Adevarul iese tot mai clar la suprafata. Dar si pericolele…

motan-si-magar.jpgDe multe ori lumea se supara pe mine pentru pozitia transanta nu numai fata de stinga. Insa – uitati-va – cum explicati ca NICIODATA – DAR NICIODATA! – nu am fost in PPCD, nu am simpatizat cu PPCD si am simtit parca faptul ca sint niste farisei cum rar se mai intimpla. Uitati-va la acesti sapte pui “magnifici”/malefici de PPCD, care sint tineri, dar au invatat o demagogie perfecta!

Ei vin “sa renoveze societatea, politica!” Domnilor, dar unde acopil-si-ciine.jpg fost Rosca din 2005 – nu alaturi de comunisti!? De ce nu a “renovat-o”? Cine sa-i creada, pe acesti “malefici”, in frunte cu Ghenadie Vaculovschi, cel care a difuzat pe adrese de Internet “Lista Sandrovschi”, cu “securisti” inventati, cred eu, de securisti adevarati, lista elaborata – precum am si documente-raspunsuri la interpelarea mea la SIS – in cabinete crestine de prin Parlament si difuzate de pe adrese crestin-democrate. Sint niste tineri rautaciosi, zombificati, trasi de sfori din spate de seniorii malefici, care acum – ca sa vezi – merg in Guvernul comunist!

Al doilea lucru pe care vreau sa-l spun este despre iesirea din CSI. Ati vazut ce conditii pune Voronin pentru a colabora cu alte partide? Adica vrea sa aduca aceste partide pe platforma sa antiromaneasca si antieuropeana! Adica arata ca pentru el Europa e un clopotel intr-o parte, interesul fundamental fiind mentinerea R.Moldova in sfera de influenta rusa. De NATO nici nu mai vorbim. Voronin „va colabora”, cica, dar o conditie fiind neiesirea din CSI, iar alta – sa bata in cuie consecintele pactului Molotov-Ribbentrop. Si Rosca pare ca ii va fi alaturi, pentru ca Rosca, la fel ca Urecheanu, Diacov, Braghis, nu au vrut nici sa discute in Parlament initiativa mea si a lui Cosarciuc de iesire din CSI sau au spus ca nu e momentul si e o „provocare”. Iar iesirea din CSI e si un angajament in Platforma electorala a BMD, tradata dupa 2005 de toti, in afara de PNL si PSL. Desi, iata, acum Serebrian si alti peselisti sint cu Lupu, cel care nu vrea sa iasa – ca si Popov, ca si Corman, ca si Rosca, ca si Urecheanu, ca si Diacov, ca si Braghis – din CSI…

Eu cred ca numai PL vrea ca Republica Moldova sa iasa cu adevarat din CSI si, poate, dar nu sint sigura, PLDM. Iata de ce in declaratia noastra de joi privind retragerea din alegeri spunem ca sprijinim partidele liberale ale caror platforme electorale sint cele mai apropiate de platforma PNL. Penelistii colaboreaza in diferite raioane cu PL, PLDM si AMN.

Deci – cine va coopera cu Voronin si cu banditii comunisti in viitorul Parlament? Vedeti cit e de actuala Platforma PNL, care prevede Parteneriatul strategic Romania-Republica Moldova “Pentru NATO si UE” si iesirea din CSI, in raport cu conditiile lui Voronin – privind neiesirea din CSI si Acord de frontiera cu Romania?

Si ar mai fi un lucru, extrem de important, despre care mi se tot comunica – faptul ca se pune la cale o diversiune antidemocratica de proportii. Este vorba de imprimarea unei parti a buletinelor de vot dupa tehnologii superavansate, in Israel, de exemplu, fapt care sa insemne ca pe 49, 99 la suta din buletine – oriunde ai vota, stampila „Votat” sa apara, iarasi, de exemplu, in dreptul primului concurent electoral din lista. Oameni foarte bine informati, banuiti de unde, au lasat sa se scurga aceasta informatie „in afara”.

Daca e asa, inseamna ca rezultatul votarii e predestinat si – stim noi cine! – vrea foarte mult sa i se realizeze visul de a obtine 68 mandate. Daca e asa, se impun citeva lucruri:  Opozitia liberala sa depuna toate eforturile sa controleze, sa supravegheze la singe si sa gaseasca oameni sa pazeazca buletinele de la imprimare pina la aducerea lor pe mesele comisiilor electorale. Al doilea este ca aceasta ar trebui facuta cunoscut ambasadelor straine, inclusiv Ambasadei Israelului, misiunilor CE si OSCE, ONG-urilor implicate in monitorizarea alegerilor, serviciilor de securitate, bunaoara si Mossad, ale statelor in care legea se respecta si diversiunile pot fi contracarate sau pedepsite.

Mai consider ca persoanele implicate intr-o asemenea eventuala diversiune ar trebui sa se gindeasca la Dumnezeu si la lege. Nimic nu trece nepedepsit, chiar daca aceasta intervine prea tirziu. Si-apoi, stiti cum se spune – fac parintii, dar trag copiii… Indemn pe toti la verticalitate si vigilenta!

P.S. Sigur, imi dau seama de riscurile ce sint parcurse prin afirmarea unor asemenea lucruri, insa exista deja multa lume care stie acest lucru, dar nu cred ca actualele institutii ale statului sint capabile de altceva decit de persecutarea celor care se incumeta a le face publice.

Vitalia Pavlicenco

Loading Facebook Comments ...

17 Comments

Add a Comment
 1. Da, Dna Pavlicenco,

  Aveti perfecta dreptate.
  Platforma PNL este foarte actuala si foarte buna,

  Si PNL va reveni cu un nou avint
  caci acest partid ARE UN VIITOR!

  Pe de alta parte, se pune la cale o diversiune…
  Asta ar trebuie sa alerteze partidele de opozitie.
  Oare, liderii acestor aprtide nu stiu?

 2. D-na Vitalia Pavlicenco! Cred ca faceti o nedreptate atunci cind etichetati tinerii de la PPCD drept „rautaciosi, zombificati”. Oare cei de la PL nu sunt mai zombificati ? Oare Noua Dreapta nu a fost implicata in actiunile de la 7 aprilie??? Dar ce scop a avut Filat sa acuze Noua Generatie? Intrati pe site-ul Noii Drepte si va veti convinge, ca anume intoleranta este marca lor.
  Tiganii, ucrainenii, rusii sunt si ei parte a populatiei RM. Ati observat chiar acel razboi rece intre Moldova si Rusia, care l-a conditionat apropierea PCRM de PPCD.
  CSI nu este cea mai mare problema a RM. Problema este nedorinta supraputerilor de se impaca asupra sferei de influenta asupra Moldovei. Avem de pierdut doar, dar vinovati sunt si romanii si rusii si americanii.
  Sa fi dorit Romania Unirea, oare nu eram uniti pina astazi ?
  Ce au facut clanul Stati si alde hotii lui Filat ? Cine lupta cu adevarat pentru romani, si cine urmareste acapararea puterii in RM?
  Am putea profita de faptul ca rusii vor inchide ochii, ca le suntem „prieteni”, dar PPCD a protestat mereu impotriva politicii expansioniste ruse. Daca rusii vor stringe curelele, noi vom riposta. Asta inseamna sa iti poti spune punctul de vedere chiar si in minoritate. Rosca nu este „curva lui Voronin”, dar a fost demonizat intentionat de cei care din exces de zel sau platiti murdaresc. Cred ca sunteti un intelectual si intelegeti ce inseamna sa faci ceva fara forta, din minoritate. Cred ca sunteti un om onest, si mergeti dupa principiul „altuia nu-i face, ce tie nu-ti place”.
  Acesti tineri PPCD inca nu au fost murdariti si blamati dar se va gasi cineva care sa-i murdareasca si pe ei.

 3. Clanul Stati, macar dadea salarii mari angajatilor sai.
  PPCD, presupun ca daca trec de cele5%, sunt 100/100 sigur ca cei 7 magnifici se vor retrage din deputati, iar pe liste, adica in parlament vor intra urmatorii deputati, adica Iuda-Rosca.

 4. Rusia si UE se impaca, fac mari proiecte impreuna, dar de ce ar trebui sa-si bata joc de noi, sa puna asa preturi la GAZ, cit un salariu mediu si sa fie vize in Europa?? Oare ei nu se folosesc de munca concetatenilor nostri ?
  De ce atunci noi sa continuam disputa aici in Moldova ?
  Si fauna politica din Romania s-a schimbat. As putea spune ca ei sunt intr-o criza si mai mare. Suntem nevoiti sa fim independenti.

  „Poduri peste Prut” – aceasta este politica PPCD, pe care a-ti observat ca o urmareste chiar si prin Proiectul Prut-European. Alt drum nu exista. Daca aveti si dvs alte solutii, va rugam mult sa veniti cu propuneri.

 5. Ajunge atita despre PPCD, au stat 4 ani in fotoliu de vicepresedinte a parlamentului si nu au facut nici o pleasa.

 6. FELICITARI PT ARTICOL!

  si inca o data BRAVO!! pt decizia de a sustine OPOZITIA!

  le-ati demonstrat si celor care nu credeau in d-voastra ca SUNTETI VERTICALA!

  bv PNL!

 7. No, uite asta mai zic si eu miscare…
  Mi-a facut placere sa citesc stirea despre retragerea PNL din actuala cursa electorala (si motivatia).
  Asa, poate mai intru pe blog, sa polemizam, ce ziceti? Apropo, treaba cu PPCD e imputita rau de tot, si cred ca toata lumea e de acord cu ceea ce ati scris in aceasta privinta.

 8. D-na Pavlicenco este bine ca creeati asa o deversiune!!!!numai ca e foarte greu de crezut!eu stiu ca prin stirea pe care a-ti publicat-o ce tine de buletine e facuta numai ca opozitia noastra sa se trezeasca:)))))si poate e bine ca faceti acest lucru,dar sa fim seriosi totusi voteaza oameni nu animale:)))))))

 9. Bravo, Dna Vitalia, Bravissimo!
  Apreciez atentionarea dvs ce ati facut-o in videoclipul prezentat de UNIMEDIA.
  Ma bucur ca avem asa lideri vigilenti.

  Dumnezeu sa va ocroteasca de orice rau si sa va binecuvinteze pe Dvs si toata familia…
  Meritati increderea si dragostea noastra!
  Va multumesc ca sunteti UN EXEMPLU, O DOAMNA, la care ma orientez!

 10. AVEN LIDERI!
  AVEM LIDERI FOARTE BUNI!
  BUCURATI-VA! ZIC IARASI, BUCURATI-VA!
  caci avem in cine ne increde!

 11. D-na Pavlicenco, jos palaria. Credeam ca nu veti face acest pas, dar m-ati surprins placut. Bravo!

 12. PNL in frunte cu Pavlicenco nici o data nu a tradat!!!!!!!
  PNL intotdeauna a avut strategia bine echilibrata in activitatile sale.
  Dupa alegerile din 29 iulie 2009 se va clarifica rostul si proportia fiecarui partid politic democrat parlamentar in orientarea politicii externe si a cursului dezvoltarii social-economice a Republicii Moldova.
  Anume in aceste citeva luni de zile mai multa lume a inteles adevarul si s-a trezit din alienarea imbatatoare a comunistilor.
  Acel partid democratic parlamentar, care va tine cont de partidele politice democratice extraparlamentare, v-a valorifica potentialul uman si in crestere ale acestor partide, va reusi sa-si intareasca pozitiile si pentru alegerile locale si urmatoarele parlamentare.
  Ori in caz contrar vor participa in alegeri din nou toate partidele, inclusiv liberale si de orientare proeuroatlantica, care isi propun participarea in viata politica si nimeni nu le poate interzice….nici cu un fel de argument….
  Cel mai forte argument este acum, in alegeri si dupa alegeri, daca se constientizeaza necesitatea imperioasa de consolidare durabila a fortelor politice sau se ramine pe interesul ingust si egoist al partidelor democratice parlamentare.
  Cine nu a inteles tactica bine chibzuita a PNL in alegerile din 5 aprilie 2009 si tactica in perioada acestor alegeri, nu este apt sa inteleaga cum pot fortele democratice sa preia si sa se mentina la putere, sa intre in istorie ca forte politice, care au distrus cancerul societatii, cancerul, care a afectat toate domeniile dezvoltarii poporului…..
  PNL este unul din putinele „brate” puternice de rezerva, care pot da forta necesara la momentul potrivit.
  O Pavlicenco este o comoara stralucita, cine nu stie cum sa o priveasca, se teme sa nu orbeasca si o acopera cu glod, noroi.
  Cine stie cum comoara poate aduce foloase, o descopera si ii gaseste locul si utilizarea potrivite…..
  Sa vedem, cine si cum vor fi actualii lideri politici din partidle democratice, care nu se tem sa „priveasca” comoara…….

 13. OARE CE S-AR PUTEA DE FACUT DE CONTRACARAT actiunile de fraudare a buletinelor de vot ?… eu cred ca informatia este veridica.. ca nu degeaba a mers voronin in israel .. si , mai ales , comunistiui sunt capabili acum de orice diversiune ..ei sunt ajutati aici de rusia > mama tuturor intrigilor monstruoase din lume…. trebuie de rezolvat aceasta problema pana la alegeri.. de alertat pe toti care se pot implica ..

 14. Da d-na Pavlicenco!Nici nu-mi vine a crede cit de adinc ne prosteste acest REGIM CRIMINAL!Oare sa nu fie ac de cojoc.Socot ca pina la alegeri trebue de apelat la Consiliul Uniunii Europene Aici in tara n-are cine sa ne sustina E un regim Totalitar care vrea sa ne distruga de tot.

 15. Eri am fost la Criuleni cu autobusul de ruta/dus si intors/ .In toate autobusele de pe ruta Criuleni-Chisinau sunt lipite agitatii electorale cu secera si ciocanul .Peste tot sunt rupte de tot agitatiile electorale pentru alte partide.

 16. Vrem Unire…
  alta solutia nu avem
  prea multa nedreptate…
  prea multa persecutie…
  prea multa disperare…
  prea multa faradelege…
  de ce tace EUROPA???
  De ce tace OSCE si alte organizatii Internationale?
  de ce tace SUA???
  Unde sa ne adresam dupa ajutor?
  cui ii pasa de noi, basarabenii???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *