Sa mai comentam? Au comentat altii…

De pe http://unimedia.md/?mod=news&id=16806 si http://hotnews.md/articles/view.hot?id=914

Ghimpu: Moldova nu se va uni niciodată cu România

Ghimpu: Moldova nu se va uni niciodată cu România

Foto: Grup RC

În Republica Moldova, unele forţe politice foarte influente pledează pentru fuziunea cu Romania-frumoasaRomânia, dar există şi o opoziţie puternică la ideile susceptibile să provoace pierderea suveranităţii R. Moldova, notează RIA Novosti.„Când vorbim despre limba română, asta nu înseamnă că R. Moldova se va uni cu România. Nu va exista niciodată o fuziune cu România”, a spus președintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu.
„În cursul vizitei lui Traian Băsescu în Republica Moldova, a devenit clar că nu este posibilă nici o fuziune cu România. Republica Moldova este un stat suveran. Speculaţia pe tema unirii cu România trebuie uitată. Acum trebuie să ne ocupăm mai ales de economie”, a spus Ghimpu.

INTREBAREA PENTRU FANII LUI BASESCU SI GHIMPU ESTE: CE SPUNETI ACUM, DUPA CE TOT PROMOVATI IDEEA CA BASESCU TREBUIE SA CISTIGE AL DOILEA MANDAT CA SA FACA UNIREA BASARABIEI CU ROMANIA?

SI INCA CEVA: UNII POLITICIENI CRED CA ISTORIA SE TERMINA ODATA CU INCHEIEREA CARIEREI LOR…

SA MAI COMENTAM? NU CREDEM, CITITI COMENTARIILE DE PE UNIMEDIA, SA NU VA SCAPE, CA STIREA E MAI DOSITA PE SITE.

Sursa: NewsIn

NOTA NOASTRA: Dupa o saptamina in care materialul cu declaratia lui Ghimpu a circulat peste tot, iata ca Ghimpu a negat. Cine este interesat, cititi aici: http://unimedia.md/?mod=news&id=16933. Serviciul de presă al preşedintelui interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, a difuzat, luni, un comunicat în care anunţă că ziarul „Komsomolskaia Pravda” denaturează afirmaţiile şefului statului de la Chişinău privind „imposibilitatea unirii Moldovei cu România”. Ediţia online a cotidianului Moldova Azi a precizat că ştirea preluată de agenţia Infotag, în care Mihai Ghimpu ar fi spus că „Republica Moldova nu se va uni niciodată cu România” nu este adevărată. Conform Infotag, оn urmă cu o săptămână, Ghimpu a fost oaspetele cititorilor cotidianului „Komsomolskaia Pravda”, participând la o emisiune inter-activă. „Nu este posibilă o fuziune cu România. Speculaţiile în jurul unirii cu România trebuie lăsate deoparte”, l-a citat, atunci, publicaţia pe şeful statului din Republica Moldova. Ulterior serviciul de presă al preşedintelui interimar a declarat că publicația a denaturat afirmaţiile lui Ghimpu. În comunicat se arată că publicaţia a interpretat greşit afirmaţiile preşedintelui interimar. În realitate, Ghimpu a spus că Alianţa pentru Integrarea Europeană, din care fac parte patru partide, nu are scopul să unească Moldova cu România. Sursa: Adevărul

Dar si apropo de 500 de euro. Iata niste declaratii: „Premierul Republicii Moldova spune că “înţelege” Bucureştiul, “nevoit” să aplice normele UE în pofida unei promisiuni a preşedintelui României.

Premierul Republicii Moldova, Vlad Filat, a declarat că pentru anularea prevederii privind necesitatea de a prezenta dovada deţinerii unui cont bancar de cel puţin 500 de euro la obţinerea vizei române este nevoie de o derogare, iar demersurile în acest sens au fost făcute deja la Comisia Europeană.

Vlad Filat a declarat că aplicarea prevederii decisă recent în Senat “este o decizie firească a României”, deoarece această normă este obligatorie pentru România ca ţară membră a UE.

“Eu nu aş vrea să comentez această decizie, pentru că ea era una firească.

“Însă este o situaţie de-a dreptul anormală când părintele merge să-şi vadă copilul la studii.

“Atunci el trebuie să prezinte 500 de euro pentru o vizită de o zi sau două”, a spus premierul Republicii Moldova.

“Dar nu avem de ales. Este o normă comunitară. Noi aici am avut o înţelegere că activăm în baza realităţilor, nu în baza emoţiilor. Ori aceasta normă comunitară este obligatorie pentru România. Ar fi greşit să punem în sarcina României această situaţie. Acum urmează să obţinem o derogare, o derogare care urmează să fie acordată de către Comisia Europeană şi în acest sens muncim”, a mai adăugat Vlad Filat.

Săptămâna trecută, în cadrul unei emisiuni la un post de televiziune privat, preşedintele României Traian Băsescu a spus că dovada deţinerii celor 500 de euro nu va mai trebui făcută de către cetăţenii moldoveni care solicită viză pentru România.

“Ei vor semna o declaraţie pe cont propriu, fapt ce va simplifica procedura de eliberare a vizelor”, a mai declarat preşedintele la o emisiune de la postul ProTV.

1. Mihai3, ora: 17:10; 17 feb 2010

nu pot sa cred ca Ghimpu a spus asa ceva….daca o confirma atunci nu mai intra in parlament la urmatoarele alegeri.Unirea e posibila ! trebuie doar sa vrei…
2. Atelo, ora: 17:11; 17 feb 2010
Dar cine daca nu tot liberalii speculau cu aceasta idee? Sarmanii naivi care au ales liberalii pentru ca vor Unire.
3. Jipy, ora: 17:14; 17 feb 2010
asa e democratia in Moldova 😀
pai n-ar trebui mai intai intrebat poporul shap de facut declaratii nene Gimp???
Ce inseamna „niciodata”???
4. casandrel, ora: 17:15; 17 feb 2010
risca mult domnul Mihai. asa cuvinte le astepta-i de la Marin, de la Serafim, de la Vlad la urma urmei. dar ca Mihai sa le spuna lucrurilor pe nume nu se astepta nimeni. electoratul PL e specific. in viziunea suporterilor PL … nu vreau sa concretizezi. cine stie ma intelege. cine nu, treaba lui.
personal il admir, dar ma tem tem ca va pati.
5. Mihai3, ora: 17:16; 17 feb 2010
cred ca era baut kind a spus asa ceva, noi am votat Ghimpu si Chirtoaca sa fim mai aproape de RO si nu p-ru asa declaratii prostesti
6. casandrel, ora: 17:20; 17 feb 2010
mai e ceva. cine credeti ca pledeaza pentru unirea cu Romania? cit de staniu nu ar suna dar … in primul rand Moscova. RM e un stat foarte incomod atit pentru est cit si pentru vest. cit unii atit si altii ar bate palma sa-o imparta, si sa nu mai existe, cum au facut rusii si germanii cu polonia cindva.
7. tudor_petrosani, ora: 17:20; 17 feb 2010
Fratilor romani din BASARABIA , nu demult , intr-un comentariu , personal , spune-am , dupa ce am vazut un interviu cu d-nul GHIMPU , la PRO TV , ca el , este cu fundul in doua luntrii ! Si iata , a iesit la suprafata adevarul , ca uleiul deasupra apei ! Iar unii , din conationalii mei , m-au atacat virulent , afirmind ca GHIMPU , este un patriot si adept al unificarii ! Am vazut , si m-am lamurit , definitiv , chiar daca , nu demult , ma indoiam , ca gindeste separatist ! Sincer , acum , imi pare rau , si de ajutorul oferit de d-nul BASESCU, deoarece napircile , stiu cind sa muste ! Dar nu e de vina poporul , pentru halucinatiile unui …taran !
8. Lugaru, ora: 17:21; 17 feb 2010
..ce-i cu panica asta dragi vizitatori unimedia?)))) este inca o declaratie politica curat preelectorala))) M.Ghimpu incearca sa calmeze unele spirite, ca opozitia sa nu profite/manipuleze cu anumite chestiuni controversate in societatea R.Moldova)))

Am spus!

9. Jipy, ora: 17:22; 17 feb 2010
niciodata sa nu zici niciodata!
10. Mihai3, ora: 17:24; 17 feb 2010
cred ca merge pe urmele lui Rosca…ieri unionist,azi statalist
11. Lugaru, ora: 17:25; 17 feb 2010
Oameni buni si mai putin buni!!! nu luati drept inima tot ce spun politicienii, cine n-ar fi acestia)))… or, politica este o cu.va cu doua fete! asemeni nei soacre cu limba dulce de sarpe))…

Am spus!

12. Grig, ora: 17:26; 17 feb 2010
Atentie! Sa nu uitam, ca dusmanul deseori se ascunde dupa lozinci si afermatii ultrapatriotice pentru a provoca greseli din partea miscarii nationale si pentru a duce aceasta miscare si pe militantii ei in impas si la infrangere. Unul din acestea a fost Yurii Rosca. Cand ii trebuiau lui Smirnov „argumente” pentru politica separatista, tradatorul de neam Yurii Rosca i le oferea cu nemiluita. Ma bucur ca actuala guvernare AIE este mult mai desteapta si mai matura, decat a fost in 1990. De ce sa zici ca vreai in NATO, daca acolo nu te primeste nimeni? De ce sa falfii lozinca „Unire” daca azi este imposibil? Sa le dai apa la moara dusmanilor? Unirea presupune un mare numar de lucruri care se infaptuiesc greu si costa mult. De aceia, astazi trebuie de facut totul ce poate apropia Moldova de Uniunea Europeana si de Romania desigur (ca n-o putem pasi doar), dar Unirea Politica va fi ultimul eveniment care va incununa un proces anevoios si nu chiar de scurta durata. E timpul sa fim si destepti
13. m1ck3y_m0us3, ora: 17:27; 17 feb 2010
R. Moldova se va uni cu Romania doar in cadrul Uniunii Europene… Acum e imposibila unirea. Ce tot vrobitzi prostii. Acum chiar e imposibil, cit de tare nu shi-ar dori acelashi Ghimpu sau Basescu sau basarabenii sau romanii…

Dar ceea ce tzine de limba vorbita shi Constitutzie, desigur, ar terbuie sa devina una, „limba romana – limba de stat a Republicii Moldova.”

14. Lugaru, ora: 17:28; 17 feb 2010
bravo Grig!!! logica unui creier matur
15. Coglion, ora: 17:28; 17 feb 2010
știți ce am observat eu la mulți politicieni din Moldova: cînd se află în campanie electorală toți vor UNIRE, iar cum ajung în posturi mari nu le mai arde de asta. Să fie oare acesta un truc electoral????

ps. eu oricum nu am votat cu nici cu ghimpu nici pentru trucurile lor electorale.

16. m1ck3y_m0us3, ora: 17:28; 17 feb 2010
12. Grig, +10
17. RaduGI84, ora: 17:29; 17 feb 2010
Niciodata nu stii cind Ghimpu vorbeste pe mintea treaza sau beata.
18. shaolin, ora: 17:40; 17 feb 2010
12. Grig, ora: 17:26; 17 feb 2010

…+1000

19. Unimgandire, ora: 17:41; 17 feb 2010
CORECT.
Ghimpu stie ce spune. Sa taiem cheful speculantilor de a ne abate de la esenta. Trebuie sa intarim spiritul romanesc aici. Cand ti-l obtii tu cu mintea ta nu ti-l mai scoate nimeni. Daca repunem in drepturi sentimentul romanesc cu legaturi in toate domeniile voi nici nu veti simti ca sunt doua tari.
20. vergiliu, ora: 17:44; 17 feb 2010
Ghimpu -da de ce te iscalesti pentru altii! De asta te-am ales,- nenorocitule.Mars la trezilca!
21. musipusik, ora: 17:45; 17 feb 2010
urasc comunistii, dar nici nu doresc sa se uneasca romania cu moldova……e nevoie doar de raltii bune ca tarile vecine si negocieri……si cei ce spun ca vor sa se uneasca cu romania nu gindesc…….pentru ce unire? spuneti-mi un motiv intemiat
22. Gruia, ora: 17:46; 17 feb 2010
P/u Grig – nota 10!
Pentru plingaretii care deja il numesc pe Ghimpu tradator – prindeti odata la minte! In primul rind Ghimpu raspundea la intrebarile unui ziar (rus) – pentru vorbitorii de rusa. Ce era sa zica: „Unirea o vom face in 5 ani, iar pe voi, ruscaraia din Basarabia, o sa va trimitem in Siberia” ?
Si asa pro-rusii din Moldova se uita la Ghimpu ca la un tiran care o sa-i extermine rind pe rind, de ce sa-i speriem si mai tare?
Rusia si asa parca ‘impinge’ Moldova spre Romania – ca sa aiba pretext pentru contra-actiuni: ocuparea definitiva a Transnistriei, inarmare contra extinderea NATO, etc.
E timpul sa mai facem politica inteligenta, sa fim sireti, doar asa putem obtine ce dorim!
23. raulbaal, ora: 17:48; 17 feb 2010
N-A SPUS CREANGA BINE ,,DECAT LA ORAS CODAS MAI BINE IN SATUL MEU FRUNTAS!”!CE-AR FI PITICII ASTIA IN ROMANIA?NISTE SIMPLI DEPUTATI!CE ,AU CEAVA DIN SACRIFICIUL LUI PAN HALIPPA SAU INCULET?A FOST ODATA!ACUM LA VREMURI MARI OAMENI MICI!MACAR TACEA DIN GURA!PACAT!
24. musipusik, ora: 17:48; 17 feb 2010
….de relatii bune cu tarile vecine….imi cer scuze pentru greseli
25. scooter, ora: 17:51; 17 feb 2010
=================================================================================
NU SPUNE NICIODATA,NICIODATA !!!
=================================================================================
TRAIASCA LIMBA ROMANA si ROMANIA MARE si LIBERA !!!
=================================================================================
26. Pro, ora: 17:55; 17 feb 2010
Da Ghimpu a declarat asta. Dar vorbele sint rupte din context.

Unirea asa cum a fost cu RDG si RFG nu are cum sa fie. deschideti ochii, unica posibilitate e sa ne unim in interiorul UE.

Dar referitor la ce o spus Ghimpu, asta a fost spus la KP MD :

http://kp.md/daily/24443/608448/

Doar ca Unimedia sta prost cu Copy-paste ))

27. Tribus, ora: 17:55; 17 feb 2010
daca continua Dl Ghimpu cu UNirea lui…nu mai intra in Parlament la urmatoarele alegeri…ati vazut cum a cazut reitingul lui dupa 2-3 fraze unioniste…sincer sa fiu, parerea mea, Ghimpu nu e un Diplomat, politician…uite Dl Filat este,stie ce sa zica si cum sa se comporte…NU trebuia Chirtoaca sa-l lase pe Ghipmu in voia sa, caci Dupa Chirtoaca toti sau indreptat sa voteze, inclusiv eu, dar nu pt Ghimpu…Nu era Chirtoaca, Ghimpu nu ar mai fi devenit pres. Parlamentului
28. Unimgandire, ora: 17:55; 17 feb 2010
Ghimpu tine la demnitatea de roman. Fiti mai chibzuiti.
Nu visati ca ar fi acum 1918, mai spalati-va pe ochi, iesiti afara.
29. Tribus, ora: 17:56; 17 feb 2010
„3. Jipy, ora: 17:14; 17 feb 2010
asa e democratia in Moldova 😀
pai n-ar trebui mai intai intrebat poporul shap de facut declaratii nene Gimp???
Ce inseamna „niciodata”???” daca intrebi poporul intreg, inclusiv cel din partea stinga a nistrului…fii sigur ca mai mult de 25% nu ai sa acumulezi pt unire…asa ca stati linistiti…
30. vergiliu, ora: 17:57; 17 feb 2010
Gimpu, atrage atentiea ca Lupu raspunde tot mai des la intrebari referitoare,sant sau nu debili in parlament.Daca o sa inbli cu curu in doua barci ,o sa te duci la fund la urmatoarele alegeri. Dar ele sant aproape.Unirea nu depinde de tine toromac
31. RM, ora: 17:58; 17 feb 2010
Doar prostii pot crede ca Republica MOldova se va uni cu Romania, si ca asta s-ar putea intimpla sub conducerea lui Mihai Ghimpu. Dl. Ghimpu din start a spus ca este roman in suglet, vorbeste romana, dar pledeaza si lupta pentru independenta si suveranitatea REPUBLICII MOLDOVA.
Nimeni nu are de gind sa vinda tara (exceptie este Voronin) 🙂
Ghimpu nu-si tradeaza tara si sustinatori!!!
Vreti unionisti „adevarati”,votatil pe Rosca – el a demonstrat cit de unionist este si cit de mult respecta alegatorul sau :-)))) de fapt ca si Voronin :-)))

Succese la cei prosti si naivi. Moldova a fost si va fi stat independent si suveran, iar societatea trebuie sa se uneasca dar sa nu asculte prostiile lui Voronin sau Smirnov 🙂

32. scooter, ora: 17:58; 17 feb 2010
Pas de panique ! Fratilor ! asa si nu ati inteles cum se face politica,mai ales cand esti o mica republica dependenta de veciinii puternici. Mai ales cand trebue sa JANGLEZI cu treburile statutului. Nu va faceti grig ! Tot ce se face se face spre bine. Va asigur eu. Diplomatia in politica nu se face cu toporul mare ci cu cutitasul mic,delicat ! treptat !
33. mihai.romanul, ora: 18:06; 17 feb 2010
Cred că unii se reped aducând acuze lui Ghimpu.

Sunt sigur că mişcarea lui Ghimpu vine în contextul faptului că urmează un referendum prin care se propune revizuirea Constituţiei, mai bine zis anumitor articole.

Între aceste articole este vorba şi de cel referitor la limba română.

Având în vedere faptul că până şi „fruntaşi” ai PCRM încep să recunoască faptul că limba este română, dar spun că recunoscând acest fapt ar da apă la moară ideii de Unire, sunt ferm convins ca declaraţia lui Ghimpu este un gest politic foarte abil şi de apreciat.

O spun eu, care sunt un român pur sânge, conştient că UNIREA este inevitabilă, dar că avem nevoie de abilitate pentru a demonta clişeele staliniste din minţile fraţilor noştri de peste Prut.

Unirea trebuie făcută pas cu pas fără prea multă bătaie cu pumnul în piept!

34. Lil, ora: 18:09; 17 feb 2010
Chiar Grig, esti bravo. Iar tuturor, celor, care il gonesc pe Ghimpu la trezilca, imi pare rau de frustrarea voastra, dar Domnul Ghimpu serveste alcool foarte si foarte putin. De fapt, va inteleg, cand ochii vostri, inclusiv si ai mei, desprind din firea presedintelui tarii 8 ani de zile o mutra inacrita, tampa, mahmura si biata, este cam greu sa scapi de stereotipuri…
35. mugurRo, ora: 18:15; 17 feb 2010
Cred ca il dor rau de tot aceste cuvinte pe dl.Ghimpu fiindca mai presus de toate e un patriot roman…probabil ca in spatele acestor cuvinte se ascunde o strategie insa mi-e imposibil sa cred ca dl Mihai Ghimpu a vorbit serios si sincer!…Basarabia-pamant romanesc!….
36. Mister M, ora: 18:18; 17 feb 2010
Eu sunt sigur ca Ghimpu ar dori cu tot sufletul unirea cu Romania dar declaratia data trebuie de inteles ca e facut ca sai linisteasca pe rusi trebuie sa fie clar asta, sau voi doriti ca sa apara in RIA Novosti un articol care sa scrie Ghimpu vrea unire?
37. tudor_petrosani, ora: 18:21; 17 feb 2010
#34 LIL , la un interviu , cu LORENA BOGZA , pe PRO TV , moderatoarea respectiva , la un moment dat i-a spus , lui GHIMPU : d-nule GHIMPU , observ ca sunteti racit , si nu puteti continua !!!…..iar dinsa , tot isi ferea capul , din fata rasuflarii lui…si inca ceva : modul de exprimare si inconsecventa ideilor , afisate verbal si mimic de GHIMPU…deci , daca ai vazut interviul in direct , sincer iti spun , ca ceva pute…a alcool !
38. tudor_petrosani, ora: 18:23; 17 feb 2010
LIL , sper ca nu te superi , de afirmatia mea ! Dar eu asta am vazut si asta spun !SCRIPTA MANET , VORBA VOLENTS!
39. relu, ora: 18:25; 17 feb 2010
situatia nu este simpla in moldova….nu suntem naivi….in romania in 1996 a castigat alegerile emil constantinescu votat in mare parte de electorat monarhist si nici la 2 saptamani a declarat ca in timpul mandatuluyi sau nu se va incerca modificarea constitutiei in privinta formei de guvernamant din tara…….ce sa intamplat?…multi au fost dezamagiti…..taranistii nu au mai intrat in parlament iar constantinescu nu a mai avut nici o sansa pentru un alt mandat…parerea mea este ca mai bine taci decat sa vorbesti prostii…asa si ghimpu….nu te declari pro_roman iar dupa 2 luni spui altceva….mai bine taci
40. localhost, ora: 18:27; 17 feb 2010
Eu de exemplu recunosc ca vorbesc limba romaana, dar nu doresc Unirea cu Romania. Si cred ca Unirea o doresc maximum 5% din populatia republicii Moldova.
41. Lil, ora: 18:36; 17 feb 2010
Nu ma supar, Tudore. Dar chiar il cunosc pe Dl Ghimpu, si, crede-ma, ceva gresesti. Ne e problema, ca am votat PL si sunt PL-ist, intradevar nu abuzeaza de alcool. Am vazut Profunzimea in direct si, la drept vorbind, chiar incurci ceva – atunci Lorena era racita, si nicidecum Dl Ghimpu. Hai intra pe net, treci ProTv-ul cateva saptamani inapoi, caci inregistrarile video au ramas, si o sa vezi, ca ceva ai incurcat. Dintai documenteaza-te bine, Tudore, apoi polemizeaza.
42. vergiliu, ora: 18:40; 17 feb 2010
Era de asteptat gestul lui Ghimpu.Cine vrea de buna voe ,sa devie din presedinte de tara ,fie chiar si i.o.,-sef de judet romanesc.Fara paza,ecscorta, privilegii,partid s.a.m.d.Toate vorbele lui de pina acum, era lapsa pe ureci, pentru prostalani.Cum nepotus-o cu „scimbarea” lui o chidanit un oras,asa si Ghimpu cu romaniea lui o chidanit i tara.
43. vaser, ora: 18:44; 17 feb 2010
A mai pus unul cand-va, un procuror paremi-se cu numele Demidencu” Net , net i eshcio raz net” si ….. Pana la urma poporul a hoarat INDEPENDENTA. Asa si cu unirea, poprul va hotari, dar cand se fa coace fructul. Acum, cred ca mai intai trebuie sa ajungem in UE, sa ne facem temele, iar cu declaratiile ar trebui sa fim mai diplomati. Nici odata sa nu spui „nu” pentru timpul viitor din simplu motiv ca nu poti sti, ce te asteapta maine. Asta o stie numai D-zeu si NOSTRADAMUs,dar din pacate a murit demult,si despre RM na lasat nimic sarmanul.
44. vaser, ora: 18:45; 17 feb 2010
Ori poate sa reicarnat in M. Ghimpu????
45. ahem, ora: 18:46; 17 feb 2010
Seara buna! Intru si eu prima data in vorba cu voi, desi va citesc de ceva vreme stirile pe unimedia. Si nu atat stirile, cat comentariile voastre. Nu stiu daca presedintele interimar e bun sau rau, dar voi stiti ce urat s-a vazut din perspectiva mea declaratia lui? Parca a vorbit asa, cu suparare! WTF?? Si mi se pare insultator, ca roman din romania ce sunt :S Dar sa zicem ca ar avea motivele lui (rusia, din ce inteleg). Eu cred ca si asa ar trebui sa dea mai multe lamuriri despre cuvintele astea ale sale. Ca am impresia, ca pana la urma, o eventuala unire, tot trebuie sa treaca prin vointa poporului, a ambelor popoare…
46. ahem, ora: 18:49; 17 feb 2010
Na, ca tocmai ce au preluat si desteptii astia de la irealitatea noastra stirea. Oare ce-or crede romanii care mai aveau ceva intentie de unire cand aud declaratia? Din punctul asta mi se pare ingrijorator, cel putin.
47. tudor_petrosani, ora: 18:54; 17 feb 2010
LIL : M-am uitat , si fraza este urmatoarea : din cite stiu , d-nule GHIMPU , ati fost racit , si observ ca inca nu va trecut , din acest motiv , scurtam ,raspunsul la intrebari…bla,bla,bla ! Ce-am vazut , cu ochii si am auzit cu urechile , aia spun!Asta e afirmatia mea , si o sustin vertical LIL ! Stii ce imi place LIL ?Cind omul , stie sa vorbeasca cu argumente si fara limbaj violent in exprimari ! De aceea te respect , pe acest forum .
48. vaser, ora: 19:03; 17 feb 2010
Asa este ahem! Chiar daca ni se pare irealizabila ideia, oricum ar trebui sa lasam o raza de speranta. De aia cred ca Ghimpu a comis o GAFA MARE, care trebuie cum-va corectata, daca vrea sa ramana stimat in continuare de cei care l-au votat, macar. Ca de cei pentru care a facut aceasta afirmatie,oricum nu fa fi netezit pe cap, cate cuvinte frumoase nu le fa spune el. Pentru ei Ghimpu este unionist(adica dusman) si asa va ramane pana la moarte.
49. Pukin, ora: 19:03; 17 feb 2010
12. Grig, ora: 17:26; 17 feb 2010
+1
50. vaser, ora: 19:12; 17 feb 2010
Interesant ce ar fi spus Vieru,sau ce vor simti in suflet, dupa aceasta declaratie, tinerii care au protestat pasnic la 7 aprilie(nu cei care aruncau cu pietre)Sau ce ar fi spus ION si Doina Aldea -Teodorovici, sau Vatamanu,saDumeniuc,sau fratele sau Gheorge???? Uite cum poti sa-ti darimi autoritatea, IN doua secunde???? si pentru….. Cine ti-a tras de limba????
51. aaaa, ora: 19:20; 17 feb 2010
daca vezi ca roman stirea pe realitatea si nu sti un pic situatia din moldova, suna cam asa;
Noi suntem un popor separat de voi si nu dorim sa avem de a face cu voi.

strica mult faza asta fiindca 90% din romani nu urmaresc evenimentele din moldova si declaratia asta chiar daca poate fi o miscare strategica buna ,afecteaza grav imaginea moldovei in romania ,fiindca romanii ca si romanii din basarabia sunt foarte măreţii si un pic daca ii zgîrii nu mai vb cu tine 100 de ani

strategie ii buna pt democratii moldoveni dar trebuia formulata altfel ca nici romanii nu vor chiar totii unire si da apa la moara,unii mai gandesc si cu stomacul gen;
„pai dece sa ne unim nu avem destule probleme economice dapoi daca ar trebui sa resuscitam si basarabia, plus ca ei nici nu vor”

si asa din fudulism s-ar putea narui un vis de 1000 de ani

pacat:(

52. ahem, ora: 19:21; 17 feb 2010
Vaser, n-am vrut sa supar. Lasa, ca poate o drege-o el cumva. Poate tot raul spre bine, pana la urma. Cine stie? O trezi declaratia asta a lui niste amortiti si de pe la noi. 🙂 Macar sa-si puna problema de unire cat mai multa lume. Dar cred ca ar fi esential ca Ghimpu sa nu mai continue ideea asta.
53. Speew, ora: 19:41; 17 feb 2010
Părerea mea e că nu trebuie să ascultăm tot ce zic jegoşii de la RIA novosti. Presa rusă este atât de liberă precum un om băgat la carceră. Să-l văd eu pe Ghimpu că declară aşa ceva live la televizor şi atunci mai cred. O altă variantă ar fi că Ghimpu a devenit mai precaut din cauza presiunilor din alianţă şi nu mai spune tot ce-i trece prin cap. Ghimpu, omul care sărbătorea ziua României de 1 decembrie în timp ce era preşedintele R.M şi care a afirmat în repetate rânduri că moldovenii sunt români să-şi schimbe acum poziţia aşa radical? mă îndoiesc…
oricum se ştie că PL-ul este un fel de filială PD-L din R.M. şi ca pentru toţi PDL-iştii şi PLîl au pe Băsescu ca tatăl lor.
54. HANS, ora: 20:04; 17 feb 2010
7. tudor_petrosani, ora: 17:20
Chestiunea nu ţine de dorinţa personală a babacului. Sunt nişte realităţi crude, cauze obiective, circumstanţe, etc.
Ş-apoi una e când nu eşti Preşedinte şi cu totul alta e când eşti!
Bine face că recunoşte şi îl mai induce în eroare pe porcul de la tirişpolea !
55. leila, ora: 20:06; 17 feb 2010
Mä bucur copii, cä pledati p-tru Unire si ea neapärat va fi. Desigur Virgiliu are dreptate, cei ,ce se hränesc din sudoarea poporului nu vor Unire,cäci sigur postul de Presedinte e mai…dar eu mä bucur, cä voi, tinerii ,nu le veti permite sä huzureascä, de ce avem nevoe de 101 parlamentari , cind putem avea o regiune cu un ministru-prezident si un mic guvern , vä dati seama ce vor face desteptii nostri guvernanti cind vor fi intärcati?!
56. 1ivan, ora: 20:12; 17 feb 2010
Ghimpu are dreptate cu daclaratia sa. Ani de zile presa rusa a folosit acest slogan (unire cu Romania) ca sperietore pentru minoritatile din R.Moldova. Chind moscova avea nevoe s atulbure masele in CHISINAU ei intensificau publicatiile de felul „unire cu Romania” Acei ce striga „unire” toarna apa la moara Kremlinului. O lectie din istorie: Lenin a chistigat increderea maselor cu doua lozinci „Pamint taranilor” si „Fabricile muncitorilor” Aceste doua sloganuri-chee au adus bilshevicii la putere in 1917. Astazi stiintific este dovedit efectul numit „Programare neuro-lingvistica” Propun lui „Unimedia ” sa intareasca asa slogane ca „R.Moldova si Romania, doua tari infratite”, ” R.Moldova+Romania=tari romane”.Cine striga „unire” nu face un bine cauzei si R.Moldova.
57. cork1, ora: 20:13; 17 feb 2010
Pentru toata tziganaraia din Gypsiland (MirceaRo, CostelRo, Stalinus s.a.m.) Ghimpu a spus adevarul in sfirsit si nu numai Ghimpu poate sa spuie asta dar totzi care au singe de basarabean dar nu de corcitura de tzigan de peste Prut, Intr-un cuvint cetatzenii republicii Moldova. Fiecare basarabean o sa spuna ca el nu are nevoie de Gipsyland dar numai sa foloseasca pasapoartele lor ca sa circule prin Eu liber. Salut basarabenilor !!!!!!!!!!!!!!
58. razvanus, ora: 20:17; 17 feb 2010
Eu vreau din toata inima UNIREA DINTRE REPUBLICA MOLDOVA SI ROMANIA

Va fi foarte bine pentru cele doua tari si popoare, dar eu cred ca UE NU PREA DORESTE deoarece este foarte pretentioasa………..si cu UE TREBUIE SA VORBIM PENTRU A O TREZI LA REALITATE SA NU LASE ALTORA DE LA EST SA CUCEREASCA EUROPA.

59. 1ivan, ora: 20:17; 17 feb 2010
O lectie de istore. Bolsevicii veniti la putere in 1917 nu aveau nici o intentie de a intary statalitatea Ukrainei s-au a Belarusie, dar au facut acest lucru pentru a avea in plan mondial glasul a 3tari, de pilda, in ONU.
60. artur, ora: 20:58; 17 feb 2010
nu va bateti capul prea tare,peste doua zile o sa declare ca acesta e al treilea as din manica…
Loading Facebook Comments ...

90 Comments

 1. Igore, apreciez comentariile tale (cu exceptia ultimului, care se refera la mine :). Te rog, sa fii mai atent la postarile de mai sus. Vezi ca textul luat in ghilimele, care incepe cu „Se spune ca” l-am luat din comentariul dnei Pavlicenco. De asta si spuneam ca imi face placere sa citesc asa ceva pe blog. Inteleg din comentariul tau ca esti de acord cu mine, doar ca, din neatentie, ai crezut ca textul respectiv imi apartine?

 2. Igore, vezi postarea dnei Pvlicenco de la
  18 February 2010, la 00:12

 3. rectific: Nu imi face placere sa citesc asa ceva pe blog

 4. Apropo de Postul Mare, anul acesta si la anul, toata Europa sarbatoreste Pastele in aceeasi zi, asa cum sarbatoreste mereu Craciunul, iar papa Benedict va fi, anul acesta, al doilea papa care va face o vizita ecumenica in Romania, dupa celebra vizita a regretatului papa Ioan Paul al ll-lea, cel care a definit Romania ca fiind Gradina a Maicii Domnului, ocazie cu care Biserica Ortodoxa Romana a semnat un Tratat de Fratietate cu Vaticanul dupa ce semnase inca din 1924 un Concordat cu acelasi stat papal. Tot anul acesta, Biserica Ortodoxa Romana, avand in vedere ca patriarhul roman este si loctiitorul scunului Cezareei Capadociei, locul primelor sinoade ecumenice, a instituit anul acesta ca fiind anul Sfintilor Parinti Erarhi Capadocieni in frunte cu Vasile cel Mare.

 5. Unirea nu poate fi , Reunirea DA, DA, DA! Germania a avut rabdare sa astepte un termin pentru a se reuni. Moldova si Romania isi au termenul sau care in primul rind depinde de locuitorii Basarabiei. Azi locuitorii nu accepta Reunirea. Urgentarea ori fortarea Reunirei poate avea efecte contrare. Realismul zice ca cu 50 de ani in urma Reunirea o doreau 5-10%, cu 20 de ani in urma 20% iar astazi tocmai 40% vor Reunirea. Sunt lucruri care numai timpul le rezolva, mai ales cum este schimbarea gindirei a maselor. Sunt naivi acei care cred ca daca pe Ghimpu il vom critica ori il vom schimba cu o alta persoana va fi mai bine. Sunt convins ca alegatorii nicicum nu vor vota o persoana din partidele de dreapta, contrar pot vota extrema stinga. Politica isi are legile sale proprii care trebues respectate. Cind alegatorii vor dori Reunirea nimeni nu va fi instare s-o opreasca. Cine astazi ii cer lui Ghimpu sa declare Reunirea este ori sunt de facto contra Reunirii. Graba strica treaba. Reunirea va avea loc, este opinia mea, dar noi trebue inca pe multi sa-i convingem ca singele in apa nu se transforma.

 6. OAMENI BUNI !
  De ce credeţi comentariile ruşilor , lui Voronin, lui Roşca, a Dnei Pavlicenco ?
  Nu-i corect despre „ce a spus M.Ghimpu”. Nu credeţi propogandei KGB-iste.
  M. Ghimpu este un adevărat român.
  Dna Pavlicenco înainte mai aveam încredere, dar cînd văd din a cui parte sunteţi – îmi pare rău de Dvoastră

 7. kintar tu esti prost??? asta nu a nascocit dna Pavlicenco, stirea asta ca ghimpu a spus ceea ce a spus am vazut-o personal pe mai multe portaluri de stiri inclusiv si unimedia, de pe care au fost preluate si a facut referire dna pavlicenco. Mai pune oliaka creerul in functiune si citeste atent stirea.

 8. Plecarea din PNL este o ceva tipic in Moldova, cum sunt si plecarile din alte partide. Moldova are prea multe partide fie de stinga fie de dreapta. Normal in Moldova rebue sa fie trei partide. Dreapta, centru si stinga. Trebue si PNL sa contribue de facto la unificarea Dreptei. Metoda cea complicata nu se poate realiza. Este metoda cea simpla ALIPIREA de un partid de la putere si autodesfiintarea. Moldova are o opozitie pre mare ca si PNL s-o ajute. Este ceva absurd ce faceti!

 9. Sorry, Geom. Chiar nu am citit mesajul tau pana la capat. M-au luat emotiile pe dinainte. De, suntem toti pacatosi, mai gresim din cand in cand.

 10. Se pare ca bucuria doamnei VP va trece in scarba , caci daca treceti pe blogul Stelei Popa veti aizi si citi altfel despre eveniment/interviul lui Ghinpu/ .Pai daca ati crezut in VP si in multapreciatul de dansa ziar rus „kOMSOMOLISCAIA PRAVDA ” ?! NU STITI CA CEI CU SCOALA BOLISEVICA POT DETORSIONA , SCOATE DIN CONTREXT, face manevre smechere pentru a baga zazanie si a promova minciuna ?

 11. E in regula, Igor. Te inteleg. Si eu am ramas dezamagit da autoare cand am citit „trucul ieftin” (vorba ta)

 12. in interviul acordat Ghimpu a spus ca AIE NU ARE CA OBIECTIV UNIREA CU ROMANIA.Punct.KOMS.PRAVDA a scris:Ghimpu a declarat, ca Moldova nu se va uni NICIODATA cu Romania.I-AU SCHIMONOSIT SI INVERSAT CUVINTELE SI TOTI AU INCEPUT SA TRAMBITEZE. Unii mai zelosi si mai inflacarati in ura lor catre IAE s-au grabit sa posteze si sa comenteze, bucurosi, stirea ruseasca. Ca ,de exemplu:V.PAVLICENCO

 13. ASA CA RASPUND LA INTREBAREA DIN TITLU : NU ARE ROST SA MAI COMENTAM. V-ATI” OUAT”, doamna Pavlicenco.

 14. Stati linistiti mai baieti!! Cei care sunteti din Ro pe acest sit acum, va invit sa va aducetu aminte de maipularile subtile sau mai putin subtile ale presei neo-comuniste roamnesti!! Ei, bine, acelasi lucru se intampla acum in Basarabia!! A inceput presa rusa si filorusa!! Nu era normal? Nu e „normal”? Ceea ce a spus M. Ghimpu e cu totul si cu totul altceva! (cititi si veti intelege!! Inca o veste buna!! Din 26 februarie a. c. se intrA IN RO fara vize!! cAUTATI STIREA SI VETI VEDEA-O!!

 15. ASA DRAGILOR , SA NE UNIM PRIN PODURI , INFRASTRUCTURA, , FARA SARMA GHIMPATA , PRIN STUDII , PRIN CETATENIA ROMANA , PRIN ENERGETICA COMUNA, BANCI ETC , ETC .DECI SA NE UNIM DE FACTO .Apoi sa mergem la „starea civila ” sa ne „casatorim” cu acte in regula .Asa face omul destept. FARA TAM-TAM ,DAR CU BUNA STRATEGIE SI TACTICA INTELEAPTA!Bravo , Ghimpu !!

 16. Pt.Europa.

  Adresaţii această ântrebare de unificare a forţelor de dreapta lui Ghimpu, sau Filat şi după ce ei vă răspund familiaritaţine şi pe noi cu poziţia lor.

 17. cîntar spune:

  18 February 2010, la 15:03
  OAMENI BUNI !
  De ce credeţi comentariile ruşilor , lui Voronin, lui Roşca, a Dnei Pavlicenco ?
  Nu-i corect despre “ce a spus M.Ghimpu”. Nu credeţi propogandei KGB-iste.
  M. Ghimpu este un adevărat român.

  Cer scuze d.Cîntar. După cîte cunosc eu D.Pavlicenco deţine cetăţenia romînă din 1992. Pe atunci paremise d,Ghimpu era deputat în parlamentul RM, dacă nu mă greşesc. Acum e şi preşedinte al parlamentului şi Preşedinte interimar al ţării.
  Însă nici pînă acum nu şi-a redobîndit cetăţenia romînă.

  De ce oare????????

 18. Suntem martori a unei manipulari ordinare a electoratului.
  Prima stire a fost mult difuzata in mass media. Prin urmare electoratul anti-unire a absorbito ca un burete. A doua stire, dezmintirea este pentru electoratul pro. Care nu va fi mult difuzata ca sa nu dezamageasca pe cei contra. In schimb cei pro, fiind mult mai sensibili si setosi de informatie vor gasi dezmintirea si se vor calma.
  In final pentru cei Contra- Ghimpu nu este unionist, pentru cei Pro- este.

 19. Apropo.
  Nu-l atac pe ghimpu.
  Din împotrivă.
  În alegerile parlamentare magoritatea membrilor de partid a organizaţiei teritoriale Făleşti a PNL precum şi simpatzanţii PNL au susţinut PL a lui Ghimpu, şi ne-am bucurat de rezultatele alegerilor.
  Dar aceasta nu înseamnă că noi, cei de dreapta trebue să tăcem în stil comunist, că în aşa caz nu ne deosebim de ei.
  Adevărul în faţă poate spune numai un prieten adevărat.
  Asta le-o spun şi copiilor mei.
  Cînd îi critic şi le fac observaţii, le explic, că nu trebue să se supere, că cine altul, dacă nu tata le va spune adevărul în faţă.
  Că părinţii nu vor rău copiilor. Şi numai acel ce spune adevărul în faţă este prieten adevărat.
  Nu sunteţi deacord cu mine???????

 20. Morteanu, dar cum se tace in stil comunist? ca pe asta nu o stiu

 21. Pt.Geom.
  Dacă Voronin spune că laptele e negru, înseamnă că toţi deputaţii comunişti din parlament trebue să spună că-i negru.

  Din curiozitate chiar aşşi ruga vre-un parlamentar, să ridice stenogramele, şi să verifice, a votat măcar odată vre-un comunist din parlamentul RM contrar votului lui VorOnin?
  La ei se numeşte aceasta DISCIPLINĂ DE PARTID.
  Forţele democratice din parlament numesc pe aceşti deputaţi FRACŢIUNEA MUTĂ.
  Adică muţi au fost şi cînd nu a fost ales preşedintele ţării, deşi Ţurcanu şi stepaniuc erau împotrivă, însă totuşi sau supus DISCIPLINII, deşi apoi au abandonat PCRM.
  Ce le-a încurcat acestor deputaţi comunişti să voteze cum gîndesc ei.. Disciplina????
  Nu cred… Probabil mai degrabă FRICA. Frica faţă de şef.
  Friva faţă de cel ce ese ân faţa pedagogilor şii face cu ou şi oţăt, numindui pe profesori VIOLATORI DE COPII, şi aceştea la rîndul lor de aceiaşi frică în loc să reproşeze măcar unul ei îl aplaudă pe Voronin pentru că ia numit violatori de copii.
  Ăsta-i stilul comunist. Fe a vîrî frica în ai săi.
  Şi D-stră ce doriţi ca şi noi chiar dacă vedem ceva neajunsuri la ai noştri propuneţi să tăcem.
  În aşa caz nu ne deosebim cu nimic de comunişti şi parvine întrebarea:
  La ce iam mai scos pe comunoşti de la guvernare, dacă şi unii şi alţii ÎŢI ÎNCHID GURA???????????????

 22. De fapt după cîte ţin eu minte cînd erau comuniştii la guvernare, ei închideau gura la ai lor.
  Lui V.Pavlicenco nu-i putea închide gura cînd critica guvernarea comunistă. Lupu în funcţia de spicher paremise se comporta mai democratic cu opoziţia deccît în prezent democraţii cu opoziţia comunistă.

 23. Şi D-stră ce propuneţi D-Geom?
  Chiar dacă vedem ceva neajunsuri să tăcem???????
  Să tăcem că sînt ai noştri??????????
  Ai noştri sunt acei, d-Geom, care învestiţi cu încrederea poporului, sunt obligaţi să slujească acestui popor, indiferent de culoarea politică, confesia religioasă sau apartenenţa etnică.
  Şi pe comunişti deaceia i-am scos de la guvernare, fiindcă au uitat pentru ce l is-a încredinţat puterea.
  Şi pentru a menţine forţele democratice la guvernare, este foarte folositor să le mai aducem aminte din cînd în cînd pentru ce poporul le-a încredinţat acestă guvernare, în caz contrar îi aşteaptă aceiaşi soartă, ceia ce nici noi nici d-stră nu ne dorim.

 24. Dle Morteanu, multumesc pentru explicatii.
  Sunt de acord orice poate fi criticat daca traim intr-o societate democratica, dar sa fie totul argumentat, fara insinuari, sa se bazeze pe fapte concrete si nu pe presupuneri..
  Si inca ceva: si la critica trebuie de acordat prioritate problemelor grave si unor unor detalii putin semnificative…

 25. TITIREZ : Nu mai manipula cu zvonuri , cititorii !

 26. Referitor la intrarea in ROMANIA , fara vize !

 27. Deacord D.Geom.
  Numai că, eu nu am observat critică în postările lui Pavlicenco, şinici eu nu critic. Încerc să spun un adevăr. Dacă nu am dreptate sau cineva nu are dreptate -să dialogăm, dar nu să atacăm persoana cum o fac mulţi pe scest blog.
  Nu înţeleg cum D.Pavlicenco mai rabdă.
  Şi dacă vrem să fim obiectvi să mai întrăm şi pe blogurile lui Filat, lui Ghimpu, lui Voronil. lui Lupu, lui Diacov şi să mai postăm şi acolo în aşa stil răutăcios.
  Nu prea am văzut aşa discuţii aprinse pe alte bloguri.
  Sau poate aceşti vizitatori răutăcioşi îndeplinesc o anumită misie de a o ataca personal pe V.Pavlicenco şi PNL?.

 28. pt Mihai Morteanu , Europa a discutat si cu Ghimpu si cu Filat despre unirea partidelor de dreapta. Cea mai simpla metoda este autodesfiintarea acelor partide care nu pot cistiga alegerile. Alipirea lor la partidele care au practica de-a invinge, fie de dreapta, fie de stinga. Valorile si talentele vor fi promovate in diferite functii ale partidelor. Deacea si exista trei variante dreapta, centru si stinga. Ca exceptie poate fi si extremele fie de dreapta, fie de stinga. Moldova nu-si poate permite sute de partide. De unde bani pentru a intretine zeci de sute de politiceni? Cine in gura mare striga vrem Reunire, trebue sa arate ca este in stare a uni Dreapta, ma refer si la PNL.

 29. Pt Geom

  Fiecare critica ce vrea, pe cine vrea, cit vrea etc. Nu exista cuvintul „TREBUIE”, va rog sa invatati asta. Intre altele, e corect „trebuie acordata prioritate”, si nu „trebuie de acordat prioritate”.

 30. Pt costi

  Eu inteleg multe lucruri, dar nu si minciunile. Ce are Komsomolskaia Pravda cu stirea preluata de mine de pe unimedia si dind link-ul? daca mai vad asa ceva, sterg mesajul mincinos.

 31. Pt europa

  Cititi pozitia lui Ed__________ Cred ca va va prinde bine. PNL nu se alipeste nimanui, poate doar sa discute si sa accepte proiecte credibile. Acum mai auziti ceva de MAE si Untila? Dar despre asta voi mai scrie.

 32. Pt costi

  Le-am pus odata.

  IMPORTANT
  În baza deciziei Directorului Direcţiei Cetăţenie din 15.12.2009, în perioada 01.01.2010 – 31.03.2010, programul cu publicul al Direcţiei Cetăţenie se va desfăşura doar în ziua de miercuri a fiecărei săptămâni şi doar pentru depunere cereri de redobândire, acordare sau renunţare la cetăţenia română şi înregistrare acte în completare şi petiţii adresate Direcţiei Cetăţenie. Informaţii despre stadiul soluţionării dosarului înregistrat la Direcţia Cetăţenie se acordă doar prin corespondenţă scrisă.

  Petenţii care au dosare de redobândire a cetăţeniei române conform art. 10 indice 1 (Rep. Moldova / Ucraina) depuse în anul 2003 sunt rugaţi să comunice Direcţiei Cetăţenie actuala adresă de corespondenţă, în cazul în care aceasta s-a schimbat de la momentul depunerii dosarului.

  Începând cu data de 8 februarie 2010 au fost deschise Birourile teritoriale pentru cetăţenie care au program de lucru cu publicul de luni – până vineri între orele 9.00 – 17.00 şi unde se vor depune dosare numai pentru redobândirea cetăţeniei române în baza art. 10 indice 1 (Republica Moldova şi Ucraina).

  Dosarul pentru cetăţenie va fi depus personal de către persoanele care au dobândit cetăţenia română prin naştere sau prin adopţie şi care au pierdut-o din motive neimputabile lor sau această cetăţenie le-a fost ridicată fără voia lor, precum şi descendenţii acestora până la gradul III.

  Pentru depunerea dosarului nu este necesar permis de şedere pe teritoriul României.

  Adresele şi datele de contact ale centrelor teritoriale sunt următoarele:

  – IAŞI – judeţul Iaşi, Iaşi, str. Gîndu nr. 2A, parter; cod postal: 700127; telefon: 0232 254 400 int. 107; (în sediul ONRC de pe lângă Tribunalul Iaşi)

  – TIMIŞOARA – judeţul Timiş, Timişoara, str. Paris nr. 2A, etaj 1, camera 10; cod poştal: 300003; telefon: 0256 220 835 sau 0256 220 863 int 127; (în sediul ONRC de pe lângă Tribunalul Timişoara)

  – GALAŢI – judeţul Galaţi, Galaţi, str. Portului nr. 20, parter; cod poştal: 800025; telefon 0236 306 173 sau 0236 306 174 int 110; (în sediul ONRC de pe lângă Tribunalul Galaţi)

  – SUCEAVA – judeţul Suceava, Suceava, str. Universităţii nr. 28 A, parter; cod poştal: 72 0225; telefon: 0230 522 937 int 110 (în sediul ONRC de pe lângă Tribunalul Suceava)

  – CLUJ-NAPOCA – judeţul Cluj, Cluj-Napoca, Piaţa Ştefan cel Mare nr. 4, parter, cam. 2S.

  Programul de audienţe al Directorului Direcţiei Cetăţenie se desfăşoară în fiecare zi de miercuri între orele 13 şi 15 pentru probleme deosebite. Programarea la audienţă se va face în baza unei cereri prealabile care va cuprinde şi un număr de telefon de contact la care un funcţionar al Direcţiei Cetăţenie va comunica solicitantului ziua şi ora audienţei în cazul în care aceasta a fost aprobată. (www.just.ro)

 33. Pt.Europa.
  Şi eu am discutat cu Ghimpu o oră la telefon.
  Numai că acesta a fost cu vreao 3 ani mai devreme, cînd Ghimpu încă nu era în Parlament, iar Chirtoacă nu era primar.
  Ma sunat personal, cunoscînd probabil faptul,că după 4 aprilie 2005 m-am retras din politică, dezamăgindu-mă în toţi, şi mia propus să ader la PL. Motivul din care am refuzat a fost faptul, că la întrebarea mea cum vede D-Ghimpu pe viitor o fuzionare mai largă a forţelor democratice, domnia sa a răspunspromt: NICIODATĂ , CU NIMENI. Iată aici , cu părere de rău drunurile noastre se dispart, iam răspuns eu.
  Cînd s-a format PLDM, PNL deja participase în alegeri locale, avînd deja careva succese, ca de ex. primarul de la Soroca cu consilieri raionali, care apoi au aderat la PLDM, primarul de la Durleşti, care după cum vedeţi nu se ştie unde a luato şi alte localităţi unde avem consilieri locali, raionali. După cum vedeţi aceste partide de la guvernare au crescut nu fără ajutorul aleşilor locali, care au ocupat funcţiile pe liostele celor partide , care d-stră le numiţi mici.
  Eu mai degrabă aşi formula altfel: nu mici ci sărace, Adică fără susţinere financiară.
  Şi reprezentanţii lui Filat nu o dată mau contactat, încă înainte de alegeri să ader la PLDM, vizitîndu-mă chiar şi la domiciliu, dar nu am acceptat nici odată metodele de trădare.
  Şi atunci cînd aveau nevoie de noi nimeni nu spunea că trebue lichidate partidele mici.
  D-stră confirmaţi, că nici Ghimpu, nici Filat nu acceptă fuzionarea.
  În aceste condiţii despre ce fel de aderare, cum spun unii, sau cooperare poate fi vorba, dacă ei încearcă să dicteze partidelor cu şanse mai mici să se autodisfiinţarea.
  Chiar aşa naivi să fie unii liberali să nu coinştentizeze, că Moscova nu doarme şi ea nu are nevoie dealde Ghimpu, dealde Filat, Pavlicenco, Mocanu, Dabija, Matei,Moşanu, ş.a., care nu se includ în planurile imperiului rus?

 34. Pt geom

  Da, da, sintem in postul mare si Chirtoaca ar trebui sa-si ceara scuze pentru ca a dat liber pt uciderea ciinilor.

 35. Da ce ziceti daca mai fondam inca zece partide, unul care va critica PNL pentru orientarea sa de stinga in ceea ce priveste maidanezii. Apoi altul care sa laude PNL pentru desteptaciunea de-a critica AIE. Trebue sa aveti curajul si sa acceptati, ca Moldova este prea saraca pentru a intretine atitea partide. Daca veti fi talentat ca politicean in orice partid veti avea succese. Ma conving ca comunistii nu inzadar au condus Moldova doua mandate. Nu toti membrii au vrut fotolii de lideri. Sunt mai inteligenti ca dreapta, pot ceda si s-au unificat. S-au unificat nu cum voi doriti dar ca membrii simpli de partid. Trebue sa luati exemplu. Mesajul vostru imi este foarte clar dar nicicum nu accept sustinerea fatisa de voi a extremei stingi ca forma de razbunare pe AIE, pentru ca nu merge in politica planul dorit de voi. Subliniezi chiar multe actiuni de la voi le sustin si deaceea sunt in dialog cu voi. Starea financiara ori alt motiv va impune sa faceti gresel mari. Opriti-va, invatati-va sa cedati cu unicul scop de-a invinge . Cedarea tot este o forma de-a invinge generalul si chiar mai superioara decit invingerea particularului inferior. Ce poti face cu un partid daca nu poate invinge? Nu degeaba polobocul gol face mare galagie.

 36. EU NU INTELEG: DE CE TANASE NU-I DA PACE ALIANTE?

  Constantin Tănase: Rubiconul Alianţei, adică are sau nu are Moldova politicieni de caracter

  În loc de moto:
  …pe când Iulius Cezar nu era încă împărat, ci doar proconsul, iar Roma era republică, conform legii, proconsulul avea dreptul să conducă oştile doar în afara frontierelor Italiei. Rubiconul era un râuleţ, la nordul Italiei, şi servea drept un fel de graniţă între Italia şi provincia romană Galia. Ce are Rubiconul cu Iulius Cezar? Pe 10 ianuarie anul 49 î.Hr., Cezar cu oştile sale a ajuns pe malul Rubiconului. Nefiind convins în forţa armatei sale, el stătea la îndoială, temându-se că, în caz de eşec, va fi supus dispreţului public. După multe frământări, s-a decis şi a trecut, totuşi, Rubiconul… După un război civil sângeros a devenit împărat. Din acel timp, expresia „a trece Rubiconul” înseamnă a risca ceva foarte important în numele unui scop măreţ, expresia fiind sinonimă cu „zarurile au fost aruncate” (alea yacta est)…

  După „scandalul Muruianu”, Alianţa a fost împinsă pe „malul Rubiconului”. Într-un anume sens, scurta istorie a Alianţei se împarte în două – până la şi după „scandalul Muruianu”. După acest scandal, Alianţa nu se mai poate comporta ca până la. Prin declaraţia sa, Muruianu a pus noua guvernare în situaţia să decidă ce face mai departe – umblă cu jumătăţi de măsură sau procedează energic la demolarea SISTEMULUI şi reformarea R. Moldova. Muruianu este figura emblematică a SISTEMULUI nedemolat şi declaraţia sa a avut menirea să amintească tuturor că SISTEMUL stă bine pe picioare. Cum au răspuns componentele Alianţei la provocarea SISTEMULUI? Clar, tranşant şi univoc a reacţionat doar liderul liberal-democrat, premierul V. Filat. Liderul liberal, Mihai Ghimpu, a reacţionat doar ca şef de stat. Liderul PD, Marian Lupu, de asemenea, a reacţionat atent, nuanţat. Liderul AMN a reacţionat „împăciuitor”, „creştineşte”, gest care, în percepţia publică, echivalează cu solidarizarea tacită cu Muruianu, cu SISTEMUL, adică.

  Înţeleg oare liderii Alianţei că nu mai au spaţiu de manevră, că n-au unde „se retrage”, că problema care se pune acum e ORI-ORI: ori SISTEMUL, ori ALIANŢA? Mâine se împlineşte o săptămână de la faimoasa provocare a lui Muruianu, iar liderii Alianţei, din câte înţeleg, nu s-au convocat pentru a lua, solidar, o decizie comună univocă. Cum se explică această lipsă de reacţie solidară? Ar fi multe de spus la tema dată, dar nu spun, şi liderii Alianţei ştiu de ce… Acest comportament… prudent al Alianţei îmi aminteşte de comportamentul lui Gorbaciov de dinainte de a pierde puterea…

  Ca să nu par prea patetic, nu voi invoca îndemnul poetului Mateevici către basarabeni de a ridica din sânul lor un proroc; voi spune mai simplu: astăzi, ca niciodată, ajunşi pe acest „mal de Rubicon”, mă întreb: unde ne sunt, dacă sunt, caracterele din politica de la Chişinău? De ani de zile, o parte a presei tot face topuri cu politicieni – care-i mai ochios, care-i mai bengos, care-i mai sexy ş.a.m.d., dar n-am văzut să se facă topul celor mai cu caracter politicieni. Acum, când zarurile urmează să fie aruncate, când clasa politică de la guvernare trebuie să decidă ce facem mai departe – demolăm SISTEMUL sau ne lăsăm învinşi de SISTEM? – este nevoie ca la rampă să iasă politicieni care să aibă caracter (ca să nu zic cum ziceau străbunii noştri pe linie romană, să aibă coleus).

  Are Moldova astăzi asemenea politicieni? Unde-s? Ieşiţi. Vreau să vă văd.

 37. Da și Ghimpu-i prost. Cum să declari asta? Trebuia să-i dea un șut în fund lui Băsescu să priceapă că nu mai are ce căuta în Moldova. Ce-i cu aberațiile astea? Unirea poate că nu e probabilă acum, dar este posibilă. Nu știu dacă se va întâmpla, dar dacă vom ajunge să o vrem și voi și noi nu ne va opri nimeni.

  Băsescu să-și bată coasa. Că pentru el nu contează altceva decât popularitatea. Ei bine, președinția nu este un concurs de miss. Ar trebui să lupte în interesul românilor nu să vorbească de dragul audiențelor.

  Eu în Ghimpu am încredere că este român adevărat, chiar dacă uneori pare prea sentimental. Despre dvs. doamnă Pavlicenco, la fel. Nu știu ce să zic de Roșca (care tot de Băsexu a fost convins să se alieze cu Voronin în acea perioadă), dar sunt convins că cel puțin Cubreacov este și el un mare român. Păcat că toți românii adevărați sunt în stânga Prutului. Păcat că m-am născut în țara asta unde toți securiștii vin la putere. Și atunci când avem o guvernare benefică (mă refer la guvernarea Tăriceanu) îi aruncăm la gunoi și îl votăm tot pe Băsescu. Care ce a făcut? A distrus un partid istoric (PNȚCD, pe vremea CDR) și mai vrea să distrugă unul. Își pune rudele în funcții publice. Și din când în când mai drojdește o țuică cu Voronin.

  Dacă lucrurile continuă așa, cred că voi face eu o cerere pentru cetățenia Moldovei, pentru că lucrurile acolo chiar par să se miște într-o direcție bună. Sper că Moldova va fi în viitor ca Austria pentru Germania. Să crape românii de ciudă când merg în Moldova.

 38. Speranta Moare Ultima, iar noi dupa ea :)

  Din lista lunga de partide din RM, nici nu stiu cui sa dau crezare, nu merita nimeni… mai sunt pe ici colea, cite-o persoana infiltrata in aceste partide, care sunt mai realisti si spun lucrurilor pe nume, dar is in umbra si-s putini…

  Alta e ca iesitau cu turma (copii care au fost trimisi la scoala si la universitate de parinti…), anul trecut in PMAN sa rastoarne comunistii, sa se rafuiasca… Au crezut in minciunile si basmele liderilor AIE, au crezut ca Filat cum se face sef il spinzura pe nea Voronin si gasca in PMAN, public… Au vrut singele guvernantilor… Paradoxul e acum :)))) Si anume, dupa ce turmele de copii s-au veselit putin in PMAN anul trecut, acum vin deja parintii acestora, tot in PMAN, nu sa ceara razbunare pe PCRM, dar din contra, cer explicatii de la actuala guvernare. Naivitatea a fost prea mare, insa acum se mai deschid ochii… Filat umbla cu un brat de dosare pe la mitinguri si se jura ca venind la putere va face dreptate… (o si facut, si-o adus toate rudele la guvernare… :)))) Ghimpu, facea Unirea chiar atunci, acum mai da cu capul in garduri, macar dac-ar tacea, da asa pierde electoratul (electoratul lui a votat pentru notiunea „UNIREA”, el sarmanul s-o caldarit la cap deja, ori s-o simtit stapin… de asta si nu vrea alegeri anticipate… ii tremura pamintul sub picioare deja…) Apropo, Filat il tiriie pe Oleg pe la Procuratura acum, o declarat bietul Voronin numai 4 mln de lei, da o cheltuit sub 70 mln lei… Asta-i bine, sustin si eu, da cum ramiine cu nea Filat, care o declarat 1mln lei, da acum se destainuie ca inchiriaza curse de lux (aeriene) din cont personal, dar evita sa arate sursele… 🙂 Daca vine mafia lui Voronin inapoi la putere, Filat isi face valiza, sa tineti minte … 🙂 Despre mine, ei mai bine si-ar face valiza ambii, si s-ar lua de miina…

  Cit despre Unire, pai eu as fi de acord sa se uneasca deja cu cine or visa noaptea, numai sa faca odata ce au promis si sa nu mai spuna povesti da sa se arate dovezi ca se face ceva si pentru popor…

  Ce inseamna venirea noii guvernari: nu se ia de problemele populatiei, care a fost furata de precedenta guvernare… Da se incepe o lupta intre actuala guv. cu fosta guv. din cauza ca fostii au furat legal de la actualii, iar acestia acum isi intorc bunurile, furind de la fostii 🙂 De prin anii 90 tot pe acest scenariu se face politica la noi, indifirent de cine vine si cine pleaca….

 39. Pt Speranta Moare Ultima, iar noi dupa ea 🙂

  Aveti mare dreptate. Dar mai spuneti-mi una, ca am ramas perplexa ieri, ascultind sedinta Parlamentului pe http://www.privesc eu, pina la 3 de noapte. Cum sa accepti medaliile pentru participantii la RAZBOIIUL PENTRU APARAREA PATRIEI? Macar sa fi spus Ghimpu, autorul proiectului de hotarire de ratificare a acestei aiureli a CSI-ului, citeste Rusia!, macar sa fi spus de forma ca „noi consideram ca acest razboi este al doilea mondial, nu MARELE RAZBOI PENTRU APARAREA PATRIEI, asa cum considera intelectualitatea noastra curajoasa, adevaratii istorici, romanii. ACESTA NU A FOST RAZBOOIUL NOSTRU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  A fost razboiul care ne-a adus ocupatia, razboiul care a mutilat oameni, familii, dupa care au urmat deportari, foamete, gropi cu var, canibalism, mutarea tuturor romanilor la curata zapada in Siberia! etc.

  Ce sa asteptam, in acest caz, de la Comisia de condamnare a crimelor comunismului, ai carei membri nu vor sa spuna daca au colaborat sau nu cu KGB-ul, cind tac si ei chitic, formati de Ghimpu, fara curajul de a spune ca aceste medalii se dau in cadrul CSI, de Rusia!, care ne baga pe git iarasi conceptul ei derspre razaboiul al doilea mondial!

  SI GHIMPU PLEACA LA MOSCOVA DE 9 MAI, UNDE LITUANII, DE EXEMPLU, NU PLEACA. Lityanienii l-au invitat pe Puytin la ziua lor de independenta, asta a refuzat si lituanieinii au raspuns ca nici ei nu pleaca. pai cum asa? i-am criticat pe comunisti ca nu fac asa ca balticii, ajunsi in NATO si UE si vine tandemul Ghimpu si Chirtoaca si pleaca la CSI sa srabatoreasca uciderea barasabenilor de rusi?

  Iar membri acestei comisii ce sa mai cerceteze? Crimele comise de regimul sovietic, aduse in Basarabia pe baionetele rusilor care impreuna cu basarabenii au aparat Patria Sovietica? Eu sint uluita ce face puterea cu omul. Unul, Misa Ghimpu, merge la CSI, nu mai vrea sa iasa de acolo, spune ca trupele rusesti nu se mai retrag din cauza ca nu vrea Tiraspolul (atentie, nu Rusia!), apoi da medalii la romanii luati de rusi cu forta in razboi, pentru ca au aparat Patria Sovietica, iar altul, Dorin Chirtoaca, ucide ciinii si nu se poate razboi cu mafia dupa trei ani de primarism?! Foarte frumos!

 40. Speranta Moare Ultima, iar noi dupa ea :)

  Pentru Vitalia Pavlicenco:

  Mda, aveti dreptate stimata doamna, si eu vad ce fac ei, si incerc sa mai privesc in timpul liber sedintele Parlamentului. Bietii guvernanti, au capatat un colt de putere pe seama unor idealuri, care pentru electoratul lor, aceste idealuri sunt mai mult ca sfinte, sunt ceea pentru ce au luptat o viata si ce-si doresc mai mult… Din pacate, schema e aceeasi, Vorba multa si nimic mai mult „Vorba multa- Saracia omului”…
  Am fost marginalizati si ofensati 8 ani de PCRM, cum le-au convenit si pe placul lor… Au venit astia cu turmele de copii, si din toate promisiunile ne alegem cu niste farimituri si dezastru mai mare, SCUMPIRI si Noi FARADELEGI: S-o luat ei bietii de capul lui Voronin Junior… sa ne astupe ochii, ca la un ciine, mai hamai, mai na un ciolan, poate te-i inchide odata…. asa si ei cu noi… Voronin, are bani sa-i cumpere pe toti din AIE, luati impreuna si nu numai… De ce nu se rezolva cu ceilalti, care atit de activ si deschis fura, incit nici nu se simte ca s-a schimbat BOSS-ul… Imposibil !!!, daca se i-au de ceilalti, apoi ajung pina la ei in final…da Olejka, e cel mai potrivit personaj aici, Sa-i arate Filat si Ghimpu lui Nea Valoghea ce pot face ei avind putere…
  Vrem Unire, vrem Democratie, Vrem UE,NATO etc… imi vine-a ride, sincer… Incotr-o oameni buni, Cu analfabetismul nostru si cu guvernari una mai sfinta ca alta. Interesant, oare cit timp vom mai calca prin strachini, vom ajunge oare vreodata acolo unde tindem, ori noi suntem numai de batut cararile…?

Comments are closed.