„Nu putem investi in tara, in care regimul ucide oameni!”

Simbata, 23 mai, a avut loc conferinta Filialei Donduseni a PNL

12_3.jpgIn situatia cind toti oamenii cu asteptari democratice sint deceptionati de rezultatele alegerilor parlamentare, in care, prin frauda, au ramas la putere comunistii, membrii PNL din Donduseni s-au convocat in conferinta raionala. Conform Statutului PNL, in decurs de 12 luni toate Filialele teritoriale ale PNL trebuie sa desfasoare conferintele raionale ce urmeaza congresului al II-lea al PNL, produs la 9 Mai, de Ziua Europei, la Chisinau.

Filiala Donduseni a inceput sa activeze cu putin inainte de alegerile parlamentare si a adunat o echipa buna, decisa sa participe acum la alegeri parlamentare anticipate, in care PNL va depune liste proprii, si, in special, sa se pregateasca temeinic pentru alegerile locale din 2011.cimg0623.jpg

Printre membrii activi ai Filialei, alesi in functia de vicepresedinti ai OT Donduseni, sint persoane care, pina odinioara, nu se implicasera in politica. Atragerea acestor persoane raspudne si dezideratului PNL de a implica in politica oameni indecisi. Fraudarea alegerilor si evenimentele postelectorale, cu scenarii odioase puse la cale si aplicate de putere, i-au facut pe multi oameni sa nu mai ramina la o parte. Cetatenii se implica in politica pentru a scapa de comunism si a edifica o societate democratica, libera.

Partea activa a societatii este revoltata de prestatia Radioteleviziunii nedevenite publice, ce nu permite pluralismul de opinii, fapt care a si dus la victoria nemeritata a comunistilor. La conferinta PNL de la Donduseni a participat un membru avind venerabila virsta de 79 de ani, din Taul, care a declarat ca fara o schimbare, in acest sens, Opozitiei ii va fi foarte greu sa cistige alegerile, captind voturile de la cetatenii ale caror creieri sint spalati de dimineata si pina seara cu declaratii roz la adresa Puterii, ce ucide tineri, si cu declaratii denigratoare la adresa Opozitiei, care doreste deschiderea societatii moldovene spre lumea libera.

La conferinta au fost alesi presedintele, vicepresedintii, secretarul, Biroul Permanent teritorial si Delegatia Politica Teritoriala, ce vor asigura activitatea Filialei Donduseni a PNL. Delegatii la conferinta au subliniat justetea Programului PNL in partea Uniunii Interstatale Romania – Republica Moldova, ce include si acordarea, conform unei modalitati simplificate, a cetatenii romane, fapt despre care PNL a spus, inca incepind cu alegerile locale din 2007, ca e singura cale de a obtine o poarta spre Europa, unde se pot face studii europene, de unde se pot aduce investitii, unde se respecta omul si drepturile lui.

Conducerea partidului, prezenta la Donduseni in persoana presedintelui PNL, Vitalia Pavlicenco, si a Secretarului General-interimar, George Avornic, au analizat momentul politic, au aratat gravitatea situatiei social-economice, referindu-se la deteriorarea grava, de catre regimul comunist, a imaginii R.Moldova, prin teroarea declansata si torturile aplicate cetatenilor moldoveni dornici de libertate. Aceasta a condus la izolarea si mai periculoasa a statului. Potentialii investitori le declara solicitantilor de investitii scurt si clar – «nu putem investi in tara in care regimul ucide oameni!» Iar lipsa de investitii inseamna lipsa de locuri de munca, lipsa de salarii si pensii, inseamna aprofundarea periculoasa a crizei. Comunistii stau in fata unei dileme cu doua solutii proaste – ori accepta alegeri anticipate si populatia sa decida prin alegeri nefraudate cui ii incredinteaza treburile statului, fiind putin probabil sa le reincredinteze comunistilor, ori sa caute, prin presiuni si santaj, «votul tradarii» din partea Opozitiei, insa prabusirea regimului comunist oricum se va produce, pentru ca se inrautateste, cu un ritm nemaivauzut, situatia social-economica.

Serviciul de presa al PNL

Loading Facebook Comments ...

24 Comments

Add a Comment
  1. Si iarasi- „a adunat o echipa buna, decisa sa participe acum la alegeri parlamentare anticipate, in care PNL va depune liste proprii” ?!?!?!?!?! Cu MAE „a adunat o echipa buna” si ati luat tocmai 1.01%, acum o sa faceti o treaba si mai buna.
    Un sfat absolut gratis :alipitiva frumusel de PL ca acolo va e locul si nu tulburati apele!Demonstrati ca sunteti anticomunisti in fapte nu numai in vorbe!

  2. Daca impreuna cu MAE ati luat tocmai 1 %, ce va face sa credeti ca la eventualele alegeri anticipate veti lua singuri de 6 ori mai mult? Situatia e de asa natura, ca trebuie calculat orice posibilitate de a da jos comunistii, dupa aceia aveti tot timpul sa reveniti si sa va pregatiti de alegerile locale, daca nu vreti sa fuzionati toti liberalii intr-un partid. Nu aveti dreptul sa risipiti din nou voturile anticomuniste, care pot ajunge tot la comunisti!

  3. Grigore – fiecare „reuniune/grup de oameni” – anume asta este un partid – are dreptul sa promoveze ideile si interesele sale individual. Poate ca unirea PNL-lui cu PL-ul si ar fi o ideie buna, poate intr-o zi pentru o ideie asta si se va intimpla, insa decizia trebuie s-o ia toti membrii PNL-lui.
    Cred ca faptul ca PNL exista si se extinde demonstreaza ca acest partid are dreptul la viata. Cit priveste procentul de voturi pe care PNL il poate lua la alegerile anticipate – cred ca va trece pragul electoral. Important e ca cit mai multi cetateni sa participe la vot, nu doar sa faca comentariii pe net. Comunistii vor cistiga doar daca se mentine indiferenta tineretului fata de alegeri.

  4. Ha-ha-ha!!! Doamna ex-deputat a perdut simtul realitatii. Oare chiar nu realizati ca timpul politicianului Pavlicenco e trecut, nu va mai jucati de-a politica.
    Despre ce structuri vorbiti? Uitati-va ca pe toate pozele apar unii si aceeasi oameni, cu ei vreti sa faceti schimbarea? Ati mai incercat s-o faceti cu Veceslav Ombun, de ce nu mai scrieti nimic despre el?!
    Reveniti la realitate-e unul din cele 20 de sfaturi.

  5. Alaturati-va PL-ului.

  6. Pt Radu

    1. Cit vom lua, atita vom lua.

    2. Trebuie calculata orice posibilitate de a da jos comunistii de catre toti, nu numai de cei care sint considerati fara sansa. Am postat si repostat, o mai fac o data, ca sa va fie clar.

    Interesele partidelor sint interesele tarii. Jonglati cu notiuni abstracte, pentru ca – partidul e din oameni. Tara – e din oameni. Ce oameni sint in PCRM? In opinia noastra – rai, care ne fura viitorul, care isi fac interesele. In opinia lor – ei sint buni si noi sintem rai, ca vrem sa mergem spre Europa si Romania. Deci – numai cel de sus si timpul dupa ce se scurge poate spune ce e corect si ce nu. Noi avem dreptatea si viziunile proprii.

    Eu nu stiu cine astazi reprezinta “TARA” si care sint interesele ei. Imi puteti spune ca acesti comunisti reprezinta tara si interesele ei? – Eu asta nu cred.

    Vreti sa spuneti ca Opozitia reprezinta Tara? Poate ei cred ca e asa, dar pe mine nu ma reprezinta, pentru ca nu i-am votat pe cei din Opozitie si pentru ca nu au intotdeauna un comportament vertical si demn in fata comunistilor. Deci – unde e Tara si unde e interesul nu stiu al carui partid care ar fi format – dupa dumneata – nu din oameni, poate de o mie de ori mai buni decit comunistii -, ci din – cine? Deci – utilizati o demagogie absurda si rutinara. Interesele tarii trebuie sa fie libertatea oamenilor, respectarea in interior a drepturilor si libertatilor omului, si nu inlocuirea unuei gasti cu alta, a doua fiind identificata artificial cu interesul Tarii. Intii sa se manifeste cu demnitate, impecabil, apoi o vom spune.

    Obiectivul nostru este de a-i inlatura comunistii de la putere, prin obtinerea increderii oamenilor in echipa noastra. Dreapta nu are nici un electorat lasat mostenire, este al celor care il vor obtine.
    Numai prin neoferirea unui vot al tradarii comunistilor Opozitia s-ar putea reabilita.

    Oamenii buni, precum noi avem in PNL, care vor candida pentru alegerile locale, sint “interesul tariii”, si nu “interes ingust de partid”.

    3. Ca sa fuzioneze toti liberalii intr-un partid trebuie sa vrea toti.

    4. Speram ca daca nu vom trece pragul, voturile sa mearga la Opozitie, care va lua mai mult decit comunistii. Nu aveti aceasta incredere?

  7. flowers_of_liberty

    Vlad Filat, preşedinte PLDM: „I-aş face cadou (lui Voronin de ziua lui de natere) o carte de istoria românilor şi, de asemenea, o carte de limbă şi literatură română, ca pe viitor, când o să se exprime, să o facă coerent şi corect”.

    Pentru mine se arata o alta fata a d-nului Filat! Pe care cu parere de rau nu o vazusem exact pana in ziua in care dictatorul isi serbeaza ziua sa de nastere. Sunt surpins placut de aceste cuvinte profunde ale liderului PLDM fata de care aveam o alta atitudine pe care am exprimat-o de foarte multe ori si inainte de campania electorala dar si pe parcursul electoralei.

  8. nu putem investi intro tara in care daca vor fo alegeri anticipate da ele vor fi,,,ca partidute ca MAE,PDM,UCM,PSD sa participe in campania electorala si sa ia voturi de la opozitia puternica oferindule comunistilor,,,Dna Pavlicenco va rog din suflet ginditiva la popor si nu participati in campania electorala,veti da dovada de o maturitate politica,fiind un exemplu bine de urmat si de ceilalti,,,Poporul va roaga

  9. Pt johny

    Repostez ce am mai postat:

    pct. c) din art.22 al noii “Legi cu privire la partide prevede”:

    Art. 22. Încetarea activitatii partidelor politice

    (1) Partidul politic îsi înceteazã activitatea prin:

    a) reorganizare, conform prevederilor prezentei legi, si pierdere, în urma reorganizãrii, a personalitãþii juridice;

    b) autodizolvare, prin decizia organului sãu suprem;

    c) dizolvare prin hotãrîre definitivã a Curtii de Apel Chisinãu, la cererea Ministerului Justitiei;

    d) declarare a neconstitutionalitãtii partidului prin hotãrîre a Curtii Constitutionale.

    (2) Ministerul Justitiei va înainta Curþii de Apel Chisinãu o actiune prin care va cere dizolvarea partidului politic dacã existã cel putin unul din urmãtoarele temeiuri:

    a) partidul activeazã în baza statutului si programului sãu cu modificãri si completãri care nu au fost înregistrate în modul stabilit de lege;

    b) pe parcursul unui an, care începe sã curgã din data cînd a devenit definitivã hotãrîrea Curþii de Apel Chisinãu cu privire la limitarea activitãtii partidului, acesta a comis actiuni similare celor pentru care activitatea partidului a fost limitatã;

    c) partidul nu a participat cu liste de candidati în douã campanii electorale consecutive pentru alegerea Parlamentului sau a acumulat la fiecare din aceste Algeria un numãr de voturi mai mic decît numãrul de membri necesar pentru înregistrarea unui partid;

    PRIN URMARE, daca PNL nu a participat o data la alegeri cu liste proprii si nu participa inca o data, va trebuie sa se dizolve. Membrii nostri nu accepta asta, pentru ca avem persoane, activisti in teritoriu ce vor si trebuie sa participe la alegeri locale.

    Deci – una din trei – 1. Ori PNL merge singur in alegeri si ia mai multe voturi decit are membri. 2. PNL realizeaza o intelegere cu un partid (ar putea fi vorba de PL, AMN, PLDM) si face urgent un congres de fuzionare, ca sa aiba garantia nedebarcarii, dupa care merg oamenii nostri pe lista acelui partid pentru parlamentare, iar la alegeri locale – sa fie atenti sa nu fie debarcati (penelistii au asemenea practici triste) si dupa alegerile locale se dizolva partidul. 3. MAE sau alt partid, dar, in special MAE, merge, de data aceasta, pe lista noastra si, dupa alegeri, fuzionam. In acest caz, vom avea 1. PNL a participat o data. 2. MAE a participat o data. Nici un partid nu e in pericol de dizolvare. Dupa alegeri ne pregatim de locale, dupa care fuzionam. Cam asta ar fi situatia. V-am expus-o cu rabdare

  10. >>>2. PNL realizeaza o intelegere cu un partid (ar putea fi vorba de PL, AMN, PLDM) si face urgent un congres de fuzionare.

    daca careva dintre PL, AMN, PLDM o accepta pe Pavlicenco in partidul sau, cel putin eu la votare nu mai merg.

  11. johny, cred ca e cazul sa intelegem deja ca D-na Pavlicenco, ca presedinte de partid, nu poate sa tradeze interesele celor care fac parte din acest partid. Multi din noi inteleg ca este un risc, ca voturile (in cazul in care nu se trece pragul electoral) sa treaca la comunisti. Dar cum s-a spus anterior, este si posibilitatea de a suplini voturile actualelor partide „de opozitie”. Legea este lege, si cred ca la momentul adoptarii regii respective (si modificarilor respective), unul din ideile de baza a comunistilor a fost sa reduca nr. de partide politice. Ele sunt multe, iar multe din ele apar doar inainte de campaniile electorale, fac „valuri”, afirma ca partidul lor exista de multi ani si mai apoi dispar pina la urmatoarele alegeri. Partidul PNL, cred ca il putem numi unul relativ nou si cred ca are dreptul la viata nu mai putin decit PLDM (care a fost creat in tempou rapid si doar datorita finantelor „majore”).
    Sunt sigur ca PNL-ul va analiza minutios posibilitatea de a sustine democratia in Republica Moldova si a ramine „in viata” ca partid politic.
    Nu cred ca facem bine sa acuzam pe D-na Pavlicenco de „moft” de a participa. Mai bine ati veni cu propuneri clare, gindite!!! si reale. E usor sa te dai cu parerea, dar mai greu este sa ajuti realizarea ei, daca este una buna.
    Cred ca mai bine ar fi sa deveniti membrii partidului (fie PNL, fie PL sau a oricarui alt partid) si fiind in cadrul partidului sa votati pentru o potiune ori alta, dar nu sa face-ti doar comentarii. Doriti sa face-ti schimbari in tara, incercati sa le faceti din cadrul partidului.

  12. imi cer scuze pentru unele erori/greseli de tipar.

  13. întrebare pentru Grigore, Tatiana ş.a.
    Cunoaşteţi poate vre-o propunere din partea PL-ui adresată PNL-ui de alipire sau alăturare cum vă exprimaţi? Faceţi vă rog publică acestă informaţie pentru a o discuta în cadrul partidului, că pînă în prezent eu nu cunosc nici o declaraţie din partea pl-ui. pldm-ui, amn-ui. Şi e firesc, deoarece e prea matur de a discuta careva variante de participare la alegerile anticipate, deoarece decizia PNL-ui va depinde de:

    1.Neparticiparea opoziţiei la alegerea preşedintelui la 28. 05. 09;
    2.Declararea participării opoziţiei la alegerile anticipate pe o listă naţională;
    3. Fuzionarea partidelor liberale într-o singură formaţiune liberală;
    4. Nici un dialog a viitoarei coaliţii cu partidul care a fraudat alegerile şi au iniţiat actele de vandalizm, ucigînd copii şi învinuind opoziţia, pînă la un proces ce îi va aduce pe cei vinovфti pe banca de acuzaţie pentru actele din 7 aprilie;
    5. Propuneri în mod public a liderilor opoziţiei către alte partide de a fuziona într-un singur partid, da nu recomandări către alte partide de a se autodizolva în interesul nu ştiu cui ş.a.m.d.

    Dacă merge vorba de interesul naţional, atunci să-şi asume iniţiativa dialogului partidele care au acces în parlament, şi să demonstreze că în interesul naţional au nevoie de susţinerea întregului electorat anticomunist contrar interesului îngust de partid. Şi atunci PNL-ul se va gîndi , dacă merită sau nu să se autodizolve , conform art. 22 p.2. lit. C a Legii cu privire la partude, în interesul naţional.
    Da aşa se primeşte că în lipsa căreiva propuneri de dialog se propune PNL-ui să se autodizolve, exact cum comuniştii propun opoziţiei să voteze preşedintele în interesul naţional, nepropunînd nici o variantă, mai şi învinuindu-i pe liberali, că ei nu vor dialog.
    Şi atunci eu mă întreb:
    Care e diferenţa între cei ce propun autodizolvarea PNL-ui în interesul naţional, care la ziua de azi încă nu se simte în rîndurile opoziţiei, şi partidul comunist, care condamnă opoziţia de lipsa interesului naţional prin neparticiparea la alegerea preşedintelui?

  14. Apropo..
    Ideia alegerilor anticipate este, ca partidele din opoziţie,
    să acumuleze peste 50 procente, aşa că voturile PNL-ui, chiar dacă va participa independent la alegeri nici decum nu vor ajunce la comunişti, deşi voturile nu se transmit, după cum comentează unii politicieni în presă. Vezi Codul electoral art. 87.
    Şi eu sunt convins că partidele democratice vor învinge.Chiar mă voi ruga la d-zeu pentru ei, adică pentru noi toţi, indiferent din ce partide facem parte, pentru toţi cetăţenii RM , să scăpăm odată de dictatura comunistă, şi să nu instaurăm alta……….

  15. pentru Barabula…
    Dar dacă comuniştii î-l vor accepta pe Muşuc veţi merge la alegeri?

  16. pt mihai
    >>Dar dacă comuniştii î-l vor accepta pe Muşuc veţi merge la alegeri?
    eu as fi bucuros daca comunistii l-ar accepta, si daca l-ar accpeta si pe braghis si pe diacov ar fi super, s-ar discredita complet in fata alegatorilor cum a fost cu rosca cindva.

    I-mi pare rau dar D-na Pavlicenco nu-mi inspira incredere de loc. (la fel cum nu mia inspirat niciodata Musuc si ieri am vazut fata lui reala, pentru mine nu a fost un soc.) Singurul ei scop este sa ajunga inapoi in parlament, cred ca ar fi in strare sa treaca de partea oricui doar ca sa se vada in parlament din nou. A fost in MAE, acuma inapoi in PNL, mai vrea si in PL, cauta locusorul care iar oferi sansa cea mai mare sa treaca podul.

    D-na Pavlicenco, treceti de partea PCRM si sansele Dvs. se vor dubla, eu sunt sigur ca ei va vor accepta.

  17. pentru barabula,
    ma bucura faptul ca nu esti un sustinator „inrait” al comunistilor, dar nu-mi place ca acuzi pe cineva de ceea ce nu cunosti.
    De ce crezi ca d-na Pavlicenco incearca sa revina in parlament cu orice pret si nu este cea ce se da drept?
    Daca ai citi macar putin ultimele teme discutate pe acest blog, in special raspunsurile ei de ce intentioneaza PNL-ul sa participe la urmatoarele alegeri, si daca ai mai intelege putin si regulile de joc a politicienilor – sunt sigur ca astfel de afirmatii n-ar mai fi din partea ta.
    Cum crezi tu ca ar trebui sa se comporte un presedinte de partid? Crezi ca ar trebui sa stea in umbra si departe de ceea ce se intimpla in tara? Crezi ca ar trebui sa numeasca pe altii in listele electorale (la alegerile nationale), iar ea sa nu participe? Crezi ca un lider nu trebuie sa incerce sa se mentina pe arena politica, iar in cazul in care mai are principii, demnitate si respect fata de sine insusi, sa „manevreze” in asa mod ca interesele partidului sa nu fie tradate?

    Daca stau sa analizez cuvintele tale am impresia ca urmaresti uneori stirile din viata politica, dar nu ai purtat niciodata o discutie deschisa cu vre-un politician si nu ai stat sa analizezi regulile de joc.

  18. Dna Pavlichenco, am inteles temeiul participarii PNL la alegerile repetate. Multumesc. Acum am asa o intrebare:
    Daca participati la alegeri (astfel, formal, indepleniti conditiile de evitare a dizolvarii PNL) si aratati in aceasta companie toate fardelegele comunistilor ca mai apoi pe la sfarsitul campaniei electorale iesiti din cursa in vavoarea unui din cele 3 partide, nu e oare o solutie ? 🙂

  19. pt. RM

    >>dar nu-mi place ca acuzi pe cineva de ceea ce nu cunosti.

    nu acuz pe nimeni, si daca nu-ti place n-am ce-ti face, nici mie multe lucruri nu-mi plac, asta e.
    Eu doar am spus ca D-na Pavlicenco nu-mi inspira increderea, si nu e vina mea ca dinsa nu-mi inspira increderea, imi expun parerea si atit.
    la fel cum nu mia inspirat increderea nici odata nici lucinschi nici diacov nici serebrean, dar de braghis nici nu mai vorbesc.
    >>De ce crezi ca d-na Pavlicenco incearca sa revina in parlament cu orice pret si nu este cea ce se da drept?
    De aia ca umba din colo in coace, ba MAE, ba inapoi PNL, ba ar vrea cu PL, sorry dar asa eu trag concluzia. Eu ceva subtil ascuns in asta. la fel cum musuc sa perindat prin toate partidele, si apoi vazut ca singura lui sansa este PCRM. pavicenco vede sansa ei in fuziunea cu PL.

    >>Cum crezi tu ca ar trebui sa se comporte un presedinte de partid?
    trebuie sa stii sa te retragi daca ai pierdut, cum a facut cindva valeriu matei si sturza, au plecat frumos si pentru asta ii respect. asa cum se face in lumea civilizata. asta e parerea mea, odata ce ai pierdut pleaca, altfel iti strici imaginea si mai rau.
    Lumea intotdeauna tine cu cei puternici care au invins, cei slabi sunt mereu detestati, asa e natura omului.

    Eu vreau oameni noi, am obosit de fostii politicieni, vreau sa privesc televizorul cu placere dar nu sa scuip pe el, vreau schimbare. Nu am nimic impotriva PNL daca ar mai schimba din lideri si ar promova un lider tinar.
    uitati-va la ghimpu cind a zis: bai fratilor eu sunt deja cam depasit de vremuri, si dau un pas inapoi si il las pe dorin sa candideze la functia de primar. si am zis atunci respect ghimpu macar pentru asta.
    D-na Pavlicenco mai aveti citva ani pina la pensie, aveti catatenie romana si oricum nu va deziceti de ea, oricum nu puteti intra in parlament daca nu va deziceti de ea, cautati o persoana pe care s-o promovati si retrageti-va in tihna, cu sufletul impacat, peste un timp o sa ziceti uitati-va ce om politic eu am propus si am promovat, si lumea o sa va respecte.

    PNL are sanse sa fuzioneze cu PL numai daca Pavlicenco se retrage din politica, altel cei care o vor acceptao vor pati la fel ca braghis.

  20. pentru barabula..

    Vă stimez d. Barabula , că încercaţi să judecaţi, deşi fără succes..
    Dar nu înţeleg de ce vă contraziceţi?
    Vreţi oameni noi….
    Dar cine e om nou:
    Chimpu în sfîrşit a ajuns în parlament, deşi a fost deputat sau a activat , numai ţin minte, şi-n primul parlament, fiind mereu în politică 20 de ani;
    Filat a fost vicele lui Diacov la PD, care la votat pe voronin la 4 aprilie 2005;
    Urecheanu nu cred că se poate califica ca om nou în politică.
    Şi atunci de care oameni noi vorbiţi..
    Apăruse pe timpuri om nou în politică Serebreanu, dar şi acela s-a discreditat la 4 aprilie 2005, votîndu-l pe voronin, pentru ce probabil şi nu vă inspiră încrederea.
    Dar de ce Filat vă inspiră încrederea ,dacă tot a fost vicele lui Diacov cum este scum Serebrean, şi tot l-a votat pe voronin. Care-i diferemînţa.
    Apropo Pavlicenco la 4 aprilie 2005 nu l-a votat pe Voronin.
    Î-l respectaţi pe V.Matei pentru, că s-a debărăsat de liderizm, cedînd locul unui politician tînăr.
    Păi acest tînăr tocmai Serebrean şi este, care d-stră nu vă inspiră încrederea, căruia d- Matei i-a cedat conducerea partidului la formarea PSL-ui, şi ocupînd funcţia de vice preşedinte a lui Serebreanu împreună cu Dabija au fost marginalizaţi de PSL, prin neincluderea în lista BMD-ui iar, d.Dabija în genere afost exclus din Partid pentru materialul ” Rusoaicele 1, şi 2″., făcînd loc pe listă lui Clipii şi Holban, politicieni tineri în PSL, care au devenit deputaţi şi la urmă l-au votat pe Voronin la 4 aprilie 2005.
    Şi atunci să ne punem întrebarea:
    Poate mai bine din partea PSL-ui în Parlament pe lista BMD-ui trecea Matei, Dabija, Moşanu?, patrioţi adevăraţi ai neamului românesc,politicieni experimentaţi, care sunt convins că nu l-ar fi votat pe voronin la 4 aprilie 2005, şi azi nu ar fi avut acel 7 aprilie 2009, care s-a soldat cu oameni morţi?
    Aşa, că la ziua de azi în Moldova mai există ceva opoziţie numai datorită că această opoziţie este condusă de politicieni experimentaţi.
    Şi pentru a ceda conducerea este nevoie ca tînăra generaţie să se implice în politică mai activ, ceia ce cu regret în R.Moldova nu se urmăreşte.
    Aşa că decît să cedezi locul celor tineri, cum a făcut-o Matei în favoarea lui Serebrean, Nantoi în favoarea lui Muşuc, mai bine de chibzuit atent pînă a face pasul decisiv.
    Apropo vreau să menţionez, că PNL există datorită efortului personal a lui V.Pavluicenco, care personal a organizat structurile în teritoriu, aducînd oameni noi şi noi în partid şi implicînd oameni noi în politică,
    în comparaţie cu alte partide, care folosindu-se de rezultatele PNL-ui la alegerile locale din 2oo7, i-au răpit liderii din partid, precum şi aleşii locali , care la rîndul lor astăzi aflîndu-se în alte partide d-stră vă inspiră încrederea.
    În PNL azi au rămas adevăraţii NAŢIONALI LIBERALI
    , care nu părăsesc rîndurile numai datorită lui Pavlicenco.
    Aşa că stimate D. Barabula… Cînd vorbiţi de PNL sau de alt partid ,şi încercaţi să ofensaţi un lider de partid, trebue să vă daţi seama că ofensaţi o echipă întreagă.
    În ceia ce priveşte participarea PNL-ui la elegeri sau alipirea lui cu cineva , după cum vă exprimaţi, vă asigur că decizia va aparţine organelor de conducere ale partidului şi nu personal preşedintelui partidului cum se face în alte partide.
    Vă asigur că în cadrul partidului există o democraţie totală şi libera exprimare a opiniei tuturor membrilor PNL. Vă rog să mă credeţi, că eu am ceva experienţă, fiind pe timpuri şi cu urecheanu, şi cu Serebreanu. De fapt de la urecgeanu am plecat cînd s-a unit cu Braghiş, fiindcă după cum va-ţi exprimat Braghiş nici mie nu mi-a inspirat încredere.
    Dar de la Serebreanu am plecat după votul din 4 aprilie 2005, care afost acordat fără consultarea Consiliului Naţional, precum şi pentru faptul, că a fost marginalizat Matei, Dabija, Moşanu.
    Dar la serebrean am aderat , fiindcă tot gîndeam ca d-stră, că avem nevoie de oameni noi, tineri.
    Şi ce au făcut tinerii la 4 aprilie 2005?
    Aşa că Moldova la ziua de azi are nevoie de oameni, experimentaţi, patrioţi, erudiţi,cu verticalitate, fără egoizm şi cu maturitate politică pentru a readuce R.Moldova pe calea cea dreaptă şi apoi s-o moştenească celor tineri cum a făcut-o pe timpuri Şt.cel Mare.
    Vă zic la toţi HRISTOS A ÎNVIAT iar pentru ziua înălţării Domnului HRISTOS S-A ÎNĂLŢAT, şi aşa să ne ajute D-zeu, şi mai ales în Ziua de 28. mai 2009.

  21. Pt browser

    Nu e o solutie, pentru ca TREBUIE SA PARTICIPI CU LISTE PROPRII, iar iesirea din cursa anuleaza participarea.

  22. pentru mihai,
    >>
    Dar cine e om nou:
    Chimpu în sfîrşit a ajuns în parlament, deşi a fost deputat sau a activat , numai ţin minte, şi-n primul parlament, fiind mereu în politică 20 de ani;

    aveam in vedere pe chirtoaca, ca oameni noi, dar ma rog daca face parte si ghimpu din partid asta e, dar daca nu ar fost dorin acolo ghimpu de unul singur nu mai trecea pragul.

    >>Filat a fost vicele lui Diacov la PD, care la votat pe voronin la 4 aprilie 2005.
    a fost dar a plecat de la el, oricum e tinar si nu se compara cu alti pensionari.

    faceti o analiza in lume si veti vedea ca cele mai nedemocratice tzari au fost si sunt cei care au niste batrini la putere,
    citeva exemple rapide: irak-sadam, korea de nord-kim???, urss-stalin, chili-pinocet, cuba-castro, etc
    observati ca shimbara la rusi a venit cu unul mai tinar, gorbaciov, ca pina atunci era criza imensa cu razboiul rece, si nici astazi nu se stie ce poate sa se intimple in korea, din cauza la un mosneag.

    Hai sa zic oameni relativ tineri (40 ani), in loc de cei noi, ca sa-mi intelegeti mai exact gindul.
    >>Î-l respectaţi pe V.Matei pentru, că s-a debărăsat de liderizm, cedînd locul unui politician tînăr.

    Eu am votat cindva ‘cucosul’ pe matei, si am avut mereu respect pentru el, pe timpuri cind eram un student. citeste atent ce am scris, respect pentru cei care pierd si stiu sa se retraga.

    >>Apropo vreau să menţionez, că PNL există datorită efortului personal a lui V.Pavluicenco

    corect spus, PNL doar exista, abia rasufla.
    >> Dar la serebrean am aderat , fiindcă tot gîndeam ca d-stră, că avem nevoie de oameni noi, tineri.
    nu mia placut nici odata de omul asta, nu are stofa de politician, sorry.
    >>Aşa că Moldova la ziua de azi are nevoie de oameni, experimentaţi, patrioţi, erudiţi,cu verticalitate, fără egoizm şi cu maturitate politică.
    Eu percep un egoism enorm in ochii D-nei Pavlicenco, si nu sunt vinovat ca nu ma puteti convinge ca e altfel decit cred.

    In moldova, actual fortele s-au impartit in 2 tabere dupa 7 aprilie
    comunisti si anticomunisti, est contra west, democratie contra totalitarism, si intrun fel ma bucur ca sau polarizat, cum este in USA, doar doua partide mari, cum este in UK la fel 2 partide mari.
    Cind se bat elefantii, furnicile nu mai conteaza. Parerea mea este ca „partidutzele” care mai exista trebuie sa sustina pe cineva, dar nu sa se bage si sa incurce itzile, pentru ca zapacim electoratul asta si asa buimac. Asa ca trimiteti-o pe D-na Pavlicenco sa mai creasca nepotii, ca degraba e o pensionara, alegeti un lider mai proaspat si aderati la PL, si totul va fi ok. dar cu Pavlicenco in frunte, PL nu o sa va accepte, asta e.

    Moldova decide astazi, unde va fi granita europei, pe prut sau pe nistru.

  23. „furnicile nu mai conteaza”-“partidutzele” care mai exista trebuie sa sustina pe cineva.
    Te contrazici frate.Daca nu mai conteaza,atunci la ce bun sa mai sustina?Elefantii se descurca si singuri,ca doar de aia sunt elefanti,nu?
    Asta e la noi -egoismul.Zici de Pavlicenco ca are egoism in ochi,dar tu in aceste vorbe ce ai?PNL abea rasufla,nu?Dar de ce abea rasufla, nu ti-ai pus intrebarea?
    Iti raspund eu, daca tu nu vreai sa-mi spui.Deaceea ca in actualul PNL sunt numai si numai oameni noi,ce n-au mai facut vreodata politica,dar care pot sa fie mai de calitate decit unii actuali.De ce nu te duci la PNL alaturi de Pavlicenco,care ii creste pe acei care nu au experienta politica?Caci si a invta pe careva politica este un lucru mare,demn de respect.Si inca ceva,unul din scopurile sale este sa-i promoveze pe cei din actualul PNL,care merita sa fie promovati.Acum spune cine este egoist?Pavlicenco sau tu?Or crezi ca in Moldova sunt liberali si democrati de ajuns, ca sa doboare urgia asta cu care traim ani de zile?Daca sunt de ajuns nu mai propuneti „partidutzelor”sa sustina elefantii,se vor descurca si fara furnici.

  24. In republica Moldova nu se simte pericolul politic.Elefantii se descurca si fara furnici.”Orgoliosii se descurca si fara modesti”-asta ar fi logoul elefantilor.Atunci,sa va fie de bine,va doresc bafta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *