PNL va doreste un Craciun fericit si La Multi Ani!

Anul care a trecut a fost pentru fiecare extrem de greu. Doua campanii electorale, tensiuni politice, revolta tinerilor si reprimarea protestatarilor care au contestat alegerile furate de comunisti.

anul_nou1Partidul National Liberal  a fost, prin forta sa, in viltoarea evenimentelor. A mobilizat oamenii, pentru a apropia Libertatea. PNL si-a tinut Congresul al II-lea, a sprijinit partidele liberale care au invins in doua scrutine, s-a angajat in procesul de reformare a societatii, dupa zece ani de tergiversare a schimbarilor, atit de necesare, dar atit de intirziate, in Republica Moldova.

Partidul National Liberal, prin oamenii sai de calitate, care fac o echipa gata sa infrunte noi sfidari ale evolutiilor politice, care ramine deschis consolidarii fortelor politice nationale, va doreste la toti un Craciun fericit, frumoase sarbatori de Anul Nou si La Multi Ani! Fie ca Anul 2010 sa ne aduca libertatea definitiva si ireverisibiltatea orientarii europene a celui de-al doilea stat romanesc – perspective menite sa ne conduca spre regasirea, impreuna cu toti romanii, intr-un spatiu comun liberal romanesc.

Partidul National Liberal
23 decembrie 2009

Loading Facebook Comments ...

23 Comments

Add a Comment
 1. La multi ani PNL, (ma refer la partid) si sa ajunga PNL un adevarat partid, nu o cârpă pentru doamna Pavlicenco.
  La multi ani si toti fericiti si dumneavoastra doamna Pavlicenco, dar departe de politica, asa ne va fi si noua mai bine

 2. Asa-i Valentyn, adevar grait-ai, ar trebui sa avem grija impreuna ca sa se „intimple” urarea ta!

 3. Pt Valentyn

  Pacat ca te ajunge capul doar sa ofensezi atita lume din PNL. Daca vei avea vreodata curaj, daca esti om (nu conteaza – barbat sau femeie, ca nu stiu cine esti), daca vei avea taria sa iesi din anonimat si sa exprimi dorinta sa vii la sedintele PNL – spune, vino, apoi sa-ti ceri scuze in forul tau interior pentru ticalosia de a jigni oameni necunoscuti.

  Oamenii sint valorosi pentru ca sint intr-un partid care nu le da nimic decit placerea ca sint intr-o familie cu aspiratii nationale adevarate, nu mimate, cum o fac idolii vostri politici. Oamenii sta un in partidul lor, nu alearga la treuca – si asta va innebuneste. Chiar astazi a venit o persoana cu interes fata de partidul nostru, care este, de fapt, membru al PLDM. E doar un exemplu…

  Si inca ceva. Judeci dupa ce vezi in alte parti. Asa este, peste tot e cam la fel. La noi e altfel si inteleg bine ca e greu de imaginat, mai ales cind imaginatia nu este bogata, ci zombificata.

  Sa te ierte Dumnezeu, ca nu stii ce gindesti si ce spui…

 4. Cu colinde de Cräciun vä urez un an mai bun
  Si cu dragoste crestinä sä primiti in dar luminä
  Mult noroc s-aveti in toate
  La multi ani cu sänätate!

 5. Pt Valentyn si ioan andi

  Ca sa comparati cita libertate si nefrica este in PNl si cita obedienta si incolonare in toate sensurile este in PLDM, voi invoca exemplul urmator:

  Dupa cuvintarea „fulminant de curajoasa” a lui Veaceslav Tibuleac de la Vocea Basarabiei, membru si al PLDM, detinem informatii ca omul nu se simte prea bine. Nu precizam.

  In PNL, dupa ce am discutat liber la DPN, vin presedintii nostri din teritoriu, care cugeta la ce se intimpla, si propun proiecte de declaratii.

  Iata una, adusa astazi la sediul PNL, o postez ca sa vedeti cum judeca liber oamenii nostri. Este vorba de presedintele nostru de la Straseni, bunaoara, profesor de fizica si matematica, cel care are si niste fii foarte buni. Tot el a venit si cu propuneri in contextul scoaterii sirmei ghimpate de pe Prut.

  Proiect

  DECLARAŢIE A PNL

  1. PNL regretă lipsa consolidării forţelor democratice de orientare de dreapta pe eşichierul politic moldav, expimindu-şi, in continuare, susţinerea ideii de consolidare atît a forţelor de orientare de dreapta, cît si a celor de orientare de centru- dreapta, pentru alegerile parlamentare anticipate.
  2. In situaţia reală, PNL se declară partid de opoziţie atоt faţă de AIE, cоt si faţă de PCRM, ca partid cu ideologie absolut opusă ideologiei liberale.
  3. PNL nu acceptă în totalitate acţiunile alianţei AIE, exprimоndu-şi regretul in legătură cu trădarea principiilor anunţate de alianţă în campania electorală, cit şi cu devierea substanţială de la ideologia liberală.
  4. PNL susţine, totodată, unele declaraţii şi iniţiative ale AIE, anunţindu-şi intenţia de a promova aceste iniţiative şi declaraţii în rîndurile electoratului sau.
  5. PNL declară că decăderea PCRM va continua, iar revenirea comuniştilor la conducerea ţării este imposibilă.
  6. PNL consideră că Constituţia R.Moldova nu este perfectă, dar este imperativă anularea modificărilor din 2001, cu efectele respective, pe care să şi-o asume integral AIE.
  7. PNL declară că unirea R.Moldova cu Romania este reală şi e absolut necesar să se treacă de la acţiuni la fapte, să se iniţieze negocieri oficiale cu UE, cu Romania, cu Ucraina, cu Rusia, precum şi să se formeze comisii parlamentare şi extraparlamentare, pentru a se lua la maximum in consideraţie toate opiniile, toate argumentele pro şi contra, poziţia confesiunilor religioase, a găgăuzilor şi a transnistrenilor.
  8. PNL este impotriva principiilor actuale şi precedente de formare a structurilor guvernamentale doar pe principii de loialitate politică, considerind necesară atragerea – pe bază de concurs şi competitivitate – a tehnocraţilor, pentru a se asigura o continuitate şi dezvoltarea ascensivă a societăţii.
  9. PNL işi asigură electoratul că işi va respecta şi promova, în continuare, principiile ideologice, politice şi naţionale, indiferent de conjuctura politică.
  10. PNL va veni constant cu noi analize, sinteze, critici, atitudini, poziţii, declaraţii, chiar dacă pot să nu fie pe placul tuturor.

  O vom examina, pentru a o lansa dupa discutii si aprobare.

 6. La mulţi Ani D-na. Pavlicenco şi PNL cât de curând la guvernare!

 7. La multi ani PNL, d-na Pavlicenco, sa aveti parte de prosperitate, inovatie, cit mai multi membri si cel mai principal cit mai multi alegatori si simpatizanti. IMPREUNA SPRE O MOLDOVA MAI PROSPERA FIE EA CA REPUBLICA REBENTROP & MOLOTOV SAU IN SINUL ROMANIEI.

 8. Eu m-am referit la persoana dvs si nu la altcineva. Or fi ei oameni si in PNL, nu neg asta, dar dvs sunteti cea care murdariti numele de PNL. Mai cititi putina istorie si din cea a românilor, nu din cea care ati invatat la scoala si o sa vedeti ce valoare a fost PNL pentru români, nu bataie de joc ce faceti dvs acum.
  Inca odata,nu am nimic cu nimeni din PNL, nici nu-i cunosc, nu mai aberati ca m-am luat de cineva.
  Fiti atenta ca m-am referit cu dvs, desi nu stiu daca meritati

 9. Pt Valentyn

  Cum adica? „…sa ajunga PNL un adevarat partid, nu o cârpă pentru doamna Pavlicenco.” – Asta e despre mine sau despre oamenii pe care i-ai facut „cirpa” mea, adica cei ce permit sa fie transformati in cirpa?

  Ce sa-ti spun? Chiar ca nu orice postare merita o reactie… Vezi-ţi de bolile tale sufletesti – stii ce inseamna „dusevnobolinoi?”

 10. Stimati prieteni, aceasta postare este una de sarbatoare, care iti bucura inima cind o citesti, indeosebi imaginea care completeaza urarile de bine, aveti putina stima si macar aici nu vb de rau.

  LA MULTI ANI, DNA PAVLICENCO, LA MULTI ANI PNL, LA MULTI ANI LA TOTI CITITORII SI CRACIUN FERICIT!

 11. LA MULTI ANI SI CRACIUN FERICIT, MULT STIMATA VITALIA PAVLICENCO, PNL SI TUTUROR SIMPATIZANTILOR. DACA E ADEVARAT DE NOUTATIA CARE AM AUZITO DE LA UN MEMBRU PL, CA:(daca liberalii in 2010 vor avea surprize periculoase sau tradari atunci PL se va uni PNL si MAE cu denumirea PARTIDUL LIBERAL UNIT, si atunci cei care il jignesc pe sheful(Mih.Ginpu) osa regrete…) CHIAR SI FARA REGRETE,SA DEA DOMNUL SA FIE ASA!!!

 12. STIMATA DOAMNA , EU SUNT ROMAN , DIN TRANSILVANIA , SOTIA ESTE DIN R. MOLDOVA , SI AS DORII SA VA INTREB , DACA SI CETATENII ROMANI , SE POT INSCRIE IN PARTIDUL DIN CARE FACETI PARTE ?…VA UREZ SARBATORI FERICITE SI NUMAI IMPLINIRI PROFESIONALE…CU STIMA , TUDOR

 13. Pt tudor

  In primul rind, vreau sa va multumesc pentru urarile de Craciun si de Anul Nou.

  Eu, chiar daca nu am o cerere oficiala depusa in PNL-Romania, oricum ma consider afiliata acestui partid. Desigur, sotia, daca are cetatenie moldoveneasca, poate fi. daca are cetatenie romaneasca, poate fi si intr-un partid in Romania. Dumneavoastra va puteti inscrie si prin cerere, ca simpatizant, pentru ca legea nu prevede decit cine locuieste pe teritoriul R.Moldova. Insa avem, ca sotia Dvs., persoane-cetateni ai RM, care locuiesc oriunde si voteaza.

  Eu sper foarte mult sa ajungem sa votam in Romania si in R.Moldova oriunde s-ar afla cetatenii romani. De asemenea, optez pentru ca romanii care doresc sa primeasca cetatenia celui de-al doilea stat romanesc, R.Moldova, sa o poata face si chiar v-as sugera sa faceti asta.

  Va multumesc pentru o asemenea propunere inedita. Multa sanatate.

  Tel. meu este +373-69111682

 14. Pt Ceslav

  Am spus si repet – unificarea Dreptei cu adevarat nationale, in jurul PL-ului, ar fi imperativa. S-ar putea ca asta sa se inteleaga mai tirziu, dar sa nu fie prea tirziu.

  Eu pledez pentru un Bloc national sau un Bloc al Unitatii Nationale, care sa pledeze pentru valorile romanesti, format din PL, AMN, PNL, MAE, PE, PC si sper sa nu supere pe nimeni aceasta sugestie/propunere/formula a mea. la Multi Ani!

 15. Pt Lilia

  Mersi pentru colinduta. La Multi Ani!

 16. STIMATA DOAMNA , V-A MULTUMESC PTR INCREDEREA ACORDATA, REPREZENTATA PRIN NUMARUL DE TELEFON , AL DOMNIE VOASTRE , SI TOT ODATA CA MI-ATI RASPUNS LA INTREBARE ! V-A PROMIT SOLEMN , IN AJUN DE CRACIU , CA AM SA CER SI CETATENIA R. MOLDOVA, DEOARECE , ODATA SI ODATA , TREBUIE RUPTA PISICA IN DOUA !PACAT , CA VICISITUDINILE ISTORIEI , AU DESPARTIT DOI FRATI , IAR EXEMPLU , AVEM SI CU POPORUL COREAN !SI INCA CEVA STIMATA D-NA : DACA A-TI URMARIT , INTERVIUL DE 2 ORE , LUAT DE D-NUL MORAR , LA EMISIUNEA B1 TV , NASUL , DIN ROMANIA , D-NULUI PRESEDINTE BASESCU , AM FOST SINGURUL OM !!!, ROMAN , DIN ROMANIA , CARE AM FOST CITAT PE POSTUL RESPECTIV , SI IN CARE AM OBLIGAT CU FRANCHETE , CA DOMNUL PRESEDINTE BASESCU , SA RASPUNDA , IN VIZIUNEA LUI , CAM CUM VEDE R. MOLDOVA !!!….DACA A-TI URMARIT EMISIUNEA RESPECTIVA , O SA OBSERVATI , CA SE V-A DA CITIRE , UNUI FRAGMENT , DE INTREBARE , TRIMIS DE TUDOR-CHISINAU !….PACAT , CA , IN ACESTE VREMURI , SUNT TOT MAI PUTINI OAMENI , CARE SE GINDESC LA FRATI SAU VERISORI !…CU DEOSEBITA STIMA , SI SA STITI CA CE PROMITE UN ARDELEAN , E LUCRU SFINT , AL D-VOASTRA TUDOR.

 17. ERA SA UIT STIMATA DOAMNA….PE POSTURILE DUMNEAVOASTRA DE RADIO SI TV , SE SPUNE CA SI CEI CARE DETIN DOUA CETATENII , POT FACE PARTE DIN STRUCTURILE DE CONDUCERE , IN AFARA DE UN SINGUR SECTOR , CEL CARE PREVEDE SIGURANTA NATIONALA….ESTE ADEVARAT SAU NU ?….DEOARECE , ACEASTA HOTARIRE , ESTE INTERPRETABILA …ACELASI , TUDOR.

 18. Doamna Pavlicenco,
  PNL Cahul va ureaza sanatate,rabdare,noi realizari in 2010!
  La Multi Ani!!!

 19. Pt Nina Tampiza

  Am incercat sa o sun pe Galina Bojcov, sa o felicit, nu raspunde. Poate o mai sun, transmite-i felicitarile mele, ca si intregii echipe de la Cahul a PNL!

 20. Pt Tudor

  Ultimele modificari parca eliminau totul, acum trebuie sa vad ca sa va dau un raspuns exact.

 21. Pt Tudor

  Desigur, trebuie rupta pisica in doua.

  De 20 de ani evitam sa vorbim despre unirea cu Romania si ajungem – unde? Nicaieri.

  Daca toti romanii casatoriti cu basarabence si romance casatorite cu basarabeni si-ar lua cetatenia R.Moldova, am avea un al doilea stat romanesc pronuntat si i-am rasturna pe slugoii Moscovei.

  Este de datoria voastra, a romanilor, sa faceti asta, poate acum Ghimpu sa o dea mai repede. Este o idee buna mi se pare.

  Privind B1 dati-mi linkul, daca se poate.

 22. CRACIUN FERICIT D-NA , CIT SI FAMILIEI DUMNEAVOASTRA !…CU STIMA , TUDOR_PETROSANI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *