Loading Facebook Comments ...

58 Comments

Add a Comment
 1. To: Pavlicenco

  Foarte buna discutie! De ce nu a postat-o oare JurnalTV ? Posteaza tot felul de „mezelicuri”, care ti-e schirba sa asculti….
  D-na Pavlicenco, aveti principii tari, bune si cred ca de aceea sunteti etichetata ca si om incomod….La Sigur, sunteti foarte incomoda pentru clasa politica de la Chisinau….., care se „acomodeaza” , se prefac politicienii in vircolaci, numai sa fie la putere. Puterea le serveste numai lor. Oare nu pot face nimic mai mult ? Pentru ei bugetul tarii este TITA mamei lor in mama masii!

 2. Madam, o intrebare personala, de ce naiba nu te linistesti ??? nu mai ajungi tu in politica, esti un cadavru politic, poti sa te ei de minuta cu Roshca.

  Voi astea care oricum nu ajungeti in parlament sunteti aia care rupe din voturile adevaratilor liberali …..

  Asa am un simptom de voma cind iti vad moca !!!

 3. Pt corect

  Au spus ba ca nu au reusit, ba ca, apoi, nu au mai avut-o in formatul respectiv, ba ca deja e tirziu. Apoi au mai spus ca i-au concediat pe cei care nu au pus-o, nu stiu care e adevarul, dar stiu ca asemenea emisiuni ne lipsesc si presa noastra „independenta” nu are curaj pentru asa ceva.

 4. Pt Iulian

  Sinteti niste ingusti la minte si la suflet. Iata din cauza unor persoane cu asemenea viziuni stam la coada vacii. Nimeni nimanui nu i-a daruit nimic. Voturile nu pot fi rupte unii de la altii, ci le capteaza fiecare in masura in care le merita. Cei pe care ii considerati „adevarati liberali” mi se pare ca tare nu mai sint asa. Asa cum nu sint comunistii comunisti, nici liberalii nu sint liberali. De ce? Nu va spun, pentru ca aveti un comportament gretos de „pretins liberal” sau simpatizant al unor „pretinsi liberali”.

  Beti o cana de apa cu bicarbonat de sodiu, face bine la prevenirea vomei.

 5. …stimata doamna Pavlicenco , vad ca nu acordati prezumtia de nevinovatie nimanui … toti sunt corupti ,manjiti ,demagogi si derbedei ,numai stimabila este o adevarata sfanta printre cei vii …asta e gandire tipic bolsevico-stalinista … si asa pnl este in acest moment izolat complet pe scena politica a moldovei . odata cu intarirea mae , pnl-ul se transforma sub conducerea inteleapta a prezidentei v.p. , intr-un club de tate clevetitoare si barfitoare…

 6. pu :Iulian spune:
  26 January 2010, la 09:09

  Auzi, mata, textul „Voi astea care oricum nu ajungeti in parlament sunteti aia care rupe din voturile adevaratilor liberali …..Asa am un simptom de voma cind iti vad moca !!! ” denota ca esti un om cu radacini de dictator.
  Crezi ca poti judeca pentru alegerea tuturor ?
  Si pe cine, ma rog, vezi dumneata in calitate de adevarati liberali? Si cine te-a imputernicit sa imparti liberalii in adevarati si neadevarati ? Altii nu au dreptul sa aleaga, daca nu vrei dumneata ?
  Nu mor caii, chind vor chinii….
  Ai o „moca” patrata si deaceea nu poti ghindi normal. Friu liber creierului, baiete! Mai apoi aduna-ti ghindurile si vezi ce-ti mai spun. Ghindeste cu creierul, nu cu craniul….

 7. Si care e solutia? Toti politicenii sunt corupti. E si normal. Fiecare om munceste pentru propria prosperare. Politica e o meserie ca multe altele. Doar ca in politica poti „profesa” daca te alege populatia. Iar aceasta populatie la randul ei de mii de ani vrea „paine si distractii”. Muncesc doar ca sunt impusi de imprejurari. Sunt cinic, e adevarat. Dar am devenit cum sunt trecand prin experienta vietii. Apoi, dna Pavlicenco, ati fost in Parlament in cateva randuri. De ce nu ati restructurat clasa politica sa devina moralista, idealista? Poate cautam niste germani sa ne conduca? Noua ne place ca sa ia altii decizii in locul nostru iar noi sa-i critaicam.

 8. Pt radu 1 si alti interesati de „viitorul” MAE

  Ca sa nu ma obosesc prea tare, iata ce i-am postat lui „andrusel”

  1. Cred ca sinteti rau nemultumit de congresul “extraordinar” al MAE, daca ati ajuns sa il dezbateti pe blogul meu. Nu ati gresit adresa? De ce sa nu discutati subiectul pe site-ul MAE, pe blogurile lui Petrencu si Untila, chiar nu inteleg.

  2. Mie declaratia badaranista a lui Petrencu imi este in cotul al treilea de la mina a cincea. Petrencu este un om slab, care nu poate vorbi decit cu lingaIELE. Noi, PNL, nu i-am atacat, nu vorbim de ei, ca de morti – de bine sau deloc. In alegeri am cedat totul – am plecat din functii, nu am fost cap de lista, nu am pretins in partidul pe care trebuia sa il facem sa fiu presedinte, pentru ca e simplu – nu am avut si nu am bani si pentru ca e greu pentru o femeie sa conduca un partid, acum e si mai greu ca sint om de rind. Deci – cum puteti spune ca sint om “de neclintit?” Tocmai ca intreg PNL-ul “s-a clintit”. Dar avem oameni buni, de caracter, care stau in PNL din convingeri, nu la “treuca inexistenta Pavlicenco”.

  3. Mai mult – sa stie si toti consultantii fericiti ai MAE-ului, si voi, cei interesati. Am vorbit, din initiativa mea, si cu Neagu, si cu Petrencu, sa incercam sa facem ceva, chiar daca dezamagirile sint mari, eu am propus, nu ei. Au disparut dupa discutie – poate vreo mariana, poate vreo zoie, poate vreun altcineva nu au dorit concurenta in partid… Nu le-am spus nimic, desi era de presupus cum au procedat – ca eu l-am intrebat in intilnire pe Petrencu daca el decide sau nu decide in partid. M-am convins care e realitatea. Nu-i deranjam, sa nu ne deranjeze si sa-si construiasca in continuare cu succes aceasta remorca alba-verde.

  4. Pentru mine nici Petrencu, nici Untila nu sint autoritati. Dar de discutat putem, vreau sa vad cui apartine proiectul, desi eu stiu. Pe mine m-ar deranja sa spuna de rau despre mine niste oameni pe care ii respect, ii ador, ii idolatrizez, ii venerez. Petrencu si Untila nu fac parte din aceasta categorie. Sint slabi, nu pot discuta decit cu barbati, pentru ca a discuta cu femei iti trebuie o rabdare oleaca mai mare de 30 secunde si o capacitate mai mare decit a spune “bl…a”

  5. Tot lui Untila i-am spus, inca in Parlamentul trecut, – “Veaceslav, hai sa reunim echipele, sa schimbam denumirea de AMN in PNL, luati presedintia, aveti relatii si voi, ca si mine, cu Melescanu, Norica Nicolai, Cristi Busoi, George Scutaru, pentru mine e greu sa caut bani, sa tin echipa”. A spus sa mai asteptam. Dupa 29 iulie i-am spus lui Untila – haideti sa facem acest lucru, vino presedinte la PNL.

  6. Si toate astea dupa ce si Urecheanu a confirmat public, acum citeva zile in teritoriu, dar si la conferinta de presa la sediul AMN, ca national-liberalii au fost dati afara din AMN sub presiunea lui Untila. Si ca urmeaza niste gesturi acum fata de national-liberali din partea AMN. Observati – eu nu scriu PNL, scriu national-liberali. Dupa congresul AMN, cind s-a produs ruptura, l-am sunat de doua ori la telefon pe Untila. Nu a raspuns. Chiar am verificat la Mircea Rusu numarul de telefon. Si-atunci – cine e “de neclintit”? Pe ce sa bazeaza Petrencu atunci cind spune prostii si aduce ofense? Sa va spun eu pe ce: nu vrea intr-adevar sa discute MAE-ul, condus de Untila, cu PNL. Petrencu si echipa se tem de concurenta. Asta ii si omoara pe politicieni. Se vede cu ochiul liber si nu e nici o problema. Fiecare e liber sa faca ce vrea, numai sa nu spuna minciuni.

  7. Desi nu s-a meritat, am spus ce cred si mai pregatesc un articol pe tema alba-verde. Eu continuu sa cred ca si Petrencu, si Untila stiu ca sint o remorca. Daca Untila, Petrencu, presedintii altor partide, eu, ne adunam si discutam inainte de congresul MAE ce facem, cum ne unim, ce construim – era una. Daca Untila crede ca a devenit – cum spune http://www.jurnaltv.md – “pe muchie de cutit” presedinte si vine cu sucire de miini la PNL, eu cred ca el nu s-a gindit prea bine. Dar e dreptul lui sa faca, sa creada ce vrea. De fapt, consider ca nici el nu vrea sa discute cu PNL, e doar pentru presa si pentru lumea neinformata. Sa vedem daca eu cumva gresesc… Cine vrea sa faca ceva, stie cum am facut-o cind eram in echipa. Daca nu vrea sa faca, ci doar incearca a arunca praf in ochi, uneste o “pana liberala” cu un “ong” – nu-mi apartin mie calificativele – si face un congres la care stampila ajunge la Untila si il face fericit, crezind ca e deja in Liga I. Nu mai spun de 11 vicepresedinti, care demonstreaza – cum am mai spus – lipsa de ierarhie, neincredere intre colegi, cai fara caruta. De fapt – mirtoage.

  8. De PNL nu va bateti capul. Ne batem noi capul. Si, in general, daca noi sintem mici, rai, neinsemnati, prosti, slabi – de ce nu ne lasati in pace? Raspund eu – pentru ca noi sintem liberi, cum nu este nimeni – nici un mae si nici un petrencu, si nici un untila – sintem saraci, dar liberi si interesanti.

  9. Ce ditamai mesaj a avut MAE la congres? A spus de necesitatea NATO pt Moldova, asa cum a zis Hillary Clinton? A spus de iesirea din CSI? Nu a spus, ca nu da voie sefu’ ala verde. A spus de relatii strinse cu Romania? Nu. A spus de coruptie – nu, ca nu mai sint comunistii, dar “altii nu au fost, nu sint si nu vor fi corupti niciodata, sint prea verzi inca”.

  Cit priveste “balansarea dintr-o extrema in alta” sa i-o spui lui Untila, care nu devenea gospodar politic daca nu eram noi, national-liberalii, pefedistii, taranistii lui Valeriu Muravschi, perecemistii lui Snegur. Si lui Petrencu sa i-o spui, cel care a inceput sa balanseze. Iar noi – exact locului ne tinem – unde-am fost colo raminem.

  Ce sa mai spun andruselului drag? Sa va linistiti, ca sintem trezi la cap si curati la suflet, tocmai de aceea sintem liberi si cutezatori. Jos Mafia si Coruptia!

 9. Pt sergiu

  Nu voi reusi sa explic aici ce am facut eu in acesti ani. Dar cred ca nici nu sinteti naiv sa nu intelegeti ca o persoana nu poate schimba toata clasa, chiar daca am fost si ma consider ca raminind cea mai curajoasa. Interesele mafiote sint mai mari decit deschiderea lor de a deveni o „calsa politica moralista si idealista”.

  Dar nu va deranjati. Va place ce e cum e – e foarte bine, inseamna ca dormiti linistit. Principalul e ce aveti in suflet. In ceea ce ma priveste, nu cred ca eu am o putere exagerata, ca sa imi dati importanta atit de mare.

 10. Sunt de acord cu cineva – d-na Pavlicenco, nu va mai zbatezi degeaba, ca pestele pe uscat. Aderati la un partid mare si puneti capat acestor „scene de teatru”. Cred ca locul d-ra este in PL. Succes!

 11. Iulian,

  „Asa am un simptom de voma cind iti vad moca!!!”- remediu pentru tratarea vomei este sa nu-ti mai bagi nasul pe acest blog. Fereste-te de el. Numai cei ce nu gindesc, isi fac boala cu mina lor.

 12. stimabila prezidenta e in eroare … nu spun nici pe departe ca mae ar avea viitor stralucit . dintr-un singur si mare motiv … este clara tendinta in randul electoratului spre simplificarea vietii politice – mai putine partide – ,spre o clarificare doctrinara – populari ,liberali ,social-democrati si socialisti radicali -pcrm – . e clar ca buna-ziua ,ca pot intoarce si muntii pe dos liderii mae si pnl ,ca tot la 1 .2 ,3% maxim vor ramane …mai mult efect ar avea „infiltrarea ” in pld si pl si intarirea orientarii pro-euroatlantice , pro-romania ,anti-coruptie si reformatoare … pentru ca in lipsa unor valori apreciate din mae si pnl ,in pld sau pl se baga in fata si destui oportunisti,profitori sau politicieni care pur si simplu saboteaza accelerarea vitezei spre lumea euroatlantica …

 13. Dna Pavlicenco

  Mi-a placut cum ati analizat starea de lucruri din AMN si ideea cu transparenta. Nu mi-a placut pozitia lui Osipov, care o face pe suparatul, ca au plecat multi la MAE. Pina in prezent Dumneavoastra trebuia sa fiti cea mai mult suparata pe toti cei, care rupeau din PNL cu nemiluita, dar n-ati facut-o.

 14. Vad ca s-au adunat aici toti membri PNL. Sunteti patetici. 🙂

 15. Dna Pavlicenco, prin comentariul de mai sus, ala in bold, ati recunoscut un lucru deja stiut. Cu femeile trebuie de discutat altfel. Pai cum adica, nu cereti sa fiti tratate la egal? Dar acum cereti ca sa se discute cu Dvs altfel, o rabdare mai mare de 30 secunde. Adica frinati? scuzati ca sint asa de dur, dar daca v-ati bagat in politica, de ce va temeti de cuvinte dure? politica-i curva.

  Si inca una, stiti de ce cu PNL toti se tem sa aiba de-a face? pentru ca PNL=Pavlicenco. Un partid are o doctrina, nu un simbol-personalitate.

  Tot spuneti de Petrencu ca e slab. Sint sigur ca ati asculat discursul lui la Congres. de tot vroia faima ca Dvs, atunci statea mai departe la cirma partidului ( cum atis Dvs) banos. Sa apara pe la TV, bloguri etc. Dar el a declarat ca nu mai vrea ONG, vrea chiar sa fie auzite mesajele MAE, idealurile pentru ce lupta.

  Referitor la ce s-a discutat la Congres, chiar asa de invidioasa sinteti ca nici nu ati citit motivul congresului??? era vorba de o reorganizare in personal si nu in doctrina. Deci ceea ce este publicat si pe site, si ce au declarat pina acuma, este valabil.

  Straniu ca toti sint rai: Ghimpu cu Chirtoaca, Filat cu Tanase, Diacov cu Lupu, acuma Petrencu cu Untila. Da doamna, toti sint rai.

  Vine PNL cu Pavlicenco si Pavlicenco. Acesteas sint bune si cu pluralism de opinii. dar mai ales de voci.

 16. Dna Pavlicenco,

  Va privesc ca pe un Don Quixote moldovenesc. 🙂

 17. daaaaaaaaa…Citind toate de mai sus, inca odata m-am convins ca daca PNL-ul „scapa „de VP , are sanse sa devina pardid parlamenrtar .E clar , nu de unul singur dar in bloc cu vreun partid mai mare.Chiar cu MAE , de ce nu ? Caci atata timp , cat in fruntea PNL-ului sta femeia asta pusa numai pe harta cu toata lumea , PNL-ul se va duce de rapa , iar voturile electoratului lui se vor duce mai mult la con=munisti sau la partidele comunoide:Moldova unita , PSD, , chiar si PD.

 18. SI INCA , am vazut aici care-i „idolii” lui VP din RO: Norica Nicolai , Busoi, Antonescu.Pai astea acuma sunt ‘frati” de cruce cu Geoana&compania.Prin asta se explica ura pe care o are VP fata de Basescu si AIE.Dragi membri PNL-isti, schimbati-va conducerea si o sa fiti in rand cu lumea. In caz contrat o sa fiti blocati nu numai de jurnal.tv , dar de toata Moldova , care s-a saturat de „scandalajioaica „VP. Stimabila , mai bine ai urma exemplu lui Petrencu , El este un om inteligent si va ramane in partid un presedinte de onoare respectat, pe cand dta astepti sa te fugareasca cineva ? MAE va creste in sondage, o sa vedeti.

 19. pt browser

  Cam asa este. Aveti dreptate.

 20. Vladimir Voronin: Vizita lui Traian Băsescu la Chișinău este nedorită

  „Băsescu nu ar fi cazul să viziteze R. Moldova în așa situație”. Aceasta este poziția lui Vladimir Voronin cu privire la vizita oficială a președintelui român la Chișinău, care urmează să înceapă mâine. Declarațiile lui Vladimir Voronin lasă să se înțeleagă că vizita lui Traian Băsescu la Chișinău nu este dorită în acest moment… CRED CA AVEM DE A FACE CU UN DEZAXAT MINTAL GRAV … ACEST VORONIN A LUAT-O RAZNA DE TOT . BRUTA PRIMITIVA E TRUP SI SUFLET FATA DE PATRIA SA – FEDERATIA RUSA ! LA SPITALUL DE NEBUNI JIVINA TURBATA !

 21. Pt Nina Tampiza

  Am ris cu pofta, Nina.

 22. Pt Mihai

  De zbatut, trebuie sa ne zbatem cu totii. Ca „pestele pe uscat” – e discutabil. Dar raspundeti-mi la o intrebare – daca sintem mici si neimportanti – de ce deranjam? Eu stiu ce deranjeaza, vreau sa citesc parerea voastra…

 23. Pt COSTIN

  Ciuda, ciuda, dar tot intrati pe aici…

  MAE nu are pozitie, mesaj, discurs, coerenta. Ceea ce exista la PNL. PLDM si PL ar putea avea, dar sint la guvernare si „nelizea”.

  Ati vazut ce a spus Hillary Clinton? Legat de NATO? Deci – avem multi oportunisti, cum spuneti, profitori sau politicieni care saboteaza accelerarea, dar nu „pur si simplu”.

 24. Lui nea Costin. Nu te mai lega de Voronin, este de datoria judecatorilor s-o faca. Cred ca Dlui a inteles ca este o epava a istoriei odata ce si-a atirnat costumul de general, dar si de COMANDANT SUPREM AL FORTELOR ARMATEale RM la Muzeul Serviciului Vamal, care este un loc de refugiu pentru nostalgici*daca acea adunatura de simboluri comuniste poate avea titlul de MUZEU. Da dna Pavlicenco nu are altceva de facut sa plece la acel muzeu si sa-si creeeze un stand special.

 25. Pt Eu

  Cititi reportajele de pe jurnltv.md si vedeti ce spun ziaristii, nu eu – ca i-a cam plictisit ceea ce a spus Untila la congres – a se vedea aici – http://www.jurnaltv.md/#59523&20100124&59525&&3596&3595&3596

  Vorba e ca orice subiect ar fi fost la conferinta, trebuia, Untila, pentru a fi votat, sa fie ceva mai cu interes ascultat, adica, trebuia sa spuna ceva interesant. Dar daca dragoste nu e (fata de niste idei clare), nimic nu e.

  Credeti-ma, sincer, nu am nici o invidie, pentru ca eu consider ca proiectul nu are perspectiva. Voi scrie un articol pe aceasta tema, unde voi explica de ce cred asa.

  Dumneata ai spus ca toti sint rai – eu spun ca sint lucruri care trebuie schimbate. Aratati-mi frazele mele unde am spus ca ei sint rai.

  Nu cred ca eu va impiedic in pluralismul de opinii, mai curind pozitia mea deranjeaza si asta a fost motiv si sub regim comunist, si sub regim democrato-liberal ca sa se incerce a se inchide gurile. Voi nu sinteti obisnuiti cu pluralismul, e o mare problema a societatii noastre.

 26. Pt andrusel

  Parerea mea personala este ca MAE nu e denumire si va fi o mare piedica in ceea ce isi propun sa faca. va doresc. totusi, succes.

 27. Pt andusel

  Inca o data va propun – veniti la PNL si faceti cariera ca sa ii convingeti pe oameni sa isi schimbe conducerea. Dar ma framinta un gind – daca sintem cum sintem – de ce va doare capul de noi? Lasati-ne, daca sintem niste amariti. Corect. Ca nu tacem si va spunem verde-n ochi, dar voi sinteti obisnuiti doar cu pup-in-curismul. Vidali takih!

 28. Dna Pavlicenco, eu scriu una, Dvs insistati alta.

  Eu congresul l-am ascultat live pe Unimedia. nimic nou din linku dvs.

  Nu cred ca acum are mare interes ( in afara de inca un PR) un articol cu parerea dvs fata de MAE. toti stiu deja parerea. din pacate repede se schimba totul.

  Mai bine haideti sa facem o retrospectiva si sa vedem macar o conlucrare fructuoasa care a avut PNL cu o alta forta politica.

  Mai departe, ca sint lucruri care trebuiesc schimbate o zic TOATE partidele. Absolut toti vor sa schimbe ceva. fiecare cu ce il doare, dar toti vor schimbare.

  cu aratul cu degetul unde ati scris. Pai chiar in textul ala in bold i-ati etichetat pe Petrencu si Untila. La articole precedente ati avut obiectii fata de Chirtoaca si Ghimpu, sic a chiar in fata i-ati spus lui Chirtoaca. In alte pretentiile fata de filat. Nu cred ca merita sa va fac acum un rezumat cu scosul frazelor dvs din articole precedente, ca le stiti si asa.

  Dar ce am vrut mai tare sa scot in fata, ati lasat fara comentarii. Pluralismul in PNL e de invidiat.

  Cu majoritatea ideilor ale Dvs sint de acord. Si cred ca si majoritatea cititorilor blogului sint de acord pentru ce luptati. Ridica semnele de intrebare cum duceti lupta. Dar nicum nu vreti sa intelegeti ( sau asta e si tactica)

 29. Vitalia, renuntati la partid si cit mai este timp pentru depunerea documentelor candidati la posturile vacante de la TV, Radio MD. Sunteti in cistig prin: tribuna gratisă, salariu muncit, vedetă, etc. Da că JurnalTV n-a plasat „editia specială” nu Vă supăraţi, îi priveşte, probabil nu Vă încadraţi în politica editorială a postului. S.apoi amintiţi-vă ce spunea o femeie-redactor la Radio Moldova atunci cînd a fost întrebată de ce nu candidează pentru a deveni deputat în Parlament. Răspunsul ei a fost unul clasic: „Sunt prea bătrînă pentru a fi curvă.”

 30. Referitor la denumirea MAE. Aveti dreptate, nu suna chiar o denumire de partid politic.

  Dar haideti sa sapam mai departe. Avem: PCRM, PD,PLDM,PL,PSD,PNL.
  Am enumerat partide care din denumire iti dai seama de doctrina politica. Acum aratati partidul care chiar e partid cu doctrina pe care o afiseaza in denumire.

  comunistii is comunisti?? ei l-au citit pe Engels si Marx? ei cu totul altfel vedeau comunismul.
  PD e partid democrat??? Doamne daca si astea-s democrati, atunci partidul democrat din SUA are mult de invatat.

  PLDM, PL, PNL ce aveti voi cu liberalismul??? La PNL eu vad mai mult doctrina nationala, deci L trebuie de scos. la fel si la PL. PLDM aici e complicat. chiar nu stiu ce doctrina au, e un melanj, de aia au si bagat mai multe litere, sa ii gramadeasca pe toti.

  Concluzia: in MD doctrinele politice nu sint la ei acasa. La noi iese in fata persoana. Si dupa cum bate vintul, asa si decizii se iau. Deci MAE ca denumire cu nimic nu s-a deosebit fata de altii. se vrea doar sa fie asociat cu tendintele europene.

 31. Eu spune:
  26 January 2010, la 12:12

  Alio-oooo, Eu,
  Nu citit chind a fost emisiunea, care nu a mai fost postata de JurnalTV ? Cu mult timp /zile/ inaintea congresulul MAE !

 32. … PENTRU UN PARTID DE 0,5-1% ,EXTRAPARLAMENTAR ,CATA ATENTIE VRETI SA VA ACORDE MEDIA ? E CHIAR PREA DE TOT … VAD CA UNIMEDIA VA AJUTA SA VA EXPRIMATI PUNCTUL DE VEDERE . VRETI SA STEA TELEVIZIUNILE SI ZIARISTII CA SI CATELUSII DUPA STAPAN ,ZI SI NOAPTE SA VA AFLE PAREREA DESPRE FIECARE LUCRUSOR ? NORMAL AR FI SA EXISTE O EMISIUNE LA TV 1 MOLDOVA SAU RADIOUL PUBLIC , IN CARE PARTIDELE SA SE PREZINTE … MEDIA PRIVATA TREBUIE SA FACA RATING , CA ALTFEL INTRA IN FALIMENT .

 33. Pt COSTIN

  In general, de v-ati axat pe acest subiect? Va reproduc textul de pe blog:

  „La acest link http://www.forum.lpvd.org puteti viziona o editie speciala care, cum ni s-a spus, nu a aparut pe site-ul http://www.jurnaltv.md din motive tehnice. Subiectul dezbatut sint evolutiile pe spectrul politic. VP”

  Ce va deranjeaza aici?

 34. Pt Eu

  Credeti ca PNL, o denumire istorica, un brand, poate sa dispara de dragul MAE? Vom discuta in partid, sa vedem, dar sint sceptica. Am repetat – Untila nu trebuia sa sa faca repede sa ia stampila, ci sa discute mai intii proiectul mai larg, daca e sincer. Cred, insa, ca a avut scopul sa capete un statut de presedinte, crezind ca dupa asta poate discuta de pe pozitii de forta.

  In rest – imi puteti vorbi cit vreti de toate partidele – nici nu ma incalzeste, nici nu ma raceste.

 35. corect spune:
  26 January 2010, la 15:03

  Aliooo corect,
  tu chiar nu esti atent ce se discuta???? fii atent la linkul dat de Pavlicenco si nu incurca lucrurile.

  Dna Pavlicenco, dvs chiar special fugiti de subiect?? brandul PNL pur si simplu nu poate sa dispara. e vorba o reformare a extraparlamentarilor. si asta nu neaparat prin disparitia celorlalte partide.

  Referitor la Untila, aici da, MAE si-a asumat un risc enorm cedindu-i conducerea. E un minus sau plus? Eu ma conduc dupa fraza: regretele mari apar pentru lucruri care puteai sa le faci si nu le-ai facut decit pentru ceea ce ai facut si nu ai obtinut rezultatul scontat.

  timpul va arata, dar ei cel putin au facut un pas. Rusii mai zic Дорогу осилит идущий!

 36. PENTRU A NU MAI CITA ÎN RUSĂ, VA PROPUN MUR ÎN GURĂ

  CITATE ÎNŢELEPTE SAU TESTE PENTRU IDENTIFICAREA PERSONALITĂŢII ÎN CUVINTE ROSTITE SAU SCRISE CÎNDVA

  „FĂ CE POŢI
  CU CE AI
  ACOLO UNDE EŞTI”

  CHIŞINĂU 2009
  Îndrumar pentru cititor
  De cînd e omenirea, unii exponenţi ai ei încearcă să ne dea sfaturi, o simbioză de momente trăite în comunitate, în situaţii inedite care, după părerea lor, fiind urmate, ar evita unele neclarităţi ale existenţei noastre. Sau poate să devină o lecţie, tema supremă a căreea este instruirea şi ordonarea capacităţilor fiecăruia dintre noi pentru a alege grîul de neghină şi răul de bine. Dat fiind faptul că la discreţia individului este aplicarea practică sau ignorarea sfaturilor, nu ţin neapărat să spun că aceste cunoştinţe comprimate în timp şi spaţiu trebuiesc urmate. Mai degrabă aşi zice că este un alfabet cu litere din care fiecare îşi crează cuvîntul, care conform Sfintei Scripturi “a fost la început”. Apoi acest cuvînt se clădeşte în întregul care ne marchează existenţa. Şi de ce nu am urma sfaturile, sau nu le-am ignora, dacă sîntem părtaşii înveteraţi ai sloganelor “fiecare cu singurătatea sa” ori “ne învăţăm din greşelile altora”? Purtînd pecetea unei selecţiuni de gînduri măreţe şi transcrise în manieră cvazidocumentară, culegerea de faţă este rodul unor dureri ale sufletului transpuse în fraze sfătuitoare de alţii, care au avut bărbăţia să spună lucrurilor pe nume. Mai mult sau mai puţin utilă experienţa unora, raportată la unicumul fiecăruia, oglindeşte, în ultimă instanţă, retrospectiva spirituală bună de aşternut pe cărarea vieţii ce urmează să o păsuim. Vrem asta sau nu, dar lungile decenii de conştientizare a sensului vieţii şi a locului omului în univers, ne face să fim prudenţi în alegerea alternativelor de aranjare a existenţei noastre în sînul naturei-mumă. Şi atunci cînd “socoteala de acasă nu se potriveşte cu ce-a de la tîrg” îi invidiem pe cei ce au ştiut să-şi trăiască viaţa avînd verticalitate, dar mai şi sfătuind pe alţii cum să procedeze ca să supravieţuiască. Ori, cel puţin, să nu repete greşelile altora.
  După cum viţa de vie renaşte primăvara dintr-un aparent ciot, se mlădie în spaţiu şi aduce toamna rodul, aşa şi cuvintele înmănunchiate în frazele cu tîlc, puse la dispoziţia Dvs., se vor exploarate în uzul cotidian şi aplicate întru prosperarea personalităţii şi sporirea gradului de intiligenţă a fiecăruia dintre noi.
  Dacă am reuşit să Vă conving în adevărul incontestabil al fiecărui sfat, să depunem efortul a le materializa în viaţa de zi cu zi.
  Autorul culegerii un jurnalist.
  Notă: Ordonarea gîndurilor din această culegere a fost posibilă graţie unei lecturi consecvente cu atenţie şi evlavie pentru cuvîntul scris.
  Ţinteşte spre Lună. Chiar dacă nu reuşeşti, măcar vei fi printre stele.
  Les Brown.
  Dacă Dumnezeu ar fi vrut ca noi să zburăm, ne-ar fi dat bilete.
  Mel Brooks.
  De cîte ori aud „Lucrul acesta nu poate fi realizat”, ştiu că sunt aproape de succes. Michael Flatley.
  Capacitatea se dezvoltă şi se arată din ce în ce mai mult cu fiecare sarcină nou primită. Baltasar Gracian.
  Gloria este vremelnică, obscuritatea este veşnică. Napoleon.
  Munca grea dezvăluie caracterul oamenilor: unii îşi răsuflecă mânecile, alţii întorc nasul şi alţii nu se mai întorc deloc. Săm Ewig
  Pentru a face un lucru bine trebuie să nu îţi pese cine va primi răsplata. Anonim.
  Învaţă regulile, apoi încalcă vreo cîteva. Anonim.
  Pentru a realiza lucruri mari trebuie să şi visăm, nu numai să facem; trebuie şi să credem, nu numai să plănuim. Anatole France.
  Cu penele altuia te poţi împodobi dar nu poţi zbura. Lucian Blaga.
  Primul pas pe care trebuie să îl faci ca să obţii tot ce vrei de la viaţă este: Hotărăşte-te ce vrei. Ben Stein.
  Stai departe de oamenii care îţi micşorează ambiţia. Oamenii mici întotdeauna fac asta. Cei cu adevărat mari te fac să te simţi că şi tu poţi deveni mare. Samuel Clemens.
  E mai bine să meriţi laude şi să nu le primeşti decît să le primeşti fără să le meriţi. Mark Twain.
  Trăieşte ca şi cum ai muri mâine. Învaţă ca şi cum ai trăi veşnic. Trebuie să fii schimbarea pe care doreşti să o vezi în lume. Mahatma Gandi.
  Cea mai bună cale de a prezice viitorul este să-l inventăm. Alan Kay.
  Dacă aştepţi momentul potrivit te întrec alţii care nu-l aşteaptă. Woody Allen.
  Prefer să încerc ceva greu şi să nu reuşesc, decît să incerc să nu fac nimic şi să reuşesc. Robert Schuller.
  Cu cît mai grea este încercarea, cu atît mai mare este gloria după ce o depăşeşti. Epicurus.
  Nu trăi în trecut, nu visa la viitor, concentrează-ţi eforturile în prezent.
  Este capabil cel care are încredere că este capabil. Budha.
  În viaţă nu este important să ai cărţi bune, ci să le joci pe cele pe care le ai. Josh Billinds.
  Un expert este o persoană care a făcut toate greşelile ce se pot face într-un domeniu foarte restrîns. Niels Bohr.
  O persoană care nu îşi doreşte nimic, sigur nu va eşua. Anonim.
  Fă lucrul pe care crezi că nu poţi să-l faci: Eşuează. Încearcă din nou. Fă-l mai bun a doua oară. Singurii oameni care nu cad sunt cei care nu urcă pe cablul de la înălţime. Acesta este momentul tău. Ia-l. Oprah Winfrey.
  Vei obţine totul de la ceilalţi dacă vei da totul de la tine.
  Harry Firestone.
  Tot ceea ce oamenii îţi vor spune că nu poţi face, încearcă şi vei afla ce poţi. Henry David Thoreau.
  Fiecare este arhitectul propriului viitor. Appius Claudius.
  Nu lăsa visele să piară, pentru că dacă visele mor, viaţa nu este decît o pasăre cu aripi rupte care nu mai poate să zboare. Langston Hughes.
  Întreaga lume se dă la o parte din faţa omului care ştie unde merge. Întodeauna este prea devreme să renunţi. Anonim.
  După felul în care cineva acţionează şi se comportă, aşa va deveni. Cel ce caută bine devine bun. Cel ce caută rău va deveni rău. Devii virtuos prin acţiuni virtuoase şi rău prin acţiuni negative. Upanishads.
  Dacă nu îţi place un lucru, schimbă-l. Dacă nu poţi să-l schimbi, schimbă-ţi atitudinea. Nu te plînge. Maya Angelou.
  Succesul se pare că este în mare parte dat de capacitatea de a continua atunci cînd ceilalţi abandonează. William Flather.
  Îndoielile noastre sunt trădători şi ne fac să pierdem lucrurile bune pe care le-am putea cîştiga din cauza fricii de a încerca. Robert Browning.
  Un minut de succes poate şterge un an de nereuşite.
  Robert Browning.
  Puterea nu dă înapoi decît în faţa unei puteri mai mari. Malcolm.
  Să te schimbi şi să te schimbi în bine sunt două lucruri diferite.
  Proverb german.
  Nu lăsa viitorul să-ţi strice liniştea. Dacă va fi nevoie, îl vei înfrunta cu aceleaşi arme ale raţiunii cu care lupţi astăzi împotriva prezentului.
  Marcus Aurelius Antonius.
  Mi se pare că oamenii au un potenţial foarte vast. Oamenii pot face lucruri extraordinare dacă au curajul să-şi asume anumite riscuri. Totuşi cei mai mulţi nu o fac. Rămîn nehotărîţi ca şi cum viaţa ar fi veşnică.
  Philip Adams.
  Nu trăi în trecut, nu visa la viitor. Concentrează-ţi eforturile la prezent. Budha.
  Efortul constant şi determinat este cel care înlătură toate obstacolele şi elimină orice rezistenţă. Claude M.Bristol.
  Dacă ar fi să-mi trăiesc din nou viaţa, as face aceleaşi greşeli doar că mult mai devreme. Tallulah Bankhead.
  Pasul indispensabil pentru a obţine lucrurile pe care ţi le doreşti în viaţă este acesta: Hotărăşte-te ce vrei. Ben Stein.
  O viaţă în care faci greşeli nu este mai onorabilă, ci mai folositoare decît una în care nu faci nimic. Gheorghe Bernard Shaw.
  Niciodată nu ţi se dă o dorinţă fără să ţi se dea de asemenea şi puterea să o transformi în realitate. Va trebui totuşi să munceşti ca să reuşeşti asta. Rihard Bach.
  Sunt succese care te înjosesc şi înfrîngeri care te înalţă. Nicolae Iorga.
  Singura cale de a descoperi limitele posibilului este de a le depăşi pînă la imposibil. Artur.C.Clarke.
  Succesul nu este rezultatul unei arderi spontane. Trebuie să arzi cu adevărat pentru el. Reggie Leach.
  O persoană de succes îşi stabileşte de obicei ţelurile nu foarte departe faţă de succesele anterioare. În felul acesta este sigur că va reuşi să atingă aspiraţiile. Kurt Lewin.
  Din punct de vedere aerodinamic bondarul nu ar trebui să poată să zboare. Dar bondarul nu ştie asta şi zboară în continuare. Mary Kay Ash.
  Cele mai importante lucruri în lume au fost realizate de oameni care au continuat să încerce chiar şi cînd se părea că nu mai este nici o speranţă.
  Dale Carnegie.
  Nu abandona ceea ce nu ştii să faci, ci combină cu ceea ce ştii să faci.
  John Wooden.
  Obstacolele sunt acele lucruri groaznice pe care le vezi cănd îţi iei ochii de la ţelul tău. Henri Ford.
  Progresează şi nu te opri niciodată pentru că progresul înseamnă perfecţiune. Progresează şi nu te teme de ţepii din cale, pentru că ei atrag doar sîngele stricat. Kahlil Gibran.
  Şansa este tot timpul puternică. Cîrligul tău să fie tot timpul aruncat; în balta în care te aştepţi cel mai puţin, vei găsi peste. Ovidiu.
  Rădăcinile adevăratei realizări se află în dorinţa de a deveni cel mai bun. Harald Taylor.
  Singura modalitate sigură de a nu greşi este să nu ai idei noi.
  Albert Einştein.
  Instruirea minţii este la fel de necesară ca hrana pentru corp.
  Marcus Tullius Cicero.
  Oamenii nu sunt prizonierii destinului, ci mai degrabă prizonieri ai propriei minţi. Franklin D.Roosevelt.
  Mama mea făcea o distincţie clară între realizare şi succes. Spunea că ”realizarea este datorată cunoştinţelor şi muncii şi faptului că ai dat tot ce era mai bun din tine”. Succesul este ca o recompensă din partea altora, şi este plăcut, dar nu la fel de important sau satisfăcător. Întotdeauna să încerci să te realizezi şi să uiţi de succes. Helen Hayes.
  Întotdeauna trebuie să te dedici complet, deoarece dacă nu o faci, cineva, undeva, se va dedica şi te va învinge cînd te va întîlni. Ed.Macauley.
  Acest pas – alegerea unui ţel şi hotărîrea de a nu-l schimba – schimbă totul. Scott Reed.
  Cucereşte cel care rezistă mai mult. Persius.
  Putem să evităm să luăm decizii nefăcînd nimic, dar pînă şi asta este o decizie. Gari Collins.
  Important este să nu te opreşti din a-ţi pune întrebări. Albert Einştein
  Nu-ţi fie frică să faci un pas mare. Nu poţi trece o prăpastie din două salturi mici. David Lloyd George.
  Fiecare problemă are în mîinile ei un dar pentru tine. Rihard Bach.
  Poţi spune dacă un om e isteţ după răspunsurile pe care le dă. Poţi spune dacă un om este înţelept după întrebările pe care le pune.
  Naduib Mahhouz.
  Succesul nu este rezultatul unei arderi spontane. Trebuie să arzi cu adevărat pentru el. Reggie Leach.
  Nu există scurtături către locul în care merită să ajungi.

  CITATE ÎNŢELEPTE
  SAU
  TESTE
  PENTRU IDENTIFICAREA PERSONALITĂŢII
  ÎN CUVINTE ROSTITE SAU SCRISE CÎNDVA

  „FĂ CE POŢI
  CU CE AI
  ACOLO UNDE EŞTI”

  CHIŞINĂU 2009
  Îndrumar pentru cititor
  De cînd e omenirea, unii exponenţi ai ei încearcă să ne dea sfaturi, o simbioză de momente trăite în comunitate, în situaţii inedite care, după părerea lor, fiind urmate, ar evita unele neclarităţi ale existenţei noastre. Sau poate să devină o lecţie, tema supremă a căreea este instruirea şi ordonarea capacităţilor fiecăruia dintre noi pentru a alege grîul de neghină şi răul de bine. Dat fiind faptul că la discreţia individului este aplicarea practică sau ignorarea sfaturilor, nu ţin neapărat să spun că aceste cunoştinţe comprimate în timp şi spaţiu trebuiesc urmate. Mai degrabă aşi zice că este un alfabet cu litere din care fiecare îşi crează cuvîntul, care conform Sfintei Scripturi “a fost la început”. Apoi acest cuvînt se clădeşte în întregul care ne marchează existenţa. Şi de ce nu am urma sfaturile, sau nu le-am ignora, dacă sîntem părtaşii înveteraţi ai sloganelor “fiecare cu singurătatea sa” ori “ne învăţăm din greşelile altora”? Purtînd pecetea unei selecţiuni de gînduri măreţe şi transcrise în manieră cvazidocumentară, culegerea de faţă este rodul unor dureri ale sufletului transpuse în fraze sfătuitoare de alţii, care au avut bărbăţia să spună lucrurilor pe nume. Mai mult sau mai puţin utilă experienţa unora, raportată la unicumul fiecăruia, oglindeşte, în ultimă instanţă, retrospectiva spirituală bună de aşternut pe cărarea vieţii ce urmează să o păsuim. Vrem asta sau nu, dar lungile decenii de conştientizare a sensului vieţii şi a locului omului în univers, ne face să fim prudenţi în alegerea alternativelor de aranjare a existenţei noastre în sînul naturei-mumă. Şi atunci cînd “socoteala de acasă nu se potriveşte cu ce-a de la tîrg” îi invidiem pe cei ce au ştiut să-şi trăiască viaţa avînd verticalitate, dar mai şi sfătuind pe alţii cum să procedeze ca să supravieţuiască. Ori, cel puţin, să nu repete greşelile altora.
  După cum viţa de vie renaşte primăvara dintr-un aparent ciot, se mlădie în spaţiu şi aduce toamna rodul, aşa şi cuvintele înmănunchiate în frazele cu tîlc, puse la dispoziţia Dvs., se vor exploarate în uzul cotidian şi aplicate întru prosperarea personalităţii şi sporirea gradului de intiligenţă a fiecăruia dintre noi.
  Dacă am reuşit să Vă conving în adevărul incontestabil al fiecărui sfat, să depunem efortul a le materializa în viaţa de zi cu zi.
  Autorul culegerii un jurnalist.
  Notă: Ordonarea gîndurilor din această culegere a fost posibilă graţie unei lecturi consecvente cu atenţie şi evlavie pentru cuvîntul scris.
  Ţinteşte spre Lună. Chiar dacă nu reuşeşti, măcar vei fi printre stele.
  Les Brown.
  Dacă Dumnezeu ar fi vrut ca noi să zburăm, ne-ar fi dat bilete.
  Mel Brooks.
  De cîte ori aud „Lucrul acesta nu poate fi realizat”, ştiu că sunt aproape de succes. Michael Flatley.
  Capacitatea se dezvoltă şi se arată din ce în ce mai mult cu fiecare sarcină nou primită. Baltasar Gracian.
  Gloria este vremelnică, obscuritatea este veşnică. Napoleon.
  Munca grea dezvăluie caracterul oamenilor: unii îşi răsuflecă mânecile, alţii întorc nasul şi alţii nu se mai întorc deloc. Săm Ewig
  Pentru a face un lucru bine trebuie să nu îţi pese cine va primi răsplata. Anonim.
  Învaţă regulile, apoi încalcă vreo cîteva. Anonim.
  Pentru a realiza lucruri mari trebuie să şi visăm, nu numai să facem; trebuie şi să credem, nu numai să plănuim. Anatole France.
  Cu penele altuia te poţi împodobi dar nu poţi zbura. Lucian Blaga.
  Primul pas pe care trebuie să îl faci ca să obţii tot ce vrei de la viaţă este: Hotărăşte-te ce vrei. Ben Stein.
  Stai departe de oamenii care îţi micşorează ambiţia. Oamenii mici întotdeauna fac asta. Cei cu adevărat mari te fac să te simţi că şi tu poţi deveni mare. Samuel Clemens.
  E mai bine să meriţi laude şi să nu le primeşti decît să le primeşti fără să le meriţi. Mark Twain.
  Trăieşte ca şi cum ai muri mâine. Învaţă ca şi cum ai trăi veşnic. Trebuie să fii schimbarea pe care doreşti să o vezi în lume. Mahatma Gandi.
  Cea mai bună cale de a prezice viitorul este să-l inventăm. Alan Kay.
  Dacă aştepţi momentul potrivit te întrec alţii care nu-l aşteaptă. Woody Allen.
  Prefer să încerc ceva greu şi să nu reuşesc, decît să incerc să nu fac nimic şi să reuşesc. Robert Schuller.
  Cu cît mai grea este încercarea, cu atît mai mare este gloria după ce o depăşeşti. Epicurus.
  Nu trăi în trecut, nu visa la viitor, concentrează-ţi eforturile în prezent.
  Este capabil cel care are încredere că este capabil. Budha.
  În viaţă nu este important să ai cărţi bune, ci să le joci pe cele pe care le ai. Josh Billinds.
  Un expert este o persoană care a făcut toate greşelile ce se pot face într-un domeniu foarte restrîns. Niels Bohr.
  O persoană care nu îşi doreşte nimic, sigur nu va eşua. Anonim.
  Fă lucrul pe care crezi că nu poţi să-l faci: Eşuează. Încearcă din nou. Fă-l mai bun a doua oară. Singurii oameni care nu cad sunt cei care nu urcă pe cablul de la înălţime. Acesta este momentul tău. Ia-l. Oprah Winfrey.
  Vei obţine totul de la ceilalţi dacă vei da totul de la tine.
  Harry Firestone.
  Tot ceea ce oamenii îţi vor spune că nu poţi face, încearcă şi vei afla ce poţi. Henry David Thoreau.
  Fiecare este arhitectul propriului viitor. Appius Claudius.
  Nu lăsa visele să piară, pentru că dacă visele mor, viaţa nu este decît o pasăre cu aripi rupte care nu mai poate să zboare. Langston Hughes.
  Întreaga lume se dă la o parte din faţa omului care ştie unde merge. Întodeauna este prea devreme să renunţi. Anonim.
  După felul în care cineva acţionează şi se comportă, aşa va deveni. Cel ce caută bine devine bun. Cel ce caută rău va deveni rău. Devii virtuos prin acţiuni virtuoase şi rău prin acţiuni negative. Upanishads.
  Dacă nu îţi place un lucru, schimbă-l. Dacă nu poţi să-l schimbi, schimbă-ţi atitudinea. Nu te plînge. Maya Angelou.
  Succesul se pare că este în mare parte dat de capacitatea de a continua atunci cînd ceilalţi abandonează. William Flather.
  Îndoielile noastre sunt trădători şi ne fac să pierdem lucrurile bune pe care le-am putea cîştiga din cauza fricii de a încerca. Robert Browning.
  Un minut de succes poate şterge un an de nereuşite.
  Robert Browning.
  Puterea nu dă înapoi decît în faţa unei puteri mai mari. Malcolm.
  Să te schimbi şi să te schimbi în bine sunt două lucruri diferite.
  Proverb german.
  Nu lăsa viitorul să-ţi strice liniştea. Dacă va fi nevoie, îl vei înfrunta cu aceleaşi arme ale raţiunii cu care lupţi astăzi împotriva prezentului.
  Marcus Aurelius Antonius.
  Mi se pare că oamenii au un potenţial foarte vast. Oamenii pot face lucruri extraordinare dacă au curajul să-şi asume anumite riscuri. Totuşi cei mai mulţi nu o fac. Rămîn nehotărîţi ca şi cum viaţa ar fi veşnică.
  Philip Adams.
  Nu trăi în trecut, nu visa la viitor. Concentrează-ţi eforturile la prezent. Budha.
  Efortul constant şi determinat este cel care înlătură toate obstacolele şi elimină orice rezistenţă. Claude M.Bristol.
  Dacă ar fi să-mi trăiesc din nou viaţa, as face aceleaşi greşeli doar că mult mai devreme. Tallulah Bankhead.
  Pasul indispensabil pentru a obţine lucrurile pe care ţi le doreşti în viaţă este acesta: Hotărăşte-te ce vrei. Ben Stein.
  O viaţă în care faci greşeli nu este mai onorabilă, ci mai folositoare decît una în care nu faci nimic. Gheorghe Bernard Shaw.
  Niciodată nu ţi se dă o dorinţă fără să ţi se dea de asemenea şi puterea să o transformi în realitate. Va trebui totuşi să munceşti ca să reuşeşti asta. Rihard Bach.
  Sunt succese care te înjosesc şi înfrîngeri care te înalţă. Nicolae Iorga.
  Singura cale de a descoperi limitele posibilului este de a le depăşi pînă la imposibil. Artur.C.Clarke.
  Succesul nu este rezultatul unei arderi spontane. Trebuie să arzi cu adevărat pentru el. Reggie Leach.
  O persoană de succes îşi stabileşte de obicei ţelurile nu foarte departe faţă de succesele anterioare. În felul acesta este sigur că va reuşi să atingă aspiraţiile. Kurt Lewin.
  Din punct de vedere aerodinamic bondarul nu ar trebui să poată să zboare. Dar bondarul nu ştie asta şi zboară în continuare. Mary Kay Ash.
  Cele mai importante lucruri în lume au fost realizate de oameni care au continuat să încerce chiar şi cînd se părea că nu mai este nici o speranţă.
  Dale Carnegie.
  Nu abandona ceea ce nu ştii să faci, ci combină cu ceea ce ştii să faci.
  John Wooden.
  Obstacolele sunt acele lucruri groaznice pe care le vezi cănd îţi iei ochii de la ţelul tău. Henri Ford.
  Progresează şi nu te opri niciodată pentru că progresul înseamnă perfecţiune. Progresează şi nu te teme de ţepii din cale, pentru că ei atrag doar sîngele stricat. Kahlil Gibran.
  Şansa este tot timpul puternică. Cîrligul tău să fie tot timpul aruncat; în balta în care te aştepţi cel mai puţin, vei găsi peste. Ovidiu.
  Rădăcinile adevăratei realizări se află în dorinţa de a deveni cel mai bun. Harald Taylor.
  Singura modalitate sigură de a nu greşi este să nu ai idei noi.
  Albert Einştein.
  Instruirea minţii este la fel de necesară ca hrana pentru corp.
  Marcus Tullius Cicero.
  Oamenii nu sunt prizonierii destinului, ci mai degrabă prizonieri ai propriei minţi. Franklin D.Roosevelt.
  Mama mea făcea o distincţie clară între realizare şi succes. Spunea că ”realizarea este datorată cunoştinţelor şi muncii şi faptului că ai dat tot ce era mai bun din tine”. Succesul este ca o recompensă din partea altora, şi este plăcut, dar nu la fel de important sau satisfăcător. Întotdeauna să încerci să te realizezi şi să uiţi de succes. Helen Hayes.
  Întotdeauna trebuie să te dedici complet, deoarece dacă nu o faci, cineva, undeva, se va dedica şi te va învinge cînd te va întîlni. Ed.Macauley.
  Acest pas – alegerea unui ţel şi hotărîrea de a nu-l schimba – schimbă totul. Scott Reed.
  Cucereşte cel care rezistă mai mult. Persius.
  Putem să evităm să luăm decizii nefăcînd nimic, dar pînă şi asta este o decizie. Gari Collins.
  Important este să nu te opreşti din a-ţi pune întrebări. Albert Einştein
  Nu-ţi fie frică să faci un pas mare. Nu poţi trece o prăpastie din două salturi mici. David Lloyd George.
  Fiecare problemă are în mîinile ei un dar pentru tine. Rihard Bach.
  Poţi spune dacă un om e isteţ după răspunsurile pe care le dă. Poţi spune dacă un om este înţelept după întrebările pe care le pune.
  Naduib Mahhouz.
  Succesul nu este rezultatul unei arderi spontane. Trebuie să arzi cu adevărat pentru el. Reggie Leach.
  Nu există scurtături către locul în care merită să ajungi.
  Albert Einştein.

 37. citatele multe ori suna bine in original. fie ele si in rusa. nu trebuie sa ne temem de rusa, ci de prostimea noastra care a facut ca rusa sa fie ce este.

 38. Constantin Tănase: D’ale meseriei… şi un P.S. despre Traian Băsescu

  Duminică, 24 ianuarie, s-au împlinit 151 de ani de la Mica Unire din 1859. Ocupat cu integrarea europeană, Chişinăul oficial nu şi-a amintit de această dată, deşi parcă ar fi trebuit, mai ales că mâine începe vizita de stat a preşedintelui României, Traian Băsescu, în Moldova. Principala ştire ce a ocupat duminică toate portalurile de ştiri a fost „Vlad Filat la Piaţa Centrală”.

  Apropo, tot premierul Filat a fost săptămâna trecută eroul central în presa din Moldova, bătând toate recordurile. Orice site ori post de radio ai fi deschis, mai apropiate sau mai puţin apropiate premierului – peste tot puteai auzi (citi) acelaşi lucru: „Premierul Filat s-a întâlnit cu…”, „Premierul Filat a dat mâna cu…” ş.a. Mă deranjează ceva? Parcă da. Parafrazându-l pe Vlahuţă, care scria că „nu moartea mă înspăimântă, ci veşnicia ei”, zic şi eu că nu numărul mare de ştiri despre Filat deranjează, ci… calitatea lor.

  Mi s-au părut „uşurel” jenante nu doar comunicatul de presă oficial al Guvernului, dar şi „reportajele de la faţa locului” realizate duminică în Piaţa Centrală, prin stilul şi limbajul lor de lemn despre care credeam că presa noastră le-a abandonat încă din timpul lui Brejnev. Ţinând cont de locul unde a avut loc vizita, dar şi de importanţa ei istorică, preţiozitatea şi preţiozismul limbajului sunt comice, efectul fiind invers celui scontat: „prim-ministrul s-a documentat la faţa locului”, „oamenii au abordat în discuţiile cu premierul chestiuni ce ţin de impozitarea activităţii de întreprinzător, dar şi de situaţia social-economică în general”… E greu de crezut că, pe un ger de aproape 30 de grade, oamenii au putut să… abordeze în condiţii normale nu numai… chestiuni ce ţin de impozitarea activităţii de întreprinzător, dar şi chestiuni mai generale, ce ţin de… situaţia social-economică în general…

  Totodată, adică la altă extremă, remarcăm abundenţa de detalii despre cum era îmbrăcat premierul şi cum el, „deşi are probleme cu stomacul”, nu a rezistat ispitei ca să guste o bucăţică de… „şorici apetisant”! Aceste „reportaje”, care fixează „pas cu pas” mersul premierului prin Piaţa Centrală, sunt subiecte pentru pamflete! Când citeşti asemenea lucruri („După o ora petrecută în Piaţa Centrală, premierul a ajuns la concluzia că majorările din ultima perioada au fost bazate pe speculaţii”.), nu poţi să nu te întrebi: dar dacă premierul nu „petrecea o oră în Piaţa Centrală”, mai ajungea oare la această concluzie? Dar dacă petrecea nu una, ci două ore, oare la ce concluzii ar fi ajuns? Amuzantă devine şi copierea, pe online, după natură, a modului de a se exprima al premierului Filat: „Condiţiile de muncă (ale vânzătorilor) sunt, pe alocuri, inumane”; „cei vinovaţi vor trebui, pe alocuri, traşi la răspundere”… Vasăzică aşa totuşi, pe alocuri… Închei cu meditaţia tristă a lui Cristian Tabără, pe care am mai citat-o în TIMPUL: de ce oare jurnaliştii se gudură (prea tare) şi atunci când nu li se cere acest lucru? Sau poate, totuşi, li se cere… pe alocuri?

  P. S. Se pare că preşedintele Băsescu nu va mai ţine, precum am fost informaţi anterior, un discurs în plenul Parlamentului de la Chişinău. Păcat. Căci preşedintele Băsescu, prin afirmaţiile sale din perioada primului mandat, a alimentat nişte speranţe şi nişte visuri ale basarabenilor, şi era absolut necesar ca să apară cu un discurs (explicativ) în forul legislativ al RM. Şi-apoi este vorba despre o vizită de stat, la început de mandat, dar nu la sfârşit, cum a fost în cazul dnei Comisar european Benita Ferrero Waldner, care a vorbit, totuşi, în Parlamentul de la Chişinău… Nu înţelegem: ce factori au determinat contramandarea discursului preşedintelui Băsescu în Legislativul moldovean? (Să fie la mijloc nişte neînţelegeri din sânul Alianţei?) Nu ştim nici dacă în programul vizitei preşedintelui Băsescu se va găsi loc şi pentru o întâlnire cu reprezentanţii societăţii civile. E bine că Băsescu se va întâlni cu liderii Alianţei şi cu fracţiunile parlamentare, dar organizatorii vizitei trebuie să nu uite că nu liderii Alianţei i-au adus lui Băsescu voturi în Moldova, ci ziariştii, scriitorii şi, în general, acei cetăţeni care încă nu se regăsesc în funcţii de conducere în Alianţa de guvernământ. Asta aşa, ca o chestie…

 39. Pt COSTIN

  De ce sa stea dupa noi televiziunea? Las aca sta bine dupa Filat care cumpara sorici si care nu vrea sa raspunda ziaristilor despre implantul de par in chelie… Vezi ce scrie si Tanase Constantin tot aici…

 40. Heh d-na Pavlicenco cu „genul femenin” in politica mai ales in statele foste sub papucul comunist nu faci nimic, ar trebui sa gatiti, sa educati (a lea Lupu) d-stra 1 politician care sa aiba aceleasi idei, prezumtii, tarie de caracter, sa nu fie fricos nici la persoana nici la idei politice, un orator bun si cu suflet.
  P.S. nu i-mi ofer candidatura – nu sunt bun in politica si nici pe departe orator :). Sper ca mati inteles corect, nici pe departe nu suntem o democratie ca in Germania – Merkell, SUA – Clinton, fosta Thatcher – GB, la noi pot sa fie numai dealde Raisa Gorbaciov nu facea 1 pas, 1 discurs Mihail Gorbaciov fara Raisa d-lui, de aia mai nu a ajuns ca Ceausescu care tot ii placea sa asculte sfaturi de la Elena sa ;). Am scris toate astea asa sa mai suridem nitel nu cu ideia ca EU SUNT BARBAT IN CASA ASTA OARE NU ? 🙂

 41. Am citit de 3 ori ce am scris mai sus si fie totusi o sa ma rectific nitel sa nu creada lumea ca sunt un „nesimtit”:
  Nu fac haz de necaz referitor la soarta lui Nicolae & Elena Ceausescu poate si-au meritat soarta poate nu, nu sunt eu cel care sa decida ce a fost facut corect sau nu in istorie.
  P.S. cu toate ca gindesc ca prea au fost judecati si executati in fuga fara a se demonstra public ca el a dat ordin sa se traga in multime.

 42. Pt Vitalie

  Citesc, citesc, si la ora 01.00 ajung la concluzia – RM are o societate masculinizata. Aici pe blog sinteti barbat. Ce trag eu ca femeie in politica – mai bine tac…

 43. ptu D-na Pavlicenco

  Ha-ha-ha-ha!
  D.Pavlicenco am privit acum la jurnal TV „editia speciala cu Untila, Urecheanu si N.Negru/sau Negur/ moderata de Elena Robu-Popa.
  Maaaaai! Am adormit de trei ori de „fosaiala” lui Untila si Petrenco.
  Dar am constatat ca Elena Robu este foarte frumoasa si ca Vicolae Negru? a avut perfecta dreptate.
  D.Pavlicenco, nu puteti pune aici pe blog si aceasta editie speciala pentru vizitatiri.
  Un contrast nemaipomenit! Interesant ce vor scrie cei, care „va sar in cap” ?

 44. Va asigur ca nu numai pe blog sunt barbat ca fiind vorba de natura sunt barbat. Am dat careva exemple – si cu RM are o societate masculinizata sunt deacord mai ales in politica, cazuri nu cu totul aparte ar fi d-na Greceannii in RM, Oprea in Romania… care par a fi manipulate, insa de ce trebuie sa faceti d-stra careva aluzii la persoana (citez): – Aici pe blog sinteti barbat, sau poate d-stra aduceti bani in familia mea, sau poate trebuia sa Va intreb pe d-stra cu cine sa ma insor, adica sa „ma marit” – mam inflacarat nitel asai d-na Pavlicenco? 🙂 , cred ca intelegeti. In unele privinte d-na Pavlicenco sunteti foarte dura ca fiinta umana sau poate eu nu am inteles corect rindurile: – Aici pe blog sinteti barbat- si reese ca eu sunt cel agresiv, atunci i-mi cer scuze.

 45. Prea directa si prea usor ofensata Va vad uneori. Am scris ulterior ideia cu „genul femenin” in politica numai si numai p/u a Va verifica reactia care a fost una de ofensa cit la persoana d-stra dupa cite ati inteles si vedeti singura situatia – „Ce trag eu ca femeie in politica – mai bine tac…” cit si la persoana mea dupa cum Va-ti exprimat putin mai anterior in acelasi post.
  Nu am avut intentia de a va ofensa nici acum nici mai devreme ca fiind DOAMNA IN POLITICA RM SI NU DOMN insa ati spus corect si d-stra – RM are o societate masculinizata IN POLITICA – adaog eu sau daca sunt si doamne, par a fi manipulate ca exemple de mai sus. SUBLINIEZ nu incerc sa zic – d-na Pavlicenco de la PNL este manipulata de cineva deoarece nu detin asa informatie iar din comportamentul politic al d-stra nu se observa sa fiti manipulata, subliniez deoarece: d-stra ca fiind basarabeanca (romancuta) de la nord 🙂 zimbesc deoarece glumesc 🙂 intodeauna incercati de a gasi ceva ascuns de rau, de bine in cele spuse ;).

 46. Inca odata i-mi cer SCUZE daca am iterpretat incorect p/u mine: Aici pe blog sinteti barbat. As dori o explicatie mai concreta a acestor rinduri si mai ales fara: da cine mai este si asta sa-mi zica mie de „genul femenin” in politica RM, si uite inca ce mai doreste Vitalie asta sai lamuresc Eu ce a fost primul – oul sau gaina, si uite sa gasit Vitalie asta sa ma invete pe mine viata. 🙂 Un raspuns de genul – Aici pe blog sinteti barbat, in viata de zi cu zi nu stiu deoarece nu va cunosc personal ar fi destul. 🙂

 47. Vedeti d-na Pavlicenco ce discutii pot fi pe blog 🙂 , apropo daca deranjez pe d-stra sau pe cititorii acestui blog cu „posturile” mele care numai a politica nu par a fi, spuneti direct Vitalie cautati „forum” ca asta e blog de opinii politice, in alta parte, deoarece aici se discuta teme cu mult mai importante decit teme gen: „genul femenin” in politica RM.

 48. Sanatate d-na Pavlicenco si succes in ceia ce faceti in politica RM. Printre altele sun unul din putinii care citesc toate „posturile” de pe acest blog, si tot ce este de citit pe http://www.pnl.md am citit si citesc ce e nou si as dori ca mai multi basarabeni mai des sa intre pe jurnal.md, timpul.md, unimedia.md, stireazilei.md, ziare.ro, realitatea.net, euronews.com … decit pe

 49. Ceva nu merge cu inscrierile in blog sorry de „spam” daca ceva !!!

 50. Deci cu parere de rau ultimele mesaje din partea mea trebuiau sa fie unul intreg poate era prea mare l-am postat pe bucati insa asa si nu s-a postat ultima parte. Deci d-na Pavlicenco la dorinta d-stra adaugati tot sau stergeti tot. SCUZE ca am „spam”-at atit paremise asa este, sau poate merge ceva prost cu mesajele postate – ca vizual ceva nu merge cum trebuie acum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *