Loading Facebook Comments ...

45 Comments

Add a Comment
 1. cea mai tare chestie mi s-a parut aia cu, citez din memorie: la casuta de vacanta am internet si farfurie si sint informata…iarna cind o decorati cu beculete de Craciun casuta de la tara are asa un aer de OZN – NLO pentru cei de limba rusa. in rest i-ati pierdut omului ala timpul degeaba, ati repetat tot ce stiam. dar nu fiti suparata si la noi in tara realizatorii de emisiuni isi invita prietenii la microfon. cit despre trasmisiile live din Romania…se vede ca nu va pricepeti. daca se dezbata totul de dimineata pina seara ce mare lucru? aveti criterii ciudate de abordare a problemelor. numai bine.

 2. Buna emisiune si bune idei.

  Poate vor avea si altii dorinta de-asi pune internet si farfurie, nu de alta dar ca sa fie mai INFORMATII.

  „VISATORULE” LIBERTATEA PRESEI IN ROMANIA ESTE MULT MAI RIDICATA DECAT IN RUSIA, UCRAINA, BERALUS ETC,……..DE ACEEA IN ROMANIA OMUL VINE SI SPUNE APROAPE TOT CE DORESTE.

  R. MOLDOVA SE AFLA in 2008 PE LOCUL 98, ROMANIA PE 47, UCRAINA PE 87, RUSIA PE 143.

  CAND ROMANIA SE VA AFLA PE LOCUL 40 SAU MAI JOS, ATUNCI MULTE DINTRE STIRI VOR FI SI MAI LIBERE. ai inteles visatorule de ce posturile din Romania sunt PLINE DE OAMENI CARE DOAR DEZBAT SI CARE VOR DEZBATE SI MAI MULT??

 3. Vulturul Brancovenesc

  Felicitari stimata Doamna sunteti mai verticala si mai puternica decat multi barbati din Basarabia.
  Succes si sa ne vedem acasa in Romania pentru ca Romania fara Basarabia este ca si Mama fara copil iar copilul care creste fara Mama nu poate avea un viitor prea benefic.

 4. Pt Vulturul Brancovenesc

  Mersi, asta spuneam si eu – Romania fara Basarabia nu este intreaga si nu poate avea un viitor demn. Un viitor oarecare poate avea oricine…

 5. Pt visatorul zbuciumat

  Pina acum am avut trei invitatii la jurnaltv.md si trei invitatii la Vocea Basarabiei – sase invitatii pe care nu le-am onorat din motivul ca ori nu eram la Chisinau, ori a coincis timpul cu schimbarea providerului de Internet. Numai azi, vineri, am avut doua la jurnaltv.md si o alta la o televiziune – Alttv, unde merg marti seara.

  Nu umblu dupa invitatii, nu ma bag niciodata in sufletul presei. Nu-mi este prieten Saharneanu. Nici nu am fost vreodata intr-un partid. Nu sintem prieteni de familie. Dimpotriva, acum citiva ani, am, parasit functia de vicepresedinte al Uniunii Jurnalistilor, cind Saharneanu era presedinte… Nu mi-au placut unele lucruri si am plecat prin declaratie publica la congres. Eu am fot intr-un partid si el simpatiza cu un altul, care a dezamagit pe toti romanii intregi la cap din Moldova. Dar am ramas in relatii normale si respectam adeziunile celuilalt. Chiar asi azi, cred ca, Saharneanu, dincolo de a fi impartial ca ziarist, are si niste simpatii, care, cred, nu coincid cu ale mele. De aceea, observatiile rautacioase, aruncatre asa, lejer, ca printre altele, nu-si au nici un rost.

 6. Tcaciucii si Misinii devin in ultima perioada din ce in ce mai inversunati …..flutura cu nealegerea presedintelui pe la nasul Aliantei,ca un morcov in fata unui catar.Parerea mea este ca cei din alianta tre sa fie calmi,deschisi la dialog …dar…sa reitereze ferm pozitiile …..Daca comunistii,insa,vor dovedi(sper, pentru ultima data)ca nu stiu de argumentul ratiunii,daca vor dovedi inca o data ca nu pot fi convinsi de logica,atunci singura modalitate sa-i facem sa sangereze ……este…. sa punem stampila in vara anului 2010…..

 7. laurel poti sa iti pui si farfuria cputnik si tot nu o sa fii egal cu mintea romaneasca…

 8. vai mamasha nu ai onorat invitatiile? si cum auzea poporu molovean decoratiile si lupta? ei si baba aia din soroca ce mindra era cind a auzit raspunsul tau…eh ti !

 9. Pt visatorul

  Nu le-am onorat, papasha sau bulibasha – cum preferi sa ti se spuna? Ca avem noi popor moldovean este fantezia unor romani neevoluati. Femeia din Soroca nu merita sa fie tratata asa de o lepadatura sau scursura romaneasca…eh ti !

 10. Nu înţeleg, visatorule, ce tot spui? Parcă ai pretinde că eşti din Ţară, dar te exprimi ca unul rusificat. Chiar dacă asta nu prea contează, să ştii că e urâtă manevra asta a comuniştilor, de a se prezenta ca fiind dintre „ai noştri”, ca să ne deruteze… Manevră absolut porcească, dar care demontrează că, de fapt, suntem foarte uşor de confundat cu cei din Ţară… Parcă am fi neamuri! :)))

  Altfel, şi mesajul tău este destul de derutat (nu doar derutaNt). Pe de o parte, te arăţi sceptic privind libertatea de exprimare practicată în România, pe de alta, comiţi enormitatea cu „şi tot nu o să fii egal cu mintea românească”. Aiurită şi agramată constatare, dar mă rog, ai dreptul şi tu, ca toată lumea, să comentezi, aşa cum poţi, după măsura minţii tale…

 11. Sunt sigur ca nu merita spatiu si timp pe acest blog bipiedele frustrate. Doamna Vitalia, ati fost mai mult ca toleranta. E timpul de facut curat in casa. Vine Duminica cea mare.

 12. Pt pelanga subiect si luca

  Daca privesc mai atent postarile visatorului, vad bine ca nu pare a fi, intr-adevar, din Romania. Un roman nu poate scrie, in nici un caz, „cputnik”, ci doar sputnic/sputnik, adica l-a tradat obisnuinta ruseasca.

  Si-apoi, intr-adevar, am mai avut romani din Romania pe blog, dar atita rautate nu am vazut.

  Cred ca e o lepadatura/scursura moldoveneasca sau fara nationalitate.

 13. eu sunt din Romania……..

 14. daca observ acum au iesit la manifest in Chisinau pana la 1000 de oameni, cetatenii comunisti, care NU DOARESC ALTCEVA DECAT SA FIE ASISTATI DE CATRE CINEVA SAU GUVERN.

  sau intr-un limbaj mai popular sunt „cersetori”.

 15. ah! ce radiografie psiho-sociala mi-ai facut! am scris 3 cuvinte in rusa si gata m-ai catalogat! stiu ca ai privit atent ce am scris eu pe aici de aia nu ai raspuns la toate postarile. se vede ca esti profesoara. daca eram student la tine sigur ma lasi repetent ca aveam alte opinii. am scris in modul asta pentru ca te auto-luzi si nu tii seama si alte opinii si asta e singurul mod de a-ti da peste nas. ti-am facut asa sa iti arat cum se raspunde cu nesimtire la orice, adica exact cum face pnl in Romania. ei trebuie sa fie contra la orice si persevereaza in asta. ei uite ca am imprumutat stilul lor sa vedem daca iti convine. am mai facut asta sa vezi cum ma simt in piata cind cumpar ceva de la moldoveni si nici macar la multumesc nu raspund si ma privesc si intre ei vorbesc rusa, de unde stiu ca nu ma injura? daca le e asa de rau aici de ce mai vin?

  pentru pe linga subietc: da, in Romania libertatea de exprimare a presei este dirijata de cercurile de putere, e normal sa fiu sceptic. sint impartiti in doua tabere, anti si pro Basescu. asa presa era la inceputul anilor ’90 cind doar iliescu avea opinii iar restul eram prostimea. pe multi a prostit cu TVR asa zisa libera. daca vrei iti spun si unde greseste presa romaneasca. isi fixeaza obiective, duc campanii cu toate mijloacele si cu toata forta si apoi cind ceilalti vin la putere, ramine blocata pentru ca nu are si un „plan B” si te trezesti ca se schimba presedintele si guvernul si presa nici nu lauda nici nu critica. cel mai bun exemplu il vei avea dupa alegeri daca iese geoana. o sa faca apel la calm, liniste sa poata lucra guvernul. si presa care l-a laudat va tace frumusel din gura. vrei un alt exemplu de libertate a presei ? ok . a plecat pnl de la putere, cit timp a fost la putere ii ajuta din umbra psd si au votat legi care avantajau o anume clasa sociala. presa a mers pe burta…apoi dupa ce a venit guvernul Boc si s-au dat in presa faptele si s-a demonstrat ca pnl a chletuit bugetul tarii pe timpenii si a lasat datorii imense poate iti aduci aminte ca nimeni de la virf din pnl nu era de gasit de presa noastra libera. nu au dat explicatii la vremea aia nici tariceanu nici vosganian nici antonescu…nu erau de gasit parca intrasera in pamint. cum iti explici asta? de ce crezi ca a preluat antonescu presedentia pnl? pentru ca tariceanu a compromis pnl si acum antonescu se chinuie sa-i dea o alta fata sa mai scape ce se mai poate. si acum iata-i iar pe pnl-isti cum injura la TV…oare ei cred ca romanii au uitat jaful din ultimii 4 ani de gurvernare pnl-psd? mai vrei un exemplu de presa libera? postul ETNO TV post de muzica populara s-a pus in serviciul lui Base, si numai Base exista pentru ei. ti se pare normal asta? ai uitat scandalul legat de publicitatea platita de stat ziarelor? unele ziare au luat sume frumusele, altele au ramas pe dinafara…in presa romaneasca nu tot ce zboara se maninca.

  si daca scriu 3 – 4 cuvinte in rusa corect nu inseamna ca sint rusificat. daca scrii 3-4 cuvinte in engleza esti englezificat? sint roman nascut-crescut in bucuresti si nu am antecedente comuniste in familie, dimpotriva visez ziua cind imi voi recupera averea strabunicului confiscata de rusi in Moldova. sint curios daca VP ar fi in stare sa promoveze o lege sa recuperam tot ce s-a confiscat. sa vedem daca o sa-i convina sa scrie in textul legii ca pot alunga din casele batrinesti oamenii care locuiesc acum acolo. sa plece de acolo si sa-i despagubeasca pe ei statul.

 16. http://www.unimedia.md/?mod=news&id=14327…uite aici pelingasubiect cea mai noua realizare a libertatii presei in Romania…citeste si comentariile de la articol…dupa cite observi lumea nu mai poate fi prostita usor. si pe cine crezi ca va promova publika? va duce o politica editoriala egala pentru partidele din alianta? va avea stiri si despre comunisti? sau unii vor fi mai egali decit altii? in Romania postul respectiv e cam falit…acolo ce bani vor spala? sint intrebari care isi vor gasi raspunsul mai devreme sau mai tirziu.

 17. Pt visatorul

  Repostez ce a scris vizitatorul luca: „Sunt sigur ca nu merita spatiu si timp pe acest blog bipiedele frustrate. Doamna Vitalia, ati fost mai mult ca toleranta. E timpul de facut curat in casa. Vine Duminica cea mare.”

  Raspunsul meu:

  Nu e vorba de trei cuvinte in rusa, e vorba de cuvintul „cputnik”, ce a tradat, un roman nu poate pune „c” in locul lui „s”.

  Sint cunoscuta in Moldova pentru un grad nesperat de toleranta, vino la sedinta noastra de partid, dupa care vei pleca pe adevarat cu nasul bagat in … mineca.

  De o bucata de vreme mai nesimtit decit vizitatorul „visatorul” si decit vizitatorul „marcu” nu exista pe blogul meu. Mesajul lui luca o demonstreaza, intrebati-l – ce nu i-a placut, daca sinteti asa de bun si corect, dar, mai ales, „simtit”.

  Eu sint de acord cu ce face acum PNL in Romania. Eu nu am fost de acord cu plecarea unui grup de national-liberali spre PD.

  Din pacate, comportamentul unor moldoveni este, inca, sovietic, fiind efectul aflarii timp de 50 de ani sub rusi. Lucrurile se vor schimba. Nu cred ca toti romanii-romani sint ideali. Ne convingem chiar si pe acest blog. Orice as scrie si oricit as explica si cu rabdare, si cu bun simt, pentru dumneata e totul obiect de luare in deridere. Cine te-a educat asa? Romanii, profesorii, parintii romani? Ai motiv, nu ai motiv, totuna emiti asertiuni rautacioase si jignitoare, inclusiv folosesti un mod urit de formulare si exprimare – te las sa vad cita nesimtire mai ai, ori, poate, este inepuizabila!?

  Nu am de gind sa ma bag in polemici si sa explic faptele PNL din Romania. Eu spun un lucru – cred ca Basescu incearca mereu sa calce in picioare parlamentarismul si celelalte partide, cu excptia PD-L, pe care il conduce, de fapt. Mie asta nu mi-a placut in R.Moldova, cu Lucisnchi, nu-mi place nici in Romania. El nu a reusit si nici nu a incercat sa fie Presedintele tuturor romanilor, excat ca si Voronin. Pentru asta nu-l respect si nu-l voi vota si voi indemna si pe altii sa nu-l voteze. Am spus si in Parlament, la tribuna principala, ca eu condamn greseala sa de a fi indemnat parlamentari din RM sa il voteze pe 4 aprilie pe Voronin, fapt pentru care Basescu si-a cerut, cu jumatate de voce, scuze, iar noi ne-am pierdut 4 ani din viata.

  Din cite am observat, mai pot spune ca daca PNL-istii au facut jaf, trebuiau trasi la raspundere. Daca Basescu nu a facut nici justitia sa functioneze, inseamna ca nu a facut nimic.

  Iti satisfac si o curiozitate. Sint unicul deputat care am luat cuvintuil in Parlament atunci cind a fost amendata legea privind returnarea averilor confiscate de comunisti de la cei deportati. Mi-am pregatit cuvintarea intr-o zi de sarbatoare, venind reprezentantii deportatilor la mine acasa. Am cerut ca sa fie despagubiti de la Bugetul statului, nu de la bugetele primariilor. Nici pina astazi oamenii acestia nu sint despagubiti. Am cerut sa le fie despagubite si padurile, imasurile, nu doar casele. Am fost in repetate rinduri la Bacau, Onesti, fiind invitata acolo de refugiati din Cernauti, si am cunoscut sute de cazuri de oameni refugiati in Romania, care nu-si pot recupera averile, pentru ca politica satrapilor comunisti a fost nici sa le dea acte din Arhiva nationala, unde am fost personal, am stat de vorba cu conducerea, am obtinut documente pentru romanii care mi-au scris, am facut o gramada de interpelari si la alte institutii.

  PNL e singurul partid din R.Moldova, care are in program trecut principiul restitutiei in integrum.

  Acum nu pot promova nimic, pentru ca nu sint deputat.

  Daca simpatizati cu AIE, gasiti cai sa promoveze legea care credeti ca e necesara si utila, care ar fi un act de echitate istorica si patrimoniala.

  Nu e vorba de a alunga din casele batrinesti oamenii care locuiesc acum acolo. E vorba sa ii despagubeasca pe ei sau pe solicitant statul.

  Astept alte batjocuri de la dumneata, si la aceasta postare… Vreau sa vad pina unde ajunge un om care se considera de „bun simt”, un om „simtit”…

 18. un roman nu poate scrie corect un cuvint pentru ca nu vrei dumneata. daca dumneata scrii corect cuvinte in franceza inseamna ca te pricepi la limba franceza…daca eu scriu un cuvint corect in rusa sint rus. ce e asa de greu sa stii ca ca „C” romanesc e „S” rusesc? avez-vous compri ca madamme? ( acu fa-ma si frantuzist ca m-a tradat scrierea )

 19. rog ceva date despre Dumitru Tara conducatorul postului publika tv. multumesc anticipat!

 20. St.Dna PAVLICENCO!
  VA FELICIT PENTRU EMISIUNEA DE LA VOCEA BASARABIEI!
  SI MA INTREB UNDE-S NOII DEMNITARI ALESI ,CUM DE POT TRECE PESTE ORGOLIILE POLITICE SI NEGLIJA ASEMENEA PERSONALITATI ,CARE FACE CIT 48 DE DEPUTATI ,CUM DE NU S-A GASIT O FUNCTIE IN NICI UN MINISTER SI PENTRU DVOASTRA MNE DOARE MULT NEGLIGENTA LOR SI AMBITIILE POLITICE ,FELICITARI SI SPRE NOI VICTORII,EU V-AS FI PROPUS LA FUNCTIA DE PRESEDINTE AL TARII O MERITATI PE DEPLIN.

 21. 1. Scuze visatorule, dar iarasi esti incoerent. Problema nu e ca scrii corect, ci ca greselile pe care le comiti denota un fel de aservire a constiintei tale lingvistice fata de limba rusa. In aceeasi ordine de idei, incercarea de a ne trata (pe noi, romanii basarabeni) cu superioritate, pretinzand ca ai fi roman din Tsara si ca te-ai „saturat” de noi, este la fel o menevra jalnica, tipica pentru diversionistii de la SIS, care au invadat forumurile romanesti, la comanda pcrm, probabil. Spun asta, pentru ca mesajele tale imi foarte cunoscut, am impresia ca ne-am cunoscut deja 🙂 …

  2. Da un singur exemplu de publicatie din Romania, care sa fie pro-Basescu. Eu nu aud decat critici la adresa presedintelui pe toate posturile accesibile prin cablu! Singurlele mijloace de a promova discursul lui Basescu netrunchiat sunt blogurie, forumurile si cateva site-uri media, care difuzeaza live mitingurile electorale ale lui Basescu. Deci, da, imi fac si eu griji pentru libertatea presei din stanga Prutului…

  In rest, cred ca esti rautacios cu dna Pavlicenco, dar nu pentru ca iti faci griji pentru libertatea de a fi informati a romanilor, ci pentru alte motive, mai putin nobile. MII de scuze, daca gresesc, dar, de la distanta, cel ptin, asta e imaginea pe care ti-ai creat-o prin postarile pe acest blog.

  P.S. Imi cer si de la dna Pavlicenco pentru off-topic. cautand informatii despre evenimentele de la Chisinau, iau la rand cateva site-uri mai „rasarite”, printre care si cateva bloguri. De obicei, ma rezum la rolul de cititor. Intervin foarte rar in discutii, acum a fost una dintre exceptii…

 22. flowers_of_liberty

  Sper sa nu fiu primit in discutie cu furtunul de solutie insecticida))))

  Dar simt ca aici se face Unirea)))) fratilor)))) doamna Vitalia Pavlicenco, insasi prin mentinerea acestui blog unde se spun multe si majoritatea spuselor sunt auzite si ascultate)))) doar prin faptul merita fraze de lauda)))) doar prin faptul ca este o doamna care difuzeaza mesaje)))) doar prin faptul ca aici si nu in alta parte in RM (dar de fapt netul nu este doar RM si n-are hotare), dar din cate stiu pe acest blog se discuta cel mai mult despre necesitatea reintregirii neamului, despre probleme care apar in calea acestor dorinte etc., doar prin aceste actiuni merita atentie si stima)))) de asemenea personal am descoperit in aceasta perioada un om cu un suflet foarte mare pe cat de bun pe atat de maret, dar si bataus, devenit asa in ochii mei prin initiativele sale expuse in postarile sale pe pavlicenco.md cat si prin unele sugestii si pareri, in opinia mea personala, foarte sincere si foarte patriotice. Aceasta persoana semneaza aici cu numele visatorul. Dar… Si aici sper ca nu mai e cazul sa devin ceva ceea ce nu ma caracterizeaza, dar vreau sa cred ca este cazul sa afirm ca conflictul s-a epuizat))))

  Iar despre initiativele expuse de catre cetateanul din dreapta Putului, personal zic, accept, ma ofer voluntar intr-un proiect de astfel de gen)))) Mai cred ca daca cetateanul de peste Prut care semneaza aici visatorul are careva posibilitati in initierea unor astfel de actiuni marete, propun sa fie incercata vointa si opinia presedintelui PNL, Moldova pe acest vector))))

  Personal sunt gata sa discut, sa propun, sa muncesc)))) dar cu parere de rau…. in Moldova tre sa stii bine drumurile, adica sper sa inteleaga corect visatorul ceea ce am avut in vedere cu drumurile))) si tot in gluma- n-am nici masina si nici permis de conducere)))) tot la sensul figurat fiind spus))))

  Am si eu ceva de spus, in opinia mea important, in promovarea romanismului in Republica Moldova, tot legat de presa, de net, de tv, radio. Dar aceasta trebuie de structurat, analizat inca odata, consultat pe alocuri si sper din toata inima sa fac public aceasta mica lucrare a mea in cel mai apropiat timp.

  Toate bune. Jos cearta, jos comunistii. Unirea, Unirea se intrezareste))))

 23. Pt Maria

  Mersi pentru felicitari.

  In cadrul emisiunii, asa cum ati ascultat, oamenii s-au plins de lipsa de informatii, de faptul ca AIE pierde razboiul informational, de faptul ca in Parlament, din partea AIE vorbesc doar Ghimpu si Nagacevschi.

  Imi pare rfau, dar in parte, e adevarat. E pacat ca ies comunistii si spun verzi si uscate, in timp ce parlamentarii democrati tac. Comunistii trebuie sa primeasca replica. De ce tac democratii? Se tem, cred eu, sa nu „calce pe alaturi”, sa nu spuna ceva ce nu place lu’ sefu’. Asta e o greseala.

  Cit ma priveste – de comunisti nu poate fi vorba, dar de la democrati nu astept nimic. Liderii nostri barbati democrati, din pacate, au nevoie de soldati supusi si ascultatori, nu de oameni de caracter. E greu si pacat sa o spunem, dar asta e. De aceea, i-a eliminat pe national-liberali Urechean, dupa care, iata, se prabuseste si el. Ce faci altuia rau, ti ce intoarce. Noi, totusi, i-am sprijinit si asteptam de la ei fapte concrete, nu cirdasii cu comunistii si mentinerea lor in structuri in functii.

  In general, insa, nu astept de la nimeni nimic.

  Imi caut de iata mea, imi cistig cinstit existenta si ne pregatim de alegeri locale, vorbind de PNL.

 24. flowers imi pot rupe o bucatica din salariu sa vin acolo sa aduc ceva materiale, nu asta-i problema…problema ai vazut-o tu mai bine…drumurile ne omoara. eu in sensul propriu nu am masina si permis, dar asta e un imediment minor. raminem in contact flowers. dupa alegeri vom vedea incotro ne indreptam. o zi buna

 25. pelangasubiect spune: In rest, cred ca esti rautacios cu dna Pavlicenco, dar nu pentru ca iti faci griji pentru libertatea de a fi informati a romanilor, ci pentru alte motive, mai putin nobile. MII de scuze, daca gresesc, dar, de la distanta, cel ptin, asta e imaginea pe care ti-ai creat-o prin postarile pe acest blog.

  fa ce am facut si eu: de search pe google si pierde 6-7 ore si vezi ce se vorbeste pe site-uri si pe bloguri despre VP. uneori netul asta ne poate crea mari surprize…vezi cum se dau tinichele, vezi ca mai sint vreo 50 de moldoveni cu astfel de onoruri, ai sa recunosti acolo multe nume importante din Moldova, vezi cine le-a dat, de ce le-a dat…vezi cam ce spune ziaristul Brega despre VP, vezi cum joaca VP alaturi de ochelaristul ala de la MAE ( daca nu e el, seamana destul de bine )…probabil sarbatoreau ala 1% obtinut la alegeri, vezi si DE CE e prietena cu norica nicolai si alti membrii pnl din Romania…vezi ce relatii sint intre ei si moscova, vezi cum face o analiza asupra Romaniei ( asa analiza am mai vazut doar in rapoartele Serviciului Roman de Informatii ) cum ca evreii au distrus Romania ( iar aici pe blog VP spune ca un prieten bun este Teodor Madger – liderul comunitatii evreiesti din Molodova )…da search si citeste omule si la sfirsit ai sa vezi ca VP nu e chiar Alba Ca Zapada. din 40 de pagini de google n-or fi toti nebuni, prosti si dusmani cu dumneaei. doar ca trebuie saa privim omul din toate unghiurile nu numai ce ni se serveste aici sa luam drept adevar. ia vezi poate ti se schimba opinia despre VP si poate ii pui ceva intrebari legat de ce vei citi.

  nu vreau sa imi creez imagini aici de „god guy” or „bad guy” vreau doar sa nu ma creada asa dolboiob ( hehe alt cuvint care imi aduce analize psiho…) sa nu creada ca inghitim galusti asa pe nemestecate, sa stea in banca dumneaei sa nu isi mai dea cu parerea despre Basescu…cind o fi O SINGURA TARA are voie sa zica ce pofteste pipota dumneaei, pina atunci e DOAR cetatean roman si punct. sa isi exercite dreptul la vot si gata, nu sa faca atmosfera contra unuia sau altuia. eu votez simplu Basescu si punct. mi-e indiferent discursul lui goeana sau al lui crin. numai bine.

 26. Visătorule, acum mi-e clar. Nu eşti răutăcios, eşti putin cam… derutat. In plus, ţi-ai fixat nişte limite mult prea înguste şi te căzneşti să rămâi între ele. Fără să fi căutat pe net, îţi spun ca urmăresc foarte atent „pasii” principalilor actori politici de la noi, dar şi ai celor din Ţară, eu fiind de mai mulţi ani mai mult prin România decât acasă. Ei bine, nu există politician în RM care să nu fi procedat, măcar o dată, cintrar logicii pe care eu o vedeam, în momentul respectiv. NICIUNUL! Ei, pornind de la cest detaliu, ar fi trebuit sa înjur pe toată lumea? E uşor să negi şi să denigrezi. Din păcate, nu pztem „naşte” politicieni ideali, care să ne satosfacă sută la sută (în sens politic, precizez). Şi dacă am putea crea un parlament ideal (pentru noi), cine ar garanta că va fi ales de ceilalţi cetăţeni?.. Nu vreau să fac teoria chibritului aici, vreau doar să explic DE CE mi se pare corect să laud şi să încurajez pe oricine dintre cei care s-au aventurat pe scena politică pentru „paşii” pe care eu îi consider corecţi. Este, de fapt, tot ce pot face eu, ca cetăţean, respectând legea: să-mi exprim părerea, să o PROMOVEZ cât pot de bine, şi să votez. Cred că şi tu faci la fel. Adică, banuiesc că nu te rezumi doar la critici lipsite de substanţă, ci promovezi şi o anume poziţie, OPŢIUNE, nu?

  Nu sunt de acord cu ideea că evreii au distrus România, din simplul motiv că eu CRED în forţa indistructibilă a României. Nimeni nu este în stare să o distrugă, atâta timp cât noi, românii, ţinem la ţara noastră. Frontierele noastre le stabilim noi înşine, în conştiinţa noastră.

  Teodor Magder a fost primul om care mi-a vorbit, preţ de câteva ore!, despre Nicolae Iorga. Apropo, a fost studentul lui Iorga şi îl preţuieşte foarte mult, şi chiar îl imita foarte bine – îţi spun aşa, pentru curiozitate… Nu mi-au plăcut unele mesaje lansate de dl Magder, în calitatea sa de preşedinte al comunităţii evreieşti – şi atunci nu am fost de acord cu el şi am şi spus asta: erau exagerate şi nepotrivite în acel moment…

  După cum vezi, lucrurile sunt mult mai nuanţate, dacă le scoţi din schemele virtuale şi le priveşti cu ochii VIEŢII, ai cotidianului.

  Ca să nu lungim atât de mult vorba şi sărăcia noastră. Şi eu votez cu Băsescu (şi DA la referendum – cel puţin, până acum, asta e opţiunea mea, şi nu cred că se va schimba până la sfârşitul campaniei electorale). Băsescu, pentru că am văzut, pe pielea proprie!, metodele prin care sistemul, instituit de predecesorii săi, rezistă contra inovaţiilor pe care Băsescu le-a promovat în procesul de redobândire a cetăţeniei pentru basarabeni. Nu detaliez (pate cu altă ocazie). Adică, pe lângă celelalte argumente, am un argument personal – bazat pe o experienţă personală, deci imbatabil, din acest motiv – pentru a-l vota pe Băsescu.

  Respect însă opţiunea altora şi dreptul lor să şi-o promoveze. Oare nu pentru asta au murit bunicii, părinţii noştri şi cei mai buni dintre tinerii noştri? Nu pentru a avea ocazia să fim… diferiţi şi totuşi să ne acceptăm, fără să dorim să ne „anihilăm” oponenţii?

  Să-l pomenim pe Gheorghe Dinică. Un ACTOR.

 27. in ideea lui flowers ca poporul moldovean e credul ti-am scris mai devreme…ce naiba doar acum avem net si informatie cantitativ mai multa, ramine doar sa gindim putin. de ce sa fiu derutat? aflu ca e prietena cu norica nicolai…norica e infractoare in momentul cind si-a trimis nepoata sa voteze o lege in parlament…in buna traditie liberala trebuia luata atitudine…ce a spus stimabila VP ? ca nu o intereseaza…si pe unde se duce o tine sus si tare cu prietenia ei cu norica! iar razboiul contra Base al pnl roman trebuie sa se poarte in interiorul granitelor Romaniei, nu sa vina sefa pe aici sa ne explice noua ce si cum cu Base. merci madamme stim si noi! dumneata ai grija de aia 100 de liberali din Moldova. nu trebuie sa fii portavocea pnl roman, daca aia injura fara argumente sa te repezi sa latri doar ca sa le faci placere! ce vreau sa spun eu mon ami pelingasubiect este faptul ca pe net am gasit opinii contra despre VP si nu toti de acolo sint nebuni.

  am scris asta pentru ca observ ca ideea asta de unire devine jucaria preferata oricui vrea sa aiba ceva simpatie populara. VP face acelasi joc. flutura ideea pe la nasul nostru si gata ne culcam seara linistit miine vom fi uniti. si pe blog vine lume si lauda asta. si asta am tras un semnal de alarma: nu mai fiti creduli oameni buni! ( din cite vad nu e si cazul tau pelingasubiect ) dati search pe google formati-va o parere, aveti dreptul asta! in particular se fac jocuri peneliste si voua pe aici vi se flutura steagul unirii. stati linistiti nici geoana nici antonescu nu vor depune eforturi in sensul asta! e crudul adevar!

  vii cu un argument logic de ce il votezi pe Base. gindeste-te ca sefa il injura doar asa ca vrea pnl roman. nu vezi ca e canalizata pe drumul asta? si ma intrebam de ce oare. si am aflat de pe net de ce.

  si eu respect optiunea altora, am prieteni care voteaza altceva si au argumente. le discutam si nu ne injuram. argumentele lor in cazul psd – guvern stabil 4 ani = liniste in tara. cine va face asta de la ei? fiul generalului geoana nici pina azi nu si-a hotarit trecutul ori muncitor la Energomontaj, ori ospatar si apoi scoala de diplomatie si apoi ambasador la Washington si apoi inscris in PNT pe timpul lui Emil…in asta sa am eu incredere? in cazul pnl – politici monetare bune pentru tara = cistigarea razboiului cu saracia lucie din Romania. cine vine sa faca asta? antonescu regele neincoronat al absentelor din parlament…tariceanu care intra in parlament cu 300 de voturi doar pentru imunitate si privilegii…norica nicolai care isi trimite nepoata sa voteze si e filmata de toate televiziunile din Romania si ea e bine-mersi ne condamnata nici macar de partidul ei care a sarit sa o apere…asta e o optiune viabila? macar Base a fost cinstit si i-a servit-o lui nastase scurt: mai adriane lumea va fi nevoita sa aleaga intre doi fosti comunisti. franc pa fata si ala si-a inghitit saliva. si eu cred ca Base va mai face lucruri mari. a semnat decretul cu privire la 2 consulate si daca va iesi presedinte il va pune si in aplicare ai sa vezi. si VP vine si spune ca oricine putea semna asa decret. de ce nu l-a dat constantinescu-basarabeanul? pai el semna sa ia ucraina insula serpilor, asa mult il durea de Romania.

  DUMNEZEU SA-L IERTE PE GHEORGHE DINICA. AMIN.

 28. Pt visatorul

  Poti cauta si pe google si pe ce vrei. Sint absolut curata, nu doar curata – absolut curata! Si asta ii innebuneste pe foarte multi, fie ca e vorba de Roncea, Rosca ori altii. Am vazut pe Internet niste pagini cu niste postari, nebunii, invocindu-se numele meu, despre care eu nu stiu nici cu spatele. Si nu dai d eurme, ca e facut asa, sa murdaraesca. Era metoda Rosca-Roncea. Acelasi Brega – i-am oferit un interviu acum trei ani, nu a spus un cuvint, a ramas si multumit, si recunoscator, desi anterior, fara motiv, a fost agresiv. Eram in Germania si am lucrat prin Internet. PNL a fost unicul partid care a sprijinit in 2007 la 27 martie actiunea Hyde-Parkului consacrata Unirii. El nici atunci nu a fost corect cu PNL, cum nu a fost in alte dati cu mine, din teribilism. Insa eu apreciez lupta lui contra sistemului antidemocratic. Persoana cu ochelari e sotul meu – o persoana foarte respectat in R.Moldova si Romania, si nu doar. E seful catedrei d eliteratura universala, profesor, doctor habilitat. Nu vad de ce nu incapi nici de el.

  Pe Internet scriu exact cei care nu pot suporta oameni curati si curajosi in politica. Exact asta e persoana mea. Nu am pete nici in trecut, nici in prezent si asta face rau celor cu pete, care, pe fundalul unor asemena persoane, se simt rau. Stiu – e foarte greu de crezut, dar nu am ce face.

  Legat de Basescu – iata postarea pt Babacu la alt articol. Mai fac o incercare – ca sint o optimista incurabila, chiar si cu obrazniocaturile, carora le dau mereu cite inca o sansa – sa expun calm si argumentat pozitia mea.


  „Daca nu ati citit ce am scris cu alte ocazii despre Basescu, va repet sumar.

  Nu m-am sesizat ce avea sa se intimple cu cedarea facuta de Stolojan in favoarea lui Basescu, atunci cind a candidat la Presedintie. Am crezut in Alianta D.A. M-a suparat si am spus de citeva ori public, inclusiv de la microfonul Parlamentului RM, ca Basescu a gresit cind a indemnat votarea lui Voronin. Basescu a recunoscut ca a gresit, cu jumatate de voce, abia recent, la TVR1.

  Pe data de 19 mai 2007, fiind la nunta fetei mele din Macedonia, la mire la bastina, in exact ziua ceremoniei, am facut 200 de kilometri de la Prilep la Skopje in Macedonia, dupa o noapte nedormita, pentru a vota, impreuna cu prietenii mei, cu cetatenie romana, pentru raminerea lui Basescu Presedinte. Pentru prima oara, atunci, am spus public, in presa de la Chisinau, inainte de a pleca in Macedonia, ca, desi sint presedintele PNL, pledez pt raminerea in politica romaneasca si a lui Tariceanu, si a lui Basescu. Pina atunci, doar am votat, nu am facut niciodata declaratii politice in favoarea vreunui partid din Romania.

  M-a dezamagit Basescu atunci cind a inceput distrugerea Aliantei D.A., cind am vazut ca spune multe, dar nu a facut nimic mai concret.

  M-a dezamagati si mai tare cind, ca si Voronin, care a declarat ca nu este Presedintele romanilor, s-a aratat si Basescu doar Presedinte al romanilor simpatizanti ai lui Tomac, Roncea, Rosca, PPCD, PL si Moldova Suverana, care l-a promovat pe Tomac. El nu a trebuit sa se implice, nici sa mearga la brateta cu Tomac, ci sa ramina Presedinte al tuturor romanilor.

  M-a dezamagit total cind nu a acceptat ca exista si alte partide decit PD-L, ca nu accepta ca partidele au o majoritate si pentru ca vrea sa cistige cu orice pret – dar cu absolut orice pret, adica abuziv, ilegal – inca un mandat. Eu il voi vota in primul tur pe Crin Antonescu. Nu-l voi vota in al doilea tur pe Basescu. Desi sint pt reducerea numarului de parlamentari, maniera in care incearca Basescu sa foloseascva si asta in favoarea lui, abuziv, ma face inca sa ma gindesc daca voi participa la referendum. Eu m-am saturat de comportamentul comunistilor, nu vreau sa vad atita lupta, inraire si inversunare intre romani. Noi, basarabenii, avem nevoie de solidaritatea romanilor de peste Prut, nu de aceasta atitudine total distructiva si necooperanta a lui Basescu. Daca cineva e vinovat – sa fie pedepsit. Daca nu e pedepsit grupul Grivco si cei invocati, pentru nu stiu care vine, atunci sa nu spunem mereu prostii populiste – omul se judeca dupa declaratii publice si actiuni, nu dupa impresii si judecati de valoare.

  Concluzia – sint deja impotriva lui Basescu, pentru ca nu vrea sa coopereze cu partidele, pentru ca vede numai PD-L-ul si pentru ca ii crede pe toti prosti, pentru ca vrea constant sa compromita parlamentarismul, si nu pentru ca sint presedintele PNL. Pentru mine toti romanii din Romania sint romani, dar ii judec dupa atitudinea fata de Constitutie, lege si fata de romanii din Basarabia.”

 29. Pt Visator.

  1.Nu stiu la care 2 consulate te referi: la cele romanesti in RM sau la cele ale RM in Romania. De ce intreb? Pentru ca subiectul e mai complicat decat pare. Comunistii cereau deschiderea a doua consulate, la Iasi si la Constanta, pentru a putea crea inca doua avanposturi ale sistemului de spionaj rusesc. Oricat de mult mi-as dori ca cele doua maluri sa se apropie cat mai mult, nu pot sa nu ma gandesc la faptul ca Rusia foloseste RM ca pe o platforma pentru pozitiile sale antieuropene, antiamericane si antiromanesti. Acest lucru a devenit evident in perioada guvernarii pcrm, dar era clar si mai inainte ca asa va fi.

  2. Stiu ca speculatiile cu ideea unirii sunt o blasfemie. Dar exista si alt aspect. In RM, multa lume se teme sa-si faca publica simpatia pentru romani, cu atat mai putin unionismul. De aceea, orice mesaj unionist si pro-romanesc trebuie incurajat.

  3. Cunosc istoria cu Norica Nicolai. Problema e ca, atata timp cat nu e sanctionata de legea Romaniei, nu poate fi considerata decat ca autoare a unei fapte imorale. Ca atatia altii, de fapt… In acest caz, nu poti incrimina preietenia cu un politician sau altul. Poti doar sa reprosezi lipsa unui mesaj coerent.

  In rest, pozele de pe net mai pot fi si trucate, si… dupa cum se vede, poti confunda un sot cu o persoana pe care iti pare ca o cunosti…

  Pt dna Pavlicenco: nu cred ca aveti dreptate in privinta lui Basescu. Noua alianta este constituita doar din interese electorale, PSD nu s-a gandit sa desfaca alianta cu PD-L mai devreme, ci abia acum, cand s-a vazut fata in fata cu electoratul sau, care… il astepta pe alt „mal” politic. Pana la ora in care trebuia s a intre in campanie electorala, pentru PSD Basescu era destul de bun si PD-L la fel – atat cat sa poata guverna impreuna!.. Deci, e clar – e campanie electorala, de aici incolo orice mijloc este bun – in viziunea unor partide care isi doresc puterea cu orice pret. „Bunul -simt” invocat atata – numai a bun-simt nu seamana, din pacate! Incepand cu sondajele interpretate tendentios si terminand cu acuzatii absurde, neintemeiate, si „dezvaluiri” care pot afecta chiar siguranta nationala. Parerea mea e ca aceasta campanie a PNL are un slogan fals – NU e de bun-simt.

  Tot pentru ca e campanie electorala, nici Basescu nu-si poate pune interesele electorale in pericol, pentru ca, vezi bine, PSD s-a razgandit si a iesit de la guvernare – a dat la divort, pretinzand ca s-a trezit, brusc, o mare iubire social-democrat-liberal-udemerista… Ungurii s-au suparat pe Basescu NUMAI pentru ca acesta le-a refuzat ideea cu autonomia… PSD si PNL s-au folosit de „supararea” udemerista, pentru a lovi in Basescu. Astfel, Basescu a ramas doar cu sprijinul PD-L. Din pacate, Constitutia nu prevede solutii pentru astfel de cazuri (Constitutia prevedea un singur tip de sef la Cotroceni – un Iliescu, purtand dupa sine un megapartid, capabil sa tina sub control toata tara). Sa ne amintim ca si Constantinescu a pierdut, din cauza ca, al un moment dat, s-a trezit fara sprijin politic. A incercat sa devina presedintele intregului popor, pentru ca a fost ales prin vot direct, de intregul popor, dar… a ramas fara al doilea mandat, in lipsa unui partid care sa-l promoveze… A si spus, la un moment dat, ca sistemul l-a invins. Cu siguranta, se referea SI la acest aspect, la faptul ca nici Constitutia Romaniei nu este pe deplin echitabila sub aspectul delimitarii-impartirii puterilor in stat.

  Implicarea Rusiei in politica romaneasca este un alt aspect care trebuie luat in considerare. Din pacate, exista mult prea multi agenti ai Kremlinului si mult prea multa presa platita foarte bine, pentru a face propaganda antiNATO si eurosceptica – asta probabil ca ati observat si dvs… Ca sa va dau un exemplu (mic dar semnificativ): prostiile ENORME spuse de Putin la summitul NATO de la Bucuresti – in situatia in care Putin a sfidat pe toata lumea (imitat fiind si de saltimbancul Voronin, care s-a dus acolo ca sa ceara „garantia independentei”) si si-a batut joc, pur si simplu, de audienta – au fost aplaudate de jurnalistii romani, care s-au ridicat si in picioare, ca sa se vada cat de prosti sunt! Ce fel de ziaristi sunt cei care aplauda un sef de stat in care nu exista libertatea presei, iar ziaristii mai curajosi sunt omorati? Va spun eu. Sunt ziaristi CUMPARATI. Sau foarte si foarte tampiti. Asta apropo de „moguli”… 🙁 Sigur, nu toata presa romana este asa, dar trusturile despre care vorbeste Basescu nu sunt o inventie, ci o realitate.

  As mai adauga si alte detalii, ca de pilda arestarea lui Pasat de catre Voronin, dupa interceptarea lui – pe teritoriul Romaniei – de catre SRI… Nu e intamplator faptul ca „afaceristii” din domeniul petrolifer (rusi sau romani) au printre anajati persoane din randul fostilor nomenklaturisti sovietici basarabeni sau transnistreni (sau rudele acestora). Da, ma refer la Mihai Popov si la Vitalii Snegur, desigur, dar nu numai la ei. Astea sunt doar cazuri care „traspar” in presa. Dar sigur ca sunt si altele, despre care nu se stie inca.

  Pe scurt. Romania se afla intr-o zona a crizelor geopolitice permanente si de aceea nu-si poate permite sa se „alinte”, cultivand crize politice permanente, interne. Siguranta statului romanesc depinde de seriozitatea politicienilor sai. Jocul de-a „sa nu suparam Rusia, ca Rusia are bani sa ne dea, daca vom fi draguti cu ea” este periculos. Iar Basarabia trebuie sa devina un SCUT strategic pentru restul Romaiei, nu o placa turnanta a intereselor rusesti in Occident. Or, pericolul transformarii RM sau chiar a Basarabiei intr-o regiune care sa produca amenintari geo-strategice (sau doar politice si economice – ceea ce e la fel d e grav) la adresa Romaniei si a comunitatii europene, in consecinta, este foarte mare. de aici interesul SUA, de exemplu, fata de RM…

  Iata de ce ii dau dreptate, cel putin acum, in aceasta campanie electorala, lui Basescu, si nu oponentilor sai, care au un mesaj ambiguu si pueril in problematica relatiilor cu Rusia. Ar fi mai multe de spus, dar nu mi-am propus sa va conving, ci doar sa explic, in mici exemple, pozitia mea. Am mai spus, am si un argument de ordin personal. Confruntandu-ma cu mari dificultati in procesul de redobandire a cetateniei romane, am dat peste persoane care saboteaza, pur si simplu, din inertie politica (si mai ales din ura fata de Basescu), tema romanismului nostru, al basarabenilor in general…

  In fine, sper ca, in ciuda orei tarzii, am reusit sa ma exprim clar. N-as vrea sa revin. Tema, oricum, este mult prea vasta si complicata…

 30. consulatele din Moldova desigur…la ele ma refeream. si tot pentru ca e camapnie electorala geoana si-a luat concediu si a blocat procedurile pentru noul guvern, drept dovada ca il doare in sapca de romani. atitudine dinspre pnl? niet! macar sa fi iesit antonescu ala de vrea sa ne scoata din criza sa spuna ba geoana avem o majoritate hai sa ii dam si p-astia jos. nu a facut asta deci si pe el il doare-n sapca. s-au pus la adapost cu simulacrul ala de recomandare sa dea Boc bugetul ACUM in parlament…de parca ei nu stiau ca incalca constitutia…atitudine dinspre VP care se superpricepe in politica Romaniei? niet! poate nu-i pasa ca nu avem guvern…sa vina sa iasa asa cum i-a trimis pe blog lui antonescu o scrisoare de sustinere dulce-dulce, asa sa ii scrie si acum: du-te in parlamnet si fa ceva ori pui guvern ori il dai jos.

  norica nicolai ar sta bine linga elena udrea si monica ridzi…ai vazut mona musca liberala? a facut politie politica si a zburat de nu s-a vazut si ea striga sus si tare ca nu a facut.

  cit priveste Basescu alt segment de acuze nu au gasit decit asta cu dictator si cu fata lui tata si cam atit…E SINGURUL CARE SI-A DAT IMUNITATEA SA SE PUNA LA DISPOZITIA ORGANELOR DE ANCHETA SI NICI REGIMUL COMUNIST-ILIESCU NU A AVUT CE SA-I FACA! o zi buna.

 31. Pt pelangasubiect

  Visatorul se refera, cred eu, la consulatele romanesti.

  Este foarte corect ca Rusia foloseste RM ca pe o platforma pentru pozitiile sale antieuropene, antiamericane si antiromanesti. Daca ati sti in ce hal controleaza Rusia sistemul electro-energetic! De groaza! Sintem in toatala aservire si sub total control rusesti.

  Eu nu inteleg deloc ce as avea eu, Vitalia Pavlicenco, cu Norica Nicolai? Nu-mi este sora, nici alta ruda, iar ca asa spun ca o cunosc personal, din relatiile cu PNL anterioare sau de la Adunarea Parlamentara a NATO, asta inca nu inseamna ca eu ii diriguiesc actiunile sau ca as purta raspundere pentru politica romaneasca si miscarile din cadrul ei.

  Pe unimedia a fost plasata o fotografie a mea dansind cu sotul. Asta e o crima? Oare de cind, ca eu nu stiam. Da, dintr-o parte si de departe sotul meu seamana cu Petrencu Anatol, dar numai de departe. Sotul meu nu este inalt si, in general, aceste discutii sint sub nivel, cred eu. Cui ii trebuie tare, ii trimit aceasta poza prin posta electronica. Poza e de cind am implinit 55 de ani.

  Legat de Basescu. Nu m primit inca niste contraargumente plauzibile la argumentele mele privind aspectele care ma supara.

  Orice alianta este constituita din interese – de guvernare, desigur, electorale. In locul PD-L, daca ai simtit ca PSD vrea sa desfaca alianta mai devreme, IAR TU NU AI FOST INTERESAT SA FACI ASTA, nu trebuia sa ii elimini. Speicla sa ii lasi, sa poarte si ei raspunderea. Insa, adevarul e ca PD-L a vrut sa ramina singur la guvernare, ca sa-si asigure cistigul prin resursa administrativa, abuz si persecutari. Nu vad o diferenta intre PD-L si comunistii din Moldova la capitolul interesului electoral.

  Campanie electorala nu e numai pentru PSD sau PNL, ci, mai ales, pentru PD-L.

  Eu cred ca ori Geoana, ori Antonescu, vor fi alti Presedinti, nu doar cu scandal, inraire, inversunare.

  Daca nu seamana “bunul-simt” cu bun simt, nu seamana nici „Sa traiti bine” cu faptul cum traieste acum lumea.

  Iarasi – sondajele sint interpretate si facute tendentios in cazul tuturor. V-a placut prestatia de ieri de la Realitatea TV cu papagalul Ungureanu care modereaza intilnirile electorale ale PD-L si Basescu? Mie mi-a fost rusine sa il privesc.

  Revin – „PSD a fost fortat sa iasa de la guvernare”, nu se poate sa nu vedem asta. PSD si PNL au dreptul sa se foloseasca de orice, legal, la fel ca si PD-L, care – si mi se pare si am scris si cu alte ocazii – este solutia imorala in politica romaneasca.

  Despre presa e o vorba aparte. In Romania, inca mai e cum e. La noi, in Basarabia – vai de mine. Dar am inteles ca vine TV Publika, adica Realitatea TV, care va face o revolutie si la noi. Deja cunosc ce victime face pe piata reportericeasca. Cei mai buni ziaristi, cu salarii mari, sint atrasi acolo, iar alte Televiziuni, ca sa nu si-i piarda pe toti si sa nu ramina cu doar cadre slabe de tot, le ridica salariile. Iata ce inseamna concurenta – asa ar trebui in toate domeniile.

  Da, cu gazele si petrolul, electricitatea si Lukoilul este adevarat, dar de ce romanii nu fac la fel – sa ii ia pe cei mai buni de la noi, de ce ii lasa pe mina rusilor? Sint de acord ca cei care lucreaza in sistemele rusesti sint cei carora aceste sisteme le datoreaza ceva…

  Da, Basarabia trebuie sa devina un SCUT strategic pentru restul Romaiei, nu o placa turnanta a intereselor rusesti in Occident. Din pacate, la noi inca e asa, chiar si dupa alegerile din 29 iulie…

 32. azi 12 noiembrie ora 6 dimineata. pina se trezeste sefa, pina isi face cafeluta si isi regleaza farfuria ca sa se informeze si sa mai „vaza” niscai dezbateri pe televiziunile alea „laif” va dau eu niste stiri impresionante care trebuiau sa fie inca de azi-noapte pe blog.

  1. Dumitru-Nicanor Teculescu si Gentiana Serbu au fost numiti CONSULI GENERALI AI ROMANIEI LA BALTI SI CAHUL!!!!!!!! n-am auzit pe blogul asta pocnete de dopuri de sampanie. Poate ca i-a numit Basescu si de aia. deci decret de deschidere de consulate avem, consului avem, ramine doar sa gasim 2 case 2 computere si niste net pentru ca ei sa-si faca treaba acolo. al dracu’ si Base asta bai baiete, ii numeste pe 2 noiembrie si nu spune la nimeni!

  2. doi ziaristi „grei” din Romania santajeaza „la greu” seful ANI – Agentia Nationala de Integritate ( se ocupa de cum fac averi politicienii ) si cer informatii despre 3 ministrii PD-L…tocmai acum in campania electorala. noroc cu televiziunile alea „nelaif” care au demascaat totul. si baietii au aparut la alea „laif” sa spuna ca sint nevinovati abia dupa ce s-au facut mari valuri, adica dupa ce Traian Radu Ungureanu le-a spus-o in fata celor de la realitatea tv ca ascund subiectul sub covor si a parasit emisiunea. de dragul adevarului mentionez ca TRU ( asa este el cunoscut ) a vazut LONDRA si nu Cuba. si la Londra chiar e respectat. obisnuieste sa scrie carti. n-are tinichele.

  3. tot la realitatea aia tv ( mai nou sefa a facut o pasiune pentru postul asta care isi va deschide o filiala si in alta tara si poate va fi si dumneaei invitata sa isi expuna tinichelele ) am auzit ca SINGURUL partid descoperit cu nereguli financiare a fost cine credeti? pnl ! uau! tocmai iubirea de-o viata a sefei au nereguli financiare adica pe romaneste spala bani.

  4. tot la televiziunea aia „laif” il auzim pe geoana cum spune electoratului ‘NEMERNICII DRACULUI”. va simtiti vreunul pe aici asa ceva? eu nu ma simt.

  5. papagal e ala care repeta dupa vorbitor. cum a scos antonescu expresia cu solutia imorala, cum papagalul a preluat-o si o da mai departe. fara sa o gindeasca normal, doar a spus-o seful de la Bucuresti.

  acestea fiind zise azi, acum plec la munca sa imi pot duce traiul de zi cu zi in tara asta minunata ! o zi buna.

 33. Pt visatorul

  Nimic „impresionant”. Eu ma culc pe la 2.00-3.00 dimineata si le citesc pe toate.

  Eu nu comentez pe blog toate stirile, ci doar imi expun atotudinea fata de lucruri pe care eu le consider importante. Repet – deschiderea consulatelor este un lucru ordinar, iar stirea cine a fost numit o citesc oamenii pe unimedia. Nu-i cunosc pe oameni, nu am ce scrie despre ei si nu cred ca ei sint subiect al bolgului meu. Blogul meu nu e agentie sau portal de stiri. Fa-ti dumneata un portal si posteaza ce stiri vrei – fii sigur, nu-ti voi indica ce sa postezi.

  Emisiunea de ieri de la televiziunile „life” a fost foarte interesanta la capitolul „desfiintarii demnitarului de la ANI – Agentia Nationala de Integritate”, care pare santajabil si care umbla in mod ciudat pe la intilniri dubioase.

  Traian Radu Ungureanu mi-a parut un dezechilibrat si cu cu simptome de degenerat. Nu stiu ce Londra a vazut, dar este extrem de antipatic si face parte din partidul chiorilor/ceacirilor. Poate scrie cit vrea, dar tinichele nu a meritat. El nu locuieste si nici nu lupta in Basarabia, ci e in serviciul excentricului Basescu. Sa-i dea el tinichele.

  Repet pentru cine nu stie – nu mentinem relatii cu PNL din Romania, pentru ca nu avem procente. In rest – nu am date sa analizez ce se intimpla. Stiu ca fara PNL Basescu nu ajungea Presedinte, ca sa ne macine noua azi mintea cu smecheriile si abuzurile lui. Daca PNL spala bani, trage-l la raspundere – ce societate si stat a mai construit Basescu si toate guvernele/matrioste ale lui, de vreme ce justitia nu-si face treaba?

  In general, sa ii incriminezi unei persoane asa, mereu, niste lucruri, cu care eu, de exemplu, nu am nici in clin, nici in mineca, mi se par indicii de dezechilibru sufletesc. Nici nu ma intereseaza ce simpatii sau antipatii ai dumneata si nu am de gind sa-ti pun in circa prostiile pedeliste, mai ales ca esti, spui, din Romania, iar eu – din Basarabia. Eu analizez ce vad eu, nu am acord de impartire a raspunderii cu cineva. Si nu cred ca pot lua in circa ceea ce i se pare cuiva. Lamuriti-va acolo, in Romania, cu actiunile, noi emitem judecati de valoare, care nu sint pasibile de judecata.

  Si PSD-ul e tot in raspunderea mea? Pai cum sa spui ca cineva nu e bolnav? sau ma considerati atit d eputernica, incit la 500 si mai bine de kilometri de Bucuresti, pot prelua sau imparti raspunderea pentru PNL si PSD. A, da, s-a uitat de UDM si de grupul minoritatilor…

  Am preluat termenul de „solutie imorala” din contextul in care a fot folosita – atunci cind PC-ul a facut ce a facut in trecutul recent. Nici nu l-am auzit pe Geoana saui Antonescu sa foloseasca aceasta expresie. Nici nu imi amintesc macar cui apartine. Iar repetarea unor lucruri nu inseamna a fi papagal. Eu am spus papagal despre antipaticul Ungureanu, pt ca mi s-a facut greata de rolul asumat de el – moderarea mitingurilor electorale ale PDL.

  In rest – mai ia niste tablete, poate iti deschid ochii si te mai echilibreaza.

 34. insulti un om care daca nu iti place a vazut Londra si nu cuba! esti o baba isterica! te-am intrebat in limba mamei tale materne SUSTII CA norica nicolai a facut bine ca si-a trimis nepoata sa voteze in parlament? DA sau NU! vrei sa iti desenez? nu o mai freca aiurea babornito penelista! RASPUNDE! iti trimiti fata aia beatriz sa voteze in locul tau ? te incrimineaza pe tine mintea ingusta de care dai dovada esti decit o mahalagioaica de piata si punct! esti o RUSINE ROMANEASCA TU AIA CU CETATENIE SI MAMA TA NICI MACAR NU TE-A BOTEZAT CU NUME ROMANESC! sa-ti dea goena alte tinichele

 35. TELEVIZIUNEA AIA CARE O ASTEPTI CA PE MESIA A FACUT UN ALT LUCRU CARE TU IN NESIMTIREA TA NU L-AI SPUS! A DAT STIRI METEO PENTRU PRIMA DATA IN ISTORIA TELEVIZIUNILOR ROMANESTI DIN BALTI SI CAHUL !!!!!!!!!!!!!!!!! ADICA UNDE SE VOR DESCHIDE CONSULATELE ALEA DE L-EA SEMNAT BASESCU PRIN DECRETI SI A NUMIT SI CONSULI! TELUIU!

 36. TREBUIA SA PUI PE BLOG CA DOAR ESTI UNIONISTA! TREBUIA SA PUI PE BLOG CA S-AU NUMIT CONSULII! ERA STIRE VIETII TALE DACA ERAI UNIONONITA LEPADATURA SI SCURSURA LIBERALA MOLDOVENEASCA! RUSINE !

 37. si ca sa continuam spunem asa: ei iata ca la Bucuresti a venit CHIRTOACA IMPREUNA CU CEI CARE AU SUFERIT IN 4-5-6-7 APRILIE…mamasha nu era printre ei! ea stie doar cind isi termina limba romana sa injure sa blesteme…creier mic menopauza…deci aia care au stat in piata si au fost batuti si arestati iata-i la Bucuresti! vitalia asta cu nume rus nu e printre ei…hai vitalia ii jignesti si pe cei din PIATA MARII ADUNARNI NATIONALE CA SINT VINDUTI?HAI CE ARGUMETE MAI DAI AICI? alegi inte antonescu de 15% si COMUNISTUL GEOANA? ASA AI AJUNS CU GINDIREA ? DACA NU VREI BASESCU ALEGI COMUNISTUL GEOANA? ASTA E OPTIUNEA TA POLITICA? te-a dezamagit Base si acu votezi geoana un comunist? votati cu toii voi astia familia rusa cu cetatenie romana? nu va e rusine ?

 38. SI DACA TOT E ASA DE EXTAZIATA MAMASHA VITKA DE PUBLIKA ASTA TV HAI SA MAI SPUNEM CA PENTRU PRIMA DATA IN ISTORIA TELEVIZIUNII ROMANE SE DA METEO DE UNDE CREZI VITKA? TOCMAI DIN BALTI SI CAHUL! SI ASTA DE 2 ZILE DAR TU NU COMENTEZI CA NU CUNOSTI LIMBA ROMANA SI NU AI INTRERESUL SA COMENTEZI! DECI DIN CONSULATELE ALEA DOUA CARE A SEMNAT BASESCU DECRETUL SI A NUMIT CONSULII! AL DRACU SI BASE ASTA!

 39. si pune poza de 68 ani si lasa poza cu Bucurestiul vechi ca nici in vise nu l-ai vazut!

 40. bleaha muha raspunzi sau ai stricaat farfuria aia? hai mamasha astept rspuns saau astespti tu de la pnl romania oridne? sau ( ori ..in limba ta romana materna ) o freci?sau ( ori ) n-ai pus farfuria? hai spune ceva! sau ( ori) ma verifici?

 41. Vosatorule, cred ca ai scris ultimele comentarii sub inlfuenta alcoolului, numai asa imi explic marlaniile tale.

  Imi pare rau, cu dna Pavlicenco nu pot fi de acord in esenta

  De exemplu, nu sunt de acord ca PSD a fost scos de la guvernare. In conditiile in care partenerul ma acuza de furt sau de intentia de a fura, este clar ca parteneriatul dintre noi nu mai exista! Mai ales ca PSD nu a adus nicio dovada, pana in prezent, sunt doar supozitii, speculatii, acuzatii tipice pentru campania electorala. Si acesta nu e singurul argument cu care nu sunt de acord.

  Referitor la sondaje, ma refeream nu atat la metoda de elaborare a lor (metofdologia sondajelor este carenta la noi, in RM, din cauza carentelor lingvistice, in special, nu in Romania), cat la interpretarea vadit… tampita din partea jurnalistilor angajati la posturile antena 3 si Realitatea. Iata un exemplu. Se trabiteaza toata ziua ca „in turul doi, Basescu nu are niciosansa, indiferent de contracandidat”. Dece? pentru ca sondajele arata 47 la 53 pentru Basescu in fata oricaruia dintre candidati. Marja de eroare fiind 3%. Paui, in acest caz, cu marja de eroare, iese 50 la 50! De unde concluzia ca Basescu nu are nicio sansa? Din… simpla dorinta a „muschilor” jurnalistilor, domna Pavlicenco. Intamplator, a acelor jurnalisti (angajati ai acelorasi posturi omniprezente), care s-au ridicat in picioare si au aplaudat ineptiile lui Putin la Summitul NATO. Cred ca am reusit sa exmplific de ce natura este nemultumirea mea fata de prestatia presei „lui Vantu” si de ce imi fac griji pentru ceea ce va aduce acest „vant” la Chisinau…

  Nu vreau sa intru in alte detalii. Deocamdata, cu toate gafele sale electorale, tot PD-L mi se pare mai apropiat de conceptia mea despre binele Romaniei si, implicit, si al RM.

  Cu visatorul insa nu pot fi de acord din cauza modului de a-si promova mesajul. Cred ca face un mare deserviciu cauzei pe care pretinde ca o apara. Pacat…

 42. a spus si sefa multe mirlanii pe aici inclusiv aia cu Ungureanu ca face parte din un anume partid. si ca i se pare ei ca e nu stiu cum Ungureanu ca i-a facut greata…la asa vocabular asa raspuns a primit. nu i se pare importanta deschiderea consulatelor din simplul fapt ca le-a deschis Base cu semnatura lui…daca le deschidea antonescu ce mai valuri si ode curgeau pe aici! asa, insa „ciocu’ mic si joc de glezne”…citeste postari vechi cu amenintari si blesteme si a gasit ce a cautat. cind antonescu l-a facut curva de bordel pe Base, poate VP chiuia de bucurie ce inteligenta a scos ala de la pnl pa gura…numai bine.

 43. ca sa inlaturam anume probleme de limbaj iti spun asa: daca tu pelingasubiect aveai o infirmitate si eu spuneam nu-mi place gretosul ala din partidul ologilor imi face greata, te duceai frumos si ma dadeai in judecata pentru ca te-am jignit. si cistigai procesul pentru ca la UE ne indreptam spre o lume civilizata in care nu iti poti bate joc de handicapul unui om. vocabularul doamnei pe blogul asta este foarte variat: de la blesteme la amenintari si mai nou la jigniri personale. pe blogul asta cei mai buni sint aia de o lauda. ei uite ca eu n-am nimic de laudat. e canalizata pe un drum si nu mai vede nimic in jur…purul adevar comunist cine nu-i cu noi e impotriva noastra. si apoi baga stirile sub masa. mi-e personal VP nu mi-a raspuns la intrebari punctuale, ba as spune ca mai mult s-a ferit de ele tratindu-le evaziv. si la multi pe aici e datoare cu scuze pentru injuriile si blestemele si amenintarile spuse lor…cum iti asterni, asa dormi. fii linistit pelingasubiect am sa am si postari la obiect cu un limbaj decent. o zi buna.

 44. Scuza-ma, visatorule, dar tu nu simti ca, prin limbajul folosit, bruiezi, de fapt, ideile, argumentele care ar putea face obiectul unei discutii civilizate si, de ce nu, edificatoare pentru unii cititori? Presupun ca nici nu-ti pasa de argumente. Or, pentru mine e mai important sa decriptez „ignoiranta” unor ziristi de le realitatea, care se fac a nu sti ce inseamna „marja de eroare” si sa o raportez la gestul lui Nica – semnalul de iesire a PSD de la guvernare – decat niste „blesteme”, care te-au iritat atat de mult.

  Inteleg ca ai de rezolvat ceva cu dna Pavlicenco si nu ti se raspunde. Nu cred ca daca injuri, vei obtine raspunsurile dorite. Din cate cunosc, nu asa se constituie „starea” de dialog. Si, da, sunt de moda veche si consider ca barbatul (sau, in alte cazuri, cel mai destept) cedeaza/renunta. 🙂

 45. ideile bune aici nu le-am bruiat niciodata. doar ideile din fundul gindirii le-am bruiat si acunderea unor lucruri importante le-am taxat ca atare. nu se sufla aici un cuvint despre vizitele lui geoana la mosova, despre faptul ca aseara 18 noe 2009 la antena a venit geoana si apoi antonescu si se astepta o dezbatere, antonescu s-a luat putin de geoana ( iata 2 oameni necomplexati de tv cum ar fi Filat ) apoi geoana i-a spus in fata NE ALIEM IN PARLAMENT SI LE-O DAM LA OASE si antonescu s-a declarat de acord cu asta! si nu i-a mai spus nimic lui geoana. si totul e roz si VP ascunde asta cu buna stiinta ( doar are farfurie putea sa informeze lumea daca tot o arde de policul romanesc si de antonescu )…deci si pe blog se spune ce se vrea se manipuleaza intr-o directie sau alta…si cind altii atrag atentia aici primesc blesteme acuze jigniri. ORICUM E ULTIMA DATA CIND MAI SCRIU DESPRE ASTA…eu astept sa vad pina unde manipularea pe blogul asta. eu, ca simpatizant PD-L si Basescu, pot da o lista de citeva nume care nu-mi plac de la pd-l, in schimb VP nu poate da macar un nume de penelist care a incalcat legea. de ce ? simplu! partidul iti dicteaza ce ca sa faci, ce sa spui…o alta gindire te trimite in aut ca pe o minge prost sutata…deci cu orice pret il jignim pe Base, pe TRU ( chiar daca nu stim cine este ) asa am primit ordin asa ne incadram in directiva partidului. asta e diferenta EU sint liber sa spun ce gindesc VP NU.
  Nica e doar un simplu executant: a facut in asa fel incit sa fie dat afara ca sa ofere pretextul iesirii de la guvernare. in vara se spunea clar pe realitatea tv: faceti ceva ca pina la iarna va injumatateste Base si geoana nu are nici 20% sanse la presedentie. dar atunci nu puteau iesi pentru ca poporul astepta din partea ministerelor sociale luate de psd ceva reforme…ei de fapt trebuiau sa iasa din iulie dar „tovarasi, nu este momentul!” si mai aveau si problema cu vizita lui geoana. in coalitie psd lucra cu jumate de norma: faceau totul dar nu finalizau nimic. cind s-au dus in parlament si au obtinut acordul si implicit soliditatea guvernului odata cu asumarea raspunderii ( tot un fel de motiune de cenzura ), a doua zi deja psd nu mai vroia coalitie. isi facuse datoria, poporul aflase ca psd „le-a dat si le-a facut”. ziaristii aia daca observi sint angajatii posturilor care ii plac lui VP, aia de fac totul „live” si prin ignoranta care ai remarcat-o manipuleaza lumea. nu e vorba numai de marja de eroare, e vorba si de multe stiri ascunse sub masa…mai bine repeta o stire neimportanta de 30 de ori pe zi decit sa o dea pe aia buna de 4 ori pe zi. daca asa face aici realitatea tv sa nu te mire ca publika acolo va face la fel. o zi buna pelingasubiect si daca vrei sa citesti ceva uite aici: http://pompieru.wordpress.com/ sper sa iti placa. numai bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *