Pentru Procuratura Generala: Ion Ciobanu, de la Causeni, se teme pentru viata sa

Ciobanu Ion Timofei este domiciliat in or.Causeni si este presedintele filialei PNL. A participat activ la alegerile Cezar contempleaza1229074774_molotok_sudjaparlamentare – a candidat pe lista PNL-MAE, apoi a colaborat cu AMN pentru alegerile din 29 iulie. Este pensionar, specialist in mai multe domenii. Dl Ion Ciontoloi, Presedintele raionului, cunoaste situatia, dar nu este organ competent sa rezolve problema pe care o are Ciobanu Ion.

De citiva ani se chinuie sa dea de capat unei faradelegi comise impotriva sa. Am incercat sa il ajut pe toate caile, dar plingerile depuse de el se aleg mereu cu raspunsuri care nu dau nimic. Personal, ca fost deputat, cunosc asta, numai ca am primit raspunsuri in bataie de joc mai mult in regimul comunist. Acum lumea crede ca ceva trebuie sa se schimbe. Nu se schimba nici acum: mafiile inradacinate isi fac de cap si mai dihai ca inainte, chiar daca se mai schimba si Procurorii raionului. Recent, Ion Ciobanu a mai adresat o plingere Procurorului General al Republicii Moldovasi spera mult intr-o primire in audienta de catre dl Valeriu Zubco si de catre directorul CCCEC, Viorel Chetraru. A scris plingeri si partlamentarului Ion Plesca, acesta, la rindul sau, a facut interpelari, a mai primit unele raspunsuri, mai asteapta altele, nimic, insa, nu se schimba.

Ca fost deputat, cunosc bine ca aceste primiri in audienta nu prea dau mare treaba, insa oamenii recurg la ele din disperare, pentru ca nu mai stiu ce sa faca din cauza neputintei in fata regimului corupt. Nu-si vad dreptatea.

De mai dedemult vroiam sa expun pe blog acest caz, dar am tot zabovit. Astazi m-a razbit, pentru ca am vorbit cu omul si am inteles ca el se teme de viata lui, are niste semnale proaste. Vreau sa previn, prin acest articol, ca daca i se va intimpla ceva lui Ion Ciobanu de la Causeni, sa se stie ca am prevenit cind inca nu e tirziu. Poate ca, datorita postarii pe blogul meu, cei care vor sa puna la cale ceva mai urit, sa nu indrazneasca, totusi, sa o faca. Senzatia este ca in spatele unor persoane stau altele, foarte influente, chiar de prin sisteme SIS, de aceea legea nu e lege.

Iata care e problema.

„In mai 2006, Ion Ciobanu a plecat pentru citeva zile din Causeni, iar cind s-a intors, a descoperit ca vecinul sau, Mihail Catruc, i-a mutat garajul din spatele casei in alta parte, demolind gardul, astupind fereastra de la primul nivel si distrugind peretele de baza al casei, unde a instalat o uşa, iar in locul garajului, a construit fundamentul garajului sau.

Intrebat de ce a facut asta, Mihail Catruc i-a aratat o set de acte ca a cumparat pamintul de linga casa pe care era amplasat garajul lui Ion Ciobanu, acesta aratindu-i ca detine titlu de proprietate pe 244 metri patrati de pamint, dintre care inregistrati la BIT 234 metri patraţi.

Din documentele prezentate de Catruc, rezulta ca Primăria i-a vindut 70 metri patrati din terenul pe care are titlu Ciobanu adică pamintul pe care se afla garajul si pamintul pentru care are un proiect de constructie cu actele in regula.

Ion Ciobanu sustine ca Mihail Catruc a primit un apartament fara decizia Consiliului orasenesc, adica s-a incalcat Legea administraţiei publice. Apartamentul este spaţiu public fara a avea statutul apartamentului de locuit. In plus, el a demolat ilegal garajul lui Ion Ciobanu si a ocupat terenul din proprietatea acestuia.

Ion Ciobanu l-a chemat imediat in judecata pe Mihail Catruc si Primaria. Din pacate, de patru ani de zile, nici Primaria, nici Judecatoria Causeni nu examineaza cazul. Ciobanu scrie de patru ani de zile petitii in toate instanţele de drept ce ar putea face lumina in aceasta problema, dar primeste doar raspunsuri formale din partea Procuraturii raionale, Procuraturii Generale, Ministerului Justiţiei, CCCEC, Primariei Causeni.”

Cauza pare sa fie traficul de influenta, ce impiedica examinarea cazului, ceea ce inseamna ca cetatenii simpli nu sint tratati de pe pozitia legii. Adica legea nu e pentru toti.

Recent, din cite am inteles, dosarul sau aflat in proces de examinare la Judecatoria Varnita, a fost – surprinzator! – scos in doua clipe de pe rol, pentru ca omul a intirziat putintel din cauza drumurilor inzapezite.

La Procuratura Generala a fost depusa acum citeva zile o plingere. Ca fost deputat, ca presedinte al PNL, din care face parte Ion Ciobanu, adresez o mare rugaminte Procuraturii Generale – sa nu trateze superficial problema. Am inteles ca la Causeni s-a schimbat si Procurorul raionului. Riscind chiar si eu contra mafiei, cu mult mai puternice decit mine, consider ca poate se va evita o nevoie, de care are temere Ion Ciobanu, avind oarecare motive in acest sens.

Raspunzindu-i unui vizitatori anonim de pe blog – revin sa completez ca problema, numita de el subiect al unor „articole prostesti” e ca, in raioane, zisa elita raionala, primari, juristi de la primarie, sis-istii, procurori, presedinti de judecatorii, care examineaza dosarele cele mai nedrepte, sint intr-o „oboima de oborotni in epoleti”, ca in Rusia, si e greu sa le vii de hac. Ei se unesc in interesele de jecmanire, de deposedare de bunuri a oamenilor simpli. Poate abia dupa alegerile din 2011 se va schimba ceva…

Vitalia Pavlicenco

Loading Facebook Comments ...

39 Comments

Add a Comment
 1. Bravo, Dna Pavlicenco, pentru abordarea problemelor care, ar parea, ca sunt doar personale ale UNUI OM.
  Personale, si totusi, cu oricare se poate intimpla o NEDREPTATE strigatoare la cer,
  iar Justitia nu mai face dreptate.
  Anume aici este problema, care trebuie REZOLVATA.
  Cum? Sa ne spuna cei competenti!

 2. OAMENI BUNI, NU TACETI!
  Ca daca vom tacea, daca nu vom combate aceste actiuni CRIMINALE si practici injuste ALE INSTANTELOR DE JUDECATA,

  DACA NU VOM CONDAMNA aceste atitudini NEOMENESTI fata de un OM, fata de UNUL dintre noi, atunci,
  cum sa ne mai miram ca se POATE intimpla ca, ieri, directorul Basarab sa fie asasinat in modul cel mai miselesc???

  Cine POATE sa inteleaga CALVARUL pe care l-a trait directorul Basarab,
  care a trait in mijlocul nostru si pe care nimeni, nici organele de drept nu au putut sa il ajute, sa-i apere viata?!

  caci anterior, mai fusese impuscat in cap si a fost salvat printr-o operatie foarte grea!

  Cine poate sa stie NUMARUL persoanelor PERSECUTATE, HARTUITE SI DISTRUSE atit PSIHOLOGIC (PRIN AMENINTARI si PRESIUNI DE TOT FELUL) cit si FIZIC.

  CINE POATE SA STIE?
  UNDE SE POATE ADRESA UN OM IN TARA ASTA dupa ajutor, avind garantia si SIGURANTA CA VA FI ASCULTAT CU INTELEGERE?
  CA I SE VOR APARA DREPTURILE?

  CINE POATE SA-MI RASPUNDA?

  CACI SOARTA CELUI care este APROAPE DE NOI TREBUIE SA NE DOARA PE FIECARE, DACA AVEM INIMA DE CRESTINI SI NU DE CIINI…

  Jos judecatorii care colaboreaza cu criminalii!

 3. Pt valenta

  Am citit acum si cazul cu Oxana Radu din Ziarul de Garda si cred ca toti judecatorii care au judecat copiii arestati pe 7 aprilie ar trebui sa fie alungati din justitie.

 4. Dura lex, sed lex! – E dura legea, dar e lege!
  adica, vreau sa spun ca Daca nu va fi LEGEA dura atit cu criminalii,
  cit si cu LUDECATORII… nu vom avea nici un fel de stat de drept!

  Caci judecatorii au fost ‘invatati’ prin diferite presiuni, de catre NKVD, apoi KGB si PCRM sa judece NEDREPT!

  Ar treebui sa se foprmeze o COMISIE INDEPENDENTA care sa examineze ANUME CUM JUDECA JUDECATORII,

  O SA RAMINETI STUPEFIATI, CONSTATIND, CA multi dintre judecatorii demult nu mai judeca drept.

  AU PIERDUT LOGICA! Au pierdut capacitatea de a jutdeca drept.
  Chiar si atunci, cind nimeni nu le dicteaza prin telefon ce decizii sa ia,
  totuna se tem sa faca dreptate… pentru ca nu sunt deprinsi sa faca dreptate!

  Cred ca aceasta comisie, trebuie sa CURETE judecatoriile,
  sa le dea LOCURI DE MUNCA tinerilor, care inca nu li s-a stricat mintea,

  care inca mai judeca drept, in conformitate cu legea si drepturile universale ale omului.

  pcrm si-a virit radacinile adinc in toate structurile statului…
  exista ca un stat in stat…
  un sistem care colaboreaza intre ei… la un singur sunet de telefon…
  si se colaboreaza nu numai intre cei dintr-o ramura… ci chiar din diferite sectoare de activitate…

  sa vorbeasca oamenii care stiu… caci sunt multi, foarte multi in situatii la fel de strigatoare la cer
  ca si Ion Ciobanu sau directoprul BASARAB…

  Pe dl Basarab, Dumnezeu sa-l odihneasca si sa-i redea PACEA sufleteasca macar in lumea cealalta!

 5. Sincer, nu am inteles care-I problema cetaţeanului în cauză.
  Daca să dăm deoparte toate declaraţiile de tip «fărădelege, se teme de viata lui, persoane foarte influente, SIS, legea nu e lege, traficul de influenta » avem ce avem – un simplu proces civil de judecată. Adică conform legii acesta atacă pîrîtul în instanţa de judecată, dacă nu este în state singur – angajează un apărător, obţine hotărîrea primei instanţe, în caz dacă nu este satisfăcut de ea o atacă în instanţa ierarhic superioara. Şi în final dacă şi de această dată nu este de acord cu ea o atacă la CEDO. Referitor la termenii lungi de examinare – nu ma pot expune asupra cazului deoarece nu-l cunosc. Da intr-adevar unele dosare se examineaza perioade exagerat de lungi. Dar ma rog- de la caz la caz. Trebuie de respectat procedura pentru a avea cistig de cauza- indifferent aici sau la CEDO.
  Respectiv toate acele adresari procuraturii, CCEC, poliţiei, pompierilor şi serviciului meteo de stat sint inutile deoarece cazul nu ţine de competenţa lor ci a instanţei de judecată.
  Şi chear dacă aceste organe eventual s-ar implica în mersul procesului, oponentul reclamantului în cauză ar putea contesta aceste acţiuni. Si in reultat reclamantul va avea numai de pierdut.
  Nu vreau să spun că nu-mi pasă de durerea cuiva sau nu l-aşi compătimi, dar fiecare problema trebuie abordată corect şi în modul corespunzător.

 6. pentru Valenta
  )))) „Ar treebui sa se foprmeze o COMISIE INDEPENDENTA care sa examineze ANUME CUM JUDECA JUDECATORII, O SA RAMINETI STUPEFIATI, CONSTATIND, CA multi dintre judecatorii demult nu mai judeca drept.”

  Foarte interesanta ideie. Sper ca a-ti auzit de separarea puterilor in stat.
  1. Legislativa
  2.Exeutivă
  3.Judecătorească
  mai apoi – Justiţia se înfăptuieşte în numele legii numai de instanţele judecătoreşti. (art. 14 Constitutia)
  Respectiv Dumneavoastră, contrar prevederilor Constituţiei propuneţi sa fie creată o judecată care să judece judecătorii. Dar cine va judecta „Judecata care judecă judecătorii” ? Sau mai cream o comisie ? si asa pină la nesfîrşit.
  Este o alta iesire din situatia pe care a-ti abordat-o – dar cred ca nu acesta a fost subiectul discutiei.

 7. Viorel, nu cumva esti judecator?

 8. Pt Viorel

  Sint doua parti.

  1. Justitia mafiotizata, corupta.

  2. Neimplicarea Procuraturii acolo unde e cazul, din aceleasi motive. Daca va intereseaza cazul, va pot trimite numarul de telefon.

  3. Daca, la scrisoarea lui Ciobanu catre Procuratura s-ar reactiona neformal si ar analiza toate documentele, ar vedea unde e adevarul si cu ce poate fi ajutat omul nimanui, impotent in fata sistemului corupt si in fata unei justitii corupte.

 9. Viorel
  am deschis, ceva am citit… Ceva m-a impresionat… altceva m-a atentionat…
  spune direct si ONEST – sunteti o structura pro-comunista?
  daca nu, chiar as vrea sa va contactez.

 10. suntem o organizatie neafiliata nimanui si ne conducem doar de principiile democratiei

 11. Bun. Va voi contacta si Vom vedea.

 12. Pt Viorel

  Pentru Vitalia Pavlicenco

  „Sint doua parti.
  1. Justitia mafiotizata, corupta.
  2. Neimplicarea Procuraturii acolo unde e cazul, din aceleasi motive.”

  Eu sunt de acord cu Dumneavoastra si anume ca avem probleme la acest capitol si este necesara o reforma. In comentariul de mai sus am mentionat doar ca propunerea lui Valenta nu este o solutie. Eu la fel as putea expune viziunea mea privitor la solutionarea acestei probleme, dar nu este subiectul articolului Dumneavoastra.

 13. Cred ca intreg colectivul judecatoresc, de procurori si alti justitiari in are s-au incalcat drepturile omului, trebuie sa fie lipsit de platile variabile si diverse indemnizatii. Cei, care au „scos”/ca adoptat nu se poate spune/ hotariri , care incalca drepturile omului, in urma carora tara a fost condamnata la cedo, trebuie sa fie dati afara, fara dreptul de a ocupa diverse functii in stat. Cei, care au iesit la pensie si au primit si salarii din buget, dupa condamnarea tarii in urma deciziilor lor, sa intoarca pensia si salariul, precum si suma de bani /despagubire oamenilor pentru incalcarea legii/ inapoi, daca nu vor sa faca puscarie.
  Sa-si vinda castelurile, care si le-au ridicat pe bani murdari. Sa ajunga la sapa de lemn, sa nu mai doreasca sa incalce drepturile omului, dar daca sunt incapabili, nu cunosc legea, sa nu se baje acolo, unde nu-i duce capul.
  Masurile trebuie sa fie introduse in lege de la o anumita data. Sa vedeti ce curatenie generala ar fi efectuata de catre ei insusi in colectivele lor. Sa raspunda toti pentru unul si unul pentru toti, ca la muschetari.
  Dar trebuie sa fie prevazuta si o scala careva pentru o posibila eroare umana. Ca doar omul nu este robot, care tot poate comite erori. Cei, care nu vor comite erori, vor examina eficient si rapid dosarele sa fie premiati onorabil.
  Cu forta nu faci nimic, doara foarte rar….Cu masuri atractive pot fi dezradacinate „obisnuintele” dezastruoase….

 14. Для viorela:
  viorel spune: „Este o alta iesire din situatia pe care a-ti abordat-o” , „Eu la fel as putea expune viziunea mea privitor la solutionarea acestei probleme,”
  Это касается нас всех, пожалуйста, выскажите свои соображения.

 15. Speranta Moare Ultima, iar noi dupa ea :)

  Mdaaaa, cu parere de rau acest caz nu este unicul la compartimentul cadastral… Si spunea-ti mai sus D-na Pavlicenco, ca procurorul s-o fi schimbat la Causeni…, Pai eu doar as vrea sa adaog ca si GUVERNAREA chipurile , s-o schimbat… numai ca pina ce asta din urma numai inmina medalii….
  poate la Tanase sa se adreseze, ca Filat aduce democratia in Moldova, da Tanase urma sa se clarifice cu faradelegile locale…
  Zubco, persoana de incredere, care ar putea limpezi apele in aceasa istorie, insa dinsul are limitele impuse de mai sus… asa ca unica sansa ar fi o intrevedere cu regele Filat si Comanda 🙂 Numai ei ar putea pune punct acestei probleme, Ba chiar acum ar fi timpul, se apropie o noua electorala, mai fac putina reclama PLDM-ului…

 16. unul Viorel se uita cu ochii deschisi la lucruri

 17. Pentru Valenta.

  Sigur ca ma puteti contacta.
  Puteti sa va inregistrati pe http://www.forum.lpvd.org si sa plasati articolele, opiniile si sugestiile proprii referitor la orice eveniment care va pare interesant sau va afecteaza.
  Acceptam opiniile si articolele oricui, la orice tema si la orice subiect. In orice limba pe care o cunoasteti. Deasemenea va puteti expune pararea despre opiniile altor membri.
  Pe mine personal ma puteti contacta pe skype = LPVD

 18. Pentru Rusoaica

  Я конечно могу высказать свои соображения. Но считаю что на этом блоге это бы выглядело как знак неуважения к госпоже Виталии Павличенко, которой и принадлежит данный ресурс и который дает нам возможность высказыватся на темы предложенные ею на обсуждение. Поэтому я сдесь буду коментировать только темы выставленные на обсуждение ею и считаю что это правильно. Если она выставит на обсуждение эту тему я конечно же с удовольствием тоже выскажусь. А пока если вы хотите – то вы можете стать топик стартером этой темы и выставить ее на обсуждение на том же http://www.forum.lpvd.org, администратором которого являюсь я.

 19. Totusi, Va doresc mai multa bucurie si veselie in viata la toti…

  caci, iata, komunismul se duce de ripa, se duce pe apa simbetei…
  caci, iata, FILAT e bravo… in SUA…

  totusi, NOI AM INVINS acest monstru… URAAAAAAAAAAAAAAAA!
  Urari de bine la toti!

 20. Lumea trebue informata corect nu prin articole prostesti de publicitate..

  http://www.procuratura.md/md/linf/

 21. Pt Mihai

  Si mai dati si garantie ca nu sint rasimpletiti toti in raioane, ca omul sa-si gaseasca dreptatea si sa nu stie ce sa faca in fata unui perete de corupti? Si ca sa nu apara „articole prostesti”, care deranjeaza, pentru ca in asemenea cazuri e mai greu sa faci ca si in cazul lui Basarab?

  In plus, Procuratura vad ca nu apuca sa actualizeze datele. La Causeni sint alte persoane puse deja, nu cele indicate pe net.

  Si ultima – stiti care e problema, pe care o numiti subiect al unor articole „prostesti”? faptul ca in raioane, zisa elita raionala, primari, juristi de la primarie, sis-istii, procurorii, presedinti de judecatorii care examineaza dosarele cele mai nedrepte, sint intr-o oboima de „oborotni in epoleti” ca in Rusia si e greu sa le vii de hac. Ei se unesc in interesele de jecmanire, de deposedare de bunuri a oamenilor simpli. Poate abia dupa alegerile din 2011 se va schimba ceva.

 22. # Mihai spune:
  23 January 2010, la 12:12

  Lumea trebue informata corect nu prin articole prostesti de publicitate..

  http://www.procuratura.md/md/linf/

  Михай, Вы с какой планеты?

 23. Mihai,
  nu-ti apara inzadar pielea.Articolul e plin de adevar.

 24. Nina Tampiza,cea mai tampita profesoare pe care am avut-o,bravo Domnului Chiciuc ca v-a dat afara,si ma bucur enorm ca ati pierdut judecata cu el.sunteti una dintre putinele profesoare pe care le cunosc care tratau si trateaza copii ca pe niste boi,conducandu va desigur de idei discriminatorii,rasiste samd.Rau ca nu ati sustinut copiii destepti,desi ei mereu ajung cel mai departe si se ridica cel mai sus.si imi pare rau de dvs-tra ca nici la 50 de ani nu ati inteles ca un copil trebuie inteles.profesoara de 2 bani careia chiar daca mi-a predat 5 ani de zile L. Franceza nici buna ziua pe strada nu i-as spune pu ca au fost 5 ani de chin si batjocura.asa monstru nu are ce cauta in randurile pedagogilor de la Liceul „Ioan Voda” din Cahul.Un Liceu care acum fara acest monstru e intradevar de nota 10,insfarsit!!!
  P.S.:
  Imi iertati vocabularul vulgar si interventia nu la tema dar m-am mirat prea tare cind am vazut comentariul Doamnei tampiza,desi nu e o Doamna,credeti-ma.

 25. Ioane,
  sunt sigura ca lucrezi la Procuratura Generala.

 26. Sunt student, Stiinte Politice anul II, la Zi, Universitatea „A.I.Cuza” Iasi si, concomitent, facultatea de Drept anul II, ID, Universitatea „Petre Andrei” Iasi. Daca asta pare a Procuratura Generala, ma bucur. Cunoasteti pe cineva din fostii elevi care isi face studiile in Iasi?

 27. Pt ion

  Imi cer scuze, dar nu am inteles mesajul legat de PG si de fostii elevi.

 28. Pentru Doamna Pavlicenco:

  Nu lucrez la Procuratura Generala.Sunt un fost elev a carui diriginte a fost D-na Tampiza.Si cita ura am adunat in mine timp de 5 ani nu as putea exprima prin cuvinte.Prin mesajul meu am vrut doar sa aduc la cunostinta sentimentele mele vizavi de aceasta persoana.Mare mi-a fost mirarea cind dupa 5 ani de cind am plecat din liceu am dat intamplator peste D-ei.Inteleg ca nu e locul potrivit sa polemizez situatii din trecutul meu personal si pu asta imi cer scuze,dar nu m-am putut abtine.

 29. Pentru Ion,
  sa inteleg ca ai scris acest mesaj pentru a face inca odata cunostinta cu mine.De aceasta data prin prizma unei gindiri mai mature,independente,destepte,instruite.Ma bucur de cunostinta.Te inteleg,asta se intimpla atunci cind esti lipsit de dragostea familiei si atentiei acesteia.Iti cunosc foarte bine destinul,insa,spre marele meu regret si efort pe care l-am facut,nu am reusit sa-ti inlocuiesc parintii.Tu erai unul din acei copii care avea si mama si tata,dar de fapt erai orfan.In acea situatie familiala pe care ai avut-o, nu purtam eu vina,o purtau parintii tai,care erau destul de constiinciosi pentru faptele lor.Oricit nu te aparam la consiliile pedagogice,motivul plecarii tale din liceu era cu totul altul.Cind ma vei intilni in strada,ma vei saluta si iti voi spune niste lucruri pe care tu nu ai de unde sa le stii,era de fapt problema a mai multor maturi.
  De altfel,ar trebui sa te bucuri si de mama ta care a fost si ea eliberata din lucru si care imi este colega de facultate,o stii prea bine,si care pina in prezent nu a mai rezolvat nimic prin procesele judiciare,caci nu i s-a facut dreptate.Cred ca,nu inzadar ti-ai ales a doua facultate si anume cea de la Iasi.Sper ca intr-o buna zi sa afli totusi adevarul.

 30. Am fost copil destept si cind eram mai mic,cel mai des in relatiile profesor elev apar divergente atunci cind copilul e destept,asa cum era si cazul meu.Ce tine de inlocuitul parintilor sa nu mai incercati niciodata asa ceva cu un copil,in cel mai bun caz puteti cu mare straduinta sa deveniti ca o a 2-a MAMA insa nicidecum sa inlocuiti 2 parinti.Caldura sufleteasca si intelegerea de care aveam nevoie la moment avand adanci gauri sufletesti cauzate de situatia in familie am gasit-o odata cu schimbarea in grupa nr 2 de franceza sub conducerea Doamnei Munteanu,careia ii voi tine respect pina la adanci batranete.Iar parintilor mei le voi ramane vesnic dator pu educatia si suportul lor,datorita lor am ajuns unde sunt acuma si o sa merg pas cu pas si mai departe.
  P.S: Adevarul e crud dar il cunosc pe atomi.

 31. Dl „Viorel” nr.6 la tema ridicată de către Dna Pavlicenco privitor la Ion Ciobanu, de la Causeni, se teme de viata lui spune „Daca să dăm deoparte toate declaraţiile de tip «fărădelege, se teme de viata lui, persoane foarte influente, SIS, legea nu e lege, traficul de influenta» avem ce avem – un simplu proces civil de judecată. Adică conform legii acesta atacă pîrîtul în instanţa de judecată, dacă nu este în state singur – angajează un apărător, obţine hotărîrea primei instanţe, în caz dacă nu este satisfăcut de ea o atacă în instanţa ierarhic superioara. Şi în final dacă şi de această dată nu este de acord cu ea o atacă la CEDO”.
  Ridicarea temei privitor la susţinerea de către Ligă a actiunilor ACI Hyde Park in vederea condamnării comportamentului întreprinderii de stat “MoldData” la suspendarea abuziva unei adrese de internet cu extensia de .md şi totodată expunerea poziţiei în redacţia susexpusă vădit demonstrează atitudinea diferită a Ligii sau a autorului – administratorul acesteia la una şi aceeaşi problemă ce se confruntă persoanele în raporturi civile al acestora cu terţe persoane, unul dintre aceştia este un om simplu, care se prea poate nu are acces la avocati bine plătiţi, deoarece este pensionar şi o persoană juridică care activează la nivel republican cu asistenţa juridică pusă la nivel pusă din data fondării ACI Hyde Park.
  ce concluzii putem trage pentru activitatea Ligii enunţate la inet cu adresa http://www.forum.lpvd.org,

 32. Pentru Vatina
  Aici eu am expus opinia mea pesonala la cazul pus in discutie. Pe http://www.forum.lpvd.org este expusa declaratia organizatiei. Adica faceti diferenta, eu- ca perosana fizica si organizatia ca persoana juridica.
  In unele cazuri opinia oicarui membru, nu numaidecit a mea poate difera de opinia celorlalti membri. In orice caz noi o vom respecta.
  Si iarasi ma repet, daca dorii sa va expuneti la acea delarati a noastra o puteti face tot acolo. sau sa plasati opinia Dumnevoastra proprie asupra oricarui subiect, eest nevoie doar sa va inregistrati.

 33. Si vreau sa mai adaug. Dumneavoastra faceti aluzie ca noi selectiv sustinem sau nu pe cineva in dependenta de careva interese. In cazul cu inciderea unei adrese web merge vorba despre inchiderea unui mijloc de informare in masa, in cazul expus aici este vorba de un litigiu cu caracter patrimonial. Sper ca faceti diferenta intre dreptul la libertatea de exprimare si dorinta (poate si legala) de a intra in posesia unui teren. Si in final daca cumva credeti ca -am sustinut pe cei de la faces.md deoarece am putea eventual fi si noi jertve a unei inchideri de acest gen a site-ului nostru, va declar cu certitudine ca nu este adevarat. Resursul web al LPVD ne apartine si este dislocat in SUA si nimeni din Moldova nu va fi in stare sa ni-l inchida. Am facut acea declaratie doar pentru a arata ca sustinem libertatea de exprimare.

 34. Dna Pavlicenco,
  mie imi suna mai bine „se teme pentru viata sa”
  Dar dincolo de nuante, exista suferinta acestui om si e bine ca ati semnalat-o.

 35. Numai intr-un stat in care lipseste respectarea legii si in care legea „danseaza” dupa cum cinta muzincantul,pot sa se intimple aceste cazuri.Eu bani nu am sa platesc judecatori sau procurori.In sedintele de judecata pe care le-am avut la Curtea de Apel Cahul,prima sedinta de la 7 decembrie 2009,a fost aminata pentru data de 14 decembrie.La 14 decembrie,parca a avut loc sedinta si s-a luat si o hotarire.Insa,prezentindu-ne la Curtea de Apel la data de 15 decembrie 2009,pentru a asculta hotarirea,am fost anuntati ca nu are cine lua hotarirea,un judecator a refuzat sa participe la luarea hotaririi(eu as spune mai degraba sa participe la circul care era organizat la Curtea de Apel).Sedinta s-a aminat pentru a doua zi,16 decembrie 2009.A doua zi ne-au mai pus citeva intrebari si ne-au anuntat sa ne prezentam la data de 17 decembrie.La 17 ne-am prezentat sa auzim ca dreptatea totala i s-a facut sefului.Cel ce e cu puterea de stat in maina acela e si cu dreptatea.Altceva este foarte curios.La data de 17 decembrie cind am ajuns acasa pe la orele 17,in cutia postala ma astepta hotarirea Curtii de Apel luata la 15 decembrie 2009.Acum ma intreb,pentru ce au mai trebuit celelalte sedinte,”ot otvoda glaz”?

 36. Dna Pavlicenco, unde sunteti?
  de ce nu plasati nimic referitor la SOSIREA LUI BASESCU???

  Traiasca ROMANIA MARE!
  Traiasca PRESEDINTEL$E BASESCU!
  Unire, frati ROMANI!
  Uraaaaa! Am ajuns, iata, sa ne bucuram si noi BASARABENII!

 37. Ar fi bine ca toata suflarea ROMANEASCA
  care isi iubeste TARA sa iasa in PIATA si sa-l intilneasca pe Basescu cu cintece si URALE!

  Fratilor, sa ne dezghetam, desi e frig, si sa strigam toti:
  Traiasca ROMANIA MARE!
  Traiasca PRESEDINTELE BASESCU!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *