Doua treimi de romani contra lui Basescu, iar Antonescu – in rolul lui Lupu

busoi-si-antonescuIl ascult pe Basescu si ma minunez cum cultiva manipularea la romani. Ura, tensiunea, dezbinarea, ca metoda de coabitare politica. Sa cistigi numai o treime din voturi, cu toata tevatura asta de referendum. Dar daca nu era referendumul? Oare cite procente lua Basescu dupa atita scandal peste scandal? Si daca nu era nici turismul electoral? Este votul romanilor liber consimtit? Nu cred.

Basescu a luat un rezultat mic, desi a mobilizat toate autobuzele din Romania. Acest vot mic pentru Basescu este o palma enorma. El nu avea sa cistige nici atit decit prin falsificare. Imi imaginez cum va falsifica in turul doi.

Crin Antonescu, daca se mentin rezultatele anuntate prin exit-poll, a adus un frumos rezultat PNL si, iata, Basescu a si inceput curtarea. A uitat cumva pe unde «umbla» majoritatea aia cu Antonescu – pe la «Grivco», a uitat de Patriciu cumva?

Acum Antonescu poate fi in situatia lui Marian Lupu in  R.Moldova, dupa 29 iulie. Si vreau sa explic asta. Lupu, asemuit comunistilor, criticat pentru ca «s-a trezit, intr-un tirziu» si a plecat de la PCRM,  a devenit brusc invitat la dialog si curtat, spunindu-se ca «totul acum depinde de el». Inainte de 29 iulie PNL-Moldova a trimis scrisori cu propunere de cooperare unui numar de patru partide – PL, PLDM, AMN si PD. Am avut multe discutii in partid daca trimitem la trei sau la patru partide. Am trimis la patru. Stiati cine ne-a sunat? O singura persoana: Dumitru Diacov. Noi, insa, pornind de la spiritul care domina opinia publica, nu am indemnat, in campania electorala pentru anticipatele de la 29 iulie, ca lumea sa voteze si pentru PD. Am fi fost invinuiti de proPCRM, de toate nebuniile de pe lume. Le-am spus atunci colegilor: o sa vedeti dupa alegeri cum PD va conta imediat si stitudinea se va schimba fata de PD si Marian Lupu. Insa acum nu poti spune ceva proPD, ca nimeresti in gura lupului liberal, pentru ca «esti si pentru un Lupu devenit peste noapte democrat». De ce am spus asta?

Pentru ca rezultatul al treilea al PNL din Romania, al lui Crin Antonescu, il plaseaza pe acesta pe un loc mai important chiar decit este proportional numarul de voturi exprimate. Acum pozitia PNL e «de aur», ca si pozitia PD in Moldova. Acum de PNL depinde incotro va merge Romania, ce forte vor forma Guvernul, cum vor merge statul si societatea mai departe – cu scandal si hahaiala ori cu dialog, consens, compromis, toleranta, principii democratice, reforme liberale, standarde europene.

PNL-Romania are un rezultat bun si fara sa fie cu mina pe resursa administrativa, nu s-a erodat dupa o guvernare, care a fost buna chiar si impiedicata de Basescu, Blaga si Boc, de partidul struto-camila arogant PD-L.

O sugestie pentru PSD, care a luat un rezultat bun, nu putem nega asta. Ca in PD-L nu cred. Faceti totul ce puteti sa se imbunatateasca modul de votare. Asa cum este acum nu se mai poate.

Vitalia Pavlicenco

Loading Facebook Comments ...

305 Comments

Add a Comment
  1. Ionica, in lipsa de argumente ai inceout atacul la persoana! :)))

    Iti pui intrebari existential, legate de sexul meu! Vaaaai. Daca ai fi citit atent mesajele mele, nu ai fi avut aceasta dilema rascolitoare. Dar erai mult prea afectat (sau afectata?) ca sa mai deslusesti si astfel de nuante. :))) Apropo, nici eu nu inteleg daca esti femeie sau barbat. Dar nici nu ma interseaza. Si daca ASTA ti se pare asa de important, si nu argumentele si FAPTELE despre care am scris, atunci mi-am si facut impresie despre nivelul tau intelectual. Este clar ca NU am cu cine vorbi.

    Eu n-am facut decat sa explic DE CE nu am incredere NICI in Pantaru, NICI in PSD. Ca asta nu place laudatorilor lui Iliescu si Geoana, care face escapade secrete la Moscova – asta nu mai e problema mea, Ionica& co. Nu aveti decat sa votati asa cum va duce mintea. Eu nu votez forte prorusesti – macar sa-mi tai capul.

    So long!

  2. Apropo de Crin Antonescu si de decalratiile lui aiuritoare. Imi era simpatic, pana la un punct. Acum insa inteleg ca trebuie lasat sa mai creasca. Daca reuseste sa se maturizeze, sa invete sa fie barbat, daca nu se murdareste pana la viitorele prezidentiale, cine stie, poate il voi vota si eu.

    Deocamdata, cred ca Basescu trebuie lasat sa-si realizeze proiectul de reformare a statului roman, asa incat sa avem si noi, romanii basarabeni, LOC in inima Tarii.

    Programul electoral al PSD demonstreaza lipsa totala de interes pentru problemele noastre… Geoana venise cu ideea unei „loterii a vizelor pentru basarabeni” (sa tragem la sorti, daca putem sau nu fi cetateni ai PROPRIEI TARI!), asta a fost enormitatea cu care Geoana vroia atunci sa solutioneze criza comunista a Basarabiei. Frumos, n-am ce zice…

    Nu cred ca basarabenii vor fi atat de lipciti de demnitate, incat sa nu-l amendeze pe dl Geoana pentru aceasta lipsa de diplomatie in relatia cu ei. Un fost diplomat care gafeaza atat de flagrant! Oare a fost o simpla gafa sau un mesaj CLAR de respigere a romanilor din Basarabia? Cunoscand atitudinea mai multor membri PSD, trebuie sa spun ca eu inlcin intre varianta a doua.

  3. pelangasubiect

    Tu nu ai explicat nimic ci doar ai atacat intr-un mod vulgar cu acuzatii lipsite de fundament si cu insulte. Nu ai putut dovedi niciuna din acuzatiile tale. Eu ti-am dat un exemplu cat e de simplu sa faci ca tine si am facut o discriere a persoanei tale in maniera in care ai facut si tu referindu-te la Pantaru. Sa traiesti bine!

  4. d-na Pavlicenco, v-am rugat si eu mai sus sa ne spuneti si noua pe cine sustineti in turul doi. Daca pe d-l Basescu nu-l veti vota, pe cine veti pune stampila? Pe Geoana? Va intreb ca sa consemnam pentru posteritate.

  5. erata: insre, nu intre

    Ioniuca, draga, nici nu mi.-am propus sa iti demosntrez aici ceva, ca nu am inregistrat discutiile mele cu Pantaru. Dar am DREPTUL sa spun ce cred. Tu ai dreptul sa ma crezi sau nu – e treaba ta. Sincer, judecand dupa cum insistai sa-mi vezi – aici pe forum- sexul, ma indoiesc ca esti capabil (sau capabila) sa intelegi ca am si eu dreptul la opinie.

    Referitor la acuzatiile ca as face eu acuzatii gratuite. Pantaru NU ne considera etnici romani, ci „etnici moldoveni”. E o constatare PERSONALA, din contactele mele DIRECTE cu Pantaru. Asa incat, degeaba veniti cu atacuri postelectorale, a la KGB, asupra contracandidatului lui Pantaru – Eugen Tomac. Nu ma interezeaza ce a scris Contiu despre Tomac, eu nu-l citesc pe Contiu , dar vad ca tu il citesti cu mare interes. Contiu putea scrie PRO TOMAC si la comanda Moscovei, ca sa-l discrediteze. Astfel de atacuri mascate sunt specifice pentru politica rusa.

    Nu obisnuiesc sa trag concluzii pe baza unor manipulari, ieftine, ca cele la care recurgi tu. Ma informez din mai multe surse, prefer chiar sa fie PRIMA sursa, una directa sau usor verificabila. Si nu imi fac publice deciziuile, decat atunci cand sunt convins ca am luat una corecta.

    In ce te priveste, nu ma interezi catus de putin. M-ai convins o data in plus ca pentru Geoana fac propaganda numai cei deficitari la capitolul inteligenta, needucati, bolnavi de sexism si/sau care sunt in slujba Moscovei. Ca doar nu degeaba a fost Geoana, in secret, la Moscova, nu-i asa? 🙂

  6. Doamna Pavliceonco,
    Dintre toate raspunsurile pe care le-ati dat, parca pe mine sunteti cea mai suparata.
    Am sa va spun doar asa:
    1. noi v-am sprijinit ,cat s-a putut, sa scapati de comunisti, iar dumneavoastra vreti ca in Romania sa revina prin cei mai sus mentionati?
    2. in psd sunt oameni de foarte buna calitate dar nu conduc ei partidul, inca nu l-au reformat cum se tot lauda;
    3. Crin Antonescu este un lider foarte bun, dar il macina orgoliile si NU interesul national, mai ales ca il are pe Patriciu (care a facut afaceri cu fostul regim comunist din RM), asa cum va macina si pe liberalii din RM, ca altfel de ce nu ati reusit sa va uniti?
    4. Basescu tine mult la ceilalti liberali din RM si s-a vazut de cate ori l-a primit pe Chirtoaca, de exemplu (pe dumneavoastra v-a primit vreodata?)
    Pana la urma electoratul din Romania va decide, dar acestea sunt fapte si ar fi pacat sa nu se stie,nu-i asa?
    Pana la urma, noi, aici, povestim povesti. Numai ca dumneavoastra sunteti o femeie cu studii inalte si ma asteptam la un comentariu mai lucid,mai diplomat-politic si mai consistent, nu la pareri. Pareri ne dam noi, cei care nu suntem politicieni.

  7. pentru pelangasubiect

    Si eu cred ca esti un cretin kgb-ist condus de pe Lubianka, comunist pana in maduva oaselor vopsit in culoare portocalie din interes marunt de conjunctura. Aceasta este opinia mea ca urmare a unei constatari PERSONALE din contactele mele DIRECTE cu tine. Este doar o opinie si am dreptul la ea. Te rog sa nu ma contrazici, ca doar nu esti impotriva libertatii de expresie.

    Cat despre sustinerea acordata lui Tomac de catre Contiu si Rosca si Roncea, sunt de acord cu tine ca a fost facuta pentru a-l discredita pe bietul Tomac. De fapt Rosca l-a sustinut pe Voronin tot pentru a-l discredita si vezi ca i-a reusit. Voronin a picat datorita acestei miscari tactice a lui Rosca.

    Iar Voronin la randu lui a intrat in cardasie cu Rosca tot cu scopul de a-l discredita si tot i-a reusit. Rosca n-a mai trecut pragul in urma acestei manevre.

  8. Ionica, taica, mai ai de papat lapte, dar tot nu cred ca vei face mari progrese in ce priveste inteligenta… 🙂 Pai, daca as merge pe cliseele tale kgbiste, repet absolut TAMPITE, ar insemna ca dna Pavilceno este mana in mana cu Voronin, pentru ca, in ziua alegerilor prezidentiale romanesti, a fost citata cu mare zarva de catre agentia de presa voronista Omega. Mai mult, luand in considerare faptul ca dna Pavlicenco a creiticat aceleasi lucruri pe care le-a criticat, la fel de vehement ca si dumneaei, ca din gura de sarpe, agentia lui Voronin, as insemna sa trag linie si sa spun ca dna Pavlicenco este mana in mana cu Voronin. Si, desigur, si tu, caci esti de aceeasi baricada! Noroc ca eu nu sunt ca tine, mai Ionica!

    Vezi unde poate duce idiotenia, daca o lasi sa te ghideze? Alta data, poate vei fi mai atent, atunci cand te vei apuca sa aplici tacticile KGB in propaganda ta ROSIE. Sper ca stii ca PSD are ca simbol electoral culoarea rosie. Succes, deci, rosiorule!

    Da, si nu uita de vizita lui Geoana la Moscova.

  9. Pt. Ionica. In loc de concluzii.

    Nici nu ma asteptam sa reactionezi altfel. Dupa ce am citit referirile tale la sexul meu, apoi cand ai zis-o si pe aia ca discutiile astea virtuale sunt, nici mai mult, nici mai putin, „contact direct” :)))) , mi-a fost clar ca nu ai mari capacutati de gandire si de aceea vei merge pe logica lui Voronin. :))).

    Deci, ce era de demosntrat ai demosntrat (chiar tu): EU am avut dreptate, presupunand ca esti agent rusesc si de aia faci propaganda pentru geoana.Ce mai! Esti de aceeasi parere cu Voronin (agentia OMEGA), care e impotriva lui Basescu si, deci, e de acord cu Geoana la presedintie.
    Nu te supara, eu doar aplic metoda patentata de tine! 🙂

  10. pt. pelangasubiect

    accept domnule ca sunt agent rusesc pentru ca nu-l plac pe basescu. probabil ca la fel sunt si alti 70% de romani. accept tot ce vrei tu, numai lasa-ma in pace. nu mai am timp si placere sa polemizez cu un cretin. succesuri la alegeri!!!

  11. The same here, mai draga „Ionica”! 🙂

  12. # Vitalia Pavlicenco spune:
    23 November 2009, la 09:09
    Titlul comentariului a fost folosit din plin de analistii din Romania. Nu sint unica cea care l-am folosit. Nu place, dar este un adevar matematuc.

    Doamna, analistii politici din Romania sunt in marea lor majoritate niste nesimtiti, iar titlul articolului este tendentios.

    # Vitalia Pavlicenco spune:
    23 November 2009, la 09:09
    Nu aveti taria sa vedeti adevarul in fata.

    Dar dvs. aveti taria? Pentru ca acest adevar matematic de care pomeniti ne mai spune ca 70% dintre romani au votat impotriva lui Geoana si 80% dintre romani impotriva lui Antonescu. Vedeti? Si eu stiu sa ma joc cu cifrele si eu stiu sa fiu tendentios si sa prezint adevarul asa cum imi convine mie.

  13. Apropo, ionica, sa dtii ca nu am chiar atata dispret pentru tine. Ideea ca Rosca si Voronin s-au discreditat reciproc este perfect valabila. Nu pot sti daca asta a fost facut intentionat (de catre ei sau de catre altii, poate de „consilierii” straini care i-au sfatuit astfel! (sau din prostie (si asta e o ipoteza :)), dar, in mod sigur, anume asa s-a intamplat: alianta asta a fost de proasta inspiratie pentru ei si foarte benefica pentru adversarii lor.

    P.S. Sa stii ca nu e corect „succesuri”, ar trebui sa nu te iei dupa Elena Basescu sau dupa Mariean Vanghelie, ci dupa DEX. 🙂

  14. Mari S., exact asta au argumentat si altii, dar… „agentii rusi” (dupa cum se autodeclara Ionica, de exemplu) au o misiune clara: sa dezinformeze, si o tin una si buna: ca voturile pentru alti candidati sunt voturi anti-Basescu. Daca ar judeca corect si daca ar fi sinceri, ar vedea si reversul medaliei. Sigur ca, mergand pe aceeasi logica, se poate spune ca 72 % de romani au votat contra lui Geoana! Si agentii rusi incearca din rasputeri sa-l impuna romanilor un candidat pe care ei il resping in proportie de 72%. 🙂 Da, si basarabenii il resping in proportie si mai mare, dat fiind ca romanii din RM au votat majoritar pentru Basescu (90, 7 la suta). 🙂

  15. si in ’47 rusii au facut la fel dar romanii n-au vrut si atunci au fost impuscati. cine a adus comunismul in Romania? tatal lui iliescu, ana pauker, si 30 de analfabeti si betivi…coordonati de moscova aia unde s-a dus geoana anul asta.

  16. Pt xena

    Nu am umilit si barfit pe nimeni. Ne umileste Basescu de cinci ani, ducindu-ne cu bombonica precum ca da cetatenie, sa ne tina aproape, sa ne dea circulatie libera peste Prut, sa faca o Romanie in care se traieste bine. Nu a facut nimic. Numai scandal si scandal, cearta, tensiuni, dezbinare. Va place asta, aveti dreptul sa va placa. Mie – nu-mi place si, spre deosebire de altii, am curajul sa arat aceste lucruri inadecvate pentru un stat democratic. Opiniile exprimate liber nu sint birfe, mai uitati-va in dictionar si nu jonglati atit de usor cuvinteloe doar pentru ca nu se stie cine sinteti aici pe blog.

    Cuvintele „o baba de la tara” arata ca nu aveti un nivel de cultura in general si nici un nivel al dialogului si ca, de fapt, nu meritati nici un raspuns. Mai bine cautati-va de treburile familiei, nu mai intrati in case straine, in bloguri, daca nu stiti a discuta civilizat.

    Nu va impiedica nimeni sa ii spuneti lui Crin Antonesci ce vreti. Eu sint un simplu cetatean roman din R.Moldova, care am un blog pentru discutii libere pe ce teme vreau. Nu am nimic in comun nici cu Antonescu, nici cu votul dumitale. Votati-l macar si pe Diavolul rosu, nimeni nu va impiedica. Veti deschide ochii mai tirziu.

    Daca Ionica face atacuri la persoana. sintagma „o baba de la tara” (de ce nu ati adaugat si „proasta”, pentru ca si pe baba aia o jigniti) nu sint oare atacuri la persoana? Nu va e rusine? Mai ginditi-va la Dumnezeu, mai aveti copii, purtati-va, in numele lor, mai frumos.

    Si mai vorbiti de „nivel intelectual”?..

    Eu nu am vazut pe acest blog laudatori ai lui Iliescu si Geoana – aveti cumva un val pe ochi sau o caseta in ureche?

    Geoana a fost la Moscova. Dar Lupu nu a fost la Moscova? Asta va place? Intr-adevar, mai cititi un pic inainte de a va da cu parerea. Ca in bancul „ciukcea ne citateli, ciukcea pisateli”. Nu citesti, nu ai de unde scrie.

    Pt pelangasubiect

    Nu mai umblati cu minciuni. Am vazut dein postarile de ieri cit de simpatic v-a fost Antonescu.

    Ba este foarte matur Antonescu, a spus-o si Cristian Tudor Popescu, nu Vitalia Pavlicenco. Lasati-ma pe mine mai nedesteapta, poate si despre altii vreti a spune la fel?

    Sa reformeze Basescu statul roman pina il va distruge de tot. Lui nu-i trebuie stat, Parlament, Guvern. magistrati, scoli. Lui ii trebuie un Ungureanu care se uita pe dos, la fel ca si Basescu, ii trebuie un Sever Voinescu infumurat, ii trebuie o Udrea, Ridzea hlizindu-se si un Stolojan plingind, care, iata, e candidat la Presedinte – nu e candidat la Presedinte, e candidat la premier, nu e candidat la premier. De altii nici nu mai spun, ca m-am saturat.

    PSD, Pantiru si Geoana au modificat Legea cetateniei asa cum aproape trebuia. Putea sa faca si mai bine, dar nu a acceptat Guvernul Boc. Este un adevar care va doare, in loc sa va bucure.

    Tocmai pentru ca gresise cu “loteria vizelor pentru basarabeni”, Geoana a facut cu PSD un lucru bun cu cetatenia. Iar Basescu a spus sa fie votat Voronin, apoi, cu jumatate de gura, si-a ceruit scuze la TVR1.

    Basarabenii, „amendindu-l” pe Geoana, se amendeaza pe sine. Dupa care sa mai mearga la Pantiru cu jalba in protap? In locul lui Pantiru, ii trimit pe basarabeni direct la Basescu si Udrea, sa le rezolve ei problemele, ca de zvezdit is prea buni.

    Aveti necesitatea sa va recunoasca ionica dreptul la opinie? Corect – dar sinteti capabil s ao recunoasteti altora si sa veniti cu argumente, si nu cu alte atacuri inadecvate?

    Geoana nu e dusmanul poporului roman ca Voronin. Pentru Basescu nu au votat oameni rupti din soare, ci cei mai nepregatiti decit cei care l-au votat pe Antonescu.

    Eu nu am acordat nici un interviu agentiei Omega. Problema nu e de ce Omega a luat vreo declaratie de a mea de pe alte agentii sau site-uri, ci de ce alte agentii nu au luat asa ca si Omega. Adica, alte agentii au cenzura.

    Nu e corect “succesuri”, cum nu e corect si „scrutinuri”, cum a spus Basescu.

    Pt Ionica

    Nu te enerva cu acesti vizitatori, pentru ca lor li-i ciuda pe altii, dar vin si isi varsa, sarmanii, veninul aici, iar eu nu ma supar, le dau voie sa-si faca o cura de sanatate psihologica.

    Pt Jay

    Inca nu am luat o decizie pt turul doi. Deocamdata imi place comportamentul principial al PNL din Romania. S-ar putea sa imi asum cu ei raspunderea pentru un vot in favoarea PSD. Daca Antonescu mergea cu Basescu, eu la sigur nu participam la vot. Acum ma mai gindesc. Pe mine nu ma speriati cu consemnarea pt posteritate. Pastrati-va efortul sa consemnati comportamentul hahaios al lui Basescu pentru posteritate, cel care isi bate joc de toti si de toate.

    Pt Maria

    Lasati-ma cu sprijinul, ca nu eu am nevoie sa scap de comunisti, ci voi trebuie sa scapati de mentalitatea de comunisti. Spuneti aberatii cind ii comparati pe PSD-isti cu comunistii. Ei sint, ca O MARE PARTE DIN PARTIDELE EUROPENE, in Stinga europeana.

    Nu am capacitatea si nici nu e nevoie sa analizez partidele. OAMENII FAC PARTIDELE. Si dati-le calitate, reformati partidele, daca nu va plac, nu veniti la mine cu pretentii despre partidele voastre.

    Fiecare are orgoliu si Basescu e cu cel mai mare orgoliu. Este un om avind un orgoliu exagerat cind spune „De ce va temeti, nu scapati”. Si eu, in locul celorlalte partide, m-as fi suparat si nu as fi cooperat niciodata cu Basescu. Numai oamenii primitivi sint incrincenati, cu ura, dispret, rautate. Iar Crin Antonescu se manifesta tot mai bine, tot liber, sfideaza cu succes provocarile si nu oscileaza. Numai asa va atinge scopul instaurarii unui Guvern functional in Romania, nu cu croitori si negoiti – oameni de paie.

    Dumneata nu ai un aparat ca sa ii masori lui Antonescu interesul national. Iar ce vreti de la Patriciu chiar nu inteleg ce v-a bagat Basescu in cap? E rau – la judecata. Nu e pasibil de judecata, e cetatean onorabil si sprijina pe cine vrea. Vi-i ciuda ca nu sprijina si nu se imparte cu Basescu, Eba si Udrea?

    Pe mine nu ma intrebati de ce nu sint uniti liberalii, eu din 2001 numai cu asta m-am ocupat. Cereti-o celor de la guvernare. Si sa-mi spuneti si mie rezultatul, eu aveam pe undeva o expolicatie chiar a lui Filat la intrebarea asta, se pare ca era intr-un interviu acordat unui ziar romanesc.

    Si care e folosul ca Basescu l-a primit pe Chirtoaca? Mie Basescu nu-mi este simpatic de cind a stricat Alianta DA. Si nu am nevoie sa ma intilnesc cu el.

    Inteleg, nu pentru toti e usor de citi ce scriu eu. Insa comentariile mele sint foarte lucide, curajoase, libere si argumentate, Scrise cu multa rabdare. Cine nu le poate citi, sa nu-si piarda timpul. Sa mearga pe blogul lui Basescu, PL, PD-L si discutati acolo cit va pofteste inima. Eu nu ma supar deloc.

    Pt Mari S

    Ma bucur ca numai Maria – spre deosebire de „analistii politici din Romania” – este simtita. Numai ca am o mare indoiala ca nu e deloc asa. Cine, in acest caz este intolerant si se crede doar pe sine destept? Pe cuvint, imi e rusine sa vad acest troglodism.

    Am spus mai sus. Miza mare nu era a lui Antonescu, ci a lui Basescu, cel care a fost CINCI ani la guvernare. daca romanii aur fi fost multumiti, il votau nu numai cu 32 procente cu tot cu referendum si cu tursimul electoral, cu votul mortilor, ca in R.Moldova.

  17. Hooooooooooo!
    Numai primele 2 abzate am citit si m-am mirat cum „Vitrenko” (nu „Timosenko”) a politicii maldave manipuleaza grosolan!!!

    Doamna EX-deputata si turista politica – Dvs sunteti imputernicita sa criticati pe cei din RO de turism!!???

    Ati DECLARAT SUS SI TARE ca Basescu Manipuleaza si va manipula!!! RUSINE! Aveti dovezi?
    Ce, dreacu, esti procuror, esti Gurbulea, sau Basescu e Voronin sa ataci in asa manera?

    Hoooooooooooo!

    Nu cumva sa cenzurati acest mesaj! Mai bine ati raspunde la intrebari!!

    Sunteti TURISTkA PolitiKKa?

    Aveti dovezi de FRAUDE a alegerilor din RO!!???

  18. Pt solovastru

    Daca PNL-PSD-UDMR nu anunta acum, inainte de turul doi, ca merg impreuna, inseamna ca nu ar oferi o sansa de stabilitate Romaniei.

    Raminerea lui Basescu ar insemna din nou instabilitate si neimpacare in soecietate.

    Ce vor face oamenii cu voturile, vom vedea. In politica nun e intotdeauna totul ca pe apa, mai sint si hopuri. Dar daca e sa judecam dupa logica propusa, nici PD-L oamenii nu le-au dat voturi sa se uneasca anterior cu PSD. De ce au facut-o? Si oare nu s-a vazut si in asta ca Basescu nu a fost votat in primul tur? Oamenii l-au pedepsit pe Basescu pentru toate. Deci – de ce PD-L, daca e de dreapta, iar nu il vad decit de stinga, a putut coopera cu PSD, iar PNL – nu?

    Nu, cind e atita lume contra lui Basescu, nu mai e ranchiuna personala.

    Daca nu vreti linistea lui Voronin, votati-l pe Basescu, care e problema. Cind Basescu a mers cu PSD si Iliescu, au fost buni, dar acum – deja PSD nu e bun cu PNL.

    Pt Luminita

    Nu discutam acum de PNL-Moldova si nu inteleg de ce intrati pe blogul unui presedinte cu „partid nefunctional”. Vdeti-va de treaba.

    Si-apoi – de cind fortele politice sanatoase sint atit de slabe, incit sa le dezbine un PNL „nefunctional”? Ceva nu se leaga.

    Pt Anatolie

    Electoratul basarabean ramine, neinformat fiind, sa isi tot puna „mari speranţe” in Basescu, dupa cinci ani de sperante spulberate.

    Pt Romeo0971

    Vom trai si vom vedea.

  19. Am mai citit pana la umr aartiKKolul si chiar si KKomentariile Dniei Voastre, multstimata EX-deputata!!!

    Ati zis o FRAZA apropae DE AUR!!! „Cred ca nu voi participa la votare.” – FACETI-NE UN BINE ROMAILOR BASARBENI – NU VA DUCETI LA VOT!!!
    Lasati votul celor optimisti, nu trebuie sa va frustrati mai departe!!!

    Succese!

  20. Deci CENZURAT!?

    RUSIIINEE! sau NU!?
    Sau „DA”!?

  21. d-na Pavlicenco, nu a fost nici o intentie de a va „speria”, puteti sta linistita 🙂 voiam numai sa vad in ce masura oamenii politici se pot razgandi si schimba o tabara, fie ca sint din Moldova, fie din Romania. Atat. Pentru a va putea aminti mai tarziu gestul dvs, cand veti arunca acuze altor oameni politici. Cand va hotarati pe cine votati (desi e previzibil), sper sa ne anuntati si pe noi.

  22. Pt Simakoff

    Nu exista in romana cuvintul „abzat” – ceea ce vreti sa spuneti e „alineat”.

    Cind omul nu are argumente si contraargumente, spune de manipulari. Mai mare manipulator decit Basescu si anturajul sau nu am vazut.

    Nu sint deloci turista politica. Am fost numai national-liberala. Nu am fost social-democrata, nici crestin-democrata, nici socialista. Partidele in Moldova au evoluat – analizati, cel putin, partidele care au participat in 2005 la alegeri si cele dein 2009. Eu am evoluat impreuna cu partidele, nu singura. Si nu am plecat, ci am fost exclusa din AMN pentru ca am propus iesirea din CSI, care era in programul electoral AMN.

    Nimeni cu nimic si de nimeni nu e imputernicit. Poate sinteti orb si nu priviti reportajele de la televziuni si declaratiile oamenilor adusi cu masinile la alegeri?

    Ce jalnic sinteti… Chiar daca sinteti obraznic. Ce mentalitate de troglodit! Adica exprimarea opiniilor inseamna a fi Gurbulea?

    Basescu l-a sprijinit pe Voronin.

    Restul ce ati mai scris – niste prostii, care pe mine nu ma sperie.

    Am vazut postari si mai obraznice.

  23. Editorialul din Gandul, scris de Cristian Tudor POPESCU, 24 NOIEMBRIE 2009

    Fără curluntrism

    Am aşteptat cu inima strânsă conferinţa de presă a d-lui Crin Antonescu. După ieşirea de duminică seara, mi-era teamă că anunţă intrarea d-sale în coaliţia de la “Select” cu C.V. Tudor pentru anularea alegerilor fraudate de mafia sondajelor. Noaptea a fost însă un sfetnic bun; dl. Antonescu a redevenit raţional, corect, consecvent şi ferm. Gestul său a fost unul mai degrabă moral, decât politic, ceea ce mi se pare extraordinar. După toate regulile curluntrismului, tehnică politică deosebit de îndrăgită pe la noi, d-sa trebuia să joace cel puţin o săptămână la două capete, să facă fiţe, să-şi crească preţul. Dl. Tăriceanu, de altfel, foarte dotat pentru curluntrism, deja se declara “deschis tuturor posibilităţilor”. Fără să consulte partidul, nici nu ar fi avut de ce, dl. Antonescu a reafirmat ceea ce susţine de luni de zile: nici un sprijin, nici o înţelegere cu Traian Băsescu. Premier Klaus Johannis, nenegociabil. Cu aceste idei a obţinut voturile a aproape 2 milioane de români, cu ele merge înainte. În felul acesta, el poate să nu spună votanţilor săi votaţi Mircea Geoană preşedinte, ci votaţi Klaus Johannis premier. În felul acesta, dl. Antonescu se desparte de politica egoistă şi meschină a predecesorului său Tăriceanu, care şi-a pus dosul în uşa tuturor negocierilor pentru că nu voia să dea drumul fotoliului de premier.

    E absurd, e hilar să spui, ca dl. Videanu, că Ion Iliescu îşi pune astfel basca pe PNL. Adică ascultă Crin Antonescu, ascultă liderii liberali de Ion Iliescu? Nici în PSD Ion Iliescu nu are ultimul cuvânt, e încă vocal, dar în anii care vin activitatea sa se va diminua inexorabil. Niciodată Crin Antonescu nu va accepta prezenţa în guvern a unui Adrian Năstase sau Marian Vanghelie.

    Faptul că Mircea Geoană a cuplat imediat la formula Johannis premier, probabil că nu i-a făcut foarte fericiţi pe unii lideri PSD, dar a însemnat un gest de maturitate politică şi capacitate de a face compromisuri necesare. În felul acesta, căile de combinaţie ale d-lui Băsescu, pentru care se pregătise duminică seara declarând că dreapta, PDL plus PNL, a câştigat alegerile, sunt tăiate.

    Şi atunci, dl. Băsescu a trecut la ceea ce i-a rămas şi ştie cel mai bine să facă: să manipuleze, să ameninţe, să insulte, să şmecherească, să prostească lumea în faţă. Mi-e pur şi simplu lehamite să mai comentez ieşirea sa în replică la declaraţiile d-nilor Antonescu şi Geoană. Cine vrea să-l creadă, n-are decât.

  24. d-na Pavlicenco, dvs spuneti ca Antonescu e in rolul lul Lupu. Tot de Lupu spuneati ca este un oportunist. Se mentine echivalenta, ce ziceti?

    Spuneti ca Basescu l-a sprijinit pe Voronin. Cum vi se pare insa faptul ca Antonescu sprijina – indirect – pe Iliescu, patronul spiritual si liderul de facto al PSD? Care gest ar fi mai reprobabil, in opinia dvs?

    Si in fine: cum comentati afirmatia d-lui Antonescu, din campania de pana acum (in speta in discursul sau de la Bacau), in care spunea ca dansul niciodata nu il va sustine si nu il va ajuta pe Geoana sa ajunga presedinte, pentru ca este, citez, un „mincinos si un las”? Oare sufera d-l Antonescu de pierderi de memorie, sau e victima unui atac de hipnoza la distanta din partea lui Geoana? Sa fie oare dragoste pe ultima suta de metri, si noi nu stim? D-l Antonescu ii considera pe votanti niste marionete care voteaza, la ordin?

  25. d-na Pavlicenco, dati va rugam si fragmentul in care acelasi reputat jurnalist Cristian Tudor Popescu il caracterizeaza pe Antonescu ca avand apucaturi vadimiste, cu referire la discursul tinut la incheierea alegerilor..ca sa fim corecti pana la capat.

  26. Pt Jay

    Nu. Antonescu a dat dovada de caracter si eu salut pozitia sa, la fel ca si Cristian Tudor Popescu.

    Nu vad nici o comparatie intre Voronin si Iliescu. Voronin a facut dictatura antiromaneasca. Nu Iliescu, ci Basescu a facut o instabilitate si lipsa de consens extraordinare in Romania. Nu vad ce rol nefast ar putea avea Iliescu. Nu vad. Daca el e atit de rau, ca si PSD, de ce nu-mi raspundeti la intrebarea de ce PD-L a colaborat cu PSD?

    Ma bucur ca in acest moment Mircea Dinescu le spune bine pedelistilor ca sint un partid strinsura de membri din alte partide.

    Comentez declaratiile lui Antonescu la adresa lui Geoana, exact la fel cum apreciez declaratiile urite ale lui Basescu la adresa PNl, dupa care acum vrea colaborare cu acest partid.

    Cum vor vota PNL-istii vom vedea pe urma. Asta e jocul democratic – faci declaratie, dar nu vpteaza, poate toti. Nici nu merg la votare. Sin si studii in acest sens.

    In final – nu aveti intrebari serioase. Inainte de a le pune, reconsiderati comportamentul PD-L si al lui Basescu.

    Eu nu am fragmentele cerute si nici nu-=mi propun sa imi pierd timpul sa pun ce va doriti. Faceti-va blog si pujneti-va ce vreti. Eu nu umblu pe bloguri sa dictez ce sa puna fiecare. Nu-mi place tupeul si luarea peste picior.

    Iar acest articol repostat mi l-a oferit aici, pe blog, vizitatorul Vlad.

  27. Nu cred ca ar rezultatele ar fi fost falsificate. Imi place foarte mult atitudinea lui Basescu fata de romanii din Basarabia, in ciuda tuturor „conflictelor” directe sau indirecte create de fosta noastra guvernare. Basescu are o pozitie ferma in ceea ce prieste Republica Moldova, si tocmai de aceea oamenii il voteaza. Atat doar ca persoane precum Doamna Pavlicenco nu doresc sa accepte acest lucru. PSD – e echivalent PCRM-ului nostru si niciodata nu ii voi sustine. Doamna Pavlicenco, ar trebui sa regretati ca am citit acest articol, fiindca pana a o face, beneficiati de mai mult respect din partea mea!
    Succes Domnului Basescu – merita!

  28. BUNA-SI ZIUA SI NOAPTEA. nu fiti antisemita, doamna. Noi tot sintem iubiti de DUMNEZEU, pacat ca numai de pasti.

  29. Un articol interesant din ZIUA, desi, mi se pare, bascienii nu prea vor sa analizeze

    Geoana i-a dat sah lui Basescu cu turnul Antonescu

    Ieri, cu noaptea-n cap – si nu in prime-time, cum avea prostul obicei -, Traian Basescu a venit artagos in fata televiziunilor mogulilor pe care ii huleste aberant, desi Realitatea TV si Antena 3 ii transmit gratuit mesajele politice. (Apropo, o intrebare pentru Basescu: fratii Paunescu, care detin B1TV si VOX NEWS, televiziuni unde Traian are acces 24 de ore din 24 fara sa fie contrazis si criticat, nu fac parte din categoria mogulilor?). Imbracat precum Ion Iliescu in decembrie ‘89, cu un pulover de ceapist peste o camasa de activist, Basescu a spus ca el nu negociaza cu partidele, pentru ca votul poporului nu poate fi negociat. Este o mare minciuna, pentru ca presedintele Romaniei, conform Constitutiei, nu are voie sa administreze tara, iar votul poporului este unul politic, nu “din dragoste”. De aceea este nevoie de un Guvern cu un premier “negociat”, pentru a fi validat de Parlamentul nostru eterogen, in care PDL nu poate obtine o majoritate decat in urma unei NEGOCIERI cu PSD sau PNL. Din cauza acestei practici an­tidemocratice a lui Basescu de a nu negocia politic componenta Executivului, Romania traverseaza o perioada economica dezastruoasa, fara precedent. Practic, in partida de sah politic pentru turul doi, dupa ce Geoana i-a dat sah cu turnul Antonescu, Traian muta cu negrele, mintind poporul.
    Mihai PALSU

  30. Dovada de caracter, cum, d-na Pavlicenco? Cu declaratii contradictorii referitoare la „personalitatea” Geoana? Cred ca glumiti..

    Chiar ma surprinde..sau ma rog, nu ma mai surprinde nimic. Uitati si stergeti cu buretele ratarea Unirii din 1990 din cauza lui Iliescu, uitati ignorarea totala a Moldovei pe perioada cat PSD a fost la putere, uitati total mineriadele si ce a insemnat „stabilitatea Iliescu”..cum se poate schimba un om de la o zi la alta, nu incetez a ma minuna.

    Va raspund la intrebare, d-na Pavlicenco, cum sa nu. Va spun si dvs ceea ce am spus si unui al domn, care m-a intrebat fix acelasi lucru (sau cel putin punea problema similar): cand PDl s-a aliat cu PSD (e mult spus “aliat”, au format un guvern cu un program boicotat la fiecare pas de Geoana) – a fost pentru ca nu au avut alternativa. Prima optiune a fost, atunci, ca si acum, PNL, care insa s-a “lacomit” si a zis ca nu vine la guvernare decat daca li se pastreaza Tariceanu prim-ministru, sa faca ei guvernul. Si acum PDL a oferit aceasta sansa PNL-ului, dar astia se vor duce la cei cu care au mai fost partasi la furt, ei stiu ca sub Basescu nu vor putea sa isi duca la indeplinirea matrapazlacurile, dar Geoana va inchide ochii, ocupat cu satisfacerea materiala a propriilor baroni. Asta e marea diferenta, d-na Pavlicenco, intre PDL si PNL..

    D-l Dinescu e ultimul in masura a da lectii de moralitate politica, in conditiile in care a sustinut si a criticat deopotriva, cum vantul a batut (inclusiv cel de la Realitatea), diverse personaje controversate in politica romaneasca. D-l Dinescu e catranit ca nu a putut sa isi tina discurs la un miting al presedintelui, si acum isi varsa veninul. Ii statea mai bine la emisiunile culinare de la Cetate, in rest cu politica da cu bata in balta, din pacate. Sau macar sa se fi limitat la poezie, unde avea intr-adevar ceva talent.

    Pai asta e problema, d-na Pavlicenco – declaratiile lui Antonescu despre Geoana le evitati, si nu le comentati. Pana acum nu ati dat niciun fel de opinie in legatura cu acel discurs. Mai asteptam, poate apare.

    D-na Pavlicenco, stim cu totii de ce intrebarile mele va par „neserioase”. Totusi, oricat de neserioase v-ar parea, sint un vizitator al dvs, si poate merit si eu un raspuns. Eu v-am raspuns la intrebare, acum e randul dvs.

    Eu am blog, dupa cum bine stiti. E adevarat, nu l-am mai actualizat de ceva vreme, de cand AIE a adus aerul democratiei in Moldova. Din pacate nu dispun de atata timp ca dvs, dar voi incerca sa gasesc timp.

    Nu v-am dictat nimic, v-am pus o simpla intrebare, si luati-o ca atare. Brusc, cand un om sustine opinii contrare dvs, il catalogati „manipulator” sau „tupeist”. V-ar aranja mai mult niste oameni lingusitori, care dau din cap si aproba tot ce scrieti dvs? Ne spuneti, si nu va mai inportunam cu prezenta noastra aici. Promit sa nu va mai deranjez, daca asa doriti.

  31. d-na Pavlicenco, ziarul Ziua este acelasi in care a publicat (si continua sa publice) un personaj tare „drag” dvs, d-l Roncea. E in relatii tare bune cu d-l Sorin Rosca Stanescu, cel care voia sa santajeze, in tandem cu Bogdan Chireac, pe procurorul ANI. Acest fapt cum il comentati?

  32. Pt Jay

    Da, dovada de caracter in cazul lui Antonescu. Asa cum a spus in campanie, asa ramine – o coalitie majoritara si un prim-ministru anuntat anterior.

    Eu incep sa ma supar. DE CE PSD E BUN CIND MERGE CU PD=L SI NU E BUN CIND MERGE CU PNL? Si aici totul se sparge, nu mai are valoare.

    Se schimba Basescu de la o zi la alta, dar pe mine nu ma mira, pentru ca am o opinie negativa despre el, considerindu-l un demagog.

    Daca PSD e rau, dar a fost si bun cind a servit PD-L, daca PNL e rau, dati-le pace. Basescu sa isi ia voturile si gata. Sa reinceapa tantuiala cu croitori si negoiti…

    PDL a oferit nu stiu ce acolo, dar nu e partener credibil si nimeni nu mai vrea sa se friga prin colaborarea cu acest partid din plecati de peste tot.

    Chiar nu intelegi ca dragoste cu sila nu se face, mai ales cind cel care vrea cu sila a debarcat pe atitia?

    Jay, mi se face deja mila cum repeti ca un papagal prostiile pedeliste.

    Nu apare nimic. In campaniile electorale se spun multe – la noi nu a spus Ghimpu ca nu va colabora cu n omenclatursitii si comunistii? Si cum a incheiat apoi acord cu Diacov, Urecheanu, iar acum a uitat de nomenclaturisti. Sint lucruri elementare. Toti isi fac loc prin coate sa treaca, dar apoi sitiuatia ii impune sa colaboreze. Numai ca nu e cazul cu PD-L, un partid debarcator, care n u are voie de la Basescu sa fie ei, ci detasamentul obedient al intereselor celor din jurul lui Basescu.

    Ramin la calificativele “manipulator” si “tupeist”. Nu ma aranjeaza cei care ar fi lingusitori, dar nu am asa vizitatori. Nu-i am. Iar celor cu opinia asemenatoare cu ale mele nici nu le raspund, decit cu mici exceptii. Sint si vreo doi pe blog, carora din principiu nu le raspund, vreau s avad cind incep a se purta mai corect. Daca nu se vor purta, am sa le sterg toate comentariile, nu numai una-doua.

    Supararea mea este ca nu aveti argumente. Si principalul este – Daca PSD a fost bun cind a cooperat cu PD-L, nu trebuie atit de ostracizat acum, cind nu mai vrea sa fie cu PD-L, care a debarcat PSD-ul. Asta ma supara la voi toti.

    Am inteles de la cineva care imi spunea in fata Ambasadei Romaniei la Chisinau ca si pina Roncea l-a parasit pe Basescu. Dar i-a fost bine lui Basescu atunci cind il servea gretos Roncea, nu?

  33. Daca Antonescu si-ar pastra si ar urma toate principiile anuntate anterior, ar fi ok, si nu as avea nimic de reprosat. Insa vine in fata numai cu lucrurile care il avantajeaza, iar cele care il pun intr-o pozitie sensibila acum, le evita. Asta ma deranjeaza si pe mine, d-na Pavlicenco, daca tot sintem la capitolul „suparari”.

    Stiti, intr-un fel chiar imi doresc sa vina Geoana la putere. Las’ sa vina, sa dea cu PNL-ul de pamant, ca acesta sa simta pe propria piele ce inseamna tradarea propriului electorat. Ce s-a intamplat cu Rosca e nimic. PDL poate ca va pierde, dar va reveni cu o vigoare si mai mare dupa esecul previzibil a unei coabitari intre doua partide cu viziuni (cel putin declarativ) total OPUSE. In schimb PNL va ajunge undeva unde e acum PNTCD-ul, de alta data, tot partid „istoric”, care insa s-a compromis definitiv in ochii oamenilor.

    Vorbiti de PDL ca e obedient fata de Basescu. Sa va amintesc ce se intampla cand in PNL cineva indrazneste sa spuna altceva decat ce ii dicteaza Tariceanu? Exemplul Stolojan e cel mai elocvent – cand a incercat sa il contrazica, l-au dat afara. Sa nu maniem pe Dumnezeu. Ca el, au fost multi oameni de certa valoare, izgoniti doar pentru ca aveau alte pareri.

    Vedeti dvs, eu am continuat sa va vorbesc cu respect – si varsta o impune, si educatia pe care o am. Dar dvs continuati sa ma jigniti cu tot felul de apelative: „papagal”, „manipulator”, „tupeist”, si mai erau cateva spuse cu alte ocazii, dar nu stau sa le consemnez. A avea sau nu argumente, asta e ceva extrem de subiectiv – fiecare considera ca doar ceea ce spune e argumentat. Numai un om care priveste din exterior poate sa spuna daca un alt om are argumente sau nu, in nici un caz eu sau dvs despre propriile noastre persoane. E ca si cum ar fi cuvantul meu impotriva dvs, si invers. Nu are nicio baza.

    Nu are nimic cu PSD, daca ar fi un partid dispus la reforma, si nu cu ochii spre trecut. Alaturarea de moment a PDL langa PSD a fost din lipsa de alternativa – PNL a refuzat. In schimb, PDL intotdeauna a facut prima oferta la PNL, desi procentual se putea duce la PSD, ca aveau mai multa putere in parlament. Asta e ceea ce dvs nu doriti sa intelegeti, asta e DIFERENTA. PNL are posibilitatea de a alege, PDL nu a avut incotro. PNL merge cu buna stiinta si din proprie initiativa.

    Din ce ati spus dvs de Roncea (eu nu am cunostiinta de asemenea articole lingusitoare la adresa lui Basescu) inteleg ca daca un individ e duplicitar, trebuie sa facem si noi la fel, sa-l luam in brate. Ce e bun pentru unul, e bun si pentru noi. Ce mai conteaza principiile liberalismului? Ce sint acelea? Important e o singura ambitie: Jos cu Basescu!

    Cam asa se pune problema, din partea din care privesc eu, cu toate ca mi-ar fi si mie usor sa spun ca „nu aveti argumente”. E calea cea mai facila. Nu mai zic de cuvinte peiorative..eu insa va respect ca interlocutor, chiar daca nu gandim la fel.

  34. Pt Jay

    Antonescu a spus ca nu merge cu Basescu si nu merge. E principial. Face ce a spus. Fiecare spune ce crede important, n-o sa isi ia unele argumente si sa le comenteze de dragul unor intepretatori tendentiosi.

    Basescu nu vine in fata numai cu lucrurile care il avantajeaza? Pai nu se poate chiar asa. Pe unul il inalbesti, pe altul il murdaresti?

    Pe mine cu mult mai multe ma deranjeaza, si Basescu a condus, nu ca Antonescu. Sint in categorii diferite.

    Sa vedem cum se va comporta PSD.

    L-am respectat pe Stolojan, acum – nu.

    Si cine stie cu exactitate ca PSD e cu ochii spre trecut? De unde stii? De ce le iei ca adevar si axiome si incerci sa le folosesti ca arma. Ce spui doar nu este asa. Toate partidel din Romania vor binele Romaniei, eu nu cred prostiilor pedeliste.

    PD-L, dupa ce s-a purtat cu PNL cum s-a purtat, cum sa nu=l refuze PNL? Bine a facut. Iar PDL trebuia sa nu accepte cu PSD daca e asa cu principii, dar s-a dus la cascaval si a debarcat a doua oara PNL. A avut PDL incotro. Dupa ce a debarcat PNL, cum mai putea PDl sa creada ca PNL ii mai respecta? De aceea nu a acceptat. Si bine a facut.

    Pai de ce il iei in brate pe Roncea? Eu nu-=l iau, iar vizitatorii pe blog posteaz ace vor.

    Nu exista argumente proBasescu. Nu exista.

  35. N-or exista argumente pro-Basescu , nu zic nu, dar in schimb exista o mie de argumente anti GEOANA.
    De unde stiu ? IL CUNOSC PERSONAL.Iliescu nu l-a poreclit degeaba PROSTANACUL. E un tip fara personalitate , fricos, ezitant , prefera sa lase pe altii sa ia hotariri in locul sau.
    Cu Geoana presedinte Iliescu se va bucura de un nou mandat de presedinte.

    Cam atit ca nu-mi plce sa-mi bat gura aiurea.
    Antonescu si liberalii fac un pas decisiv pentru a se alatura PNT-CD urmind sa faca alaturi de astia guverne prin Cismigiu la o tabla si casteluse de nisip cu galetusa si lopatica.
    Poate acum vor capata un os de ros , dar nu vreau sa fiu luat de prost cu insistentele cu acest malai mare de Johanis care habar n-are pe ce lume traieste si sa mi-l prezinte ca pe salvatorul patriei cind eu stiu clar ca-i o marioneta…

  36. „Doua treimi de romani contra lui Basescu, iar Antonescu”

    Ati preluat aceaqsta gogomanie ca un propagandist de doi lei.
    Pai asa 70% au votat IMPOTRIVA lui Geoana iar 8o% impotriva lui Antonescu daca ar fi sa urmam aceasta logica de un leu si saptesopt de bani..
    Pe 6 Decembrie vom sti mai clar care cine a votat contra cui si cum…
    Cine crede insa ca ala care l-a votat pe Antonescu in turul unu va da fuga sa-l voteze pe Securisto-bolsevico-prostanacul in turul doi al habar n-are de mecanisme electorale si nici de psihologia maselor…

  37. pai d-na Pavlicenco, nu eu am spus ca nu-l voi sprijini in vecii vecilor pe Geoana. Asta d-l Antonescu a facut-o. Si tot dansul l-a atacat pe Geoana de l-a facut albie de porci. Ma scuzati daca am „indraznit” sa pun sub semnul intrebarii onestitatea si „caracterul” liderului PNL.

    Basescu, si cand a gresit, a recunoscut. Mai cu jumate de glas, mai impins de la spate, si-a facut mea culpa. Nu-i Basescu perfect, dar macar stii la ce sa te astepti de la el. Pe cand in PNL oamenii nu contenesc sa ne uimeasca. Ma rog, nu toti, inca partidul nu-i compromis total.

    O sa vedem cum va fi cu PSD. As vrea sa nu ajugem la vorba mea, desi sint sigur ca o veti da la intors cum ca „nu se putea altfel”. Dar vom trai si vom vedea, timpul le arata pe toate.

    Nu ma surprinde deloc ca nu-l respectati pe Stolojan. Vine de la sine inteles – nu-i pe placul PNL. E un om care spune ceea ce crede, si asta deranjeaza.

    Cine stie cu exactitate ca PSD e cu ochii spre trecut? Intrebati tinerii din ziua de azi, faceti un mini-sondaj, sa vedeti ce spun. E ca si cum eu v-as intreba acum de unde stiti ca PCRM-ul e un partid cu ochii spre trecut. Dar stiu ca iar o sa ziceti ca „manipulez”..

    Am inteles, deci PNL acum actioneaza la ambitie, la orgoliu. Ce mai conteaza pe cine impinge la presedintie, las’ sa i-o ardem lui Basescu. Ambitiile astea de imaturitate politica fara egal, ar face fondatorii liberalismului sa puna capul in pamant de rusine. Daca ati ajuns sa ii luati apararea pana si lui Iliescu..

    Eu nu am nici o treaba cu Roncea, il urasc la fel de mult ca si dvs, si il consider un oportunist de cea mai joasa speta. Numai cand imi amintesc cum il acuza pe Basescu ca ar fi adus pe Voronin la putere, mi se face greata.

    Am inteles, d-na Pavlicenco, o tineti una si buna. Cine nu spune cum vreti dvs, „nu are argumente”. Singurele care conteaza sint „argumentele” dvs. Sa ma anuntati cand vreti sa dispar de pe blogul dvs.

  38. VP: Nu mai umblati cu minciuni. Am vazut dein postarile de ieri cit de simpatic v-a fost Antonescu.

    Raspuns:
    – Dna Pavlicenco, imi pare rau de cunostinta! ALALTAIERI – nu am scris nimic, pe niciun blog!, despre Antonescu. Pe blogul dvs. CU ATAT MAI PUTIN. Ceea ce nu inseamna ca ieri imi era inca simpatic – am zis ca mi-a fost simpatic pana la un punct (n-as putea spune cu precizie cand anume mi-a devenit antipatic, dar sigur dupa ce a spus tirada cu „mogulii din presa”, respoensabili de esecula sau electoral, iar apor s-a aruncat in bratele acelorasi mogului! – deja nu-mi mai putea fi simpatic). Doar ca nu am scris ceea ce spuneti dvs ca as fi scris. Asta face afirmatia dvs NEADEVARATA.

    VP: Ba este foarte matur Antonescu, a spus-o si Cristian Tudor Popescu, nu Vitalia Pavlicenco. Lasati-ma pe mine mai nedesteapta, poate si despre altii vreti a spune la fel?
    Raspuns:

    – Cristian Tusor Popescu nu mi-a placut niciodata, nici ca jurnalist, nici ca analist politic. Este prea plin de sine si oribil de superficial. Ca si altii, de altfel. Putini comentatori chiar stiu sa se informeze si au demnitatea de a sustine ceea ce cred, nu ceea ce li se cere.

    VP: Sa reformeze Basescu statul roman pina il va distruge de tot. Lui nu-i trebuie stat, Parlament, Guvern. magistrati, scoli. Lui ii trebuie un Ungureanu care se uita pe dos, la fel ca si Basescu, ii trebuie un Sever Voinescu infumurat, ii trebuie o Udrea, Ridzea hlizindu-se si un Stolojan plingind, care, iata, e candidat la Presedinte – nu e candidat la Presedinte, e candidat la premier, nu e candidat la premier. De altii nici nu mai spun, ca m-am saturat.

    Raspuns:
    – Dna Pavlicenco, ati uitat de Norica Nicolai si de mogulii legati cu diversi hoti, ati uitat de Mariean Vanghelie, de corul de baroni locali ai PSD… De ce l-as vota pe Geoana, cand PSD este partidul care furat cel mai mult si inca nu a pierdut cordonul ombilical cu Kremlinul?

    VP: PSD, Pantiru si Geoana au modificat Legea cetateniei asa cum aproape trebuia. Putea sa faca si mai bine, dar nu a acceptat Guvernul Boc. Este un adevar care va doare, in loc sa va bucure.
    Raspuns:
    Repet, legile se adopta in Parlament, nu in Guvern (guvernul are dreptul doar la ordonante de urgenta, dar aici nu era cazul). Si dvs, ca deputat, ar fi trebuit sa stiti asta. Amendamentele la legea cetateniei, asa cum au fost ele operate de Pantaru, sunt neeficiente si chiar daunatoare. STIU ce vorbesc, pentru ca m-am chinuit cateva luni cu problema asta! Mai mult, in calitate de victima a prostiei lui Pantaru, NU voi vota niciodata PSD.

    VP: Tocmai pentru ca gresise cu “loteria vizelor pentru basarabeni”, Geoana a facut cu PSD un lucru bun cu cetatenia. Iar Basescu a spus sa fie votat Voronin, apoi, cu jumatate de gura, si-a ceruit scuze la TVR1.
    Raspuns:
    – Bine ca recunoasteti ca ideea lui Geoana despre “loteria vizelor” este o prostie. Geoana nici acum, in campania electorala, nu a spus decat niste banalitati despre Basarabia. Sincer, ca murdariti, sustinand un om al Moscovei la presedintia Romaniei, dna Pavlicenco.

    Cat priveste „sustinerea” lui Basescu pentru Voronin, ati uitat ca acasta sustinere venea pe cale VESTICA, din SUA si UE – via Saakashvili si Yushchenko.

    VP: Basarabenii, “amendindu-l” pe Geoana, se amendeaza pe sine. Dupa care sa mai mearga la Pantiru cu jalba in protap? In locul lui Pantiru, ii trimit pe basarabeni direct la Basescu si Udrea, sa le rezolve ei problemele, ca de zvezdit is prea buni.
    Raspuns:
    – Dna Pavlicenco, anenintati cumva ca Pantaru se va razbuna pentru ca nu POT sa accept prostiile pe care le face? Tot ce-I posibil. 🙂 Bine ca nu mai am treaba cu el. Am rezolvat!!!! Apropo, Pantaru nici nu primeste basarabeni! Este un nomenclaturist de formatie sovietica, nu accepta sa fie “deranjat”.

    VP: Aveti necesitatea sa va recunoasca ionica dreptul la opinie? Corect – dar sinteti capabil s ao recunoasteti altora si sa veniti cu argumente, si nu cu alte atacuri inadecvate?
    Raspuns
    – Nu am nicio necessitate. Am dreptul. Ar fi trebuit sa veniti cu argumente atunci cand atacati fara argumente pe altii (de exemplu, atacul asupra lui Tomac, cum ca ar fi castigat prin frauda alegerile- unde vi-s argumentele, pe care mi le cereti mie?) Eu am spus ca e vorba de pozitia mea STRICT personala, n-am sistinut ca stiu de la altii ca ar fi facut si dres. Am spus si o mai spusn: este impresia mea, pe care NIMENI nu mi-o poate schimba. Ce cred altii – nu ma oriveste. La urma urmei, este responsablitatea mea – faptul ca il critic.
    Dvs insa, in cazul Tomac, umblati cu zvonurile – apropo si asta o veche metoda de intoxicare.

    VP: Geoana nu e dusmanul poporului roman ca Voronin. Pentru Basescu nu au votat oameni rupti din soare, ci cei mai nepregatiti decit cei care l-au votat pe Antonescu.
    Raspuns:
    – Datele sondajelor arata invers, dna Pavlicenco. Altfel, insultati ceva mai mult de 30 % din cetatenii Romaniei, care au voatat cu Basescu in turul 1. Si, probabil, vreo 55-60% din ei – care vor vota in turul 2. Frumos va sade! J))

    VP: Eu nu am acordat nici un interviu agentiei Omega. Problema nu e de ce Omega a luat vreo declaratie de a mea de pe alte agentii sau site-uri, ci de ce alte agentii nu au luat asa ca si Omega. Adica, alte agentii au cenzura.

    Raspuns:
    – 🙂 Ati citit gresit. Ideea era sa-i arat lui Ionica ceinseamna sa umbli cu idiotenii de tip voronist, nu v-am atacat pe dvs. Stiu ca nu sunteti responsabila de actiunile agentiei lui Voronin, dupa cum nici Eugen Tomac nu poate fi raspunzator pentru prostiile scrise de Contiu despre el.
    Doar ca IN ACEST moment, dna Pavlicenco, pozitia dvs. convine comunistilor. Si de asta a fost citata cu mare placere de agentia Omega. Atat!
    VP: Nu e corect “succesuri”, cum nu e corect si “scrutinuri”, cum a spus Basescu.
    Raspuns:
    Da, nici “almanahe” (Vanghelie, PSD) nu e corect. 🙂 Si lista poate continua… De exemplu, se spune „nu e corect nici…”, si nu „nu e corect si…” – cum ati scris dvs. 🙂 – toti facem greseli, cand ne grabim sau suntem obositi, emotionati etc., dna Pavlicenco!

  39. si iata JAY cu cine ai stat la masa! cind ai alte opinii rusoaica nascuta in RSSM te face albie de porci. iata cum din porii pielii ei razbate comunismul.

  40. Pt Jay

    Si tu, Jay, cu care ne-am intilnit la Bucuresti, cind a fost si sotul meu, si Ioan Siminie, care a jucat rolul lui Ion Antonescu, nu ii dai replica nesimtitului de visator, care nu face aici decit sa murdareasca intruna?

    Eu nu-i raspund, nu-l elimin, pentru ca inca il rabd, dar ma apropii de punctul cind am sa fac ceea ce nu am facut inca de cind am blogul – ii sterg toate postarile.

    Pentru ca eu nu sint rusoaica, ci, dimpotriva, taxata mereu ca nationalista romanca in Moldova, ca si partidul pe care il conduc, pentru ca am luat cetatenia in 1992, mai devreme nu s-a putut, si nu ca sa mearga fiica la studii in Romania, pentru ca nu a fost asemenea conditie, ci pentru ca mama, cu studii in Romania, m-a crescut cu sentimentul identitatii. Sint doctor in filologia romana si am limitele mele de rabdare cind un mitocan si obraznicatura scrie prostii. Tu, care m-ai cunoscut pe mine si pe sotul meu, spune-i mitocanului sa inchida gura cu prostii. Eu cred ca el nu ar fi tolerat atitea jigniri pe blogul sau cum le tolerez eu, dar am sa-l sterg definitiv.

    Fa asta, dupa care mai discutam.

    Tu poti suporta ce spune el ca basarabeanul e vinovat deja doar pentru ca s-a nascut in partea astlalta de Prut? Cine ia atitudine impotriva unui nesimtit?

  41. poti sa imi stergi opiniile VP nu asta e important. important e ca ti-ai jignit poprul Moldovean facindu-i prosti ca au votat Basescu, important e ca te feresti si cind nu-ti convine esti „din alta tara”, important e ca un regim comunist ti-a dat onoruri si le-ai acceptat, important e ca preiei informatii din Romania si le dai ca un papagal mai departe – ai fost tu si ai vazut turismul electoral! – si vrei sa fii crezuta, important e ca in Moldova esti nula dpdv politic. sint lucruri mult mai importante despre atitudinea ta decit postarile mele. sterge toate postarile pro-Basescu si vezi cu ce mai ramii pe blogul asta. pacat si am mai spus-o ca Unimedia sint asa de jos ca au nevoie de banii tai sa iti gazduiasca blogul. mare pacat!

  42. Am revenit din cauza remarcii vindicative „Basarabenii, “amendindu-l” pe Geoana, se amendeaza pe sine. Dupa care sa mai mearga la Pantiru cu jalba in protap? In locul lui Pantiru, ii trimit pe basarabeni direct la Basescu si Udrea, sa le rezolve ei problemele, ca de zvezdit is prea buni.”

    In realitate, se intampla invers: cei nemultumiti de politica guvernelor vin, de regula, la cei care i-au sprijinit si le cer socoteala.

    Mi se pare periculos, cand un politician are porniri vindicative. Geoana spune de 7 ori pe zi ca ii va respecta pe care au votat impotriva lui, mai mult chiar decat pe propiii votanti. Dumneavoastra promovati insa un mesaj contrar. Acest tip de mesaj il poate determina si mai mult pe alegator sa convinga si pe altii sa voteze cu… Basescu, ca sa nu admita situatia in care i se va incrimna libertatea de alegere.

    P.S. Cat priveste limbajul „Visatorului”, mi-am spus parerea. Cred ca face un mare deserviciu ideilor pe care le sustine prin felul in care reactioneaza. La fel si altii care apeleaza la metodele astea ieftine (injuraturi, atac la persoana, calomnii etc.) Acest tip de discurs demonstreaza slabiciune, de fapt.

  43. …si Lupu -rolul lui Voronin.

  44. d-na Pavlicenco, nu intotdeauna citesc ce scriu ceilalti de pe blog.

    visatorul, observ ca avem aceleasi opinii, insa chiar daca interlocutorul cu care discutam are tendinta de a ne jigni, asta nu inseamna ca si noi trebuie sa procedam la fel. Nu te lua dupa numele de rezonanta rusa, asta nu inseamna nimic (am prieteni in Moldova, cu nume rusesc, dar mari patrioti romani). Moldova a trecut printr-o perioada in care daca aveai nume romanesc, erai marginalizat si oprimat la maxim. Nu sintem cum nimic mai buni daca numim pe cineva „rus” (fie pentru nume, sau opinii) decat aceia care pe noi ne numesc „tigani” cand nu sint de acord cu ceea ce spunem.

    D-na Pavlicenco, de obicei cand dau o replica cuiva, o fac din proprie initiativa. Dvs, singura ati spus, ca sinteti detinatoarea acestui blog. Procedati cum considerati, insa eu va dau o sugestie – este optiunea de a citi comentariile inainte de a permite aparitia lor pe site. Scoateti cuvintele jignitoare, si puteti da drumul la restul comentariului.

  45. @ Daca PNL-PSD-UDMR nu anunta acum, inainte de turul doi, ca merg impreuna, inseamna ca nu ar oferi o sansa de stabilitate Romaniei.
    Raminerea lui Basescu ar insemna din nou instabilitate si neimpacare in soecietate.

    Chestia asta cu stabilitatea nu este decat gargara politicianista de care zic eu ca lumea s-a săturat pina peste cap. Daca ei anunta aceasta alianta nu inseamna ca România are asigurata linistea pentru un anul (cel putin ) de criza care trebuie trecut. La fel chestiile cu instabilitatea ( mare le bau-bau aratat da ce dracu nu sintem toti copii sau prosti) sint tot niste porcarii lansate , marca Geoana , Iliescu si Hrebenciuc. Dar mai ales ultimii doi sint specialisti in „stabilitate” , cind era iliescu era mereu stabilitate , era liniste da luai ciomege in cap pe strada de la minieri , se bateau românii cu ungurii pe la Tirgu-Mures etc. Nu stiu cum dracu de i se pune in circa lui Basescu vrajba si alte alea ca perioada 2005-2008 a fost cea mai prospera din cate am apucat eu sa vad in România , am intrat si in uniune , tara s-a dezvoltat vizibil etc. In schimb iliescu are pe constiinta mineriadele din ’90, ’91 , ’99 si problemele inter-etnice din ’90 da nimeni nu mai zice nimic . Iar Basescu a ajuns marele bau-bau cel rău nu pentru ca il contesta „toata lumea” cum ati spus dumneavoastra intr-un post anterior ci pentru ca s-a creat aceasta impresie ca e contestat de toti deoarece toti politicienii , toti analistii politici ( nici macar un Hurezeanu. un Tudor-Popescu sau un Dinescu n-au mai fost echidistanti fata de el) si mai ales toate televiziunile (cu exceptia poate a B1 si TVR) l-au atacat in continuu pe Basescu in ultimul an. De asta pare ca ” toata lumea” il contesta pe Băse , dar toata lume anu inseamna Realitatea TV( a se citi Vintu) , antenele( a se citi Felix Motanul) , Pro TV-ul , Ion Cristoiu , Cristian Tudor Popescu plus toti politicienii români minus PD-L. Daca acestia toti vor cu tot dinadinsul sa faca pe mascaricii e treaba lor dar asta nu inseamna ca noi toti ceilalti sintem chiar asa prosti.

    @Dar daca e sa judecam dupa logica propusa, nici PD-L oamenii nu le-au dat voturi sa se uneasca anterior cu PSD

    Am impresia ca nu ati inteles prea bine postul meu anterior. Eu tocmai asta am spus ca e absolut ok ca PNL-ul sa faca alianta parlamentara cu oricine dorec ei inclusiv cu PSD sau UDMR ( asa cum si PD-L-ul a facut alianta cu PSD) dar in scopul bunei desfasurari a activitatii pentru care sint in parlament adica activitatea legislativa care sa duca la buna administrare a tarii. Deci daca e il vor pe Johannis e absolut ok din partea mea , asa e democratic , au majoritate parlamentara pot respinge orice premier propus de presedinte nu-i poate obliga nimeni sa-l accepte. Insa eu nu sint de acord ca numai pentru ca le sta lor Base ca praful in ochi sa foloseasca voturile oamenilor (inclusiv al meu pentru ca eu am votat cu Crin) pentru a-l inscauna pe Geoana cu toata clica dupa el . Vrajeala asta a liberalilor ca nu se arunca neconditionat in bratele lui Geoana si ca pun conditii pentru a se realiza obiectivele pentru care oamenii i-au votat , e zero barat. Degeaba toata mascarada cu negocierile din aceste zile cu nu stiu ce , a fost clar pentru toata lumea de mult pe cine vor prefera si nu pentru binele electoratului ci pentru interesele lor.

  46. Solovastru, corect. Tinand cont de „instinctele rosii” ale PSD (s-a vazut ca au recidivat si acum, recent, cu greva de la Metrou), nu se stie cat de mutl se poate baza Crin pe intelegerea postelectorala cu PSD. Dupa alegeri vor fi AlTE conditii, alta situatie… Cunoastem cate „piedici” se ivesc, atunci cand nu mai este dorinta (adica necesitate) de a pastra o alianta. Deci… asta e intelegerea pentru pielea ursului din padure.

    Mi-a placut Johannis. Chiar foarte mult. Mi-a placut insa si Croitorul, si Negoita. Mai mult decat Tariceanu, pe care, la un moment dat, l-am considerat, atunci cand a fost ales, chiar foarte potrivit pentru functia de premier (din pacate, nu mi-am pastrat aceasta impresie pana la sfarsit). Vremurile de criza scot la suprafata personalitati si posibilitati nebanuite. Sunt convins ca exista si alte candidaturi bune pentru functia de premier. Dar! mi se pare o mare minciuna – treaba asta cu alianta in jurul lui Johannis. In fond, este „omul nimanui” (daca nu este cumva „al lui Iliescu”). Cand lupta pentru Cotroceni si pentru putere, implicit, se va fi sfarsit, cine isi va mai aduce aminte ca l-a vrut, odata, pe Johannis?

    In plus, chiar asa de mult conteaza, in ochii electoratului, Johannis? Un primar bun, un om placut, un administrator excelent! Se mizraza pe reputatia „nemteasca” a „bunului-simt”. Bine, dar asta nu e o regula. In plus, ce inseamna asta – ca printre romani nu se mai gaseste DELOC „bun-simt”? Mi se pare o greseala strategica a „aliantei” sa insulte in acest fel electoratul roman. Daca n-ar trambita zi si noapte ca Johannis este dorit in Victoriei pentru ca e neamt – ar mai fi cum ar fi. Dar realitatea si antenele numai despre asta vorbesc! Dinescu, C.T. Popescu – toti parca au uitat ca originea etnica nu ar trebui sa conteze in astfel de situatii… In plus, ce ar putea face Johannis pentru saracia romanilor? Le va da banii care le lipsesc? Va inchide toti baronii locali, le expropria averile furate? Va impusca toti hotii? Evident ca nu. Ce ar mai puea face, ca sa schimbe in mod radical situatia? Ca, totusi, e om, nu e Dumnezeu!

    Prin comparatie, reducerea numarului de parlamentari si responsabilizarea deputatului ales prin sistemul de vot uninominal – este, totusi, o metoda de a tine sub control apetitul celor dornici de a se imbogati peste noapte si de a opri ilegalitatile. Cu alte cuvinte, acum romanii trebuie sa aleaga intre un singur om, care nu se stie ce putere va mai avea si ce va putea face dupa alegeri, pentru ca totul e imprevizibil, si… un proiect de reformare a sistemului.

    Complicata situatie… Cred ca profitorii de pe urma sistemului „ilescian” ar fi in stare de orice, ca sa nu admita revenirea lui Basescu la Cotroceni. Plus, cei dezamagiti de actuala guvernare, care, in mod natural, exista – binecunoscuta erodare politica.

  47. Jay spune:
    25 November 2009, la 11:11

    d-na Pavlicenco, nu intotdeauna citesc ce scriu ceilalti de pe blog.

    visatorul, observ ca avem aceleasi opinii, insa chiar daca interlocutorul cu care discutam are tendinta de a ne jigni, asta nu inseamna ca si noi trebuie sa procedam la fel. Nu te lua dupa numele de rezonanta rusa, asta nu inseamna nimic (am prieteni in Moldova, cu nume rusesc, dar mari patrioti romani). Moldova a trecut printr-o perioada in care daca aveai nume romanesc, erai marginalizat si oprimat la maxim. Nu sintem cum nimic mai buni daca numim pe cineva “rus” (fie pentru nume, sau opinii) decat aceia care pe noi ne numesc “tigani” cand nu sint de acord cu ceea ce spunem.

    te-a facut albie de porci daca vrei iti dau nr tell si ne vedem jay

  48. si da! hay a spus!!nu sare sa ajute pe nimeni!
    corect jay!

  49. iti stau la dispozitie jay , UPS ne vedem cind doriti doar inca sintem in Romania Libera so VP ii place sa fie psd la putere

  50. visatorul: contacteaza-ma pe adresa de mail dvony_99@yahoo.com

    Astept mesajul tau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *