Dan Dungaciu spune ca si PNL

In articolul «Nici Obama, nici Medvedev nu vor vota la 29 iulie!» http://www.timpul.md/article/2009/07/10/3119, Dan Dungaciu  are un compartiment in care spune unele adevaruri ce consuna perfect cu platforma electorala a PNL si cu pozitia penelistilor, care afirma ca actuala clasa politica a R.Moldova are mesaje trunchiate si injumatatite privind unele realitati evidente, trecindu-le cu vederea. Chiar zilele trecute citeam niste platforme si explicatii la unele plarforme ale partidelor liberale, unde se preciza ca «partidul X pledeaza pentru integrarea in UE si mentinerea statutului de neutralitate, atita timp cit cetatenii nu vor decide altfel». In primul rind, ca «cetatenii sa decida altfel, ei trebuie pregatiti, cultivati, ajutati sa inteleaga». In al doilea rind – cum sa acceptam o asemenea pozitie, cind liderul partidului X a semnat initiativa (nedepusa) de modificare a art.11 privind anularea neutralitatii? Sa dam numele partidului?

Extras din «Timpul»: Fragmentul “…Statutul geocultural al Basarabieisperiatul.jpg
Trecînd dincolo de vizita propriu-zisă de la Moscova, să constatăm că, în ciuda ambiguităţii, ideea „sferelor de influenţă” sau a „teritoriilor canonice” nu a ieşit, cel puţin la nivel de percepţie, din mentalul viziunilor (geo)politice ruse sau occidentale. Dar pentru că nu mai suntem astăzi la finele unui război mondial (şi putem include şi Războiul Rece la această rubrică), acest tip de discurs nu se poate concretiza în mod nemijlocit. Cum se vede de la Chişinău o asemenea dezbatere? În primul rând, în termeni geoculturali, care se referă la apartenenţa la spaţii culturale extinse şi care furnizează, odată asumate, apartenenţă geopolitică şi politică. Una din ideile forţă ale Chişinăului la începutul anilor ’90 a fost că stânga Prutului nu este un spaţiu slav, nici istoric, nici etno-spiritual, nici lingvistic, în ciuda unei apartenenţe forţate la entităţi politice de această coloratură. În ciuda existenţei unor minorităţi slave sau slavizate, elementul predominant este cel latin. RM nu este Ucraina sau Belarus cu care, în termeni culturali, are în comun mai degrabă trecutul, respectiv, apartenenţa la URSS.buldog.jpg

Asumarea acestei zestre identitare este astăzi în recul (inclusiv moştenirea „regimului Voronin”), iar campania electorală o face şi mai evidentă. La aproape 20 de ani de la declararea Independenţei, lideri politici cu pretenţii intelectuale nu au curaj să rostească numele limbii pe care o vorbesc, perpetuând formularea laşă şi ridicolă de „limbă de stat”. Obsesia partidelor politice cu minoritarii ruşi sau rusofonii din republică, în ciuda diferenţelor însemnate de pondere, sugerează iarăşi acelaşi trend. În realitate, soluţia pentru minoritari este indirectă: realizarea în RM a „efectului baltic”, respectiv implicarea minorităţilor rusofone în proiectul majoritar de integrare euroatlantică, devenit credibil şi ispititor pentru ei. Dar pentru ca un asemenea proiect să fie eficient, este nevoie, precum la baltici, de existenţa unei majorităţi cu identitate limpede. Şi tocmai această majoritate este pulverizată în RM de vinovata lipsă de asumare a unei identităţi etno-lingvistice. Problema nu este nici (numai) personală, nici (numai) de partid. A încerca să fentezi astăzi răspunsul la unele întrebări cruciale pentru prezentul şi viitorul RM este, dincolo de escrocherie culturală, un risc (geo)politic major – unul care se poate deconta negativ pentru viitorul unui spaţiu european prin destin, dar „slavizat” prin decizie politică…»

Asta e situatia… VP

Loading Facebook Comments ...

44 Comments

Add a Comment
 1. bravo Dungaciu ca spune ca si PNL!
  cred ca Dan se simte acuma cel mai fericit om.

 2. ptu Oleg C

  Eu cred ca PNL se simte mai incredintat de cea ce spune, daca si Dan Dungaciu crede la fel.
  Si cred ca Dan Dungaciu nu se simte sthingerit sa spuna ce ghindeste, numai pentru ca aceasta opinie a fost expusa si de PNL.

  Ai vazut ce abordare bolnavicioasa ai tu ?
  Nu iti spuneam ca ai nevoie de ajutor la acest capitol ?

 3. Ptu Oleg C
  Cum gasesti animalutele din pozele expuse ?
  Mie imi plac foarte mult. Tie ?

 4. Oleg,
  „cred ca Dan se simte acuma cel mai fericit om.”
  Dar tu cum te simti?

 5. ai mai aruncat un mic gunoi, ai scris mult, dar in spetsa este gol.
  Rusine Pavlicenco, rusine, nu stiu din ce cauza, dar te pot asocia doar cu un mic peste care l-au aruncat calurile pe tsarm si se zpate pentru a ajunge inapoi in apa (parlament) ….. rusinicaaaaaaaaaaaaaaaaa.

 6. Pt iulik

  La doar atit esti capabil? Dar sa dezbati tema abordata de Dungaciu, pe care o tot subliniem si noi, tema, alaturi de altele 9 importante pentru destinul nostru fiind abordate si in Timpul acum un an, la care a raspuns doar PNL – nu te deranjeaza si nu te intereseaza, Iulik? Cita superficialitate aveti! Cu asa ceva vreti sa schimbati societatea moldoveneasca?

 7. schimbarea trebuie de facut prin eliminarea „partidelor” parazitarea, si a pseudo politicienilor ca alde d-stra.

  Iaca stau eu si ma gindesc, daca daca sunteti constienta ca nu veti trece in parlament, apoi ce mai faceti atitea valuri ??? daca sunteti impotriva comunistilor, atunci de ce rupeti voturi de la liberali si le cadoneti comunistilor ?

  Va spun eu de ce, pentru ca sunteti platita tot de cumuisti asa ca nu faceti altceva decit munciti pentru salariul de la comuisti. asta e realitatea pe care incercati sa o ascundeti, dar oricum tineretul nu va va vota, iar pensionarii nici atit asa ca mai aveti de trait ca partid inca vreo 2 saptamini dupa care …. aleluia si amin cu PNL 🙂

 8. Doamna Pavlicenco, face-ti un bine Republcii astea Reeeeeeeeeeeeeeeetragete!!!!!
  Ia un exemplu bun de la fostul aliat MAE!!!
  Oricum n-ai nici o sansa!!!
  Fii o femeie desteapta,tara nu o va uita.
  Vor fi voturi pierdute in folosul Comunistilor, oricum nu o sa iei 5%.

 9. Da Petrenco e mai realist

 10. Dar ce e cu ungherasul zoo atit de frecvent la voi? Ce are el cu national – liberalismul? Si cu Dan Dungaciu?

 11. Stimati vizitatori,
  ati observat si voi cum a fost VP ignorata si de Filat si de Turcan? 🙂
  oare ei tot sunt bolnavi psihic, ca nu baga in seama si nu le place PNL? 😀

 12. sorry, am uitat sa mentionez:

  la dezbaterile de la PRO TV din aceasta seara.

 13. Apropo,
  sunt sigur 100% ca PNL pina la urma se va retrage din cursa.
  Declaratiile VP de genul „Votati partidele liberale” demonstreaza acest fapt. Plus ca Filat a zis: „Sper ca dna VP sa nu aiba intrebari la mine”. A ignorat-o, stiind probabil de intentia PNL.

  MAE, PNL…. sper sa mai urmeze cineva exemplul vostru.
  bravo.

 14. Pt dudu

  Ungherasul zoo are legatura logica limpede cu mesajul alaturat, pentru cine o sesizeaza…

 15. In 2001-PNL,2005-PNL,2009-PNL.Si in 2013 voi vota PNL! Si stiti de ce?Pt.ca a fost si este primul partid cu doctrina liberala din MD(la propriu) Respect pt.gestul de azi!Ati fost la inaltime.Ca intotdeauna.Pacat doar ca nu ma veti reprezenta urmatorii 4 ani in Parlament.NEXT TIME.

 16. Зайти на блог для того, чтобы оскорбить, унизить хозяйку блога, вести себя по-хамски в гостях – это и есть молдавская национальная культура, за которую Вы так ратуете, госпожа Павличенко?
  Или это тоже влияние России? Я думала, что молдаване агрессивны (когда это стало безопасно) только к русским, но, посещая Ваш блог и читая „дискуссии”, меня часто берет оторопь – откуда в людях столько злобы?! Видимо, это веками накопленная генетическая злоба темного и бесправного народа. Пользуясь анонимностью (от трусости), они выливают на Вас весь негатив, так сказать, „разряжаются”, потому как в другом месте за такое поведение и по морде легко схлопотать.
  Убедите, пожалуйста, меня, что эти люди достойны уважения.

 17. dudu,
  inseamna ca si eu, si tu, si toti cei care nu inteleg, sunt lipsiti de logica si suntem bolnavi psihic.

  „politika partii” – kto ne s nami, tot protiv nas!

 18. Pentru Oleg C.
  Da prost mai poti fi domnule…..
  Nu au ignorat-o……
  E este mai transanta in discurs. Pentru Turcan a meritat 10 puncte!
  Pentru Filat numai un nebun putea da intrebari, inafara comunistilor si acolitilor lor. Sa-si chiroseasca singuri putinul timp intrebindu-se unul pe altul sau sa-l p…….a pe comunist impreuna folosind timp dublu ?
  Am ciit postarile pe acest blog si de buna seama dumneata esti bolnav rau de tot. La noi tot raionul, liberalii suna si se intreaba daca a privit emisiunea si le pare rau ca Pavlicenco nu va fi in acest arlament .
  Si daca ai urechi sanatoase, Pavlicenco a si anuntat decizia PNL de a se retrage din cursa pentru a nu dispersa voturile alegatorilor, care vor vota partidele liberale…..
  Tu esti un om rau, ti-o spun cu toata convingerea….
  Un om foarte rau. Asa te cheama….

 19. Могучий Лев упал в яму, приготовленную для него охотниками. Увидев там Льва, Заяц злорадно стал издеваться над ним: кидал в него камнями, плевал, помочился на Льва, устал и убежал, затем вернулся, чтобы, ну хоть раз в жизни отвести на Льве душу. Но, неожиданно подскользнулся и … упал ко Льву в яму, задрожал и пролепетал: ” Не поверишь, Лев, извиняться пришел”.
  Сказка – ложь, да в ней намек.

 20. to Rusoaica

  1. Nu atit Rusia este de vina cit REGIMUL STALINIST NKVD-ist COMUNIST promovat de fosta UNIUNE SOVIETICA si care se mai mentine in RM.
  Caci insasi Rusia a avut foarte mult de suferit din cauza acestui regim.
  Insa, fiindca acest regim si-a avut cuibarul in Kremlin, multi il identifica cu Rusia,
  Si acest fapr este gresit, caci nu Rusia este de vina.
  Ma refer la Rusia cea adevarata, la intelectualii rusi, persecutati si ei de acest regim totalitar.

  Acest regim a distrus PERSOANA UMANA din interior.
  Acest fapt este mai grav decit o catastrofa ecologica.

  Ei au vrut sa edifice asa numitul OM SOVIETIC…
  Deaceea acum intreaga societate este bolnava si sufera,
  caci persoana umana a fost desconsiderata, maltratata psihologic,
  fiind marginalizata, lipsita de credinta si speranta intr-o adevarata libertate.

  LIBERTATEA noastra unii (in deosebi rusofonii de la noi) nu o inteleg corect.
  Iata de ce se tem de ea.
  Noi vrem o libertate ca sa traim MAI BINE,
  sa TRAIM IN PACE CU TOTI, sa ne respectam reciproc.
  Noi nu dorim sa atacam Rusia sau drepturile altor entitati nationale de la noi!

  Insa, comunistii au distorsionat sensul cuvintului Libertate,
  speriind lumea cu instabilitate,
  organizind IN ACEST SCOP provocarile de la 7 aprilie!

  Societatea este dezorientata din cauza comunistilor.
  Toata societatea a fost afectata de tonul NKVD-ist totalitar al lui Voronin.

  Acest regim stalinist de teroare inca se mai mentine in multe sfere din societatea noastra.
  Exista si zicala: GOLOS SOVIETSCOI UCITELINITSI
  care se aseamana mult cu a celor care lucreaza cu detinutii in puscarii…

  Ranile sunt mari si adinci si avem nevoie de LIBERTATE pentru a ne reface!
  Dvs, dna Rusoaica, ca si ceilalti rusofoni de la noi, cu ce contribuiti la ameliorarea situatiei?
  Or va ocupati doar de descurajarea noastra???

 21. to Rusoaica
  Referitor la parabola cu leul si iepurasul.
  nu stiu ce NAMEK ai, dar sa-ti spun:
  comunismul este un leu mort,
  iar noi nu suntem iepurasi fricosi!

 22. In articolul de mai sus Dan Dungaciu spune:In primul rind, ca «cetatenii sa decida altfel, ei trebuie pregatiti, cultivati, ajutati sa inteleaga».
  Ieri, 13 iulie, am participat la dezbateri politice la casa de cultura din Leova, unde am avut posibilitatea sa prezentam oferta electorala a PNL.Din cei 10 concurenti au participat toti in afara de reprezentantul PCRM.Oare de ce nu au participat reprezentanti din partea comunistilor,tot publicul din sala i-au asteptat.Aveau multe intrebari catre ei.
  Aceste dezbateri sunt foarte utile atit pentru alegator cit si pentru reprezentanti ai partidelor.De ce?In aceste dezbateri ai posibilitatea sa te pregatest si sa pregatesti,sa te cultivi si sa cultivi,sa-i ajuti pe altii sa inteleaga si afle realitatea in care traim.

 23. petru cozonac,

  totusi, sunt foarte rau sau prost? ca sa stiu si eu exact.

 24. petru cozonac,
  ai perfecta dreptate cind vorbesti despre acest oleg.c.
  Si mie imi pare rau ca PNL se va retrage.De ce?Fiindca ieri am reusit sa interesam publicul prin niste propuneri mult mai originale decit a altora,care sunt demult rasuflate.

 25. Ptu Oleg C.
  Mai degraba rautacios…..
  Dvs trebuie sa stiti mai bine, daca aveti criterii adevarate de evaluare.
  Sau poate cei din jur… colegii de serviciu, cei deai casei sa altii…

 26. petru cozonac,
  ok. VP este rautacioasa sau nu?

 27. Dna Pavlicenco, salut decizia care a luat-o PNL de a se retrage in favoarea partidelor liberale. Bine ca cei ce au luat aceasta decizie consiliul national, organizatiile teritoriale au avut curajul sa o faca. Dar alta decizie in circumstantele date nici nu putea fi. Folositi la maxim timpul oferit PNL in dezbateri la toate televiziunile. Si ar fi mai bine ca sa participati numai Dvs la acestea, mai ales la M1 unde nu aveti acces cu anii. (Apropo ieri dl Avornic arata cam palid la M1, mai bine participati Dvs.).

 28. Doamna Pavlicenco, respect decizia dumneavostra de a retrage partidul din competitia de la 29 iulie. Am prevazut de mai multa vreme ca asta e planul dvs si al dlui Pentrenco. Ma bucur ca participati in dezbateri. Sper ca toti reprezentantii dvs sa aiba un mesaj simplu si puternic anticomunist si sa nu cada in capcana dezbaterilor vagi despre programe, in conditiile in care temele majore ale campaniei sunt foarte putin subtile. Repetati adevarul despre 7 aprilie, despre implicarea lui Turcan, despre controlul economiei de catre familia Voronin. Spuneti oamenilor adevarul pe care nu au altcumva de unde sa-l afle.

  Cele mai bune ganduri,
  E.

 29. Presedintele Partidului National Liberal, Vitalia Pavlicenco, a declarat ca formatiunea sa se va retrage, la sfarsitul acestei saptamani, din cursa electorala pentru alegerile anticipate.
  http://hotnews.md/?p=8530
  Bravo, Vitalia Pavlicenco.

 30. Bravo PNL! Sunt sigur ca gestul d-voastra nu va fi uitat de Opozitie cind vin la guvernare! Succes in continuare

 31. Bravo, Dna Pavlicenco!
  Bravo PNL! Sacrificiul dvs echivaleaza cu o fapta eroica!
  Doamne, ajuta-ne sa scapam de comunisti!
  Inima imi cinta, plina de credinta in VICTORIE!
  „Desteapta-te, romane…”
  29 iulie va fi o ZI ISTORICA,
  ce va celebra o SARBATOARE DUBLA:
  Ziua Imnului de stat al Romaniei
  si ziua caderii comunismului in RM.

  Dupa aceasta zi, comunistii nu vor mai reveni niciodat la putere in RM!
  Sa ne bucuram si sa dansam, venind cu credinta si speranta toti la votare!

 32. n-o sa va elogiez pentru decizia , care va fi joi /sa dea Domnul!/.. pentruca tare ne-ati mai „trimis la medic” pe toti care v-am spus sa nu participati in aceste alegeri .. si n-o sa va cred ca a fost o strategie , caci in asa caz n-avea sa ne agresati verbal atat de vehement pe parcursul atator saptamani…. Pur si simplu , ati inteles ca >>>.. chiar nu aveti nicio sansa !….Si , totusi , chiar si asa .. ma bucur.. Numai ca.: nu cautati greseli in discursurile si activitatile partideleor liberarle / cum este articolul sub care comentam, daca ajutati partidele cele 3, atunci sa se vada../.. cautati la comunisti „clenciuri” si publicat-le pe acest blog ,.. sa vad aici scris de dta ceva impotriva comunistilor. ca sa pot sa-mi schimb parerea de persoana dumitale/ recunosc ca imi va fi greu sa afca acest lucru../. pe partidele de opozitie mai lasati-le in pace cu toate greselile lor.. numai cine nu munceste, nu greseste..

 33. Браво, какое отличное сообщение

 34. useyourbrain,
  „Si ar fi mai bine ca sa participati numai Dvs la acestea, mai ales la M1 unde nu aveti acces cu anii. (Apropo ieri dl Avornic arata cam palid la M1, mai bine participati Dvs.).”
  Dar eu cred ca D.Pavlicenco procedeaza corect,dindu-le posibilitate membrilor PNL sa-si testeze capacitatea de a se afla in fata publicului si inca sa raspunda la intrebari.Inchipuie-ti tu o clasa de elevi in care vorbeste numai profesorul.Ce cunostinte vor avea acesi elevi?

 35. nina gonta,
  „pe partidele de opozitie mai lasati-le in pace cu toate greselile lor.. numai cine nu munceste, nu greseste..”–-eu iti promit ca nu voi tacea.Din cauza unui PLDM-ist sunt acuma somer.Acel PLDM-ist are nevoie de salariu ca tre sa-si ingrijeasca copiii,dar pe ai mei poate ii ingrijesti tu?Si tu ne tot sfatui sa tacem? De ce as tacea,numai de aceea ca asa vrei tu?Eu tot muncesc si nu mai putin ca PLDM-istul,ba chiar mai mult.Doar deaceea ca el are puterea in minile lui, face ce doreste cu soarta oamenilor si eu tre sa tac.Mai pune-ti pofta in cui.La munci negre in Italia nu voi pleca,sa-l las pe PLDM-ist sa-si faca in continuare de cap,iar copiii mei sa duca lipsa de caldura mamei.Vad ca tare blajina la suflet mai esti cu ei,atunci sfatuieste-i pe astea din PLDM, care fac gogomanii sa se retraga.

 36. Oleg C.
  Cred, ca este o persoana, care tolereaza moderat pina la un punct…..admisibil, apoi da riposta pe masura.
  aparenta este prea directa, dar rauracioasa nu este.
  Nimeni dintre noi, care citeau aici pe blog, nu a incercat sa modereze spiritele unora ca Gregory…..
  Atunic a si luat avint initiativa de autoaparare si este indreptatita sa o faca….

 37. Petru Cozonac. Gregori a fost foarte politicos cu dna Pavlicenco pana cand dansa nu l-a ofensat si .. trimis la medic.. numai pentruca el incerca s-o convinga sa nu se in scrie in lista electorala.. atunci , ca raspuns, i-a scris si el ceea ce crede.despre sansele pnl si a liderului acestui partid. la alegeri.,… in fine.. daca doamna era politicoasa si raspundea cu argumente, nu cu injurii sau cu luari peste picior a celora, care erau impotriva inscrierii partidului in cursa electorala ,cred ca aici , pe blog, era o discutie foarte civilizata.. iar Ninei i-as spune ca daca un membru al pldm , poate , este un om necumsecade , asta nu inseamna ca toti sunt.. nu este padure fara uscaturi..

 38. ca exemplu , o sa gasiti aici o adresare ” foarte politicoasa” si „foarte civilizata”/ la cealalta tema a dnei Pavlicenco de pe blog/, adresata catre mine:” fato, mai rasufli?” , etc ,etc .. asta ca > argument la ceea ce relatam mai sus..

 39. to Valenta
  „Dvs, dna Rusoaica, ca si ceilalti rusofoni de la noi, cu ce contribuiti la ameliorarea situatiei?
  Or va ocupati doar de descurajarea noastra???”
  Вы правильно отметили – не следует идентифицировать русский народ с Кремлевским правлением. Сейчас многие молдаване считают, что приехавшие сюда русские оккупанты принесли с собой все несчастья местному населению. Оккупировали Молдавию не мирные люди, но Советская Армия. А людей (инженеров, врачей, учителей и пр.) присылали власти, не спрашивая их согласия. Да, Советская власть уничтожила практически всю национальную элиту. Но с чей помощью? С помощью молдавского быдла, которое с радостью доносило новым властям, кого надо уничтожить. Не кажется ли Вам странным, что именно в Молдавии, единственной постсоветской республике, господствуют коммунисты? Не в России, а именно в Молдавии. И давайте говорить правду, их поддерживает большинство населения. Скажите, русские полицейские избивали и убивали студентов после 7 апреля? Нет, молдаване убивали своих же братьев, хотя в этом не было необходимости. Значит на хорошую почву были брошены ядовитые семена коммунизма.
  ce contribuiti la ameliorarea situatiei?
  Мы, русскоязычные, ненавидим тоталитарный режим не меньше, чем вы, и объясняем молдаванам, что не мы их враги, а существующий коммунистический режим во главе с Ворониным, Лупу, Цурканом, Гурбулей и пр. Мы объясняем, что межэтническая вражда только на руку коммунистам , по принципу: разделяй и властвуй. А еще мы агитируем и тех и других голосовать за либералов.
  Noi nu ne ocupam cu descurajarea dvs.
  Намек в анекдоте Вы поняли не правильно, но раз он вызвал у Вас преждевременный оптимизм „comunismul este un leu mort”, то уже хорошо.
  Желаю Вам всего наилучшего.

 40. to Rusoaica

  Multumesc de raspuns si ma bucur ca rusii de la noi incep sa inteleaga deja
  ca anume ideologia comunista este fundamentul tuturor relelor ce le suferim acum in RM.

  Dar, dna Rusoaica, de ce insultati cu expresii „moldavscogo bidla”
  or, oare,
  aceasta nu denota faptul ca si voi rusii, ne copnsiderati pe noi romanii-moldoveni vinovati de tot ce se intimpla?

  Bidla sunt si rusi si moldoveni si de alta nationalitate…
  ma refer la cei ce colaboreaza cu acest pcrm caci COMUNISMUL NU ARE NATIONALITATE!

  Tare as vrea ca sa traim in pace cu toti, sa fim si noi respectati,
  ma refer la toate drepturile noastre, inclusiv la AUTODETERMINARE,
  asa cum respectam si noi drepturile poporului rus din Rusia, caci moldovenii nostri,
  plecati la lucru acolo, nu cer ca limba romana sa fie limba de stat in Rusia.
  Iar minoritatilor nationale de la noi le acordam toate drepturile posibile ce sunt acordate in cele mai avansate tari.

  In orice caz, consider ca intelectualii, atit moldoveni cit si rusofoni, reprezentantii minoritatilor nationale de la noi,
  au ce discuta si ar fi bine sa dialogheze CU DRAGOSTE si CONSIDERARE UNUL FATA DE CELALAT,
  sa abordeze si sa rezolve constructiv si competent cum sa facem viata mai buna aici in Moldova.
  Sper ca Dragostea si Intelepciunea sa domine! Numai asa vom putea sa traim in pace si buna intelegere toti impreuna.

  numai asa trebuie sa orientam poporul.
  deci, draga Rusoaica, nu mai votati cu comunistii.

  Prin asta vom vedea ca sunteti solidari cu noi.

 41. nina gonta,
  ” iar Ninei i-as spune ca daca un membru al pldm , poate , este un om necumsecade , asta nu inseamna ca toti sunt.. nu este padure fara uscaturi..”–ce stii tu,e unul sau mai multi?Sunt de acord ca, nu este padure fara uscaturi,insa prea multe uscaturi in una si aceeasi padure.Cred ca, cel mai corect lucru din partea ta ar fi,sa nu prea vorbesti atunci cind nu stii.
  Gregory chiar de la primul sau mesaj a venit cu rautate aici pe blog.Eu personal am ramas cu impresie proasta despre el si cred eu ca, toti de pe blog si-au facut concluziile necesare.Nu este cazul sa ne mai spui cine si ce a facut sau zis,avem si noi ochi sa citim si minte sa analizam.Nu te stradui sa ne modelezi cum ai dori tu,intr-un cuvint sa ne timpesti.Lasa-ne pe noi sa gindim,daca tot te deosebesti de comunisti.

 42. Apreciez mult decizia inteleapta a PNL de a se retrage din cursa electorala in favoarea PLDM, PLM si AMN pentru a intari sansele OPOZITIEI de a-i invinge pe comunisti. De asemenea, mi-a placut si prestatia dnei Pavlicenco la dezbaterile tv. Nu avem nevoie acum de discutii sterile pe bloguri, ci de actiuni concrete pentru doborarea lui VORonin! Jos comunismul!!!

 43. Pentru nina gonta

  # nina gonta spune:
  14 Iulie 2009, la 17:05

  „n-o sa va elogiez pentru decizia , care va fi joi /sa dea Domnul!/.. pentruca tare ne-ati mai “trimis la medic” pe toti care v-am spus sa nu participati in aceste alegeri .. si n-o sa va cred ca a fost o strategie , caci in asa caz n-avea sa ne agresati verbal atat de vehement pe parcursul atator saptamani…. Pur si simplu , ati inteles ca >>>.. chiar nu aveti nicio sansa !….Si , totusi , chiar si asa .. ma bucur.. Numai ca.: nu cautati greseli in discursurile si activitatile partideleor liberarle / cum este articolul sub care comentam, daca ajutati partidele cele 3, atunci sa se vada../.. cautati la comunisti “clenciuri” si publicat-le pe acest blog ,.. sa vad aici scris de dta ceva impotriva comunistilor. ca sa pot sa-mi schimb parerea de persoana dumitale/ recunosc ca imi va fi greu sa afca acest lucru../. pe partidele de opozitie mai lasati-le in pace cu toate greselile lor.. numai cine nu munceste, nu greseste..”

  Dreptul la replica:

  PNL in frunte cu Pavlicenco nici o data nu a tradat!!!!!!!
  PNL intotdeauna a avut strategia bine echilibrata in activitatile sale.
  Dupa alegerile din 29 iulie 2009 se va clarifica rostul si proportia fiecarui partid politic democrat parlamentar in orientarea politicii externe si a cursului dezvoltarii social-economice a Republicii Moldova.
  Anume in aceste citeva luni de zile mai multa lume a inteles adevarul si s-a trezit din alienarea imbatatoare a comunistilor.
  Acel partid democratic parlamentar, care va tine cont de partidele politice democratice extraparlamentare, v-a valorifica potentialul uman si in crestere ale acestor partide, va reusi sa-si intareasca pozitiile si pentru alegerile locale si urmatoarele parlamentare.
  Ori in caz contrar vor participa in alegeri din nou toate partidele, inclusiv liberale si de orientare proeuroatlantica, care isi propun participarea in viata politica si nimeni nu le poate interzice….nici cu un fel de argument….
  Cel mai forte argument este acum, in alegeri si dupa alegeri, daca se constientizeaza necesitatea imperioasa de consolidare durabila a fortelor politice sau se ramine pe interesul ingust si egoist al partidelor democratice parlamentare.
  Cine nu a inteles tactica bine chibzuita a PNL in alegerile din 5 aprilie 2009 si tactica in perioada acestor alegeri, nu este apt sa inteleaga cum pot fortele democratice sa preia si sa se mentina la putere, sa intre in istorie ca forte politice, care au distrus cancerul societatii, cancerul, care a afectat toate domeniile dezvoltarii poporului…..
  PNL este unul din putinele “brate” puternice de rezerva, care pot da forta necesara la momentul potrivit.
  O Pavlicenco este o comoara stralucita, cine nu stie cum sa o priveasca, se teme sa nu orbeasca si o acopera cu glod, noroi.
  Cine stie cum comoara poate aduce foloase, o descopera si ii gaseste locul si utilizarea potrivite…..
  Sa vedem, cine si cum vor fi actualii lideri politici din partidle democratice, care nu se tem sa “priveasca” comoara…….

  Pe nina gonta nu doresc sa o cunosc, chiar daca ar dori sa ma voteze pe mine undeva si de dinsa ar depinde soarta mea……
  In vocabularul dinsei nu exista cuvintelle „Scuze, regret, imi pare rau…”

 44. ptu nina gonta

  Doamna, V.Pavlicenco posteaza careva materiale pentru dezbateri publice….pe blog.

  Unii, ca dvs, gregory si altii, probabil, nici macar nu citesc materialul postat de Pavlicenco, dar o ataca pe dinsa ca si persoana, fapt inadmisibil, in viziunea mea.
  Nu veti constata nici o postare a d.Pavlicenco in care dinsa ataca prima ……
  Si daca voi o atacati murdar, dinsa incearca de chiteva ori sa va modereze spiritele si voi nu va astimparati, nu va domoliti, nu va retrageti ….
  Ce vreti voi, sa va considere toata lumea dumnezeul dumnezeului?
  Am citit postarile voastre si m-am crucit si m-am rugat sa ma erte Dumnezeu….
  O justific sa va pleftureasca la fel, poate simtiti cum este, dar nesimtitul nu simte…
  Sunteti, in cel mai bun caz, o nesimtita…….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *