Votez Crin Antonescu

votezmed_1_1Urmaresc atent toata aceasta campanie electorala «ametitoare», ca sa nu zic «aiuristica», din Romania. Am mai vazut procese electorale, am fost si observator la unele in Romania, dar chiar ca acum nu s-a mai pomenit. Alegeri nu in popor, nu in Parlament, ci la Televiziuni. Vorbarie si vorbarie, emisiuni, dezbateri ore in sir intre oricine, numai nu intre prezidentiabili, alte diferite tertipuri la nivelul rasturnarilor de Guverne, amenintarilor cu dizolvari de Parlamente, greve, santaj, amestec intre politicieni, ziaristi, «teroristi» si functionari dubiosi. Poate o fi noi ortodoxali, dar parca erau mai ordonate campaniile electorale din alti ani – si la noi, si la ei – acum, insa, parca a venit sfirsitul lumii la romani. Mai ales pe fundalul cind noi aici vrem sa scapam de comunisti.

Nu ma impresiona negativ faptul, daca nu era si perioada mai sui generis. Da, e gripa si criza ori e criza si gripa. Romania, insa, a intrat, totusi, in NATO si UE, fapt dupa care trebuia sa se mai linisteasca, sa se ocupe de cresterea economica, asigurarea independentei justitiei si de sprijinirea romanilor basarabeni pe drumul lor de revenire acasa, in Romania si in Europa. Sau in Europa si in Romania. Ca, in final, – e tot acolo.

Mi-am explicat, cu diferite ocazii pe blog, atitudinea fata de candidati. Eu m-am saturat de Presedinte 130care nu e al tuturor, ci numai al segmentului de «mai rusi», nu si al celui de «mai romani». Care e doar al «unor romani» din R.Moldova. M-am saturat de Presedinti care isi iubesc numai partidul din care provin, ceilalti fiind «dusmanii poporului». Sau, poate, dusmanii «intereselor alesului poporului»? M-am saturat de lupta Presedintilor contra parlamentarismului, contra partidelor, de Presedinti carora nu le ajung atributii si le pare ca sint prea multi deputati, care dau foc la Parlamente – la propriu si la figurat -, care vorbesc «jlobeste», care «hahaiesc», de Presedinti care injura urit si au un comportament ca cei din cartiere raufamate.

Cunosc argumentul – «pai, nu sint altii mai buni!» Iata asa am ales mereu intre doua rele, la fel ne-au stat 14 ani in cap un Lucinschi si un Voronin, din totalul de 18 ani de «Independenta» (ghilimelele sint oportune). Ca sa vedem ca fiecare vrea sa mai stea un mandat ca sef de stat, ca 5 sau 8 ani nu ne-au chinuit destul cu scandaluri, tensiuni, ura si invrajbire. Asa ne-au stat in cap Presedinti-KOMUNISTI-«mari vizionari», care vin si ne invata cum sa il votam pe KOMUNISTUL Voronin ca Presedinte. Cum sa votezi pentru un Basescu – cel care l-a ascultat pe un Rosca si pe amiciii zapaciti si platiti din Occident, care au ajuns pina si la Presedintele Romaniei ca sa il implice sa impuna votarea satrapului bolsevic antiroman– pentru ca inca patru ani sa ne fie stersi din viata de aici? Cum sa-i votezi pe cei care au tot vorbit de cetatenia romana, dar s-a ajuns ca tot un basarabean sa amendeze legea prin formule mai clare si mai eficiente, cind toti to(ro)macii veneau pe aici sa ne amageasca si sa ne prosteasca, precum ca vor face „tocmai si exact ei” ceva cu chinuita aia de lege?

Am cetatenie romana din 1992. Ultimele campanii electorale m-au dezamagit si scirbit de-a binelea. Mai ales cele cu participarea candidatilor de aici pentru Legislativul de la Bucuresti, unde m-am convins ca nici peste Prut nu am un Presedinte, cum nu-l am aici – nici nu stiu daca l-am avut vreodata… Si nici nu stiu daca mai imi trebuie…

Eu il votez pe Crin Antonescu. Nu sint deloc incintata de PNL. Desigur, nu este nimeni ideal, pe nici un mal al Prutului, dar mai curind as vrea un intelectual, asa cum este el, cu neajunsurile lui, ca Presedinte, decit un „marinar”, fara «flota»… Adica fara poporul pe care „marinarul” l-a inselat de tot.

Vitalia PAVLICENCO

Loading Facebook Comments ...

147 Comments

Add a Comment
 1. pt dna Pavlicenco
  Asta cred si eu despre Filat. Presupun ca lui Ghimpu cadoul i-a placut, dar lui Lupu categoric nu. Si oare Filat nu intelege acest lucru? Ah… ambitiile…

 2. Kla: „Jay… prietene. e o certitudine faptul k pd-ul, psd-ul si pnl-ul au departamente kre se ocupa pe net de tot felul de manipulari… dak tu crezi k astea sunt aberatii esti naiv..”

  Nu, d-l Kla..or fi existand asemenea oameni, dar nimic nu te indreptateste sa spui ca eu, sau oricine aici care scrie contrar opiniei tale, am fi platiti. Tot asa as putea si eu sa spun ca TU ESTI PLATIT. Vino cu vreo dovada ca eu sau altii de pe acest site primim bani, si atunci mai discutam. Pana atunci insa sint acuzatii fara fond. Deci, naiv nu am cum sa fiu, pentru ca eu nu vorbesc fara PROBE.

 3. Vulturul Brancovenesc

  Iar va inselati ,cu hotii cu tradatorii si cu comunistii nu se trateaza nu se mediaza.
  Cand ai o tumora o extirpezi nu tratezi si nu o pansezi pentru ca rezultatul sigur este moartea.
  Regret ca preluati teme care au intoxicat si o parte din cetatenii Romaniei cu dezbinarea bataia de joc etc de care chipurile s-ar face vinovat T. Basescu dar va spun ca un cetatean al Romaniei care a participat la majoritatea evenimentelor politice din ultimii 20 ani(Rev. Romana , Piata Universitatii etc si asta nu din fotoliu) sunteti atat de departe de adevar incat daca ar trebui sa ajungeti la el s-ar putea sa nu mai aveti timp (fizic vorbind )
  Si apropo de mistica va suna cunoscut :
  Să nu credeţi că am venit s-aduc pacea pe pământ; n-am venit să aduc pacea, ci sabia.
  Căci am venit să despart pe fiu de tatăl său, pe fiică de mama sa, şi pe noră de soacra sa. Şi omul va avea de vrăjmaşi chiar pe cei din casa lui.
  PS Banuiti de ce ? pentru simplul motiv ca linistea este necesara unui sistem ticalos pentru ca il conserva. Cum a-ti lupta D-vs cu ticalosii negociind mediind sau unindu-va cu ei intr-o hora pentru binele national!!.

 4. Cu Basescu pana la moarte !
  E buna floarea da mai are pana va inflori !
  Nu mai stiu care spunea acolo ca Basescu e DICTATOR )))) http://www.dexonline.ro baietzel !!!!!

 5. Aveti dreptate cand spuneti ca Basescu ne-a invrajbit. Tin minte campania de anul trecut. Candidatii PNL si PSD, care au fost nominalizati mai devreme erau pasnici si luptau oarecum in limitele decentei. Cand a aparut Tomak, au inceput sa curga zoi, i-a facut pe ceilalti kgb-isti si comunisti prin ziarele lui Rosca, Roncea si Contiu si s-a pornit marele macel. Pentru asta nu prea am ochi sa-i vad pe astia din echipa lui Basescu. Sunt niste brute primitive. Am inceput sa nu-l mai suport nici pe Chirtoaca pentru iesirile lui pro-Basescu care sunt atat de evident motivate de cu totul alte ratiuni decat interesul national. Rolul lui Basescu a fost unul extrem de negativ. Din aceasta cauza, eu voi vota in mod cert cu oricine trece in turul doi impotriva lui Basescu. Daca e Antonescu, e foarte bine. Pare a fi foarte inteligent. Daca e Geoana, e bine si asa, il consulta Pantaru in problema basarabeana si se vede ca de la o vreme a luat-o pe calea cea buna.

 6. O remarca. Niciunul din deputatii din parlamentul actual nu a renuntat la cetatenia romana. A fost o intelegere cu ambasada conform careia ambasada le-a eliberat certificate cum ca a fost initiata procedura de renuntare, certificate care sa-i treaca de procedura de validare in fata Curtii Constitutionale. In realitate procedura de renuntare n-a fost initiata.

  Legea adoptata de comunisti prin care s-a instituit interdictia cu privire la deputati nu se schimba in mod deliberat. S-a schimbat doar legea referitoare la ministri pentru a-i permite lui Tanase si inca nu stiu cui sa devina ministri. Daca s-ar schimba legea acum, Curtea Europeana ar inceta procesul Tanase. Interesul insa este sa apara o hotarare a Curtii pe fond in acest caz pentru ca niciodata, niciun guvern care va mai veni la putere sa nu mai poata reveni asupra problemei.

 7. Pt Romeo

  Sint absolut de acord cu ceea ce spuneti de campania lui Tomak (ar fi bine sa se stie si cine sint rudele lui…), de zoile aduse de el si toti cei numiti aici – Rosca, Roncea si Contiu -, printre care nu am inteles ce au cautat Ghimpu si Chirtoaca, plus Durnea si altii de pe la Bucuresti, cu care am si avut probleme in fata Ambasadei si a consulatelor. Faceau campanie camuflata vorbind la telefon si pe mine m-au „turnat” de doua ori la cei din Ambasada pentru simplul motiv ca oamenii pe care i-am adus cu transport la votare, discutau cu mine si eu le dadeam cartea mea de vizita care, normal, are sigla PNL si atunci, si acum, pt ca sint presedintele PNL.

  Exact eu pentru aceasta nu mai am ochi si inima pentru echipa lui Basescu.

  Banuiam ca e asa cu cetatenia romana, insa mediatic si ca imagine, e o lezare. Trebuia luptat contra lezarii acestui drept. Nici acum majoritatea liberal-democrata nu au anulat aceasta restrictie din lege. De ce oare? Poate e ceea ce spuneti. Nu stiu, vom vedea.
  In rest, totul ce ati spus de basescu, Chirtoaca, Tomak, sint total de acord.

 8. Pt Vulturul Brancovenesc

  Sa nu va suparati, poate nu sint eu priceputa, dar nu cred ca sint la fel de nepriceputi toti cei care nu-l mai vor pe Basescu. Nu aveti argumente.

  Ati facut niste divagatii neintelese, pentru ca nu aveti argumente. Cititi pe blog ce scrie lumea, nu trebuie sa luptati doar cu ideile mele.

  Exista prezumtia de nevinovatie si, daca le spuneti altora hoti si tradatori, comunisti, la fel trebuie sa il includeti aici si pe Basescu, mai ales ca taaare bine a mai colaborat cu Voronin.

  Basescu nu stiu ce extirpeaza, dar vad ca scoate toata Romania din radacini. Pai daca nu-ti plac niste ramuri sau frunze, trebuie oare sa arunci copacul in aer? Sint instituii de stat sa eradicheze flagelele si protagonistii lor.

  Nu am preluat nimic. Eu am capul meu si pe mine nu ma intoxici asa de usor.

  Ba nu sunt deloc departe de adevar. Eu vin cu argumente. Dumneata vii cu demagogia aidoma celei a lui Basescu. De ce? Iarasi – pentru ca nu ai de unde lua argumente.

  De pace, sabie, mistica – nici nu vreau sa citesc sau sa scriu. Exista legea, bunul simt si aici trebuie sa actioneze oamenii politici.

  Nu sint nici eu pentru linistea-mocirla, linistea-stioalna, linistea-stagnare, dar nici nu ne trebuie mereu numai invrajbire, lupta imaginara cu un sistem creat tot de cel care lupta si lupta, pentru ca nu poate construi nimic.

 9. Nu m-am asteptat sa primesc raspuns si lamuriri. Pentru aceasta sarut mina doamna. Dar , in acest moment privesc „marea confruntare”. Si, inafara de orgoliu, rea educatie, nesimtire, rea educare s.a. votantul D-STRA nu prezinta nimic. Nu sint politician si nici membru de pertid, sint un simplu functionar si imi pare rau ca numai conjuctura de partid si poate si alte obligatiuni (nu vreau sa zic financiare) va impune sa sustineti acest candidat la pr. Romaniei. Va doresc succes in lupta cu comunistii, dar singura nu o sa reusiti. Si sinteti singura, imi pare rau sa VA zic, dar asa este.

 10. A luat sfirsit „marea confruntare”. Si cine e votantul D-STRA? O mare nulitate. Nu doresc sa VA ofensez. Nu comparati 2 oameni diferiti. Romanii vor aleje. Va rog si va dau un sfat (cu toate ca nu am nici un drept), nu comparati Voronin-Basescu. Aici este punctul vulnerabil al D-STRA. Nu comparati, ca aici nu aveti argumente. A fost ce a fost, cineva a votat, cineva a dat sfaturi, cineva a insistat pentru Voronin pe atunci dar…Basescu sungur a recunoscut ca a rugat sa voteze atunci Voronin dar nu D-lui a hotatit ca Voronin sa devina presedinte. Si fara Basescu Iuda (Rosca) avea sa devina ce a devenit, si Voronin sa ramina unde a fost. Stimata D-NA, mult as vrea sa discutam pe aceasta tema luni, dupa alejerile din Romania.

 11. Doamna politician!
  Admit ca aveti dreptate in unele cazuri, insa nu uitati ca nici pe departe nu ati sclipit de inteligenta fiind in parlamentul de la Chisinau.
  Jos comunistii!!!

 12. Pt unu

  Ba am sclipit prin inteligenta, principialitate, activism, curaj, harnicie, initiativa. Mai mult decit un Filat, care l-a votat pe Voronin, ori Lupu, care l-a servit ani si ani. Iubiti-i pe astia, fiecare are dreptul la dezamagire. Numai putin. Ii las acum pe votantii lui Voronin sa aplice sloganul cu care s-au trezit brusc – Moldova fara Voronin, moldova fara comunisti! Bine ca s-au trezit si vor sa-si ispaseasca vina.

 13. Pt Tolea

  Foarte putin lideri d eopinie cred ca si dumneata, ca Antonescu „nu ar prezenta nimic”.

  Nu imi impune nimeni nimic. PNL din Moldova nu are relatii cu PNL-Romania. Pacat ca nu citit si alte postari pe blog. AMN are acord cu PNL-Romania, dar nu a lucrat niciodata pentru PNL-Romania. Noi am lucrat, ne-am dezamagit, nu am relatii cu Antonescu, eu cunosc multi nationa-liberali, dar nu ma tin de gitul lor si nu le cer nimic. Nu am nici o conjuctura de partid. Mai mult – nu am facut delcratie din partea PNL-Moldova pentru Crin Antonescu, pentru ca in conducerea partidului nostru nu este unitate la acest capitol. De aceea, ceea ce ati scris aici, nu are nici un suport.

  Nu stiu de unde ati luat ca eu singura lupt contra comunistilor. Acum lupta Serebrianu, Ghimpu, Filat, altii, de ce imi spuneti mie? Eu am facut de ajuns in Parlamentul trecut. sa mai lupte si cei care l-au votat, cum ar fi Serebrian si Filat.

  Ba am sa-l compar mereu pe Basescu cu Voronin, pina nu voi vedea un alt Basescu. Si eu nu prea cred ca voi vedea un alt Basescu in curind.

  Ba eu am argumente pentru al compara pe Basescu cu Voronin, dar iatra dumneata nu ai contra argumente, pentru ca „a fost ce a fost” nu e argument. Si Stalin a facut multe rele, il trecem cumva la „a fost ce a fost”?

  Chiar daca Basescu a recunoscut ca a gresit in cazul Voronin, el nu poate sterge efectele produse prin „sfatul” sau procomunist genial. Nu degeaba a spus in 2004 ca Romania alege intre doi comunisti. El este si astazi comunist, in suflet si in apucaturi.

  Chiar daca fara Basescu si Iuda (Rosca) Voronin devenea Presedinte, nimeni nu-l absolva de vina grava. Eu asta am spus-o, ca om al principiilor, de doua ori de la tribuna Parlamentului. Daca mergeti pe ideea iertarii a tot atit de usor, iertati-ma pledat pentru haos, inseamna ca e totul permis. Asa nu se poate.

  Eu voi discuta mereu, oricind, cit voi avea forta sa tin blogul. M-am intilnit si cu doi bloggeri, la solicitare reciproca. Nu fug de nici o tema, pentru ca nu am de ce sa ma tem si ce sa ascund. Asta e adevarul. Si tocmai pentru asta sint incomoda pentru „barbatii politici”, care au nevoie de roboti si soldati, nu de oameni principiali, curajosi si cu idei.

 14. Doamna Pavlicenco, daca anume PSD cu Pantiru au facut legea pe care Basescu o tot promite de 5 ani, atunci de ce nu acceptati sa votati pentru Geoana in cazul in care intra el in turul doi cu Basescu. Mai mult chiar, de ce nu-l votati chiar din primul tur daca tot nu aveti nimic cu PNL Romania si daca la moment (cel putin atata timp cat e Pantiru acolo) PSD-ul este practic cel mai activ avocat (ma refer la fapte nu la declaratii) al intereselor basarabenesti?

  Am urmarit azi seara dezbaterea dintre cei 3. Sigur parerile sunt impartite in functie de predilectii politice dar, incercand sa fiu pe cat de obiectiv posibil, chiar nu inteleg de ce Geoana e poreclit „prostanacu”. Nu mi s-a parut deloc prost, ba din contra mi s-a parut ager si bine instruit. Pare a avea un discurs foarte bine pus la punct si in plus pare a fi prezentabil. Ce mi-a mai placut, a fost ca n-a fost tare agresiv, comparat cu ceilalti doi. Parca a fost mai retinut fapt care vorbeste de mai multa cumpatare. A facut si gesturile populiste cu florile si rugaciunea, dar macar n-a plans si n-a recitat poiezii despre mama moarta (care de fapt e vie si sanatoasa).

  In concluzie, va indemn sa va revizuiti parerea. Daca nu din primul tur, macar din cel de-al doilea. Si poate da Domnul si scapam de Basescu cu tot cu echipa lui de toromaci, ronci si chirtoci.

 15. Pt Boris

  Am vorbit despre Legea cetateniei amendata de Pantiru si PSD numai ca sa arat ca nu Basescu a facut si ca nu au dreptate cei care – nestiind asta – spun aiureli si minciuni. Doar in acest context. Si apreciez ce a facut Pantiru. Asta, insa, nu inseamna ca numai pentru asta voi vota un prezidentiabil.

  Eu sint national-liberala si este absolut decizia mea individuala. Mai mult – fara ca sa stiu – am primit din partea lui Iliescu si Nastase un Ordin din partea Romaniei, dar nu votez numai pentru asta PSD, pentru ca mi-au dat oameni in numele Romaniei, nu in numele PSD.

  Geoana a fost bun la „marea confruntare”. Dar opinia nu mi-o revizuiesc. Sper sa scapam de demagogul, manipulatorul, dezbinatorul si combinatorul Basescu si de cei despre care spuneti.

 16. In cazul asta sper ca macar in turul 2 sa-l votati pe Geoana.

 17. in ce priveste cet. rom., am asteptat de la 16.09.02 pana la 09.04.09 (juramant), desi conform legii, art 5, eram cet. rom. de la nastere, din parinte cet. rom., dat fiind ca mama nu a pierdut, potrivit legii, niciodata cet. rom. acum priviti cate cereri de constatare cet. rom. la jud. s.1, depuse de moldoveni si cum se resping toate…ca inadmisibile, desi sunt justificate. 11000 cet. in acest an sau cele 30000/an promise de Boc nu rezolva problema. am spus-o si eu de jocul privind modificarea legii cet. si promisiunile facute. nu cred ca va face ceva in acest sens si antonescu (ca a guvernat prin tariceanu). e nevoie de unul cu o vointa politica de neclintit, sa schimbe sistemul justitiei, internelor (in arh. rom. sunt dovezile cet. rom. a parintilor, bunicilor, pe care nu le putem primi din arh. md.) si nu vad niciunul. dar merg sa votez cu… cel cu vointa politica mai mare – basescu

 18. Pt nic

  Da, „mare vointa” de a face numai scandal si a spune vorbe goale la Basescu. Voteaza, ca i dreptul la cite dezamagiri vrei.

 19. Noapte buna, distinsa doamna.

 20. doamna Pavlicenco, va respect optiunea de vot pentru Crin Antonescu, pe care o argumentati convingator, dar cred ca puneti prea multa pasiune in „demolarea” lui Basescu. sunteti un politician cu destule calitati, nu intentionati sa va retrageti din politica activa, iar schimbarile politice viitoare din Basarabia si Romania s-ar putea sa va aduca in situatia sa discutati si cu Traian Basescu (cel atat de nociv in descrierea dvs.), sa rezolvati probleme „romano-romane”… lasati o portita de dialog si cu acest om, care nu va disparea dupa alegeri, care va mai juca un rol important in politica romaneasca. si care s-ar putea sa colaboreze foarte bine, armonios, cu cel pe care il sustineti acum, dl Crin Antonescu. mutarile pe scena politica romaneasca sunt imprevizibile, cunoasteti si dvs. acest adevar. incerc sa va sugerez sa aveti mai multa moderatie, pentru ca pe mine, ca alegator cu optiuni liberale, ma intereseaza ca politicienii basarabeni sa fie un bune relatii cu Romania, nu doar cu unii polticieni din Romania. acest comportament ne este sugerat chiar de statutul actual si cel de maine al Basarabiei.

 21. Pt vasgar

  Am spus – se va schimba, voi spune altceva despre el. Pe mine nu ma va opri nimic sa discut, nici criticile aduse aici. Daca pe el il va opri, abia de imi va confirma ca am dreptate si atunci cind spun ca e si ranchiunos…

 22. Absolut nu inteleg de ce asa de tare nu-l simpatizati pe Basescu. Da, pentru Romania D-lui e depasit, pentru un presedinte de tara tot e depasit, e obosit, istovit, stors. Dar pentru ziua de astazi, din candidatii pretendenti Romania , romanii, trebue sa aleaga din tot raul cel mai mic rau -Basescu. D-lui e previzibil cel putin si are o directie. Poate nu are echipa, are greseli, dar e mai bun in comparatie cu ceilalti. Atit. E mai bun in comparatie cu Ceilalti candidati. Si , stimata D-NA, comunistii ataca furibunt Alianta, se agata de tot si de toate, simt ca le vine sfirsitul. Dar D-ta ce faceti? Nici o diferenta dintre atacurile D-stra si a comunistilor. Sunteti impreuna cu comunistii. Vorba zice „APARA-MA DOAMNE DE PRIETENI CA DE DUSMANI MA APAR SINGUR”. Alianta trebue sa se apere si de D-stra. Cine dar sinteti daca nu prieten? Mesia?

 23. Aseară la N 24 în dezbterile politice dintre: Băsescu; Antonescu şi Geoană, Antonescu s-a prezentat net superior contracandidaţilor săi, fiind mai corect, concret şi argumentat, astfel scoţându-l mai cu seamă pe Geoană din ale sale. Mi-a plăcut comortamentul său mai diplomatic şi mai adecvat unui poltician, dar nu este atât de uşor de detronat pe cei cu rădăcini prea adânci. De altfel Dnă Pavlicenco aveţi perfectă dreptate atunci când faceţi o paralelă cu situaţia din RM. Exact. În atualul Gvern, dar şi Parlament am mai spus-o nu odată că sunt foarte mulţi foşti, în pfida faptului că toţi uptă cu foştii, adică se duce o luptă între dânşii. dar vina este a noastră, a tuturor celor care vor o schimbare reală. deaceea aş prefera alegeri anticipate, poate în rezultatul mdificării CE şi permiterii blocurilor să apară un bloc real din MARII patrioţi, care cu adevărat luptă de o viaţă pentru ideal şi pentru buzunarul lor, sau şi mai şi pentru a-şi clasa dosarele deschise nu întâmplător.
  Ata e! Sincer să fiu, aş vrea să câştige Antonescu, dar nu cred, e prea fragil pentru a înfrânge vechile structuri. În pofida faptului că se scuipă Geoană cu Băsescu, sunt sigur că după cortină se şi pupă, oricum îi leagă trecutul.
  Doamne ajută!

 24. Sunt un roman care locuieste in Bucuresti, sustinator PNL, care urmareste, periodic, presa din R. Moldova si unele bloguri. Al dumneavoastra este printre ele. Ma intereseaza R. Moldova si viata politica de la voi datorita faptului ca eu sunt moldovean. De dincoace de Prut, din Roman/Neamt.

  Ma bucura faptul ca sunteti de partea PNL si a lui Crin Antonescu. Ma bucura, de asemenea, faptul ca aveti cunostinte solide despre realitatea politica romaneasca. Ma bucura si faptul ca sunt discutii aprinse pe blog intre diferitii sustinatori ai partidelor politice din Romania.

  Eu simt ca aici, in Romania, suntem intr-o democratie agitata, o democratie insuficient maturizata. Lipsa maturitatii este data de lipsa valorilor pe care o societate democratica le presupune, in special al libertatilor cetatenesti. In Romania se accepta si se doreste, inca, tutela statului in viata privata. De aceea s-a ajuns la o lunga „domnie” a lui Iliescu si acum a lui Basescu. Iar referitor la Basescu, multi dintre noi il compara cu Voronin ! Poate pe drept, poate pe nedrept. Comparand insa comportamentul celor doi si rezultatele guvernarii lor putem trage concluzia ca daca nu sunt „frati buni” sunt macar „frati de sange”. Amandoi au practicat suprematia statului in viata publica. In Romania, Traian Basescu a incercat si reusit, in parte, sa „corupa” institutii publice sa paraseasca rolul lor constitutional de „servitori” ai interesului national pentru a satisface interesul personal al celui care ocupa, temporar, una din functiile de varf ale administratiei, Presedintia Romaniei. In aceste zile se face bilantul. Speranta noastra este ca in urma acestor alegeri sa evitam transformarea Romaniei intr-o „republica voroniana”. Acesta este marele pericol ce ne paste. De aceea noi suntem hotarati, sustinatorii PNL, sa promovam pe Crin Antonescu si, daca nu intra in turul II, sa votam anti-Basescu. Crin Antonescu are aceeasi optiune, stiind ca noi, sustinatorii, vom sanctiona sever PNL daca va da lui Traian Basescu un nou mandat.

  Referitor la vointa politica a lui Traian Basescu de „a da cetatenie romana” tuturor cetatenilor R. Moldova, regret sa dezamagesc pe cei care cred asa ceva. Basescu este reprezentantul populismului in Romania. Are nevoie de sustinere din partea celor care au cetatenia romana si traiesc in R. Moldova. Declaratiile lui sunt pur politice. Iar partidul lui este cel mai obiedient fata de vointa conservatorilor europeni, parlamentarii europeni ai PD-L votand, de mai multe ori, in favoarea unor rezolutii ale PPE antiromanesti. Noroc ca in PE nu s-au votat, liberalii si social-democratii nefiind de acord cu masurile propuse de crestin-democrati/popularii europeni, de stopare a extinderii UE si de sanctionare a Romaniei care are interese istorice in relatiile cu R. Moldova. Pe Traian Basescu nu il doare gura sa planga „de mila” moldovenilor de peste Prut, are nevoie de voturi, insa in Parlamentul Romaniei oamenii lui au alte optiuni, sunt cele ale popularilor europeni.

  Regret faptul ca mai sunt oameni care si-au tranformat dorintele in realitati virtuale.

  Imi exprim, in incheiere, bucuria de a vedea ca dumneavoastra sunteti de partea noastra, a votantilor PNL.

 25. Pt Tolea

  Ca dumneata sa nu mai spui ca „absolut nu inteleg de ce asa de tare nu-l simpatizati pe Basescu”, repostez motivele mele, postate si la comentariile pentru alte articole:

  “Nu m-am sesizat ce avea sa se intimple cu cedarea facuta de Stolojan in favoarea lui Basescu, atunci cind a candidat la Presedintie. Fara PNL, pe care apoi a incercat sa il distruga, Basescu nu ajungea Presedinte. Am crezut in Alianta D.A. M-a suparat si am spus de citeva ori public, inclusiv de la microfonul Parlamentului RM, ca Basescu a gresit cind a indemnat votarea lui Voronin. Basescu a recunoscut ca a gresit, cu jumatate de voce, abia recent, la TVR1.

  Pe data de 19 mai 2007, fiind la nunta fetei mele din Macedonia, la mire la bastina, in exact ziua ceremoniei, am facut 200 de kilometri de la Prilep la Skopje in Macedonia, dupa o noapte nedormita, pentru a vota, impreuna cu prietenii mei, cu cetatenie romana, pentru raminerea lui Basescu Presedinte. Pentru prima oara, atunci, am spus public, in presa de la Chisinau, inainte de a pleca in Macedonia, ca, desi sint presedintele PNL, pledez pt raminerea in politica romaneasca si a lui Tariceanu, si a lui Basescu. Pina atunci, doar am votat, nu am facut niciodata declaratii politice in favoarea vreunui partid din Romania.

  M-a dezamagit Basescu atunci cind a inceput distrugerea Aliantei D.A., cind am vazut ca spune multe, dar nu a facut nimic mai concret.

  M-a dezamagati si mai tare cind, ca si Voronin, care a declarat ca nu este Presedintele romanilor, s-a aratat si Basescu doar Presedinte al romanilor simpatizanti ai lui Tomac, Roncea, Rosca, PPCD, PL si Moldova Suverana, care l-au promovat pe Tomac. El nu a trebuit sa se implice, nici sa mearga la brateta cu Tomac, ci sa ramina Presedinte al tuturor romanilor.

  M-a dezamagit total cind nu a acceptat ca exista si alte partide decit PD-L, ca nu accepta ca partidele au o majoritate si pentru ca vrea sa cistige cu orice pret – dar cu absolut orice pret, adica abuziv, ilegal – inca un mandat. Eu il voi vota in primul tur pe Crin Antonescu. Nu-l voi vota in al doilea tur pe Basescu. Desi sint pt reducerea numarului de parlamentari, maniera in care incearca Basescu sa foloseascva si asta in favoarea lui, abuziv, ma face inca sa ma gindesc daca voi participa la referendum. Eu m-am saturat de comportamentul comunistilor, nu vreau sa vad atita lupta, inraire si inversunare intre romani. Noi, basarabenii, avem nevoie de solidaritatea romanilor de peste Prut, nu de aceasta atitudine total distructiva si necooperanta a lui Basescu. Daca cineva e vinovat – sa fie pedepsit. Daca nu e pedepsit grupul Grivco si cei invocati, pentru nu stiu care vine, atunci sa nu spunem mereu prostii populiste – omul se judeca dupa declaratii publice si actiuni, nu dupa impresii si judecati de valoare.

  Concluzia – sint deja impotriva lui Basescu, pentru ca nu vrea sa coopereze cu partidele, pentru ca vede numai PD-L-ul si pentru ca ii crede pe toti prosti, pentru ca vrea constant sa compromita parlamentarismul, si nu pentru ca sint presedintele PNL. Pentru mine toti romanii din Romania sint romani, dar ii judec dupa atitudinea fata de Constitutie, lege si fata de romanii din Basarabia.”

  Practica din Romania si din Republica Moldova arata ca, votind „raul cel mai mic”, votam, de fapt, raul cel mai mare.

  Niciodata nu stii care e raul cel mai mic pina nu-l incerci. Noi l-am avut pe Snegur, Lucinschi, Voronin, acum a ramas sa il mai avem pe Igor Smirnov…

  Nu accept argumentele pe care le spui despre Basescu, mai ales privind „previzibilitatea”-i. Am spus atita, ca nu mai vreau sa adaug.

  Da, comunistii ataca furibunD Alianta, iar eu arat unde reprezentanti ai AIE fac greseli. Am considerat si mai consider ca degradarea si degenerarea incepe acolo unde este indiferenta si adulatie. E mai bine sa vedem neajunsurile si sa le semnalam sa fie mai bine, decit sa laudam contant spunind ca „sint ai nostri”, sa ii rabdam. Faceti asa daca va place. Mie nu-mi place. Si daca eu as fi o persoana oportunista, conjuncturista, profitoare, treucara si altele din aceasta serie sinonimica, i-as lauda ca sa cistig ceva. NU-MI TREBUIE NIMIC. Am capacitate, am putere, am experienta, cunosc limbi straine. DAR NU VREAU NIMIC. Sint blogger somer, dar am demnitate, am curaj si mai putin ma deranjeaza ca „bravii nostri politicieni democrati” sint slabi si nu pot coopera decit cu femei obediente, bune de pus in buzunar si nici sa indrazneasca a cricni, „pen’ca nu place lu’ sefu”. Din pacate, si democratii nostri au nevoie de soldatei, nu de oameni curajosi si cu initiativa.

  Eu nu am putut schimba multe, dar am oferit o lectie de curaj politic, punind niste probleme serioase – sanatatea mintala a lui Voronin, legalitatea averii sale, cheltuirea banului public, iesirea din CSI, condamnarea crimelor comunismului, modificarea art.11, neutralitatea, si 13, limba romana, am inaintat doua proiecte de anulare a unor acorduri distrugatoare pentru Moldova privind Transnistria, semnate cu Moscova si Tiraspol, am pus problema ilegalitatii PCRM pe arena politica a R.Moldova. Credeti ca asta i-a deranjat numai pe comunisti? Va inselati. Invidia la barbati fata de femei e mai mare decit la femei fata de barbati…

  Pacat ca sinteti atit de orb incit sa nu vedeti o diferenta dintre atacurile mele si ALE comunistilor. Poate spuneti la fel si despre Constantin Tanase sau Constantin Cheianu sau pe ei ii menajati, unii fiind, intimplator, rude cu AIE-isti?

  Daca Alianta nu are nimic altceva, decit sa se ocupe cu „apararea de mine” – asta e. Dar nu cred ca am eu un asemenea impact. Stiati de ce cei din AIE nu au vrut sa coopereze cu mine, cu PNL? Pentru ca ei gindesc asa – „Pavlicenco, dupa ce se va rafui cu acesti comunisti, se va apuca de capul nostru”. Iar eu va solicit citeva exemple care sa demonstreze ca „nu este nici o diferenta intre atacurile mele si ALE comunistilor”. Ok? Astept. Daca nu veti raspunde si veti disparea, voi considera ca un gest de lasitate. Ati iesit din tufari, ati latrat si ati fugit inapoi in tufari, ca si un Grivei mic si sarmanel.

 26. Pt Cepeca

  Este interesant punctul de vedere ca Basescu si Voronin „au practicat suprematia statului in viata publica”, ca si temerea sa nu se ajunga la transformarea Romaniei intr-o “republica voroniana”.

  E bine ce ati spus ca pe „Traian Basescu nu il doare gura sa planga “de mila” moldovenilor de peste Prut, are nevoie de voturi, insa in Parlamentul Romaniei oamenii lui au alte optiuni, sunt cele ale popularilor europeni.” Ca la noi sint aici multi care cred altfel, adica incorect.

  Trebuie sa va spun, insa, ca nici Tariceanu, cit a fost prim-ministru, nici PNL, nu au facut ceva radical privind Legea cetateniei pentru basarabeni, dar puteau da o ordonanta, ca sa vedem pe fata cine i s-ar fi opus. Le-am spus asta national-liberalilor – Noricai Nicolai, Teodor Melescanu, Cristi Busoi, Petre Roman. Cred, insa, ca, in ultimul ceas, PNL isi va reconsidera viziunile privind R.Moldova.

 27. bravo! si eu il votez pe antonescu.

 28. Am privit si eu marea confruntare. Am avut un deja vu cand il ascultam pe Basescu. Aceeasi metoda ca si Voronin: PIB-ul a crescut cu atatea procente, porumbul s-a facut de 2 ori mai lung, pensiile cu atatea procente, salariile… si tot felul de statistici. Replicile lui Geoana la statisticile lui Base erau distrugatoare: la fiecare capitol Romania e ultima sau penultima in UE.

  Inca o asemanare izbitoare dintre Basescu si Voronin este ideea fixa a primului ca partidul cu cei mai multi deputati in Parlament (PDL) trebuie sa formeze guvernul. Oare nu va aminteste de pozitia PCRM-ului ca ei trebuie sa faca alianta de guvernare (de centru-stanga) pentru ca au cele mai multe mandate in Parlament?

 29. Pt (*****)

  Ba exact imi aminteste si chiar am scris despre asta. Numai ca Voronin s-a retras, dar putea ramine si numi un Guvern Greceanii-3. Dar Basescu nu accepta majoritatea din Parlament. E mai rau, totusi.

 30. Vitalia, trebuie sa spun, imi placi modul tau de a privi lucrurile vis-a-vis de politica romaneasca, e drept, nu stiu cat de abila ai fost in politica din RM, inteleg ca a fost un timp cand ai trecut pe acolo ca deputat, in sfarsit, ca ziarista/analist te descurci destul de bine, spun asta pt. ca ti-am urmarit postarile mult timp si mi-au placut, echidistante si juste, un sincer bravo! Ca si orientare politica eu sunt taranist convins, mare admirator a marelui politician Corneliu Coposu, spun asta pt. ca in RM e mai putin cunoscut acest partid, PNT-cd, candva un mare partid, rivalul PNL-ului in perioada interbelica, azi se zbate undeva intre 1 si 2%, taranistii vor vota in bloc PNL in ciuda orientarii total gresite a lui Milut, deja e o alta discutie, evident, stii despre ce vorbesc, nu mi-am propus sa aduc in discutie acest lucru, altceva vroiam sa scot in evidenta, mai exact faptul ca intr-adevar dintre toti candidatii la functia suprema in stat de departe Crin Antonescu e cel mai bun. Iata si argumentele unui taranist pt. a sustine afirmatia de mai sus:
  1. liberalii, ca si taranistii, au un bazin electoral extrem de cult raportat la PDL si in special fata de PSD;
  2. Crin Antonescu este produsul exigent al acestui electorat care intr-o dezbatere, sa zicem televizata, poate trece ca fiind arogant si increzut pt. necunoscatorii politicii romanesti traditionale, lucru absolut gresit ca si perceptie, acest tip de abordare pe care la avut Crin Antonescu este fara doar si poate „nota”, maniera in care acest partid ataca, pe buna dreptate, electoratul PNL il intelege pefect, pai daca ati fi vazut atacul unui taranist ati fi spus, e nebun, nu se poate asa ceva, ba se poate si e perfect justificat atat timp cat explicatiile au substanta si nu sunt fade, cred ca este inutil sa spun, in afara acestor explicatii totul este circ, vezi CV Tudor;
  3. In confruntarea cu Basescu si Geoana , Crin a punctat exceptional prin faptul ca a transmis clar romanilor ceva de genul ” oameni buni sunt un politician fara obligatii fata de grupurile de interese, sunt liber, nu pot fi manipulat, am forta de a uni si nu de a dezbina, de a impaca si de a scoate tara din criza”, n-am vazut asta la Geoana, un individ coplesit de papusarii care-i stau in spate, vezi Iliescu, Nastase s.a., nemaivorbind de apatia lui Basescu incorsetat si el de obligatiile fata de Udrea, Cocos, Haysan si altii;
  4. Nivelul intelectual a lui Antonescu e unul destul de ridicat, dupa parerea mea, nu intamplator domnia sa este profesor universitar la catedra de istorie din cadrul Universitatii Bucuresti;
  5. Este singurul capabil sa descatuseze actuala situatie din economia romaneasca care economie gafaie din ce in ce mai tare, a si explicat acest lucru, in sfarsit, are consilieri f. buni pe acest sement, bravo lui;

  Iata cateva argumente pt. al vota pe Crin Antonescu.

  Cu scuzele de rigoare, nu obisnuiesc sa folosesc persoana a II- a cand postez pe internet.

 31. Pt Furnica

  Am fost de doua ori deputat in R.Moldova, 1998-2001 si 2005-2009.

  Mersi pentru apreciere, vrea sa va spun ca numele de Furnica este interesant. Va considerati harnic(a)?

  Stiu ca electoratul taranistilor si national-liberalilor este unul cult. Asa cum spunea cineva, peste tatal meu, taran, a trecut o biblioteca. Nu conteaza conditia sociala, conteaza gradul de bun simt si informare.

  Am privit cu interes dezbaterea de ieri si regret ca nu au fost mai multe.

  Noi avem nevoie de un intelectual care sa vina cu argumente, nu cu bita, ca Basescu. Si sa nu umble la Moscova decit transparent, ba sa mai ia si cite un basarabean in deplasarea la Kremlin.

  Dar ramine supararea pentru PNL privind Basarabia. Le-am spus in 2006 „daca nu veti face voi acum ceva pentru romanii din R.Moldova acum, cu Guvernul vostru, veti astepta sa faca PSD-ul, care nu a facut putin inainte de intrarea in UE pentru romanii de aici?” Eu mi-am luat cetatenia in 1992. Si asa s-a intimplat. Au facut acum amendamente care au simplificat legea tot pesedistii, cu basarabeanul Pantiru.

  Nu ma deranjeaza ca folositi persoana adoua. In Occident, primul lucru pe care il face omul te trateaza la per tu, pentru simplificarea comunicarii. Aici pe blog, se mai supara lumea, desi ei vin anonimi si eu – cu nume clar…

  Mersi pentru vizitare si postare.

 32. FOARTE RAU faceti ca votati Crin Antonescu /ANTONOV/!!!!, caci , cred, ca nu trebuie sa va spun dvoastra cine sta in spatele lui ! Un singur lucru vreau sa mentiionez : Daca vine la putere Geoana, mai rosu ca voronin, care recent a primit indicatii de la putin in privinta independentei energetice a romanaei si a problemei basarabenilor din R.M. sau Crinul lui Patriciu , ma indoiesc ca Moldova va vedea UE…., caci astea doi vorbesc una si fac alta.. MOLDOVENI , FITI INTELEPTI SI VOTATI BASESCU !!!!! , care prin politica sa va va aduce/PRIN MONICA MACOVEI/ mult mai degraba in UE !!!!!!! VOTATI BASESCUUUUUU !!!!!!! pOAte prin voturile celor din diaspora iese din primul tur! VOTATI BASESCU!

 33. DOAMNA , cred ca ati cam incurcat itele .. GEOANA / LA 27 aprile si in septembrie // a facut 2 calatorii secretE la Moscova.. toata Romnaia stie si dta , nu ! asa ca nu va straduiti sa duceti in eroare electoratul .. mai informati-va..moldoveni , votati Basescu!!!!!!!!

 34. DOAMNA , V-AM CITIT TOT CE ATI SCRIS PE AICI IN RASPUNSURI SI MA MIRA MULT FAPTUL cat de „ignorant” intelegeti politica romaneasca si mai indrazniti sa va implicati in formarea de opinii si asta este foarte periculos.. .. credeti ca nu s-a observat ca UNIMEDIA . a facut propaganda lui Geoana si Crin ? Cred ca magnatul Patriciu i-a platit bine /ca,ntotdeuna moldovenii sunt dezbinati si dezorientati ../ REPETATI PE AICI TOT CE SPUNE VANGHELIADA LUI GEOANa !!!!! Si faceti un mare deserviciu in randul alegatorilor , caci daca vine geoana sau crin aderarea Moldovei la UE , va avea mult de suferit.. am crezut sa cunoasteti dedesubturiule astora 2.. , dar cand am citit ca dezinformati cititorii in privinta vizitelor lui geoana la moscova , mi-am dat seama ca aici este altaceva.. Sa DEA DOMNUL sa ma insel .. SPER CA MOLDOVENII SA SE ORIENTEZE CORECT , in ciuda faptului ca le dati pe aici informatii gresite .. Eu locuiesc in Romania si , slava Domnului , MA ORIENTEZ IN P0LITICA ROMANEASCA , ASA CA -I INDEMN PE MOLDOVENI SA VOTERZE BASESCU , DACA DORESC SA AJUNGA IN UE !!!

 35. Imi pare rau, dar consider ca nu toti merita raspunsul meu, avind in vedere intoleranta pentru un alt punct de vedere si coborirea stachetei discutiilor. Eu m-am saturat de moldovenismul in nivelul de dzbatere, inclusiv pe bloguri.

 36. NICI NU VREAU UN RASPUNS , AM VAZUT /CITIT CUM GANDITI si-mi este indeajuns ! MOLDOVENI , DACA VOTATI BASESCU , AIE va va aduce, CU SPRIJINUL LUI ,IN UE ! Votati Basescu!!!

 37. Geoana – jalnic
  Basescu – obosit si trist
  Antonescu – inteligent si proaspat

 38. Salutare la toti!
  Sincer chiar nu va inteleg, dupa tot binele pe care l-a facut in mod neconditionat Basescu pentru Rep.Moldova mai indrazniti sa il judecati???
  Mi-ar fi rushine sa intorc spatele unui asemenea politician puternic, si unui asemenea OM in momentul kind ii putem intoarce doar atit de putin pentru tot ce a facut pentru noi.
  Sa traiti si aveti grija, caci de faptul cui daruiti votul, va depinde ce va fi cu noi in viitorul apropiat!!!

 39. Am citit atent ce propune dna Pavlicenco pe blogulsau si constat cu dezamagire ca astazi nu a postat nici un material nou.
  Dna a obosit, noapte buna!

 40. Am privit aseară ”Marea bătălie” la RalitateaTV…Antonescu se comporta ca un clown…Dar mai tare m-a surprins neplăcut ,apariția în prim plan a unui membru al staff-ului lui.Vorbesc de”marele prieten”al basarabenilor, Petre Roman.Acel nenorocit ,care pe timpuri în calitate de prim ministru al României,a iscălit ”hîrțoaga” de recunoaștere a R.Moldova ca stat independent…În ciuda faptului că Mircea Druc(pe atunci prim ministru al RM), se ruga la el să n-o facă…Consecințele acelei trădări se simt și astăzi.

 41. Apropos,despre confruntare:Băsescu și chiar Geoană (cît e de roșu), au mai pomenit ceva de Basarabia,dar Crin parcă nici nu cunoaște ce-i asta și unde se află…Și in general,de când îl cunosc,nu l-am auzit niciodată să vorbească despre sora de peste Prut…

 42. VOTAȚI BĂSESCU,BASARABENI !!! Că de altfel aici ne vor putrezi ciolanele…Și vom cînta mult și bine” foaie verde șinși chiperi”…În țara RM(Ribbentrop-Molotov)…

 43. ce intelegem noi de aici:
  1. VP merge la vot sa voteze antonescu stie ea de ce…daca nu iese antonescu in turul 2 nu merga la vot, dar daca merge nu voteaza Baescu…deci ori voteaza geoana comunistul ori anuleaza votul. exact tipicul de gindire incurcata si ilogica si care trebuie sa tulbure si mai mult apele. din punctul meu de verede e libera sa voteze ce ii trece prin minte, oricum n-o intereseaza prea mult daca romanii sint condusi de comunisti sau nu pentru ca oricum toata viata si-a trait-o in regimuri pro-sovietice.
  2 Romeo0971 primeste exact raspunsurile care il naucesc si mai mult! ori pantiru face ceva pentru moldoveni, ori pantiru paseaza raspunderea catre altii…Romeo spune ca teriblilul pantiru nu-i ajuta cu nimic, VP dupa ce il lauda pe pantiru ce mai lupta si amendeaza el ii spune lui Romeo ca de fapt altii se ocupa de asa ceva si Romeo a spus clar romaneste ca a trimis mail la pantiru pentru ca pantiru a spus ca ii poate ajuta pe toti! deci Romeo nu te mai lasa pacalit si lupta singur sau ia-ti un avocat capabil, lasa pantirii si alti pavlicenci…
  3 # Kla spune:
  20 November 2009, la 11:11
  @Jay… prietene. e o certitudine faptul k pd-ul, psd-ul si pnl-ul au departamente kre se ocupa pe net de tot felul de manipulari… dak tu crezi k astea sunt aberatii esti naiv… iar visatorul dupa felul in kre a facut propaganda m-a facut sa cred k lucreaza la departamentul pd-ului… atat tot…
  @visatorul… din pkte pt mine io votez cu Crin p gratis… dsi trebuie sa recunosc k as fi vrut sa lucrez pt staff-ul pnl-ului…. mai castigam si cva bani si oricum il si simpatizez p Crin asa k nu era nevoie sa ma prefac in postarile mele… 🙂
  Kla la ce litere folosesti cind scrii nu ti-ar strica o catre de limba romana. de ce sa facem eforturi sa iti intelegem alfabetul si literele cind poti macar o ora pe zi sa incerci sa te pui la punct cu limba romana. poti vota ce vrei nu e asta o mare problema.

 44. am fost la vot si am votat Basescu! si bineinteles ca am spus DA si la reducerea numarului de parlamentari si am spus DA si la ideea cu parlament unicameral! ASA SA NE AJUTE DUMNEZEU!

 45. Sincer, urmaresc cu atentie electorala din Romania si nu numai electorala. Nu am cetatenie Romana si nu pot vota insa: din toti candidatii as vota Crin Antonescu si Va spun de ce:
  „Trezindu-ma” la viata (dupa studentie, familie, copii…) din 2000 ma tot gindesc cum sa obtin cetatenie romana maxim in 1-1.5 ani fara bani multi si foarte multa birocratie si la ce observ se vede clar ca fratilor romani din dreapta Nistrului le este pina in c…r (sorry de expresie) de noi cei din stinga Nistrului, oare ca asa doresc ei sau din cauza ca si ei romanii din dreapta Nistrului sunt foarte tare, ca si noi, sub influenta regimului energetic de la Moscova, FMI, westul Europei care la rindul lor tot la ei se gindesc -GAZE naturale in case.
  De ce fiind cetatean al RM (mia placut expresia RM = Rebentrop&Molotov) e asa de usor sa devii cetatean RUS si de ce e asa de greu sa devii cetatean roman, care de fapt si esti prin istorie – referitor la obtinerea cetateniilor adica toata forfota birocratie, modul de obtinere, timpul s.a.? E mai usor sa cistigi un green card p/u SUA la loterie, sau sa emigrezi in Canada decit sa devii cetatean a Romaniei fiind cetatean al RM.
  Deci:
  1. Nu Basescu – din 2004 pina 2009 perioada cea mai rea in timp p/u primirea, redobindirea cetateniei Romane de catre un cetatean RM.
  2. Nu Geoana – prea rosu, prea sub papucul Moscovei.
  3. DA Antonescu – numai din contextul – poate daca ajunge presedinte al Romaniei va face ceva referitor la RM, OARE/OARE si nu cind trebuie voturi – consulate care nu fac nimic, trafic la frontiere fara folos ambelor comunitati.

  P.S. In general daca as fi cetatean roman, adica daca nu ar fi careva interese p/u R.M. as vota Basescu deoarece nu are asa multe si mari guri de hranit cit cu bani cit si cu influenta ca Antonescu si Geoana. (nu pot compara nici pe departe apetitul, interesele spre exeplu ale d-lui Tanase – cu ale d-nei Udrea s.a.)

  As dori un raspuns pe acest blog: DE CE NU E ASA DE USOR DE PRIMIT, REDOBINDIT CETATENIA ROMANA IN 2009 DE CATRE UN CETATEAN DIN RM CA SI IN 1992-1995?

 46. un amanunt care poate a scapat multora, lui Jay si lui UPS nu cred ca le-a scapat: ar fi pentru prima data in istoria post-decembrista in Romania cind comunistii ar avea o pauza de doua mandate la presedentie. si tocmai in perioada cind Basescu condamna comunismul in parlament, tocmai cind Basescu deschide prin decret inca doua consulate in Moldova si numeste si consulii, tocmai cind se semneaza in sfirsit Conventia!!! tocmai acum comunistii se vad in situatia de a face o lunga pauza…Hai Basescu!

 47. Votati Crin Antonescu, un presedinte pt. toti romanii, un politician capabil sa uneasca si nu sa dezbine, vezi prestatia catastrofala a lui Basescu la acest capitol, nici pana in momentul de fata Romania nu are un guvern functional, de ce, pai stie toata lumea, din cauza lui Basescu, „marele barbat”, tot el a rupt alianta cu PNL si cu PSD, ca asa a vrut el, cand nu-i convine ceva distruge, sigur, nu e valabila reciproca, nu, cand celorlalti nu le convine ceva, haaaa, trebuie sa accepte conditiile lui Basescu, asta-i Basescu! Pai, oameni buni, asemenea oameni nu aduc nimic bun pt. noi romanii, noi, cei din RO dorim sa ne revenim economic cat mai rapid, se pierd locuri de munca zilnic cate 1000, inflatia creste, salariile bat pasul pe loc raportat la inflatie, grevele se inmultesc, banii de la UE nu vin pt. ca nu avem guvern functional(conditia e sa ai guvern functiona, pe buna dreptate), etc. Nu am nimic personal cu Basescu, daca nu era un distrugator nu as fi scris aceste randuri, nu as fi spus nimic, lasam la latitudinea fiecaruia sa judece, dar, nu e corect sa fiti dezinformati intr-un mod jenant cu chestii marunte ocolind abil adevarul cand lucrurile majore sunt cele care ne intereseaza. Pt. romanii din RM, este f. important ca economia RO sa fie functionala, nu conteaza cine-i presedinte(daca nu face ceea ce a facut Basescu, dezbinand si facand RO neguvernabila), o sa va intrebati ce treaba aveti cu asta, aveti, exista conexiuni cu ce se intampla in RO fara doar si poate, normalizarea spectrului politic in RO inseamna focalizarea tuturor pe economie, asa-i in RO, odata functionala economia veti simti si voi avantajele unor noi locuri de munca, pt. ca sa fim seriosi , odata cu deschiderea frontierei intre RO si RM multi dintre voi veti cauta locuri de munca in RO si nu la 50 de KM cum se spune in tratat ci pe la Bucuresti , Timisoara, Arad si Oradea, la sute de KM, pai ce veti gasi daca Basescu antreneaza RO in batalii politice, nimic. Credeti-ma, asa stau lucrurile cu acest individ, nu spun ca nu are si calitati ar fi pacat de Dumnezeu, dar, nu putem coabita cu conducatori a caror interese sunt mai presus decat interesele celor multi, pai daca Voronin va tripla salariile, lasa libertate si se traia ok, chiar nu mai conta ca-i rosu sa negru, dar, nu se poate, unde democratie nu e, nimic nu e, pardon, e saracie si haos. Crin e de departe omul de care avem nevoie, inclusiv romanii din RM, un politician corect, inteligent si echidistant, singurul care ne poate asigura prosperitatea pt. ca asta dorim cu totii, nu !?

 48. Furnica daca se poate cu „F” mare 🙂 ultima fraza mi-a placut: Crin e de departe omul de care avem nevoie… atunci alegeti Crin insa nu uitati anturajul politic a celor 3. Si inca odata deacord p/u ca cit de cit prosperitate Romania va avea cu Crin presedinte, insa din partea mea mai bine nitel sarac decit sa se hraneasca elita veche, cred cati dai seama care e si cine face parte din ea, apropo aia sunt deprinsi sa manince bine de pe seama tuturor romanilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *