Loading Facebook Comments ...

43 Comments

Add a Comment
 1. Felicitari din Romania!

  La Lulti Ani! pentru Aleks si „Casa de Piatra”.

 2. Casa de piatra.sanatate si multi copii frumosi si sanatosi!

 3. Pavlicenco ,,cite putin se duce cu pluta,,Sanatate pentru toti ai dtra,dar nu cred,ca e de importanta nationala.Ne bucuram,ca la copii dtra le este bine.Cred ,ca este in plus sa va amintesc cum o duc multi din tinerii insuratei de pe loc,care merita si ei poate un trai mai bun.Nu afisati prea mult ceremoniile voastre.Sunt ale familiei voastre!!!!Fiti mai modesta !!!!Nu este o ividie,doamne pazeste,ca si eu am bucurie de la copii mei,insa foarte mult ma doare,ca nu toti parintii o au.

 4. Pt Ion

  Pe blogul meu am dreptul sa pun ce vreau. Vizitatorii au citeva optiuni: viziteaza, nu viziteaza (daca le displace), viziteaza si doar citesc, viziteaza si nu citesc, ci doar privesc, viziteaza si posteaza lucruri normale sau viziteaza si posteaza vorbe rautacioase. Depinde de gradul de educatie, de interes, de multe alte lucruri, inclusiv de invidie si de frustrarile vizitatorilor.

  Tocmai ca nu sint cea care ta-a-a-a-re mi-am mai afisat ceremoniile. Ba deloc, spre deosebire de altii care au bloguri.

  In privinta copiilor mei e de observat altceva: „le merge bine”, cum spuneti, pentru ca muncesc foarte mult. Beatriz, fiica mea, a mers la studii in Germania ca persoana privata, nesprijinita de nimic si de nimeni, a sustinut, in baza de concurs drastic, avind concurente din China si Japonia, examenul de admitere in Scoala superioara de Muzica si Teatru din Hamburg, a invatat si existat pe propriile cheltuieli (eu nu aveam de unde-i da 500 euro pe luna), cinta si la colt de strada sa faca un ban pt existenta la inceput. Si este un copil extraordinar, mai intrebati de cei care o cunosc. Si acum munceste foarte mult predind vioara in scoala si cintind in orchestre. Totul e pe munca lor. Si Aleks munceste si nu sta, din frageda tinerete, pe spinarea parintilor, la fel ca si Betty, care, tot ei, ne-au cumparat anul trecut o masina produsa in 2005.

  Asta nu are nimic in comun cu soarta altor tineri, care trebuie sa si-o ia in miini, la fel ca si copiii nostri. Dar atita timp cit bunicii si parintii lor voteaza trecutul, ei nu au viitor.

  Cit priveste soarta diferitilor copii, trebuie sa ne uitam nu la copiii Opozitiei, care nu stau pe spinarea statului si nici nu vegeteaza prin proiecte, in care nu poti intra sa cistigi valuta straina, daca, pe linga niste capacitati, nu ai si pe undeva un sprijin de la cei de la Putere. Trebuie sa ne uitam si sa ii avem in vizor pe copiii celor de la Putere, care si-i baga, pe multi fara capacitati, prin proiecte si ministere si de aia stam unde stam. Pentru ca ei nu au fost invatati sa munceasca si sa existe pe cont propriu, ci au profitat de parintii mafioti.

  De asemenea, fiica mea niciodata nu a lucrat in Moldova, in general, si nici nu as fi acceptat sa munceasca undeva ca sa depind eu de Putere – ca fiica mea lucreaza in vreo structura de stat sau in vreun proiect si sa tremure ca, daca maica-sa a spus ceva in Parlament, poate fi data afara din serviciu. Si le-am multumit mereu copiilor ca nu am depins, in libertatea mea de exprimare, de neindependenta lor. Ceea ce li se intimpla unora de la noi, inclusiv cu fii si fiice prin diplomatie.

  Invidie, spuneti? Cred ca da, dar va asigur ca in zadar. Si mai amintesc ce spune fiica mea Betty, care a si invatat mereu foarte bine, inclusiv in Romania, la Liceul „Dinu Lipatti”: „Copiii sint oglinda parintilor”, cred ca dedesubtul postarii dumitale rautacioase si deplasate aici poate fi gasit… Puteai sa deschizi blogul, sa citesti si sa … taci. Dar asta e.

 5. La Multi Ani din Romania! Sa va traiasca , d-na VItalia! Copii frumosi si sanatosi le dorim si fericire vesnica!

 6. Nu Va suparati, dna Pavlicenco… Totul ar fi perfect, daca nu ati fi o prsoana publica, liderul unui partid, care la 5 aprilie a dat voturi comunistilor, si intentioneaza sa o faca din nou, in cazul eventualelor anticipate… Si atunci chiar e o sfidare a bunului simt, in raport cu sutele de tineri arestati si maltratati in beciurile politiei comuniste, care nu au posibilitatea sa invete, sa locuiasca si sa munceasca peste hotare.

 7. Pt Radu

  PNL nu a dat votul comunistilor. Maximum ce au „pacatuit” fostii penelisti, candidati pe lista MAE, este o,4 % care au mers la comnunisti, ceea ce: 1. Este un procentaj infim. 2. Am fost mereu alaturi de acei tineri, dar bunicii si parintii acestor tineri care au votat pe 5 aprilie pentru comunisti au o vina mai mare, chiar si dincolo de frauda mare. Foarte multa lume considera ca „alegerile, politica sint treaba partidelor…”, dar nu este asa. Este treaba noastra, a tuturor.

  La urma urmei, tinerii trebuie sa se implice si in viata de partid, vorbesc de cei care au 18 ani, si sa ajute la prevenirea fraudei. Au datoria, daca vor sa obtina libertatea. Fiica mea a plecat in Germania la studii in 2000, cind la Putere se facea schimbul intre majoritatea democratica si comunisti. Nimeni nu a prevazut atunci dezastrul ce urma, prin venirea la putere a comunistilor.

  Fiica mea si ginerele sint implicati in politica moldoveneasca prin faptul ca muncesc si imi asigura sprijinul material si financiar necesar.

 8. Casa de piatra tinerilor Dna. Pavlicenco si La Multi Ani!

 9. Desigur, ii spun La Multi Ani ginerelui dvs.

 10. Felicitari! Jos palaria pt profesorul meu, adica sotul dvs!

 11. Atita lipsa de bun simt !!!!!.Oare cum s-ar simti,multi din cei,care ar avea posibilitate sa vada si sa auda laudele dta,cred ca multe expresii chiparate v-ar ofili urechile !!!.Laudele acestea,sa nu va joace festa!Doamne,niste ,,boturi de aur,,.Alti copii,parintii carora nu se lauda ca niste….au poate mai mult succes,iar parintii lor mai multa modestie.Nu cred ,ca tinerii,care vad aceasta ,,farsa,, de prost gust v-or tabari pe listele PNL.

 12. Regretata maica mea spunea,ca nu trebue sa te lauzi tare cu copii,ca se pot deochea !

 13. La multi ani pentru Aleksander si Beatrice!!! Si sa Va bucure cu nepotei!!!

 14. Dna Pavlicenco, spuneti ca procentajul a fost infim, corect? De fapt e mizer.
  Acum sub noul „vechi” nume de PNL doriti sa participati din nou?
  Cam prea suna a PL, poate vor gresi unii si va vor vota.
  Chiar credeti ca treceti de pragul electoral?
  Veti da iarasi voturile comunistilor.
  0.4-0.6 procente e de ajuns ca un comuneag sa ajunga in parlament.

  Aveti grija de nepotei si iesiti dracului din politica

 15. Doamna Pavlicenco, va admir pentru tot ce sunteti, in special pentru curajul de a vorbi despre familia dvs., ceea ce la noi, inca se considera GRESIT ca nu este DE IMPORTANTA NATIONALA SAU PUBLICA… Va doresc tuturor toate cele bune, Dumnezeu sa va pazeasca si sa va ocroteasca PE TOTI! salutari si urari de bine ginerului Dvs. Bravo ginere!!!

 16. Pt Radu

  Nu eu nu trebuie sa ma supar, ci dumnerata nu trebuie sa te superi ca sa iti spun ca e normal sa spui, ca persoana publica, si despre familie. Oare e mai bine sa scormoneasca si sa cotrobaiasca presa cautind nu stiu ce cind eu insami pot spune orice si pot raspunde intrebarilor? Dar la noi e cam asa – daca spui – e rau, daca nu spui – iarasi e rau. I-am raspuns din plin lui Ion ce inseamna a vizita blogul si ce inseamna dreptul blogerului. Dar nu toti au capacitatea sa inteleaga, din pacate.

  In general, nu inteleg ce vorba e aia ca cineva sta in beci si altii trebuie sa isi inceteze viata? Pentru a lupta contra banditilor comunisti exista forte politice ce trebuie sa mobilizeze lumea si adeptii sa lupte. Fiica mea e in Germania din 2000 si nu a facut acolo decit sa invete si sa munceasca, a luat viza pentru Germania dupa ce a aplicat cu invitatia la studii, totul s-a facut asa cum se face legal peste tot, ce legatura are asta cu dezastrul si crima regimului comunist din Moldova? Sau poate ca nu trebuia fiica mea sa se marite, sa nu faca nunta in 2006 si 2007, iar acum sa aruncam foto si CD-urile, ca sa nu suparam pe cineva? Nu deschide blogul, domnule, de ce il deschizi? Pe mine, daca nu ma intereseaza, nu deschid bloguri, de ce dumneata deschizi sa spui cuvinte rautacioase? Pentru ca esti bun sau pentru ca esti rau? Eu platesc pentru hosting la unimedia, pentru aparitia pe coloana dreapta, la fel, si totul e cum e, ce atita va roade si maninca? Faceti ca mine si lumea va va vizita, va discuta, va va felicita, va va blama, murdari, injura, ponegri, umili si intreg arsenalul pe care il aveti la indemina si l-ati aplicat din plin. Aplicati, fratilor, daca nu va duce capul la discutii mai elevate…

 17. Pt Infim

  Voi parca luati si cadeti de pe luna. Am raspuns si raraspuns la aceste intrebari.

  PNL e obligat d elege sa participe la alegeri, pentru a nu se dizolva, pt ca, o data, deja nu a participat ca entitate electorala separata.

  Nu ne gindim la greseli PL-PNL. In 2007 au votat oamenii pentru noi, dar, din greseala, au dat votul la PL, avem cazuri concrete. Aici nu stii – cistigi sau pierzi, nu ne gindim la asta.

  ne propunem sa trecem pragul electoral. Nu vom da voturi comunistilor, pentru ca, de data asta, poate Urechean si ceilalti vor lua ce au promis si chiar mai mult – Urechean 52 mandate, Ghimpu – 18 si Filat poate tot vreo 18. Deci, le vom da lor voturile.

  Daca imi scrieti „aveti grija de nepotei si iesiti dracului din politica”, va spun, la rindu-mi – „aveti grija de idolii vostri politici si mai duceti-va dracului din calea noastra”. E frumos? Nu e frumos, dar daca altfel nu intelegeti, ce sa va fac?..

 18. Pt valenta

  Mersi de cuvintele bune. Dar dati-mi un sfat – ce facem cu acesti vizitatori superrautaciosi de pe blog, cei care si cu aceasta ocazie, in loc sa ia aminte si act, plaseaza rautati? Cum credeti?

 19. Pt Victor Guzun

  Victor, mersi, iti doresc mult bine!

 20. Sa coalizati cu un partid sanatos anti-comunist nu vreti?
  Sau mai bine singur si flamind?
  Ne vedem dupa anticipate.
  Sper sa nu repetati greselile comise in primavara aceasta.
  120 lei/vot nu e rentabil. (la costurile campaniei electorale ma refer).
  PL – 6 lei, PLDM – 7, PCRM – 5.5 (cu tot cu mortii lor).

  Va propuneti sa treceti pragul electoral – nu veti lua nici 3 procente (comparativ cu 1 procent la 5 aprilie).

  PS: critica dura e si ea o metoda de invatare. Cu „sunteti cei mai buni” si „tineti-o tot asa” departe nu ajungi.

 21. Daca teceati, filosof ramineati! Aveam o parere mai buna despre Dumneavoastra.
  Iar in privinta proiectelor…. in cite proiecte de le UTM ati plecat peste hotare (de exemplu in Franta impreuna cu prietena Dvs, dna Gutu), cu toate ca nu aveti nici in clin nici in mineca cu UTM-ul?
  In rest numai sanatate familiei Dumneavoastra! Sa vedem daca o sa scrieti la fel despre ginerele dumneavoastra peste 10 ani de la casatorie, nu peste 2…

 22. Pt mahmud

  Nici prin cap nu-mi trece ce vorbiti. Eu nu am si nu am avut niciodata nimic cu UTM. In Franta am fost o singura data cu dna Lidia Gutu, atunci vicepremier, pentru ca proiectul de pregatire a amendamentelor la legislatia privind formarea continua se facea cu participarea Clubului Rotary, iar din club eu gestionam proiectul, deoarece am absolvit franceza. Nu am primit niciodata bani din proiecte. Nu am activat in proiecte. La Rotary Club dai, si nu iei. In Franta am fost rugata de partea franceza cu insistenta sa plec si pentru ca nu au dorit sa ia si traducator si am fost in cvadrupla ipostaza – fost deputat, membru al clubului Rotary, translator, dar numai cind trebuia, ca francezii aveau traducatori dintre romanii care predau la Universitatea din Toulouse, si, apoi, si ziarist. Pentru ca, la intoarcere, am fost rugata de francezi sa scriu o serie de articole despre sistemul francez de formare profesionala si am publicat in MS, fapt ce a stirnit critici, banuieli etc. dar nu le puteam explica francezilor ca a publica in ziarul guvernamental e o compromitere a numelui meu, ei asta nu intelegeau. Apoi dna Lidia Gutu a obtinut atunci, prin Fractiunea lui Braghis (era pina la anul 2005), introducerea elementelor de formare profesionala in leglastia care este si azi in vigoare, numai ca nu se aplica la noi, ca si toate legile. Pacat ca scrieti prostii pe blog. Vorbiti cu vicerectorul de atunci dl Amariei, care a fost cu noi. Eu chiar le-am spus – nu mai sint deputat, nu vreau sa plec nicaieri, ca am tot participat la foruri NATO peste hotare, dar au insistat. Asta a fost povestea si inzadar ati sarit in sus cu proiectele si cu ginerele. Sinteti neinformat si rautacios, faceti un pacat.

 23. DA … de cite ori ma conving ca moldovanul nostru e „prost ca propca”… 🙁 🙁 cu asa mentalitate nu mai ajunegm departe, cum suntem de 20 de ani in paragina asa vom sta mult si bine, pentur ca cel destept oboseste sa vada prostia de aici, car enu vrea sa se lecuiasca si fuge in alte tari.
  PS: de cite ori trebuie sa va mai spuna ca neparticiparea PNL la alegeri – duce la dizolvare automata prin lege. PNL-ul trebuie sa participe 1 la 2 scrutine si sa obtina macar 1 vot ca partidul sa nu se dizolve.
  un Lucru nu inteleg – de ce dmna Pavlicenco nu scrie mai mult pe blog despre numeroasele discutii de unire cu alte partide.
  Eu personal stiu ca la anticipate PNL nu va lua 6%, e clar ca poate nici mai lut de 0.5% nu va fi, dar eu tot PNL voi vota – pentru ca partidul sa nu dispara.

 24. Stimata doamna, sa scrieti numaidecit si sa apara si pe Unimedia cind va naste si pisica. Toata tara e gata sa va felicite cu aceasta ocazie.

 25. Intr-adevar modestia infrumuseteaza omul! Dna Pavlicenco, chiar daca nu ne intereseaza subiectul asa cum o spuneti, eu prefer sa intru pe blog si sa citesc pentru a-mi face o idee despre personalitatea fiecarui politician, pentru a-l cunoaste mai bine! Nu va suparati intr-adevar pe reactia oamenilor, este de fapt o reactie normala, suntem si noi tineri care au muncit mult, care am investit in studii (chiar peste hotare) si parintii nostri voteaza viitorul; dar din pacate era si este o diferenta intre viitorul copiiilor care provin din medii de demnitari / persoane suspuse / politicieni etc. si copiii din medii mai simple.
  Desigur ca le urez casa de piatra in continuare!

 26. Dna Pavlicenco,
  Dvs procedati corect ca le raspundeti foarte calm si inteligent. Poate vor intelege si ei, caci, cred, majoritatea „rautaciosilor” sunt victimele acestui odios sistem comunist, care a distrus in ei OMENIA, IUBIREA DE APROAPELE si alte multe lucruri bune, sadite de Dumnezeu in inima lor.
  Rabdare. E nevoie de o intreaga pleada de intelectuali cu inteligenta adevarata, de persoane spirituale (duhovnici), care SA VINDECE, SA VINDECE, SA VINDECE… Caci intreaga societate e bolnava!
  Comunismul nu este un partid, desi asa se prezinta, ci un regim de distrugere a persoanei umane…
  Ma doare faptul ca unii, chiar din cei ce inteleg ca acest sistem diabolic trebuie scos din societate, totusi, nu dau dovada de CULTURA. Ma refer la expresiile foarte vulgare, care apar cu duiumul… Incultura nu poate sa fie justificata. Insa, toti acesti copii, sunt rodul acestei societati, care i-a brutalizat, i-a inrait, i-a dezorientat in valori. Parintii multora dintre ei sunt plecati peste hotare, familii distruse…
  Rabdare! Caci si DUMNEZEU rabda. Iar prin tot ce faceti, deja dati o mare LECTIE! prin faptul ca puneti accentul si pe familie! Chiar de aici trebuie sa incepem. caci lor le lipsesc si cei 7 ani de acasa, dar si caldura, dragostea si fericirea din familie.
  TREBUIE SA-I IUBIM ASA CUM SUNT. Caci sunt cetatenii nostri, si sa le raspundem calm, clar si cu dragoste – ceea ce DUMNEAVOASTRA FACETI.
  Va spun, ca Va admir pentru tot ce sunteti. Caci o persoana publica trebuie sa fie o personalitate integra, inclusiv in FAMILIE.
  Cateiii hamaie, dar omul intelept merge inainte, caci stie unde vrea sa ajunga!
  Dna Pavlicenco, Dumnezeu sa Va pazeasca familia si pe Dvs, ca deja faceti foarte mult! Doamne ajuta si mai departe!

 27. Stimata doamna,

  Stiu ce inseamna sa tragi cat poti de tare in strainatate ca sa te afirmi si sa fii in rand cu lumea, mai ales ca nu esti unicul ce-ti doresti o pozitie buna, stima,bani etc…se fac multe sacrificii. am facut-o si noi copiii….au facut-o si parintii…
  niciodata nu o sa uit cum plangea mama – profesor grad I cand ma trimitea in Romania la invatat fara a putea sami dea vre-un ban (anii 95-97)…faceau bietii parinti tot ce le statea in putinta…. cred ca a fost o perioada ce a marcat multe generatii.
  Acum ajutam si noi cum putem parintii, poate chiar si mai mult decat putem, pentru ca s-au sacrificat enorm de mult, fiind nevoiti chiar sa presteze si munci neadecvate statutului de profesor…
  Acum se mandresc cu noi. Se mandresc ca nu am cumparat diplomele asa cum se face acum prin Moldova…se mandresc ca nu au trebuit s aplateasca pentru a ne angaja in tarile unde lucram…se mandresc ca suntem respectati si abia asteapta sa mai trecem pe la ei. Astea sunt zilele de reala sarbatoare in casa noastra.
  Cunosc persoane ce au invatat la vioara in Germania si ca sa -si poata duce traiul lucrau si pe la tot felul de pizzerii, sau umblau cu „haltura” cum zic ei, la zile d enastere, nunti , baruri….apoi examene crancene si in vre-o orchestra vestita….

  Respect pentru toti cei ce s-au ridicat prin forte proprii si sa nu uite da parinti!

  INteleg si comentariile multora de pe blog…asa e firea moldoveanului…daca se bucura de ceva sa tina ascuns ca imediat se gasesc invidiosi,daca vrea sa spuna ceva – mai bine tace…ca cine stie ce i se poate intampla …… persoane de a pune bete in roate sunt multe …frica a intrat in sange…

  mult succes

 28. La multi ani si toti cu sanatate sa va traiasca ginerele si fiica Domnulsa-i pazeascaMa bucur sa va aud de bine!

 29. Dna Pavlicenco, Dvs sinteti mama si va mindriti cu copiii Dvs, asa e de cind lumea si pamintul, Sincere Felicitari! este de inteles din aceasta perspectiva mesajul de felicitare pt ginerele Dvs.
  Pe de o alta parte, este absolut neadecvat din prisma faptului: blogul Dvs reprezinta o sursa de informare profesionala pt cei ce va sustin pozitiile si directiile politice, pt cei ce va apreciaza, dar sa amestecati serviciul cu familia, sa am iertare… La arabi este un obicei de aur(daca ati studiat eticheta si protocolul diplomatic) ei niciodata nu vorbesc despre familiile lor cu partenerii sau colegii de serviciu, deoarece familialul ramine personal, care nu vizeaza toata tara, ci doar un grup restrins de persoane apropiate.

  va dau un sfat gratis(imi place cum suna): maturizati-va si deveniti mult mai apropiata de cetateni prin omenie, seriozitate si intelegere! multa lumea nu va ia in serios pentru ca in afara de „lupta cu corupta” si de „dragostea Dvs fata de comunisti” nimic altceva nu va intereseaza decit sa ajungeti in Parlament, daca si nu mai sus! Poporul a obosit de sloganuri rostite „sus si tare” care dovedesc veridicitatea seculara a versurilor eminesciene: „e usor a scrie versuri/ cind nimic nu ai de spus”. reveniti cu picioarele pe pamint si analizati situatia la rece, ca s-o abordati din inima, nu din meschinatate!

  cele bune si frumoase

 30. E foarte bine ca aveti si bucurii, dar e si mai bine ca va impartasiti cu aceste bucurii cu toti oamenii poate chiar daca unii nu o merita. Sunteti o persoana cu bunacredinta. Se vede foarte clar ca sunteti sincera cu alegatorii si la bine si la rau.
  Sanatate dra si familiei dstre, chiar si la toti rautacioshii poate vor deveni mai buni la inima.

 31. „Avem deja 10% din electorat si numarul alegatorilor continua sa creasca… „. D-na Pavlicenco, unde v-au fost alegatorii la 5 aprilie?

 32. Fiecare vede ce poate in acest eveniment.Este spus clar „I-am spus fiicei noastre Beatriz ca, din acel moment si in continuare,va avea patru patrii – R.Moldova, Romania, Germania si Macedonia”.Nu e deloc usor.
  Le doresc sanatate copiilor,putere sa reziste si desigur sa o bucure pe D.Pavlicenco cu nepotei.
  Sa fiti sanatosi!

 33. Pt sly

  Pe data de 5 aprilie alegatorii nostri au dat un vot util – au votat cu partidele cu sansa. Dar sint simpatizantii si votantii nostri.

 34. Pt cosmiq

  1. Deloc de acord cu aprecierea „absolut neadecvat din prisma faptului …” Este blogul meu personal, miine pot iesi din politica, asta nu inseamna ca blogul are o orientare sau un continut strict politic. Nu. Este blogul meu si spun oamenilor ce vreau eu. Fiecare poate reactiona si reactioneaza cum vrea. Cititi raspunsuri date altor vizitatori.

  2. Nu am studiat eticheta si protocolul diplomatic si nu ma intereseaza ce spun arabii. Cititi alte postari pe blog si vedeti ca sint diferite reactii. Nu am timp sa rasfoiesc mai multe bloguri, o voi face-o, o data, dar e blogul meu si scriu ce vreau si oamenii apreciaza diferit.

  3. Sint matura si nu primesc sfaturi de „maturizare” de la nimeni. Am 55 de ani si sint om liber. Foarte putini dintre voi sinteti liberi si asta e problema voastra, dar si a societatii noastre.

  4. Ma iau in serios seriosii si maturii, iar copilasii nematurizati, in loc sa invete, dau lectii doar pt ca sint sub acoperirea anonimatului pe blog.

  5. In privinta “dragostei mele fata de comunisti” nu prea am inteles despre ce e vorba. Cit priveste interesele mele sint absolut multiple, ca dovada e si acest blog. De la capat si oricine se convinge. Acasa sint pline calculatoarele si memorexurile cu informatii, declaratii, articole, scrise de mine cu tonele pe teme diferite. Totul ma intereseaza. Daca cineva asta nu stie, inca nu inseamna ca nu exista.

  6. Pentru cine poate intelege am explicat cum e si cu Parlamentul, nu mai repet.

  7. Prea impertinent cu sfaturile si cu picioarele pe pamint. Cit priveste „meschinatate!”, parca nu cunosc asa cuvint…

  cele bune si frumoase

 35. Pt remus

  Multumesc, ati inteles exact ceea ce, in plus, am vrut sa spun. Si sincer mi-i jale de invidiosi si rautaciosi. Nimeni nu-i impiedica sa vada ce piine e aceasta, peste hotare.

  Imi amintesc, la o intilnire electorala, le spuneam oamenilor ca in Moldova, ca sa ai minimumul necesar, trebuie sa muncesti in citeva locuri. Sotul si cu mine am facut asa mereu. La care, in loc de compasiune si respect, m-am pomenit cu reprosuri – „da ce esti asa lacoma si hapsina – mai da-ne si noua vreo doua servicii din cele cinci ale tale si ale sotului”. La care am spus – pai, trebuie sa stiti a le face, ca nu e vorba de carat lemne sau de adus apa de la fintina – e altceva si nu se da de la om la om acest serviciu. Pentru un serviciu trebuie sa fii competitiv”. Iata lectia vietii – pe dos.

 36. Pt Valenta

  Ati avut o postare foarte simpla, dar adecvata si profunda, chiar sentimentala. Aveti dreptate, e nevoie de multa vindecare, ceea ce fac prin rabdare si explicatie. Sotul meu, seful catedrei d eliteratura universala la USM, care citeste toate injuriile si insultele nemeritate pe blogul meu, isi strica dispozitia si ma tot bate la cap sa inchid blogul. La care eu i-am spus – este un pariu cu mine insami. Vreau sa vad cit voi rezista si daca il cistig. El – cunoscindu-ma de 35 de ani – este foarte afectat de postarile rautacioase si nedrepte. O perioada isi propune sa nu citeasca, apoi iarasi citeste, iar se enerveaza. E un calvar, dar rezistam ambii. Va pot spune un lucru univoc – sint curata in ginduri si fapte si de aceea rezist.

 37. Pt Leideman

  Nu pot scrie despre cind naste pisica, pentru ca e sterilizata. Dar iata despre cum o tratez de o saptamina pe catelusa, sterilizata si ea si ingrijita de noi, de linga blocul de locuit, pe nume Chita, voi scrie. Ca sa va bucur sau sa va enervez. Numai sa nu faceti atac de cord. Si va apare pe http://www.unimedia,md, desigur, ca asa e contractul. Va pare rau? Incercati prin diferite metode sa incurcati si asta, poate va reuseste, cine stie? Poate v-a mers cu unii…

  Cu rautatea si exclusivismul nu veti construi niciodata nimic. Este altceva ca poate nici nu va propuneti, dimpotriva…

 38. Sunt un sustinator convins al doctrinei liberale. Am o mare apreciere pentru ceea ce a insemnat PNL in istoria politica romaneasca. Ma bucur ca sunt oameni in Republica Moldova care cred la fel(sper eu, si n-au vrut doar sa profite de un „brand” istoric), sunt dezamagit insa de modul cum inteleg sa-si promoveze ideile. Dati impresia ca vati predat deja, ca vati resemnat cu gandul ca nu mai aveti viitor pe scena poltica moldoveneasca. Ori asa si este, dar daca tot ati realizat acest lucru de ce sa nu-l faceti oficial? De ce sa perseverati in greseli, atragandu-va antipatia si dispretul celor care de fapt sustin doctrina politica promovata de Dvs?

  Referitor la postarea propriu-zisa … nu pune nimeni la indoiala calitatile si realizarile fiicei si ginerelui dvs, dar gresiti daca credeti ca asta poate sa determine pe cineva sa va voteze, din contra. Potentialii dvs alegatori asteapta de la dvs solutii la problemele RM, mai ales in contextul crizei politice acute prin care trecem. Micile dvs bucurii familiale nu intereseaza pe nimeni cand toata tara sta cu sufletul la gura sa vada ce se va intampla.

  Toate cele bune si sa va dea Domnul modestie si intelepciune sa luati deciziile corecte.

 39. Dna Pavlicenca,
  il cunosc pe sotul Dvs foarte putin, dar destul ca sa stiu ca e o personalitate!
  Cei inraiti ne provoaca! Dar noi sa nu ne lasam provocati!
  Adica, sa nu ne enervam, la ce bun? Ei exista. E clar. Dar multi din ei se vor vindeca si va vor fi recunoscatori pentru dragostea cu care le-ati raspuns, chiar si atunci cind ei jigneau…
  Nota bene: NUMAI DRAGOSTEA VINDECA!
  Nu intimplator Iisus mereu spunea: Iubiti-va unii pe altii.., iubiti-va dusmanii… iertati…
  Unica PORUNCA este sa iubim! Nicaieri in Biblie nu este scris ca trebuie sa asteptam sa fim iubiti, sau sa asteptam rasplata pentru sacrificiul nostru adus societatii. Ni se cere numai ca NOI SA IUBIM!
  Prin asta raminem deasupra valului! Prin asta aratam ca suntem FIII LUMINII, COPIII lui DUMNEZEU. Caci Dumnezey este DRAGOSTE! Dumnezeu este IUBIRE. Iar cei ce nu au iubire sunt indepartati de la adevarata sursa a FERICIRII.
  Priviti-i pe cei inraiti ca pe niste suflete ranite, caci asa este. Ei sunt atit de raniti sufleteste, incit nici nu-si dau seama!
  Cel mai mare simptom este ca ei NU SE POT BUCURA DE FERICIREA ALTUIA. Si nici nu stiu cum ar PUTEA ei edifica O FAMILIE FERICITA, daca nu au iubire fata de aproapele care le-a deschis inima.
  Caci, a intra in Blogul Dvs. este egal cu a intra in casa Dvs. Cum, dar, pot ei sa intre cu asa cuvinte? In casa unui Om intri cu flori si binecuvintari si nu cu pietre in sin.
  NU VA LASATI BIRUITA! Ne sunteti un exemplu. Si avem nevoie de exemplul Dvs. ca sa inaintam si noi dupa Dvs. si dupa noi, poate toata societatea.
  Caci un LIDER nu are misiunea doar de a face mesaje politice, ci de a arata adevaratele VALORI. Prima dintre care este FAMILIA! Si bucuria unei familii REUSITE trebuie marturisita, ca sa se inmulteasca in societate EXEMPLELE BUNE!
  Deci, priviti cite BINECUVINTARI v-a dat DUMNEZEU! Si BUCURATI-VA, BUCURATI-VA! Ca aveti CU CE!
  Si noi ne bucuram cu Dvs!
  Pentru Dl Pavlicenco: Eu cind vin acasa din oras, uneori afectata de cei „inraiti”, ma duc si ma spal, ca sa scot toata energia lor negativa si deschid Biblia, care e mereu pe masa. Adeseori o deschid la intimplare si zic in gindul meu: ” ia sa vad, ce vrea Dumnezeu sa-mi vorbeasca AZI”. Va spun, ca foarte des, Dumnezeu taman ceea ce-mi trebuie imi vorbeste si ma cuprinde iar o pace absoluta si O BUCURIE, care nu se sprijina pe cele lumesti, ci VINE DE LA DUMNEZEU!
  Aduceti-va aminte ca primul martir al lui Hristos, sf. Stefan, omorit cu pietre in Ierusalim, el striga de BUCURIE, vazind CERURILE DESCHISE SI PE ISUS la dreapta TATALUI. Este o bucurie nepaminteasca!
  Sau aduceti-va aminte de sf. apostol Pavel care era inchis cu Barnaba, legat cu lanturi la picioare, dare ei CINTAU PSALMI DE BUCURIE!!!!
  Sursa ENERGIEI care da ACEASTA BUCURIE DIVINA este Cuvintul lui DUMNEZEU!
  Numai asa veti merge cu TRUIMF SI CU MULTA BUCURIE, incat sa se mire cateiii, raminind nedumeriti si neputinciosi in fata PUTERII LUI DUMNEZEU CARE BIRUIE!!!!

 40. Draga Doamna Pavlicenco
  Am si eu o parere, daca doriti, tineti cont de aceasta parere: formati pe blogul DVS compartimente separate. Pentru politica, cultura, familie, viata animalelor, bancuri, trasneli diferite, divertisment s.a.m.d.
  Fiecare va putea deschide numai acolo, unde il intreseaza. In atare mod nu poate comenta nimeni dragosta DVS fata de animalute sau familie.
  Este blogul DVS si scrieti ce va dorste sufletul si poate citi cine doreste, despre ce doreste despre din postarile pe blog. Asa, pur si simplu. Dar nu vor comenta, daca nu este pe placul lor ce este pe placul DVS.
  Eu uneori nu am timp sa citesc toate subiectele postate. Am inceput sa deschid mai rar blogul DVS.
  Dar va respect pentru ca aveti grija si iubiti si animalutele.
  Pacat de „marii scriitori „, care nu obosesc sa va critice fara scrupule si din anonimat.
  Dumnezeu le va da dupa merite, dar sunt sigur, ca ei nu cred nici in Dumnezeu! Credinta lor este fariseica si sunt rataciti .
  Vor obosi inainte de vreme. „Muncind” din greu si cu rautate si mai ales ne poftit de nimeni, scriind tot felul de mirsavenii pe bloguri, nu mai ai cum sa reusesti sa muncesti asupra prosperarii propriei persoane si a familiei.

 41. Pt Loial

  Din pacate, ceea ce propuneti se poate face pe un site, mai putin – pe un blog. Aici e problema.

 42. „…e usor a scrie versuri,
  cind nimic nu ai de spus…”

 43. Pt cosmiq

  Pai de ce le citesti?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *