Nu corupţiei! Da UE!

Stimate Domnule Ambasador,

Mişcarea Acţiunea Europeană consideră că ultimele acţiuni ale regimului comunist, de împiedicare a cetăţenilor europeni să intre în Republica Moldova, nu reprezintă voinţa poporului moldovean.

Asemenea marii majorităţi a moldovenilor, ne este ruşine că actualul regim recurge la astfel de acţiuni menite să intimideze cetăţenii, în plină campanie electorală.
Dorim să ne exprimăm regretul şi să ne cerem scuze cetăţenilor Uniunii Europene, în numele moldovenilor, pentru modul în care conducerea comunistă înţelege să respecte acordurile internaţionale semnate.
Alegerile de anul acesta sunt foarte importante pentru viitorul Republicii Moldova. Partidele democratice au şansa să scoată de la guvernare regimul comunist. Acest lucru a fost înţeles şi de preşedintele Vladimir Voronin. Iată de ce, considerăm că acţiunile la adresa cetăţenilor europeni reprezintă ultimul strigăt al său înainte de a pierde puterea.
Membrii Mişcării Acţiunea Europeană, în semn de solidaritate cu cetăţenii europeni care nu au fost lăsaţi să intre în Moldova, vor purta până la sfîrşitul campaniei o banderolă cu însemnele Uniunii Europene pe care va scrie “Nu corupţiei! Da UE!”.

Vă rog să acceptaţi, Excelenţă, expresia înaltei mele consideraţii,

Anatol Petrencu
Preşedintele MAE

Excelenţei Sale, Domnului Cesare de Montis,
Şeful Delegaţiei Comisiei Europene în Republica Moldova

Loading Facebook Comments ...

23 Comments

Add a Comment
 1. Doamna Pavlicenco,

  daca tineti macar un pic la aceasta tara si la acest neam, urmati exemplul Aliantei Verzi, Doamnei Cusnir si a Partidului pt. Neam si Tara.

 2. Pt Closca.

  Adica sa isi vinda electoratul pentru avantaje personale??

  Plus la asta, de fapt nici nu ai ce comparar, ca in cazul MAE vorbim d electorat, dar in cazul celor trei enumerati de tine, unicurile voturi obtinute ar fi fost a rudelor lor. E un bun PR sa arate ca uite la cine adera. dar practic nimic nu adera. ca nu au voturi.

  Forta MAE. deja ati mers prea departe si aveti prea mare viteza pentru un stop inainte de statie.

 3. stiti foarte bine ca nu veti trece pragul, am discutat personal cu cineva din partidul dstra, care mi-a recunoscut acest lucru.nu fiti inconstienti, daca tineti cat de putin la aceasta tara si la viitorul ei, uniti-va cu un alt partid de dreapta sau retrageti-va pt alt partid, chiar sunteti incostienti? nu va dati seama ca veti adauga astfel nr de voturi pt comunisti prin redistributie? nu pot sa inteleg, de ce va mancati intre voi cei de dreapta ? ar fi trebuit sa va uniti toti intr*un singur partid mare de dreapta daca doriti cu adevarat sa-i debarcati pe bolsevici.

  retrageti-va si astfel veti da dovada de simt civic si nu de egoism. atunci veti fi apreciati pt acest gest. poporul le vede pe toate.

 4. Dragi patrioti de la MAE! Va admir pentru ceea ce faceti pentru Moldova. Dar mai multe sondaje arata nu veti acumula nici 4,5% de voturi. VA IMPLOR sa nu dati voturile voastre la comunisti! Cel mai bine sa va deciceti in favoarea partidelor de opozitie care au sanse : PLDM, PL sau AMN. Cu toate ca personal voi vota PLDM, consider ca cel mai rational si patriotic e sa dati voturile voastre pentru AMN, fiindca ei sunt la limita de 6%
  SUNTETI UN PARTID FOARTE BUN, insa credca prea tarziu ati devenit destul de activi. Cu siguranta in alegerile locale veti avea cam 10%.
  FACETI PENTRU POPOR O JERTVA!!!

 5. Deja sunteti penibili cu coruptia asta. Tara se vinde pe doi lei chiar catre companii transnationale, cu acte legale cu tot, iar voi strigati coruptie. Pamantul deja de la tarani este cumparat pe unde e posibil cu cateva mii de lei hectarul si abia asteapta lupii sa aprobe legea cu liberalizarea pietei agricole, care desigur va fi votata de „democrati” si atunci vom ramane fara nimic absolut. Caci companiile mari au fost privatizate fie pana la comuneari, fie la sfarsitul mandatului acestora. Astfel ca pamantul, unica posibila sursa de existenta a tarii noastre cat si a taranilor nostri va fi vandut (prin legea liberalizarii pietei agricole) pe un posibil imprumut de la FMI sau BM. Aceasta este adevarata vanzare de tara, domnii mei. Vreau sa va aud despre aceasta, inclusiv si taranii si orasenii care vor consuma produse pline de chimicate crescute prin agriculutra intensiva (Exemplul cartoful de Briceni), care desigur in pret deja concureaza extrem de bine cu cartofii ecologici crescuti in munca si in sudoare si nu in chimicale.

 6. Draga Doamna Pavlicenco,va zic ca alegator,numarul celor care va vor taxa ca din incapatinare nu v-ati retras,este cu muuult mai mare decit eventualilor adepti care i-ati putea obtine in curenta campanie electorala…

  Va rog sa dati masca de incapatinare si aronganta la o parte…

 7. Celor de mai sus.
  Sinteti cumva adeptul MAE? Daca nu, atunci ar fi trebuit sa cereti la partidul vostru retragerea de la alegere.

  Tradarea se numeste ce cereti voi.
  MAE are electoratul care nu a vazut nimic bun in AMN, PL, PLDM. Si a ales alta echipa. la fel cum voi ati ales unu din cele trei partide.

  Daca MAE se opreste, nimeni nu va garanteaza voturile.
  MAE a mers pe la casele oamenilor si a convins batrinii sa nu mai voteze pe comunisti, a convins tinerii avantajele. Daca MAE renunta, voi credeti ca electoratul dat va vota partidul vostru? el la fel de indecis o sa ramina.

 8. Intr-un comentariu ati declarat ca nu dvs va ocupati de declaratii. Sa inteleg ca dvs habar nu aveti ce vreti sa spuneti, adica degeaba ati facut Filologie. Felicitari.

  Daca va scriu deja si discursurile, atunci e clar ca nu cadeti departe din pom de acei comunisti care citesc pe silabe de pe foaie.

  Moldova fara coruptie, Moldova fara MAE care deja nu vrea in UE. 🙂 suna bine

  Sincer sa va spun comentariile dvs referitor la mine, nici nu le bag in seama, pentru ca nu ma cunoasteti, iar din conversatii nu puteti sa va faceti o impresia corecta.

  Asta e fara MAE in UE!!! De ce? Pentru ca MAE o echipa dezorganizata! Parerea mea! Aveti alte pareri veniti cu argumente.

 9. Stimati alegatori, comunisti, pseudo-democrati si cei citiva cu adevarat democrati,

  Inainte ca sa fiti patetici trebuie sa intelegeti citeva lucruri … Democratia reprezinta sanse egale si pluripartitism.
  Eu v-as indemna pe toti scepticii sa faceti un calcul pentru doua ipostaze diferite:
  1. Este de acceptat ca MAE statistic poate rupe de la partidele democratice 50% din voturi si de la comunisti 50% din voturi, tinand cont ca e prima oara cind pariticipa la alegeri. Daca s-ar retrage in mod automat cele 50% s-ar anula reciproc la redistribuire. Deci gestul de retragere din cursa ar fi gratuit si tot electoratul care si-a pus speranta intru-n grup politic curat si de bun simt va fi inca o data dezamagit.
  2. Daca ar ramine in cursa, dupa o campanie de imagine foarte bine eleborata, cu mesaje electorale clare si cu un program anticoruptie pertinent , la care va aduc aminte ca au subscris inclusiv partidele considerate democratice atunci ar exista sansa sa fie prezenta la vot o buna parte din electoratului indecis, ceea ce ar propulsa clar MAE in parlament.

  In concluzie pragmatic judecind nu exista nici o motivatie pentru MAE sa se retraga din alegeri ba chiar dimpotriva.

  Dar eu am sa va dau o citeva motive in plus pentru care sa nu o faca.

  Liderii politici ai partidelor democratice sunt un mod direct angajati in procese reale de coruptie sau promoveaza pe liste oameni de aceasta factura pentru a putea obtine finantarea electorala si/sau postelectorala.

  Nu are sens sa ii nominalizez pentru ca ii stiti foarte bine, chiar si voi cei care sunteti sustinatorii partidelor democratice altele decit MAE.

  Eu zic sa meditati din ce cauza toata lumea politica a pus tunurile pe MAE si nu pe PCRM cum era normal daca tot se afirma in mod constant ca partidele democratice sunt coalizate impotriva comunismului.

  MAE va trece cu fruntea sus in parlament si chiar daca nu o va face a luptat cu fair-play pentru promovarea democratiei moderne si pentru promovarea unei liste curate pentru parlament. Pentru acest lucru merita respectele voastre a tuturor.

  Ati asteptat atit de mult un partid de felul asta incit acum cind a aparut nici macar nu va mai recunoasteti dorinta pe care ati avut-o dintotdeauna.

  Nici macar nu conteaza daca vor intra sau nu in parlament .. important este ca le-a spart fatza coruptilor si dupa alegeri vor trebui sa explice de ce au fatza sparta.

  Respect MAE ! Pieptul sus si arata-le ca se poate

 10. Cu istestea din materilaul cu referinta la MAE si din Moldova Suverana din 27 martie si ultimul PULS al tinerilor comsomolisti moldoveni masca e scoasa! Apari acola ca o vedeta comunisto-comsomolista, iar in principiu – ca un provocator.
  In disperare ca nu treci pragul ai intrat intr-o isterie. Dupa aceste publicatii sa mai spuna cineva ca MAE nu face jocul PCRM-PPCD ar fi o naivitate.
  Ma mir, de ce acest text din MS si Plus e slab tirajat si la FLUX, Teleradio-Moldova si EU-TV, erati vedete si acolo, insa eu personal nu le iau in seama. Petrenco si Pavlicenco sa alaturi de Contiu, Todercan Oleg Voronin cu NIT-ul lui, sa stiti ca e super, sau la PLUS alaturi de Petrenco Grigorie? Nemaipomeniot, insa e o relitate!
  Vau, tu doar tot esti Petrenco.

 11. Pentru Alex

  Si daca nu bagi in seama comentariile mele de ce mai apari?

  In perioada electorala nu scriu declaratii, dar imi asum totul unde scrie Vitalia Pavlicenco. Nu pot sa-mi asum vreo scrisoare gen cea semnata de Vitalie Nistrean, pentru ca baiatul este, a scris, s-a disfuzat, tinerii care administreaza blogul meu au plasat pe blog, iar eu eram la Glodeni – fiind plecata de la 5.00 dimineata si venid, extrem de gripata, la 23.00 acasa. Deci, nu-mi pot asuma scrisorile undxe nu figureaza numele meu si celor care lis e nazare ceva ar fi bine sa se informeze, nu sa atace pornind de la ce i se nazare.

  Dumneata nu stii cu cine discuti pe blogul meu, pentru ca mai multe declaratii decit mine nu a facut nimeni. Ca sint interventii, declaratii, interpelari, discursuri, luari d ecuvint pe marginea proiectelor de lege sau altceva. Insa in campania electorala, chiar daca imi pot laptopul in spate, nu scriu, pentru ca nu am timp si nu apar pe Internet decit foarte dimineata sau foarte tirziu. Asta se vede. De aceea lasati inventiile si nu scrieti prostii pe blog. Pentru un vizitator obraznic nu mai am dorinta sa postez argumente.

 12. Pentru Alex

  Si daca nu bagi in seama comentariile mele de ce mai apari?

  In perioada electorala nu scriu declaratii, dar imi asum totul unde scrie Vitalia Pavlicenco. Nu pot sa-mi asum vreo scrisoare gen cea semnata de Vitalie Nistrean, pentru ca baiatul este, a scris, s-a disfuzat, tinerii care administreaza blogul meu au plasat pe blog, iar eu eram la Glodeni – fiind plecata de la 5.00 dimineata si venid, extrem de gripata, la 23.00 acasa. Deci, nu-mi pot asuma scrisorile unde nu figureaza numele meu si celor care li se nazare ceva ar fi bine sa se informeze, nu sa atace pornind de la ce i se nazare.

  Dumneata nu stii cu cine discuti pe blogul meu, pentru ca mai multe declaratii decit mine nu a facut nimeni. Ca sint interventii, declaratii, interpelari, discursuri, luari d ecuvint pe marginea proiectelor de lege sau altceva. Insa in campania electorala, chiar daca imi pot laptopul in spate, nu scriu, pentru ca nu am timp si nu apar pe Internet decit foarte dimineata sau foarte tirziu. Asta se vede. De aceea lasati inventiile si nu scrieti prostii pe blog. Pentru un vizitator obraznic nu mai am dorinta sa postez argumente.

 13. Lasa tu drepturile de a participa.Aici merge lupta pentru viata si moarte,dar voi hienilor faceti niste jocuri de pierdanti si aiuriti.Nimeni nu va luat in caruta si latrati la cai.Sa vedeti dupa alegeri ce bataie de joc veti primi,nu de la partide dar de la simpli oameni.Sunteti penibili !!!!

 14. Pentru Ion

  Din acest mesaj eu nu am inteles NIMIC!:

  „Cu istestea din materilaul cu referinta la MAE si din Moldova Suverana din 27 martie si ultimul PULS al tinerilor comsomolisti moldoveni masca e scoasa! Apari acola ca o vedeta comunisto-comsomolista, iar in principiu – ca un provocator. In disperare ca nu treci pragul ai intrat intr-o isterie. Dupa aceste publicatii sa mai spuna cineva ca MAE nu face jocul PCRM-PPCD ar fi o naivitate. Ma mir, de ce acest text din MS si Plus e slab tirajat si la FLUX, Teleradio-Moldova si EU-TV, erati vedete si acolo, insa eu personal nu le iau in seama. Petrenco si Pavlicenco sa alaturi de Contiu, Todercan Oleg Voronin cu NIT-ul lui, sa stiti ca e super, sau la PLUS alaturi de Petrenco Grigorie? Nemaipomeniot, insa e o relitate! Vau, tu doar tot esti Petrenco.”

 15. Pentru Alexandru

  Daca va place foarte mult campania electorala ofensiva pe care o ducem, daca ne respectati intentiile si echipa, votati-ne. Noi credem ca avem sanse sa intram in Parlament. Nici nu se pune problema retragerii noastrein favoarea vreunui partid. Nime ni nu stie care e acel partid “cu sanse reale” de a intra in Parlament, dar nici nu poti spune care partid merita sprijinul nostru, din foarte multe considerente. Avem nevoie nu numai de respect, dar si de voturi.

 16. Pentru Vadim

  Nu sint de acord ca „numarul celor care va vor taxa ca din incapatinare nu v-ati retras este cu muuult mai mare decit eventualilor adepti care i-ati putea obtine in curenta campanie electorala…” Nimeni nu o stie.

  Nu avem nici incapatinare, nici aroganta… Sintem pentru pluralism politic.

 17. flowers_of_liberty

  Stimati domni si doamne, va place sau nu va place ceea ce face MAE-ul, este o chestie personala. Apa trece, pietrele raman; cainii latra, caravana merge inainte etc. PCRM cu ajutorul MAE-ului va fi aruncat hat departe si pentru totdeauna din Moldova. Ia ganditi-va si singuri, PL, PLDM, AMN i-a naucit bine, dar nu de tot. Inainte ca MAE sa se lanseze in campania electorala – PCRM isi mai arata coltii, spre sfarsitul campaniei, comunistii sunt loviti in toate punctele lor dureroase si vulnerabile pe care le au. Fara doar si poate schijele bombelor MAE mai ating si alte partide, dar tinta principala este sistemul corupt creat si ocrotit de partidul de guvernamant care a dus Moldova la sapa de lemn si la secera si ciocan. Nu sunteti de acord cu mine? Si mai important este ca vreau sa va incurajez increzut ca PCRM chiar si impreuna cu procentele de la redistribuire n-are nici o sansa sa ia majoritatea in viitorul parlament. Acest fapt il cunosc liderii PLDM, PL, AMN. Iar daca nu-l cunosc, atunci halal de mintea lor. Dar sunt sigur ca stiu foarte bine acest lucru, insa cu orice pret vor sa obtina cat mai multe locuri in parlament, iar atacurile lor contra MAE sunt doar niste dovezi de lacomie a multor politicieni de la noi cu frumosul nume scenic DEMOCRATI. Totul este limpede ca lacrima, mastile sunt aruncate, e adevarat ca veti vota pentru Chirtoaca, dar de fapt veti vota pentru Ghimpu, e adevarat ca PLDM-istii spun prin sate Votati Dorin Chirtoaca, votati Stejarul. Este adevarat ca AMN este mult mai slab in raport cu greutatea presedintelui AMN, este adevarat ca PPCD n-are nici o sansa sa intre in parlament, dar PPCD nici nu si-a propus scopul sa intre in parlament, este adevarat ca formarea colalitiei de guvernamant va fi o problema imposibil de rezolvat pentru viitorii parlamentari democrati, este adevarat ca MAE stie acest fapt inainte de toti, este adevarat ca MAE este pregatit pentru inca o campanie electorala, este adevarat ca domnul Petrencu este un politician viclean, este adevarat ca Ghimpu si Urechianu au pierdut acest joc, este adevarat ca Filat a inteles ceea ce se petrece de facto mult prea tarziu, este adevarat ca proiectul MAE este un super proiect-este o alternativa propunerilor invechite si ineficiente ale altor grupari politice de la noi. Asa prezic cartile mele desfasurarea in continuare a vietii politice din RM. Mai prezic ele si altceva, dar mai las si pentru alta zi.

  Votati mesajul social al MAE-

  Moldova fara coruptie!

 18. flowers_of_liberty

  Azi, intai aprilie 2009, se implinesc sapte ani de saracie din viata mea, sapte ani de tristete, sapte ani de dezamagire, sapte ani de zbucium inzadar in cautarea unei realizari reusite, sapte ani de asteptare, sapte ani de speranta in mai bine, sapte ani de cand am inceput initial sa locuim intr-un apartament inchiriat la Botanica impreuna cu viitoarea sotie a mea, o zi memorabila, ziua prostilor, ziua umorului-nu mai stiu care-i denumirea corecta a acestei zile. Poate isi aminteste si sotia mea de aceasta zi. Nu-i pasa, stiu, nu-i mai arde cred ca de asa amintiri, suntem maturi deja. Oricum intai aprilie ramane o sarbatoare a mea personala, atunci cand am luat o hotarare nastrusnica sa inchiriem impreuna si sa concubinam nefiind inca casatoriti doi tineri simpli, unul de la Nord altul de la Sud, unul de-o nationaliate, iar altul de alta, doi tineri speciali la inceput si atat de obisnuiti in prezent… Dar oricum, felicitari flowers cu ocazia acestui eveniment…

 19. Pentru dvs toti sunt obraznici si doar dvs sunteti cea cu stea in frunte.

  Un raspuns si comentariu ca-s obraznic si nu aveti chef sa vrb denota faptu ca nici cu oamenii nu aveti chef sa ii ascultati, caci ei sunt obraznici si fara studii, asa cum ii faceti dvs.

  Intr-o perioada ca aceasta ar trebui sa luptati pt fiecare vot, eu am fost un vot, iar comentariile au fost o incercare, ati demonstrat ca nu va puteti controla emotiile, nu avei ce cauta in politica, caci un lider tre sa fie calm calculat si convingator chiar daca se aduc comentarii provocatoare. Va lipseste totalmente simtul diplomatic, de aici si o alta concluzie iata de ce nu ait putu negogia cu PL, PLDM is AMN, referitor la o fuziune.

  Atit pentru azi. De la un simplu alegator care nu va acorda votul de incredere pt dvs deoarece e dezamagit de posibilitatile dvs.
  UN alegator dezamagit ce nu va da un vot, poate sa nu va aduca inca 10 voturi care or fi prieteni si tot asa un lant bine determinat. De ce? Pentru ca eu inteleg bine poporul nostru si metoda de a alege, in ocncluzie inteleg politica, iar dvs ca om politic cu un astfel de comportament dati dovada de fapt ca vii in cot de politica si habar nu aveti cu ce se maninca.

  Cu strigate, agresiune si negativism? 🙂 Doar Hrushiov utiliza astfel de metode, cred ca si boala psihologica il determina sa fie asa, insa avea un grad inalt de dimplomatie in comparatie.

 20. esti un egoist! Nu mai gandesti pentru popor! daca MAE nu se retrage- acele 4 % care vor acumula se vor distibui la partide care vor fi in Parlament. PCRM va fi in Parlament? Cu cele mai multe voturi?
  Mai bine cei de la MAE se dezic in favoarea DEmocratiei!
  Daca nu se dezic- ESTE DREPTUL LOR! DAR se nu se planga pe urma ca n-am stiut ca indirect au favorizat Comunistii!

  Celor ce vor sa voteze MAE: daca MAE acumuleaza 6% BRAVO !!! Dar sondajele(nu numai a comunistilor) spun ca voturile voastre se vor egala cu acele: CONTRA LA TOTI! Daca sunteti impotriva Comunistlor- votati unul din PLDM, PL sau AMN! In felul asta ne eliberam de totalitarism!

 21. Alex eu cred ca stii ca dna Pavlicenco este in campania electorala. La fel cred ca observi ca au actiuni de amploare in toate localitatile din republica, plis emisiuni, intilniri. Parerea mea ca tu te crezi cu stea in frunte si nu-ti poti controla emotiile. Mergi si tu si lupta pentru fiecare vot pentru partidul tau. MAE lucreaza pentru fiecare vot, depune efort intelectual si fizic. Doar fiecare din noi am vrut un partid curat, condus de oameni onesti – iata a aprut MAE. De ce nu alegi dintrun partid rau si unu bun? De ce ceri retragerea MAE dar nu a unui partid corupt fie el si de dreapta. De ce -ti place sa alegi din doua rele.
  Mai mediteaza, dupa 5 aprilie v-a fi tirziu. Nu tot in viata se cumpara cu bani.

 22. Pentru Maria,

  Nu lupt cu morile de vint, si inca ceva e ca nu am partid, sunt doar alegator, te deranjeaza prezenta mea? Am dreptu sa imi manifest atitudinea si gindu? Imi interzici sa imi exprim parerea si obtiunea?

  AM incercat sa vad ce lider e Pavlicenco si ce poate, ma dezamagit, asa ca nu prea ma convingi tu cu MAE partid curat, deoarece as fi facut alegere pe 5 aprilie pentru MAE, doar din motivul ca V. Pavlicenco face parte. Deoarece MAE:
  unu – nu e partid, doi – nu prezinta o seriozitate, trei – oameni „INTELECTUALI” desi se inbata ca niste degradati si fac imagine proasta in societate (am avut ocazia sa intilnesc membri ai MAE in stare de ebrietate si injurind care deloc nu mau impresionat, astfel ma deranjeaza oamenii care consuma alcool in exces si mai ales pretind la cinducerea statului), patru – MAE o denumire de doi bani, cinci – MAE ? Ministerul de externe? … si tot asa…

 23. Da si inca ceva pentru MARIA, nu am cerut sa se retraga MAE.

  Caci nu am dreptu sa o cer, singuri va alegeti soarta si obtiunea, vreti in parlament, bravo voua, eu nu. Vreti sa dati votu comunistilor, bravo vou eu nu. Vreti o moldova fara coruptie, bravo voua, eu nu cred in asa ceva(in orice stat exista coruptie-prin urmare sa lupti impotriva sitstemului mugicait de coruptie nu face, oricum din interior singur la un moment se va distruge, trebuie doar sa astepti si sa il ajuti mai repede sa se distruga, cum? sa inveti societate sa nu dea mita din scoli da nu sa invete copii sa dea profesorilor pentru sarbatori bani pentru nu stiu mai ce, de acolo se incepe coruptia, iar daca societate va fi sanatoasa si va constientiza cit negativ aduce acest fenomen la sigur va fi oprit, nu prin spoturi, seminare, intrunire de cercuri restrinse, dar din scoala elevul tre sa inteleaga consecintele).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *