Unica solutie pentru rasturnarea comunismului e ca PL, PLDM si AMN sa nu ridice mandatele de deputati

Am citit mai multe postari pe blogul meu si ma amuza toate, dar incerc sa le iau si in serios.

Voi incerca sa imi expun mai amplu punctul de vedere legat de alegeri si discutiile de pe blog.

Noi, MAE, avem astazi, la Info-Prim Neo, o conferinta de presa la orele 11.00. Va invitam.

Noi, concurentul electoral MAE, nu recunoastem rezultatele alegerilor din 5 aprilie 2009 si credem ca nici un partid, in afara de PCRM, nu ar trebui sa le recunoasca. Aseara a fost trimis un comunicat de presa in acest sens.

Noi am participat aseara, cu tinerii, si nu doar, la actiunea de protest. Nu am vazut tineri rautaciosi ca pe blog. Nu stiu a fost organizata sau nu actiunea de ieri de vreo putere politica, nici nu ma intereseaza. E bine ca are loc si ca miine va continua, incepind cu 10.00.

Astazi mai multi tineri s-au apropiat de Anatol Petrencu, Alexandra Can si de mine, Vitalia Pavlicenco, spunindu-ne ca vor o dirijare, in care sa se implice partidele, sa ajute in organizare.

Ce cred eu ca trebuie facut:

 1. Societatea civila care protesteaza, tinerii care sint mai organzati, si partidele, expertii sa formeze o masa rotunda/un comitet pentru actiunile de protest.
 2. Sa se recurga la sprijinul celor in masura sa il acorde si sa se ceara CEC renumararea voturilor, buletin cu buletin, pentru ca s-au facut foarte multe si grave fraude.
 3. Sa se anunte o colectare masiva a cazurilor de frauda, pentru ca ele s-au produs, dar frica i-a facut pe multi sa treaca pe alaturi, acum ele survin in actualitate si trebuie urgent colectate.
 4. PL, PLDM si AMN nu trebuie sa ridice mandatele de deputat pentru candidatii lor, pentru ca numai asa vor putea sa nu recunoasca alegerile. Daca ei isi ridica mandatele, inseamna ca recunosc aceste alegeri trucate drept valabile, democratice, libere si obiective.

Noi, MAE, analizam relatiile si disponibilitatea de cooperare cu alte partide. Vor dori, vom colabora, nu vor dori, vor ramine cu egoismul, care nu duce nicaieri. Nu le-a folosit egoismul pentru a obtine rezultate bune in alegerile parlamentare. Am observat ieri din nou semen de egoism, la fel ca pe parcursulk anului 2008, cind PNL si MAE au invitat pe toti la actiunile lor, in timp ce PL si PLDM i-au alungat pe participantii nostri. Fara unitate nu-I rastorni pe comunisti. Daca vom respinge unitatea, ne vor confisca viitorul.

Vom analiza rezultatele pe raioane si contributia fiecaruia dintre oamenii nostril si ne pregatim pentru 9 Mai de congresul de unificare MAE-PNL.

ALTE IDEI, le voi aranja mai tirziu, ca imi lipseste si acum timpul.

Este un rezultat bun al acestor alegeri ca nu a trecut centru-stinga prorusa si Rosca-“magicianul”, care, iata, de data asta, nu a reusit sa incalece vreo mascota. Votul comunistilor este suspect.

Nu stiu daca se va ridica Rosca, ma uit ca Valeriu Matei nu se mai ridica, dup ace a fost atacat de Rosca si de altii…

Ma tem de un apel din Occident la stabilitate, in legatura cu criza. Cred ca a fost o greseala implicarea Occidentului in 2005 in favoarea comunistilor. Ce s-a intimplat in 2005 – azi avem rezultatul sprijinului acordat comunistilor de occidentali, datorita carora s-a instalat la putere PCRM, de care nu mai putem scapa. Comunistii vin pe cale democratica, dar nu vor sa plece pe aceeasi cale. Ei vor numai prin proteste stradale.

Regret ca observatorii locali si internationali au declarat valabile alegerile. Ma tem acum sa nu intervina acum cu “stabilitatea” comunista si sa nu agreeze protestele din Piata. Ele trebuie sa continue si noi, MAE, vom fi alaturi si ne implicam cu toata puterea. Am simtit ca unor “oameni politici” nu le place. Nu cred ca PMAN e doar a lor sau ca au privatizat lumea protestatara. Iarasi ies orgoliile in fata. E dreptul fiecaruia. Mai bine, cum am spus mai sus, ar lua decizia sa nu ridice mandatele de deputat si sa contribuim cu totii la rasturnarea comunistilor prin alegeri repetate.

Cit priveste MAE – lumea a avut incredere in noi, dar nu a avut incredere in sansa noastra intr-un context nedemocratic, a dat dovada de prudenta exagerata – acesta fiind motivul rezultatului MAE in alegeri. Noi, deci, nu am luat voturi de la intelectuali, ci de la indecisi.

Din cele aproape 225 mii de voturi redistribuite noi, MAE, am “contribuit” cu numai peste 15.000. Nu cred ca scandalul pe care il faceti pe blog si eu va raspund cu rabdare, asa cum am facut mereu, va face cinste. Cred ca sinteti slabi si cautati un tap ispasitor. E prea ieftin tapul – cu numai 0,6% pentru comunisti…

Noi consideram ca, in noul Parlament, daca deputatii celor trei formatiuni vor ridica mandatele de deputat, vor trebui sa actioneze transparent si combativ,. Noi, insa consideram ca se vor acoperi de rusine daca vor ridica mandatele intr-un Parlament comunist, in care sa nu mai ai ce face. Adica, deputatii celor trei fractiuni vor trebui sa dialogheze constant cu presa, cu societatea civila, sa spuna totul ce se face acolo, daca sint implicati.

Daca liberalii vor merge in Parlament, am putea crede ca unii pot face jocuri cu ei, asa cum au promis deja Voronin si Tkaciuk. Acestia le pot propune un presedinte-papusa, ori chiar pe Filat, pe Urecheanu, pentru care sa voteze PCRM, pastrindu-si centrul de putere prin Parlament si Guvern, ori o persoana neutra, care sa fie instalata cu voturile liberalilor din Opozitie, dar care sa fie o papusa fara influenta, de fatada. Are nevoie Opozitia de asta? Nu cred. Daca isi ridica mandatele de deputat, ceea ce as crede o greseala, atunci Opozitia sa nu faca a doua greseala – sa nu intre in cabina sa voteze un Presedinte al comunistilor sau pus de comunisti. Daca va fi altfel, inseamna ca “opozitia, ca si Occidentul, ca si comunistii, doresc stabilitate”. Adica – ce diferenta ar fi intre opozitie si comunisti?

Daca ma gindesc la rezultatele alegerilor, nu e mare drama MAE, cu 1 %, ci a AMN, ca “principala forta de opozitie”, care a luat 10 procente! Adica, AMN nu a fost coalizator si, prin urmare, din “principala forta de opozitie”, a devenit “ultima forta de opozitie”. Adica, dupa ce au declarat AMN, PL si PLDM ca iau 52, 25 si, respectiv, 18 mandate, adica un total de 95 mandate, cine san e pretinda acum cu atita putere ca sintem “criminali”? Opozitia a intrat in Parlament, dar e o victorie a lui Pyrrus. NU au ce face cu ea, este, mai curind, o povara.

Pentru a fi cistigat, era nevoie de Lista nationala, propusa de Forul Democrat al Romanilor.

Nu s-a vrut, a fost egoism – iata rasplata. Noi nu am trecut si pentru ca ne-au ucis cu “nesansa”, cu atacuri din partea Dreptei, lipsa de acces la Radioteleviziune, mai ales eu, cu aparitii multiple in Parlament.

Despre exit-poll. Totul a fost o afacere. Mai intii un Barometru-Barbarosie cu efect demoralizator, apoi exit-poll-ul propriu-zis, apoi ajustarea rezultatelor datelor exit-poll-ului. Daravem un mare decalaj intre rezultate si exit-poll. SA FI MANIFESTAT EXCES DE ZEL autorii fraudelor?

Comunistii s-au pregatit 10 ani pentru aceste alegeri. Totul parca a fost linistit, pentru ca s-a facut o fraudare din timp si bine chibzuita. Insa invingatorul poate fi cel mai mare invins – se poate confrunta cu o criza urmare a guvernarii corupte.

Daca, totusi, PL, PLDM si AMN intra, sub presiunea unor “noi” deputati sau deputati “dificili” partidele ridica mandatele, inseamna ca ramine boicotarea alegerii Presedintelui, desi asta e putin probabil. Insa asta ar fi alegeri anticipate. Se pare, comunistii nu pot fi scosi din politica dintr-o singura data. Dar sa vedem daca cineva se va alia comunistilor in Parlament. Noi am semnat in fata presei ca nu vom vota nici un comunist, sa vedem ce vor face altii

Eu am primit informatii din SUA, din surse informate – sondajul pare „cooked”-copt, au fost intrebati predominant batranii. Si s-a mai aflat, pe baza unor convorbiri telefonice, ca un participant activ la exit-poll si fiica sint santajati de comunisti. Este vorba ca, initial fiicei i s-a oferit sa aleaga intre University of Calgary si George Mason University (Washington, D.C.), dar dupa aceea, a fost „debarcata”, cum si altcineva (…), initial, a primit funding la Harvard, apoi i-a fost retrasa. De data aceasta, insa, nu mai poate fi ca in 2005.

Ce imperative vad acum:

Alegeri repetate, prin:

1.Nerecunoasterea rezultatelor

2. Demonstratii in strada.

Nici un fel de costuri si eforturi nu sint scumpe pentru dobindirea Libertatii si a Democratiei.

(Va continua)

Loading Facebook Comments ...

48 Comments

Add a Comment
 1. „Este vorba ca, initial fiicei i s-a oferit sa aleaga intre University of Calgary si George Mason University (Washington, D.C.), dar dupa aceea, a fost “debarcata”, cum si altcineva (…), initial, a primit funding la Harvard, apoi i-a fost retrasa. De data aceasta, insa, nu mai poate fi ca in 2005.”

  interesant cine este persoana data de Harvard a vrut-o si ia oferit s i funding ..
  textul quot-at imi pare confuz ..

 2. d. Pavlicenco, daca sunt alegeri repetate, MAE va participa la ele? Da sau Nu?

 3. Pt Pavey

  Da, textul este special confuz. Dar cel vizat se va recunoaste.

 4. Pentru acer

  Pacat ca va insusiti atit de greu lectia democratiei. Voi chiar credeti ca la toate intrebarile spontane se dau raspunsuri la fel de spontane? Pai sint lucruri care se decid prin vot in organismele colective ale formatiunilor politice, prin consultari ale specialistilor. Sau asa vedeti la alte partide? La noi nu a fost asa niciodata.

  Conform lui Reno Domenico, un sustinator al lui Hillary Clinton, nu s-a facut un efort suficient de observare a alegerilor din R.Moldova, ca sa fie prinse fraudele. Sursele lui sunt cei din corpul de observatori (americani). Reno a fost seful campaniei lui Hillary Clinton printre cetatenii americani in Ucraina.

 5. Nu va lasati capul jos.

  Am participat la un circ. Nimic nu e clar cu rezultatele de acum.
  Doar ca acum democratii trebuie sa priveasca altfel lucrurile. De unii singuri nu vor obtine nimic.

  Sa se adune toti impreuna si sa adopte o rezolutie de nerecunoastere a alegerilor. Pe timp de criza, comunistii au sa fie doboriti de revolte. Trebuie de luptat.

  Capul sus.

 6. Doamna Pavlicenco, experienta politica a Romaniei post-decembriste ar fi trebuit sa va arate, din timp, ca o forta de monolit precum cea a comunistilor poate fi infranta doar prin unirea fortelor de centru si dreapta. E tardiv sa faceti acum analize, sa va plangeti si sa propuneti variante absurde ale unei revolutii portocalii (insubordonare civila, greva parlamentara). Este in intregime greseala acelor lideri care, in loc sa se viseze in functii inalte, trebuiau sa lase orgoliile (unii chiar si politica, pur si simplu) la o parte si sa ofere o alternativa credibila la aparatul de partid si de stat comunist. Inca nu e tarziu (in perspectiva istorica, niciodata nu e prea tarziu) sa inceapa constructia unei astfel de platforme. Altminteri nu veti reusi niciodata: oricat de slab si lovit poate parea partidul comunist, la un anume moment, nimeni nu-l va intrece la punerea in practica a vechiului dicton : Divide et Impera! Cu simpatie si regretul de a va vedea in postura de invinsi.

 7. Straniu ca de ieri 17:00 CEC nu a mai publicat datele noi. S-a oprit numaratoarea? sau astepta sa vada ce fac democratii, ca sa stie ce sa numere si in favoarea cui??

 8. Stimabila doamna, onorabil ar fi sa nu mai dati sfaturi si sa va retrageti din politica. Mare folos din partea dvs. nu a fost, nici in legislatura trecuta, nici in celelalte. In perioada preliminara campaniei, dar si in campanie, v-ati comportat destul de izolant si confuz. Nu ati inteles ca succesul PCRM rezida in disiparea partidelor pe polul de dreapta. Acum stati si reflectati si va vaicarati de destinul fatalist al unei femei in politica. Unii tac si fac, altii latra si pierd. Morala: acum este timpul sa iesiti onorabil din politica recunoscand ca ati pierdunt si nu ati avut o viziune strategica. Altadata va fi tarziu si vi se va intampla ceea ce i se intampla acum lui Iurie Rosca.

 9. d.Pavlicenco, totusi inteleg un Nu in cuvintele dvs. dar chiar nu inteleg de ce cind ati luat 1.1% tot inka vre-tzi putere??? Sa fi avut 5 – <6% va intelegeam, dar in cazul asta… ei imi pare rau ce sa-i zic ca nu intelegetzi.

  daca totusi spunetzi ca e alegerea organismelor partidului, care este parerea dvs. proprie??? Ve-ti pleda pentru participare sau nu?? Nu va trebuieste acum nici o discutie cu partidul, doar opinia dvs. Ms.

 10. Cand va atentionam ca Europa ii este in c*r de noi. Imi spuneati pe aici ca doar asa iesim din ra*at. Ca trebuie sa alegem raul cel mai mic. Dar oare acum nu se vede clar ca doar acei care tin cu adevarat la aceasta tara, doar ei vor putea schimba situatia? Iata aceasta este unica si cea mai buna alegere… Atentionam ca guvernul RM primeste bani de la EU chiar cu 2 saptamani de a incepe campania electorala. Nu se putea de asteptat pana dupa alegeri? Lor le convine, fiindca daca manipuleaza un partid, le este mai usor decat sa convinga trei partide odata. LE mai convine ca stiu foarte sigur ca acesti bani nu vor fi cheltuiti cum trebuie in asa fel ca sa genereze alti bani, dar noi poporul asta si asa saracit vom plati inapoi fiecare blestemat de cent prin impozitele noastre care constituie mai mult de jumatate din venit, lunad in calcul ca pentru fiecare produs platesti TVA. Da voi UE, UE iata ca s-a transformat peste noapte in mUE. Voi credeti ca lor nu le este totuna cine castiga. Important sa fie stabilitate. Lor nu le trebuie revolte, nu le trebuie constiinta nationala si minte treaza. Lor le trebuie ZOMBIE. Iar pentru bani, si comunistii vor vota acele „reforme” care sunt impotriva poporului nostru. PENTRU UE NU CONTEAZA CINE ESTE LA GUVERNARE, CONTEAZA DACA EI SUNT DESTUI DE CORUPTIBILI CA SA VANDA SI ULTIMA FARAMA DE TARA.

 11. D-na Pavlicenco!
  Cand v-am scris cu vre-o 3 luni in urma ca ar fi bine sa va retrageti inainte de alegeri, daca ve-ti simti ca nu acumulati 6%, mi-ati raspuns ironic ca voturile D-voastre nu v-or merge la comunisti, ci la Urechianu ca v-a avea 52%. Vedeti ca prognosticul lui Urechianu a fost totusi un pic mai real ca al D-voastra. E clar ca multe voturi nu le-ati”daruit” comunistilor, ei oricum si le luau singuri, chiar daca va retrageati din scrutin, dar mult facea gestul D-Voastra, si aveati sa va simtiti mult mai bine acuma.

 12. pt Eu.
  CEC daca calculeaza voturile de peste hotare, comunistii pierd mandatul al 61-lea deorece acest mandat conform calculelor va trece in posesia PLDM, in cazul cel mai apropiat de realitate, undeva daca PLDM mai numara cu 200-300 de voturi mai mult in situatia cu datele de la calculcarea 98.18%
  Incercati aici sa intelegeti. Sper ca-i mai clar
  http://icon.cat/util/elections/wJuWqUvDEC

 13. Din raspunsul dumneavoastra catre acer, rezulta ca veti participa la alegeri.
  Cum?
  Accept si raspusur in stil politic, dar la intrebarea data.

 14. Pt mxg

  Pe mine chiar ma flateaza atita deranj pentru noi, „MAE, ca principala problema a natiunii romane din R.Moldova”. 1. Nimeni nu stie azi cu adevarat cite voturi in mod real au luat partidele. Vom vedea si vom analiza. Mai curind vom participa la alegeri, dar decizia finala o luam in organismele abilitate. Eu voi pleda pentru participare.

 15. Pt eu

  Sint absolut de acord cu aceasta pozitie. Si vizitatorii blogului meu asta trebuie sa ceara si sa promoveze, nu – din nou – „da-te la o parte, ca eu sint mai bun”. Sa demonstreze toti ca sint iubiti.

 16. cred ca aici e punctul cind nu mai are rost sa polemizam deorece preferintele persoanele sunt mai mari decit cele nationale 🙂 succese

 17. De une ati vazut ca raspunsul a fost ca va participa?

  In primul rind la ce sa participe? haideti sa asteptam si sa vedem ce v-a aduce ziua de astazi. este sansa sa nu ai la ce participa la moment.

  Plus la asta Dna Pavlicenco a scris clar, ca depinde de foarte multi factori. POate sa fie si o alianta, dar poate MAE tacit sa nu participe si sa nu dea voturile oficial la nimeni si fiecare singur decide, dar poate sa fie multe alte daca si daca.
  Mai ales, sa fim sinceri, chiar numai 1% sa ia? pai membri a paridului si cu familiile lor sint mai multi de 1%. Voturi trucate.

  Dar unica e clar. MAE a prezis din timp ca fara o alianta PREELECTORALA comunistii nu au sa fie dati jos. Ei uite acum cele 3 partide, ce au obtinut?
  Dreapta trebuie sa fie unita. Poate acum ar s-o faca.

 18. Pentru Onest

  Pledam pentru oneste alegeri, care nu au fost. Chiar ma mir – va conduceti cu atita usurinta de rezultatele unor alegeri trucate? pacat, atunci cine sinteti voi?

  Nu cred ca prognosticul lui Urechean(u) a fost mai real. Opozitia PL-PLDM si AMN nu a meritat gestul nostru, nici cetatenii care iubesc aceste partide. Noi ne simtim foarte bine.

 19. Respect pentru rusi deoarece sunt destepti si au stiut sa se retraga la timp, am in vedere Patria-Rodina, si au redirectionat toate voturile lor catre comunisti.

  Aveam sa spun aici respect si pentru Pavlicenco, Diacov, Braghis, numai daca se retrageau la timp.

  cit de cit se rtrageu in gloria pentru ca cistiga democratia. dar ambitia moldoveneasca este mai presus ca tot.

  Se pare ca cei care ajung la putere sunt rupti de la realitate.

  macar va uniti intre voi diacov, braghis, pavlicenco si luati 6 procente impreuna.

  D-na Pavlicenco, succese in opozitie !!!

 20. cred ca aici e punctul cind nu mai are rost sa polemizam deorece preferintele personale sunt mai mari decit cele nationale 🙂 succese

 21. Cum e si era clar marii democrati au sa gaseasca repede vinovatul neputintei lor.

  Chiar credeti ca MAE e vinovat ca PCRM a luat 50% din voturi??????
  Unde sint cei ce declarau ca PL sau PLDM au sa aiba mai multe voturi decit comunistii? Unde sinteti acum? nu v-ii rusine ca ati acumulat asa de putin? Sau scopul a fost numai sa treaca de 6% ???? atunci unde e lupta cu comunistii?

  Sa fim seriosi, pierdantii sintem toti. Ne-au fraierit comunistii. Cum era de asteptat.

  Dreapta tebuia sa fie mai putin orgolioasa si sa mearga ca o alianta. Atunci era mai usor sa lupti cu comunistii.

  Si chiar daca MAE se retragea, acu rezultatele aveau sa fie apropae identice. sau voi credeti ca avind acuma 60 de mandate, asta e deja voctorie??? sinteti bolnavi, sau nu vreti sa vedeti realitatea.

  Nu e problema 60 sau 61 mandate. ca esenta e aceeasi, comunistii au mai mult decit au avut.

  Chiar si la 60 mandate, ei propun pe Urechean ca Presedinte, si uite ca colapsul a disparut si nu mai e criza politica. Speakeru e comunist, premieru o sa fie comunist, si ce-am avut si ce-am pierdut???

 22. 1. Al 61 lea vot comunist sufixcient pentru ca comunistii liber sa aleaga un presedinte comunist este al lui Petrenco, Pavlicenco si pe cine mai aveti voi acolo, al lui MAE…
  2. „Considerăm că neridicarea mandatelor de deputat de către candidaţii PL, PLDM şi AMN constituie o dovadă puternică a nerecunoaşterii alegerilor drept libere şi democratice”.
  Ce aveti, voi cu ei – PL, PLDM şi AMN. In aceste alegeri ati dat in ei ca niste pori!
  Se vor ispra vi ei si fara „ajutorul” mae!
  3. Rautosiosi suntei voi! Ati lovit in Timpul, in opozitie, in Jurnal de Chisinau….
  4. Iar acuma le sfatuiti sa se poarte onorabil. Cu ce drept. Si va retras din alegeri, acest un procent al vostru pacatos se transforma in patru-cinci procente pentru opozita adevarata. In acest caz aveti si dreptul moral sa dat sfaturi la alte partide. Cautati-va de treaba in secta vostra PPCD-ista si nu incercati sa tumaniti lumea!
  5. MAE, afara din politica!!!!

 23. Daca va simtiti foarte bine, sa fiti sanatosi! Mai bine ca Acer nu am cum sa spun.

 24. 6.”Din cele aproape 225 mii de voturi redistribuite noi, MAE, am “contribuit” cu numai peste 15.000″…
  Pai, acestea 15 000 voturi sunt mai putine decit citi membri are PNL + PNR + MAE…
  7. „Pentru a fi cistigat, era nevoie de Lista nationala, propusa de Forul Democrat al Romanilor”. Pai, voua dupa cum am inteles nu va convenit nici forumul si nici Dabija, caere chipurile nu vau luat in sema in acest apel al Consiliu director al Forumului. Si bine au facut! Acest UN procent e si dovada ca au avut dreptate.
  8. „Noi, insa consideram ca se vor acoperi de rusine daca vor ridica mandatele intr-un Parlament comunist, in care sa nu mai ai ce face”. Dar DVS cu alti deputati in ce parlament ati activat? Nu in comunist?
  9.”Dar sa vedem daca cineva se va alia comunistilor in Parlament”. Ca si cum nu ii aveti ca colegi in mae pe neagu si Jalba care l-au votat pe voronin-presedinte.

 25. D-na PAvlicenco as vrea sa declarati aceasta in PMAN: „Opozitia PL-PLDM si AMN nu a meritat gestul nostru, nici cetatenii care iubesc aceste partide. Noi ne simtim foarte bine.” Fiti sincera pana la capat.

 26. Pentru Ala

  daca veti citi postarea mea de azi dimineata si veti mai vedea evolutiile in R.Moldova, imi veti da dreptate suta la suta. PL, PLDM si AMN deja dezamagesc. Dar am spus – aveti dreptul la dezamagire verde, galbena si vinata-deschis.

 27. Pt Victor

  Da, 15 000 voturi sunt mai putine decit citi membri are PNL + PNR + MAE… Insa aloi aplicati fraudarea numai unor partide? Ce spuneti cind in dreptul MAE a fost aplicata stampila retras?
  Nu a facut bine Consiliul FRDM ca nu a sprijinit MAE. Pt ca noi l-am sprijinit pe candidatul lor la Parlamentul Romaniei si pt ca alegerile au fost fraudate.

  Da, consideram ca se vor acoperi de rusine daca vor ridica mandatele intr-un Parlament comunist. Ca dovada este revolta maselor de ieri, care nu mai vor un Parlament comunist. Oamenii nu mai pot suporta patru ani de comunism.

  Exemplul Neagu si Jalba nu trebuie urmat si PPCD a platit din plin.

  PCRM nu mai are al 61-lea vot. A anuntat cica Mihai Ghimpu in piata. dar am mai inteles ca PL admite sa intre in Parlament, adica sa-l legitimeze. Populatia nu va suporta inca 4 ani d eregim comunist corupt antinational, antiromanesc.

  Nu am dat in PL, PLDM şi AMN. Sint fantezii. Am spus sa-si scoata toti coruptii. Acum explicati comportamentul liderilor PL, PLDM si AMN, care dezamageste in aceste proteste. Sa se descurce „fara “ajutorul” mae!” dar, iata, nu se descurca.

  Rautosiosi sunt unii de la Timpul si Jurnal de Chisinau… Eu personal nu am semnat nici un articol sau material contra lor, dar mi-au atribuit fara nici o vina lucruri nescrise de mine. Pacat. Era nevoie de MAE in acest Parlament. Si vom accede, dar fara frauda.

  Da, si le voi cere mereu sa se poarte onorabil. Cu dreptul de interes national. Pe care, dupa cum vad, nu-l pot apara si vor sa intre in Parlament sa faca ce? Nu cumva cirdasie cu satrapii bolsevici?

 28. Pt boboc

  Rit bien qui rit le dernier!

 29. Rautacioasa femee mai sunteti! Nu zic, a-ti facut buna treaba in parlamentul trecut – a-ti avut pozitie si demnitate intotdeauna, dar mai lasatii si pe altii sa fie parlamentari! Daca vor fi alegeri repetate, cred ca MAE nu trebue sa participe! Nu VA mai tine-ti toata viata de acel fotoliu ca si Rosca.

 30. ONG-urile din Moldova au aratat ca alegerile nu au fost libere. Baroneasa Emma Nicholson de asemenea afirma acelasi lucru, si mentioneaza ca in OSCE fac parte observatori rusi, de aceea nu e de mirare ceea ce au declarat:

  http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/7989360.stm

 31. D-na Pavlicenco, daca Filat Chirtoaca si Urechean lipsesc din Piata sa fie liderii doriti de tineri, mergeti dvs alaturi de colegii dvs..nu-i lasati singuri acolo. Prietenul meu merge si maine sa protesteze..sper numai ca nu degeaba..

 32. Televiziunea trebuie sa fie obiectivul nr.1..sa afle si restul tarii ce se intampla in Chisinau..

 33. Pentru Jay

  Da, si noi consideram ca toate fortele democratice trebuie sa mearga sa protesteze la Televiziune sa permita accesul si pluralismul de opinii. Insa PL, PLDM si AMN nu insista, iar oamenii din piata ba vor, ba nu vor.

 34. nu trebuie doar protestat la televiziune, trebuie preluata efectiv. Si aparata dupa aceea…

 35. D-na Pavlicenco, cu voia dvs am creat si eu un blog unde am scris cate ceva in engleza despre situatia din Moldova, pentru a putea citi si altii din lume care nu stiu romana si a afla despre ceea ce se intampla. Mica mea contributie, atat cat pot..nu stiu cum se poate adauga asta in lista dvs de blog-uri, dar banuiesc ca stiti cum se face. Adresa este: http://freemd.wordpress.com/

 36. Doamna Pavlicenco,
  Deoarece pledati pentru continuarea protestelor, si sunt de acord, as vrea sa va impartasesc din experienta mea de fost participant la fenomenul Piata Universitatii.
  Cred ca si in cazul Chisinaului revolutionar este util ca un inceput de organizare a demonstratiilor care altfel se vor pierde.

  Exemplul Pietii Universitatii

  Organizarea unei Piete a Universitatii, cu oratori, oameni politici, scriitori, ziaristi, allti oameni de vaza ai “cetatii”, artisti va aduna populatia venita sa-i auda pe viu pe politicieni, va schimba viziunea violentei si va deschide minti, va demonstra unitatea tuturor claselor sociale, va schimba mentalitati.
  Cine a trait acest fenomen si l-a inteles poate spune cat de mult a insemnat pentru romani.
  Sigur, ca din cauza ca televiziunea era subordonata FSN-ului, adevaratul spirit al Pietii Universitatii n-a putut fi “sorbit”, simtit de majoritatea romanilor din restul tarii.
  S-ar putea ca in Basarabia sa se organizeze noi alegeri, poate acum, poate daca nu va fi ales noul presedinte dupa trei incercari.

  Acum Voronin joaca pocker cu opozitia si, evident, este mai versat. Foloseste cacealmaua cu interventia in forta, imposibila, din motive pe care le-am mai explicat, adica daca trage impotriva propriului popor, inclusiv Rusia se va detasa, comunismul va fi scos in afara legii, iar cei care au comandat si executat genocidul ajung pe bancile justitiei. Apoi, trage de timp deoarece spera ca intre cei trei lideri sa inceapa frictiunile, si pentru ca acestia sa se izoleze de alte partide sau miscari devenind mai vulnerabili.

  In cazul in care Chisinaul realizeaza un fenomen si un spirit “Piata Universitatii” coroborat cu transmisii TV in toata tara, Voronin pierde, iar sansele sa mai castige detasat la noile alegeri sunt minimale.
  Castiga cei care vor sustine si se vor implica in aceasta actiune. Si tot aici, liderii opozitiei devin cunoscuti.
  Experienta a demonstrat ca efectul maxim al Piatii Universitatii, “spatiu liber de comunism” incepea cam dupa ce oamenii veneau de la serviciu si tinea vreo 4 ore. Pana la o suta de mii de oameni au ajuns sa se stranga, iar influenta a fost enorma.

  Ii indemn pe cei care citesc acest mesaj, sa propuna prietenilor lor care se afla dincolo de “noul zid al Berlinului” ridicat pe Prut de comunisti si acolitii lor sa se organizeze in acest fel. Nu trebuie re-inventata roata, ea exista si trebuie doar folosita ca sa striveasca opresiunea.

  Mircea Popescu
  California

 37. dna Pavlicenco de la dictatori puterea nu se ia cu buna vointa, PUTEREA SE IA CU FORTA DE LA DICTATORI. Este singura sansa. Si nu zic cu forta in sensul de violenta, ci cu FORTA ca PUTERE.

  Iar apoi cine detine puterea de a aduce adevarul la lumina?
  MEDIA!

  si cine are acces la o media mai libera? tinerii prin internet
  dar restul ? prin televiziune!

  si atunci deci care este concluzia?

  TREBUIA „CUCERITA” TELEVIZIUNEA DE STAT „MOLDOVA 1” PENTRU CA SA SE POATA SPUNE INTREGULUI POPOR ADEVARUL DESPRE ACESTE ALEGERI TRUCATE (FURATE IN FINAL) SI DESPRE ADEVARUL DESPRE PROTESTELE DIN CHISINAU, SI TOATE MARSAVIILE GROSOLANE ALE COMUNISTILOR !

  Fara o televiziune refacuta obiectiva si echidistanta CU FORTA DIN PACATE (pentru ca CU FORTA este utilizata ca instrument de minciuna de comunisti) nu se poate rastuna comunismul din Rep. Moldova.

 38. Pentru Jay

  Cind spui ca Radioteleviziunea trebuie preluata efectiv, in conditiile unui regim comunist dictatorial, trebuie sa te gindesti ca acestia abia asta asteapta. Oare nu din cauza asta liderii celor trei partide cu rezultate mai mari in alegeri s-au retras din prim-plan? Cine isi poate asuma raspunderea in fata unui regim politienesc, fara nici un fel de scrupule si frica in fata nimanui? Pai inhata oameni in strada, mie mi-au intentat dosar penal, asa au anuntat, doar pt ca am protestat. Ca sa rezisti in fata unui asemenea regim, trebuie multa-multa unire.

 39. tocmai pentru ca nu mai aveti ce pierde, Radioteleviziunea trebuie preluata in acest mod. Nu mai e timp de reguli si maniere, comunistii vor haitui oricum oamenii, daca se termina in favoarea lor. In Romania la revolutie asa s-a procedat: a fost preluata televiziunea de revolutionari, apoi asigurata paza acesteia. In felul acesta toata tara a aflat ce se intampla acolo, si a luat cu asalt capitala. Daca va asteptati ca sa va cedeze televiziunea doar din spirit democratic sau ca li se va face mila de demonstranti..o sa aveti de asteptat.

 40. pentru unii pseudodemocraţi pe care-i deranjază 1 procent a MAE-ului şi nu-i îngrijorează faptul că opoziţia a perdut aproape 15 procente în faţa comuniştilor.

  1. în primul rînd nu Pavlicenco a participat şi nici PNL-ul ci MAE-ul.
  2. Să participe sau nu MAE la alegeri pot decide numai membrii MAE din care Pavlicenco ca şi alţi Foşti membri al PNL regăsiţi în lista MAE nu fac parte.

  3. PNL nu a participat la alegeri după cum cereau unii pentru a nu încurca partidelor liberale.

  4. participarea unor foşti membri a PNL inclusiv şi Pavlicenco ca candidaţi independenţi pe lista MAE e dreptul fiecăruia, ca şi acelor care părăsind PNL.ul sau regăsit pe lista PLDM, aşa că o parte a PNL erau pe lista MAE da o parte pe lista PLDM, numai cu o mică diferenţă că acei de la PLDM au trădat-o pe Pavlicenco, încă pînă la alegeri, aderînd la PLDM.
  5. în ce priveşte 60 sau 61 mandate a comuniştilor este foarte important că acum ei nu pot alege preşedintele şi alegerile repetate sunt inevitabile, dacă toţi oamenii de bună credinţă în ziua alegerilor preşedintelui nu vor mînca şaşlîc şi bea jin după cum spune urecheanu da vor picheta parlamentul să nu între nici unul din opoziţie în sală , ca să nu mai avem un 4 aprilie. Aceasta este cel mai important acum , da nu ce va face Pavlicenco. Haideţi mai întîi să vedem ce fac aleşii noştri. Zic ai noştri, că nu are importanţă din ce partide facem parte. Unica speranţă la ziua de azi sunt Cgirtoacă, Filat şi Urecheanu , care pot dacă doresc să meargă pînă la capăt, şi să aducă libertatea în Ţara aceasta. Da pot şi să se facă morţi în păpuşoi, şi patru ani de zile să stee statiţti în Parlament, cum au mai stat după acel ruşinos 4 aprilie 2005.

  De fapt eu consider că acel 4 aprilie 2005 putea să nu fie , dacă nu era acel 2 sau 3 aprilie 2005 cînd pruimarul general de Chişinău a anulat autorizaţia de desfăşurare a mitingului de protest în faţa Parlamentului la 4 aprilie . Aşa că fraţilor vă rog frumos , să nu căutăm vinovatul de situaţia de azi la noi în Ţară, mai bine să ne gîndim CE FACEM MÎNE şi cum ajutăm opoziţiai de azi să vină mîne la Guvernare, Şi mîne va fi important şi acel 1 procent al MAE-ui, şi acele voturi a PNL-ui, şi poate chiar un singur vot al fiecăruia din noi să fie decisiv.

  Aşa că-i rog pe toţi, şi anume pe D. Tănase , ca în acestă perioadă, mai ales că ne aflăm în Postul Mare să nu ne atacăm cu bombe-n cap unul la altul, da să ne iertăm unul pe altul şi să ne rugăm la Dumnezeu să ne ierte la toţi păcatele, şi să ne pornim pe calea cea dreaptă. Vă doresc la toţi un Paşti fericit şi aşa să ne ajute Dumnezeu.

 41. Pentru pentru sfat
  Ai dumneata o opinie despre activitatea acestei doamne Pavlicenco in Parlament. Ai dreptul la opinie. Uite opiniea mea, care este diferita de a ta: daca 10 deputati din opozitie erau la fel de activi, bataiosi si corecti in activitatea lor politica si, in acelasi timp, in viata de toate zilele….demult nu mai aveati comunism si dictatura in tara.
  Cred ca esti un provocator sau un bleg. Vrei sa umilesti persoanele incomode puterii comuniste si piticilor „mari” din partidele democrate, care nu au stofa…..Cred ca meriti meriti injurii.

 42. „în ce priveşte 60 sau 61 mandate a comuniştilor este foarte important că acum ei nu pot alege preşedintele şi alegerile repetate sunt inevitabile, dacă toţi oamenii de bună credinţă în ziua alegerilor preşedintelui nu vor mînca şaşlîc şi bea jin după cum spune urecheanu da vor picheta parlamentul să nu între nici unul din opoziţie în sală , ca să nu mai avem un 4 aprilie”

  Foarte buna ideea, Mihai..dar crezi ca nu vor reusi comunistii sa il bage cumva pe deputatul tradator? De Urecheanu..m-a impresionat placut. Chiar daca nu e pe aceeasi unda cu mine cu unele idei, a fost singurul acolo care la intalnirea cu Voronin nu a stat cu capul plecat. Bravo lui..in alta ordine de idei, se indoia cineva ca Voronin nu-si va incalca orice intelegere cu opozitia? Omul acesta niciodata nu a tinut nici un cuvant dat..e o pierdere de vreme sa incerci sa negociezi ceva cu el.

 43. Pt Jay

  Jay, oare Voronin nu are SIS-ul, Procuratura, nu va folosi acum si santanjul dupa distrugerile facute tot de banditii lui, si nu va gasi nu ca 1 vot, ci 10? Ca sa fie debarcati comunistii-banditi capitalisti rosii trebuie ca Opozitia sa nu-si ridice mandatele. Este unica solutie – in semn de protest contra represiunilor antiromanesti, declansate impotriva oamenilor ce nu se mai vor in sfera de influenta rusa, nu mai vor comunism, teroare, dictatura, ci vor libertate si locuri de munca, vor viitor.

  Daca Opozitia ridica mandatele – ce ar insemna asta? Ca a dorit ciolanul, nu schimbarea regimului. Insa ciolan oricum nu va avea – situatia e dominata de comunisti, iar starea d elucruri in economie e dezastruoasa, iar comunistii sint pusi pe furat, in primul rind acum din reparatiile Presedintiei si parlamentului, pe care le va efectua, la sigur, iar feciorasul lui Voronin. Plus ca Voronin isi prelungeste mandatul de Presedinte, de aceea a inscenat distrugerile, plus ca nu vrea la puscarie, nu vrea tras la raspundere. Insa eu cred ca i-a venit capatul, Occidentul nu va dori o dictatura in coastele sale. De aceea, Opozitia nu trebuie sa ridice mandatele, sa mergem la repetate si, daca asa va fi, adica iarasi vor frauda alegerile, iarasi sa nu ridice mandatele, pina pleaca definitiv bolsevicii de la putere. In caz contrar, pe toti ii va anihila acest regim odios. Nu umblati cu numarari de votuti, cu alte prostii.

 44. pentru crasna

  prin anii -90 nu mai ţin minte exact, fiind student participam din curiozitate la toate manifestările ce se organizau în faţa lui Şt.cel Mare sau la teatru verde.
  Şi nu că înţelegeam ceva în politică, da îmi era şi mie interesant să aud un adevăr din gura manifestanţilor, care se pronunţau pentru lupta pentru renaşterea naţională. Şi iată că la un mitung de acesta în faţa lui Şt.cel Mare cineva a anunţat că Roşca nu poate participa că e la spital. Şi peste un timp sa anunţat, că vine Roşca. Curioşi şi naivi ne era interesant ce va spune Roşca, auzind cîte ceva despre el. Şi mare mia fost mirarea, cînd d. Roşca , în discursul său a declarat, că dacă nu-l vom urma
  ” nu VEŢI scăpa nici odată de comunişti”.
  accentuez expresia .. NU VEŢI… şi nu NU VOM….
  Şi iată de pe atunci am început să mă îndoesc în omul acesta. La început parcă un fleac, da cîtă sinceritate.

  Şi iată că şi în replica d-stră d. Crasna aceiaşi expresie:
  citez ” ….demult nu mai AVEAŢI comunizm şi dictatură în ţară”
  Întrebare: A cărei ţară sunteţi cetăţean şi patriot, dacă comunizmul din ţara noastră nu vi se referă, ca şi pe timpuri nu se referea nici la Roşca ? AAAAAA?
  Vam prins cu mîţa-n sac?

 45. D-na Pavlicenco, ideea dvs e buna, in principiu. Dar ma intreb, daca nu vine opozitia sa isi ridice mandatele (ma indoiesc ca nu va fi cel putin un tradator pe acolo), se vor jena comunistii sa tina sedinta de alegere a presedintelui? Eu ma indoiesc. Stiti ce vor spune? OK, nu veniti? Votam si fara voi. Sau poate nu cunosc eu bine si trebuie un anumit procent de prezenta din totalul parlamentarilor. Apropos, cand are loc alegerea presedintelui?

 46. Pentru Jay

  Dragul meu, nu e doar opinia mea. E a multora, pur si simplu ei nu au bloguri. Am explicat – neridicarea mandatelor ar da prost pentru societate si Occident. In plus, e bine ca nu sint alte partide ce ar putea coopera cu PCRM. Comunistii intra toti 101 in Parlament si nu mai pot iesi. Toti vor fi acolo, sa nu devalizeze Parlamentul. Iar Opozitia va protesta sa isi dea demisia si vor fi alegeri repetate sau anticipate, dar nici Occidentul nu va tacea. In caz contrar, citit pozitia lui Mihai Cimpoi, chiar o voi reproduce.

  Din Jurnal de Chisinau

  Politic
  editia nr. 843, 10 Aprilie 2009
  Mihai Cimpoi: „Nu voi ridica mandatul de deputat”
  autor: I. Nechit

  Parlamentul anterior nu a avut nici un scriitor în componenţa sa. La scrutinul parlamentar din 5 aprilie curent au fost aleşi, totuşi, 2 scriitori în Legislativ, Mihai Cimpoi şi Iurie Colesnic, din partea AMN-ului. L-am contactat pe academicianul Mihai Cimpoi, care pe 7 aprilie s-a alăturat miilor de protestatari din Piaţa Marii Adunări Naţionale. „Nu avem ce face în noul Parlament, care le aparţine, de fapt, comuniştilor. Va începe resovietizarea Republicii Moldova, va fi legiferată limba rusă ca a doua limbă oficială, nu vom putea consfinţi în Constituţie limba română care, potrivit Articolului 13, se numeşte „moldovenească”. Comuniştii vor putea face orice într-un Parlament unde deţin majoritatea absolută. În aceste împrejurări, este necesar ca partidele de opoziţie să nu intre în Parlament. Sunt de acord să nu-mi iau mandatul de deputat şi cred că aşa trebuie să procedeze toţi cei din opoziţie”, a declarat pentru JURNAL Mihai Cimpoi, exprimându-şi convingerea că partidele de opoziţie trebuie să-şi coordoneze acţiunile şi să ia decizia de a nu intra în Parlament, astfel provocând alegeri anticipate.

 47. Ce bine ar fi daca s-ar intampla cum spuneti dvs..din pacate tare ma tem ca o sa-i doara undeva pe comunisti ca nu-si ridica opozitia mandatele. Si cred ca si Occidentul – cu si mai mare parere de rau (in afara de d-na Nicholson, singura cu coloana vertebrala) va dormi la fel de linistit in noptile ce vor veni. Daca nu este o lege sau articol de lege care sa oblige un anumit cvorum in sala, din pacate nici aceasta masura nu cred ca va avea un efect.

 48. Pentru 1%
  si altii

  Sa va spun si eu ceva:

  1. Stiti de ce Pavlicenco este mereu atacata de Pitici?

  2. Stiti cine sunt Piticii ?

  1. Nu exista in Moldova un Om cu o verticalitate mai trainica, cu o minte mai agera, cu o forta de munca mai mare, mai directa si mai luptatoare pentru dreptate, mai mare Dusman pentru Dusmanii POPORULUI! De aceea, Piticii /si barbatii, si femeile/ politici nu o suporta alaturi, pentru ca sunt foarte slabi in comparatie cu D-ei si nu inteleg ca locul ei este in fata, si nu al lor! Dar ei se vor in Fata fara sa o merite!

  2.Care se tem ca nu cumva Pavlicenco sa nimereasca acolo, unde “activeaza” ei in stilul lor mirsav, corupt, lenes si…../tot ce este mai demn de critica/, pentru ca ea este un mare pericol pentru acesti Pitici… le da la moaca si lor asta nu le place!

  Pavlicenco le da la toti la moaca, inclusiv Voronin si aliatii lor. Ea lupta pe forte proprii, si nu poate altfel, dechit sa fie o carte deschisa si sa nu imble cu …..linguselile!

  Cine isi doreste o asa “catastrofa” alaturi ?

  Numai cei puternici ca ea sau cei mai slabi, care inteleg valoarea adevarata a acestei Doamne cu caracter de fier si uneori mai putin comod. Asestea chiar se tem sa nu cumva sa o piarda din preajma, pentru ca ar pierde o sursa foarte importanta de pregatire profesionala multilaterala!

  Piticilor! Curaj! Nu va TEMETI de EA! Fara Frica!

  Fara Frica – Bun Mesaj!

  Dle Filat, ce credeti personal despre acest mesaj? Recunoasteti superioritatea multilaterala a d.Pavlicenco sau NU? Lamuriti odata aceste lucruri in nume propriu! Doar stiti destul de bine ca Pavlicenco este o forta, ca pina la moarte va lupta contra comunistilor si a raufacatorilor din aceasta tara!

  Daca aveti obraz si sunteti Barbat adevarat al neamului, care pretindeti mult sa aduceti binele acestui popor, DVS ajunghind la putere, dezlegati acest nod!

  Spuneti-va curajos parerea despre aceasta DOAMNA si nu lasati sa fie ponegrita pe nedrept de niste Pitici si catelusii lor! Cu atit mai mult de persoane care scriu tot felul de aberatii, fara sa o cunoasca si infectatii fiind de omizile comuniste sa-i strice imaginea!

  Abia astept sa vad, daca sunteti asa cum spuneti, luptator pentru dreptate sau…si DVS …Pitic!

  Numai raspunsul DVS /oricare ar fi/ ma va face sa va inteleg, totusi, odata si odata…

  Pentru mine pina acum inca sunteti ….”tiomnaia losadka” si nu am incredere in DVS!

  Parerea unui simplu cetacean conteaza pentru DVS sau…..
  Daca da, atunci raspundeti la aceasta postare a mea!
  Voi insista sa va expuneti parerea pina o veti face !
  Pe toate blogurile posibile si ori de chite ori voi avea ocazia: public sau face 2 face !
  Numai expunerea Dvs. la persoana Pavlicenco ma poate face sa-mi schimb opinia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *