Printr-un „Parteneriat strategic Republica Moldova–Romania – in NATO si UE!”

Platforma electorala PNL – 2009
Uniunea Interstatala Romania-Republica Moldova – un proiect european!

9-mai.jpgSlogane electorale:

PNL pentru Moldova!

Sageata liberala – directie europeana!
Doua state, un popor, o cetatenie comuna!
Pentru toti concetatenii – pensii europene!

Ati votat Secera, gata,
Fratilor, votati Sageata!

Votind Secera, Ciocanul,
Fratilor, distrugem Neamul!

Vreti prosperitate-n tara?
Sa dam comunitii-afara!

Ne-au mintit cei rosii, gata,
Fratilor, votati Sageata!

Partidul National-Liberal este partidul renasterii nationale si al europenizarii Republicii Moldova. Platforma electorala PNL-2009, ca si Platforma electorala PNL-2007, din alegerile locale, include principiile de baza ale Programului politic „Prin libertate, spre bunastare” si ale Manifestului-apel privind imperativul solidarizarii nationale in jurul conceptului de Uniune Interstatala Romania-Republica Moldova, ca un Acord de Parteneriat Strategic dintre Republica Moldova si Romania, pentru aderarea statului nostru la NATO si UE.

PNL afirma ireversibilitatea orientarii euratlantice a Republicii Moldova, care trebuie sa devina parte activa a Aliantei Nord-Atlantice si a Uniunii Europene. PNL constata compromiterea totala a obiectivului de integrare europeana de catre guvernarea comunista.PNL considera ca Republica Moldova poate deveni parte a familiei europene prin desovietizarea, decomunizarea si dekaghebizarea societatii. Calea Parteneriatului Strategic al Republicii Moldova, ca al doilea stat romanesc, cu Romania, ca primul stat romanesc, este calea cea mai scurta si cea mai sigura de salvare a populatiei de saracie, de coruptie, de regimul totalitar comunist care, in frunte cu Vladimir Voronin, au uzurpat puterea in stat si au generat toate faradelegile in societate. Numai apropierea de Romania va scapa Republica Moldova de influenta nefasta continua din partea cercurilor politice imperiale din Rusia, ce se opun vehement avansarii noastre spre familia euratlantica. Ani in sir clasa politica si intelectualitatea, oamenii de buna credinta din Republica Moldova au asteptat o apropiere de Romania prin accelerarea procesului de integrare europeana care, acum, dupa evenimentele din 7 aprilie, s-a vazut clar ca nu mai este obiectivul politic strategic al conducerii comuniste si a aliatilor ei.

Pentru aceasta se cere:
a)    debarcarea comunistilor de la guvernare si inceputul realizarii practice a conceptului europenizarii statului, prin aplicarea mecanismului Uniunii Interstatale Romania-Republica Moldova;
b)    declansarea procedurilor legale de anchetare a actiunilor liderilor PCRM de uzurpare a puterii de stat in Republica Moldova, inclusiv de incalcare a Constitutiei prin ridicarea romanofobiei la nivelul politicii de stat;
c)    initierea procesului de examinare si condamnare politico-juridica a crimelor regimului totalitar comunist din Republica Moldova si scoaterea in afara legii a partidelor de sorginte marxist-leninista;
d)    adoptarea Legii lustratiei si ingradirea accesului fostilor colaboratori KGB la functii publice.

PNL constata lipsa reformelor liberale autentice pe parcursul ultimilor 15 ani, fapt ce a condus la oligarhizarea societatii.

PNL il acuza pe liderul PCRM Vladimir Voronin de transformarea Republicii Moldova intr-un stat oligarhic, in care, prin trafic de influenta, a folosit puterea de stat pentru imbogatirea propriei familii si a clientelei sale politice. Derapajele antidemocratice ale guvernarii rosii-oranj sint consecinta concresterii structurilor statale corupte cu cele mafiote. Puterea lupta contra oponentilor politici si a oamenilor de afaceri ce activeaza legal. PNL vede iesirea din situatia catastrofala prin promovarea reformelor cu adevarat liberale si crearea conditiilor necesare extinderii rapide a clasei de mijloc – baza societatii liberale.

PNL constata ca parteneriatul ros-oranj a pus si mai poate pune in pericol viitorul democratic si european al statului, adus la conditia de semicolonie a Moscovei. Coalitia de guvernamint PCRM-PPCD a deturnat realizarile Miscarii de Eliberare Nationala, de aceea, votul pentru Programul politic al PNL este un vot al demnitatii nationale, al viitorului nostru romanesc si european.

PNL ii indeamna pe toti oamenii liberi in aspiratiile lor identitare si democratice sa contribuie la debarcarea guvernarii comuniste antinationale. PNL-Moldova pledeaza pentru unitatea nationala romaneasca in spatiul comun etnocultural al celor doua actuale state romanesti.

PNL propune oferta programatica a Uniunii Interstatale Romania–Republica Moldova, ca proiect romanesc european, menit sa conduca treptat, prin integrare in NATO si UE, la unificarea celor doua state romanesti – unica solutie de natura sa salveze de la pieire si genocid partea de natiune romana din Republica Moldova, oferind un destin european tuturor cetatenilor celui de-al doilea stat romanesc.

PNL concepe Parteneriatul strategic Republica Moldova – Romania ca pe un mecanism imperativ pentru atragerea fondurilor si a investitiilor europene pentru depasirea saraciei si a crizei de sistem din Republica Moldova, pentru implementarea standardelor europene la toate nivelurile de administrare publica, pentru transformarea radicala a tuturor domeniilor vietii social-economice dupa model european, prin eradicarea coruptiei generalizate, printr-o presa libera si o justitie independenta.

PNL opteaza pentru schimbarea mecanismului actual de despagubire a persoanelor deportate si restituirea de la Bugetul de stat a valorii bunurilor confiscate de la persoanele supuse represiunilor staliniste. PNL pledeaza pentru respectarea neconditionata a legilor privind protejarea sociala a participantilor la razboiul de la Nistru si a refugiatilor din zona transnistreana. In conformitate cu principiul liberal, PNL opteaza pentru asigurarea sociala, inclusiv de la bugetele locale, a persoanelor cu disabilitati, a invalizilor si pentru asigurarea lor cu locuri de munca special amenajate.

PNL pledeaza pentru acordarea de sanse egale tuturor copiilor, indiferent de originea sociala si situatia lor materiala, pentru asigurarea unei copilarii decente celor din familiile defavorizate si copiilor cu disabilitati.

PNL realizeaza ca, intr-o societate cu grave derapaje antidemocratice si cu o justitie corupta, este imposibila o administrare eficienta. PNL opteaza pentru o buna selectie a cadrelor de toate nivelurile, pentru respectarea oportunitatilor si a sanselor egale, indiferent de sex, ale cetatenilor, care trebuie sa demonstreze responsabilitatea, inteligenta si profesionalismul de a gasi solutii concrete pentru diversele probleme, dar si sa promoveze neconditionat principiul aflarii functionarului in serviciul cetatenilor, si nu invers.

PNL mizeaza pe oamenii de buna credinta, cu aspiratii democratice, pe partea constienta a electoratului, pentru care renasterea nationala, in conditiile integrarii europene prin unirea constitutionala cu Romania, este o aspiratie de nestramutat. PNL adreseaza un mesaj de solidarizare tuturor cetatenilor nostri cu identitate romaneasca. Votarea solidara a listei PNL va insemna falimentul moldovenismului vulgar si victoria fortelor anticomuniste asupra fortelor antiromanesti si antieuropene.

Toti cetatenii Republicii Moldova, indiferent de gradul de emancipare nationala, trebuie sa cunoasca un adevar: prezenta PNL in Parlament va insemna o lupta neobosita pentru apropierea si unificarea celor doua state romanesti. De 18 ani, de dupa proclamarea Independentei, clasa politica din R.Moldova cauta solutii intermediare pentru democratizarea si europenizarea societatii, insa situatia a degradat continuu. Este timpul sa recunoastem ca nu exista alte cai, decit prin Romania, pentru eliberarea rapida a romanilor si a alogenilor din Republica Moldova de ocupatia ruseasca.

Votul pentru Sageata liberala va insemna si apropierea unificarii sistemelor de pensionare din cele doua state romanesti. Votind  Sageata liberala, pentru PNL, pensionarii din Republica Moldova voteaza pentru pensii lunare de pina la trei-patru mii de lei moldovenesti. Acest miracol poate deveni realitate, daca ii vom da jos de pe spatele nostru pe oligarhii comunisti. Sa incetam a fi sclavi si argati la noi acasa si peste hotare!

Partidul National Liberal ramine fidel pozitiei si actiunilor sale, promovate constant, in acesti ani, in cadrul diferitelor entitati politice, precum si prin Platforma electorala a echipei unite a democratilor care, in alegerile parlamentare din 2005,  si-a declarat atasamentul pentru urmatoarele ZECE PRINCIPII FUNDAMENTALE:

1. Republica Moldova este un stat suveran si independent, unitar si indivizibil.

2. Obiectivul strategic al Republicii Moldova este integrarea in Uniunea Europeana si in structurile euratlantice, precum si edificarea unui parteneriat durabil cu SUA.

3. Republica   Moldova   constata   ca   structurile   Comunitatii  Statelor Independente si-au demonstrat ineficienta si isi va retrage calitatea de membru al CSI, pledind pentru relatii bilaterale profunde si reciproc avantajoase cu Rusia, Ucraina si cu alte state din spatiul ex-sovietic.

4. Republica Moldova considera drept ilegala prezenta fortelor armate straine pe teritoriul sau si cere retragerea imediata, neconditionata si completa a acestora si a arsenalelor lor militare.

5. Republica Moldova isi asigura, in baza Declaratiei de Independenta, unitatea poporului si   armonia relatiilor interetnice, prin integrarea cetatenilor de alta origine etnica in societatea moldoveneasca, conform criteriilor de la Copenhaga.

6. Statul incurajeaza solidaritatea sociala si asigura un nivel de viata decent fiecarui cetatean, prin plati compensatorii, la nivelul bugetului minim de consum.

7. Republica Moldova asigura respectarea principiilor economiei de piata functionale, care sa garanteze cresterea bunastarii cetatenilor.

8. Statul asigura functionarea optima a institutiilor democratice si independenta reala a justitiei.

9. Sectorul public trebuie depolitizat, iar functionarii publici sint angajati pe baza de concurs si contribuie la sporirea rolului structurilor administrative centrale si locale in imbunatatirea mediului de afaceri si ridicarea eficientei economiei.

10. Actul de guvernare este transparent, consecvent si asigura continuitatea in atingerea obiectivelor strategice ale Republicii Moldova.

Partidul National Liberal
Chisinau, 20 iunie 2009

Loading Facebook Comments ...

32 Comments

Add a Comment
 1. Blah-blah-blah…
  Numai declaratii…
  In fiecare zi – o declaratie noua.
  Face-ti ceva odata, nu numai scarpinati limba!

 2. Am si eu citeva principii fundamentale:
  1. Nu minca mai mult decit incape
  2. Nu bea mai mult decit incape
  3. Nu te atinge de femeia prietenului, vecinului, fratelui etc.
  4. Inainte de a te baga undeva, vezi daca este cale de iesire
  5. Inainte de a te pori la drum cu masina – convinge-te ca ai benzina
  6. Toti pentru mine si eu pentru nimeni

 3. Continuarea principiilor:
  7. Nu lasa lucru de azi pe maine, daca poti sa-l lasi pe poimaine
  8. Nu fura, daca nimeni nu fura, fura, daca si ceilalti fura
  9. Da mita, daca poti, ia mita, daca iti dau
  10. Cine papa bine, are kurr frumos

 4. „PNL afirma ireversibilitatea orientarii euratlantice a Republicii Moldova, care trebuie sa devina parte activa a Aliantei Nord-Atlantice si a Uniunii Europene.”

  Ei si ce daca afirmati? O sa schimbe ceva afirmatia asta???

  „PNL pledeaza pentru acordarea de sanse egale tuturor copiilor, indiferent de originea sociala si situatia lor materiala, pentru asigurarea unei copilarii decente celor din familiile defavorizate si copiilor cu disabilitati.”

  O sa „pledoarea” PNLului ceva pentru copii?

  Lasati vorba! Treceti la fapte! De la PNL am auzit deja atitea comunicate si declaratii si vorba goala, dar nici o actiune. Miscati-va!

  Este o vorba prin europa: Look busy! (arata ca lucrezi, chiar daca nu faci nimic).

 5. Da unde-i Nina? de ce nu scrie nimic? Ca m-a plictisesc singur pe aici…

 6. Pt Eric si altii

  Rideti, rideti baieti, ca de voi rideti.

 7. Platforma electorala PNL – 2009
  Uniunea Interstatala Romania-Republica Moldova – un proiect european!

  Doua state, un popor, o cetatenie comuna!
  Pentru toti concetatenii – pensii europene!
  ______________________________________________

  Ma cam pune pe ginduri….de unde si pina unde..uniunea interstatala? De parca nu sint de o parte si cealalta a Prutului..impotriva! Iar cetatenie comuna? La fel..sint o gramada de romani impotriva..sau basarabeni dornici doar de libertatea de…miscare. Iar pensii europene in plina criza economica..D-na Pavlicenco…stiti cit este o pensie in UE?

 8. Eric,
  uite-ma-s si eu.
  Ciuda, ciuda, ciuda,
  mamaliga cruda!!!!!
  PNL te duce in UE!Macar sa plesniti.

 9. In sfarsit, un program inteligent,pragmatic,liberal… Oricum, e prima oara cand se afirma serios, necesitatea unirii celor doua state romanesti!!! Cred ca e un moment important, s-a depasit o bariera psihologica… Va fi greu dar cu vointa ,se poate: va trebui sa adere si alte partide , pentru ca Rusia trebuie sa vada ca romanii sunt uniti intre ei si sa accepte realitatea aceasta ca pe un fapt implinit

 10. Nu prea sint sanse reale..sansa democratiei in Md este o opozitie puternica.formata dintr-un singur partid.ar fi in interesul Moldovei ca restul partidelor sa fuzioneze..

 11. Chestia cu 2 tari ..o cetatenie si pensii europene e un domeniu SF! Nu exista interes de ambele parti.sprijinul populatiei macar in procent de 40 %.iar bani ptr pensii europene in Moldova.de unde in criza asta economica globala..nu exista o industrie puternica..din banii trimisi de cei plecati la munc ain Ue.Rusia? Vorbe..vorbe..vorbe..

 12. Vai de capul tău, Vitalia! Programul tău electoral e mai „bun” decât al lui Hruşciov, – acela care a dus societatea sovietică spre comunism. Tu unde te duci? Când te duci? Şi – du-te odată, femeie-hăi!

 13. vorbe goale .. in situatia data .!. veti plati pentru aceasta , stimabila .. titul este o”flecareala” >> vorbe frumoase , dar spuse inzadar .. pentru a mai fura niste voturi de la oameni si ai da de pomana comunistilor.. sunteti o TRADATOARE DE NEAM , .. daca ar invia bratianu sa vada pe mainile cui a incaput PNL .. nu numai in moldova, dar chiar si in romania ..

 14. NU VA ASCUNDETI DUPA IDEALURI FRUMOASE ALE POPORULUI MOLDAV .. pentru ca stii precis ca nu se pot realiza acuma… numai daca aveati sa sustineti opozitia liberala , poate ca venea momentul potrivit pentru lucruri ideale de viitor.. vreti sa ademeniti sa va voteze .. dar nu veti trece pragul electoral , stiti prea bine..va vor vota putini .. si acele voturi dta stii pentru cine le strangi !>>> pentru comunisti .. in sfarsit v-ati deconspirat ..

 15. Vitalia Pavlicenco,
  uitati-va ce e scris pe pagina d-voastra:
  VIATA NU MERITA SA O TRAIESTI DECIT IN DEMNITATE!
  Pai dati dovada de demnitate fata de acest popor, despre care aveti atita „grija”
  Dati toate voturile partidelor care la moment intr-adevar pot hotari ceva si atunci veti arata si prin fapte nu numai prin vorbe goale.
  De altfel ii ajutati pe comunisti – si stiti despre aceasta. Oare credeti ca il puteti amagi pe Dumnezeu? Daca ati studia Biblia si ati fi avut credinta ati intelege multe lucruri. Va dau un sfat dupa 29 iulie sa incepeti…

 16. Pt Sergiu

  Toata viata mi-am trait-o in demnitate. Si mi-o traiesc. Nu am colaborat cu regimul comunist, nici inainte de Independenta, nici dupa. Nu am votat satrapi. Am o familie care, de asemenea, nu a colaborat cu regimul. Fiica e violonista si e plecata din 2000 in Germania, sotul e seful Catedrei de literatura universala la USM, doctor habilitat in filologie, profesor, iese cu o pensie de mizerie peste un an la „odihna binemeritata”, iata a facut un manual de literatura universala foarte bun, apreciat si in Romania, si l-a trecut sub cutit Stepaniuc. Un manual mare, bun, scolile nu au din ce invata, iar manualul zace la editura „Litera”.

  Cit priveste viata mea, este foarte regretabila moda de a judeca superficial. Aveti putintica rabdare si veti vedea ca rautaciosii s-au inselat si de data asta.

 17. VIATA TRAITA CU DEMNITATE-? FARA A COLABORA CU KGB ANII /
  70-80,SPUNEI PISICEI TALE,
  DUMNEZEU TE VA PEDEPSI ,MANCURTO, DUPA ATIT HAOS CE AI ADUS IN DIFERITE PARTIDE POLITICE;ITI BAGI COADA SPURCATA SA INCURCI OPOZITIA ACUM CIND E CEA MAI DECISIVA LUPTA.
  ASTEPTI SLAVA,POST INALT,-?- CATA_TI DE PISICILE TALE SI SOT ACASA, VREMEA TA A TRECUT.
  NU POT SA_MI INCHIPUI CINE E ASA DE ORB SA O URMEZE,SA_I ASCULTE AIURELILE,CINE SE CREDE- ? IMPOSTOARE BLESTEMATA-

 18. unde te bagi , tradatoareo, vrei sa furi voturi de la oamenii simpli pentru a-l ajuta pe voronin sa mai stea ?! tot dispretul …pana la urma te vor blestema multi si ai sa ajungi urata de toata lumea , mai rau ca rosca

 19. toata lumea treb sa voteze cu PL, PLDM, AMN, daca vrea sa schime situatia in R.M. ! toti ceilalti sunt niste impostori

 20. Pentru Andrusel
  Las-o mai moale cu veridictul tau pentru toti ceilalti…..”impostori”…hm…hm….mare brinza esti tu, multi o sa faca absolut invers, prea bagaciosi sun unii, iti produce efectul imbagitarii cu untura… pina la voma.

 21. Goga , tu tot nu te da mare si tare pe aici , ca „iubita” ta a fost comunista pe vremuri si stie ea ce stie . Acum o finanteaza rusia ca sa mai adune vorona niste voturi. DEGRABA E LA PENSIE DA SE BAGA CA SA INCURCE TINERETULUI CARE VREA O ALTA VIATA .. SI E IPOCRITA.. CE „PROGRAM FRUMOS ARE !”.. E usor a scrie versuri , cand nimic nu ai a spune! Mai bine s-ar duce la „Ravnopravie „, CU RUSII,ca de acolo a pornit. Acum este o mare patrioata , „romanca”. Ipocrita. E FALSA PATRIOATA.

 22. Pentru Andrusel….
  Andrusel, nu doresc sa te supar, doresc numai sa-ti spun ca esti neinformat si dezinformezi si pe altii.
  Daca esti bine informat, poti sa ma convingi si pe mine cu dovezi concrete despre finantarea „Pavlicenco” de catre rusia, sau vei spune si tu , ca „circula zvonuri in târg ca pe Pavlicenco a parasit-o sotul…” ,cum a spus un oarecare Mihai Ceampui pe acest blog ?
  Am vazut si replici foarte convingatoare, pe care tu sigur nu le poti accepta, nu iti place ideea pur si simplu, tu vrei sa ai numai tu dreptate si altii, care scriu altceva, nu au dreptul sa scrie altfel dechit tine, chiar daca ei au dreptate si nu tu sau Mihai Ceampui….
  Nu este sanatos sa pretinzi ca numai tu ai dreptate…..Poti gresi ca toti oamenii muritori, martor ne este Dumnezeu si judecator tot el este.
  Si judeca dupa fapte si le da la fiecare ce merita.
  Postul de parlamentar nu este ceva important, de care are nevoie neaparata omul, SANATATE si buna ghindire este mai importanta in viziunea mea.
  Sa ne rugam la Dumnezeu sa fim sanatosi cu totii impreuna, dar ca sa primim ce ne dorim, trebuie sa ne comportam cum se cade cu oamenii, si sa-i iubim asa cum au fost Dati de Dumnezeu….
  Sa votam la 29.07.09 PL, PLDM si AMN!
  Prin Unire putem invinge !

 23. „Cocoana” Pavlicenco a „cotcodacit” mult timp in Parlament fara sa nasca vre-o lege. Asa tare ia placut „profesia” aceasta ca acum merge la toate marseveniile pentru a dezbina Opozitia, care s-a consolidat putin.

  Achita careva politi mai vechi? Sau executa pur si simplu comanda komunarilor?

  Poshla na turbincu, cocoana!!

 24. andrusel,Nicolae,
  o sa Poshliti cit o sa Poshliti,pina o sa va opriti.
  Noi cu rabdare va vom citi.Cind terminati, va straduiti sa ne anuntati.

 25. Majoritatea din noi critica si spun ca numa vorbiti insa ei vreu sa treceti la fapte,asta si astepit majoritatea asteapta avem incredere ca se paote ceva schimba

 26. Pt twiseetut

  Care fapte? Om fi noi la guvernare sa trecem la fapte? Ce aveti in vedere? Si ce vreti de la PNL, pe care il terfeliti aici cum nu se mai poate? Cine vorbeste si nu stie ce? Oare nu altii? Ca sa vezi faptele PNL, mergi la http://www.pnl.md si citeste nomenclatorul din dreapta al faptelor si textul legat de realizarile national-liberalilor. Ati invatat doar sa vorbiti, sa improscati, dar mai apucati-va de citit, daca tot nu mergeti sa va convingeti rudele sa nu voteze comunistii.

 27. Impartial si independent

  Pentru twiseetut

  Si de ce „sa treceti la fapte” si nu „sa trecem la fapte” , adica toti impreuna, fiecare sa faca ce poate sau va datoreaza cumva cineva ceva ? Mereu lumea a asteptat sa treaca cineva la fapte si sa faca viata mai buna si pentru ei.
  Asa au stat clociti acasa si nu mers la votare, asa au votat batrinii cominismul, ca cei tineri nu au putut sa-i convinga…
  Acum scriem la persoana a treia….”Treceti la fapte” si nu pretindem personal sa facem ceva pentru noi insine.
  Toti cei constienti trebuie sa faca tot ce pot, nu este destul ca personal sa votezi corect, mai este nevoie sa convingi si pe altii sa faca la fel!
  Asa fac comunistii si chistiga alegerile. Asa doriti sa fie in continuare?
  Sunt sigur ca sunteti un om cumsecade si imi pare rau ca „m-am razboit”, dar poate va misca sa faceti mai mult dechit pina acum.

 28. sunt nou pe acest forum dar vreau sa ma dau si eu cu parerea despre initiativa PNL.oare nu ati invatat nimic din 5 aprilie? MAE va spune ceva?oare cind o sa intelegeti ca acuma nu e timpul sa dezbinati lupta contra comunistilor. faceti jocul PCRM cu buna stiinta si puteti fi acuzati de (comunizm), pacat ca puneti interesele personale mai presus de interesul national.MARE PACAT!!!!!!

 29. Pt jorj

  Maaaaaare pacat ca nu puteti influenta politica moldoveneasca. Daca membrii partidelor democratice ar simti ca sint intr-adevar in partide democratice, nu totalitare, ci doar autoproclamate drept democratice, ar putea influenta ceva in bine, poate, dar sinteti cu totii ostaticii unei iluzii. trebuie sa munceasca, sa alerge si sa …. taca. Noi stim asta de la cei plecati d ela PNL la alte partide, care acum regreta – au fost debarcati si au bagat nasul… Pe noi lasati-ne in pace, ca sintem mici si neimportanti. Dar stim ce facem, in schimb, si avem democratie in partid.

  Nu avem nici un interes personal. Nici unul. Intreaga noastra activitate a demonstrat-o.

  Pacat si ca nu v-ati edficat pina acum ca interesul national nu este de a ramine in sfera de influenta rusa, nu este de a ramine in CSI. L-am scultat pe jurnaltv.md pe diplomatul Igor Corman, pe care il cunosc personal. Mi-a fost mila de el, cum se chinuia sa ramina in cadrul ideologic al lui Lupu – nu NATO, nu-iesirea din CSI, ca, uite-na! – nu ne-o cere nici Occidentul! -, nu-identitatii de roman. Asta spune si Lupu in teritoriu, la intilniri. Dar care e diferenta dintre PD-Lupu-Diacov si AMN-Urecheanu, care i-a dat afara pe national-liberali din AMN pentru initiativa de iesire din CSI? Si ce vor face daca vin in Parlament, nu tot asta, ca si Lupu, Diacov si Voronin? Dar oare serebrian, care are depusa a doua initiava dupa a mea si a lui Cosarciuc, de iesire din CSI, cum se simte acum linga Lupu in PD, care este contra iesirii din CSI? Ce schimbare ditamai mare propun cele trei-patru partide daca nu vor sa spuna NATO, iesirea din CSI, romanism, Romania, roman? Care e mesajul distinct al celor trei partide?

  Dar vedeti prea bine ca nici un partid din cele „cu sanse” nu spun clar despre cele ce ne trebuie cel mai mult ca sa ajungem in NATO si UE. Asta nu o vedeti? Asta nu e pacat? Eu cred ca e chiar un pacat mai mare si exact explicatia de ce are loc asta ar trebui sa va domine si preocupe mintile infierbintate, inlocuite uneori de rinza.

 30. twiseetut spune:
  4 Iulie 2009, la 22:10

  „Majoritatea din noi critica si spun ca numa vorbiti insa ei vreu sa treceti la fapte,asta si astepit majoritatea asteapta avem incredere ca se paote ceva schimba”
  Vrei fapte?Uite o fapta proaspata prospetica.Un director de liceu PLDM a eliberat fara nici un motiv un profesor membru PNL de la lucru,unicul motiv fiind ca este membru PNL si nu PLDM.Vezi cum isi trateaza PLDM colegii liberali?Acest pofesor l-a dat in judecata.Vezi cu ce se ocupa PLDM inainte de alegeri?Mai vrei fapte?Un alt invatator din acest liceu,de-asemeni membri PNL,a fost stresat tot anul pina asta din urma a declarat ca se va urca cu tot cu copii pe acoperisul liceului si va face greva.Un al treilea membru PNL din acelas liceu a fost destituit din functia de sef-adjunct,numai deaceea ca e membru PNL,spunindu-i-se ca a procedat astfel ca sa-i dea o lectie.Tot colectivul din acest liceu tre sa fie membri PLDM.
  Acum spune-mi ce fapte tre sa faca PNL ca sa-ti placa tie si la altii?Sa urce cu adevarat pe liceu si sa strige in gura mare ca PLDM nu se deosebeste cu nimic de comunisti?Asta vom face,dar dupa ce judecata o sa-l impuna pe acest PLDM-ist sa restabileasca acel profesor in lucru.Dar pina atunci concentreaza-te puisor, la PL,PLDM,AMN-eroii zilei si favoritii vostri.Dati pinteni in cai,nu va nelinistiti de PNL,ca tot este o gasca neinsemnata.Cred ca nu tre sa va pierdeti pretiosul timp si nervii,energia cu alde PNL.

 31. Doamna, chiar nu te vezi tu in rolul „Maricicai Levinschi” a lui Sangheli?
  Este evident, ca PNL trebuie sa rupa voturi de la PL!
  Nu intelegi aceasta sau vi s-a platit atat, ca e imposibil de refuzat?

  Marsevenia aceasta se petrece deja 20 de ani.
  Ce va bateti joc de soarta noastra?
  Nu uitati pentru fapta – ve-ti avea si rasplata!

  Sa va dea Domnul minte macar mai tarziu decat niciodata!

 32. Nicolae,
  la care doamna te adresezi?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *