Voronin face in raioane adunari cu angajati bugetari, adusi sub amenintarea concedierii

img_1096.jpgIn zilele de 13-15 februarie, candidatii pentru functia de deputat de pe lista Miscarii Actiunea Europeana si coordonatorii de la Chisinau ai campaniilor electorale raionale s-au deplasat in localitatile Republicii Moldova pentru a participa la adunarile generale de mobilizare si organizare ale membrilor Miscarii social-politice Actiunea Europeana, Partidului National Liberal, Partidului National Roman.

Vitalia Pavlicenco, deputat, candidatul nr.2 pe lista MAE, a participat la asemenea adunari in sase raioane – Singerei, Balti, Riscani, Edinet, Donduseni si Ocnita. Fotografiile arata ca, in pofida marii dezamagiri rezultate din guvernarea antipopulara siimg_1110.jpg antidemocratica a comunistilor, cetatenii constientizeaza necesitatea unui vot politic dat corect in viitoarele alegeri parlamentare. La adunarile generale, membrii PNL, MAE si PNR au salutat decizia de unificare a fortelor proeuropene in dorinta de a-i elimina de pe arena politica pe comunisti si pe aliatii lor.

Membrii si simpatizantii partidelor nationale si-au exprimat indignarea in legatura cu modul sfidator in care isi desfasoara campania electorala Partidul Comunistilor, care, daca ar domina legea in R.Moldova, ar trebui scos din cursa electorala. Astfel, Vladimir Voronin, care nu s-a degrevat img_1099.jpgdin functia de Presedinte al R.Moldova, vine, insotit de escorta sa politica, la intilniri in centrele raionale, la care angajatii sferei bugetare sint fortati sa participe sub amenintarea concedierii din serviciu. Este vorba de medicii, fortati sa paraseasca locul de munca in plin program, cu pedagogii, rupti de la orele de studii, de lucratorii sferei sociale si din alte servicii desconcentrate sau din raioanele conduse de satrapii comunisti. Asa a fost la Riscani, Edinet, Ocnita, Donduseni. Toate acestea se fac pentru filmari trucate, ce nu corespund realitatii, dar care sint aratate la televiziune ca spoturi de publicitate politica si de manipulare a votantilor.

De asemenea, PCRM si adeptii acestuia sint primii care incalca legea privind plasarea publicitatii electorale. Cazul de la Glodeni demonstreaza elocvent acest fapt. Vladimir Voronin ii convoaca in zilele intilnirilor si pe cei din efectivul de politie, cerindu-le, in mod imperativ, sa voteze, impreuna cu toata familia, pentru comunisti, spunindu-le ca “are securitate” – adica el ar fi un candidat favorizat, care are la dispozitie SIS-ul, platit din banii tuturor contribuabililor!, ce ii va comunica cine si pentru cine a votat.

In cadrul adunarilor le-am explicat adeptilor Mesajul si Simbolul electoral al Miscarii Actiunea Europeana – concurent electoral cu cea mai buna lista electorala, cu persoane componente, necompromise si nesantajabile. Daca alegerile vor fi fraudate si in acest an, iar partidele politice, observatorii si monitorizatorii le vor recunoaste, asta va conduce la un declin si mai grav al Republicii Moldova, la depopularea si la genocidul complet ale societatii romanesti, la crearea unui focar de instabilitate si insecuritate in sud-estul Europei, din cauza unei guvernari antieuropene si antinationale. Numai venirea fortelor ce pledeaza cu adevarat pentru iesirea din CSI, pentru pregatirea tuturor domeniilor societatii pentru NATO si UE, printr-o cooperare strinsa, in baza unui Parteneriat strategic bilateral special moldo-roman “Pro Europa”, pentru reforme cu adevarat liberale, pentru ruperea totala din sfera de influenta rusa si plecarea definitive si neconditionata a trupelor rusesti, ar putea fi sansa salvarii noastre de saracie si de nedreptate.

Vitalia Pavlicenco

Loading Facebook Comments ...

11 Comments

Add a Comment
 1. …. Dar aceste semne sunt deja petele cadaverice ale comunismului moldovenesc. A ramas din ei doar sangele inchegat. Muschii lor se vor mai contracta asincron inca pana pe cinci aprilie, ca apoi sa le cantam prohodul cuvenit! Aceste persoane care vin la adunarile lui Voronin vin de facto la priveghi, dar nu la discutie sau nemaivorbind ca poate bietii cetateni ar mai dori si careva dezbateri. Sa fim optimisti, sa cautam si sa le gasim o fanfara demna lor, ca asa mort n-am mai petrecut demult!
  Of, of, of ce te vor mai boci unii, comunism moldovenesc. Iti vor face praznice conspirative si de un an si de doi… Vrabia si-a trait traiul si a mancat malaiul!
  Vine in casele noastre o mare asteptare chiar o nerabdare, vine o lumina care anunta mari provocari si oportunitati pentru societatea noastra! Vine speranta ca vom fi martorii unei minuni divine, ca ne vom trezi in dimineata de 6 aprilie 2009 si in loc sa mergem la serviciu vom iesi in locurile publice si toti impreuna vom plange in hohote de bucurie si ne vom imbratisa unii pe altii necatand ca cineva va fi mai in varsta iar cineva mai tanar, cineva va fi doamna iar cineva domn, cineva va fi imbracat elegant iar cineva va fi imbracat mai modest… Si vom avea in aceasta zi o infinita si sincera incredere in noii politicieni pe care ii vom alege pentru noul parlament, si vom sarbatori victoria pana a doua zi! Si vom fi toti impreuna uniti si fericiti!
  Iar Actiunea Europeana venind in noul parlament va da prima propunere in noul legislativ ca data de 6 aprilie sa fie declarata sarbatoare nationala si anume sa fie numita ziua libertatii. Succese tuturor!

  Sageata strapunge catusele lanturilor comuniste! Sageata elibereaza umerii si piepturile noastre de povara greutatii, sageata da liber aerului proaspat de primavara! Sageata goneste comunismul la prapastia mancurtilor! Puneti mainele pe sageata, veniti de hac comunismului!

 2. Actioneaza in cadenta noua, paseste cu dreptul, numara noua pozitii in buletinul de vot, pune votat 2009 in dreptul nostru! Voteaza Actiunea Europeana!

 3. Pentru Flowers_of_liberty
  Buna Dimineata!
  Sa ne ajuta Dumnezeu si oamenii de buna credinta!
  Sper sa va cunosc chindva.

 4. Pentru Flowers_of_liberty
  Am ascultat pe You Tube „Hora din Moldova” interpretata de N.Ciobanu .
  Cred ca aceasta Hora din Moldova ar fi ritmul cel mai potrivit pentru ziua de 05-06 aprilie2009. In centrul tuturor localitatilor. Sa ne miscam veseli la votare cu totii. Sa stam la veghea numaratorilor de voturi si sa stim inaintea CEC-ului ce am votat!
  Sa votam Miscarea Europeana !

 5. jos LABA ROSIE!!!!

 6. Doamna Pavlicenco, imi cer scuze, dar cu o asemenea abordare noi nu o sa ajungem departe. Dvs vorbiti despre respectarea legii, dar in acelasi timp singuri o incalcati, caci pozitionati mesajul electoral ca fiind al unei formatiuni de coalitie. iar coalitiile preelectorale sint interzise.

 7. Pentru Sergiu

  Slabut, slabut cu interpretarea. PNL si PNR si-au exprimat sprijinul pentru lista MAE. Asta inseamna ca membrii si simpatizantii sprijina MAE si fac, desigur, campanie electorala. La fel cum PNL si alte partide au facut campanie pentru candidatul PNL-Romania la Parlament. Nu vad incalcarea.

 8. Dac trei partide au putut aduna atitea oameni citi se vad in imagini atunci sansele de a ajunge in parlament sunt minuscule si vreti-nu vreti dar tot pe comunisti ii veti aduce prin voturile pierdute.

 9. Iar daca Voronin aduna sali arhipline, oare acest fapt ar insemna ca atat de mult lumea il iubeste pe el? Isi trag oamenii coada intre vine si mai dau ultima data poala nebunului, sa-i lase in pace si sa nu-i mai sacaie sefii sub pretextul ca n-au fost la adunare. De buna voie la adunarile comunistilor se duc doar jucatorii electorali care incearca sa faca o miza reusita in aceasta campanie si imbatandu-se cu sondaje si cu iluzii cred in continuare ca comunistii vor castiga evident si de aceasta data.
  In realitate anticipez ca lucrurile vor sta in felul urmator:
  Comunistii fiind sub presiunea organismelor internationale vor accepta o campanie electorala cat de cat mai libera desigur muscandu-si limba si degetele,
  Partidele de opozitie in special PLDM, PL, AMN, UCM, PD, si sper din toata inima ca si MAE vor fi foarte ambitioase in aceasta campanie si vor „baga” in capurile oamenilor de rand, ordonat si aproape acelasi mesaj anticomunist calitativ si destul de credibil.
  Actiunele partidelor de opozitie intr-o luna de zile ar putea rasturna toate asteptarile si toate rezultatele sondajelor anterioare.
  Nu voi ramane perplex cand voi afla ca nu PCRM a castigat alegerile, dar le-a castiga PLDM. Nu va fi de mirare daca PCRM acumuleaza maxim 18-20%. Nu va fi de mirare si cazul cand MAE va lua nu doar 6% necesare pentru a trece pragul electoral, dar va obtine un fantastic si incredibil scor de 10-12%. Nu va fi de mirare si cazul cand PL va fi la la egaliate de scor cu MAE (adica cate 10%). Nu va fi de mirare si scorul AMN care poate in unele conditii sa fie egal cu scorul UCM (cate 7-8%).
  Aceasta campanie este o campanie cu adevarat imprevizibila si nu cred ca cineva este gata acum sa mizeze increzut pe o oarecare varianta de rezultat postelectoral.

  Fortza MAE, drumul spre Parlament este deschis, semafoarele nu lucreaza, chiar daca vor fi reparate de curand, MAE-trece la zebra!

 10. Va propunem: Libertate, Adevar si Democratie europeana! Votati MAE! Batem balma?

 11. Se spune ca, la facerea lumii, Dumnezeu, pentru a-i ajuta pe oameni sa prospere, a hotarit sa dea fiecaruia cite doua virtuti.

  Si facu asa:
  – pe elvetieni i-a facut ordonati si respectuosi fata de legi
  – pe englezi – perseverenti si studiosi
  – pe japonezi – muncitori si rabdatori
  – pe francezi – culti si rafinati
  – pe spanioli – veseli si ospitalieri

  Cand ajunse la moldoveni, se intoarse catre ingerul care scria si-i zise: “Moldovenii vor fi inteligenti, cinstiti si comunisti”.

  Cand termina facerea lumii, ingerul ii atrase atentia: “Doamne, ai dat tuturor popoarelor cite doua virtuti, iar moldovenilor trei; in acest fel ei ii vor depasi si exploata pe toti ceilalti.”

  “Aoleu, asa e! Ai dreptate! Da, dar virtutile dumnezeiesti o data acordate, nu se pot lua inapoi; Asa ca, Fie, Moldoveniii sa aiba trei virtuti! Doar ca nimeni nu va putea avea mai mult de doua in acelasi timp!”

  Si astfel iata ce s-a intimplat: Moldoveanul care e comunist si cinstit, nu poate fi inteligent. Cel care e inteligent si comunist, nu poate fi cinstit. Iar cel care e inteligent si cinstit nu poate fi comunist.

  sursa: blog tudor darie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *