Un asemenea text trebuia citit astazi in PMAN!

Ce atata galceava pe aceasta tema?

Un vizitator al blogului meu, pe nume Ed_______, a postat acest text care m-a impresionat puternic.

Eu cred ca un asemenea text trebuia astazi citit in Piata mai mult dormitinda, decit protestinda…

“Eu nu inteleg ce atata tetavura pentru pietre aruncate si geamuri sparte!!!

Pai eu sa fiu un tanar din Rep.Moldova si sa stiu ca nu pot iesi din tara IN NICI-O DIRECTIE fara sa imi trebuiasca viza (si de multe ori se refuza!!! marea majortiate sunt refuzate, doar sa fii foarte bogat si sa arati contul in banca de zeci de mii de euro, si atunci te lasa, pentru ca stiu ca te intorci inapoi, sau oricum ai cu ce bani sa stai si sa ii cheltui in UE, etc.), sa fiu un tanar, cum ziceam, care nu are nici un loc de munca in Rep.Moldova, care chiar daca prind un loc de munca, sa am un salariu de mizerie care nu imi permite sa imi cumpar casa, masina si sa fac o familie, credeti ca CHIAR ESTE DE ACUZAT UN ASEMENEA TANAR CA IA O PIATRA IN MANA SI ARUNCA CU EA ?

OARE ASTA ESTE CRIMA? ASTA E VIOLENTA? DE CE NU VORBIM DE ADEVARATA VIOLENTA? ADEVARATA VIOLENTA este furtul viitorului oamenilor de catre comunisti!!!

ADEVARATA VIOLENTA este saracia crasa in care zac sute de mii si sute de mii de oameni din Rep.Moldova!!! CAND AJUNGI LA PIATA SI NU ITI RAMAN BANI SA CUMPERI DESTULA MANCARE SANATOASA PENTRU COPII, CAND NU AI BANI SA AI APA CALDA SI SA SPELI COPIII, DECI MINIMUMUL – SA FIE HRANTI SI INGRIJITI – NU O POTI FACE, PENTRU CA NU TE LASA. ….. SARACIA este o violenta cu mult mai mare decat o piatra aruncata!

ADEVARATA VIOLENTA este cand nu poti sa protestezi fata de abuzurile, coruptia, furturile, crimele, arestarile, confiscarile, cenzurarile facute de comunisti!!! CAND DAI SA SCRII UN COMENTARIU PE FORUM SI ESTI ARESTAT DE COMUNISTI SI TI SE CONFISCA CALCULATORUL SI ESTI TRIMIS IN PUSCARIE – asta e o violenta cu mult mai mare decat o piatra aruncata!ADEVARATA VIOLENTA este cand ti se baga minciuni pe gat ca adevar, ca “limba moldoveneasca” este alta limba decat romana (desi sunt perfect identice), ca Rusia e de fapt tara mama, ca limba rusa este o limba internationala (este vorbita doar de rusi si rusofoni din ex-URSS), ca se doreste reunificarea cu Transnistria (niciodata nu se va intampla acest lucru, VA GARANTEZ), ca Armata Rusa este pacificatoare (dar ei au facut ca disputa sa se transforme in razboi civil, dand ARME CETATENILOR RUSI din Transistria), ca Romania distruge statalitatea Rep.Moldova (desi Rusia a facut-o FIZIC, FAPTE DOMNILOR!!!! cand Romania a fost PRIMA TARA DIN LUME care v-a recunoscut independenta)! MINCIUNILE CARE SUNT VARSATE PE GAT sunt o violenta cu mult mai mare decat o piatra aruncata!

Ca au aruncat pietre??? FOARTE BINE !
SA SE EXPRIME !
ZECI DE ANI DE SUPRIMARE A ADEVARULUI !
DE SUPRIMARE A IDENTITATII NATIONALE !
DE SUPRIMARE A IDENTITATII EUROPENE !
DE SUPRIMARE A IDENTITATII UMANE !
SI CREDETI CA TREBUIE SA FIE TOTUL PASNIC???

NIMIC MAI FALS!

Daca ar fi ca demonstrantii sa arunce CU ACEIASI VIOLENTA CARE AU PRIMIT TOATA VIATA atunci nici nu ar mai sta in picioare cladirea Parlamentului si Presedintiei Rep.Moldova!!!

Nu mai vreau sa aud critici ca vai ce ati aruncat piatra!!!

VIOLENTA ADEVARATA LA NIVEL COLECTIV, VIOLENTA IN MASA ESTE FACUTA DE COMUNISTI IMPOTRIVA PROPRIULUI POPOR!

Daca durerea de a fi sarac, de a nu fi liber ar avea voce, precum durerea fizica (de masea, de oase) atunci TOATA TARA AR FI DOAR UN VUIET !

Sa ne trezim la realitate domnilor!

Loading Facebook Comments ...

13 Comments

Add a Comment
 1. sunt de acord cu toate cele scrise mai sus…doar ca asta ar avea valoare dac ar gindi cu totii asha shi dac ar ieshi nu 10.000-20.000 de oameni…ci 100.000 cel putin…am fi ascultati…dar asha toti au frica in sin sa nu ii aresteze….sa fie batuti….ucishi…imi pare bine ca mai sunt persoane care vad realitatea….PACE

 2. „Sa ne trezim la realitate domnilor!”
  Doamnă Pavlicenco, care e realitatea? Cea în care Dvs scrieţi planuri anti-criză şi nu cunoaşteţi cît costă o călătorie cu troleibuzul?
  Treziţi-vă la realitate, aţi pierdut!
  Au rămas doar Filat, Chirtoacă şi Urecheanu. Ei sunt câştigătorii.
  Unde sunt cele 10 procente în sondajele reale (adică acelea care au fost făcute de rudele domnului Petrenco)?
  Ar fi bine să recunoaşteţi că aţi greşit. Şi nu vă mai impuneţi punctul de opinie, nu se merită. Sincer.
  Odihnă plăcută.

 3. Pt Eugeniu

  Intr-un e-mail primit chiar acum se spune ca „183 de mii de decedati au votat pe 5.04.2009 pt comunisti, acestia au figurat pe listele populatiei apte de vot…si acesta e rezultatul unei analize facute numai in cursul zilei de 6.04.2009…”

  Acum adauga aici alte falsificari si fraude si imaginmeaza-ti ca se schimba la toti procentajul.

  sa ne trezim la realitate domnilor este din mesajul unui vizitator al blogului. II poti scrie dumneata daca nu-ti place, il cheama Ed____

  Am spus si regret ca trebuie sa repet. Am fost intrebata de autobuz, nu de troleibuz. care e diferenta? Eu nu am inteles ca ma intreaba de costul prin oras, am crezut ca intre orase. Si am spus ca nu stiu prea bine. Nu trisati. Intr-adevar, si intre orase circul cu masina. Cit priveste orasul, nu am inteles ca e vorba de acest transport cu autobuzul, in comun, dar acolo seundele trec repede si presiunea timpului e mare. dar – nu cred ca acest fleac e difinitoriu. Pe le va veti concentra – cu fleacurile veti ramine.

  Ba o sa-mi promovez punctul de vedere, ca e pe blogul meu. Si nu-mi voi cere voie de la anonimi. Nu va place, nu cititi.

 4. For Eugeniu:

  Что Вы прицепились со своим троллейбусом? Для Вас что автомобиль до сих пор экзотика? Посмотрите,сколько малолеток ездят на шикарных иномарках. Это Вас не смущает?

 5. Pentru Rusoaica
  Bravo ţie că umbli cu atuomobilui, probabil tot faci parte dintre acele tinere care circulă cu maşini luxoase.
  Către dna Pavlicenco
  Cine e anonim? Scriam despre fatpul că nu sunteţi informată. Înţeleg că pentru Dvs informarea nu face parte din programul zilnic.
  Repet:
  Unde sunt cele 10 procente în sondajele reale (adică acelea care au fost făcute de rudele domnului Petrenco)?
  Sau nu vă place întrebarea?

 6. Pt Eugen

  Informarea face parte din programul meu zilnic.

  Cele 10 procente în sondajele reale – si intrebarea imi place – sint acolo unde sint 52 de mandate promise sa le ia Urecheanu, care a luat numai 11, adica de cinci ori mai putin, unde sint cele 25 la suta ale PL si 18 – ale PLDM. Sint printre sutele de mii de decedati, care i-au votat pe comunisti, printre sutele si miile de santajati de agenti comunisti, printre voturile cumparate de comunisti cu 30 de lei, chiar impartiti de actuali ministri, prinmtre voturile militarilor si politistilor care au votat cu votul fotografiat cu mobile repartizate, printre voturile pierdute prin atacurile presei ce a sustinit Dreapta asupra noastra. Toate aceste cazuri le-am depus la CEC.

  Mai intrebati…

 7. Dar de ce nu l-ati citit (acest text) in PMAN la mitingul de ieri, daca l-ati avut? Bravo, ca a-ti venit ieri in piata!
  Intr/adevar, bravo(!) aveti pe blog multe materiale interesante, aveti mai multa experienta in politica, ajutatii pe PL, PLDM si AMN, trimeteti-le materialele importante! Au in echipa multi avocati si trebuie sa rezolve toate cazurile complicate de la 7-8 aprilie.
  Acum toti trebuie sa ne unim fortele sa fim un intreg, numai atunci vom castiga democratia! Dumneavoastra a-ti stiut ce rafuiala se pregateste manifestantilor pe & aprilie? Comunistii stiu sa organizeze si fraudarea minutioasa si rafuiala cu tinerii. A-ti uitat ce reclama vi se facea de catre comunisti inainte de alegeri (cu arii…)? Chear ma gandeam atunci, ca anume D-tra, D-na Pavlicenco nu meritati acest lucru, fiindca sunteti o luptatoare!
  Bravo, ca organizati manifestatii la TVM!
  Dar uniti-va!!! nu se mai poate sa varsati laturi unii pe altii! Noi cei f.de partid ascta asteptam! Sata-i sansa noastra – unirea Voastra, partidelor de centru-dreapta! Nu stiu Diacov si Tarlev, dar ceilalti trebuie sa Va uniti fortele!!!!

 8. Dna Pavlicenco, la Dvs sunt de 10 ori mai putin ca la altii. E ultima ce scriu pe blogul Dvs, or in lipsa de argumente invinuiti pe altii. Nu meritati un loc in Parlament.
  O zi buna.

 9. pt eugen vezi ca team scris cu litera mica pt ca asta e adevarul esti un om mic care isi da aere de intelectual si mare cunoscator in ale politicilor, d-na V. Pavlicenco intradevar e un politician cu caracter si cu alura politica care poate sa motiveze cetatenii sa faca ceva pt tara si nucred ca e nevoie sati ia in seama delirurile tale politice lipsite de orsice sens

 10. dle Eugen daca doresti sa imi spui ceva, sunt aici. Scriemi ca iti voi raspunde.

  cat despre dl Petru vreau sa subliniez ca sunt de accord cu dvs, ca dna Pavlicenco este un om politic cu o foarte mare experienta, de un caracter foarte bun, si o activitate extraordinara. Si nu vreau sa laud in exces, cam rar fac asta, si sincer trebuie sa recunosc ca este ca o roca (rock).

  Dle Eugen sa va explic de ce am zis
  „Sa ne trezim la realitate”

  pentru ca pur si simplu comunistii si cateodata o parte a presei (nu blogul dnei Pavlicenco) cad in capcana de a vorbi de lucruri neimportante, de a cadea in delizoriu…

  conform principiului FIRST THINGS COME FIRST trebuie sa mentinem atentia catre ce este cu adevarat important.

  Sa ne trezim la realitate pentru ca :

  (A)- comunistii au arestat tineri pentru ca scriu opinii pe siteuri
  (B) – dar comunistii tipa ca din Romania un IP a atacat siteul Rep. Moldova

  LA FIECARE STIRE NEGATIVA CLARA DEMONSTRATA IMPOTRIVA COMUNISTILOR SI LA FIECARE DEMASCARE A COMUNISTILOR, acesti KGBist de voronin prin aparatul lui de demagogie si propaganda DA O STIRE DE ACELASI TIP, DAR MINCINOASA DAR IN SENS INVERS ! PENTRU A CONTRACARA EFECTUL PRIMEI STIRI REALE !!!!

  Stirea (A) este extrem de grava, este extrem de reala, SUNT FAPTE DEMONTRABILE, este o PROBLEMA UMANA, este o stire care da de gandit si arata incalcarea drepturilor omului (la exprimare libera in acest caz) si comunistii ce fac? produc repede o stire (B) mincinoasa nedemonstrabila care sa fie in sens invers ca vezi Doamne ei sunt atacati…

  Uitati-va la fel ca si cu
  (A) stirile privind violentele asupra unor tineri batuti de politie, si a unor tinere batute si amenintate sau chiar violate de politisti …. STIRE REALA, STIRE DUREROASA, STIRE CU OAMENI, FAPTE dar comunistii produc repede o stire
  (B) despre cum un „agent” „yugoslav” cu acte nord-americane si un „agent” roman cu Natenyahu (nume israelian si de religie iudaica) … deci o PSEUDO-stire, o minciuna gogonata nedemonstrabila

  sau despre
  (A) mesajele trimise de Romania la reuniunea UE cu privire la situatia din Rep. Moldova in care se arata ca ROMANIA ESTE RESPONSABILA si nu isi permite ca GRANITA DE EST a UE si a NATO sa implice UE si NATO in lucruri ilegale, antistatale, si este imposibil ca Romania sa nu respecte dreptul international, si apoi Romania a informat OBIECTIV despre abuzurile lui Voronin de a nu permite cetatenilor romani prin vama in Rep. Moldova
  STIRE REALA, ADEVARATA, CU FAPTE, demonstrabile….. iar comunistii repede produc o stire
  (B) in care Voronin acuza consultantii politici romani ai unor partide, sau mai acuza ca stundetii sunt antrenati sa nu iubeasca comunistii… PSEUDO-stire, minciuni idioate, sa facut de ras in toata Europa cu aceste acuze, si deci nedemonstrabile

  Deci pur si simplu se toarna o gramada de minciuni care adorm ratiunea umana a unei parti a populatiei…
  EHHHH cand ma refeream
  „Sa ne trezim la realitate”
  vream sa spun EXACT CA OAMENII TREBUIE SA TINA CONT DE REALITATE, DE FAPTE, DE INTAMPLARI, DE LUCRURI CARE SE POT DOVEDI, nu de minciuni gogonate.

  la asta ma refeream.

  daca mai vrei lamuriri, scrieti dle Eugen ca voi raspunde

  cu respect,
  Ed

 11. Pt Eugen, Eugeniu
  Pavlicenco nu putea sa intre in Parlament, chiar de stringea si 100%.
  Ea are dubla cetatenie. Deci din start nu a fost lupta pentru loc in parlament. Intelegi??? Sau nu chiar.

  Referito la troleibus, autobus etc, da normal ca multe chestii nu are cum sa le stie oamenii din politica. Din simplu motiv ca NU pot sa stie tot. daca eu nu merg la piata si nu cumpar carne, ci o cumpara sotia mea, ma faci ca maninc numa la restaurante??? Prostie.

  Voi cautati lucruri marunte, sa va tineti jucind. Stii bancu cu blonda care au tinuto o zi ocupata? pai asta e despre voi.

  Dar uite ca nu vreti sa vedeti ce fac cei ce au puterea in minile lor- Filat Chirtoaca si Urechean. Si in loc sa se comporte ca lideri adevarati, ei aratat fata lor la intilnirea cu Voronin. Catelusi au fost numiti de presa romaneasca. Oare gresit?

 12. dle Eu (nu stiu daca „Eu” este ca ideea de „io” „mine” sau de idee „E.U.”, sau presucrtare de la Eugen Urecheanu poate, oricum dle Eu, cum ziceam,)

  mie nu mi sa parut ca cei 3 liderii au fost catelusi, ci pur si simplu au avut prea mult bun simt si civilitate in a incerca de a vorbi civilizat si tocmai bunul simt A CONTRASTAT CU VIOLENTLE si poate mai bine au facut !

  daca se certau ca la usa cortului cu Voronin, atunci poate se discreditau, asa eu nu consider ca s-au discreditat, ci consider ca au fost umani.

  Apoi …. ca voronin FACE ABUZ DE PUTERE stand in capul mesei si lasand liderii in LATERALUL mesei este doar o miscare de imagine facuta de agentii secreti rusi din KGB. De fapt nici prea secreti pentru ca la comunisti e cam totul pe fata.

  Apoi la troleibuz la fel sa stiti ca este folosit un mesaj puternic subminimal, UN MARE TROLEIBUZ ROSU INTRE OAMENI, adica comunistii sunt printre voi.. .etc. .etc. .. .

  se folosesc tot felul de metode specifice propagandei si manipularii comuniste care se facea la noi si pe vremea dictaturlui ceausescu.

  poate nu sunteti constienti dar cu timpul ati alunecat in dictatura, si este un lucru extrem de grav, daca depasiti un anumit prag atunci o sa ajungeti intr-un nivel EXTREM DE GRAV DIN CARE PRACTIC NU SE MAI POATE IESI (gen Korea de Nord, Cuba) SI NIMENI NU VA VA SALVA.

  Asadar ORICE PERSOANA, ORICE OM POLITIC CARE LUPTA IMPOTRIVA ACESTOR PERSOANE (VORONIN) PARTIDE (COMUNIST, PPCD) PENTRU BINELE DEMOCRATIEI, PENTRU LIBERTATILE SI DREPTURILE CETATENILOR este de laudat din toata inima, indiferent ca acesta in cheama dl Ghimpu, dna Pavlicenco, dl Filat, dl Chirtoaca, dl Urecheanu, etc, etc.

  Sunt de laudat pentru ca este extrem de greu sa fii lider in asemenea regim si sa iti asumi atatea responsabilitati.

  Sa nu uitam ca pana la urma pana si mai grav decat bataile din puscarie sunt si REMUSCARILE INTERIOARE IN CAZ CA GRESESTI CEVA SI AFECTEZI (IN RAU) VIATA A OAMENILOR CARE DEPIND DE TINE.

  Astfel incat, indiferent de criticile care isi aduc partidele de opozitie, si oamenii politici din opozitie, care arata totusi O SANATATE POLITICA si germenii viitoarelor partide democrate, si a viitoarei concurente politice democrate sanatoase prin dezbateri, acesti oameni si partidele democrate isi merita toata aprecierea si respectul.

 13. Pentru 1%
  si altii

  Sa va spun si eu ceva:

  1. Stiti de ce Pavlicenco este mereu atacata de Pitici?

  2. Stiti cine sunt Piticii ?

  1. Nu exista in Moldova un Om cu o verticalitate mai trainica, cu o minte mai agera, cu o forta de munca mai mare, mai directa si mai luptatoare pentru dreptate, mai mare Dusman pentru Dusmanii POPORULUI! De aceea, Piticii /si barbatii, si femeile/ politici nu o suporta alaturi, pentru ca sunt foarte slabi in comparatie cu D-ei si nu inteleg ca locul ei este in fata, si nu al lor! Dar ei se vor in Fata fara sa o merite!

  2.Care se tem ca nu cumva Pavlicenco sa nimereasca acolo, unde “activeaza” ei in stilul lor mirsav, corupt, lenes si…../tot ce este mai demn de critica/, pentru ca ea este un mare pericol pentru acesti Pitici… le da la moaca si lor asta nu le place!

  Pavlicenco le da la toti la moaca, inclusiv Voronin si aliatii lor. Ea lupta pe forte proprii, si nu poate altfel, dechit sa fie o carte deschisa si sa nu imble cu …..linguselile!

  Cine isi doreste o asa “catastrofa” alaturi ?

  Numai cei puternici ca ea sau cei mai slabi, care inteleg valoarea adevarata a acestei Doamne cu caracter de fier si uneori mai putin comod. Asestea chiar se tem sa nu cumva sa o piarda din preajma, pentru ca ar pierde o sursa foarte importanta de pregatire profesionala multilaterala!

  Piticilor! Curaj! Nu va TEMETI de EA! Fara Frica!

  Fara Frica – Bun Mesaj!

  Dle Filat, ce credeti personal despre acest mesaj? Recunoasteti superioritatea multilaterala a d.Pavlicenco sau NU? Lamuriti odata aceste lucruri in nume propriu! Doar stiti destul de bine ca Pavlicenco este o forta, ca pina la moarte va lupta contra comunistilor si a raufacatorilor din aceasta tara!

  Daca aveti obraz si sunteti Barbat adevarat al neamului, care pretindeti mult sa aduceti binele acestui popor, DVS ajunghind la putere, dezlegati acest nod!

  Spuneti-va curajos parerea despre aceasta DOAMNA si nu lasati sa fie ponegrita pe nedrept de niste Pitici si catelusii lor! Cu atit mai mult de persoane care scriu tot felul de aberatii, fara sa o cunoasca si infectatii fiind de omizile comuniste sa-i strice imaginea!

  Abia astept sa vad, daca sunteti asa cum spuneti, luptator pentru dreptate sau…si DVS …Pitic!

  Numai raspunsul DVS /oricare ar fi/ ma va face sa va inteleg, totusi, odata si odata…

  Pentru mine pina acum inca sunteti ….”tiomnaia losadka” si nu am incredere in DVS!

  Parerea unui simplu cetacean conteaza pentru DVS sau…..
  Daca da, atunci raspundeti la aceasta postare a mea!
  Voi insista sa va expuneti parerea pina o veti face !
  Pe toate blogurile posibile si ori de chite ori voi avea ocazia: public sau face 2 face !
  Numai expunerea Dvs. la persoana Pavlicenco ma poate face sa-mi schimb opinia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *