Continuam intilnirile cu alegatorii

ocnita-1.jpgocnita-2_0.jpgDin cauza plecarilor de dimineata in teritoriu si intoarcerii tirzii, nu reusim sa postam ritmic texte si fotografii.

In ultimele zile, am avut intilniri la scoala din Budesti, din raza Municipiului Chisinau, unde am participat alaturi de consilierul municipal Mihai Severovan, apoi in citeva sate din Edinet, Falesti si Ocnita.

Peste tot oamenii sint suparati pe situatia lor materiala si promisiunile neindeplinite de comunisti, pe gradul inalt de coruptie, produs de clanul mafiot rotunda-edinet.jpgcomunist, care a afectat intreaga societate, intreg sistemul de stat.

Sint hotariti sa nu mai voteze Secera si Ciocanul si sa opteze pentru viitor, pentru schimbare, pentru respectarea legii si tragerea la raspundere a guvernantilor corupti – fosti si viitori.

Vitalia Pavlicenco

Loading Facebook Comments ...

42 Comments

Add a Comment
 1. Asta nu e un motiv ca nu reusiti. Daca o sa ajungeti in parlament la fel o sa va plingeti ca nu reusiti? Sa inteleg ca nu aveti echipa si oameni responsabili?

  Caci un lider, mai ales politic, ar trebui sa detina potential logistic si uman pentru a face fata promisiunilor si obiectivelor, or ceea ce ati promis nu va intereseaza si urmariti un interes personal in ceea ce faceti. Din cite stiu eu, eficienta intreprinderilor europene si americane se defineste prine „ordine” si „corectitudine”. Ar trebui cred eu sa incepeti a face ordine in actiunile care doriti sa le intreprindeti, apoi sa le promiteti oamenilor ceva, pentru ca altfel banuiesc ca nimic nu va fi facut, caci nu ma intilnesc prima data cu asa cazuri unde lumea are interes personal si se folosesc de altii ca sa isi obtina ceea ce nu merita de fapt.

  Imi inchipui cita minciuna suna in promisiunile ce le dati bietilor oameni. Caci din cite am vazut la TV habar nu aveti ce se intimpla in tara, ati uitat de unde ait pornit, un lucru tipic pentru oameni parlamentari care de fapt se gindesc la propriu buzunar. De aceea nu ati raspuns direct la intrebarea, ar trebui micsorate salariile parlamentarilor, din emisiunea de la ProTv cu Lorena Bogza, unde sa vazut ca nu va ginditi la popor ci la salarii si posturi. Da si a mai fost ceva interesant la ce am atras atentia, in fiecare raspuns utilizati cuvintul coruptie, comunisti, chiar daca intrebarea se referea la ceva direct si cerea un raspuns scurt si direct la subiect, mi-a lasat impresia ca suferiti de paranoia. Caci mii interesant de ce daca tot va declarati acu in plina campanile electorala impotriva coruptiei, atunci de ce nu ati desfasurat proiecte referitor la lupta impotriva corupitie? Or asta doar e un mesaj fals prin care doriti sa ajungeti in parlament? Ori echipa si oameni nu aveti?
  RUSINE celor care lupta impotriva coruptiei insa singuri creaza acest fenoment de blat si cumatrism.
  Da si de ce nu ati facut declaratii pe data de 27 martie? Caci sunteti romanca si v-ati nascut pe teritoriu Basarabiei? Si de ce nu ati lasat tinerii sa iasa la manifestatie? Or nu aveti tineri? Or nu mai sunteti Pro Unire?
  E clar cu politica voastra va ginditi la fotoliu din parlament si altceva nu vedeti, iar pentru aceasta sunteti gata sa ii tradati pe oamenii ce vau pus umar si sa deveniti aceelasi ROSCA.

 2. Astazi MAE a organizat marsul demnitatii la Cimislia si Causeni. La Causeni era programat un concert de amploare cu Andra si Class. Cu parere de rau acestor formatiuni li s-a interzis intrarea pe teritoriul R.Moldova si au fost intorsi din drum.
  Ce se intimpla cu conducerea noastra sau isi ies din minti cu totul. Cum pot sa ingradeasca intrarea unor europeni pe teritoriul R.Moldova?
  JOS COMUNISTII!
  JOS DICTATURA!

 3. Спасибо за статью. Восхищена как всегда

 4. Hai ma Alex, ca chiar nu te inteleg.

  Sa inteleg ca toate aceste reprosuri au venit studiind toate promisiunele partidelor? totul se ia prin comparatie. daca vi se par neprofesionali, aratati-mi sa vad echipa profesionala, care au oameni ce o sa scoata tara din impas politic, economic si social. Si mai ales ca ei sa nu se gindeasca la fotolii si avantaje personale.

  Sau sa inteleg ca e o antipatie numai fata de MAE?

  Sint putine tabere care se iau de MAE, nu e greu sa iti dai seama de unde vin comentariile tale.

 5. Plus, nu inteleg oameni, care tot nu au inteles cine-i Rosca si de ce in anii precedenti a refuzat cu desavirsinta sa uneasca fortele de dreapta, spunind ca el e singurul aprtid capabil sa lupte cu comunismul.

  Acum, Alex, iti dau si ceva info: MAE a incercat de nenumarate rinduri sa uneasca partidele de dreapta, sa mearga ca o forta la alegeri, ci nu 4-5 partide de dreapta. Ai prins firul?? nu? pai sa iti numesc partidele care s-au crezut cel mai democrat si capabil sa lupte cu comunism si nu au vrut sa mearga ca un front comun?

  Cele 3 partide acuma deja se maninca, vezi pe Unimedia comentarii legate de ducerea in eroare PL si PLDM. Stai sa vezi ce o sa fie in parlament.

 6. Pentru Alex

  Avem de toate si nu postati ceva daca nu aveti timpul sa cititi sau sa va informati ce am facut, cel putin, eu, in Parlamentul care se incheie. Puteam de o mie de ori sa spun ca, daca nu am o fractiune in Parlament si daca domina comunistii Parlamentul si Guvernul, degeaba ma mai chinui sa fac interpelari, declaratii, interventii, luari de cuvint, sa pun intrebari in audieri. Dar nu am lasat niciodata miinile in jos. Cititi materialele de pe http://www.pnl.md. De aceea, nu aveti nici o cadere sa scrieti ca o sa ajungem in Parlament si o sa ne plingem ca nu reusim. Pacat.

  Avem si echipa, si oameni responsabili. Ceea ce nu avem, intr-adevar, nu avem oameni corupti.

  Nu ma invatati pe mine ce trebuie sa aiba un lider, pentru ca noi stim foarte bine ce spunem si ce facem.

  Nu facem promisiuni oamenilor, ci ne rupem gura sa le explicam de ce nu trebuie sa voteze comunistii. Va invitam pe miine la un Mars in Chisinau, care incepe la ora 11.00 de la Calea Iesilor nr.6, Artima.

  Nu exista proiecte referitor la lupta impotriva coruptie, exista interpelari in legatura cu cheltuirea banilor publici. Exista legi bunicele, dar nu se aplica. Eu am facut interpelari si am primit raspunsuri, pe care le-am plasat pe acest blog, la fel ca si despre heroina si multe alte cazuri de acest fel.

  Nu eu ma ocup de declaratii, eu am plecat la 5.00 dimineata tocmai la Ocnita.

  Uitati ca pe lista MAE sint in primii 12 patru persoane cu cetatenie romana, care nu vor renunta la cetatenie in favoarea mandatului de deputat. In general, pentru noi, cei cu cetatenie romana, participarea la campania electorala este un sacrificiu. Este vorba de Alexandra Can, Vitalia Pavlicenco, Diana Crudu si Eleonora Cercavschi. De asemenea, Alexandra Can, Vitalia Pavlicenco, Ana Bejan, Eleonora Cercavschi si Anatol Vidrascu, din echipa noastra si primii pe lista pentru Parlament avem Ordine Nationale „Pentru Merit” sau „Serviciu Credincios” in grad de Comandor. Nu are asemenea persoane nici PL, nici PLDM, nici AMN, nici PPCD, oricit de proromanesti s-ar declara. Asa ca lupta impotriva noastra este pur si simplu urita si incriminarile pe care le-ati asternut aici nu va fac cinste, dar demonstreaza ca nu sinteti informat si ca sinteti rautacios. Mie nu-mi plac oamenii rautaciosi.

 7. Pentru Eu
  Si de unde crezi ca vin comentariile? PLDM, AMN, PL, PCRM? Iti spun eu de unde vin, de la un simplu cetatean care e ingrozit de politica noastra mirsava si murdara, sau altfel spus o politica de 2 bani.

  Ce echipa are MAE? Plina de profesori, cu pensioneri in frunte si tineri la coada, si pe linga aceasta ca sa para ca promoveaza tinerii au introdus citi mai multi pe liste tineri de 18 ani ca sa le iasa o medie a virstei in jurul 30 ani ca sa para un partid tinar…imagine de un tort infrumusetat, dar in interior aer.

  PLDM – Specialisti in Economie, Juristi citi doresti…o echipa buna pentru Guvern.
  AMN – Specialisti???? sunt putini dar au in schimb greutate politica. Deja sunt invechiti.
  PL – MARE sanse nu sunt cu oameni care au fost in parlament
  PCRM – mereu a stiut sa profite inteligent in ce priveste atragerea de cadre, pacat ca nu sunt pe liste persoanele date cu abilitati.
  MAE – mult vint si valuri, de fapt e camapanie electorala, e si de inteles.

  AM antipatie fata de unii oameni de la MAE, Pavlicenco, Petrencu, Neagu, Jalba, Taranu…pentru ca dorm mergind, pentru ca spun minciuni privindute in ochi si pentru ca folosesc oamenii in interes propriu.
  Simpatizez pe dl Severovan, un om care a zis si a facut. Un atare lider ar trebui promovat, nu un Petrencu care habar nu are cum sa are loc procedura de integrare in UE, sau Pavlicenco care habar nu are cit costa un tichet de transport public caci si-a cumparat masina si a uitat de unde a pornit.

  Si daca nu observi EU, cind ziceam unele lucruri in comentariu precedent ma refeream in general de toti politicienii cas mincinosii si lenosii, ca de-ar fi din partea mea sapa in spatele lor si pe deal la munca sa vada cum se munceste pentru tara, nu cu vorba goala cum o fac ei.

  PS: Si o mica intrebare Pavlicenco, Neagu si Jalba, daca tot au fost in parlament, ce au facut ei pentru popor? Au facut interpelari ca sa cistige bani pe seama acestor actiuni.
  Si de ce ma rog se bat toti sa ajunga in parlament? Pentru ca fiecare partid va primi sume de bani enorme din bugetul de stat pentru a face politica, asta e motivu? Sunt sigur ca nu dau gres, toti sunt de aceasi culoare, rosu, verde, galben, alb, albastru – toti se vind pe bani.

 8. Nu ar fi de mirare sa imi spui ca sunt de la PPCD si dau critici :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
  dar te anunt ca nu-s afiliat politic si nici simpatizant, asa cum am procedat in 2005 si am dat un vot nevalid, asa voi proceda si anu acesta, pentru ca nu am o optiune, pentru ca nimeni din politicieni nu merita sa fie deputat.
  Iar daca ma veti critica pentru faptu ca votez nevalid, si prin asa metoda se duce votu comunistilor, va spun, in schimb nu fac cu cutitu in spate celor care ma sustin cum a porcedat ROSCA, cum va proceda MAE, UCM si alti candidati independenti si nu tradez un interes comun, cum o fac curvele din parlament care se si numesca paralmentari.

  Politica e o curva pentru ca pretinsii lideri paranoici si bolnavi de cap o discrediteaza si o aduc la o asa stare ca omul simplu asa sa o perceapa. Imi e rusine cu asa lideri politici in Moldova.

  As propune pentru tineret sa creeze un partid, doar din tineri nici un fost parlamentar sa nu fie, nici unu din astia inputiti desa de minciuna sa nu fie, doar asa cu-n partid tinar si doar din tineri Rep Moldova va reusi sa scape de comunisti care nu-s doar in PCRM, ci si-n AMN, PL, PLDM, MAE, PPCD…si vor aduce Rep Moldova in UE.

  Pentru ca tinerii au mai multa abilitate si putere decit mincinosii din actualele partide.
  JOS fostii parlamentari JOS coruptii JOS mincinosii JOS curvele de la cirma statului

 9. pt Alex
  V.Pavlicenco a facut in parlament mai mult dechit tot AMN-ul si Filat impreuna luati! Mai urmareste activitatea in parlament!

 10. Pentru Alex

  Imi este foarte greu sa scriu prenumele Alex, pt ca eu am un ginere foarte de treaba, pe nume Aleks.

  Nu ma intereseaza de unde sinteti. Imi pareti foarte nepregatit ca sa interveniti pe vreun blog.

  Despre ce „curve” vorbiti din Parlament – Ostapciuk, Arama, despre alte comuniste si pepecediste sau despre cine?

  Da, sint multi paranoia, si printre politicieni, si printre nepoliticieni. Toti sint rezultatul comunizarii si insaracirii cu buna stiinta. Citesc precum ca ai rusine, dar nu cred.

  Parca a creat un partid de tineri Sergiu Mocanu – unde e Mocanu si partidul?

 11. Pentru Pavlicenco
  Mie nu imi plac oamenii mincinosi.

  Si cu ce a ajutat interpelarile dvs? A scazut pretu la piine?

  Si cu ce ne ajuta pe noi cetatenii acestui stat care vau acordat votu ca dvs sa ne explicati de 10 de ori o prostie, aratati fapte, dar nu rpetindeti sa luati guvernarea, pentru ca ati ajuns deja in parlament inseamna ca aveti o putere, atunci din cite inteleg ar fi trebuit sa faceti ceva pentru popor da nu sa vorbiti.

  NU va tin lectii sunt indignat ca nu va diferentiati de ceilalti parlamentari, pentru ca prin factul ca doar vrb si explicati nu demonstrati nimic decit ca ati dormit in Parlament ca si ceilalti deputati…no more comments

  Ca aveti Ordine Nationale “Pentru Merit” sau “Serviciu Credincios” in grad de Comandor si va laudati cu ele demonstreaza ca aveti in singe inca acel spirit pioneresc…sunt romani care au luptat pentru libertate in 89 si nu au primit medalii, care au luptat in 92 si la fel nu au primit medalii insa se mindresc si cei din jur le multumesc, iar dvs ca aveti o medalie, nu demonstraza decit ca sunteti tipic ca si ceilalti PRIMITI medalii, dar cite medalii, la figura, ati obtinut pentru poporul RM, cite familii vulnerabile s-au bucurat de medalia dvs? citi copii abandonati au fost incalziti in timp de iarna? cite sate si scoli ati vizitat ca sa le duceti un calculator? ca daca tot va declarati mare fan a tehnologiilor noi.

 12. Merci Alex ca ai confirmat de unde bate vintul. Eram sigur ca esti peledemist trecut prin scoala lui Tanase.
  Deci ma opresc mai mult la partidutul tau.
  Zici ca are multi juristi, economisti. Hai zi-mi de activitatile profesionale ale lui Filat. De activitatea sa in cadrul Departamentului Privatizari. Dar mai ales as vrea sa te aud despre activitatea sa in Parlament. De interpelarile sale, sau de votul sau pentru comunisti. Sau poate activitatea sa de bisnitar din Romania vrei sa imi spui. hai ca si asta e interesanta.
  Tanase e bun ca avocat. Dar e si bun la manipulat. Tu, atit de informat iti dai seama de unde bate vintu, nu?

  Acuma zimi tu mie echipa asta profesionista, care abia s-a format un an si jumate in urma, care sint meritele acestei echipe?

  Nu avem partide ideale. Normal ca MAE au facut unele greseli, dar nu uita ca au fost nevoiti sa invete unele lucruri din mers. Nu au avut vechii nomenclaturisti, si nu au avut partidul dea gata. stii la cine ma refer, nu?

  Am o antipatie fata de cele trei partide, numai din cauza ca se bat cu pumnul ca unicul scop al lor e sa dea jos comunistii de la putere, dar sa uneasca fortele inainte de alegeri nu vor. Bine, nu vor cu MAE, dar cele trei partide erau obligate sa o faca. si cum ai amintit de bataie sa ajunga la putere, stai sa vezi tu fratia intre aceste partide in Parlament.

 13. Mocanu = cu finantarile de la Lucinschi.

  Pt Curaj – pe mine nu ma intereseaza certurile inutile cind oamenii au nevoie de solutii. asa ca pot spune ferm Parlamentul nu a facut nimic.

  Pt Pavlicenco – Vorbeam despre Curvele ce se plimba dintr-un partid in altul.

 14. Acu de interpelari in Parlamentul actual eu chiar nu te inteleg. E lupta cu morile de vint. Asta e buba ca dreapta nu are forta necesara in parlament pt a si insista ca aceste interpelari sa fie cu raspuns. Zi-mi daca cineva a sustinut interpelarile Dnei Pavlicenco.

  referitor de lupta poporului roman de prin anii 90, ai zis ca ai o antipatie fata de Dl Petrenco, dar sint sigur ca nu stii de lupta lui pentru neamul nostru, dus inca din deceniul trecut.

 15. 😀 ma faci sa rid EU
  Ti-am zis nu-s afiliat politic…iar Prihvatizarea = PLDM, politica insasi liberala prevede sau altfel spus se bazeaz pe unele principii a economiei libere unde se intilneste si fenomenul privatizarii, nu e de mirare de ce Filat a ales docrtina Liberala(vine din practica activitatilor de afaceri anterioare) cu nuante Democratice(democratice pentru ca vine de la Diacov).
  Da si inca ceva pe cit e de bogat Filat, pe atit e si de sgircit. Deputat care nu merita sa fie in parlament.
  Insa oameni din jurul acestuia, unii din ei, au capacitati iar RM are nevoie de specialisti profesionisti si calificati.

 16. Da cu ce ma ajuta acea interpelare?

  Dreapta Stinga, de cite ori Pavlicenco a scos lumea in fata parlamentului cind o lege adoptata contravenea intereselor poporului, si spunetimi daca cineva a facut asa lucru?

  2, 3 manifetatii in 2008 PLDM, AMN si PNL si alea doar de imagine ca sa ii vada presa, in rest gol.

  Esti de dreapta scoate lumea la greva dar nu apleca capu ca ei sunt mai multi.

  Se stie ca ai nostri nu au o cultura politica, ca atunci cind ceva ii deranjeaza pe toti sa ceara parlamentului socoteala, ca in UE. Atunci dreapta ce doarme, asteapta lumea singura sa iasa?

 17. referitor la Dl Petrenco sau Petrencu, ca nu mia inteleg ce si cum este adevarat … insa motivu meu este – Holocaust.

 18. Alex, ti-am scris de peledeme inainte de a fi postul tau cu neafiliere. straniu de cum arata acum ora postarii.

  Chiar imi era interesanta echipa asta de salvatori.

  in 2005 chiar rideam de colegi care tot votau cu Rosca. tirziu s-au prins ei de jocul „aparatorului neamului”

  Anume asta ma tem sa nu se intimple si in 2009. de ce nu se uneste dreapta? cind sint despartiti, o sa fie mai usor la comunisti sa ii prelucreze. Ma tem ca unii au sa cedeze. daca nu cumva jocurile is facute.

  Nu o sa avem nici o schimbare.
  Dar referitor la echipa, pai sa stii ca aparentele multe ori inseala, cum e peleme cu echiopa lor care pare bine pregatita juridic, la fel e si MAE care iti par nepregatiti, dar eu ma pornesc de la real. MAE nu are cum sa fie cel ce va comanda muzica in parlament. Maxim vor avea 6-7%. deci nu ei au sa formeze guvernul. dar ei vor fi sanitarii. Toate partidele vor inainta propuneri pentru posturile nde conducere.
  Aici si apare rolul MAE. Sa nu admita numirea unor oameni patati. Chiar daca nu vin din MAE. Scopule sa fie oameni care au sa lucreze pentru tara, si nu invers.

 19. Petrenco este istoric. La cite ore predate in Bucuresti, Iasi, Chisinau, omul are o pozitie care este sustinuta prin cartile si titlurile sale.
  In rest, fiecare cu opinia sa, la fel e cu cedarea de catre Romania ori e acapararea de catre Rusia a Basarabiei in 40. Ca totusi multi nu au iertat Romania cu cite usurinta ne-au lasat

 20. ForAlex:
  ” citi copii abandonati au fost incalziti in timp de iarna? cite sate si scoli ati vizitat ca sa le duceti un calculator?”

  Почему бы Вам не задать эти же вопросы лидеру правящей партии господину Воронину? Слабо?

  Развели тут, понимаешь, демократию, что всякий un simplu cetatean от безделья позволяет себе шельмовать депутата, которая одна из немногих честно работала все четыре года и поднимала в парламенте вопросы, о которых не смели даже заикнуться представители других партий, не то, чтобы поддержать Павличенко.

 21. Госпожа Павличенко, да не оправдывайтесь Вы перед ними! Они специально хотят вывести Вас из равновесия. Вы чисты перед своей страной и перед Богом.

 22. Очень интересно. Но чего-то не хватает. Может быть, стоит добавить каких-нибудь картинок или фото?

 23. „Iar cel ce urăşte pe fratele său este în întuneric şi umblă în întuneric şi nu ştie încotro se duce, pentru că întunericul a orbit ochii lui.” 1 Ioan 2.11

  Alex, chestia cu partidul celor tineri (curati) un grup de initiativa o va incepe dupa alegeri. Daca doresti, esti bine venit. Eu am sa te contactez. Cred ca v-ati dat seama ca aveti de lucru, si mult.

 24. Pt Rusoaica: Moldova si orice alt sta in lume are nevoie de lideri politici care sa conduca, dar nu sa isi faca imagine si popularitate folosind postu de politician si metode de a iesi doar la tribuna criticind stinga. Ca asa o vor face tot timpul, cei de dreapta vor critica stinga indiferent de situatie.

  Dar dna Vitalia daca tot se declara pro-europeana pro-nato, de ce nu a aplicat poriecte de instiintare a cetatenilor despre acest lucru, de ce nu a aplicat proiecte europene pentru tarile est europene? Слабо?

  Altfel nici nu poate fi, caci lupta impotriva coruptiei nu se face in 2 luni, ci ani intregi, in care inveti lumea, si nu doar despre coruptie si ce inseamna UE, si restu, da nu in 2 luni se rupe ca lucreaza explicind, inainte de campania electorala trebuia explicat, da nu in modul asta, dar organizind diferite seminare, studii, si nu pentru cei din municipiu ci pentru cei din zone rurale.

 25. Pentru Alex.

  Au dormit in Parlament comunistii, care mai si paraseau sala cind Opozitia facea interpelari in baza plingerilor oamenilor.

  Pacat ca habar nu ai ce e aia politica si nu intelegi ca „fac lucruri concrete”, adica fura de la buget si spun apoi minciuni cei de la guvernare, din majoritatea parlamentara, iar Opozitia monitorizeaza, pentru ca Opozitia nu are Guvern si nu gestioneaza banii publici. Halal de dumneata ca nu stii nici macar asta si indrugi aiureli.

  Eu am fost deputat si membru al AP NATO, unde am facut foarte mult pentru imaginea R.Moldova pina la venirea comunistilor. De ptroiecte, informare, se ocupa sectorul asociativ, mai ales ca simpatizatii dumitale comunisti nu au permis si inca nu permit pluralism de opinii la Radioteleviziunea publica. Acest lucru sefii misiunilor diplomatice le-au spus in doua Declaratii-Pozitii rusinoase pentru comunisti si cei care ii voteaza.

 26. Mafia BEZSMERTNA! Mesajul „anticoruptie” e bun dar nu tine !In urmatorul parlament o sa fie vesel dar BINE-nu! Mi se pare ca am sa fac ca Alex si in general nu o sa votez! Trebue ca si parlamentarii sa nu poata sa candideze mai mult de 2 ori.
  „MAE a incercat de nenumarate rinduri sa uneasca partidele de dreapta, sa mearga ca o forta la alegeri, ci nu 4-5 partide de dreapta”-pentru ce ma rog? Cindva eram si eu de parerea asta.Partidul care e sigur 100% ca trece -lasa sa se duca singur.Ce folos de exemplu ca Urekian ia dus in parlament pe Diacov,Serebrian,Braghis care a doua zi siau facut fractiuni-astia singuri nu pupau nici usa parlamentului.
  Eu de exemplu nam ochi sa vad nici pe un lider de partid .Dar sa fie 2 pe aceiasi lista ori chiar 3-nici nu plec la alegeri.
  Pe zi ce trece ma conving ca politica-i murdara, de ce totusi toti vor in parlament cu orice pret? Lucreaza sarmanii parlamentari 4ani de zile,economisesc toti banii,pe urma se mai imprumuta daca sa sokoti cheltuelile reale ca sa mai slujeasca poporul inca 4ani.Si nus kite 2-3 dar cite 103 in fiekare partid.

 27. Pentru Alex

  Referitor la curve ar fi bine sa analizezi vechimea PL-ului, vechimea PLDM-ului, vechimea AMN-ului, vechimea USM-ului, vechimea PSD-ului si vechimea MAE/PNL-ului, dupa care sa mai spui de trecerea din partid in altul. Prostii sau necunoastere elementara. Se considera trecere cind azi esti comunist, apoi frontist, apoi social-democrat, apoi liberal, apoi iar de la inceput. Dar fuzionarile partidelor si raminerea oamenilor – IMPREUNA CU PARTIDELE LOR – pe acelasi segment – liberal, de centru-dreapta, unde sint si eu, nu este traseism, ci unificare a fortelor. La dumneata e vorba de manipulare din slabiciune si plata speciala sa scrii minciuni si prostii pe bloguri.

 28. Doamna Pavlicenco, vedeti ca v-am raspuns pe blogul meu in legatura cu mesajul postat de dvs. Numai bine si succes.

 29. Dna Pavlicenco, hai sa lasam noi coruptia un pic, pentru ca asta porneste in primul rind de la FRADUDAREA alegerilor. Iata spuneti-mi sincer de ce dvs cind ati aflat ca PPCD a cedat in 2005 comunistilor cele 5-6% nu ati intervenit, pentru ca nu are cum PPCD sa ia 130 mii de voturi in 2001, iar in 2005 dupa ani de proteste sa voe votat cu numai 10 mii mai mult. De ce nu ati intervenit?? Oare nu va simtiti complice ca ati tacut?

  Stiti ce se poate intimpa acum? In aceste alegeri se poate intimpla ca comunistii sa returneze la PPCD acele procente, poate mai multe si astfel sa aiba un aliat in parlament si sa-l puna pe Rosca chiar presedinte de parlament! Dvs vedeti unde totul merge? De ce nu ati intervenit, de ce nu ati facut INTERPELARE ca sa se re-numere voturile, sa se ridice arhiva, sa vedem cite voturi au luat toti subiectii electorali? De ce v-ati multumit doar cu declaratii populiste ca BMD a cistigat alegerile?! Va rog sa imi raspundeti.

 30. Pentru Dna Vitalia,

  In comparatie cu dvs, cu studii de filolog, eu am studii exact de domeniu politic si nu ma bat in piept ca-s membru careiva asociatii sau ca am participat ca membtru la un consiliu NATO, un seminar de instruire.

  Si ce impresie are UE despre RM, prin imaginea care ati facuto? Din analizele mele asupra activitati dvs, nu am vazut sclipire, deoarece partenerii UE nu v-au vazut un partener strtegic si stabil care sa asigure o siguranta politica in caz de colaborare, aveti o echipa creata doar de dvs (adica UNO). De aceea aveti atit de putine colaborari cu organizatii europene, si chiar daca sunt atunci sunt de nivel personal. Rotari si toate celelalte.

  Referitor la interpelari, exact acelasi lucru il facea si Rosca, analiza de unde au bani PCRM si cum ii fura, chiar credeti ca doar dvs puteti sa analizati si doar dvs vedeti acest lucru? Eu de exemplu am aflat despre acest lucru inca din primele luni de guvernare ale PCRM, abia acum v-ati trezit ca-s corupti? Pacat ca atit de tirziu.

  Ce sa va mai spun ati dorit fuziune cu Filat ce are bani, dar el „sfolociu” no vrut sa se imparta ca e sgircit, nu? Iar dvs cu oameni putini ati spus eh ce sa fac, hai cu MAE ca altcineva nu ma e. Rusine ati umbrit valoarea istorica si nici nu meritati sa fiti presedintele si purtati simbolul PNL. Pentru ca ati tradat o valoare, pentru ce? = pentru bani. Unde e mesaju pro unire? unde sunt tinerii? unde e acel spirit istoric?

  Mii interesant unde va sunt tinerii, ca peste tot la manifestatii vad doar copii de gradinita, parca va laudati ca aveati echipa tinara si profesionista, ca promovati tineri. Unde sunt acei viitori politicieni cum il declarati, ai RM, nepatati si necorupti, sau poate sunt prea corupti si va e rusine sa ii prezentati publicului. Sau astea au fost doar declaratii cum o fac si ceilalti lideri ai PLDM, PL, PCRM cu anu tineretului. Nu am vazut nici un tinar promovat la vrio emisiune tv la dezbateri, doar stiu ca asa se promoveaza valorile, asa cum a fost promovat Chirtoaca. L-am vazut doar pe Cheptanaru la PtoTv dupa manifestarea lantul in jurul parlamentului, unde a dat un interviu referitor la ce a fost. Atit?
  Am mai vazut si bieti copii care la sigur pentru citiva banuti, imparteau pe strada pe un frig nebun, pliante MAE cu dvs si Petrencu sau Petrenco(o persoana care are 2 nume are si 12 fete), chiar nu va e rusine, pe frig sa inghete viitorul, asa doriti prin munca altora sa ajungeti in Fotoliu la cald?

  Ati spus intr-un spot electoral, pe care le uramresc foarte atent nu doar ale MAE, ca o sa ii puneti pe parlamentari sa munceasca, e o metafora super, dar pe cit e de reala? Intuiesc ca e spusa doar din punct de vedere a politicii de camapnie electorala. De-as avea putere v-as pune eu la munca sa munciti cu sudoare, sa vedeti cum se cistiga pentru o piine sa stiti problemele statului, da nu ca Braghis, dvs si ceilalti sa nu stiti cit costa o piine, in kg de cartofi si un bilet de transport public. Se vede ca umbalti cu capu prin nouri. Sapa in miini si pe deal la munca, iata ce va trebuie vou tuturor, si cei din PSD, MAE, AMN, PLDM, PCRM,…da nu in masini luxoase si mincare din supermarket si aia importata. Va ginditi la naiba nu la statul acesta, va ginditi cum sa aveti portmoneu cit mai gros cu bani. Se refera si dvs Dna Vitalia.

  Apropo respect Romanilor din staful electoral MAE, nu stiu citi sunt la numar, si cite ideii mai au pentru a va coordona unele strategii de campanie electorala, dar ar trebui parerea mea sa mai schimbe tonu trist a coruptiei, ca nu dau speranta oamenilor prin spoturile electorale. Comaparatie e spotu AMN, unde in fine apare un soare, iar la MAE nu apare nimic decit sumbru. Omul iubeste sa zimbeasca asa ca zimbiti si dvs, da nu fiti incruntata cind cititi acest mesaj, caci singura spuneati altora ca daca criticati o faceti costructiv. O fac constructiv pentru tara, pentru ca trebuie cineva sa va puna la lucru.

  Da si inca ceva, vad ca unele probleme va ating in special, un lider care nu are ce ascunde, nu atrage atentia si nu devine agresiv si atit de agitat asupra unor lucruri care ii par neadevarate. Inteleg ca adevarul doare, dar daca sunteti un lider desavirsit atunci intuiesc ca ar trebui sa aveti abilitatea de a ascunde acele emotii, ori emotii sunt prea adevarate si atunci faceti panica ca cineva spune un adevar. BRAVO.

 31. Pentru socolenco

  pe mine nu doar ma amuza, dar incepe sa ma si supere neinformarea dumitale. Eu, in 2005, eram simplu deputat. Din AMN m-au dat afara tocmai din cauza ca Urechean nu accepta nimeni s afaca o interpelare fara voia sa. Dar si dupa ce am impus un plan al fractiunii, votat de Fractiune si de Consiliul Politic (DPN) al AMN, pornind la efectuarea lui, plecind de la Platforma electorala a BMD din alegeri, Urechean a inceput persecutarea si daca aplici ce e prevazut in pla, si daca nu aplici. Asa a fost cu iesirea din CSI, explicata in presa, intr-un articol special.

  Referitor la voturile deturnare prin smecheria PPCD-PCRM exista un dosar depus la CEDO din inca 2005, inaintat de AMN. Intr-o serie de declaratii si pe blog am scris si rasscris despre asta. Asa ca linistete-te cu complicitatea si mai intii informeaza-te, dupa care asuma-ti rolul sa „dai la brazda” si sa „obrazezi”.

 32. Pentru Alex

  Prin 1970-75 nu erau studii de politologie prin RSS Moldoveneasca.

  Nu cred ca ai studii de domeniu politic.

  Nu te poti bate in piept ca ai fost prin NATO, pt ca mai ai de mincat ceva mamaliga pina la asta. Dar mai ales cu aceste capacitati, de care si eu iau, stupefiata, cunostinta, cred ca pina pe atunci e mult pina departe.

  Cind eram noi in majoritatea parlamentara, Ion Sturza trebuia sa mearga Sturza la Copenhaga sa fie invitata Moldova in calendarul UE, insa a fost rasturnata ADR si s-au instalat criptocomunistii, dupa care s-a terminat cu imaginea RM.

  Ba in activitatea mea este extrem de multa sclipire si curaj si mai stam de vorba dupa ce citesti pe http://www.pnl.md si pe blog initiativele si realizarile national-liberalilor. Pina atunci degeaba imi bat limba si degetele de scris pentru dumneata.

  Nu cred ca numai eu pot analiza cheltuirea banilor publici, dar in acest Parlament eu am facut cel mai mult acest lucru. Asta o stie toata lumea, poate mai putin retardatii.

  Nu acum ne-am trezit ca sint corupti comunistii, faptul il demonstreaza interpelarile facute, pe care le pun, netrecute pe toate, pe blog.

  Daca doream fuziune cu Filat – o faceam, tocmai ca nu am dorit-o. Noua ne-a fost mai aproape MAE, pentru ca nu sint oameni infumurati. Nu am cerut nimanui sa se imparta cu mine, nu-mi vei aduce nici un exemplu de nicaieri. Eu am oamenii mei care ma ajuta pentru ca ma respecta.

  Acum vad ca esti si orb sau platit. Cum adica vezi copii de gradinita? Avem echipa tinara si profesionista, promovam tineri. Dar asta nu vad cei intunecati la minte de invidie si gelozie.

  Nu vezi tineri promovati la emisiune tv la dezbateri, cum nu-i vezi nici la alte partide, pentru ca sint de perspectiva, dar e nevoie de artilerie grea. Dar oare unde sint Cubreacov si Secareanu?

  Fiecare partid are experti care are o strategie si o tactica, daca nici asta nu pricepi, mergi si returneaza-ti diploma ca degeaba ti-au dat-o. Si ia sapa in miini si pe deal la munca – poate acolo ceva iti va reusi, ca dai tare in bara cu politica.

 33. Pt Dna Vitalia,

  Retardati ramineti dvs, pentru ca nu vedeti ce se intimpla in jurul dvs. Eu destul de bine vad in perspectiva ce voi face, in comparatie cu dvs. Ati facut o scoala politica sovietica, bravo, acu daca tot ati declarat atunci la ce naiba mai pretidenti in parlament singura, treceti cu PPCD si PCRM impreuna si nu mai amgiti si dezbinati voturile in parti si particele, ca oricum o sa ajunga si poporu sa inteleaga acest fenomen al politicii.

  Si daca sunt orb, atunci sunt cind e un moment de fericire pentru ca inchid ochii, dar oarba poate sunteti ca gelozia oricum la dvs e mai mare cind cineva cistiga sau cind cineva reuseste iar dvs nu.

  Referitor la copii, fiti serioasa, ca oricum se vede ca-s copii ce nu majoratu, dovezi sunt copii scosi de la ore, nu mai spun de cine, ca sunt multi profesori pe la MAE, si e clar ca multi elevi nu au 18 inca, intrbati pe Dnl Pavaloi. Iar faptul ca am spus gradinita, e la figurat daca tot nu intelegeti sensul, care e ca folositi tinerii la fel cum si Rosca a facuto. Diferenta e ca dvs sunteti femeie si nu aveti barba.

  Ma mira faptu ca pe toti e catalogati, din cei care va scriu pe blog ca peroane care sunt platite sa va scrie. :D:D:D Sa inteleg ca dvs asa procedati, hmmm, sa inteleg ca dvs platiti unora ca sa scrie pe bloguri si sa aduca critici, hmm idee buna, si care e procedura, cit pentru cit se da, sau cum se face, tre sa scrii un anumit nr de cuvinte? Daca puteti sa imi explicati in detaliu.

  Da si dvs cine va plateste pentru a scrie interpelari in parlament?
  Cu politica o duc bine, nu fac strategii clandestine si de 2 bani, si daca m-ar intreba pe mine cit costa un kg de zahar in comparatie cu dvs as avea un raspuns, nu pentru ca merg des la magazin, ci pentru ca imi pasa de ceea ce se intimpla in jur, dvs vad ca nu va pasa, asa ca mai degraba ati arunca dvs toata cariera de politician de 2 bani la gunoi si ati merge pe deal cu sapa sa munciti, sa incepeti de acolo sa lucrati, ca stiu eu politica dvs murdara cu intrigi si fapte concrete zero.

  Ca de astia ca dvs e si Cubreacov si Secareanu, si mai potrivit Rosca, cu ala semanati cel mai bine, si la comportament si la limbaj.

 34. „Urechean a inceput persecutarea si daca aplici ce e prevazut in pla, si daca nu aplici.”

  Eu nu inteleg de ce dvs nu vorbiti despre asta la electorat acuma ce tratament ati avut in BMD apoi AMN. Sau poate vorbiti la intilniri, insa eu cred ca Urechean daca si-a permis sa persecute in asa mod obraznic acum nu se mai poate inveli cu faptul ca nu a votat comunistii odata ce singur se comporta ca un comunist.

  Cum putem noi sa purcedem in alta campanie fara ca sa stim ce decizie a luat CEDO in acest sens? De ce nu s-a depus cerere pentru a grabi procedura, sa sa avem o decizie pina incepe noua campanie electorala? Cine este responsabil de acel dosar?

  Dna Pavlicenco, dvs ca fost deputat, trebuie sa va luati accest angajament fata de electoratul asta mintit si sa scrieti o cerere pentru a grabi procedura sa avem o decizie CEDO cit mai repede. Va rog sa-mi spuneti ce sanctiuni pot fi luate, este vreo posibilitate sa fie sanctiune cu privare de libertate?

  Si nu va suparati pe mine, insa sunt revoltat ca 4 ani au trecut de la fraudarea alegerilor si nimeni nu au luat initiativa ca acel dosar sa fie urgentat cumva. Eu inteleg ca poate sunt si careva temeri, pentru ca comunistii au bagat frica si in deputati poate, insa eu cred ca dvs ca fost deputat in acel parlament fraudat aveti obligatia morala sa duceti la buna elucidare a circumstantelor si gradului de fraudare.

  Eu sunt sigur ca nu putem vorbi despre lupta contra coruptiei fara ca sa pledam pentru alegeri corecte si cred ca daca spuneti ca v-ati luat angajamentul de lupta contra coruptiei atunci trebuie sa pledati cu toata forta ca alegerile sa nu fie fraudate. De fapt se stie ca si aceste alegeri vor fi mult fraudate, insa eu cred ca prin demersul in forta contra fraudarii aceste posibilitati de fraudare pot minimalizate.

  Iata stiu ca PD a atras atentia ca lista pentru anul asta este cu aproape 150 mii mai mare decit la alegerile precedente, cum se poate de verificat, cine face asta tot CEC? Eu cred ca trebuie sa scoatem la iveala de unde au aparut acele liste suplimentare, pentru ca asta le poate aduce aproape 10% comunistilor si aliatilor lor. Deci daca spuneti ca luptati cu coruptia, atunci as vrea sa vad ca luati in serios aceasta lupta. Succes!

 35. Pt Socolenco,

  Pai ce sa cerem noi simpli cetateni de la cineva dezinteresat in acesta privinta.

  Se stie de toata lumea ca alegerile sunt compromise si unii parlamentari o stiu foarte bine de mult timp ca acestea sa inceapa, dar nimeni nu are interes de a le verifica, sa calci pe aceasi grebla de atitea ori chiar e culmea, sa mergi din campanie in campanie si sa nu ei masuri e foarte straniu.

  Un evreu cind face o miscare mai intii se uita la ala din fara cum merge, iar la noi poti sa si stai ca oricum tot in rahat va calca.

  Si raspunsul e simplu, nu se doreste ca acest lucru sa fie solutionat, de ce? pentru ca sunt complici la acest subiect, nu direct ci indirect, cum? Urmaresc interese personale.

 36. Alex, fraudarea se produce pentru ca avem o procedura de numarare anapoda care nu este foarte bine pusa la punct sau supravegheata de observatori si ei complici de prin Rusia ori poate chiar si occident. Le stim la toti apetitul mare pentru bani, insa nu mai putem persista atita in eroare, trebuie ca in urmatorul parlament daca si vin sa propuna reformarea legislatiei, normelor pentru ca aceasta fraudare sa fie cit mai mica. Iar MAE daca spune ca lupta contra coruptiei atunci trebuie sa vina in programul lor electoral in primul rind cu propuneri pentru a reforma cadrul legal si a procedurii de moderare a intregii campanii electorale. Asta si va demonstra ca ei lupta intr-adevar contra coruptiei si nu demersuri stingace de atac contra altor partide doar pentru ca nu le sustine pactul anticoruptie.

  Iata dna Pavlicenco, special pentru dvs am pus aici link-ul asta ca sa va demonstrez ca PL chiar daca nu a semnat pactul MAE anticoruptie pledeaza in forta contra coruptiei, priviti de la min 2.40. Deci sunt nefondate acele afirmatii precum ca PL daca nu semneaza pactul inseamna ca este contra initiativei MAE. Poate mai trebuie si dvs sau macar expertii sa va informati ce platforme au alte partide inainte sa le acuzati.

  http://www.youtube.com/watch?v=0n9sBLT9OGg&feature=channel_page

 37. Pentru Alex

  Ba vad foarte bine ce se intimpla in jur.

  Nu am facut nici o scoala politica sovietica, eu am terminat Facultatea de limbi straine, franceza, absolventii careia au fost cei mai dedschisi valorilor civilizatiei europene.

  Noi nu dezbinam nimic si pe nimeni, noi incercam sa obtinem sprijinul alegatorilor in aceasta campanie. Asta face fiecare si toti au acest drept. 5 aprilie va arata pe cine sprijina alegatorii, ca sa nu spunem ca intr-un regim de dictatura votul oricum nu e liber, nu e obiectiv si e deviat.

  Nu am avut niciodata invidie si gelozie, am simtit, insa, mereu, unde e falsitatea. Exemplu – nu am fost, nu sint, nu am crezut si nu voi fi nicioadata cu PPCD, i-am simtit ca sint fatarnici si fac si tranzactii comercial-politice.

  Noi nu avem copii la manifestari. Toti sint tineri de peste 18 ani. Veniti, participati si ii intrebati. Noi nu ne temem cu ai nostri ca vor spune ce spun participantii contra bani la actiunile PLDM.

  Am inteles f.bine ce inseamna „gradinita”, dar nu e.

  Ba sint convinsa ca unii de pe blog sint pusi de securitate sa scrie prostii.

  Eu nu am procedat si nu pot proceda asa. Ai nostri nu stau pe bloguri ca nu au Internet on-line. Alte detalii nu am de unde reproduce.

  Nimeni nu plateste pentru interpelari in Parlament. Probabil ca le platesc deputatilor comunisti, de care s etem guvernantii si le rezolva problemele. Noua, celor din opozitie, nu ne raspund decit formal si stiu toti ca Opozitia nu poate rezolva nimic absolut, pentru ca nu permit cei de la Presedintia comunista sa se rezolve problemele, ca sa nu spune ca Opozitia democratica poate face ceva, de aceea dau raspunsuri formale. Am avut si o declaratie in acest sens in Parlament.

  Noi nu consumam in familie deloc zahar, el este „moartea alba”, de aceea nu stiu cit costa, nu stiu daca poate cunoaste sotul.

  Cred ca pe deal cu sapa te asteapta foarte tare pe dumneata, care nu pricepi nimic in politica.

  Nu am facut niciodata politica murdara si cu intrigi. Intotdeauna am spus totul pe fata si deschis. Tocmai de asta am avut de suferit, pentru ca ori democrati, opri comunisti, nu le plac principialitatea si libertatea de expresie.

  Nici nu am de gind sa ma asemuiesc lui Cubreacov si Secareanu ori Rosca – eu ii consider pe ei cei mai mari farisei impotriva intereselor nationale si impotriva romanismului, a spus-o cam asa si Ilie Ilascu. Nu intimplator i-a priceput si Statul Roman- Cubreacov a fost prezentat pentru Ordinul National al Romaniei si nu i s-a dat. Si nimeni de la ei nu au ordine ale Statului Roman – asta spune totul.

 38. Nina Graur-Tampiza

  Pentru Alex
  „…sa inteleg ca dvs platiti unora ca sa scrie pe bloguri si sa aduca critici..”-fira-i tu al dracului, natie tradatoare ce esti.E minunat sa stai cu mainile in briu intr-o parte si sa arati cu degetul.Treci la munca in rind cu noi toti(PL,MAE,PLDM),nu te lauda ca esti mare politolog.
  Stii afurisitule, de ce scriu din paste-n craciun pe blog?Nu ca m-ar fi platit Pavlicenco,caci toti aveti halucinatii cind e vorba de bani, ci din cauza ca m-am saturat pina in git sa-si mai bata joc guvernantii de noi.
  Si apoi,nesimtitule,nu tu ai stat prin transee in Transnistria(Cocieri,Holercani,Cosnita,Bender) din luna martie(pina la glezne in apa rece din cauza ninsorilor)- august,ci barbatu meu,care mi-a venit putred de bolnav din cauza racelii.Dar el a fost educat tot de scoala sovietica,eu la fel si ce vrei acum?Sa ne pui cite o funie in jurul gitului si sa ne spinzuri de primul copac, ca suntem nascuti in acea perioada?Oare asta este argumentul tau cel mai puternic pentru a demonstra coruptia lui Pavlicenco?Ca e nascuta in alta perioada si nu de=o seama cu tine?
  De aia ti-ai dori putere?da bine ca nu esti tu in frunte, tiranule, si sper sa nu ajungi niciodata.Vino si spune-i in fata lui barabtu-meu, ca e corupt deoarece s-a nascut in epoca sovietica,si mai spui acest lucru la toti veteranii din razboiul transnistrean.Te-oi vedea eu cum rezisti.
  Si daca tot te doare in cot de copiii care es in strada,apoi iti spun ca si eu mi-am invitat feciorul de 18 ani si am mers la caravana,la distribuirea pliantelor si multe alte activitati MAE.Stii de ce,ca doar nu tu,politologule, il vei invata adevarata democratie sau actualii guvernanti,ci eu ca parinte.
  Si vad ca pricepi la curve,nu cumva esti una din ele?
  Ce-ai facut tu pentru schimabre?

 39. Pentru socolenco

  Si eu cred despre Urechean la fel – ca se comporta ca un comunist.

  Nu eu am atacat la CEDO, ci AMN, de aceea nu eu pot depune cerere de accelerare a examinarii. Nu cunosc cine e responsabil de acel dosar?

  Nu cunosc ce sanctiuni pot fi luate sau daca e vreo posibilitate sa fie sanctiune cu privare de libertate. Nu cunosc.

  A pleda „cu toata forta ca alegerile sa nu fie fraudate” este un fleac. A acoperi cu observatori e altceva si a monitoriza serverul care asigura calculul voturilor e a treia, insa in ultimul lucru nu vrea sa se implice Occidentul.

 40. Occidentul nu vrea, pentru ca asa ne vom invata sa tot fim dadaciti, insa noi trebuie sa ne construim constiinta asta ca alegeri corecte sunt in avantajul tuturor. Insa cred ca daca alegerile vor fi fraudate foarte mult, atunci partidele de opozitie nici nu trebuie sa accepte rezultatele si vor nu vor comunistii vor trebui sa accepte alegeri anticipate ceea ce este in dezavantajul lor potrivit lui Dungaciu. De asta vor trebui sa nu fraudeze prea mult, ca rezultatul sa fie acceptabil.
  Stau si ma gindesc ce fel de legiuitori ai poporului sunt ei daca ajung acolo prin frauda. Cred ca avem nevoie ca parlamentul sa fie numit Senat si in din fiecare raion sa fie alesi citi 2 senatori de catre oameni din regiune. Si daca oamenii vor vota pentru o persoana anume, atunci acea persoana va fi responsabila de acel raion. Ce rol au acum presedintii de raion? Numai formal, ca totuna nu decid nimic. Si daca localnicii nu vor fi multumiti de cel ales, atunci pot demite acel demnitar si alege pe altcineva. Altfel nu stiu cum am putea imparti riscul ca alegerile sa nu fie fraudate.

 41. Pentru socolenco

  Am spus clar – partidele de opozitie s-ar putea sa nu recunoasca alegerile decit daca, in suma, fac o majoritate. Asta nu e democratie sa nu poti spune un cuvint la TV „publica” doi-trei-patru ani, apoi, cite 1-2 minute sa spui cine esti si ce propui.

  Ca sa se schimbe sistemul politic, trebuie sa cistige o forta si sa schimbe. Asta nu a fost de 10 ani.

  Alegerile au fost o data doar pe circumscriptii, in 1990 – de atunci, din cauza problemei Transnistriei, RM este o singura circumscriptie si deputatii se aleg pe liste.

  Si la nivel raional sistemul e prost, pt ca sus e putred si nu poate fi jos o putere, sus – alta. Nu pot convietui. Desi ar trebui, dar nu exista comportament civilizat.

  Si mai e o problema – chiar acolo unde sint consilii sau presedinti mai democrati, se comporta ca si sau mai rau decit comunistii. Asta e cel mai trist.

 42. „Si mai e o problema – chiar acolo unde sint consilii sau presedinti mai democrati, se comporta ca si sau mai rau decit comunistii. Asta e cel mai trist.”

  Dna Pavlicenco, este intr-adevar trist, insa totodata ma gindesc ca pentru a cistiga comunistii atunci trebuie sa te comporti ca ei, pentru ca altfel nu poti sa le tii piet, trebuie sa manipulam ca ei, trebuie sa folosim acelasi arme pe care le folosesc ei. Da, este periculos asa, pentru ca este riscul sa devenim si noi niste comunisti in comportament, insa dupa ce cade regimul comunist putem sa ne ajustam dupa normele impuse de democratie.

  Eu dupa cum stiti pledez pentru un comportament civilizat, un comportament model chiar si atunci cind poate ar trebui si noi sa fim mai ostili cu cei care ne trateaza cu ostilitate. Pentru ca lipsa de reactie ostila la fel ii poate afecta mult pe cei care ne ataca miseleste. De asta cred ca trebuie sa gasim o formula optima: ca o parte din partide de opoztie sa se comporte civilizat altele sa-si permita sa se comporte ostil cu comunistii. Astfel le va fi mai greu sa lupte pe mai multe fronturi.

  Asta este teoria mea si nu stiu cit de mult functioneaza, insa cred ca nu trebuie sa lasati sa va afecteze modul in care se comporta alti oponenti electorali, pentru ca toti sunt angajati intr-o lupta atit pentru propriul Succes in aceasta campanie cit si pentru Succesul nostru comun al tuturora de a scapa cit mai repede de comunisti.

  Am inteles ca Alianta Verde si candidatul independet Valentina Cusnir s-au retran in favoarea PLDM. Multi asteapta ca si MAE sa se retraga. Ce parere aveti despre asta? Mersi!

  Apropo, dvs poate ca ati avut in vedere ca unii democrati se comporta ca comunistii chiar cu alti oponenti democratici si pro-Europeni. Aici cum sa va explic: poate o fac si pentru faptul ca nu au toata siguranta ca acele partide sunt atit de pro-europene si nu ar fi vreun proiect comunist. Cred ca toti au anumite banuieli in privinta altor oponenti electorali, chiar si dvs daca va amintiti spuneati de PL ca ar fi un proiect a lui Lucinschi si asta fara sa prezentati probe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *