“Legatura” dintre Epa-Media si consilierul municipal Mihai Severovan

Cineva pe blog mi-a formulat o aluzie intre publicitatea MAE pe Epa-Media si Mihai Severovan. Dupa ce am stat de vorba cu Mihai, postez urmatorul text:

“Epa-Media” este o companie austriaca ce a cistigat concursul international privind construirea si amenajarea a 300 de statii de asteptare a transportului public din Municipiul Chisinau, conform standardelor europene. In doi ani, compania a construit – asa cum prevedea caietul de sarcini – aceste 300 de statii, cheltuind 18 milioane de lei.

Nimeni nu a avut pretentii si toti au salutat acest proiect. Consilierul municipal PNL Mihai Severovan a sustinut acest proiect si aceasta investitie, cunoscind foarte bine orasul si stiind ce inseamna standarde europene. Domnia sa cunoaste asta pentru ca, impreuna cu BERD-ul, a implementat, in calitate de ministru, proiecte investitionale importante pentru sanatatea omului, cu aplicarea noilor tehnologii si reducerea pierderilor in retelele de apa, datorita carui fapt – de mai multi ani – tarifele la apa potabila nu se majoreaza. De asemenea, au fost inlocuite 110 kilometri de apeduct in Chisinau.

Revenind la proiectul Epa-Media, observam marea diferenta intre statiile construite de compania austriaca si statiile construite mai inainte, unde predomina nu statia, ci “budka”, ceea ce nu armonizeaza cu ideea si spiritul unei capitale europene. De exemplu, priviti statia de linga monumentul Kotovski (nu comentam oportunitatea monumentului) – statia nu se prea vede, dar “lariokul” cu bauturi alcoolice se vede si sint sute de asemenea cazuri. Aceasta politica a fost promovata inainte de investitia companiei Epa-Media.

Bine ca Mihai Severovan si altii au oprit dezastrul si s-a impotrivit, indiferent de atacurile din partea unor agenti economici, prestatori de servicii de publicitate, care s-au unit pentru a se impotrivi acestui proiect investitional, deoarece si Epa-Media face publicitate in statiile amenajate.

Insa marea diferenta este ca Epa-Media a investit 18 milioane de lei, care trebuiau sa fie investite din bugetul Primariei pentru constructia acestor statii, pe cind agentii locali de publicitate nu au alocat nici un leu pentru binele orasului in cei 18 ani de dupa proclamarea Independentei.

De asemenea, mentionam ca aceste “forte unite” au incercat impiedicarea implementarii proiectului Epa-Media, deoarece nu doresc, de fapt, concurenta loiala in conditii ale economiei de piata. Aceste forte au atacat in judecata contractul dintre Primarie si Epa-Media, dar au pierdut in ambele instante.”

Asta e legatura dintre Epa-Media si consilierul municipal PNL Mihai Severovan.

Vitalia Pavlicenco

Loading Facebook Comments ...

27 Comments

Add a Comment
  1. Скажите, а у вас есть RSS поток в этом блоге?

  2. Pentru d.Pavlicenco
    D.Pavlicenco, de ce apare careva suspiciuni in jurul acestui brav profesionist? Cine doreste sa ponegreasca profesionistii de vaza sa le crape ochii! D.Severovan este persoana cunoscuta in tara si mai ales in capitala! Noi il cunoastem de zeci de ani de zile si stim ce cap si suflet are! Dar se vede ca partidele dvs au stat in ghit coruptilor din alte partide si acum va cauta purici ca sa va ponegreasca. Nu dati importanta acestor parveniti, care nu au facut nimic pentru acest popor….
    Sanatate si sa va ajute Dumnezeu sa aduceti lumina in sufletele noastre!

  3. Epa Media e companie austriaca cum sunt eu ambasador kongolez. E o combinatie comunista de devalizare a bunurilor publice. Le-au facut un contract pe nu stiu cate zeci de ani inainte inca pe timpul lui Ursu sau Iordan. Dupa venirea democratilor la carma primariei, in 2007, au incercat sa anuleze contractul insa fara succes. Desi facut cu niste incalcari strigatoare la cer, au fost protejati de toate instantele de judecata. Contractul este unul extrem de defavorabil pentru administratia publica locala si foarte foarte profitabil pentru „firma austriaca”. Nu degeaba au beneficiat de krisha comunista. Sa inteleg ca de acolo curg banisorii MAE-ului?!

  4. Nu e secret pentru nimeni ca oamenii de afaceri finanteaza partidele politice in campanie pentru a-si asigura un trai mai bun dupa alegeri, cu noile autoritati. In mod normal afaceristii seriosi finanteaza nu un singur partid ci cateva deodata conform principiului „nu pastra toate ouale intr-un singur cos”. Astfel, veti gasi businessmani care dau bani la comunisti dar si la opozitie. Problema este ca nici un businessman intreg la minte nu va arunca bani pe proiecte falite din start. Banii se baga in partidele care au sanse macar teoretice sa treaca in parlament. Nimeni nu va investi in proiecte gen „pentru Neam si Tara”, „Partidul Conservator”, „Stefan Uratu”… Astfel apare intrebarea: de unde a gasit MAE-ul sponsori atat de generosi in conditiile in care niciun sondaj si nici cei mai optimisti comentatori politici nu-l crediteaza cu sufragii suficiente pentru a trece pragul? Cum este posibil ca acest partidut compus in mare parte din oameni care activeaza in domeniul educatiei sa aiba brusc atatia bani incat sa umbreasca partide mari, considerate bogate, precum e PLDM-ul sau AMN-ul?! Pentru mine este un paradox acest fapt si nu vad nicio explicatie logica in afara de posibila finantare a MAE-ului de catre cei interesati in prabusirea partidelor de opozitie cu sanse reale de trecere in parlament.

    Nu pot baga mana in foc ca MAE-ul lucreaza constient pentru cauza comunistilor. E posibil sa fi acceptat jocul in speranta ca, printr-un miracol, vor reusi sa treaca pragul si sa ajunga in parlament. Problema insa e ca miracolul nu se va produce si va funtiona planul lui Tkaciuc si nu cel al MAE-ului.

  5. Pentru cetatean

    Mie nu-mi place sa las lucruri neclarificate. Pe blog au fost aluzii incorecte la reclama, publicitate, MAE si Severovan. Am stat de vorba cu Mihai si am raspuns nestiutorilor. Nu avem ce ascunde, spre deosebire de altii. Unii spun ca acord prea multa atentie postarilor. Azi am acordat, ca am ramas in Chisinau si am lichidat restantele. Miine vin acasa pe la 23.00 de la Edinet si voi putea scrie mai putin. Cit despre Severovan – cine stie – stie, cine nu – nu. numai datorita lui a fost votat Bugetul Primariei pe anul 2009, a fost mereu principial si onest. Este un bun profesionist, in rest – fiecare cu prostiile lui in cap.

  6. Pentru zarzavat

    Ii voi spune dlui Severovan si acest punct de vedere, pentru ca el nu are blog. Cind apuc, va transmit opinia sa.

    Acum, legat de cealalta postare, raspunsul la care il plasez tot aici.

    Nu stiu ce oameni de afaceri finanteaza partide politice in campania electorala. Nu e cazul nostru. O confirmati chiar prin fraza „problema este ca nici un businessman intreg la minte nu va arunca bani pe proiecte falite din start. Banii se baga in partidele care au sanse macar teoretice sa treaca in parlament.” Deci – de ce va contraziceti? pentru ca nu aveti argumente.

    Ma intrebati de unde a gasit MAE-ul sponsori atat de generosi in conditiile in care niciun sondaj si nici cei mai optimisti comentatori politici nu-l crediteaza cu sufragii suficiente pentru a trece pragul? Eu stiu cit am depus eu pentru campania electorala, insa MAE nu e compus, ca si concurent electoral, doar din oameni ce activeaza in domeniul educatiei. Exemplu – primii dintre fostii PNL-isti sint – Pavlicenco, care sint mereu ajutata de fiica mea de peste hotare, Can, care a facut o frumoasa declaratie de avere si plateste impozite din care tine mai multi pensionari din R.Moldova, pentru ca stie sa munceasca cinstit cu creierul si priceperea sa, dl Severovan, consilier municipal, cu o declaratie de avere, de asemenea, nu de om sarac. Si Can, si Severovan au prezentat declaratii la CEC, apoi Diana Crudu, care munceste pe cont propriu in raionul de care raspunde. Si mai avem oameni de afaceri pe lista, puteti vedea lista pe acest blog. Asa ca nu cunoasteti situatia si scrieti pe degete. Toti cei numiti au facut donatii pentru campania electorala a MAE.

    „Posibila finantare a MAE-ului de catre cei interesati in prabusirea partidelor de opozitie cu sanse reale de trecere in parlament” nu este doar o aberatie, o aiureala, un pacat spus sau un neadevar. Este un sacrilegiu, dar va veti convinge de asta mai tirziu, sper.

    MAE-ul ataca dur comunistii, asa cum am facut si eu in acesti ani in Parlament. Ceea ce incercati, ca sa nu spun (iertati-mi cuvintul – va scremeti) sa faceti o legatura intre MAE si PCRM este un al doilea sacrilegiu, pentru care va va pedepsi Dumnezeu. dar aveti dreptul la asta.

    Eu, care am luptat mereu contra lui Tkaciuk, sa-mi spuneti mie acum de legatura dintre MAE si Tkaciuc? Temeti-va de Dumnezeu.

  7. Pentru Zarzavat
    Domnule Zarzavat,
    Eu, care detin un vot, am examint listele partidelor/ independentii nu ma intereseaza/ si am constatat ca in listele MAE nu am depistat persoane, care ar fi rasunat cu tunuri de coruptie ca cei din listele altor partide democratice. Am citit si toate atacurile ziarului Timpul si am inteles ca tare sunt nervosi PLDM-istii ca au inclus in liste oameni cu dosare dubioase. Chiar daca sa admitem prezumtia nevinovatiei, nu iese fum fara foc!
    Chiar nu au avut oameni demni, ne implicati in scandaluri de coruptie si au bagat tot felul de zarzavat in liste ?
    Zarzavatul este tot verde, nu ? Culoarea dolarului!
    Cum, dracul, sa cred eu ca cel mai curat contingent, care a ales calea luptei contra coruptiei, ca ar fi facatura comunista ? Cine sa va creada ?
    De ce nu au acceptat sa-i curete din liste pe cei care au tot furat ca in codru?
    Uita-te d,Zarzavat in listele democratilor mai bine!
    Coruptia este distrugatoare ori de unde vine !
    Nu se poate schimba o clasa /clan/ corupt cu altul, numai pentru ca alt clan corupt vine de la democrati!
    Asa vad eu lucrurile!
    Din om indecis am decis sa votez MAE cu Petrenco si echipa lui!
    Chiar va multumesc ca mi-ati ajutat sa decid ce voi face cu votul meu!~ Niciun filatelist nu merita votul nostru!
    Votati MAE sa le aratam surprize-surpize- surprize…..In 06.04.09 sa felicitam noua clasa politica necorupta, care vine cu MAE !

  8. 2009-03-24 / Declaraţia Protopopiatului Cahul: „Nici un vot comuniştilor, nici un vot corupţilor!”

    Noi, preoţii din Protopopiatul Cahul, Mitropolia Basarabiei constatînd felul in care Partidul Comunist şi-a ataşat preoţii din Protopopiatul Cahul, Mitropolia Moldovei, la carul electoral, venim cu o declaraţie în care se conţine următoarele:

    1. Dezaprobăm gestul preoţilor din Mitropolia Moldovei, care şi-au declarat susţinerea faţă de comunişti, fiindcă, după cum spune şi Domnul Iisus Hristos, nu putem sluji şi lui Dumnezeu şi lui Mamona, fiindcă la noi comunismul a fost sinonim cu diavolul.

    2. Neputîndu-ne permite luxul de a rămîne în afara actualei bătălii electorale, venim cu propunerea, către toţi alegătorii de a nu vota, in nici un caz, comunismul. Propunîndu-vă în acelaşi timp spre a vă orienta către Mişcarea Acţiunea Europeană (Anatol Petrencu, Vitalia Pavlicen co, Vasile Dobrogeanu) sau Partidul Liberal (Mihai Ghimpu, Dorin Chirtoacă), partide care sunt mai aproape de om şi Dumnezeu.

    3. Suntem la curent ca MAE a venit cu propunerea către partidele democratice să se debaraseze de oamenii corupţi şi, după cîte am înţeles, credem că acest îndemn trebuie acceptat de către toţi, în caz contrar, facem apel către toţi oamenii de bună credinţă să se retragă de pe listele partidelor care sunt suspectate că au candidaţi corupţi.

    Îndemnul nostru este: „Nici un vot comuniştilor, nici un vot corupţilor!”

    Aşa să ne ajute Dumnezeu!

    23.03.2009

    Semnat: Preot Protopop, Marin Grigore

  9. Ce aiureli!!! Cica banii MAE-ului vin de la fiica lui Pavlicenco de peste hotare (o fi maritate cu nepotul lui Soros); de la Petrenco care a castigat timp de 2 ani 110,000 lei (adica vreo 3-4 mii de lei pe luna, ma mir cum de mai are bani de pantaloni la asa venituri); de la Can care a in ultimii doi ani a avut un venit lunar mediu de vreo 2,500 de EURO; de la Severovan care in ultimii 2 ani a castigat vreo 3 mii euro/luna.

    Cam modeste venituri au sponsorii dumneavoastra pentru opulenta de care da dovata campania MAE-ului. Chiar daca acestia n-ar fi mancat 2 ani si ar fi donat toti banii lor partidului, cred ca banii se epuizau in 1-2 zile de campanie la cheltuielile pe care le face MAE. Orasul si nu numai e impanzit de billboard-uri. Spoturi la televizor la 600 de EURO minutul… Concerte… Imnuri… Fluturasi… Toata lumea spune ca MAE-ul cheltuie in ultimul timp mai mult decat PLDM-ul sau AMN-ul cele pline de corupti.

    Doamna Pavlicenco, recunoasteti ca primiti bani de la comunisti sau din cercurile lor si nu mai umblati cu fofarlica.

  10. Iata ca si PPCD-ul prin filiala lor MB vine in sprijinul MAE.

  11. Pentru zarzavat

    Ma faceti sa nu va mai raspund. V-am luat in serios, acum nu va mai iau. Cum sa recunosc ceva ce nu are nici in clin si nici in mineca – dar absolut – cu noi? Gresiti si pacatuiti. Dar aveti dreptul sa fiti platit sa scrieti asta sau sa fiti incapatinat.

  12. Oricat nu v-ati jura, raman ferm convins ca sunteti un proiect comunist si ca lucrati pe bani comunisti. Sa n-ai ochi ca sa nu vezi asta. Un partid care la inceptul campaniei era la nivelul Moldovei Unite cu 0.2%, incepe din senin sa opereze cu sume fabuloase comparabile sau chiar mai mari decat cele ale AMN si PLDM, asta nu-i o intamplare. Am trecut de varsta la care se crede in Mos Craciun.

  13. For Zarzavat:

    „raman ferm convins ca sunteti un proiect comunist si ca lucrati pe bani comunisti”

    Отличная идея пришла Вам в голову.
    Призовите всех сторонников коммунистов 5 апреля отдать голоса за МАЕ.

  14. Zarzavat, te duci dracului cu tot cu comuneachii tai ?

  15. Ciudat. Vitalia, eu cred ca esti unicul politician, care, in aceasta campanie ai tinut dialogul cu cititorul blogului sau, personal (imi permit sa vorbesc la TU, caci is un pica mai in virsta, sper ca nu te superi). Pacat ca ai dat la altii sa-ti faca blogul, cum a fost de la inceput (acei altii stii cu cine-s) si lumea cam sa ferit sa intre cu incredere si sa discute cu tine. Ei, dar nu-i asta problema. Initial eu aveam suspeciuni in legatura cu MAE, credeam ca e inca un partid borfas ca AMN si PLDM si PL, care au intrunit fel de fel de huligani numai nu democrati. Dar sa stii ca aveam o presimtire ca ceva nu e asa. Si uite ca s-a adeverit banuiala me. Inrati voi, ori nu, in Parlament mai vedem noi. Dar faptul ca ati strins oameni citusi de curati intrun partid, care nu-i sufara pe toti – deja e bine. Sper sa prelungiti aceeasi cale si dupa alegeri, chiar daca ve-it esua. Eu iti cunosc foarte bine pozitiile tale si mai ales atitudini personale (sper ca stii la ce ma refer). Daca o tineti asa si dupa alegeri, o sa aveti multe oferte de colaborare. Care pina la urma vor fi avantajoase pentru MAE. Te rog, sa nu atragi mare atentie la mascarici. Lasa-i sa-si expuna parerile si nu-i lua in seama. Ei is din generatia tinerilor „orbi”, care si-au inglodat idealurile la doar inceput de cariera si iesire in lume. Pacat ca nu toata lumea e in stare sa vada realitatea, si asta a sugrumat multe minti tinere, care disperat si fanatic acum sa-u aruncat in idealuri false. Pacat de ei. Ei, dar sa fim optimisti si sa merem inainte. Tot respectul.
    PS. Condamn conflictul din Gaza si comunistii. Imi cer scuze de romana mea, de 21 ani is plecat si singur am invatat-o, practic.

  16. Pt Zarzavat,

    Sa stii ca in 2005 pepecedistii din corturi si de pe copaci in fata presedentiei la fel strigau, toate partidele de dreapta in afara de ppcd sint cu comunisti. Sper ca ai o anumita virsta si tii minte cind alte partide ( Oazu Nantoi, sper tu ca din PLDM stii cinei) au cerut sa se uneasca dreapta. Roska a refuzat, cica fiind unicu partid de dreapta. Rezultatu il cunosti?

    Eu chiar ma mir de cat de adormiti sint oamenii, care au un nivel mai sus de informare decat babute de la tara ( judecand ca stiu sa apese pe tastatura), dar tot nu vor sa vada care e adevarul.

    daca PLDM nu va face alianta cu comi, de ce nu iese Filat si declara asta in fata a toti alegatori, asa cum a iesit sa strige votati fara frica.

    Voi nu intelegeti ca problema noastra e lupta cu coruptia, cu faradelegile din politie, judecatorie, etc. Tu crezi ca ei sint comunisti?? ei sint corupti.

    Ce obtinem daca schimbam o banda corupta, pe o alta „democrata” corupta. ce se va intimpla cu idealurile noastre???

  17. Si inca, pt Zarzavat, cum poti sa fii ferm??? se vede ca esti inca un copilas, car abia a trecut pragul votului, si nu stii ce inseamna cuvantul ferm si cand sa il spui.

    Poti sa spui FERM, ca Filat a dat votul in 2005 pt comunisti. Poti sa spui FERM ca Filat ajuns la departamentul Privatizari, a realizat unele privatizari, care ulterior fiind ridicate intrebari la ce conditii, au ramas neclarificate.

    Poti sa spui FERM, ca peledistii nu au vrut sa semneze un pact contra coalitiei cu comunisti.

    Acestea sint fapte implinite, care nu le poti sterge din istorie.

    Si acum referitor de banii cheltuiti. POate stii sa accesezi numai unimedia si blogurile sale, dar iti mai dau 2 linkuri:
    http://www.cec.md, vezi acolo cat a cheltuit MAE si cat a cheltuit partidele enumerate de tine.
    http://www.ae.md, citeste programul partidului.

    si la urma, dupa sondajele de toamna, inainte de toata publicitatea asta mare dupa cum zici tu, MAE avea 2%. Si deci acum cu asa o sustinere din partea comunistilor, MAE are 0,2 ( ZERO virgula doua)%. Deci MAE avea o anumita sustinere inainte de electorala.

    Voi „democratilor” de asta va temeti? de 0,2% ????

  18. pt Zarzavat verde
    Incercati sa impartiti democratii in doua categorii: democrati corupti si democrati necorupti. Veti obtine un tablou curios.
    Dar mai bine ar fi daca ati impartiti democratii in doua categorii dupa alt criteriu: democrati moscoviti si democrati europeni. Comarati rezultatul cu cel precedent. Multa deosebire?
    Apropo, la a doua „impartire” trebuie sa luati in consideratie faptul, ca al doilea om din PLDM este A.Tanase – cunoscut societatii doar prin aceia ca a fost si este avocatul lui Pasat, acesta din urma fiind incontestabil omul moscovei.

  19. Da inainte de alegeri viata politica devine tot mai interesanta si mai interesanta.
    Dna Pavlicenco, cu tot respectu, va admiram in Parlament, aveti drive si energie, si e nevoie de oameni ca Dstra in Parlament; insa la care e situatia taaaare ma indoiesc ca veti ajunge, chiar cu toate fondurile pe care le investiti.. si Da. se vorbeste in targ.. ca MAE cheltuie fonduri substantiale in campanie, ceea ce doriti sau nu, va place, nu, dar mira cetateanul de rand.

    Si apoi, cand vad atita vehementa fata de partidele care se pozitioneaza clar impotriva actualei guvernari, iarasi nevrind apar intrebari care nu as vrea sa apara. Nu imi pot imagina ca Dstra sa faceti jocul comunistilor, dar elementarul rationament logic duce spre asta, fie ea o actiune constienta sau inconstienta. Si tare ar mai fi pacat, ca cei cu orientare net europeana, care sunt pt o tara moderna fara coruptie (pt ca asta presupun ar fi electoratu Dstra) ar ajunge in final cu voturile lor sa mai puna vreun comunist doi in parlament.

    Cat despre liste.. chiar m-am uitat la lista Dstra, pt ca asa tare o mai criticati pe cea a concurentilor electorali; foarte fugitiv si am zarit o persoana care nu e tocmai etalon de integritate. Dna GAK din Hincesti, daca tin eu bine minte mai tot sta in listele negri ale anumitor finantatori. Asta e integritatea cu care veniti? Pacat…

  20. Stimata doamna Vitalia Pavlicenco,am deosebit respect fata de munca dvs.,dar uneori chiar nu va pot intelege..,despre care” concurenta loiala in conditii ale economiei de piata” este vorba in ceia ce priveste Epa – Media ? Haideti sa ne amintim pe timpul carei conduceri a fost semnat acest contract…. si despre care 18 mln.de lei poate fi vorba in raport cu 300 statii ??? sau poate sunt poleite cu aur si lumea nu cunoaste? Dar mai important dupa parerea nu doar a mea este de ce nu ar fi putut ca aceste statii sa fie construite de primarie ca mai apoi banii de pe publicitate sa vina inapoi in primarie ? stiind cu totii citi bani se fac in Chisinau pe publicitate. Eu personal am scris citeva demersuri catre primarie in ceia ce privesc parcarile auto private,de ce acei bani trebuie sa miarga in buzunare private dar nu in bugetul primariei din care sa se imbunatateasca starea orasului?,la fel si cu transportul public privat?, prin asta vreti sa-l laudati pe d-nul M.Severovan in ceia ce priveste relatia domniei lui cu primaria?…
    Daca tot sustineti platforma liberala de ce nu ati acceptat sa fiti in aceias forta cu PL ? Cind ati refuzat PL,v-ati data intrebarea unde vor merge voturile acumulate de MAE in caz de nu veti trece pragul electoral ?
    Ati putea enumera macar o actiune referitor demersurile catre CEC din partea cetatenilor de peste hotare,privind faptul ca noi nu vom putea vota ?
    Eli din Irlanda.

  21. Pentru Eli
    Buna, Eli!
    Si noi tot ne intrebam de ce functionarii, consilierii de la primarie, Guvern…nu doresc sa investeasca in proiecte, care mai apoi sa aduca profituri mari primariei, tarii….? Guvernantii, factorii de decizie din structurile statale justifica ca nu sunt mijloace financiare. Dar in acelasi timp toaca banii publici pe tot felul de lucrari inutile, dar din care se pot spala banii imediat…
    Urmariti presa si rapoartele despre coruptia in republica Moldova si multe semne de intrebari pentru DVS vor dispare.
    Cea mai mare eroare a concurentilor politici este miopia, care face diferenta intre corupti comunisti si corupti democrati….Noi ii punem in acelasi „cos” si ii dorim inafara administrarii banului si averii publice!
    Coruptia este coruptie ori de unde ii cresc radacinile.
    Nu avem nevoie de oameni corupti, care subjuga poporul la saracie!
    Duca-se dracului, chiar daca ei se considera democrati….De ani buni de zile nu au reusit sa faca nimic…In opozitie nu au avut pozitie….. Au tacut chitic ultimii ani si au uitat de poporul nostru care a votat ca ei sa intre in parlament!
    Mai incercati sa deschideti cartile si sa intelegeti de unde bate vintul si incotro se uita marea verdeata a unor actori politici cu deceniul politic in spate…

  22. Pentru Eli

    Nu noi „daca tot sustineti platforma liberala”, ci Ghimpu a aparut de vreo doi ani liberal. Noi am fost mereu liberali, din PFD, apoi in PNL. Nu am acceptat sa fim cu PL, pentru ca nu am acceptat propunerea de a participa cu ministri la guvernare. Am explicat suficient pe blog si in declaratii. Recititi, va rog. Pe noi ne intereseaza politica generala, nu functiile de ministri. Iar politica generala inseamna ca inca nu e fixata linia ireversibila a R.Moldova spre UE si NATO, spre Occident prin reforme. Cele 0,2 %, pe care ni le da IPP-ul (acceptati ca e putin de tot, nu?) nici nu se va simti unde vor merge, asa ca putetri dormi linistita, nu va faceti griji cu noi. sau, totusi, credeti ca vom lua mai mult? Ca IPP nu face sondaje corecte?

    Nu cred ca trebuie facuta competitie – cine va capteaza voturile cu marsuri si demersuri imposibil de realizat.

    Ne-am judecat cu CEC pt introducerea votului cu stampila. A fost o decizie ilegala a CEC si am atacat in Curtea Suprema de Justiei. Nu vom cistiga, dar am demonstrat ca nu sintem indiferenti. Justitia la noi e cum e… Am inaintat in Parlament initiativa aplicarii sistemului de vot prin Internet ca sa poata vota lumea din orice colt al planetei si am propus sa se solicite bani d ela UE pentru acest sistem. Am discutat cu reprezentanti ai unei Ambasade importante si au spus ca e foarte mult loc de falsificari pentru guvernanti. Se pare ca si acum se fac multe matrapazlicuri prin Ministerul Dezvoltarii Informationale, care ramine sub patronajul lui Molojen…

    Am vorbit cu Vasile Nedelciuc de la Endava sa faca un concept de aplicare si sa evalueze costurile. Am vorbit cu mai multi Ambasadori sa ofere o echipa de experti independenti sa urmareasca serverul de la CEC, pentru a verifica algoritmurile, cum functioneaza, sa nu fie bagate diferite smecherii in programe. Am propus CEC sa accepte ideea urnelor mobile peste hotare, pe care sa le poarte comunitatile de moldoveni/romani. Am scris articole in presa italo-moldoveneasca pentru moldovenii in Italia. Am intervenit de fiece data sa ii ajut pe cetatenii nostri de acolo – ca era vorba de batjocura lucratorilor de la Ambasada ori ce accelerarea vreunui certificat pentru incinerare, ca era vorba de comportamentul Ambasadorilor, rugati, la discutarea candidaturilor in Comisia de politica externa, sa aiba grija de cetatenii moldoveni plecati minati de napasta peste hotare, am salvat in aeroportul romanesc o moldoveanca din Orhei, fosta invatatoare, luata la socoteala si intirziind la avionul de Chisinau, de romanii care o puneau sa explice cum a plecat fara viza in Italia… Si multe altele.

  23. „Am inaintat in Parlament initiativa aplicarii sistemului de vot prin Internet ca sa poata vota lumea din orice colt al planetei si am propus sa se solicite bani d ela UE pentru acest sistem.”

    Iata asta este chiar de apreciat, pentru ca anul asta comunistii vor trimite peste hotare doar vreo 77 mii de buletine de vot, dar daca participarea la sectiile de peste hotare va fi mai mare, atunci cum vor putea ei vota? Intr-adevar este nevoie de un sistem de votare prin internet ca toti cei care nu pot vota in tara sa poate si ei vota. Sper ca urmatorul parlament va pune in discutie construirea unui astfel de sistem, pentru ca asta si va oferi toturor sansa de a-si exercita dreptul la vot.

  24. MAE actualmente nu este un partid pregatit care sa ajunga in parlament, cadrele pe care le are sint oameni slabi cit n-ati vorbi, daca ati dori ceva serios si nu ati vrea sa deveniti deputat impreuna cu Petrencu v-ati gandi la un MAE cu cadre pregatite, selectate principial cu o pregatire europeana si nu gen cadre PFD,PNL. Daca vreti intr-adevar sa faceti bine acestui popor construiti un partid european, alegerile actuale vor duce la respectul partidului in cazul cind iesiti din alegeri cu o declaratie care sa demonstreze ca doriti construirea unui partid puternic, v-as recomanda sa treceti prin focul alegerilor locale. Daca a disparut PFD numai pentru ca Matei a fost un lider egoist si demagog, iar Mircea Rusu de la PNL era legat SIS-ul de la Chisinau. Argumente, fratele lui de la SIS. Nu vreau sa spun ca celelalte partide sant foarte europene, demonstrati d-na Pavlicenco ca vreti sa aveti cu Petrencu un pardid cu cadre de nivel european, si nu oameni care pur si simplu sa formeze lista.Actualmente este un singur dusman Partida ruseasca, crearea de conditii care sa nu mai permita sa ajunga vreodata la putere. In caz de razboi daca sint romani buni se unesc pentru a invinge dusmanul. Este purul adevar! Cand Basarabia nu va mai fi ocupata vom face o democratie absoluta. Astazi dusmanii trebuie invinsi PCRM, PPCD, PSD si alte partide.

  25. Stimata doamna Vitalia Pavlicenco,reesind din criza de timp ce o aveti pina in ziua scrutinului sincer ma mir cum mai reusiti sa ne acordati si noua atentie?!,n-am crezut ca-mi veti raspunde…,ne catind la faptul ca lasasem mai multe intrebari,dar oricum va multumesc. In ce priveste d-nul Ghimpu il cunosc mult mai putin ca pe dvs,dar nu asta conteaza,punesem accentul din nou pe ceia ce va expediasem in posta MAE,unde venisem cu rugamintea ca partidele democratice sa nu fie asemenea fabuleu”Lebada,stiuca si racul” la care asa si nu ne-ati mai raspuns…

    „Nu cred ca trebuie facuta competitie – cine va capteaza voturile cu marsuri si demersuri imposibil de realizat”.
    -mda… stiam ca actiunile noastre vor fi comentate de fiecare dupa mintea lui. Dupa munca ce am depus-o si o depunem in Irlanda ne este dureros cind cineva ne spune ca promovam aici interesele vre-unui partid… NU-I ADEVARAT. Am avut si avem un singur scop:”Sa ne hotarim noi viitorul,dar nu cineva pentru noi” si cel mai deosebit „SA SCAPAM DE COMUNISTI”,daca PL si PLDM ai iesit la protest pentru a ne sustine nu cred ca e cazul sa o numim „competitie de captare a voturilor”,in ceia ce priveste „imposibil de realizat”,chiar nu sunt deacord,Polonia a deschis in Marea Britanie 20 sectii de votare,in Irlanda si Spania din partea RM n-a fost posibila nici una. Mecanisme de Ar fi bine sa dati pe o clipa cu ochiul pe aici pe la Dublin sa vedeti cita munca sa facut incepind cu demersurile,protestul si acum cu afisele in care mentionam:”Totusi mai avem o sansa sa scapam de comunist,chiar daca nu avem sectie de votare! Putem suna acasa si ruga prietenii,parintii,fratii si surorile sa NU VOTEZE COMUNISTII !”,toate acestea fiind din fondul devotamentului si a dragostei fata de patrie.Avem o singura deviza:-Pin a te intreba ce face statul pentru tine,intreabate ce faci tu pentru tara?!
    Scuze ca v-am luat din timp. Doamne ajute in lupta cu comunistii nu cu democratii.Nu sunt Eli,sunt un cetatean ce-mi iubesc patria.

  26. Pentru Eli

    Reusesc sa va acord atentie, pentru ca asa am facut mereu. Ca sa vedeti cind scriu, uitati-va la ce ora postez.

    Eu nu controlez partidele pe care le considerati democratice, ca sa va asigur ca ele sa nu fie ”Lebada, stiuca si racul”. Fiecare e cu partidul si decizia sa. Noi – cu a noastra. Scrieti-le si lor si transmiteti-mi ce v-au spus.

    Hotariti-va viitorul, nimeni nu va impiedica sa o faceti – votati impotriva coruptiei si a comunistilor, nu pentru viitorii aliati ai comunistilor. Mai uitati-va, o data, ce spun Filat si Chirtoaca despre 4 aprilie, mai uitati-va cu cine e prieten Urecheanu. Apoi votati. Nu vreau sa-mi para rau ca am stat noaptea si v-am explicat cite am facut pentru cei din strainatate si scrieti de parca nu ati citit. Daca nu sinteti in stare sa apreciati ce am facut si va lasati inselati de PLDM, al carui lider l-a votat pe Voronin, apoi spune Moldova fara Voronin – poftim, faceti-o si pe asta, dupa care sa nu va plingeti de dezamagiri. Pe care sint mai mult decit sigura ca le veti avea. Dar aveti dreptul si la dezamagire.

  27. și iată mă întreb io, cînd mai vedeam noi, locuitorii chișinăului, stații pentru transportul public făcute de p r i m ă r i e?! ce glumiți? nu se investește în ceva vital, cum ar fi rețeaua de apeduct, primind în casele noastre o apă de calitate rea, darămite să facă primăria stații noi pentu locuitori…epa media, a venit cu o investiție, în orașul nostru, construind stațiile respective, dar pe lîngă toate mai asigurîndu-ne cu postere de publicitate, moderne, vii și colorate. Ce vedeam noi pînă acu? nijte afișe dubioase din evul mediu…io personal mă bucur, că s-a reușit să se facă acest lucru, cu zero keltuieli pentru așa zisa primărie. Și ca o temă pentru acasă, pentru toți cei ce critică faptele bune ale unor oameni buni: ce alți investitori atrași de primărie mai cunoașteți?

    un P.S. pentru dna Pavlicenco: curaj și forță în continuare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *