Libertatea e aproape!

Compartimentul economico-social al Platformei electorale a PNL

pisica-si-ciinele.jpgSaracia face ravagii la tara si in orase. Numeroasele programe economice, lansate de guvernarea comunista, nu au nici o influenta pozitiva asupra vietii oamenilor. Satele si agricultura se gasesc in declin. In ciuda propagandei comuniste ca nu ne afecteaza criza, Moldova s-a transformat, dintr-o economie agricola cu statut de exportator, intr-un importator net de produse agroalimentare. Exporturile agricole scad constant, necompetitivitatea produselor agricole nu dezvolta mediul rural.

Parlamentul ales pe 5 aprilie 2009 si-a inceput activitatea intr-o criza economica profunda, asa cum a spus Opozitia anticomunista.

Societatea moldoveneasca e cuprinsa si de o proprie profunda criza de sistem, in special in sectorul economic, fapt ce impune reformarea radicala a tuturor domeniilor societatii.

Citeva obiective fundamentale si prioritare. pisicul-si-copilul.jpg

Consolidarea statului de drept – conditia de baza pentru cresterea economica si integrarea noastra in Uniunea Europeana. Moldova este o tara saraca si are nevoie de un complex de politici interne corecte, cum au procedat statele admise in familia europeana, pentru a se asigura suprematia legii si egalitatea cetatenilor in fata acesteia, justitie independenta si presa libera. Legea trebuie sa fie in capul mesei!

Crearea unui climat bun pentru afaceri – fara de care, in statul nostru, nu pot veni investitii. Bani peste hotare sint si partenerii straini sint gata sa isi aduca reprezentantele companiilor, sa creeze locuri de munca, sa aiba angajatii salarii europene si sa lucreze linga familii, acasa, insa o spun direct: nu putem investi intr-un stat condus de un regim comunist. In zece ani, comunistii au creat un regim dictatorial, ce protejeaza un clan corupt, care toaca banul si averea publica. Puterea nu are nevoie de functionari care sa apere interesul public, ci care sa apere interesele hraparete ale clanului criminal de la conducere. Pentru atragerea investitiilor, absolut necesare pentru o crestere economica si iesirea din saracie, numai vointa ferma a clasei politice de a promova o orientare strategica limpede a statului spre structurile euratlantice poate garanta iesirea din saracie.

pisica-si-ccopilul.jpgO orientare strategica limpede, univoca, deoarece, de 18 ani, clasa politica din Moldova, controlata de cercurile imperiale de la Moscova, ce se implica brutal in politica moldoveneasca – fapt recunoscut si de societatea civila -, se teme sa recunoasca motivul de ce Moldova bate pasul pe loc. Motivul e ca vrem sa fim si in CSI, si, poate, si in Uniunea Europeana. Dar aceste mesaje trunchiate, injumatatite, aceasta politica externa neclara nu au dat nimic bun populatiei dupa proclamarea Independentei. PNL considera ca trebuie declarata clar decizia de aderare la NATO si la UE. Fiind o tara insaracita cu buna stiinta, nu avem de unde lua mijloace pentru a dezvolta economia. Investitiile vin numai daca puterile sint separate in stat, daci exista un stat de drept, justitie independenta, daca e garantata proprietatea privata, securitatea afacerilor, a businesului. Aderarea la NATO ar insemna o garantie ca vom construi un sistem bazat pe valori si principii democratice, europene, unde prietenii din Occident ar putea investi si crea locuri de munca prin deschiderea aici a unor filiale sau companii internationale. Fara o asemenea umbrela de securitate, cetatenii nu vor avea in continuare de lucru si se vor indrepta, cu riscuri, pe meleaguri indepartate.

O crestere economica anuala necesara de 10-12%, pentru care e nevoie de principii ale businessului modern, caruia i se asigura libertatile si drepturile sale, dar care are raspunderi sociale. Cresterea economica se va obtine prin:

sprijinirea businessului mic si mijlociu

extinderea sectorului privat si prin investirea banilor cistigati peste hotare,

largirea bazei fiscale prin cota unica de 12 la suta de impozitare – am spus despre aceasta si in campania trecuta si, iata, comunistii au imprumutat si aceasta viziune liberala

scutirea intreprinderilor de impozit in primii cinci ani de la creare, alte masuri.

atragerea investitiilor straine

participarea R.Moldova la proiecte europene si internationale.

Conducerea comunista a comis o crima in zece ani, 1999-2009, pentru ca nu a asigurat functionarea institutiilor economiei de piata, nu a garantat proprietatea privata, nu a stimulat initiativele private. In timp ce proprietatea privata e motorul si conditia unei dezvoltari economice.

E nevoie de conditiile clasice ale ideologiei liberale – o economia deschisa si liberalizarea tranzactiilor comerciale. Bunastarea cetatenilor poate fi asigurata doar prin cresterea capacitatii economice, standarde de performanta, tehnologii moderne, competitivitatea businessului.

ACESTEA AR CONDUCE LA APARITIA CLASEI DE MIJLOC – PILON AL UNEI SOCIETATI ECONOMICE DEZVOLTATE.

Alte repere de aplicat in plan economic si social:

Moldova inregistreaza cea mai mare pondere a deficitului balantei comerciale din Europa. La un volum de exporturi de 1,3 miliarde euro, importam de 3,5 miliarde euro. Deficitul e acoperit de remitente, dar trebuie dezvoltate industriile orientate spre export. Prin atragerea investitiilor straine directe, poate spori anual volumul de export cu 30%, ceea ce va tripla exporturile pina la 4 miliarde euro in 2013. Exporturile trebuie orientate spre piata europeana unificata, economia nationala urmind sa se consolideze, valorificindu-se potentialul uman si strategic.

Dupa 10 ani de regim comunist, agricultura Moldovei are o productivitate de 5 ori mai mica decit media europeana, adusa de guvernarile retrograde in total declin. Agricultura trebuie subventionata in spiritul normelor si al principiilor europene. Din lipsa resurselor financiare, majoritatea agricultorilor lucreaza in pierdere. E nevoie de liberalizarea pietei agricole, ce va face posibila cresterea de circa 10 ori, a pretului terenurilor si atragerea investitiilor in agricultura. Numai liberalizarea agriculturii va favoriza venirea tehnologiilor moderne si a investitorilor cu acces la pietele de desfacere. Producatorii nationali se vor conecta la piata europeana, se vor consolida structurile asociative si de retea ale producatorilor agricoli mari si mici.

Atragerea a 1,5 miliarde euro investitii private in sistemul energetic. Moldova importa 98% din resursele energetice necesare, iar pierderile din sistemul de termoficare depasesc 60%. Acum e nevoie de investitii in valoare de 800 milioane euro pentru sistemele de termoficare. R.Moldova trebuie conectata la sistemul electric romanesc si european, la conductele alternative de gaze, astfel pot fi atrase investitii private de 700 milioane euro. Comunistii nu au diversificat resursele energetice pentru Moldova, cetatenii si-au gazificat satele cu bani proprii, cu preturi mari, desi statul le-a promis ajutor. Regimul comunist s-a imbogatit si aici pe seama insaracirii oamenilor.

Crearea, in fiece an, a 25 de mii de locuri de munca, bine platite. Pensii europene. Optiunea europeana clara si conectarea la sistemul de securitate euratlantic vor permite atragerea investitiilor straine directe si crearea a 25 de mii de locuri de munca pe an. Aparitia unui numar mai mare de intreprinderi cu capital strain va conduce la crearea locurilor de munca bine salarizate. Concurenta intre intreprinderile cu capital strain si autohton va conduce la egalarea nivelului de salarizare, cu o tendinta de crestere a salariului mediu pe republica pina la 500 de euro in urmatorii trei-patru ani. Dezvoltarea economiei si ridicarea nivelului de salarizare vor genera un efect social benefic, ce va insemna o pensie medie de 200 de euro in urmatorii trei-patru ani. Garantam tuturor pensionarilor, dupa primul an de guvernare, o pensie conforma standardelor europene, echivalenta minimumului de 40% din salariul mediu pe tara, adica o pensie medie de 80 de euro. Trebuie recalculate pensiile stabilite dupa sistemul vechi si scutiti pensionarii de orice plati la Fondul Social. Treptat, sistemul national de pensionare trebuie racordat la cel european.

Familia, protectia sociala si egalitatea sanselor. PNL opteaza pentru protectie sociala si o medicina de calitate tuturor. E nevoie de conditii institutionale si financiare pentru sustinerea familiilor tinere, reducerea abandonului copiilor, combaterea violentei in familie, cresterea calitatii vietii copilului in mediile defavorizate si respectarea standardelor minime de calitate in toate serviciile speciale acordate copilului in dificultate. Sint necesare majorarea alocatiei de stat pentru copii si a indemnizatiei unice la nasterea copilului, echilibrul socio-economic al familiilor din mediul urban si rural, al familiei si persoanelor de virsta a treia, promovarea femeii in luarea deciziei in structurile de reprezentare publica, eliminarea conditiilor discriminatorii ale femeii pe piata muncii, in viata social-economica, culturala si politica, prin introducerea unei reprezentari minime a femeilor in Parlament si in primele doua linii ierarhice ale Guvernului, diminuarea discriminarilor etnice.

Alte prioritati sint sanatatea publica, reducerea costurilor si optimizarea banilor investiti in sistem, reducerea cheltuielilor pentru intretinerea sistemului, promovarea alocarii de investitii prioritare pentru institutiile prestatoare de servicii medicale (spitale, ambulatorii, medici de familie), asigurindu-se standarde de calitate cu efecte directe asupra sanatatii populatiei.

Se impune un Plan national de resurse umane in domeniul medical, cresterea veniturilor salariale ale personalului din sistemul sanitar, care ar face posibila oferirea si garantarea accesului tuturor cetatenilor la servicii de sanatate de inalta calitate. –o-

Loading Facebook Comments ...

83 Comments

Add a Comment
 1. Va fi si mai aproape daca Va veti retrage din cursa electorala

 2. Pt Victor

  Sa vedem. Numai ca nu poti construi nimic prin ura.

 3. 29 iulie e aproape, si nu stim ce rezultate vor fi,
  DIN ACEASTA CAUZA toti suntem incordati si avem multe temeri,
  insa, este cert ca PCRM nu va mai avea aceleasi rezultate.

  Doresc ca cistige partidele de opozitie si PNL sa aiba macar 6%,
  pentru ca are o platforma electorala foarte buna!
  Si cred, ca toti ne dorim aceasta LIBERTATEA care este frumoasa in sine.
  dar,
  cum sa stim, la sigur, cum e mai bine???
  Adevarul este ca traim un timp foarte incert.
  Totusi, sa ne conducem fiecare DE INTUITIE,
  CACI INTUITIA ESTE DE LA DUMNEZEU.
  Si sa speram ca ne vom bucura cu totii de rezultatele ce le asteptam.

 4. Vitalia Pavlicenco,
  Despre care ura vorbiti? Acei care retraesc pentru tara va roaga sa va retrageti nu din ura dar din intelepciune. Dar eu, sincer va spun, nu vad de la dumneavoastra ceva clar… Eu cred ca e vorba mai mult de mindrie si sa ma scuzati – de prostie. Acei care intr-adevar retraesc si-au retras candidaturile si sa stiti ca anume ei vor sta la baza crearii noului stat dar nu si Vitalia Pavlicenco. Ce folos ca sunteti asa de cinstita, dupa cum singuri marturisiti; ce folos ca asa va laudati de cariera dumneavoastra; ce folos de toate bunurile care le-ati facut in trecut, daca la momentul decisiv dati dovada de tradare fata de acest popor? Da, poate pentru copii dumneavoastra si niste rude veti ramine asa cum spuneti, dar pentru acest popor?.. nu cred.

 5. Ii inteleg si nu-i acuz pe sarmanii de la sate care ii vor vota pe comunisti. Au fost zombati, si nu au nici o vina ca le-au atacat criminalii subconstientul. Dar nici odata nu-i voi crede si nu-i voi ierta pe liderii PNL si altor partidute, in caz ca nu se vor retrage din cursa electorala pana la 29 iulie. Va fi cea mai mare tradare a idealurilor neamului. Veti merita dispretul tuturor oamenilor de buna credinta din Moldova si din Tara. Sa va dea Domnul cuget si curaj sa va retrageti la timp, in caz contrar, sa stiti ca zile bune nu veti ajunge, deoarece ve-ti fi blestemati. Daca nu va pasa de voi, ganditi-a macar la copiii vostri care nu poarta nici o vina pentru debilismul vostru politic.

 6. Ascunde-te mai departe de lume, ca se sperie cind te aud vorbind

 7. Pentru mine este totul clar:cei care finanseaza PNL nu ii permit D.Pavlicenco sa paraseasca cursa electorala in folosul celor trei patride liberale cu sanse de a cistiga alejerile viitoare.Pe primul plan ati pus interesul de grup si personal.
  Eu va doresc „scufundare”placuta D Pavlicenco!!!

 8. onest spune:

  ….nici odată nu-i voi crede şi nici nu-i voi ierta pe liderii PNL, dacă nu se vor retrage din cursă……

  ….. mihai spune:
  …să părăsească cursa electorală în folosul celor trei….

  D.Onest.

  În cazul că PNL nu se va retrage în folosul celor trei, d-stră nu-i ve-ţi ierta pe PNL-şti, pentru trădarea idealurilor neamului.

  Reese , că pe cei ce au trădat idealurile neamului la 4 aprilie 2005 d-stră î-i ertaţi, şi încă şi cereţi ca PNL-ul să-i erte, deşi liderii PNL nu au trădat la 4 aprilie 2005, şi să se retragă în folosul celor ce au trădat idealurile neamului.

  Şi atunci despre care ideal d-stră vorbiţi, dacă cereţi de la cei care nu au trădat nici odată să-i ierte pe trădători şi încă şi să-i susţină în alegeri, în caz contrar nu vor fi iertaţi de cei ce au trădat la 4 aprilie 2005.

  Ăsta-i idealul neamului??????

  Halal de aşa ideal….

 9. Fratilor, sa fim atenti cum vorbim ,in inima noastra este dragostea pentru neamul nostru si Tarisoara noastra,acesti lideri, chear daca sunt sustinuti financar sau nu ,totusi de fiecare (din ei) depinde foarte,foarte mult, si acum inchipuitiva,ca unul din acesti sponsori (care nu stie ce hotarire sa ea in legatura cu o situatie ca a PNL-ului) sta si urmareste comentariile (jargoanele) noastre… Sai lasam sa hotarasca ei, caci,daca au simtul si mila de aceasta populatie batjocurita din satele si orasele noastre,neaparat vor face cum este mai bine.

 10. pentru Sergiu..

  Sergiu spune:

  ….ce folos de toate bunulire ce le-aţi făcut în trecut, dacă acum daţi dovadă de trădare faţă de caest popor….

  D-Sergiu.

  Consideraţi, că membrii PNL nu fac parte din acest popor?

  V.Pavlicenco este preşedintele PNL şi pînă la ziua de azi execută toate deciziile adoptate de organele de conducere a partidului, din care fac parte membrii PNL , care tot face parte din acest popor. Şi de ce consideraţi d-stră, că a executa deciziile Delegaţiei Politice Naţionale a PNL este o trădare??????
  Iată dacă un preşedinte de partid ,indiferent care, va lua deciizii de unu singur, ignorînd deciziile organelor de conducere, asta şi va fi trădare.

  Spre exemplu vreau să vă aduc la cunoştinţă, că în 2005 la 4 aprilie deputaţii din partea PSL l-au votat pe Voronin, fără decizia Consilioului Naţional al PSL. Iată acesta a fost trădare.
  Şi Diacov cu Filat parcă au trădat, votînd-ul pe Voronin, însă după cum ţin minte ei au convocat şedinţa de urgenţă a PD şi au pus la vot trădarea de la 4 aprilie 2005. În aşa caz pentru actul din 4 aprilie trebue de învinuit tot PD, care defapt î-şi arată faţa adevărată.
  Aşa că dacă vreţi să învinuiţi pe cineva de trădare , apoi învinuiţi toţi membri ai PNL, sau membrii DPN PNL ce au luat decizie de a participa la scrutin, dar nu numai pe preşedintele partidului, care exercită deciziile adoptate în comun.
  Dar vă rog frumos, s-o faceţi acesta atunci, cînd veţi avea motive. Adică dacă voturile PNL vor merge la comunişti. Da pînă ce nu prea frumos arătaţi în faţa poporului, venind cu postări răutăcioase şi neîntemeiate.
  Dacă liberalii obţin un rezultat mai mare ca comuniştii, pentru ce şi defapt s-au provocat alegerile anticipate, şi voturile PNL î.-i vor ajuta pe liberali să vină la guvernare, ce ve-ţi spune atunci?
  Aşa că mai bine să aşteptăm, să muncim, să chibzuim, şi să decidem.

  Aşa să ne ajuta Dumnezeu.

 11. Am zis: FIECARE SA ASCULTE DE GLASUL CONSTIINTEI.

  Sa procedam astfel, ca dupa 29 iulie sa nu ne muscam coatele…
  Luati aminte si INTELEPCIUNE!

 12. Pentru mihai m
  Nu se poate de pus semnul egal intre 2005 si 2009. In momentul alegerilor din 2005, la care va referiti atat de mult, inca nu se stia ca aceasta v-a fi tradare. A fost o influienta mare din partea Europei, a Romaniei, ca sa fie votat Voronin. Sa va spun sincer, si eu personal credeam ca Voronin s-a intors cu fata spre Europa, Romania. Aduceti-va aminte ce critici ieseau din gura lui la adresa Rusiei…
  Acuma e alta situatie. Toti stim cine este voronin cu adevarat. Tradarea de acuma este cu buna stiinta, si deaceia nu v-a fi iertata. Este destul de evident ca Pavlicenco pune umarul la victoria comunistilor, si sloganele anticomuniste sunt doar pentru naivii din tabara opozitiei.
  Si ajunge sa mai pomenesti atata despre votul din 2005 a lui Filat, si sa va laudati ca Pavlicenco nu a tradat. Filat a demonstrat ca nu v-a mai repeta greseala de atunci. Fiecare om poate gresi, important este sa inteleaga greseala, si sa n-o mai repete. Pe cand Pavlicenco demonstreaza ca este apta de tradare, si probabil ca nu a facut-o in 2005 din cauza ca lui Voronin nu i-a mai trebuit votul ei, si nu i-a propus nimic.

 13. Doamnă,mai bine ai recunoaşte cîţi bani şi-au dat comuniştii.

 14. Chiar crezi, Gregori ca asa ceva se recunoaste? Se v-a simti doar dupa alegeri. In caz ca v-or castiga comunistii, suma oferita d-nei Pavlicenco, probabil ca v-a depinde de procentul obtinut la alegeri, adica de numarul de voturi furat de la partidele de opozitie.

 15. pentru onest.

  Cum să nu pomenesc de 4 aprilie 2005, dacă noi , cei din teritoriu ne-am sacrificat timpul, deplasîndu-ne prin sate, pe la casele oamenilor, cerşînd voturi pentru BMD, şi în prezenţa noastră s-a semnat acel acord de nevotare a preşedintelui comunist. Deci de noi s-au folosit pentru a aduna voturi, mai ales colega lui Filat Buliga, care tare l-a mai criticat pe voronin în campania electorală , care la 4 aprilie , fără să se consulte cu noi l-au votat pe Voronin, Buliga înmînînd-ui lui Voronon şi acel uriaş buchet de flori.
  După 4 aprilie 2005, noi cei din teritoriu nu mai avem trecere printre oamenii de bună credinţă, care ne-au încredinţat votul, dar nu pentru a-l oferi lui Voronin. După acel vot ruşinos, ei au rămas în fotolii, dar noi nu avem trecere pe drum, că de fiecare dată ni se aminteşte, cum noi am dus electoratul în eroare. A doua oară nu te mai poţi apropia de acelaşi electorat.
  Iată de ce comuniştii în alegerile din 2009 au acumulat mai multe voturi decît în 2005. Electoratul a fost trădat la 4 aprilie 2005.
  Cine-i de vină?????
  Eu ştiu… PAVLICENCO, fiindcă ea nu l-a votat pe voronin.

  Şi d-stră vreţi să spuneţi, că acestă nu a fost trădare????
  Apropo Filat aşa şi nu a recunoscut, că a greşit, măcar aşa cum a făcut-o Serebrean.

  Credeţi-mă. Eu nu-l critic pe Filat. Poate mai mult ca d-stră doresc, ca Filat, Urecheanu, Ghimpu cu adevărat să vină la guvernare debarasîndu-ne de comunizm, instaurînd cu adevărat democraţia în RM, dar asta nu însemnă, că trebue să ne facem că nu vedem, nu auzim, mai uităm cîte cava, ceva mai ocolim. PNL-ştii cu aceasta şi se deosebesc de alte formaţiuni politice, că vorbesc adevărul în faţă, indiferent cine stă în faţa lui. Deaceia şi Pavlicenco este persoană incomodă oricărei guvernări, fiindcă nu tace, şi deaceia şi noi suntem în PNL, fiindcă nu tăcem. Şi dacă cineva cere să mai închiden ochii, să mai tăcem, însemnă că noi nu vom mai fi NAŢIONALI-LIBERALI.
  Aşa că nu vă chinuiţi să convingeţi pe cineva din PNL. Înzădar. Şi ştiţi de ce?

  Fiindcă în acest partid membrii nu se cumpără şi nici nu se vînd. Nimenea la nime nu-i este dator.
  Cel mai scump în acest partid este libertatea gîndirii , libertatea opiniei şi stima reciprocă între colegii de partid începînd cu membrii de rînd de la sate şi terminînd cu preşedintele partidului.

  Acesta probabil şi este motivul răutăcioşilor de a ataca PNL. INVIDIA, că în interiorul partidului predomină democraţia şi libertatea, în care deciziile se iau de comun acord cu toţi membrii partidului, ceia ce nu pot spune despre alte partide.
  Dar d-stră vă doresc atîta sănătate ,cît va fi oferta d-Pavlicenco.
  Nu cu rău să fie spus.
  Şi totuşi totul va fi bine………….

 16. mihai m,
  bravo,foarte bine ai spus-o.
  Cite odata imi place de acest Onest,dar parca nu are gindirea pina la capat.Ar avea o frica oarecare:merge pina la jumatate de drum si brusc o coteste in alta directie.

 17. mihai m
  Mai mult nu voi incerca sa conving pe nimeni din PNL, am inteles de fapt ca voi nici partid nu puteti fi numit. Sunteti ca o secta in care predomina „democraţia si libertatea gandirii”, si scuipati voi pe interesele natiunii.
  Spre deosebire de tine care „Nu cu rău să fie spus”, vrei sa-mi legi sanatatea mea de capacitatile tovarasei Pavlicenco de a negocia cu voronin, eu va doresc ca sanatatea voastra sa depinda de aportul vostru real in instaurarea democraţiei si libertatii gandirii intregii noastre natiuni. Dupa cum vezi, eu leg sanatatea voastra de faptele voastre, si nu de ale mele sau ale altcuiva.
  Nu mai meritati atentie din partea mea, asa ca mai mult nu ma veti mai vedea pe situl vostru. Mai mult de 1 procent nu veti avea la alegeri, asa ca secta ati fost, si secta veti ramanea.

 18. Pt pavlic (morozov)

  Vai, ce popular esti domnia ta – stai intre lume zi si noapte de stii de ce se sperie lumea. Mai mergi si lucreaza, mai maninca, mai te spala, ca te vei consuma prea tare stind si tot ascultind ce spune lumea…

 19. Onest are foarte mare dreptate!
  Dumnezeu le da la toti dupa merit, dar nu toi sunt capabili sa vada ce nu se vede….
  Insa vor vedea mai tirziu, ca doar nu sunt miopi, vor auzi mai tirziu, caci nu sunt supzi…..
  Noi avem tot timpul inainte…..

 20. MULT STIMATA D-NA PAVLICENKO,VA SIMPATIZEZ SI NU AM NIMIK IMPOTRIVA FAPTULUI CA PARTIDUL D-VOASTRA SA ACCEADA IN VIITORUL PARLAMENT…INTREBARE ESTE URMATOAREA…DE CE NU VA RETRAGETI DIN KURSA ELECTORALA,DOAR STITI CA NU VETI LUA ACELE 5% DIN SUFRAGII,DE CE NU INDEMNATI ALEGATORII SA VOTEZE PARTIDELE DE OPOZITIE???OARE NU VA DATI SEAMA CA % VOASTRE AUTOMAT VOR TRECE LA KOMUNISTI????

 21. Pt mihail

  Pentru dumneata nu poate fi nimic, nu ca totul clar. Pe noi nimeni nu ne finanteaza. Intrebati macar pe cineva din participantii la sedinta largita a BPC de miercuri de la PNL ce s-a discutat si cit e de departe ce am vorbit noi de aiurelile pe care le scrieti. Nu va bateti gura inzadar ca va veti musca limba, daca veti avea curajul. Dar nu-l veti avea, pt ca nu sinteti nici puternici, nici curajosi, nici onesti. Sinteti niste fantezisti si palavragii.

  Nu avem interese de grup si personale.
  Si nici nu ne vom scufunda. Voi, in schimb, va veti scufunda dramatic in dezamagirile imense pe care le veti avea.

 22. Pt IRINA

  Ce inseamna „doar stiti ca nu veti lua acele 5%?” Nu stim asta. Credem ca vom lua.

  De ce sa mearga voturile PNL la comunisti? Nu pot merge. Opozitia neunita va lua 95 la suta, asa cum au promis – Urecheanu – 52 mandate, ceilalti doi liberali – intre 18 si 25 mandate. Deci, daca nu iau direct liberalii voturile, le vor lua indirect, prin redistribuire.

  Sau poate ca spuneti ca vor merge la comunisti pt ca lucrati si veti vota pt ei?

  Sau pentru ca nu vreti sa lucrati foarte bine impotriva comunistilor?

 23. Aha, so too it seemed to me.

 24. Pt onest (neonest)

  La noi niciodata nu se pune semn de egalitate intre ani si ajungem din rau in mai rau.

  De ce Pavlicenco, Urecheanu nu a cedat in fata „influentei mari din partea Europei, a Romaniei, ca sa fie votat Voronin”? De ce? Eu, in general, in acea yi am plecat in Romania.

  Ce drept moral aveti sa cititi lectie cuiva cind recunoasteti ca „personal credeam ca Voronin s-a intors cu fata spre Europa, Romania”.

  De ce acuma e alta situatie? Iar daca e o alta situatie, de ce cele trei partide nu s+au unit in amplu front comun anticomunist?

  Unde e siguranta ca vor lua 62 de mandate?

  De ce Diacov, Filat, Serebrian, Lupu nu au stiut cine e Voronin cu adevarat? Si l-au votat, iar acum ei nu sint tradatori, ci patrioti liberali, iar Pavlicenco – tradatoare?

  Adica acestia l+au pus pe Voronin la putere si eu sint tradatoare ca nu le dau voie DOAR LOR sa-l dea jos?

  Cine sa+mi vorbeasca mie de tradare? Cei care au creyut in prefacerea la fata a lui Voronin? Eu nu am creyut niciodata si am facut sute de declaratii transante pt asta. Pur si simplu, bani in Moldova se dau pentru partidele care sa nu fie nationale si romanesti, ci si cu unii, si cu altii, dar, de fapt, cu nimeni, doar cu ei si interesul lor meschin.

  Iar PNL care nu are nimic din aceasta, nu are loc in societate, ca il maninca potentatii nenationali ai zilei si cei zombeficati de ei…

  Nu Pavlicenco, ci voi puneti umarul la victoria comunistilor si sloganele anticomuniste ale cel putin doi din cei trei lideri sint doar pentru naivi.

  Oare ce a demonstrat Filat ca nu va mai repeta greseala de atunci? Eu am fost de doua ori in posibilitatea de a-l vota pe Voronin – in 2000 si in 2005 si nu am votat, iar Filat a fost o data si l-a votat.
  Acum, in 2009, nu a votat numai ca era prea mare depresia in societate dupa uciderea tinerilor, precum si pentru ca era prea mare presiunea societatii.

  Ma, imaturule, tu sa-mi spui mie ca eu demonstrez ca sint apta de tradare? Mai stergeti casul de la gura si pe urma sa te umfli in pene, mai treci teste si probe, abia apoi sa taxezi pe oameni cu experienta.

  Mai mergi si la biserica, si la medic, cred ca abia te asteapta.

 25. Stimata Dna Vitalia,
  Din cite ati vazut la alegerile trecute, MAE nu a acumulat numarul de voturi necesare pentru a accede pragul electoral. De ce credeti ca acum atit MAE cit si PNL vor acumula voturi necesare pentru a trece pragul chiar si de 5? Alegerile vor fi miercuri, noi cei plecati peste hotare nu vom avea ocazie sa mergem la vot. Numarul participantilor la alegeri vor fi mic. Conform repartitiei alegatorilor pe partide, cel mai batrin si cel mai „educat” alegator il au PCRM! Prin urmare prezenta scazuta la urne in aceasta zi, dezavantajeaza doar partidele de opozitie, facind dificila acumularea numarului de voturi pentru a accede in parlament. Oare nu e cazul ca acum sa dati dovada de solidaritate si sa va retrageti pentru una din partidele care au sanse sa treaca in parlament? Ar fi un mare pacat ca joi dupa alegeri sa regretam ca n-am facut nimic pentru a scapa de regimul comunist!

 26. Pt gregory

  Ia-l de mina pe Onest/neonest si mergeti fuguta la medicul de cap. Nu judecati pe altii dupa voi.

 27. Pt AndreiB

  Gasiti raspunsuri pe blog.

 28. citesc „raspunsurile ” dnei pavlicenco si ma ingrozesc! raspunsuri de mahalajioaica , nu de doamna.. doamna, mai uitati-va ca dta ii trimiti pe toti cei care spun ceva contrar dtale , la medic , . aici facem polemica, nu ne trimitei la medic .. dar poate ca ar fi cazul sa mergi si dta , ca prea multi iti spun unul si acelasi lucru , iar dta te ratoiesti ca o baba proasta…. dta nu convingi , ci bruschezi ! .. multi inteleg ca situatia opozitiei parlamentare este din ce in ce mai dificila .. voronin are parghiile statului , mass-media .. ziua alegerilor este zi lucratoare , peste hotar nu vor avea posibilitate de vot , multe tari nici nu au ambasade , sau chair daca au sunt la departare .. nepotul meu in america in data de 5 aprilie a mers 4 ore dus , 4 ore intors ca sa voteze , iar acuma nu va putea .. studentii au problema cu resedinta , declaratiile etc , etc .. totul este contra opozitiei si dta iti permiti ca pe toti cei care-ti dau un sfat intelept , deoarece ii doare si ii preocupa ce se va intampla cu moldova, sa-i trimiti la medic !? RUSINE SA-TI FIE !

 29. m-am uitat acum pe sondajul de pe unimedia cu tema: „pentru cine vei vota la 29 iulie?”.. pentru PNLau votat – 0 voturi . din ” au votat ” – 1850 .. doamna Pavlicenco , toti 1850 trebuie sa mearga la medic ?!

 30. Cîtă neobrăzare şi nesimţire în această femee. Ea ne are de proşti. De participrea PNL şI mae în scrutin sunt cointeresaţi numai comuniştii ţş o femee nerealizată(acasă), care vrea să-şi verse energiile biologice în alte domenii,inclusiv pe acest blog, bîrfind pe toţi cei care o contestă. Sunteţi o limbută şi o profitoare, doamnă. A-ţi îngreţoşat foarte multă lume,iar acum mai profitaţi şi de interesul comuniştilor de a rupe voturi de la dreapta. Ea o face pe proasta. lasă să ea dreapta 95 la sută. Cît de anevoios şi chinuitor este procesul deşteptării basarabenilor ,iar o nesimţită stică tot prin dragostea nemeărginită de sine şi de bani şi prin ura faţă de cei care fac treabă. Mai mare scîrboşenie n-a văzut neamul românesc.

 31. Pt gregory

  Nimeni nu te cheama sa vizitezi blogul unei femei

  1. neobrăzate
  2. nesimtite
  3. nerealizate (acasă)
  4. cu energii biologice nevarsate în alte domenii
  5. bîrfitoare
  6. limbută
  7. profitoare
  8. care îngreţoşeaza foarte multă lume
  9. care mai profita şi de interesul comuniştilor
  10. care o face pe proasta
  11.iarasi nesimţite
  12. cu dragoste nemărginită de sine şi de bani
  13. cu ura faţă de cei care fac treabă
  14. scîrboşenie a neamului românesc.

  DU-TE LA BISERICA, PENTRU CA S-AR PUTEA SA AI O MOARTE GREA CA PEDEAPSA PENTRU RAUTATEA DUMITALE.

 32. AUZITI,FRATILOR ,O NOUTATE SOC; CICA voronin DACA PIERDE ALEGERILE,PLEACA INAPOI LA EL IN TARA LUI, DAR CA SA NU VORBEASCA MOLDOVENII CA SA INBOGATIT PE SPINAREA LOR , DIN DOUA MILIARDE SI JUMATATE CARE LE ARE,CU DOUA INTOARCE DATORIA FATSA DE GAZ-PROM IAR JUMATATE ISHI EA CU EL LA DRUM. SA FIE OARE O GLUMA???

 33. Pt Ceslav

  sa dea Domnul sa nu fie o gluma.

 34. ptu Gregory

  Nea Gregory!

  Chit venin, domnule, puteti turna intr-un alineat destul de mic ?
  Oare asta este continutul intreg /ca si forma negativista de ghindire/, a creerului dvs?
  Chiar nu puneti de loc la indoiala ca si dvs puteti gresi ?
  Si daca gresiti?
  Credeti ca o scuza ulterioara va absolva de toate rautatile expuse permanent pe acest blos si repetate continuu, care sunt indreptate in adresa unuia si aceluiasi om ?
  Mai scrieti domnule ceva despre comunisti si aliatii lor, ca aveti destule ce scrie. Lasati-o pe pavlicenco sa-si spuna liber ce crede, mai tirziu va veti da pumni in cap, daca va este mintea sanatoasa, daca sunteti apt sa intelegeti si sa recunoasteti ca nu ati avut dreptate….
  Domnule Gregory, chind tradarile au avut loc intotdeauna, din toate partile si de unde nu te asteptai niciodata, DVS vreti sa ingraditi calea putinelor persoane, care au fler la ce se intimpla si numesc lucrurile pe nume ?
  Nici eu nu mai vreau tradari, dar nici mormoloci, care nu pot schimba nimic in aceasta tara!
  De 20 de ani ne vircolim si tot pacaliti si tradati suntem. De aproape aceiasi oameni!
  Da opereaza, dracului, o data cu un singur exzemplu doveditor de tradare, in care este a fost implicata Pavlicenco, sa inteleaga lumea si eu, de ce incerci sa-ti aperi interesele, baghind in capetele oamenilor impuritati imaginare ale ghindirii tale egoiste?
  Dupa ultimul tau mesaj meriti sa fii numit DUSMAN AL POPORULUI si sa-ti meriti pedeapsa personal, nu trebuie s-o suporte rudele tale, pina in al noualeaneam…….
  Da lasa-ti domnule, macar o picatura de risc acoperit, ca ai putea sa gresesti…..
  Ca doar nu sunteti DUMNEZEU, care le vedeti si le stiti pe toate!
  Poate va imaginati, ca sunteti un mare PROFY , dar eu cred ca sunteti un/o hodoronc-tronc, care incurca mai mult, dechit aduce foloase……
  Sa va fie de bine…..

 35. Pentru nina gonta

  Vezi postarea mea pentru Gregory…..
  Ti se potriveste si tie de minune….

 36. D-NA VITALIA,EU NU V-AM INSULTAT….STITI,LA NOI IN FAMILIE CEA MAI GRAVA INSULTA ESTE SA TI SE ZIKA KOMUNIST…..EU KU TOT NEAMUL MEU URIM KOMUNISTII,DE CE SA SPUNETI KA EU LUKREZ P-U KOMUNISTI?????NU AM INTILNIT NICI-O PERSOANA DIN ANTURAJUL MEU KARE AR VOTA PNL SAU MAE,NU P-U KA NU NE PLACE DE VOI SAU POLITIKA VOASTRA,CI PENTRU KA NU VREM SA IROSIM VOTURILE,DAM VOTURILE CELOR OPOZITIONARI CARE AU MAI MULTE SANSE…DE CE NU PARTICIPA PNL KU MAE PE O LISTA????ASA ATI AVEA SANSE REALE….

 37. Vad ca d. Pavlicenco are probleme serioase cu sanatatea. Poate nu-s chiar ca la voronin, dar degraba i-l ajunge. Improasca cu murdarie in stanga si in dreapta. Ea macar nici nu intelege esenta cuvantului „parlamentar”, dar parca a nascut-o maica-sa parlamentara. Daca nu puteti sa va stapaniti, mai bine nici nu va asezati in fata calculatorului. Ar trebui sa stiti, ca „daca taceai- filosof ramaneai”, si „ce-i scris cu penita- nu tai cu barditza”. Nu va este rusine de cele scrise cand recititi? Oare cei din anturaj nu vad in cine v-ati transformat? Oare chiar e atat de importanta aceasta functie de parlamentar, incat sa nu te socoti cu sanatatea?

 38. Ptu IRINA
  Dar de ce nu ghindesc altii ca si pentru familia Pavlicenco cea mai mare insulta este sa o invinuiesti pe aceasta doamna ca este”scula” comunistilor „?
  Daca nu ati auzit pe nimeni sa voteze PNL si MAE, care este problema? De ce va derangeaza atit de mult aceasta problema ?
  Nu este mai corect sa nu insistati la ingradirea libertatii oamenilor sa decida, sa aleaga si sa va implicati activ sa convingeti oamenii sa nu voteze comunistii si acolitii lor, precum si alte partide, care nu le agreati, inclusiv PNL si MAE ?
  Ce societate dorim sa avem? Libera si democratica sau zombata, chind unii sunt batuti in cap ca niste cuie, pentru ca altii se cred zeci de ani buricul pamintului, dar nici o data nu au demonstrat ca pot organiza masele sa spuna tare si sus „NU Saraciei, NU comunismului, NU hotilor, NU impotentilor, NU , NU, NU…..!”
  Aici avem toti foarte mult de facut si sa nu lunecam pe pista falasa, ingradind dreptul oamenilor la asociere si decizii, care pot avea mai mare importanta, dar nu pot fi promovate din lipsa „patronilor” bogati, care imbaghita unele buzunare ale unelor partide cu bani grei si mai apoi le cer sa plateasca politele scumpe de pe spatele nostru, ale oamenilor insaraciti cu buna stiinta….
  Nu este destul sa scrii Cherdaciunii pe bloguri, daca ai posibilitate sa comunici in reteaua internet, chiti citesc? Cine sunt ei ?
  Acolo, in sate, puteti face mai mult si anume ce vreti sa faceti si ce rezultat vom obtine toti, depinde de noi…..toti.
  Nu a instaurat comunismul in Moldova Vitalia Pavlicenco si nu ea se face responsabila! Noi togi! Prin activitate sau inactivitate!
  Dorim sa schimbam sistemul, sa muncim mai mult si din rasputeri!
  Eu personal si amicii mei ne dorim mai multe persoane ca Pavlicenco in parlament si suntem siguri ca e mai eficienta ca multi cei, care sunt in parlament si sunt ineficienti…
  Aveti cumva dreptul sa ma lipsiti de drepturile mele sa decid ce e mai bine pentru mine?
  NU! Sa muncim si sa obtinem in mod democratic ce dorim, dar prin munca , nu vorbaraie si injurii in adresa persoanelor, care sunt egale in drepturi.
  Nu va plac comunistii, mie nu-mi plac si mai mult!
  Va pot eu convinge de acest adevar ? Nu! Nici dvs nu ma puteti convinge ca doriti rasturnarea lor mai tare ca noi, si ca Pavlicenco….
  Va chistiga cine va munci mai mult pentru idealurile lui.
  Noi „scremindu-ne” ineficient pe bloguri, lasam comunistilor timp berechet sa ne bata mar in alegeri…Asta va doriti ?
  Daca la fel doriti rasturnarea comunismului, ca si toti cei, care doresc acest lucru, sa lucram mai mult fiecare, unde este cu putinta si sa chistigam alegerile.
  Nu pierdeti timpul de aur…..
  Timpul de aur este VOTURI de AUR !!!!!

 39. Pentru Onest
  Cititi, daca doriti, mesajele mele pentru Gregory si Irina…..

  Adaugator:

  Stati fara grija de sanatatea Pavlicenco, aveti grija de a dvs.
  Cei din jurul Pavlicenco o vad pe Pavlicenco zi de zi, nu si pe dvs si cei care improasca murdarie in adresa ei, si au facut alegerea lor. Murdaria aruncata pe o suprafata verticala si neteda nu se tine si cade, dar daca murdaria este grea improscata cu viteza cosmica, lovindu-se de aceeasi suprafata verticala, neteda si mobila, este aruncata in directia fix din care a venit si poate fi si distrugatoare pentru cel, care a aruncat-o, daca este slab….
  Asa cred eu ca sunteti cei care murdaresc pe bloguri pe cei din partidele democratice de opozitie, parlamentare si extraparlamentare.
  Vreti sa-mi improscati si mie noroi?
  Nu aveti dechit, voi riposta cu o forta necontrolata si eu ! Va voi convinge, ca chiar si in anonimat, poti fi afectat de scris mirsav intentionat, indiferent de la cine vine…….
  Nu ca asa mi-ar placea sa fiu sau sunt asa, dar sa va fac sa intelegeti, ca ce scrii cu penita, nu tai cu bardita….
  Pentru ca nu tolerezi badarania in comunicare, nu tolerezi atacul la persoana si sper sa ajunga acest mesaj la urechilor badarani/e/lor….

 40. Sincer, mi-e mila de voi, d-na Pavlicenco, Goga(care poate fi aceiasi Pavlicenco, cel putin portretul psihologic este acelasi).
  Va urez din tot sufletul SANATATE.

 41. Ptu Onest
  Va multumesc din suflet si o spun sincer.
  Va asigur ca nu sunt Pavlicenco.
  Poate abordarea in texte a subiectelor, va face sa vedeti acelasi portret psihologic….
  Dar sa nu admiteti mai intii ca pot fi diferiti oameni, care au aceleasi viziuni….mod de expunere a gindirii lor….de ce excludeti acest mic punct de vedere si va grabiti sa spuneti, si sa pretindeti sa fiti crezut, ca scrieti un adevar ?
  Nu gresiti ?

  Repet, ca nu primul si nu prima data, se scria aici pe blog, ca Pavlicenco scrie din 3-4 nicnkame-uri, unul dintre care era GOGA, al meu.
  Este destul sa cred, ca nu sunt singurul, care ghindesc astfel si ca Pavlicenco nu scrie anonim…..

  Sper, ca ne doriti sanatate cu adevarat. Eu va urezi la fel numai sanatate si sa va dea domnul tot ce si chit meritati.

  Mi-ar placea sa se intimple un lucru minunat……sa discutam in continuare civilizat si responsabil pentru cea ce scriem si urmarile scrisului nostru….

 42. Goga, ce chiar nu intelegi sensul frazei „care poate fi aceiasi Pavlicenco”? Trebuie sa-ti lamuresc ca la un elev de clasa 1 ca cuvantul „poate”, introdus in aceasta fraza inseamna ca eu admit ca puteti fi si persoane diferite cu aceleasi gandiri. Imi pare rau ca, neintelegand asa lucruri simple, credeti ca ve-ti face treaba in adoptarea legilor.
  Voi ati gresit foarte mult cand ati lovit in cele trei partide, care prin netradarea lor v-au oferit sansa de a mai participa la alegeri. Lovind in ei, voi ati lovit in multimea de oameni care prin votul lor(poate nu 95% cum ironizaza d. Pavlicenco, dar nici 2% cat a luat PNL) le-au acordat incredere. Deaceia voi mai aveti unica sansa de a iesi cu fata cat de cat cutata din aceasta miopie politica in care v-ati avantat- inainte de alegeri sa va retrageti neconditionat din scrutin, si sa rugati alegatorii vostri sa voteze pentru unul din cele trei partide. Va asigur ca o buna parte din ei si asa vor face-o, dar pentru voi aceasta v-a fi o scapare de rusine.

 43. Ptu Onest

  „Imi pare rau ca, neintelegand asa lucruri simple, credeti ca ve-ti face treaba in adoptarea legilor.”

  -Nu imi propun sa fac treaba in adoptarea legilor, nu sunt interesat de aceasta activitate ca si activitate profesionala, de aceea nu rivnesc la functii diferite in aceasta tara. Am ocupatia mea.

  „sa rugati alegatorii vostri sa voteze pentru unul din cele trei partide. ”

  -Asta fac, dar nu pot sa le spun pentru care concret, toti au de toate….inclusiv neajunsuri, dar cine nu le are? A recomanda ceva concret, trebuie si sa-ti asumi responsabilitatea pentri ce sfat propui, eu imi asum in cazul de fata numai propria responsabilitate si le recomand la modul general sa nu voteze comunistii si acolitii lor. E de datoria celora, care vor sa incapa in parlament sa convinga electorii ca sunt cei mai buni din pertide, altele, dechit cele „comuniste…..”

  „Va asigur ca o buna parte din ei si asa vor face-o, dar pentru voi aceasta v-a fi o scapare de rusine.”

  -Nu inteleg de ce vorbiti cu mine la plural si despre care rusine imi vorbiti mie?
  S-ar putea sa va fie dvs rusine in fata mea, nu stiti, doar, cu cine discutati…..ori e o deprindere sa aratati din deget la toti, care nu accepta ce credeti si scrieti dvs?

 44. Pentru GOGA
  Vorbind la plural, am avut in vedere toti liderii PNL, din care am intuit ca faceti parte.
  Nici odata nu-mi va fi rusine in fata d-tale, indiferent de aceia cine sunteti. Asta ca acceptati o tradare de proportii cu buna stiinta din partea PNL, va plaseaza pe aceiasi treapta de tradator.

 45. 1.Nu am confirmat si nici nu am infirmat ca am vre-o atributie cu PNL.
  2.Daca untuitia dvs derapeaza pe o pista falsa? Nu acceptati ca ar trebui macar nitel sa va fie incomod in fata oamenilor, indiferent de cine sunt ei, daca notiunea de rusine va este improprie ?
  3.Citeste p.1 si p.2.

 46. andreiB soune:
  ….să vă retrageţi pentru un partid care au şanse să treacă în Parlament…..

  D.AndreiB.
  Nu ne îndoim, că partidele la care vă referiţi au şanse să trecă în parlament.
  Dar care-i sensul să te retragi pentru un partid, care are şanse numai să treacă în parlament.
  Iată dacă d-stră aţi avea argumente să ne convingeţi că vre-o unul din partidele la care vă referiţi are şanse să vină la GUVERNARE , asta-i altă vorbă.
  La aceasta se poate de gîndit.
  Dar răspundeţi vă rog, care partid are şanse să vină la guvernare????
  Vă amintesc că pentru a se menţine la guvernare este nevoie de 62 mandate, pentru a evita alegeri anticipate.
  De la cine opoziţia( nu mai zic în parte) împreună care a obţinut 41 mandate vor mai acumula 21 mandate??
  De la PNL?????????
  Păi dacă PNL ar avea 21 mandate pentru ce să se retragă?
  Da 1 mandat 2 nu hotărăşte întrebarea.
  De aici concluzia.
  Opoziţia exparlamentară nu este capabilă să vină la guvernare, nemaivorbind de un candidat aparte.
  Şi atunci pentru cine să te retragi.
  Poate mai bine electoratul să susţină PNL-ul, ca împreună cu celelalte partide să formeze o majoritate, că de nu, vine M.Lupu, cu mesajul anti NATo şi proCSI, şi liberalii vor fi nevoiţi să-l susţină pe Lupu la funcţia de preşedinte, numai să rămînă la guvernare, aşa cum a făcut-i PD-L Rom.. făcînd cîrdăşie cu duşmanii lui Băsescu.
  Dacă vi-i tot una cu cine liberalii vor face coaliţie în viitorul parlament numai să-l debaraseze pe Voronin de la conducere, atunci de ce să nu-l susţinem direct pe M.Lupu, sau pe Braghiş, că tot au careva şanse şi nu se numesc comunişti, tot aşa cum nici PSD Rom. parcă nu se numesc comunişti?
  Şi sunt deacord cu d-stră, că ar fi un mare păcat, dacă la 30 aprilie ne vom trezi cu comuniştii la guvernare.
  Dar vor răspunde acei, de care astăzi depinde cine va veni la guvernare, care cu părere de rău nu prea se vede să facă ceva.
  Nu au dorit să meargă pe o listă comună;
  Nu au dorit să colaboreze cu partidele ce nu au acces în parlament;
  Nu pre văd acţiuni concrete pentru a mai coopta vre-o 250000 voturi pentru 21 mandate.
  Da poate că ei nici nu prea vor să vină la Guvernare , dacă sperî că PNL-ul să le aducă 21 mandate retrăgîndu-se din cursă???????
  Aşa că, să nu regretăm că nu am făcut nimic, după cum afirmaţi d-stră,haideţi mai bine să
  facem ceva.
  LA TREABĂ FRAŢILOR, DA NU LA VORBE GOALE…

 47. Rusine am avut in vedere fapta rusinoasa a PNL de a intra in scrutin, stiind precis ca nu va trece pragul. Inainte de 5 aprilie d. Pavlicenco tindea la vre-o 10%, si s-a ales doar cu 2. Daca acumula atunci vre-o 4%- comunistii aveau toate voturile necesare, si nu mai aveau nevoie de votul de tradator. Aceiasi situatie poate sa se intample si acuma. Alta data si un vot poate decide soarta tarii. Deaceia nu trebuie de riscat cu nici un vot. Fiecare trebuie sa se patrunda de acest simt al responsabilitatii fata de interesele neamului. Fiecare vot dat unuia dentre cele trei partide, v-a fi integru impotriva comunistilor. Fiecare vot dat pentru PNL, se va imparti in doua jumatati- una pentru comunisti, si una pentru opozitie.

 48. De fapt, Goga, eu cu d-ta doar doar pierd timpul. Ceia ce faci aici pe blog nu e din nestire, dar cu buna stiinta. Vad ca de rand cu mihai m incercati sa spalati creierii la oameni, sa le insuflati neincredere fata de cele trei partide, asa cum o fac comunistii si ppcd-istii in alte surse media. Dar va asigur ca nu aveti sanse de izbanda. Aveti in fata voastra alt contingent de oameni fata de cei de la MU1 s.a.
  Acest mesaj chiar e ultima atentie din partea mea catre voi. Nu se merita de a pierde timpul cu voi.

 49. onest spune:

  …ruşine, am avut înm vedere fapta ruşinoasă a PNL de a întra în scrutin, ştiind precis că nu vor trece ptagul…..

  D.Onest.. Reese că d-stră consideraţi că a trece ptagul este o faptă de vitejie demnă de aplaudat?

  Dacă consideraţi, că a nu trece pragul este o ruşine pentru PNL, atunci pentru partidele extraparlamentare este o ruşine să nu vină la guvernare. Parcă asta aşteaptă electoratul, ca FORŢELE DEMOCRATICE, SĂ VINĂ LA GUVERNARE.

  Ce le-a încurcat la 5 aprilie forţelor dem. să vină la guvernare??

  Vă răspund eu: IMATURITATEA POLITICĂ ŞI INTERESUL ÎNGUST DE PARTID, fiindcă nu au acceptat lista naţională.
  Aşa că participarea la scrutin , fără şanse, nu este mai mare ruşine decît trecerea pragului, dar rămînînd în opoziţie din motivul interesului îngust de partid, neacceptînd o listă comună.

  Aşa că eu le doresc la toţi să iasă din acest scrutin cu demnitate, şi eu v-aşi pofti să mai discutăm la 30 iulie despre faptele ruşinoase….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *