12 din 28 de partide din Moldova au trecut reinregistrarea statutelor lor la Ministerul Justitiei

Chisinau, 23 ianuarie ( INFOTAG ). In lista „Monitorului Oficial” de vineri se numara: Partidul Comunistilor, Partidul Social-Democrat, Partidul National-Liberal, Partidul Democrat, Alianta „Moldova Noastra”, Partidul Liberal, Miscarea social-politica „Ravnopravie”, Uniunea Centrista din Moldova, Partidul Liberal-Democrat, Partidul Socialist, Partidul Ecologic „Alianta Verde” si Partidul Agrarian.

Dupa cum a relatat anterior INFOTAG, pina la 1 octombrie 2008, partidele din Moldova trebuiau sa introduca modificari in statute pentru a le aduce in corespundere cu noua Lege pentru partide. Pina la termenul fixat documentele necesare au fost prezentate la Ministerul Justitiei doar de 15 partide din cele 28. Ministerul a declarat ca va verifica statutele si a celorlalte 13 partide, pentru a vedea daca ele corespund noii legi.

Lista celor 12 partide va fi completata cel putin de inca unul – Partidul Popular Republican. In toamna anului 2008 Ministerul Justitiei a refuzat inregistrarea statutului in redactie nou, insa instanta de judecata a dat cistig de cauza PPR.

Loading Facebook Comments ...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *