Noi sprijinim Mişcarea Acţiunea Europeană, care a început lichidarea corupţiei!

A P E L
către cetăţenii Republicii Moldova

În ultimele săptămâni ale maratonului pentru Parlament, s-au înteţit atacurile unor concurenţi electorali la adresa Mişcării ACŢIUNEA EUROPEANĂ. Acest lucru se întâmplă, probabil, dintr-o invidie sau gelozie pentru că MAE a înaintat o lozincă extrem de actuală – “Moldova fără corupţie!”, mesaj preluat şi de alte partide politice.

Noi, un grup de intelectuali, care sprijinim MAE, ne întrebăm prin ce i-a deranjat pe unii concurenţi electorali şi susţinători ai lor acest slogan? Nu trăim noi oare într-o ţară total coruptă, unde economia este dirijată de structuri mafiote, unde guvernarea comunistă a lăsat în voia soartei cultura şi învăţământul, agricultura şi medicina?… Ne întrebăm şi prin ce a supărat MAE unele publicaţii care, pornind de la sondajele truncate de comunişti, au atacat MAE pe nedrept şi, depăşind Codul deontologic al ziaristului, au recurs la îndemnuri politice?
Reamintim că, la începutul campaniei electorale, Forul Democrat al Românilor din Republica Moldova i-a îndemnat pe toţi cetăţenii să încurajeze cele patru formaţiuni politice de dreapta, care au o orientare democratică şi proeuropeană, printre care şi MAE, să meargă pe o listă comună. Este regretabil că, acum, membrii Consiliului Director al FDRM au neglijat că exact MAE (unica formaţiune) a răspuns doleanţei societăţii civile de a merge în alegeri cu o singură listă electorală, unind trei partide politice, MAE, PNL şi PNR. Exact MAE a fost recunoscută de către agenţia de presă Info-Prim Neo drept lider al partidelor în lupta împotriva corupţiei; exact MAE a creat şansa de unire a eforturilor formaţiunilor de opoziţie împotriva Partidului Comuniştilor, partid de guvernămînt extrem de corupt,  înaintând sloganul “MOLDOVA FĂRĂ CORUPŢIE!”, mesaj preluat de jurnalele internaţionale şi considerat drept “simbol al luptei împotriva corupţiei din Republica Moldova”. Exact liderul MAE, Anatol Petrencu, a declarat “Vrem să curăţim Parlamentul de corupţi”, sensibilizând electoratul să voteze un Parlament alcătuit din deputaţi oneşti, necorupţi…

Fireşte, iritarea, gelozia, acţiunile necontrolate pot juca festa formaţiunilor democratice, pe care le susţine electoratul de orientare naţională, democratică şi europeană, pierzându-se voturi preţioase.

În pofida unor încercări de a se minimaliza importanţa MAE, noi am devenit un concurent pe măsură, adunând tot mai mulţi susţinători. Şansa MAE de a întruni un sprijin tot mai mare pentru poziţia şi mesajul său împotriva corupţiei nu va putea fi acoperită de dezinformare, minciună şi calomnii.

“Moldova fără corupţie!” este sloganul ce atenţionează electoratul să fie prudent, să înţeleagă cine îi vrea cu adevărat binele. Or, MAE este formaţiunea care nu se zbate pentru a obţine fotolii parlamentare cu orice preţ. MAE este formaţiunea care vrea cu adevărat să aducă schimbarea în societate. Şi Pactul Naţional împotriva Corupţiei, lansat de MAE, este dovada că formaţiunea declară deschis calea necondiţionată în Europa, plasând interesele poporului mai presus de interesele personale. Exact aceste oferte i-au determinat pe simpatizanţi să contribuie la ridicarea cotei sondajelor la zece procente.

Astfel, îndemnăm electoratul să fie atent la alegerea formaţiunii politice pe care o va vota. MAE este formaţiunea care are oameni demni de a fi aleşi în Parlament, oameni capabili să propună măsuri concrete pentru a lichida corupţia şi a scoate Moldova din sărăcie.

Aşa să ne ajute Dumnezeu!

Semnatarii acestui apel:

Nicolae Rusu – scriitor, membru al Uniunii Scriitorilor

Haralambie Moraru – scriitor, membru al Uniunii Scriitorilor

Vlad Zbârciog – scriitor, membru al Uniunii Scriitorilor

Boris Schiţco – poet

Maria Sarabaş – artist emerit al poporului

Liuba Drăgostiţa Bujor – scriitor

Vasile Iovu – artist al poporului

Anatol Vidraşcu – editor

Mircea Rusu – doctor în economie, deputat în primul Parlament democrat, care a votat Independenţa

Republicii Moldova

Dumitru Braşoveanu – avocat, deputat în primul Parlament democrat, care a votat Independenţa Republicii

Moldova

Iurie Matei – membru al Uniunii Pictorilor şi al Uniunii Teatrale din Republica Moldova

Gheorghe Croitoru – traumatolog ortoped, doctor habilitat în medicină

Mihai Ermenciuc – arhitect emerit din Republica Moldova

Grigore Chiperi – membru al Uniunii Scriitorilor

Filip Caragia – conferenţiar universitar, doctor

Dinu Poştarencu – istoric

Vladimir Potlog – conferenţiar universitar, doctor

Livia Guglea – doctorandă

Irina Ivanov – doctorandă

Viorica Olaru Cemârtan – doctorandă

Gheorghe Nicolaev – doctor în ştiinţe istorice

Romeo Cemârtan – magistru în teologie

Tatiana Puţântică – profesoară de istorie

Svetlana Suveică – conferenţiar universitar, doctor

Mihai Cojocaru – conferenţiar universitar USM

Sergiu Cataragă – lector superior

Viorica Ţâcu – lector superior

Tudor Ciobanu – cercetător ştiinţific

Ion Niculiţă – profesor universitar, doctor habilitat

Ion Eremia – profesor universitar, doctor habilitat

Valentin Tomuleţ – profesor universitar, doctor habilitat

Pavel Parasca – profesor universitar, doctor habilitat

Pavel Cocârlă – profesor universitar, doctor habilitat

Boris Vizer – profesor universitar, doctor habilitat

Anton Moraru – profesor universitar, doctor habilitat

Ilie Borziac – profesor universitar, doctor habilitat

Gheorghe Postică – profesor universitar, doctor habilitat

Silvia Grossu – conferenţiar universitar, doctor

Tutor Arnăut – conferenţiar universitar, doctor

Ion Tentiuc – conferenţiar universitar, doctor

Angela Lisnic – conferenţiar universitar, doctor

Lidia Pădureac – conferenţiar universitar, doctor

Ludmila Tihonov – conferenţiar universitar, doctor

Octavian Ţâcu – conferenţiar universitar, doctor

Virgil Bârlădeanu – conferenţiar universitar, doctor

Ludmila Cojocaru – conferenţiar universitar, doctor

Aurel Zanoci – conferenţiar universitar, doctor

Igor Caşu – conferenţiar universitar, doctor

Andrei Nicic – conferenţiar universitar, doctor

Gheorghe Damanciuc – conferenţiar universitar, doctor

Teo–Teodor Marşalcovschi – conferenţiar universitar, doctor

Igor Cereteu – conferenţiar universitar, doctor

Silvia Chicu – conferenţiar universitar, doctor

Silvia Corlăţeanu–Granciuc – cercetător ştiinţific, doctor

Rodica Neaga – lector superior, doctor

Liliana Rotaru – conferenţiar universitar, doctor

Elena Postică – doctor

Silvia Dulschi – doctor

Ion Dulschi – doctor

Maria Danilov – doctor în ştiinţe istorice

Constantin Gheorghe Ciobanu – doctor în ştiinţe istorice, preşedintele Asociaţiei pentru Solidaritate în Protejarea Drepturilor şi Libertăţilor Fundamentale ale Omului din Republica Moldova

Ion Puţântică – preşedintele Asociaţiei Deportaţilor

Loading Facebook Comments ...

27 Comments

Add a Comment
 1. Atita sustinere veti avea cum e numele ultimului semnatar-Putuntica! De ce Petrenco si-a pus numai colegii profesori sa semneze?De ce nu semneaza si studentii?Poate nu ati fi avut atit de putuntica sustinere.

 2. cat e de credibila aceasta lista?
  Grigore Chiper (nu CHIPERI!!! – cum puteti gresi numele unui membru de partid???) este deja membru PLDM, a depus cerere de intrare in PLDM.

 3. Votati PL sau PLDM !

  Forza PLDM si PL !

  Aruncatii la groapa de gunoi a istoriei la alegerile din 5 aprilie pe cripto-comunisti ☭ si pe tradatorii de neam si tara ,ppcd-isti !

  „Basarabia, lacrima neamului romanesc”

 4. Daaaaaaaaaa, n-ai ce sune, „puternica lista”, insa si scandaloasa! Sunt multe persoane, majoritatea, desigur, istorici, care nici habar n-au ca au fost inclusi. Sunt oameni demult plecati din MAE, altii dusi in alte partide. Cu aceast grup de doctoranti ne-ati dat gata! Publcarea listei la inceputul saptamini avea sa stirneasca nemultamiri si taraboi, iar asa cu doua zile inainte de alegeri – e o smecherie! Dar si un semnal de disperare – „Da, fie ce va fi!”. Lista e cu efect intirziat.

 5. Dna Pavlicenco, a-ti marsaluit doi kilometri prin centrul Chisinaului si asta se numeste lupta cu coruptia, i-ti vine sa rizi sau sa plingi de asa prostologie nici nu stii ce sa faci. Aceste povesti cu zmei puteti sa le spuneti undeva la vrio gradinita de copii. Daca se va lupta si dupa alegeri tot asa cu coruptia, atunci vai de c….l nostru.

 6. Vai de capul vostru !!!
  Votati Partidul Liberal !!!

 7. Oameni buni!Sincer mia placut comentariul d-lui mihai m la articolul”Domnule Tănase, unde e, de fapt, ticăloşia în politica moldovenească?”si il plagiez fara comentarii. O sa ma gindesc miine cu cine voi vota,acum plec acasa.Lectura placuta!!
  curaj sau laşitate!!!!!!!
  fraţi creştini ! Ne aflăm în Postul Mare, care este rînduit pentru curăţirea sufletului prin ajunare,rugăciune, milostenie, spovedanie şi împărtăşirea cu Sfintele Taine. Vă rog frumos
  în numele neamului romînesc şi a creştinilor cu credinţă în Dumnezeu să nu păcătuim în faţa Domnului! Mă întreb şi nu înţeleg.. De unde atîta ceartă şi vrajbă între creştini.
  “Nu se cuvine să pui la plată pe omul drept, nici să osîndeşti pe cei nevinovaţi din pricina că umblă drept.”
  “Cel ce îşi stăpîneşte cuvintele sale are ştiinţă şi cel ce îşi ţine cuvintele este un om priceput”
  (Pildele lui Solomon)
  Eu vă chem fraţilor să nu cădeţi pradă balaurului roşu, care nu întîmplător a stabilit campania electorală anume în postul mare, deşi dacă erau creştini, după cum se numesc, pozînd în faţa camerelor de luat vederi cu lumînări în mînă în noaptea Sfintei Învieri, puteau anunţa alegerile înainte de a întra în Postul Mare, pentru a nu aţîţa creştinii la ceartă şi vrajbă. Ştiind fiind faptul î, că în campania electorală contracandidaţii îşi aruncă în luptă toate forţele care lea acumulat pe parcurs de 4 ani, scăpînd pe undeva poate şi cîte o frază mai pipărată, guvernarea actuală nea întins o cursă, în care am căzut toţi creştinii, care sunt nevoiţi să aleagă, sau eşti smirit şi laşi baltă campania electorală, sau faci campanie şi aţîţi răzvrătirea, păcătuind în faţa Domnului.
  Şi iată şi rezultatele luptei comunizmilui împotriva creştinizmului.
  Avînd curaj V.Pavlicenco împreună cu MAE chemă poporul la lupta împotriva corupţiei şi o mie de bombe în capul celui mai curajos politician pe care eu îl cunosc din partea la aşa zişii curajoşi cetăţeni, care ascunzîndu-se sub diferite pseudonime; Eu, Tincuţa. Sirius, Mamba, încearcă să lovească de după colţ într-o persoană curajoasă, care are curajul să descute cu oricine în mod deschis,deoarece nu are ce ascunde şi este cu adevărat luptător pentru valorile naţionale. Iar cei ce o învinuesc de laşitate şi cer să se retragă din cursa electorală, chipurile pentru a nu rata ultima şansă de a ne debarasa de comunişti ţin să le amintesc, că şansa am ratat-o la 4 aprilie 2005, cînd comuniştilor nu leau ajuns voturi pentru a alege preşedintele. dacă aşa zişii patrioţi curajoşi dealdi Filat nu votau un preşedinte comunist, azi aveam o guvernare democrată. Ţin să vă mai aduc la cunoştinţă, că înainte de al vota pe voronin la 4 aprilie toţi liderii din BMD urecheanu, Diacov, Serebreanu,şi braghiş au semnat un acord, înprezenţa la vreo 600 de delegaţi la acest for în care se menţiona, că membrii BMD nu vor vota un preşedinte comunist. Şi la 4 aprilie FILAT, Diacov, Roşca şi Serebrean au încălcat acel jurămînt dat în faţa noastră şi neau trădat. Vreau să menţionez, că nu Pavlicenco a votat unpreşedinte comunist, ci acel FILAT, adică liderul actualului PLDM, care fiind susţinut de ziarul Timpul şi de o armată de susţinători sus menţionaţi atacă, cer, roagă ca V.Pavlicenco împreună cu MAE să se retragă din cursă ca să treacă pragul acei care neau trădat la 4 aprilie şi personal, cu mînuţa sa a aruncat buletinul de vot cu numele Voronin în urnă, deşi puteau să-şi demonstreze curajul şi să meargă împotriva şefului Diacov şi să nu voteze aşa cum dictează cineva, da aşa cum îţi dictează sovistea şi conştiinţa, Dar na fost să fie. Da iată Pavlicenco a mers împotriva şefului şi a lansat proiectul de lege privind ieşirea din CSI, deşi urecheanu era împotriva acestui proiect, pentru ce şi afost exclusă din funcţia de vicepreşedinte al AMN. Deşi dacă se gîndea la fotoliul de parlamentar V.Pavlicenco putea 4 ani să execute toate ordinele şefului, fiind în funcţie de vicepreşedinte al AMN, şi peste 4 ani cu garanţie că îşi asigura un loc în parlament.
  Şi atunci eu vă întreb fraţi creştini cinei curajos şi cine-i laş, cel ce cuminţel execută ordinul şefului chiar dacă merge vorba de a vota pentru un comunist, ca peste un timp să strige celor ce nu au votat comuniştii nici odată” daţi-vă la oparte, nu ne încurcaţi săi dăm afară pe comunişti” sau cel care conştientizînd faptul, că va fi exclus din partidul cu cele mai mare şanse de a accede în parlament, să meargă împotriva şefului chiar dacă acest pas lar costa locul în parlament?
  Am o întrebare şi către d. Tănase. Eu am citit, citesc şi voi citi timpul tot timpul. Dar cum explicaţi D-tră daptul, că după 4 aprilie 2005 pajinile ziarului Timpul şi a Jurnalului se înroşeau de ruşinea faţă de clasa politică din Moldova şi anume de trădare din 4 aprilie 2005. C.Tănase nu mai avea cuvinte de laudă în ghilimele în adresa lui FILAT, Diacov Roşca, Serebrean. Iar în ultimul timp nu ştiu de ce tace Timpul . mai ales înainte de alegeri parcă a luat apă în gură de parcă actul din 4 aprilie afost un act de patriotizm şi de devotament în lupta pentru valorile democratice şi naţionale. Îmi cer scuze d.Tănase de la Timpul şi d. Negru de la Jurnal de Chişinău, dar nu am ştiut, că pentru a ne debarasa de comunizm trebue mai întăi să- i votezi la 4 aprilie 2005, apoi săţi faci propriul partid, să atragi membrii Partidului Naţional Liberal de partea ta, să mai aduni trădătorii de la PPCD, partidul căruia tot a votat la 4 aprilie pentru Voronin, apoi să mai aduni şi o parte din comunişti şi să declari lupta împotriva comunizmului, mai şi învinuind pe alţii că IATĂ PARTIDELE MICI ÎNCURCĂ MARTIDELOR mari LA LUPTA DECISIVĂ ÎMPOTRIVA COMUNIZMULUI.
  Iată de ce D.Pavlicenco sînteţi învinuită că jucaţi la cheremul comuniştilor., fiindcă nu aţi votat la 4 aprilie 2005. Dacă aţi vrut să vă considere poporul un adevărat luptător împotriva comuniştilor, trebuia mai întăi să-l votaţi pe voronin la 4 aprilie,ca Filat, apoi săi duceţi lui Voronin un buchet mare de flori ca Buliga, 4 ani să nu vă certaţi cu comuniştii în parlament, să ascultaşi şeful şi să nu propuneţi eşirea din CSI, din împotrivă să declaraţi că sunteţi împotriva aderării la NATO şi UE, să nu cereţi modificarea art. 13 din Constituţie dar din împotrivă să cereţi l.Rusă a doua limbă de stat, şi atunci poporul şi presa noastră independentă vă considera un adevărat luptător împotriva comunizmului.Da aşa…..răbdăm. Răbdăm şi iertăm. Iertăm pe cei păcătoşi că nu ştiu ce fac, şi mai ales că suntem în POSTUL MARE şi D.zeu pe toate le vede.
  Fraţi creştini, EU. Tincuţa, Sirius, Mamba, d.Tănase, d.Negru iartaţimă dacă am spus ceva greşit. Şi pe D.tră să vă erte D-zeu. Cu sinceritate îi doresc şi lui Urechean , şi lui Filat, şi lui Chirtoacă să-i birue pe comunişti, fiindcă aveţi tot dreptul. Numai să luaţi în vedere, că dreptul fiecăruia din noi se limitează acolo, unde se încalcă dreptul altuia. Aşa să ne agute D.zeu.

  explicaţie pentru toţi cei dezinformaţi.
  dacă comuniştii iau 34 % şi pl+amn+pldm 30% după cum prognpzaţi, atunci comuniştii vor obţine 54 mandate iar coaliţia liberală 46 mandate. pentru a alege preşedintele e necesar de 62 voturi. parcă aşa dacă nu greşesc. dacă coaliţia liberală nu va vota preşedintele propus de comunişti cum au făcuto la 4 aprilie 2005, ceia ce eu mă îndoiesc că cel ce a trădat odată nu va trăda şi a doua oară, atunci vor avea loc alegeri anticipate. şi poate atunci la aşa zişii lideri a partidelor mari lea veni mintea la cap că numai unindu.se întro forţă unică în condiţii egale vor putea debărăsa acest stat de comunizm. deşi nu trebue să excludeţi şi PD care consider că are şanse, însă tot face parte din echipa patrioţilor anticomuniste,participante la actul din 4 aprilie 2005, care nu se ştie cum vor proceda.

 8. Pentru Radu

  Eu am vorbit acum citeva zile personal cu Grigore Chiperi, dar daca a mers la PLDM – e dreptul lui. Fiecare are dreptul la dezamagirea verde…

 9. Vitalia, ai belit-o! Toată viaţa ai călcat prin străchini. De ce nu recurgi la o operaţie de schimbare a sexului – starea asta ambigenă nu-ţi de bine. Apropo, mâine la secorul de votare vei avea cu tine şi carnetul de membru al pcuss?

 10. Pentru grisha

  Explic. Toate masurile sint bune. Ceea ce se intimpla acum in Moldova este frica de a spune cel putin pe nume despre coruptie. Marsurile au menirea sa scoata asta si sa demonstreze ca noi stim ce se intimpla, vrind sa luptam prin alaturarea oamenilor.

  Pe linga asta am facut circa 500 de interpelari, cu raspunsuri despre coruptie chiar si sub regim comunist. Le-am invocat in intilnirile cu oamenii si interventiile la radioteleviziune.

  Am facut si vom face o gramada de declaratii.

  Am sesizat EUBAM-ul legat d econtrabanda despre care am documente.

 11. Pentru Vasile Petrovici

  Deloc de acord. Cel mai putin noi am putea fi acizati de manipulari. Pacat ca sinteti atit de rauintentionat.

 12. Pentru Taranu

  Postarea obraznica nu merita raspuns.

 13. Stimata doamna Vitalia Pavlicenco.datorita faptului ca sint cetatean roman si nu pot vota in RM.as dori macar sa va urez succes la alegerile care vor avea loc in Moldova .si primul lucru care sa se intimple in cazul fericit cind comunistii nu vor face parte din guvernul RM.este sa-l interziceti.asa cum este interzis in Romania!

 14. este bine cucoana? esti multumita de rezultat? unde sunt cele 10 procente? Le-AI DONAT lui voronin? te simti bine ca ti-ai facut datoria fata de rusia? ehee ehee cuba..cuba ramane..cuba si amintirile ei,,, nu-i asa????!!!

 15. Pentru ed

  Nu e chiar asa. Dar va felicit cu victoria lui Pyrrus…

 16. sunt in totalitate de acord cu ed… chiar nu credeam ca puteti sa faceti asemenea chestii urate… va credeam ceva mai competenta, sunt sigura ca stiati ca no sa luati nici pe aproape procentajul necesar sa intrati in parlament, acum asteptativa la o batjocorire verbala masiva de la foarte multi cetateni ai acestui pamant, care se pare ca sunt foarte multi tradatori… mult tam tam sa facut cu MAE, mae mae, pana cand mae ? imi e sila de acest cuvant… imi pare rau pentru dvs

 17. Stimata doamna Vit Pavlicenco!!! Eu nu am cuvinte sami exprim negaduinta! Eu tare vroiam sa va vad in fruntea parl -i,dar deoarece d-stra nu ati inteles un lucru elementar-care e pericolul Nr1 vorbeste despre nivelul logic de gindire a d-stra ,Despre intuitie -mutesc complet(miati spus odata ‘nu muti”)
  Eu va invinuesc nu de cele 1.2% care le veti acumula ori nu dar de cele 10% de votanti indecisi pe care iati intarit inconvingere sa voteze pentru p-u kom-isti.Am sa ma rog pt sanatatea d-stra.

 18. Pentru rrrrrrrrrrrr

  Nu am scapat vreun r?

  Nu am facut nici o chestie urita. Eu nu am semnat scrisorile de care a scris Tanase, dar mi-am asumat si imi asum documentele semnate de MAE.

  Nu ma deranjeaza nici o batjocorire verbala masiva de la „foarte multi cetateni ai acestui pamant”, deoarece fiecare dintre ei si-a ales soarta. Sint „tradatori” cei care nu vor sa uneasca fortele democratice si sa nu voteze comunistii. Noi, national-liberalii, am demonstrat si am efectuat repetat unificari. Pl-ul – nici una, AMN – cica, s-a saturat, iar PPCD – de asemenea, nu a facut nici o unificare. Se va restarta clasa politica.

  Nicolae Dabija a avut mare dreptate cu lista comuna, chiar si fara MAE – „noi, romanii din R.Moldova, nu avem nevoie ca democratii sa intre in Parlament, ci sa aiba 72 mandate.” Rezultatul alegerilor este refuzul Dreptei de a se uni, asa cum am facut noi intre centru- dreapta si centru-stinga in 2005. Urecheanu „nu a vrut sa repete” tradarile din 2005 (pe national-liberali el i-a eliminat pentru initiativa de iesire din CSI!) si – iata – are o victorie a la Pyrrus – nu are ce sa faca avind 10 procente dupa ce ca are presedinti si vicepresedinti in 24 raioane.

  Noi, cel putin, nu le dam mult comunistilor. Dar daca in anul 2008, asa cum am propus repetat, Opozitia manifesta neegoism pentru actiuni unite, oamenii ar fi crezut in ea. Insa Opozitia a ramas razletita si neunita – iata rezultatul.

  Pe 9 Mai avem congresul de unificare, poate schimbam denumirea MAE, ca sa nu va mai fie „sila”. Fiti calmi, din acest Parlament nu va iesi nimic, va fi doar o lectie pentru democrati.

 19. Rezultatul alegerilor este si acest joc rusinos pe care in campania electorala la facut MAE.
  Ati facut jocul comunistilor!
  Era clar de la bun inceput ca nu veti trece, dar rinza…
  Chiar in alegerile trecute locale PNL a fost cotat cu ceva mai mult de un procent, ca pe urma sa fuga de la voi majoritatea consilierilor si primarilor veniti pe lista PNL.
  De propriu zisul MAE nici vorba nu e, afirmau ca au 12 mii de membri… Cu PNL – bine, inca patru mii, insa voi nici nu ati acumulat atatea voturi. Partide de buyunar? partide periculoase? partide antinationale si in esenta si antieuropene.
  Ati fraerit oamenii!
  Si fara rezultat, necatind la o summa impunatoare investita in campania electorala. At declarta ca ati cheltuit undeva 4 mln lei (!!!!!!!!!!), e ceva ma mult decit 120 000 declarate ca le-ati investit personal. Insa nu e vorba de 4 mln. Stita ca sma e undeva in jurul la 10 mln de lei… Si ce? Zero!!! Ati fost etichetati de alegator asa cum ati meritat-o. Cu cine sa lupti cu coruptia? Cu studentii pe care i-ati pus in lista? Cu acest Neagu nimerit pe lista neagra?
  E trist!!!!
  Si nici nu vreti sa faceti concluzii!!!!
  Iarasi aceiasi aroganta!
  Iarasi va sunt vinovati liberalii!

 20. Da, ce se mai aude cu judecata cu Jurnal de Chisinau?
  Si cind va veni rindul la Timpul?

 21. Pentru Vasilii Petrovici

  Rezultatul alegerilor este comportamentul rusinos al Opozitiei.
  Noi nu dam decit 0,5 la comunisti, spre deosebire de alti concurenti care au luat mai mult.

  Nu a fost nici o claritate cine si cit va lua. Nimeni nu a presupus ca vor lua comunistii atita.

  In alegerile trecute noi am luat in trei luni destul pentru aceasta perioada.

  Partide periculoase, partide antinationale si partide antieuropene sint cei care au imprastiat Opozitia dupa 2005, in loc sa ii tina impreuna sau sa revina la ideea de reunire. Aici a fost aroganta!

 22. felicitari !!!!!!!

  felicitari d-na Pavlicenco, v-ati indeplinit misiunea de minune, ati dat mandatul vostru cui trebuia, straniu ca va mai votat cineva (Care nu si-au dat seama de incompetenta dv.)………..

 23. Sint socat ca inca in Rep Moldova..COMUNISMUL SE INCAPATINEAZA SA DISPARA..! Adio EUROPA.ADIO DEZVOLTARE.INVESTITII.ADIO DEMOCRATIE SI BUNASTARE.ADIO SPERANTA.SI DIN PARTEA MEA..ADIO MOLDOVA! 🙁

 24. Despere votul al 61 – lea MAE-PCRM necesar pentru alegerea unui presedinte comunist

  dnule Petrencu si dna Pavlicenco, am auzit ca azi pavlicenco a scos o pierla precum ca MAE comparativ cu PSD, PD si PPCD a dat comunistilor cu mult mai putine procente, adica voturi.
  Bine, lasa sa fie chiar

  unul,

  insa este cel de-al 61-lea vot, vot al Iudei, care a pus punctul final in acest proiect odios, adica este un vot pentru deputatul MAE-PCRM-is, al vostru, dlor Petrenco si Pavlicenco, care ar putea s-al investeasa in functie pe un nou presedinte al Republicii Molodva!
  Este presedintele vostru comunist, dlor Pavlicenco si Petrenco! Bravo! Ati facut un lucru bun!!!
  Azi la presedentie l-am zarit pe un activist de al vostru, care tot zbera si se izbea la port-voce. Dorea, pe semne, sa povesteasca cum comunistii au furat de la mae cele 9-14 procente din voturile voastre. Spunea doar petrenco ceva timp in urma ca „noi vom lua 10-15 procente”.
  Nu ma voi mira ca mine pavlicenco se va stradui sa fie la manifestarile de protest alaturi de Filat, Urechain si Ghimpu si sa incerce sa apara in
  postura de lider de partid caruia i s-au furat voturile. Si aceasta dupa aceasta companie electorala in care MAE a batut fara mila in PLDM, PL si AMN invinuindui ba in coruptie, ba ca nu le-au facut reclama suficienta, ba ca nu s-u grabit sa intre in bratele desfacute ale acestor doi p/p.
  Sunteti niste rahat, ratati, care trebuie sa dispara din politica!!!

 25. Pt Ion

  Nu e nevoie de nici o obrazare din partea dumitale. Exista o solutie foarte clara, ce va arata daca zisa Opozitie e Opozitie sau nu. Daca nu recunosc alegerile drept valabile, daca insista ca sint fraudate, asa cum credem si noi, PL, PLDM si AMN nu trebuie sa ridice mandatele pentru candidatii lor. Ar avea un impact puternic asupra societatii si asupra Occidentului. E ultima solutie si faceti presiuni asupra acestor partide. Daca ele sint sincere in pozitia anticomunista, asta va da rasturnarea lor. Adica, aceasta pozitie plus presiuniloe strazii. Lasati in pace votul al 61-lea. In primul rind, noi nu am dat 1 vot, ci 0,5, apoi, nu e acesta, poate fi 0,5 oriunde. Nu va varsati amarul pe neputinta Opozitiei pe MAE. Imi este rusine pentru voi. Nu e perla, e adevarat – comparativ cu PSD, PD si PPCD, de fapt, MAE a dat 0,5 vot comunistilor. Fiti pe pace, proiectul MAE/PNL continua, nu este odios, pe 9 mai avem congresul de unificare, de Ziua Europei.

  Cu PCRM veti avea voi, daca va veti ridica mandatele de deputat. Va veti dezavula, developa si deconspira iremediabil. Asta va fi tradarea cea mare.
  Toata echipa noastra a fost azi in piata, nu avem nici o hiba, am luptat mereu contra PCRM. Cit priveste zisul batut fara mila in PLDM, PL si AMN, este o inventie din capul lui Constantin Tanase. Sa va vedem acum – aveti nevoie sa fiti in Parlament sau sa rasturnam regimul comunist?!

  Pt intrebatorul

  Va doare capul de mesajul nostru? Nu cred ca e cazul. Trebuie eradicata coruptia din sferele inalte ale statului. Un slogan gen: “Pentru un nou inceput” ar fi fost unulo plat, insipid si incolor. Vi-l alegeti cind veti avea un partid si veti candida. Referitor la frica si, prin urmare, de a nu vota de frica pentru MAE, e posibil. In alegerile locale, mai multi au spus – am vota pt Pavlicenco si PNL, dar “Pavlicenco e prea impotriva coruptiei”.

  Da, este un paradox – “Republica Moldova e adusa la pragul saraciei (fiind declarata cea mai saraca tara din Europa) si se teme sa modifice sistemul prin vot!” Cred ca este un sindrom al dependentei victimei de calau, asta au promovat comunistii si au obtinut in ultimii zece ani.
  Pt Nina Graur-Tampiza De acord ca de vina sint toti care nu au reusit sa ii convinga pe oameni sa nu voteze pentru comunisti!

  Pt !!!!!!!!

  Eu am fost in strada si am vorbit la amplificatory, m-a invitat Ghenadie Brega, am vorbit cu tinerii si este o aberatie sa spui ca lumea a iesit in strada din cauza mea. Asta doar ma poate amuza. Azi echipele noastre au fost in piata, insa 7 mii nu pot fi adusi spontan, actiunea trebuie pregatita. Insa aceasta iesire, care va avea loc si mine, la 10.00, trebuie sa isi fixeze aceste obiective:

  Societatea civila care protesteaza, tinerii care sint mai organzati, si partidele, expertii sa formeze o masa rotunda/un comitet pentru actiunile de protest.

  Sa se recurga la sprijinul celor in masura sa il acorde si sa se ceara CEC renumararea voturilor, buletin cu buletin, pentru ca s-au facut foarte multe si grave fraude.

  Sa se anunte o colectare masiva a cazurilor de frauda, pentru ca ele s-au produs, dar frica i-a facut pe multi sa treaca pe alaturi, acum ele survin si trebuie colectate.
  PL, PLDM si AMN nu trebuie sa ridice mandatele de deputat pentru candidatii lor, pentru ca numai asa vor putea sa nu recunoasca alegerile. Daca ei isi ridica mandatele, inseamna ca recunosc drept valabile, democratice, libere si obiective.

  Pt Ala

  Ba nu e deloc penibil sa ne bazam pe argumente ca AMN a declarat ca va lua 52 de mandate. Ei au spus ca iau 52 si au luat 10, noi am spus 10 si am luat 1. Asta e mesajul in alegeri, lasati-o mai moale. Sa va spun ce ni s-a transmis din sate, ca in dreptul MAE s-a aplicat in buletine ca acest concurrent electoral s-a retras din alegeri? Nu am gresit. Ori am gresit in masura in care a gresit toata Opozitia care nu a reusit sa se uneasca, mai ales ca noi ne-am declarat deschisi, altii – nu. Si stim de ce. Au in spate grupuri de presiune, chiar antiromanesti.

  Mie imi este rusine pentru AMN ca Patria Rodina a trecut la ei – acest Sima care vorbea ruseste si care pledeaza pentru diferite prostii in Dezbateri. Uite, vca ati cheltuit foarte multi bani pe pliante foarte calitative.am lucrat cu specialisti de clasa, din Vest. Si era neaparat. Nu inteleg despre ce salarii bucinele vorbiti. Declaratiile de avere le-am facut pe unimedia. Va raspundem cine este sponsorul nostrum dup ace imi comunicati sponsorii AMN, PL, PLDM. Teatru fac altii, noi sintem, ca intotdeauna, sinceri, dar daca au reusit s ava imbuibe capul unii ziaristi, nu aveti decit.

  Pt Webber

  Si noi sintem socati de faptul cit de bine au pregatit si fraudat comunistii alegerile…

  Pt Nicolae

  Nu era din start clar ca nu se va trece pragul. Da, noi sintem politicieni d edoi banuti. Acum sa demonstreze PL, PLDM si AMN ca nu sint de doi bani, DACA NU VOR SA SE INSTAUREZE REGIMUL COMUNIST IN MOLDOVA, AR TREBUI SA NU RIDICE MANDATELE DE DEPUTAT. Sa vedem ce va fi si cum vor motiva ridicarea mandatelor de deputat cei care – daca le vor ridica – vor recunoaste alegerile si vor legitima noul Parlament. Lasa ca noi am gresit – au ei acum oportunitatea sa nu le recunoasca. Iar daca se vor analiza listele si se vor renumara voturile, inca nu se stie cit va fi luat MAE.

  Pt mxg

  1. Nu am ascultat pentru ca nu am fost de acord.
  2. Intr-adevar, gluma vine d ela partied corupte, dar nu tin minte sa fi spus eu asta.
  3. Stiu sa fac o gramada de lucruri, dar ramin in politica. Pe 9 mai va fi congresul PNL-MAE, de unire. Stiu sa fac multe lucruri, dar imi place sa impartasesc din experienta acumulata. Cit ma tin fortele, voi lupta contra comunistilor, asa cum am facut. Daca nu cunoasteti munca mea, nu aveti decit.

  Pt Flori de trandafir

  Ne gindim ce denumire va avea partidul rezultat din unirea MAE/PNL pe 9 Mai, de Ziua Europei. Nu accept categoric sa ma plasati in acest sir – daca ati citi mai mult blogul, nu ati spune asta. Sa te odihneasca pe dumneata Dumnezeu.

  Pt Victor
  MAE a donat 0,5, adica jumatate de mandat PCRM. Insa – acum PL, PLDM si AMN, daca nu recunosc alegerile, nu trebuie sa ridice mandatele deputatilor sai si asta ar insemna ca nu merg in Parlament alaturi de comunisti.

  Pt Alex

  Ma simt normal, nu am lesinat decit din cauza votului masiv cistigat de comunisti. Cu ce ati contribuit s adiminuati acest vot? Puteti ride cit doriti, rit bien qui rit le dernier. Chiar nu am nimic in comun cu Rosca, mai ales ca va incapatinati sa intelegeti un loucru elementar: pe data de 2 februarie 2009 eu am incetat sa fiu presedinte PNL, azi nu sint membru al niciunui partid, dar voi participa la unificarea PNL-MAE sip e lista MAE am fost un candidat independent, fara a avea o functie importanta de partid. De aceea nu va chinuiti sa puneti prea mult pe umerii mei, pt ca nu am avut asemenea responsabilitati.

  Nimeni nu stie cit am acumulat (15216 sau alt numar). Cum va plac si cazurile cind in sate in dreptul MAE s-a aplicat stampila ca MAE este retras? Intimplator sau nu? Vor fi renumarate voturile si se va vedea cit au partidele, de facto.

  Nu se poate vedea clar chiar nimic, pentru nu a fost nici un joc. Este o imaginatie blonava a voastra, carora va este ciuda pe numarul mare al PCRM. Chiar s emerita sa faceti atita vilva pt 0,5 %? Eu cred ca voi faceti jocul idolilor vostri. Sustine pe cine vrei, eu am vazut ce inseamna sa fii in Parlament fara ca sa poti promova ceva. Dar am cele mai multe interpelari – 500 – decit fiecare. Totuna, insa, PCRM a cistigat.

  Nu merg nici in Romania, nici nu am nimic in comun cu Rosca. Nu am fost, nu sint si nu voi fi membru al PPCD. I-am simtit in totdeauna si nu am nevoie de functie de Ambasador in regim comunist. Vedeti ce stricati sinteti? Mai intii presupuneti ca eu merg undeva la lucru, ceea ce nu are nici in clin, nici in mineca (virgula) cu mine, dupa care inca ma si invinuiti. Eu cred ca tipi ca dumneata strica si aerul, si Internetul.

  Moldova poate scapa de coruptie, daca PL, PLDM si AMN nu se vor acoperi de rusine acceptind sa isi ia mandatele de deputati. Faceti acolo presiuni.

  Pt В.Павличенко

  Aveti dreptul si la asemenea aberatii si aiureli. Eu respect libertatea de exprimare.
  Pt flowers_of_liberty:

  Pt felicitari !!!!!!!!

  Moldova poate scapa de coruptie si comunism, daca PL, PLDM si AMN nu se vor acoperi de rusine acceptind sa isi ridice mandatele de deputati. Faceti acolo presiuni.

  Pt Nicolae

  Moldova poate scapa de coruptie si comunism, daca PL, PLDM si AMN nu se vor acoperi de rusine acceptind sa isi ridice mandatele de deputati. Faceti acolo presiuni.

  Pt Alexandru

  Moldova poate scapa de coruptie si comunism, daca PL, PLDM si AMN nu se vor acoperi de rusine acceptind sa isi ia mandatele de deputati. Faceti acolo presiuni. Numai asa comuniştii nu vor putea alege Preşedintele tarii, deci vor fi alegeri repetate sau anticipate.

  Pt Ursu Mihai

  Nu am crezut ca AMN ia 52%. Nu am crezut ca voi intra in Parlament. Eu am cetatenie romana din 1992.

  Dar daca nu e vinovat AMN, care a spus de 52 de mandate, de ce e vinovat MAE cu 1 procente. Va desfiintati cu atita insistenta. AMN a crezut ca alunga toate partidele din AMN si va ramine fara capeteniile lor, dar isi va pastra electoratul. Ei, iata nu a mers. Acum Urecheanu trebuie sa isi dea demisia sis a isi schimbe, cel putin, echipa din jur. Sa il elimine pe Balan, Colesnic, Untila, altii si sa vina alti oameni.

  Pt Alexandru, Italia

  Cele 10 mandate ale MAE sint acolo unde sint cele 52 de mandate ale AMN, cele 25 mandate ale PL si cele 18 mandate ale PLDM – adica la comunisti, pentru ca ati lucrat slab.

  Pt Andy
  De ce sa cred? Adica eu sint vinovata daca am crezut ca Urecheanu ia 52 de mandate, ca principala forta de opozitie, iar voi nu sinteti vinovati ca ati crezut in mesajul nostrum sincer cu 10 procente. Nu umblat cu standarde duble.

  Nu avem pentru ce sa ne cerem scuze, pentru ca nu am facut nici o crima – avem 1 procent, din care 0,6 merge doar la PCRM. “Inscenarea impotriva PCRM, jucand jocul lor, atragand mai multe voturi de la opozitie” – ramin pe constiinta Dvs.

  Pt Alex Cozer

  Multumiti trebuie sa fiti voi acum, ca aveti deputati in Parlament. Numai ca acum trebuie sa le cereti PL, PLDM si AMN sa nu isi ridice mandatele de deputat si atunci totul se rezolva – comunistii nu vor avea un Parlament legitimate si nu vor alege Presedintele. Acolo faceti presinile.

 26. Si undes liderii??
  Urechean ieri a declarat ca numai peste citeva zile va da un raspuns. Pai cum adica, sa vedem intii cite mandate ne dau, poate nici nu merita de iesit in piata??
  Deci toata lupta a fost pentru mandate, si atyt??

  Unde sinteti voi eroilor, salvatorii natiei?

  De la inceput era clar, dreapta nu vrea sa fie unita. Poporul isi merita conducerea.

  Daca vor o schimbare, dreapta trebuie sa iasa cu propunerea de a consolida opozitia si a cere anticipatele. asta e unica solutie.

 27. pt eu Unde sunt si cei din Romania,la Milano la shopping sa-si sarbatoreasca victoria in alegeri.Doar nu credeti ca-i dor capetele de cei care sufera in piata!?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *