Raportul OSCE, al UE si al Consiliului Europei, care gireaza alegerile din Moldova, a fost facut de simpatizanti ai Kremlinului

Complicii europeni ai lui Voronin

ZIUA, joi, 16 aprilie 2009

 

Atacurile teroriste ale regimului comunist de la Chisinau impotriva romanilor din Basarabia se suprapun cu atacurile impotriva Romaniei, cu scopul de a o izola si discredita. Agresorii si cei care se afla in spate se bazeaza pe oamenii lor din institutiile europene.

 

Frauda electorala de la Chisinau a putut avea loc din cauza ingaduintei cu care reprezentantii UE, Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE), Consiliului Europei, participanti la supra­ve­gherea alegerilor, au inchis ochii in fata abuzurilor regimului Voronin. Tinerilor din Basarabia si partidelor din opozitie li se pune pumnul in gura pe motiv ca nu accepta rezultatul alegerilor si il contesta pe Voronin precum si procesul electoral blagoslovit de institutiile europene.

 Alegeri validate cu japca

 

Reprezentantii UE, OSCE, CE au facut un raport conform caruia procesul electoral ar fi in regula. Alegerile au avut loc pe 4.04.2009, raportul a fost intocmit pe 5.04.2009 si a fost dat publicitatii pe 6.04.2009. In raport se scrie ca este preliminar si va fi definitivat doar dupa anuntarea rezultatului si solutionarea contestatiilor. Cu toate acestea, pentru a legitima frauda electorala, „europenii” si-au permis sa organizeze conferinta de presa chiar a doua zi, contrazicandu-si astfel propriul raport. Raportul observatorilor a ignorat abuzuri cum ar fi cel al televiziunii de stat, care a difuzat videoclipuri confectionate de comunisti si atribuite opozitiei. De exemplu, se prezenta in mod mincinos angajamentul opozitiei de a mari varsta de pensionare, ca si cand ar fi fost videoclipul acesteia. In timp ce opozitia anunta 35% alegatori pe liste suplimentare, raportul „european” declara doar 1,5%. Dovezile fraudei se afla chiar in raportul citat. S-au inregistrat 22.000 alegatori in strainatate, iar legea prevedea distribuirea de buletine de vot care sa depaseasca doar cu 5% numarul acestora. Comunistii, in schimb, au distribuit 60.000 de buletine. Raportul e nevoit sa recunoasca umflarea cu 10% a numarului de alegatori de pe liste (12% conform opozitiei), pana la 2,5 milioane, numar care ar fi trebuit sa scada de la ultimele alegeri din cauza emigratiei. Frauda fiind vadita, raportorii europeni au admis in sila ca exista o discrepanta de 160.000 alegatori intre cifrele comunicate de primarii si cele comunicate de Ministerul Dezvoltarii Informationale din Moldova. Opozitia anunta 300.000 de alegatori fantoma. Cu toate acestea, raportorii s-au repezit sa-l ajute pe Voronin, declarand, a doua zi ca scrutinul a fost corect. Aceasta graba este neobisnuita. Potrivit lui Petre Roman, raportul privind alegerile din Romania, din „Duminica Orbului”, 20.05.1990, a fost difuzat abia in a cincea zi dupa alegeri. Tot luni, cand nici nu se terminase numaratoarea voturilor, Benita Ferrero Waldner, comisarul european pentru Relatii Externe, s-a grabit si ea sa-i dea certificat de buna purtare lui Voronin, felicitand Moldova pentru alegerile desfasurate „ordonat, pasnic si intr-un mediu pluralist”. Culmea, Ferrero Waldner i-a felicitat pe moldoveni si pentru „participarea ridicata la vot”.

 

Sforarii de la Bruxelles

 

Kalman Mizsei

 

Ungurul Kalman Mizsei este reprezentantul special al UE in Moldova. Acum doi ani, el a pus in vedere Romaniei sa „renunte la atitudinea de frate mai mare” fata de Moldova. Mizsei si-a depasit atributiile dand ordine Romaniei sa incheie Tratatul de baza cu Moldova si cerandu-i sa renunte la acordarea cetateniei romane pentru moldoveni, un atribut suveran al Romaniei. Reprezentantul UE si-a incheiat discursul laudand „pluralismul” si „societatea civila” din Transnistria. Kalman Mizsei a ajuns reprezentant UE in Moldova dupa ce ar fi fost nevoit sa-si dea demisia de la Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare, in urma unor acuzatii de coruptie privind finantarea reabilitarii Planetariului din Moscova cu bani europeni. Inner Citty Press, o asociatie non-profit care urmareste cheltuirea fondurilor alocate pentru comunitatile sarace de catre ONU, Banca Mondiala, PNUD, etc, ii aduce acuzatii serioase lui Mizsei.

 

Marianne Mikko

 

Prezentatoarea raportului despre alegeri este estoniana Marianne Mikko, care a reprezentat Parlamentul European la alegerile din R. Moldova. Mikko nu ar fi trebuit sa fie observator la alegerile din Moldova pentru ca este partinitoare, fiind co-presedinte al Comitetului UE-Moldova impreuna cu comunistul Stepaniuc si dand numeroase declaratii de-a lungul timpului, care ii dovedesc subiectivismul antiromanesc.

 

Mikko, fosta jurnalista la un ziar comunist pe vremea URSS, l-a atacat dur pe Basescu pentru intentia sa de a facilita acordarea cetateniei romane pentru moldoveni, un drept suveran al statului roman. Incalcand orice uzante, Mikko l-a acuzat de „lipsa de intelepciune” pe Basescu, retractand apoi si acuzand presa care ar fi cita-t-o gresit. Estoniana se opune participarii Romaniei la formatul de negocieri cu Transnistria si aderarii Moldovei la UE impreuna cu tarile din Balcanii de Vest. Mikko a starnit un adevarat scandal in Europa prin initiativa sa legislativa privind restrangerea libertatii de exprimare a bloggerilor si obligativitatea identificarii acestora.

David Wilshire

 

Cel mai activ agent de influenta al Rusiei in delegatia observatorilor la alegerile din R. Moldova este conservatorul britanic David Wilshire, reprezentant al Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei. Wilshire este un propagandist notoriu al intereselor Moscovei. Anul trecut a scandalizat opinia publica din Marea Britanie, cand a acuzat Georgia de agresiune impotriva Rusiei, dupa ce a participat la o delegatie in spatiul ex-sovietic.

 

Ziarul britanic „The Guardian”, dupa ce enumera critic toate antecedentele pro-ruse ale lui Wilshire, arata lobby-ul desantat al acestuia pentru a-l alege pe Mihail Margelov, omul lui Putin, in functia de presedinte al Adunarii Parlamentare a CE (APCE), in ianuarie 2008. Dupa ce socialistul catalan Lluis Maria de Puig a devenit presedintele APCE in dauna lui Margelov, Wilshire a refuzat sa-i dea mana catalanului, motivand ca „si-a pregatit discursul de felicitare in rusa, nu in spaniola”. Ziarul moscovit „Kommersant” a considerat evenimentul o adevarata tragedie, pentru ca de Puig nici nu fusese ales bine si l-a invitat la sesiunea APCE pe Mihail Saakasvili, presedintele georgian, iar delegatii APCE au criticat ultimele alegeri pentru Duma de Stat din Rusia. David Wilshire a ripostat, afirmand ca alegerile din Rusia au fost corecte, in schimb cele din Georgia au fost frauduloase.

 

„Aparatorii” drepturilor omului

 

Amnesty International este o organizatie internationala pentru apararea drepturilor omului, preocupata de soarta prizonierilor politici si de tortura. La Chisinau au fost arestate „cateva sute” de persoane conform autoritatilor sau peste 1000, conform opozitiei. Arestatii au fost ucisi, maltratati, torturati, violati. Ultimul comunicat al Amnesty International Moldova este din 8.04.2009, prin care se manifesta preocuparea fata de „utilizarea excesiva a fortei de catre politie”. Nimic despre sutele de victime ale represiunii. Directorul organizatiei este Evghenii Golosceapov. Acesta a exprimat intr-o declaratie facuta presei ingrijorarea rusilor din Moldova din cauza „undei de nationalism moldovenesc” si povesteste ca el insusi ar fi fost „bruscat verbal”. In regiune, Amnesty International se mai preocupa de evacuarea unei satre de tigani aciuata ilegal langa Belgrad. Ultima preocupare privind respectarea drepturilor omului in Moldova a Human Rights Watch (HRW), alt ONG inter­national, dateaza din 2007. Cu acea ocazie, HRW a condamnat refuzul Primariei Chisinau de a elibera o autorizatie pentru marsul homosexualilor, lesbienelor si transsexualilor. Aceste organizatii au criticat Romania pentru existenta nedovedita a inchisorilor secrete ale CIA pe teritoriul sau.

 

Pagina realizata de George SCARLAT

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=252036&data=2009-04-16

 

 

 

 

 

 

 

Loading Facebook Comments ...

6 Comments

Add a Comment
 1. si aici trebuie inclusi si cei din Cehia care au fost cumparati acum cativa ani in urma de Volodea….
  nimeni nu s-a intrebat ..de ce..de ceva timp Voldea da exemplu Cehiei..ca prin Cehia vom adera la UE..ca ea ne ajuta..iar vizita de azi a premierului ceh..demonstreaza inca o data slugarnicia Cehiei fata de comunisti!

 2. Ma gandesc acum la vizitele lui Voronin la Karlovi Vari cand mergea in concediu. nu stiu ce conducere e in cehia acum, stiam de eurosceptici. of, ce imprevizibila e si politica asta. Si pactul lui molotov cu ribbentrop era in secret…totul e secret…dar unoeri atat de evident.

 3. Autorul e putin in urma cu stirile: Amnesty International a publicat pe site-ul oficial al organizatiei, un raport complet al abuzurilor politiei moldovenesti, in data de 15 aprilie, dupa cum se poate citi la adresa:

  http://www.amnesty.org/en/appeals-for-action/protect-peaceful-moldovan-protesters-police-ill-treatment

  Nu stiu ce a zis Golosceapov in nu stiu ce ocazie, dar de data aceasta Amnesty International si-a facut bine treaba. Sa nu maniem pe Dumnezeu..

 4. Nu cred ca „DEMNITATE” inseamna – s-ami scota cineva copii in strada cu o fraza minciunosa,FARA DOVADA, numai cu dubii si presupuneri, s-ai contrapuna Statului care a fost declarat de alta generatie,subliniez,Declarat,fiindca asa era situatia la marginea Puterilor pe Terra la moment.Rusii cu glasul lui Elitsin ne-au dat voie la libertate si ne-a prevenit sa luam numai atata din ea cat putem inghite. Se eliberau RUSII de sine insasi , tot odata si de germani,de mongoli,moldoveni,gruzini (georgieni) si alti tadgici , de care nu se pot dezbaiera nici astazi , fiindca toti se tin scae de ei, ca niste puisori cazuti din cuibul comunist.
  In invalmasala anilor 90, in situatia cand Estul mai mult nu ne vroia ca povara la regenerare sa ,si Vestul impotent ,inclusiv si acei care si astazi calaresc miful „Romaniei Mari” la Dynshii,si „Unirii” la noi,au fost impusi de Realitae sa ne recunoasca „Ai nimarui” adica independenti. Si punctum, cum spunea Eminovici.
  Dupa declararea Suveranitatii de Popor ( peurma, tradat,scuipat,poreclit „bobor”),toti bulibasii,toti fostii comunisti si comsomolisti, mari si mititei,ca o haita de caini,si astazi isi impart treucele si robii,batandusi joc chear si de viitorul pamantenilor mei,de Copiii Tarii , din numele Domnului,Democratiei si Libertatii.Si ceilalti de dinafara ,care ne-au recunoscut, tot isi vara nasu unde le-o spus poporul mai concret .
  Ia opritiva hotilor!!! Vrem sa ne tragem sufletul.Vrem o pauza sa punem gospodaria la cale.Vrem…mai pe scurt -jos de pe umerii nostri.
  ‘Comunistii”lui Voronin( Moldovei) is comunisti cum is eu popa.Dar atata timp cat se vor starui pentru mine si pamantenii mei , vor fi sustinuti de noi.Ei au construit Statul,necatand la schelalaele voastre,la Micu,Bulgar,Zielenyi si alti mafioti.
  Poti mai bine? Vino la mine , la cel cu sapa ,nu cu lingura. La mine ,nu la copiii si nepotii mei pe care iam trimis la scoala . Iesiti din tufari, de la spatele tineretului Convinge-ma pe mine !!!Voi nici sa ma amagiti nu sunteti in stare.
  Nu pentru ca nu sunteti uniti. Dar fiindca nu credeti in noi ca Popor! Tot timpul vreti sa ne alipiti de vre-o parte.Opritiva si hai la munca ca avem atatea pe capul nostru.
  Imi place si mie, nu numai lui Tanase de la „Timpul” zicala Nu mor caii cand vor cainii.
  Apropo. Si eu impreuna , cu alti oameni de rand,cu agronomi,brigadiri,invatatori,ingeneri si colhoznici ,care in primavara 92 erau cu arma in mana ma intreb: Unde era atunci gasca asta, care trebuia sa ne sfatuiasca cum de ocolit dezbinarea ,dezastrul???
  Nu va jucati cu focul .Totul are o limita.Sa pornit lucrul .Nu amestecati ,cu minciunele si alte scorneli ,celor pe care iam ales sa faca,cas mai de treaba.

 5. Mersi doamnei Pavlicenco, pentru ospitalitate si rabdare.
  D-lui Edy. Slava Divinitatii, nu lui Popa Vologhea si chear parintelui Ciuntu,pe care yi stimez ca profesionisti in breasla, Slava Ei Divinitatii ca mi-a dispus timp necesar ca sa transmit copiilor mei ceea ce mia lamurit Tatal meu. Pamantul asta i-a vanturat pe toti cei care veneau numai cu lingura,yi tzine numai pe cei care mai au si vreo sapa.
  Cei care ne rupeau de la sapa si cu deasila ne agatzau arme si ne duceau in prapad pentru scopul lor,nu au disparut,mai sunt pe ambele maluri a Nistrului si Prutului .Domnul nea dat un ragaz si noi intelegem ca altul poate sa nu fie. Deatata, cei care nu sunt alesi, si au uitat de Demnitate si mai si incurca,trebuie maturatzi. Lehamite de atatea lacrimi pentru Ceva ratat ,de Cineva ,Ciandva si inca nu dezvaluit dar cu o insistentza diabolica folosit intru invrajbirea noastra . Era filmuletzelor,lozincelor si altor trucuri psihotropice a trecut,hai la lucru,ori catatziva maligutza in alt domeniu si pe alt meleag.Asa a votat maria sa Poporul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *