Va invitam la conferinta de presa a PNL

INVITATIE

info-prim.md

PARTIDUL NATIONAL LIBERAL invita reprezentantii mass media la conferinta de  presa cu tema: „Pozitia PNL fata de Alianta pentru Integrarea Europeana si de bilantul primelor 100 zile ale Guvernului. Prioritati legislative.”

Conferinta va avea loc marti, 19 ianuarie, cu incepere de la ora 11.00, in sala de conferinte a Agentiei de presa “Info-Prim Neo”, Casa Presei, str. Puskin 22, of. 446.

ПРИГЛАШЕНИЕ

НАЦИОНАЛЬНО-ЛИБЕРАЛЬНАЯ ПАРТИЯ приглашает представителей СМИ на пресс-конференцию на тему: „Позиция НЛП по отношению к Альянсу за европейскую интеграцию и первым 100 дням правительства. Законодательные приоритеты”

Пресс-конференция состоится во вторник, 19 января, начало в 11.00 , в конференц-зале Агентства „Info-Prim Neo”, Дом печати, ул. Пушкина, 22, оф. 446.

Loading Facebook Comments ...

31 Comments

Add a Comment
  1. doar jurnalistii pot sa vie?

  2. Pentru presa si se organizeaza conferintele de presa, cred eu.
    Dar cine stie…..

  3. Niciodata nu trebue de uitat ca dreapta definitiv n-a rezolvat criza politica. Este de dorit sa nu sa se uite ca in orice clipa stinga se poate intoarce la putere. Unitatea dreptei este una din solutiile de-a pastra puterea politica in Moldova.

  4. ptu: europa

    „Dreapta” nu trebuie sa neglijeze o alta „dreapta”, care nu este solicitata sa munceasca alaturi pentru instaurarea caregorica a democratiei in tara.
    Oare „dreapta” de la guvernare nu crede ca daca toate „dreptele” vor fi unite e mai usor sa demolezi „stinga”.
    Ori se tem sa nu imparta „laurii” cu o alta „dreapta” mai mica ? Egoismul/inclusiv politic/ este boala multora si nu au dechit de pierdut.
    Trebuie sa decida ce este necesar de intreprins pentru a consolida toate „dreptele” si a da lovitura de gratie totalitarismului cu iz sovietic comunist.

  5. La conferinţele de presă poate merge oricine, nu doar jurnaliştii.

  6. Credeti ca pe cineva il intereseaza acest partidut? Pe mine sincer nu.

  7. @ Valentina Cuşnir

    Matale esti membra penele?

  8. Pt Cazacu Sergiu

    Nu, poate veni oricine la conferinta de presa.

  9. Pt Mihai Gh.

    Nu uitati ca Urecheanu a facut inainte de alegerile de la 5 aprilie un filmulet impotriva „partidut”. Acum va pun o intrebare: ce partid e in prezent AMN – partidoi, partid ori partidut?

    Spre deosebire de AMN, care este in descrestere chiar daca are procente datorita Soarelui, votat de oameni de citeva ori si preluat de la PNL, bagat atit de greu ca Sigla a AMN, iata ca PNL poate fi in crestere printr-o pozitie si munca activa…

    Veti mai posta pe blog atunci cind veti invata sa va comportati si sa nu jigniti. Mi se pare ca nu v-am jignit… Stergeti-va ce aveti de sters, dar mai ales sufletul, ca e cam murdarel…

  10. iarasi se incepe MAREA prostie ! .. care-i mai mare , care-i mai mic.. dreapta se lupta cu dreapta !! CONFERINTA DE PRESA PENTRU A CRITICA ALIANTA .! ce se mai bucura voronistii , ca iarasi au incepur cei de dreapta sa se manance ca canii !.. SE ADUNA SA CRITICE AIE , DAR CU CE ATI AJUTAT-O PE AIE aceste 100 de zile , STIMATA DOAMNA ?. de criticat paote oricine !..ati balacarit aici impotriva ei mereu? .. intocmai ca PNL-ul romanesc in frunte cu crin nesimtitul , care s-a unit cu stanga psd-ista numai pentru ca nu-i place chelia lui Basescu ! oare cat timp unii politicieni se joaca cu soarta unor generatii intregi de oameni ? Doamna PAVLICENKO , cat timp veti mai fi GICA CONTRA ?.. MEREU ? mai puneti=-va si pe treaba .. ca de opozitie „constructiva” e plina lumea !! balacariti=-va , ca , daca vor fi alegeri anticipate , va castiga „al 3-lea”…va castiga .. alde voronin . daca mereu va razboiti intre voi . Am crezut ca , in sfarsit , in moldova clasa politica de dreapta a mai prins la minte , dar m-am inselat .. pacat de tinerii care au murit SAU AU FOST MALRATATI ca de-alde Pavlicenco si altii de teapa ei s-au apucat iarasi sa lupte .. cu >> dreapta .. halaal de asa politicieni ..care aduc apa la moara comunistilor/// .. . Ce prostie !!!.

  11. ati facut invitatie si in limba rusa .. da , vor veni multi rusi sa se bucure si ei de ce o sa auda acolo din gura pnl-ului .! , dar mai bine lasati anuntul numai in romana .. poate mai invata si ei limba de stat…

  12. D-na Vitalia Pavlicenco, dar dumneavoastre cum credeti care este adevarata pondere a AMN-ului in prezent, daca luam in vedere grupul Untila+Petrencu???

  13. Si inca o intrebare? In martie ati fost parteneri electorali cu MAE care este pozitia PNL referitor la formarea unui Bloc Electoral spre exemplu MAE+PNL+PPR+…..?

  14. Chiar mai bine lasati anuntul numai in romana, nu de alta dar vor muri de ris acei rusi care il vor citi.” Позиция НЛП по отношению к …”
    Ce nota ati avut la scoala? ……………..Nici nu e de mirare

  15. Pt gavril

    Anuntul este preluat de pe invitatia facuta de info-prim neo, lor le apartine limba rusa. De aceea e si in rusa. Mai bine ascultati la Pro TV ce spune Filat despre limba rusa din scolile nationale. Am fost medaliata toata viata.

  16. Pt A.Cahuleanu

    Ultimul sondaj da AMN 4,5 la suta. Membrii lor – care ma suna si imi spun ca Urecheanu ar trebui sa ne cheme pe noi, PNL, inapoi, zic si ca Urecheanu ar trebui sa isi ceara scuze de la noi ca ne-a alungat sub influenta lui Untila si Colesnic. Membrii AMN simt ca sint in cadere libera. Adica, nu se stie cum vor evolua cele 4,5 %.

    Da, am mers cu MAE ca parteneri in martie-aprilie 2009. Nu am acum deplina incredere ca nu putem fi debarcati. Daca ar fi sa facem un proiect, e nevoie de multa corectitudine. Nu pot spune ca sint convinsa ca va fi. Si tare m-am saturat de dezamagiri… Asta foarte sincer. Nu cunosc dedesubturile proiectului, dar cred ca sint cel putin doua.

  17. PNT din Romania a fost sanctionat de electorat pentru ca a vrut sa aduca stinga la putere. Dreapta clasica (ro) prin Basescu a cistigat cinstit alegerile. Nu repetati programul PNT din Romania. Dreapta face greseli, este si normal pentru ca in Moldova 60 de ani a fost la putere extrema stinga si stinga. Nu-i chiar asa de simplu dupa experimentele comuniste sa le corectezi toate greselele. Cred ca cu binele si cu inteleptiune veti fi apreciata corect de AIE. Daca PNT vede vreo gafa a AIE se spune intii la ureche dar nu public. Nu cred ca gafa nu poate fi corectata. Daca veti face vreo gafa veti fi sanctionata dur de electoratul din Basarabia.

  18. aici gresiti dna Pavlicenco

    titlul articolului este „Va invitam la conferinta de presa a PNL” deci invitatia vine din partea dvs., si indiferent ca aceasta conferinta are loc la sediul Agentiei de presa “Info-Prim Neo” NU LE DA DREPTUL sa faca invitatiile ASA CUM VOR EI !!!

    Invitatiile au dreptul ca format de expunere sa fie decis de catre cei care TIN ACEA CONFERINTA, in cauza PNL, si nu de cei care ofera sala !!!

    Eu daca tin o conferinta in sala „Agentia Evreiasca de stiri” nu inseamna ca am sa accept invitatia pentru un partid X sa fie si in limba ebraica.

    Greseala ar trebui corectata pentru ca totusi vorbim ca limba rusa este omniprezenta dar nu facem nimic sa combatem acest lucru ?
    Vorbim limba rusa desi statul Republica Moldova oficial are populatia de etnie „moldoveana” care oficial vorbeste (inca oficial este asa) „limba moldoveneasca” si deci NU CRED ca e normal ca sa fie in limba rusa invitatia. CEL MUUULT DACA AVEATI INVITATI STRAINI atunci puteau frumos sa isi aduca singuri traducatori, sau sa vorbeasca in limba internationala engleza. Dar rusii au alergie in a invata o limba de circulatie internationala (una reala, vorbita de peste un miliard de oameni) sau sa invete limba statului in care traiesc. Pana la urma conferinta de presa este a PNL RM si nu a UDMR.

    Deci nu suntem chiar asa anti-rusi orbi, ci pur si simplu nu cred ca la orice partid (non etnic) din UE sa se faca invitatii bilingve.

    Si conform ideii ca „daca se tace asupra acestui lucru, inseamna ca totul este bine” inseamna ca este o mare greseala in caz ca nu se i-au masuri.

    Pana la urma refuzul complet si vehement impotriva limbii ruse va duce la formarea unui UDMR rusesc in Rep. Moldova si va arata la vot cat de multi sunt cetateni RM de etnie rusa. Atata timp cat se amesteca deaiurea lucrurile Partidul NATIONAL Liberal nu va putea sa ajunga puternic la cei care considera acest partid unul national in ideea ca e cam aberant nu ? sa zici ca esti partid national dar sa faci invitatii si in limba statului care ne-a sfartecat tara (indiferent ca este vazuta ca fiind toata Romania –sfartecata nordul Bucovinei si Moldova de est …. si chiar daca este vazuta ca fiind doar RM –sfartecata de sudul).

  19. Pt Ed______

    Hai, lasati-ma, nu ma deranjeza tezele scrise, dar nu chiar atit pentru un anunt pus pe plan doi in limba rusa, preluat automat de pe invitatia agentiei. Ma duce gindul ca nu avem altceva ce discuta… Nu-mi explicati mie ce e cu rusa, a cui este si altele. Sint deputatul care am adunat 26 de semnaturi pe modificarea art.13 din Constitutie, lucru pe care inca nimani nu l-a depasit.

    Spuneam de Filat. iata a spus acum la PRO TV la In profunzime ca rusii nu stiu limba romana pentru ca nu le-au fost create conditii sa o invete. Si voi – „de ce spuneti altceva”?

  20. pt ED___________…..CORECT !

  21. SI INCA CEVA .. DUPA ACEST ANUNT RUSII VOR VENI CU DUIUMUL SA VADA LA CE SUNT POFTITI .. SI , CULMEA BUCURIEI LOR:: se va critica AIE , ceea ce ei , „sarmanii” viseaza zi si noapte .. atunci pe cine ‘slujeste” VP ?

  22. DA , E ADEVARAT , POATE AC FILAT A AVUT IN VEDERE ASA CONDITII: romanii sa vb mereu in romana , ca rusii sa fie NEVOITI sa invete romana.. in scolile ruse sa fie mai multe ore de l.romana, cu examen de trecere in etapa de liceu , sau : massmedia sa fie in proportie de 75% in romana. etc, etc .. de aici , CONCLUZIA, Doamna VP , stergeti anuntul in rusa ca rusii sa INVETE romana.. oferiti-le „conditii”

  23. „Позиция НЛП по отношению к..” material pentru umoristul Zadornov.

  24. Pt NINA GONTA

    VP aplica deciziile Biroului Permanent Central – lucru pe care nine gonte nu l-au mai inteles niciodata si au crezut mereu ca partidul e un om, probabil ca la Filat sau la Ghimpu, care, cum se uita spre cineva, nu-l mai vezi, ca, de frica, a si cazut sub masa.

    VP slujeste adevarul, care taaaare mai deranjeaza pe oamenii slabi, multi de tot.

    Da’ voi macar ceva ce nu e bine observati la AIE sau sinteti orbiti? Nu ii trimiteti mesaje lui Filat, Ghimpu? Nu ati vazut ce mesaje au alergat pe ecranul televizorului in emisiunea cu Filat – o gramada, care i-au si fost inminate la sfirsit? Pai acolo erau lucruri peste lucruri si intrebari peste intrebari, care trebuie sa serveasca drept subiect de reflectii, investigatie. Asta nu ati vazut?

  25. Pt A.Cahuleanu
    1. Urmarind activitatea unor partide politice in campaniile electorale /si din cele scrise pe bloguri mai inainte/, am inteles ca aceste trei partide PNL+MAE+PNR sau PPR/nu sunt sigur de denumirea partidului al treilea/ au avut scopul:

    Sa unifice fortele de dreapta, ce nu au fost acceptate de partidele democratice de guvernamint actuale. PL,PLDM si AMN nu au acceptat includerea pe listele lor ale membrilor altor partide democratice sub pretextul ca nu vor fi inregistrate listele lor /chipurile blocurile nu sunt admise de lege si listele acestor partide nu vor fi admise in cursa electorala/. MAE+PNL+PNR? au demonstrat ca PL,PLDM si AMN nu au avut dreptate.

    La alegerile din 29 iulie 2009 MAE, PNL si inca unel partide si/sau candidati independenti s-au retras in favoarea electoratului, pentru a nu-l dispersa si a lasat cale libera pentru PL, PLDM si AMN pentru a veni la putere, indemnindu-i pe simpatizantii partidelor electorale sa sustina PL, PLDM si AMN. Astfel, s-au facut si responsabili intr-o oarecare masura de calitatea actului de guvernare al AIE.

    In campania electorala pe posturile de radioteleviziune si in presa AMN, PLDM si PL si-au spus punctul de vedere ca „partidutele” mici si fara sanse trebuie sa nu participe la alegeri.

    Cam asa a fost atunci, din chite stiu eu, poate imi scapa ceva. AMN, PL si PLDM anuntase ca vor tine cont de comportamentul „partidutelor” si in cazul in care nu vor participa la alegeri, ei le vor propune functii in cadrul administratiei publice si in Guvern. Din chite tin minte, PNL, MAE au declarat, tot in acea perioada, ca nu au nevoie de functii. Ce-o fi acum la mijloc ?

    Admit ca PNL, MAE /si poate alte partide mici de orientare democratica si proeuropeana/ se simt nu numai marginalizati, dar si neglijati ca si partide politice existente, care totusi intrunesc poate chiteva mii de membri in fiecare partid.

    Probabil, aceste partide nu simt tendinta AIE de unificare a fortelor democratice, simt dorinta lor de monopolizare a puterii.

    Daca este asa, fara unificarea fortelor democratice nu se poate unifica electoratul de dreapta, ba chiar invers. De ce nu se doreste aceasta unificare ? De ce au retineri cei din AIE ? De ce se tem ?

    Oare daca in aceste partide principiile democratice se respecta, ce se poate intimpla dupa unificarea fortelor partidelor politice? Doar deciziile se adopta prin vot. Daca nu se impaca liderii intre ei, ar insemna aceasta ca membrii partidelor nu pot intelege pentru ce sa voteze ?
    In aceasta situatie ce este mai bine ? „Sa tii degetul pe puls”, sau sa neglijezi o parte din societate ? Este loc de ghindire si „capete” pentru a decide.

    Oricum, lipsa concurentei sau a „ochiului de veghe” te face sa mai pierzi din prudenta si sa te apreciezi la bunul tau plac. Astfel cred eu.
    Chind copii sunt lasati de capul lor pot face trasnai ireversibile ? Cine trebuie sa intreprinda masuri ?

    Cei, care au „putinta”. In cazul de fata initiativa de unificare ar trebui sa vina de la partidele de guvernamint, componente ale AIE. Inclin sa cred ca in final asa si va fi.

    2. Ponderea AMN este in cadere libera si nu mai are sanse sa treaca pragul electoral la urmatoarele alegeri parlamentare, daca nu intreprinde ceva extraordinar. Spre exemplu, votarea pentru S.Urecheanu a calificativului de „presedinte de onoare” al partidului, alegerea unui presedinte nou, carismatic, cu experienta si „priza” la public, cunoscut in societate, fara „trena” si cu fapte concrete „in spate”. Mai e nevoie de Unificarea AMN cu alte partide politice democratice si/sau aderarea la unul din partidele componente ale AIE. Astfel vor fi unite fortele umane si financiare. Puterea poate creste si poate distruge raul, care sta de veghe si se pregateste sa revina la putere.

    Vina o vor purta cei „mari”, nu cei „mici”, precum si responsabilitatea pentru neunificarea fortelor si electoratului.

    Cam atare arata situatia, cel de vrea sa conduca trebuie si sa gaseasca solutii, si sa raspunda…….

    3. Untila+Petrenco nu au nici o sansa. Numai una: participarea nestingherita la un exercitiu democratic. Cu siguranta, acest proiect va dura mai putin dechit credem noi, ei poate cred ca va dura mai mult. Pe la noi se spune ca este mare dezamagire. S-au unit doua belele /expresie moderata de autor/. Poate fi oare un mariaj de „lux” cu atare componente ? Hmmmm.

  26. Tindem sa fim o societate democrata unde se respecta drepturile cetatenilor inclusiv si libertatea exprimarii, daca nu se va critica guvernarea ce fel de guvernare va fi? Priviti in Marea Britanie unde rolul opozitiei este de a critica guvernarea, acest lucru o va stimula sa-si indeplineasca obligatiile kit mai corect! De ce sa nu le arati greselile daca acestea le fac. De multe ori am vazut pozitia PNL de sustinere a diferitor initiative a AIE si critica acolo unde AIE calca strimb.
    Speram ca miine la conferinta va fi prezentata o pozitie obiectiva fata de guvarnarea pina in prezent a AIE.

  27. S-a implinit un an de la disparitia lui Grigore Vieru. Mi-am adus aminte cum l-am cunoscut pe maestrul Vieru pentru prima data in toamna anului 1989, cand, in plin regim comunist, un grup de artisti din Basarabia, lucru absolut incredibil, au trecut Prutul si au dat un spectacol in nordul Moldovei ( Gorbaciov era deja in fruntea URSS ). Delegatia era condusa de Grigore Vieru. Initiativa aducerii grupului de artisti din Basarabia apartinea celui ce diriguia cultura in judet, un oarecare domn Lazar Baciucu, despre care n-am mai auzit nimic de-atunci ( s-a ascuns probabil in uitare ca multi din cei ce au avut complexul de a fi fost demnitari comunusti ) si era efectiv un gest de mare curaj pentru vremurile acelea. Si nu fusese singurul. Mi-aduc aminte ca, la spectacolul respectiv ( de fapt au fost doua spectacole, matineu si spectacol de seara ), romanii si-au rupt efectiv hainele ca sa intre in sala si sala era una mare, cu 1800 de locuri. In pauza spectacolului maestrul a dat autografe. M-am dus si eu sa iau un autograf. Era o coada enorma. In plin regim comunist si inca unul deosebit de dur, aparitia lui Grigore Vieru in mijlocul unei comunitati romanesti parea desprinsa din cosmos, din irealitate. Mi-aduc aminte ca efectiv i-am atins umerii hainei cu acelasi sentiment pe care l-am avut cu ani inainte cand au venit in Romania astronautii de pe Apollo 12 ( Va dati seama, oameni aceia fusesera pe luna!… ) si cand facusem acelasi gest. Aveam impresia ca ating un mit viu si de fapt asa si era. La doua luni dupa aceea regimul Ceausescu a fost spulberat. Dupa aceea m-am intalnit de multe ori cu maestrul Vieru. N-am uitat insa niciodata prima intalnire cu maestrul si incarcarea cu semnificatie a momentului… Apropo de Basarabia, mi-am reamintit de o intamplare din tinerete, din anul 1982. Eram intr-o delegatie de tineri artisti plastici si arhitecti in cadrul schimburilor culturale ale guvernului roman, in Olanda. O doamna de pe strada s-a apropiiat timid de mine ( pentru ei eram si noi un soi de astronauti ) si m-a intrebat ce este aceea “basarabia”. I-am raspuns cum m-am priceput eu mai bine si la final am intrebat-o de ce o intereseaza. Mi-a raspuns zambind: “Stiti, in Olanda, a spune ca mergi in Basarabia inseamna, de fapt, sa mergi pe taramul fagaduintei, un loc de vis unde n-ai cum sa ajungi vreodata”…
    Nu stiu daca, astazi, olandejii mai gandesc la fel despre Basarabia. Realitatile s-au demitizat. Si occidentul, pentru noi, s-a demitizat. Si ca sa fiu rau si relatiile romano-basarabene s-au demitizat. Din pacate…

  28. Cea mai simpla si corecta UNIFICARE a DREPTEI este autodezolvarea si alipirea ca membrii simpli la partidele din Parlament. Nu neg ca daca voi veti primi niste posturi fie locale ori in guvern. Imediat vor aparea noi partide de dreapta care exact ca voi vor cere coloborare, posturi. Persoanele care trebue sa se ocupe cu politica profesionista in Moldova este limitata. Limitata deci trebue acceptata realitatea. Iar daca Basarabia va dori REUNIFICARE sa faca si mai putine locuri pentru politicieni vor fi. Ambasadele inchise, guvernul la fel, deputatii… Orice Reunificare ori UNIRE inseamna pierderea libertatii.
    LIBERTATEA MARE cere sa refuzati la libertati mici. Daca unificarea nu se poate face din cauza complicatiilor existente, este de dorit de ales varianta cea mai simpla. AUTODESFIINTAREA.

  29. Pt europa

    Autodesfiintari in viata noastra politica nu au fost si nu vor fi. Orice autodizolvare inseamna un congres, cheltuieli si nimeni nu va cauta bani sa ii bage pentru autodizolvare. Mai curind se vor cauta alte echipe cu bani care sa conduca partidul. Filat poate ca nu ajungea acum presedinte de partid, daca nu intra in 2005 cu BMD in Parlament (cu PD nu se stie daca intra), iar BMD s-a fost in jurul AMN, la care national-liberalii au contribuit major. Pur si simplu unii se suie si dau cu piciorul in altii, iar ceilalti muncesc si pun fundamentul, pe care se ridica cei mai tupeisti. Dar timpul le aseaza pe toate la locul lor…

  30. eu cred ca deja electoratul impinge situatia politica , spre unificare si simplificarea vietii politice . asistam la o crestere surprinzatoare a pld si pd … pl creste incet dar sigur , astupand gura unora care ii prevedeau descresterea . in ciuda aparitiei sau mentinerii si a altor formatiuni mici sau foarte mici , trendul general este spre simplificare … ramane de vazut cum va evolua pe viitor amn-ul . daca nu se structureaza ca un partid cu o doctrina clara si inca repede , e ca si terminat . ii fuge electoratul care la stanga , care la dreapta spre formatiunile consolidate , cu lideri puternici sau apreciati de electorat …

  31. D-na Pavlicenco,
    Sunt un simpatizant liberal din Romania.Am urmarit cu atentie ce determina pe oameni sa opteze pentru un partid. In primul rand este extrem de importanta selectia membrilor de partid ,a celor alesi in fruntea partidului .In principiu ,un partid arata la fel cu cei care-l conduc. Daca in frunte se gaseste si un conducator cu vocatie acel partid va fi puternic .Fara Bratianu , PNL, poate nu ar fi fost atat de important pentru Romania . Va doresc succes si sa speram ca in cativa ani PNL -va fi partid majoritar in Moldova dar aceasta nu se va produce daca la partid nu veti avea un compartiment de selectie ,promovare si de ce nu de excludere a membrilor. De asemenea mi-as dori sa vad o colaborare cu PNL din Romania si sa va vad in programe comune alaturi de Crin Antonescu ,castigul fiind pentru ambele formatiuni. Liberali vechi ,oameni de mare prestigiu cum ar fi Juvara ,Campeanu etc ar putea fi si pentru PNL-Basarabia un ajutor in lupta pentru cresterea influentei sale .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *