!!

 37. Nu-l cunosc pe autorul acestui articol, dar asa aberatii oformate in forma de articol nu am citit demult – chear m-am ris cu lacrimi. Mai ce gingasi si plapind mai sunteti de va stresati vazind un AK- 74 – interesant prin ce ati trecut (deoarece ati afirmat ca a-ti trecut prin multe). Dar daca va trebui sa luati acest automat in miina si sa va aparati tara ? Atunci cum ?
  I-a auziti ce zice „stresatul”, cica sergentul poate sa aiba si grenade – sa mori de ris. Bombe atomice are sergentul – Domnule Ion Dragutan – si rachete „Tomahawk”.
  Mai departe si mai adinc dezbate autorul, cica acesta actiune urmareste ceva – da Domnule Ion urmareste – fiti cu ochii in patru sa nu cumva sa dea navala tatarii. Tot el – cica nu vrea sa fie stresat in tara lui, accentuind „in fiecare dimineata” – se vede ca seara autorul o ea pe jos peste vai si peste coline si inconjoara tiris pe brinci postul de frica sergentului. Chear mi-i mila de om sa mergi atita pe jos – trebuie de spus sergentului sa ascunda automatul de ochii omului.
  Totodata vreau sa va intreb ceva Domnule Ion- vad ca sunte-ti specialist in materie. Dar nu va streseaza faptul cite arme individuale detin legal citeva mii de cetateni (eu de exemplu detin doua), dar cite sint detinute ilegal dupa conflictul transnistrean ?
  Eu va sugerez sa incercati sa scrieti ceva umoristic- cred ca o sa aveti succes.
  Eu comentind acest articol nici nu vreau sa-mi dau silinta sa argumentez partea legala a intrebarii abordate, sa-i indic despre instructiunile tuturor organelor de forta despre paza obiectivelor, despre articolele din lege ce tin de aplicare si folosirea armelor de foc, despre controlul psihologic si psihiatric la eliberarea permiselor de arma si etc., deoarece nu merita – a-ti scris niste prostologii.
  Ei dar daca sa lasam glumele deoparte – ce chear nu aveti ce probleme aborda in afara de aceste aberatii ? Poate va mai ghinditi un pic.

 38. ))))))))))))) Am mai omis un specialist sugubats- EugenRo – ia ce zice si asta – „AKM-ul este considerat arma de asalt”. Dar M 16 A1 al politiei din SUA de care este considerata ?(mai priveste filme – omule), dar HK G 36 al politiei din Germania sau HK MP 5 mai la toate statele europene ?
  Si mai departe – umor curat, cica „armamentul trebuie sa aiba o capacitate letala cat mai redusa” – maladets – trebuieste o initiativa legislativa – sa inarmam politia cu prastii – )))) nu vor stresa oamenii si mai ieftin ne tine – fiecare si-o face singur. Si munitii nu trebie sa cumparat – bogdaproste in Moldova pietre avem cite vreai.

 39. Pt browser

  Iti spun o data. O singura data. Eu nu am decit un nume pe blog. Vitalia pavlicenco. Si cine vrea sa verifice o poate face, am inteles, prin metode de Internet sau poate vebi la mine sa ii arat prin administrator ce vrea el. Eu nu vreau sa mai aud aberatii d eacest gen. Foto lui Dragutan se afla aici http://pnl.md/index.php?option=com_content&task=view&id=475&Itemid=1

 40. viorel spune:
  Eu comentind acest articol nici nu vreau sa-mi dau silinta sa argumentez partea legala a intrebarii abordate, sa-i indic despre instructiunile tuturor organelor de forta despre paza obiectivelor…

  D Viorel nu-i clar la care OBIECTIVE vă referiţi.

  Poate la Preşedenţie sau Parlament.
  În acest caz sunt deacord cu d-stră.
  Numai că la 7 aprilie organele de forţă au cam ignorat instrucţiunile.
  În schimb şi-au reamintit de ele în noaptea din 7 spre 8 aprilie.
  Apropo care obiective păzesc organele de forţă la întrarea în Chişinău dinspre străşeni?
  Un criminal poate folosi zeci de întrări în Chişinău , care ocolesc posturile de poliţie.
  În schimb transportul rutier, mai precis microbusele particulare care transportează pasagerii nu pot ocoli ruta.
  Anume această categorie de transport precum şi autovehicolele cu numere străine şi este vînată de aceşti bravi colaboratori ai organelor de forţă, care trebue să fii foarte naiv să nu coinştientizez scopul acţiunilor col. de poliţie.
  Da arma e clar pentru ce.
  Văzînd arma în faţă,orişice persoane i se moae picioarele şi devine mai vorbăreţ. Conducătorii auto cunosc situaţia.
  Dacă nu am dreptate opriţivă lîngă aşa fel de post şi urmăriţi, care categorie de transport este mai des oprită.
  Şi întrebarea e pusă corect.
  Cu ce drept sunt supuse controalelor permanente microbusele la întrarea în Chişinău de col. poliţiei înarmaţi pînă în dinţi,de parcă în ţară s-a declarat stare axcepţională?

 41. doamna VP santeti din ce in ce mai ridicola la fiecare postare pe blog. mai intru shi eu pentru a ma tavali pe jos de ras de la „luarile” dvs de atitudine.

 42. Pt VS

  Tavalitul pe jos de ris face bine sanatatii. Ar fi bine sa fii recunoscator.

 43. Aveti dreptate, chiar merci.

 44. cineva (natalia) mi-a spus ca nu suporta oamenii turbati (care sunt flaminzi) iar altul nu suporta maidanezii turbati.

  Europa, eu ti-am mai dat intrebarea, cum se numeste acea boala, cand ti se nazare?
  I-ti citez fraza mea: mai repede ma voi descurca intr-o haita de caini flaminzi, decat intr-o haita de oameni flaminzi.
  Zici ca te afle in centrul spiritual ai EU? Dar acele”spirite”, cand ti se nazare cravate rosii, lanturi, caini turbati si oameni turbati se numeste sizofrenie……
  In urechi nu-ti vuieste a Интернационалl? „Вставай, проклятьем заклеймённый, Весь мир голодных и рабов?”

 45. pentru Mihai Morteanu. Comandante, ia miine si treci pe la o librarie si procura o cartulie, se nuemste „Organe de ocrotire a normelor de drept” – manual la aceiasi disciplina – se preda la anul I – la orice facultate de drept. I-ti spun din start – costa in jurul a 30 lei si nu-i groasa. Ia si citeste-o mai intii si mai apoi discutam. )))) Eu vinerea nu dau lectii private la aceasta disciplina.

 46. ah da tot pentru Mihai Morteanu – intra pe http://www.justice.gov.md , da-i o cautare si vezi Legea cu privire la politie art.14-17 asta ca sa nu mai astepti pina miine – mai stiu n-ai mai gasi librarii.

 47. Da în privinţa că totuşi arma se foloseşte nu în calitate de jucării la grădiniţe, ci un scop anumit de a preîntîmpina, de a ameninţa , de a lichida în caz de necesitate, am simţit-o pe pelea mea.

  Încă prin anii 1995, traversînd frontiera spre Romînia cu autovehicolul personal am fost ameninţat de către poliţistul de la frontiera Romînă.
  Parbrizul autovehicolului era crăpat.
  D-ul poliţist mi-a ordonat să întorc maşina , interzicîndu-mi să trec în Romînia din cauza parbrizului.
  Ca şi orişice călător, care vrea să-şi atingă destinaţia am încercat să discut cu colab. de poliţie, mai şi glumind, rugîndu-l să între în situaţie şi să-mi permită deplasarea.
  Însă înzădar. Poliţistul a îndreptat automatul spre mine, ameninţîndu-mă că trage facă nu mă supun..

  Nu ţin minte în cîte clipe am întors autovehicolul şi m-am întors în ţară.
  Ştiu numai una. Că cel de la AUTORALLIU, cum îi zice…o..ŞUMAHER, nu avea treabă pe lîngă mine.

  Şi de atunci am făcut o concluzie.
  Cu cel cu arma-n mînă nu încerca să glumeşti

 48. p-u M. Morteanu
  Da, intradevar sunt prea multi politisti, si ei sunt FLAMINZI, cam la asa oameni FLAMINZI ma refeream eu, cand am spus, ca:
  „mai repede ma voi descurca intr-o haita de caini flaminzi, decat intr-o haita de oameni flaminzi.”
  Auzi Europa, blegule?

 49. Pt.Viorel -poliţistul.
  În afară de legea cu privire la poliţie mai există şi art. 27 din constituţie, care prevede, că dreptul la libera circulaţie în ţară este garantată.

 50. Pt.Viorel.
  Anume pe aceste articole sau bazat colaboratorii de poliţie, maltratînd şi ucigînd copii în noaptea din 7 spre 8 aprilie.

  Şi apoi cum poate fi aplicat art 17 la controlul unui transport public sau privat care transportează pasageri de la Străşeni sau Truşeni la Chişinău.
  Chiar există pericolul că colaboratorii de poliţie pot fi atacaţi de mătuşa Catinca , care merge la Chişinău la piaţă să vîndă nişte petrungel?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *