Daca Europa are un miliard de euro pentru R.Moldova, sa-l sacrifice pentru alegeri nefraudate, nu pentru buzunarul clanului Voronin

Apreciez declaratiile transante ale lui Dorin Chirtoaca ca reactie la propunerea decidentilor europeni de a ajuta Republica Moldova in schimbul recunoasterii, de catre Opozitie, a alegerilor fraudate.

Daca Europa are un miliard de euro din partea donatorilor externi pentru o Moldova comunista, l-ar putea sacrifica pentru alegeri libere si corecte, pentru o monitorizare drastica a alegerilor anticipate, care ar trebui sa survina dupa nealegerea Presedintelui RM. Ar fi mult mai mare folosul din acest miliard, decit sa fie furat de clanul Voronin. Europa a demonstrat ca nu poate controla cheltuierea banilor acordati formal R.Moldova, dar deturnati prin diferite metode sofisticate de gruparile mafiote si corupte, ce se imbogatesc de pe spinarea tuturor.

Este pacat ca stabilitatea vazuta de europeni coincide cu stabilitatea/stagnarea/zastoiul brejnevian creat si promovat demagogic de comunisti. In acest caz, avem de a face cu o aminare la calendele grecesti a democratizarii RM, ceea ce este exact pe gustul comunistilor si al patronilor de la Moscova, ce domina in mare parte economic ambele maluri ale Nistrului si spera sa isi permanentizeze trupele de ocupatie. Orice bani dati RM, aflata sub ciubota comunisto-voroniano-medvediana, sint ca si aruncati in van ori vor conduce la insurubarea si mai puternica a comunistilor – actualilor luindu-le locul feciorasii si fiicele instruiti, pe bani furati, prin Occident.

Acest nod gordian poate fi rupt numai prin instaurarea unei majopritati democratice la putere in R.Moldova, care va crea toate conditiile pentru cercetarea amanuntita a crimelor savirsite de comunisti si de aliatii lor pe parcursul a zece ani, dupa rasturnarea Aliantei pentru Democratie si Reforme, in 1999. Insa exact de acest lucru se tem comunistii si patronii de la Kremlin, din care cauza si cauta conciliere – prin santajul gazelor si al armei nucleare – via Bruxelles si Strasbourg.

Acum citiva ani scriam o declaratie prin care spuneam ca R.Moldova nu poate fi victima jocurilor si intelegerilor marilor puteri. De aceea, este bine ca reprezentanti ai Opozitiei parlamentare incep – in numele tinerilor omoriti bestial de regimul antiromanesc de la Chisinau – sa fie tot mai transanti cu “vaca sfinta”=decidentii europeni, care de cele mai multe ori, ramin sub asteptarile populatiei romanesti de pe cele doua maluri de Prut. Asteptam o reactie mai clara si din partea americanilor, pe care o intuim, la adresa acestui regim banditesc, regim care – daca ne gindim si la cetatenii retinuti si maltratati – este unul nu numai antiromanesc, dar si antirusesc, antiamerican, antieuropean, antisemit.

Se pare ca si Presedintele roman Traian Basescu a inceput sa promoveze mai transant interesele romanilor in fata “vacii sfinte”=Europa. Acum un an spuneam acest lucru la Bruxelles – cine sa fie avocatul nostru la UE si cine sa spuna ce reprezinta romanii din Basarabia si istoria lor dureroasa, daca nu Romania? Ne bucura reactia lui Traian Basescu, potrivit careia „România nu va ruga pe nimeni pentru o legislaţie privind cetăţenia, care să fie în acord chiar cu istoria noastră”, adaugind: “Avem obligaţii istorice. Nu văd de ce ar exista o opoziţie? Eu m-am limitat la a-mi informa colegii, nu la a le cere aprobarea.” Si a invocat o frază scrisă de un foarte bun cunoscător al arhitecturii şi al dedesupturilor UE, Tom Gallagher: „Basescu a ramas reţinut în retorică, mulţumindu-se să le ofere moldovenilor de etnie română, la cerere, o redobândire mai accelerată a cetăţeniei române – gest pe care Germania îl face de decenii faţă de coetnicii ei din Europa de Est, Siberia sau Asia Centrală”.

Adica – daca germanilor li se poate, si romanilor li se poate!

Revenind la miliardul european pentru tolerarea, in continuare a regimului comunist nedemocratic si inuman, credem ca a venit timpul sa spunem lucrurilor pe nume. Romanii de pe ambele maluri de Prut trebuie sa fie un tot intreg in a-si apara drepturile in fata tuturor, ca sint din Est, ca sint din Vest. Iar pentru europeni, Declaratia de la Praga, promovata si aici pe blog, va insemna hirtia de turnesol privind atitudinea fata de regimurile comuniste trecute sau actuale, chit ca unele se considera capitaliste, prin furturile si acapararile masive, crezind ca se vor folosi de principiul liberal ca “prorietatea privata este sfinta” si, datorita acestui fapt, pot fi iertate de Europa – inca infricosata in fata Rusiei. Noi trebuie sa vedem clar de partea cui sint institutiile europene – de partea democratiei, e statului de drept, a libertatilor si drepturilor omului, pe care le tot reclama in diferite Rezolutii, sau de partea fariseilor criminali, sprijiniti de Rusia in genocidul antiromanesc in plin secol al XXI-lea? In Basarabia nu exista nici o familie care sa nu fi suferit in urma regimului odios comunist, ce ne-a distrus metodic, din 1940, bucuria de a trai in legea noastra. Nu inzadar sintem catalogati drept cei mai nefericiti de pe planeta… Numai pozitia unita a Opozitiei parlamentare in acest sens va contribui la schimbarea pozitiei europenilor – fie ca acestia sint din statele-membre de mai multi ani ale UE sau din statele-membre de mai putini ani ale UE…

Vitalia PAVLICENCO

Loading Facebook Comments ...

28 Comments

Add a Comment
 1. Sa speram ca opozitia ca fi UNITA din ce am vazut pana acum asa ceva la noi NU a fost ! Dorin intradevar are un viitor foarte mare daca nu cumva se baga rusii pe fileu si fac ce au facut su cu Nicolae Costin in ani 90 ! Dumnezeu sa ne ajute ! Am rezistat din 1812 ….1940 …2009 vom rezista si in 2009 !

 2. Va felicit, stimata doamna Vitalia Pavlicenco, pentru felul cum ganditi! Cu UE trebuie luptat cu propriile ei arme. Daca UE e democrata, atunci nu poate sustine lipsa democratiei si instaurarea furtului si minciunii comunisto-totalitare la hotarele sale! Sa va ajute Dumnezeu sa faceti ca UE sa constientizeze dilema in care se afla!

 3. flowers_of_liberty

  Cu comunistii trebuie de luptat nu mai putin decat cum se lupta cu virusul gripei aviare si a gripei porcine! Pana cand se poate de tolerat minciuna directa, pana cand se poate de rabdat cinismul cu care este tratata populatia Moldovei, pana cand se poate de rabdat intoxicatia psihologica cu care se doreste dovedirea unui adevar creat artificial in minti criminale si fricoase de judecata poporului? Pana cand vom tolera conducere militieneasca de tip sovietic, pana cand vom mai rabda incalcarea drepturilor noastre la libera exprimare, la libera intrunire, la libera activitate, la o libera viata?

  Acum am ajuns la rascrucea istoriei, directia aleasa corect va elibera societatea noastra de sindromul fricii, de sindromul divizarii pe principiul amici-inamici, va curata societatea de apucaturile dictatoriale a sefilor de toate nivelurile, va da o speranta tinerilor ca realizarea lor reusita in viata va fi mult mai posibila.

  Europa gandeste diplomatic si in fvoarea propriilor interese, iar noi moldovenii tot suntem oameni, putin ne intereseaza ca Rusia are ineterese strategice prin aceste regiuni, noi vrem sa fim liberi, vrem ca criminalii sa raspunda conform legislatiei de ororile savarsite, vrem sa scapam de comunisti fiindca ei sunt frana imaginii favorabile a RM in fata lumii intregi.

  PCRM cunoaste bine acest adevar, dar ei si urmaresc acest scop, lor nefiindu-le necesara nici o integrare europeana si nici o libertate norala si europeana implimentata cu succes aici in RM. Lor le trebuie oile si vacile care traiesc cat traiesc, lor le trebuie ca o mare parte a populatie sa munceasca peste hotare, dar sa transfere banii incoace pe care prin scheme bune puse la punct intr-un timp foarte scurt sa si-ii atribuie in buzunarele lor mari si fara fund. Asta vrem sa toleram in continuare?

  Televiziunea platita din banii nostri lucreaza pentru promovarea imaginii pozitive a doar unui singur un partid? Este normal? Este nenormal! Este rusinos! Daca sunteti cu totii atat de darnici pot sa va ofer datele bancare ale unor persoane care au nevoie de ajutor mult mai mult decat comunistii care isi intretin televizune pe banii nostri.

  Unde sunteti voi fanatici comsomolisti? Lichele slugarnice? Unde va este replica voastra? V-a intoxicat Voronin sangele si creerul cu substante psihologiece militienesti si va manipuleaza ca pe niste pisici si ca pe niste maimute de pe arena circului!

  Cand va fi judecata poporului, fiti siguri! Voronin nu va va lua cu el la vila din Moscova! Ve-ti ramane aici, disonanta care va urma in actiunele voastre nu va mai avea nici o reusita pentru ca lumea va va bate cu pietre si va arunca cu rahat in voi din lopeti si din caldari. Pentru ca oamenii nostri sunt majoritatea de la sat, iar la sat dezbaterile nu au loc la masa de negocieri, la sat dezbatrile au loc la miezul noptii, dupa club. Asa ati promovat voi valorile democratie timp de opt ani in societatea noastra, n-aveti absolut nici un argument sa va suparati pentu afirmatiii. Ati primit bani pentru implimentarea diferitor programe europene, iar voi i-ati folosit pentru Caravela Culturii. Caravela a culturii ati facut, caravela a culturii ati primit! Pleeease, dr mr. President, Caravela nostra, veniti la club intr-o seara si ve-ti vedea si caravela, veti vedea si lanturi, si pumnale-instrumentele cele mai de pret ale „tusovcii” satesti! Noua nu ne trebuie extasy-ul lui Papuc, noi avem beciul plin cu poloboace!
  Secera si ciocanul DVS sunt ca o mana dreapta stransa-n pumn si ridicata sus, iar celalalta mana se intretaie cu drepta exact in cotul dreptei! Iar deviza noastra este desigur: iata secera s iata si ciocanul! Incercati operatiunea si ve-ti vedea ca se primeste misto!

  Schimbarea domina gandul nostru, schimbarea domina viata noastra! N-avem nevoie de un miliard si nici de doua, avem nevoie de aer! Mult si ecologic!

 4. d-na Pavlicenco, am trait sa vad si asta: o apreciere pozitiva a dvs la adresa d-lui Chirtoaca si a presedintelui roman. Pentru asta va felicit. Sper ca inca nu-i mai considerati neputinciosi sau ne-dornici de a face bine Moldovei. Inca mai consider ca nu-i tarziu o apropiere a partidului dvs de PL.

 5. Daca este adevarata chestia cu miliardul acela de euro.inseamna ca UE.incearca sa se spele pe maini.cum este impotriva acordarii cetateniei romanesti basarabenilor.cum OSCE au spus ca au fost alegeri corecte in Moldova.neimplicarea Ue sau reactia tirzie.transmite un mesaj clar Moldovei:NU VA VREM IN UE.NU AVETI SANSE DE PREADERARE ,DESCURCATI-VA SINGURI.SI NU VREM SA SUPARAM URSUL DE LA RASARIT..si uite asa toti ies cu mainile curate din toata aceasta afacere..nu au ce face in tari ca Moldova.Georgia sau Bielorusia..zarurile au fost aruncate..parerea mea..

 6. Pai, se cere unire!
  La 9 mia va avea loc Congresul de Unificare PNL, presedinte Pavlicenco, si MAE, presedinte Anatol Petrenco, si de ce să nu apră şi Chirtoacă cu PL-ul? Te mai miri, apre si Vlad Filat!!! Urechianu nu apare, e cam suparat el pe dna Vitalia, dar Dumnezeu cu el!
  Iar denimirea noii formatiuni ar putea sa fie Partidul National Liberal „Miscarea Actiunea Eurionean”, si toti sunt gramagioara, ce nu s-a izbutit in alegeri, partial „i-a foc” de Ziua Europei!
  Ideie-i buna!!!
  Da, unde si la ce ora se va incepe acest imortant forum?
  Si ziua e bine gîndita – Ziua Europei!
  Bravo, dna Pavlicenco!
  Bravo, dle Petrenco!
  Dorin, te asteptam!

 7. Daca ar avea loc o unificare a opozitiei, care sa nu negocieze cu comunistii si sa ramana ferm pe pozitie, ar fi cel mai bun lucru care ar putea sa duca la rasturnarea definitiva a comunistilor. Ar fi testul de maturitate al clasei politice din Moldova.

 8. Un titlu extraordinar!

 9. Pt Jay

  Nu trebuie niciodata sa ne grabim. Dorin Chirtoaca a avut un comportament bun la Vocea Basarabiei, acum peste o saptamina, si la PRO TV, acum o saptamina. Nu mi-au placut unele manifestari in timpul protestelor, cind a mers la Voronin si a batut in retragere in fata comunistilor, parasind tineretul. daca va fi ferm in continuare, voi spune ca e bine. daca ceva nu-mi va placea, o voi spune-o. Paic orice om normal trebuie sa aprecieze si declaratiile lui Basescu, sa dea Domnul sa le si realizeze, sa nu ramina vorbe goale, ca pina acum.

 10. Inteleg, il asteptati la acest congres de unificare pe Ziua Europei?

 11. Da, vorba e de Dorin Chirtoaca!
  Si cine se mai asteapta?
  Unde si cind va fi Congresul?
  Dorim sa fim si sa va sustinim!!!

 12. d-na Pavlicenco, nici mie nu mi-a placut ca au lasat tinerii singuri in piata, si au stat la o discutie INUTILA cu Voronin. Poate au crezut ca pot rezolva ceva – in naivitatea lor. Dar nu am indoiala ca sint bine intentionati. Si de aceea inca eu cred in ei, in special in primar. Si sper si eu ca sa se realizeze ceea ce a promis d-l Basescu, am incredere ca va face tot ceea ce posibil.

  Si eu sint curios in legatura cu acest Congres de Unificare. Puteti sa ne dati mai multe amanunte? Dvs poate stiti mai multe.

 13. Pt grigorie si Jay

  Nu avem congres de unificare. Avem congresul ordinar al PNL cu raport pentru doi ani si realegerea organismelor de conducere. Nu va fi un eveniment cum l-am dorit, din varia motive. Este decizia echipei. Alte detalii nu pot da. Procesul de unificare va incepe putin mai tirziu, speram. Nu este un congres cu invitati.

 14. Читайте классику , а не только „Историю Румын” , вот что про запад сказал Достоевский :ФМ ДОСТОЕВСКИЙ о ЗАПАДНОЙ ЦИВИЛИЗАЦИИ :решительно продолжение Западной Римской империи, и в нем всё подчинено этой мысли, начиная с веры. Папа захватил землю, земной престол и взял меч; с тех пор всё так и идет, только к мечу прибавили ложь, пронырство, обман, фанатизм, суеверие, злодейство, играли самыми святыми, правдивыми, простодушными, пламенными чувствами народа, всё, всё променяли за деньги, за низкую земную власть…..А Штефан чел Маре был Молдавским и СЛАВЯНСКИМ ГЕРОЕМ!! ..ШТЕФАН ЧЕЛ МАРЕ ГОВОРИЛ НА РУССКОМ ЯЗЫКЕ И ВЁЛ ДОКУМЕНТАЦИЮ НА РУССКОМ ЯЗЫКЕ …В МУЗЕЯХ ЕСТЬ ФАКТЫ http://www.youtube.com/watch?v=1LD_-QSAENQ

  РУМЫНЫ СТЫРИЛИ ГЕРБ ШТЕФАНА ИЗ АФОНА У СТАРИЧКОВ , И ГОРДЯТСЯ ЭТИМ ,ПОВЕСИВ ЕГО В МУЗЕЕ БОЕВОЙ СЛАВЫ РУМЫН,,,,http://www.youtube.com/watch?v=LVaabvlCL3g

  Румыны всегда предавали Штефана чел Маре ! Всегда били в спину ! Щтефан чел Маре за это два раза сжигал Бухарест! http://www.youtube.com/watch?v=4UT36cpAuOQ

  так ,что не в коммунизме дело , а дело в Родине, дело в попытке фашистского переворота , дело в измене Родины !

  Павлюченко ! , переходите на сторону Добра ,на сторону Правды!))))…помните , что жизнь кончается быстро , и всем пред Божьим престолом нужно будет предстать…и Бог спросит : а родителей предавала? , а Родину? за иностранный паспорт предавала? за блага земные предавал друзей ,соседей ? за Славу земную предавала людей ?…и вам не будет ,что ответить , совесть замучает…гореть Душа изнутри будет!!

 15. Nu ar fi rau daca UE ar da miliardul Rusiei sa-si retraga armata si toti trimisii sai ( Consider ca Bujenita botezat de KGB in Voronin , tot este un trimis al Moscovei) .
  Un consiliu al salvarii nationale sa verifice fraudele,crimele, si sa inplementese in collaborare cu UE legile democratice.
  Un proces la Haga ne va intoarce mai mult de un miliard pentru ocupatia si distrugerea perseverenta de catre Rusia a tarii.
  Semnati de urgenta declaratia de la Praga.!
  http://declaratiadelapraga.ro/conf

 16. flowers_of_liberty

  Unde nu dai peste tot se vorbeste cine va vota impreuna cu comunistii. Ba ca Platon, ba ca nu stiu cine de la PLDM, ba ca altii… Pe pagina nr 43 ai declaratiei de la Praga am vazut un sir de nume de deputati comunisti nou alesi pe post de semnatari. Nu cred ca chiar ei au semnat dar cine stie? Nu a mai ramas mult pana marti, nu vom muri de curioyitate pana atunci, dar…

  Vreau sa intreb pe oamenii carturari, pe cetatenii informati mai mult decat subsemnatul, pe doamna Vitalia Pavlicenco, pe alte persoane cu adevarat anticomuniste, OARE ESTE INTRADEVAR PERICOLUL CA CINEVA SA VOTEZE IMPREUNA CU PCRM PENTRU UN CANDIDAT PROPUS DE PCRM?

  Daca este acest pericol atunci halal de ei, de Filat, Ghimpu, Chirtoaca, Urechianu. Admit sa voteze impreuna pentru un candidat loial liberalilor dar nu unul simplu, dar unul serios de genul liderilor liberali. Asa voi incerca sa inteleg gestul lor. Altfel, cred ca vom fi trasi pe sfoara. Ce combinatii favorabile exista pentru noi toti cetateni care ne-am saturat de regim pana peste cap si mai mult in cazul cand se voteaza presedintele?

  Daca opozitia nu vrea cu adevarat sa voteze impreuna cu PCRM atunci lasa sa nu voteze. Care este problema? Dar de ce cineva de la PL spune ca cineva de la PLDM va vota cu PCRM? Acel cineva de la PL care afirma aceasta este de acolo de sus si nu este vorba despre mos Ion care a votat pentru PL pe 5 aprilie. De ce cineva de la PLDM afirma ca cineva de la AMN va vota cu PCRM? Cu toate ca parca oficial toti liderii liberali s-au inteles sa nu voteze. Dar pe ce motive apar astfel de zvonuri. Poate nu exista o intelegere deplina? Atunci ei se prefac in personajul care sta cu copilul in brate sub locul de unde poate sa cada drobul de sare in capul lui si al copilului. Sau nu? Aceasta de fapt am vrut sa spun ca dac nu exista o incredere perfecta atunci, stimati liberali semanati exact cu acest personaj care de mintios ce este plange sub locul de unde oricand poate sa cada drobul de sare in cap.

  Mai departe, daca este asa probabilitate ca cineva sa voteze pentru PCRM, oare nu este cazul ca societatea civila sa ia alta atitudine fata de acest fapt. Poate noi toti impreuna sa le ingradim accesul deputatilor nostri liberali in sala unde se pune la cale o fatala smecherie? Daca desigur se hotaraste ca aceasta poate avea loc. Voi ce pareri aveti, ca apoi sa nu ajungem pe 5 mai si sa plangem ca iarasi ne-au amagit, iarasi ne-au tras in teapa.

  Care este solutia zilei de 5 mai? Va pasa de ceea ce va fi pe 5 mai? Ce ne facem daca va fi ales un candidat bolsevic? Sau avem incredere in liberali? Nu-mi dau seama, luminati-ma. Va rog!

 17. pentru flowers_of_liberty:

  unde erati voi cind trebuia sa va retrageti din cursa electorala pentru nu a admite ca voturile pe care le-ti obtinut sa plece la comunisti??? daca nu erau toti flaminzii de putere cum sunt partidele care shtiau foarte bine ca nu vor trece pragul comunistii le lipseau nu un vot dar citeva.
  ceia ce spui de unuii din pl spun…. altii din pldm spun…. sunt zvonuri pe care tot voi le stirniti.
  eu sper ca la alegeri anticipate sa nu mai aveti tupeul sa va bagati de unii singuri cu cele 10% ale voastre din sondajele reale, apropo unde sunt ele??????

  eu am incredere in liberali cum ii numesti tu….. tu prin difinitie nu ai cum sa ai incredere, daca era pnl acolo la sigur aveai incredere!

 18. Contra, de acord cu tine 100%. Dar stii ce zic neghiobii?, ca cica daca ar fi anticipate ar face exact acelasi lucru care l-au facut la 5 aprilie. Daca punem pe langa asta faptul ca nu au contestat rezultatele alegerilor (totodata se bocesc ca voturile care au fost fraudate erai nu doar de la cei 3 partide mai active, si ei banuiesc chiar ca de la ei au fost furate cel mai multe voturi), ii poti arunca usor intr-un ceaun cu comunistii. Sa ma convinga cineva ca nu am dreptate. Vedeti fdoamna sa cunteti mai corupti decat comunistii chiar. Va rog sa nu mai spuneti toata viata „lupta impotriva coruptiei”.

 19. In primul si in primul rand Uniunea Europeana nu are ce sa faca in Moldova, pentru ca Moldova nu face parte din Uniune. S-a vazut foarte clar cum Moldova, a incalcat toate tratatele pe care le-a avut cu UE, mai ales in cazul Romaniei, prin impunerea de vize. UE nu poate decat sa dea sfaturi, nu poate sa instaureze un regim, nu poate sa aleaga un presedinte. Cu sau fara fraudarea voturilor, partidul comunist, este majoritar, si nici un partid din opozitie nu poate sa stea singur impotriva partidului comunist…si asta spune ceva. Referitor la Romania, ea nu sustine guvernul de la chisinau, si toate actiunile pe care le intreprinde sunt in contul unei datorii istorice, si este la nivel social. Din punctul meu de vedere, fiecare tara isi are conducatorii pe care ii merita
  P.S. Sunt curios daca apare un tradator

 20. Deci, fuziunea mult trimbitata PNL cu MAE nu are loc. Nici nu ma asteptam la altceva. Cine este prost sa se uneasca cu Pavlicenco? Apropo, da de ce congresul PNL este fara invitati? Nu cumva vreti sa ascundeti lipsa de orice oameni co o oarecare biografie in PNL? In PNL a ramas o ceata de tineri descreierati si Pavlicenco cu Can pe post de servitoare- prim-ministru desemnat. Felictari!

 21. Buna ziua Dna Pavlicenco,

  Dupa o analiza a situatiei politice si a nivelului de competenta a politicienilor de la noi (a opozitiei), am hotarat si eu sa fac parte dintr-un partid. Dar vreau sa aleg un partid care sa poata riposta comunistilor, mai bine zis care nu se apara si se plange de ce fac comunistii, dar care ar putea ataca si ar putea anticipa strategiile lor. Si i-ar putea tine in suspans, pe comunisti, dar nu ei pe noi.
  Un partid mai matur….
  Pe scurt, vreau sa ma inrolez si eu in lupta pentru democratie in Basarabia, si vreau sa fac parte din MAE. Ce trebuie sa fac? Sa ma adresez cui? la sediu dvs.? Multumesc.

 22. anticriminal=anticomunist

  Dna Pavlicenco nu este singura (din fericire!) in societatea noastra care cunoaste rostul criticii inclusiv si a Opozitiei.

  Iata un articol de dl Tanase, care-mi linisteste sufletul :
  http://www.timpul.md/node/1867

 23. Pt anticriminal=anticomunist

  In timp ce scriati ce ati scris, eu postam articolul lui Tanase…

 24. Pt GeoM

  daca nu ma „cercati de minte” si aveti o intentie serioasa, va astept pt discutii. Sunati-ma la 069111682.

 25. Stefan – что это тебя потянуло на Достоевского? Ты бы лучше почитал Достоевского тем „полицаям” которые избивали несовершеннолетних. Они бы „оценили”.
  И оставь в покое Стефана Великого с его конфликтами с соседями. Сейчас у страны есть гораздо более насущные проблемы, чем принадлежность герба Стефана и афонских старичков – в стране устанавливается полицейский террор, а ты какую-то муть распространяешь.

 26. В натуре , кругом ГУЛАГи и конц лагеря , вышки с автоматчиками , в каждом доме в подвале слышатся стоны заключённых , у полиции резиновые фартуки все в крови…Гуантаноо с Абудаби отдыхает..
  В подъездах кравища от пыток коммунистическими полицейскими !

  В маршрутках , на базаре , в парках ЛЮДИ , ДЕТИ ,ВСЕ БАБУЛЬКИ , ДЕдушки , Дядьки и тётьки , студенты : ЕУ ВРЕУ ДЕМОКРАТИЯ ! Еу сын румын !! , а коммунисты в закатаных рукавах прикладом по морде, и кравищааа!! трупами воняет…кругом кравища от коммунистической диктатуры!! Если Румыния не поможет нам камнями , мы все утонем в КРАВИЩЕЕЕ!!

 27. Ptu Versus

  „Cine este prost sa se uneasca cu Pavlicenco?”
  „In PNL a ramas o ceata de tineri descreierati….”

  Ai dreptate! Pavlicenco nu se va uni niciodata cu prostii!

  „Apropo, da de ce congresul PNL este fara invitati? Nu cumva vreti sa ascundeti lipsa de orice oameni co o oarecare biografie in PNL?”

  Vor fi invitati, dar pe dumneata au decis de aceasta data sa nu te invite…..

  „In PNL a ramas o ceata de tineri descreierati….”

  Nu crede nimeni ca tinarul tau frate de singe este descreerat……

  Ar fi bine sa apelati la un medic……..

 28. Мэй У Вас , у Фашистов ничего новенького
  Как в 33 году подожгли парламент , а обвинили
  комуняг , так и в этом году подожгли парламент , и
  опять обвинили комуняг!….. ……………..Мэй
  ! опозиция !.., вы чё не видите ,что если
  повторяете 1933 год , то по всем законам
  повториться и 1945 !!
  Эмигрируйте в Румынию , как это сделал Друг , и
  живите спокойно…иначе „Нюрнбергская верёвка”
  ваш ждёт!
  С Днём победы с 9мая!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *