Sintem impreuna cu FDRM

MAE, PNL si PNR
sprijina Apelul Consiliului Director al FDRM
privind invesnicirea memoriei lui Grigore Vieru

Declaratie

Miscarea Actiunea Europeana, Partidul National Liberal si Partidul National Roman sprijina Apelul Consiliului Director al FDRM privind invesnicirea memoriei lui Grigore Vieru, prin edificarea unui monument viu, care sa ne uneasca pe toti, un monument de care s-ar bucura si sufletul lui Grigore Vieru, care este acum in lumea celor drepti.

Ca reprezentanti ai unor partide nationale, speram ca, in Republica Moldova, urmare a alegerilor parlamentare viitoare, se va obtine o alternativa democratica la Putere. Aceasta va insemna reorientarea statului, in mod ireversibil, spre structurile euratlantice, pentru a edifica, in spirit democratic, cel de-al doilea stat romanesc, in care Limba Romana, Istoria Romanilor, valorile noastre nationale nu vor mai fi suprimate, ci vor fi aparate, promovate si dezvoltate.


Deputatii PNL si MAE au pledat – si in Parlamentul a carui legislatura se incheie, fiind dominat de o majoritate comunista, – pentru obiectivele sfinte ale natiunii romane, parte a careia este populatia din stinga Prutului. Initiativa de modificare a art.13 din Constitutie privind limba romana ca limba de stat a fost semnata de 26 de deputati – national-liberali, democrati, social-liberali, din Fractiunea Aliantei „Moldova Noastra” si din Miscarea Actiunea Europeana. Daca aceasta initiativa ar fi fost semnata si de deputatii PSD si PPCD, ea putea fi depusa – ca simbol al rezistentei si al demnitatii nationale – la Curtea Constitutionala.


La fel, in aceasta legislatura, s-a examinat initiativa privind iesirea din Comunitatea Statelor Independente, care, din pacate, nu a intrunit o atitudine unita din partea Opozitiei necomuniste. Este clar, insa, ca, atita timp cit ramine cantonata in zona de influenta estica si nu se alatura statelor baltice, statelor central-europene si sud-est-europene in politicile interne si externe, Republica Moldova nu isi va putea apara identitatea statala, ale carei expresii majore si definitorii sint Limba Romana si Istoria Romanilor.

MAE, PNL si PNR, care merg impreuna la alegeri, isi vor promova principiile programatice in platforma electorala, sperind sa fie sprijinite de toti cei ce impartasesc imperativul legiferarii limbii romane in Constitutie si al readucerii depline a Istoriei Romanilor in institutiile de invatamint din Republica Moldova, supuse unui proces acerb de deznationalizare nu doar sub regimul comunist de factura sovietica, ci si sub regimul comunist de dupa proclamarea Independentei.

Vitalia PAVLICENCO, presedintele Partidului National Liberal

Anatol PETRENCU, presedintele Miscarii Actiunea Europeana

Vasile DOBROGEANU, presedinte-interimar al Partidului National Roman


Chisinau,
2 februarie 2009

Loading Facebook Comments ...

2 Comments

Add a Comment
 1. Am curmarit in ziarul „Timpul” cum Filat a intrat tactic in „sinul” oamenilor de arta cu chiteva ocazii si a inminat plicuri pentru scriitori, actori si alte categorii de oameni din domeniul culturii.
  Azi am citit in acelasi ziar cum a constituit Filat organizatia oamenilor de cultura din cadrul acelor persoane, care au acceptat „plicurile”. Ce sa faca , cum sa dea inapoi fatis ?
  Dar nu s-a terminat bine „circul” cum unii au si dovedit sa se indreptateasca si sa spuna ca vor face absolut invers contra plata a lui Filat. Spun ca Filat are de unde plati bani ….Dar sa nu creada ca scriitorii, artistii toti isi vor vinde destinul lui filat.

 2. Am uitat intrebarea:
  Oare Filat a sustinut public apelul FRDM la acest capitol ?
  Oare cum va proceda conducerea FRDM fata de partidul lui Filat si alte partide, care nu au raspuns la acest apel si la apelul de unificare a fortelor democratice?
  Pe cine vor sustine public pina la urma ?
  Oare vor da uitarii actele de coruptie ale lui Filat, despre care discutau mereu atit de inversunat ?
  Nu mai este mult si vom vedea si adevarata lor fata!
  Sa dea dumnezeu sa nu calce cu stingul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *