Miscarea Actiunea Europeana ii felicita pe cei doi piloti moldoveni

avion.jpgMiscarea Actiunea Europeana ii felicita pe cei doi piloti moldoveni care au evitat producerea unei catastrofe aviatice la Timisoara, salvând cele 45 de suflete aflate la bord, si ii solicita presedintelui Republicii Moldova, Vladimir Voronin, sa le acorde Ordinul Republicii.

Consideram ca cei doi piloti, Iurie Oleacov si Leonid Babischi, merita acordarea celor mai inalte distinctii ale statului pentru priceperea de care au dat dovada, ei facând astfel cinste tarii noastre.

Tinerii din cadrul Miscarii Actiunea Europeana si-au exprimat dorinta de a-i astepta pe cei doi eroi moldoveni la revenirea in tara. Asa cum statul american i-a recompensat inclusiv financiar pe membrii echipajului implicati in aterizarea fortata de pe fluviul Hudson, si pilotii nostri merita premii substantiale, alaturi de recunostinta simbolica.

De aceea, Miscarea Actiunea Europeana propune presedintelui Republicii Moldova sa gaseasca resursele necesare pentru a oferi acestor piloti si familiilor o recompensa materiala. Asemenea celor doi piloti, in Republica Moldova exista milioane de moldoveni care isi fac treaba cu competenta la locul de munca, dar din pricina situatiei politice de aici sunt obligati sa traiasca in izolare.

Chisinau,
28 februarie 2009
Anatol Petrencu,
Presedintele MAE

Loading Facebook Comments ...

9 Comments

Add a Comment
 1. pepino din australia

  Bravo lor,dar pacat de asa oameni ca cetateni ai unei tari fantoma si comunista stalinista formata pe teritoriu alteia precum r- moldovki !

  Wow ,ce urat si ce rabla bolsevica ruseasca de avion , ca si presedintele dictator comunist si stalinist ,moarte pe sigur sa traesti si in asa tara si sa imbarci asa ceva !

 2. bravo MAE! suntem alaturi de voi si va sustinem in tot ce faceti. avem nevoie de o astfel de echipa. de una necompromisa si competenta. nu cred ca ne mai putem permite luxul sa mai gresim o data. comunistii trebuie sa plece! SUS MOLDOVA, IN UE!!!

 3. pentru romina

  Nici noi, echipa MAE, nu mai putem sta cu minile in solduri. Am decis sa ne implicam! Fara noi, sigur, va fi mai rau !
  Votati MAE
  pentru UE !

 4. ionel timis.montreal ,canada

  de acord cu dumneavoastra.

  trebuie votat cu ambele maini partidele si oamenii capabili,altfel si inastfel cu criminalii de comunisti si credinciosii stalinisti muriti pe rand !

  trebuie unite fortele dreptei ca mult nu este ,vin alegerile si Basarabia si basarabenii nu mai eforteaza sa fie saracia si kuru EUROPEI !

  si indivizii grupurilor criminale comuniste staliniste cu indeletniciri suspecte si tradatoare ,persoane criminale legate intre ele prin preucupari comune care ,isi apara cu orice interesele comuniste staliniste ,SA DISPARA-SA DISPARA !

  e vorba doamnelor si domnilor de aceea criminali de comunisti stalinisti si hoti ce au monopolizat nu numai istoria,cultura si politica dar , si economia nationala ,find dat cetateanului de rand [sau r- moldav ] sa traiasca intr un stat de tip , comunisto criminalo mafiot !

  Domnul sa va binecuvanteze si sa va ajute !
  Domnul sa salveze Basarabia si oamenii de raia comunista stalinista criminala !!

  martie 1-2009.

 5. pff, cei doi piloti si-au facut meseria la fel cum tre sa o faca fiecare cetatean al RM, iar pentru asta nu e nevoie de onoruri… actiune populista facuta de MAE.

  Domnilor si doamnelor, mai aveti timp sa va retrageti din cursa in favoarea unuia din partidele liberale. Nu lipsiti aceste partide de cele citeva sute sau mii de voturi care ar putea sa insemne cu un deputat-doi in plus in viitorul legislativ

  PS: Transmitetii va rog D-lui Petrencu ca nu e bine sa cenzureze comentariile de pe blogul sau, chiar daca nu toate opiniile s`ar putea sa-i placa.

 6. Pentru ioneltimis.montreal, canada
  Daca azi tara noastra este cea mai saraca din Europa, vina este numai a noastra !
  Noi ne-am incredintat destinele, in mod repetat, in miinile nepriceputilor, oportunistilor, „specialistilor” aflati in solda altor stapini si interese.
  Inconstienta, inocenta si buna noastra credinta, au crescut si hranit mafia si coruptia, care azi guverneaza in numele nostru!
  Doar noi, din intreaga lume civilizata, incercam cu disperare, sa reanimam un cadavru intrat in putrefactie, o ideologie si o doctrina falita.
  De 18 ani cameleonii s-au numit ba agrarieni, ba furnici, ba rindunici, ba democrati sociali si vazind chit suntem de naivi si debusolati, s-au numit si ce nu sunt: Comunisti!
  Cine inafara noastra mai investeste, colaboreaza, nazuieste alaturi si in frunte cu stafiile?
  Avem statutul de cea mai saraca tara din Europa, dar avem si institutii statale mai numeroase si mai pompoase dechit cele mai bogate si respectate tari europene si mai avem si granite interne….
  N-am dorit sa facem politica de dragul puterii, nu ne-am pus in miscare ca sa facem clanuri dominatoare, ne-am pornit la aceasta munca ,sperind sa va urnim si pe D-voastra si impreuna sa fim marea Miscare !
  Membrii miscarii noastre sunt oameni necompromisi politic, specialisti din toate domeniile, neimplicati in clanuri mafioto-economice obscure, in marea lor majoritate tineri si animati de dorinta de a produce o schimbare radicala pozitiva. Tineri, care nu doresc sa paraseasca tara sau sa expuna familiile lor saraciei cumplite in continuare.
  Ne veti intreba cum vom reusi noi, mai ales acum in perioada aceasta de criza globala, daca ceilalti n-au reusit dechit regres si saracie in perioada de cea mai mare crestere economica mondiala.
  Noi am demonstrat in trecut ca in conditii egale unii au distrus, dar noi am dezvoltat ce au distrus ei. Vom folosi stiinta si experienta acumulata cu anii.
  Dar sa stiti : Dezvoltarea si JAFUL nu pot avea loc in acelasi timp !
  Noi nu am jefuit si nu vom jefui !
  Tu, alegatorule! Alege ce doresti! Ghindeste-te bine pentru cine votezi si cui incredintezi soarta ta de mai departe!
  Voi scrie mai multe despre programul nostru pe termen scurt, mediu si lung pe www. ae.md.
  Voi reveni.
  JOS CORUPTIA, SUS MOLDOVA !
  MOLDOVA FARA CORUPTIE, O MOLDOVA PROSPERA !

  Votati MAE /Miscarea Actiunea Europeana/ !
  Votati Miscarea,
  Votati Actiunea Europeana !

 7. Nina Graur-Tampiza

  Multstimate Artur,
  „pff, cei doi piloti si-au facut meseria la fel cum tre sa o faca fiecare cetatean al RM, iar pentru asta nu e nevoie de onoruri… actiune populista facuta de MAE.”
  multi cetateni ai republicii Moldova isi fac datoria zi de zi la locul lor de munca,dar te asigur, o stii si tu foarte bine,ca nu toti o fac calitativ.Ba mai mult,unii a lehamite,altii de mintuiala,altii atit doar cit li se plateste,o alta categorie,ca sa-si mentina fotoliul sau locul de munca…etc.etc.
  Nu stiu in care categorie te-as plasa acum,caci nu te cunosc,dar dupa interjectia”pff”si felul de-a scri cu indiferenta despre acest caz,multi bani nu costi.
  Nu inzadar nu ai fost tu unul din acei piloti?Or,esti gelos pe astea doi, care merita intr-adevar lauri.De fapt este o calitate des intilnita la neamul asta al nostru,invidiosule.
  MAE a sesizat exact curajul baietilor,profesionalismul lor,care trebuie mentionat,incurajat,promovat,draga Arture.Tu,cel putin nu jigni pilotii,te-i vi dus sa le stingi maina barbateste,dar se vede ca nu esti capabil decit, doar sa scrii niste aureli pe aici,crezind ca macar pentru ele vei stringe lauri.Halal barbat!

 8. Чем занимается молодежная организация PNL ? Мы видим на улицах молодых людей из АМN, молча раздающих прохожим листовки. Видим юных ленинцев, делающих то же самое, правда, не по убеждению, а за 2000 лей. Что-то делает молодежь из партии Гимпу и партии Филата. Но ни разу не посчастливилось увидеть юных патриотов из партии Павличенко. А ведь мы, русскоязычные, ведем агитацию за Павличенко и Петренку.

 9. Pentru Rusoaica

  In curind ii veti vedea si pe tinerii MAE/PNL-isti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *