Loading Facebook Comments ...

19 Comments

Add a Comment
 1. Bravo Taranu, merita respect!

 2. se pare ca Taranu s-a gandit ca in loc sa-si faca loc cu propriile forte in parlament, e mai usor sa-l cumpere. Cu toate ca am un anume respect fata de dumnealui, as putea intelege acest gest al sau, dar respect si pozitia PNL. Succese tuturor. Sper sa va reintalniti in parlament.

 3. Mi se pare ca l-am vazut pe A.Taranu in incinta sediului AMN la conferinta de presa cu „chilerul”, care nu a vrut sa-l „extermine” pe Iuria Rosca. Am zarit o persoana, care cred ca era A.Taranu. Am privit pe http://www.jurnaltv.md Cine poate sa identifice mai bine: este dlui ori nu ? Daca da – exista comentarii de rigoare.

 4. Taranu a plecat din PNL fara scandal, nici un cuvint rau despre partidul pe care l-a parasit, apropo, nici la adresa persoanelor din PNL. De obicei divorturile politice se fac in Moldova altfel. Si in acest caz neordinar Taranu a dat dovada de inteligenta. Pacat ca fostii colegi din PNL n-au fost tot atit de inteligenti.

 5. Pentru Alexa
  Taranu nu este prost, ba chiar este destul de destept. Stie sa gireze in favoarea sa osice situatie si fara multa galagie. Este un combinator de minune. Cine nu il cunoaste, crede ca este un sfint, dar intotdeauna a avut grija sa colaboreze in interesul propriu si mai mult nimic. Este un mare lenes destept, dar poate oferi servicii in favoarea celui de il angajeaza.
  Defavoarea PNL este, ca astepta de la el activitate, dar nu a putut utiliza capacitatile lui de mare „combinator” in favoarea partidului.
  Sau Taranu a avut nevoie de un „produs” bun de schimb tot in favoarea lui. „Cream un partid, il dezvoltam pina la un anumit nivel si am ce oferi. Dar nu permite sa se dezvolte mai mult dechit putin, altfel prinde aripi si zboara….Afacerea astfel nu poate avea loc”. Cam asa pare sa fie scenariul legat de Taranu, PNL si scindarea lui dupa alegerile locale, mai apoi straduinta de a aduce PNL in bratele PSL, PLDM….
  Probabil, ca in PNL mai multi au inteles pasii tactici si dezavantajele aduse de aceste scenarii si poate ca nu era nevoie sa astepte pina pleaca, dar sa fi fost recomandat sa plece cu binisorul de la inceputul manevrelor.
  Impresiile mele sunt bazate pe informatiile, care le-am citit pe bloguri.
  Citisem undeva ca si din AMN a fost exclus pentru negocieri pe la spatele AMN fara imputerniciri din partea AMN.
  Ori nu este asa ?

 6. pentru Goga
  Il cunosc pe Taranu de mai multi ani, numai combinator in sensul atribuit de d-ta n-a fost. A avut posibilitatea cu capacitatile lui pe care toti le recunosc sa faca cariera stralucita. Mereu a sacrificat cariera de dragul principiilor, acesta lucru enerveaza lu culme oamenii lipsiti de asemenea virtuti. Desigur, Taranu nu este un inger, insa fara el PNL a devenit partid fara creer. Dar si Taranu s-a prostit lamentabil cind s-a legat cu persoane jen Pavlicenco.

 7. Pentru Alexa
  Aveti dreptate, PNL a ramas fara „creerul” profitor al lui Taranu pentru Taranu.
  Si Ambasada Moldovei din Rusia a ramas fara un bun diplomat pe nume A.Taranu, care a promovat interesele „nationale ale Moldovei” , dar nu stiu care interese concrete au fost promovate de dlui cu rezultat final. Probabil este o taina comerciala.
  Alexa, draga, poate imi spui tu si ma luminezi si pe mine, detinatorul uni vot ratacit deocamdata….

 8. pentru Alexandra Can
  Daca cu adevarat sunteti A.Can de la Artima atunci ati sesizat cirect, il cunosc pe Taranu din timpurile cind era ambasador la Moscova. Toti cine au fost ambasadori in aceasta capitala au facut afaceri, numai Taranu n-a furat un pai, v-o spun in cunostinta de cauza. Iar cum a aparat ambasadorul Taranu interesele RM la Moscova puteti citi si in cartea semnata de diplomatul M.Gribincea. Daca Taranu e atit de profitor, cum insinuati, de ce nici odata, dar chiar nici odata nimeni nu l-a scuzat de afacerism? Va spun eu de ce. Fiindca nici odata n-a folosit statutul de om de stat pentru a fura. Pavlicenco, pe care o adorati, a furat si de la moldpres, si in afaceri cu locuintele a fost prinsa de mina. Cel putin presa asa a scris. Bine a facut Taranu ca s-a debarasat de PNL care judecind dupa afirmatiile d-stra calomnioase, este o gasca ordinara. Calomniati, deci sunteti perfizi si nedemni de increderea oamenilor.

 9. Pentru Goga si Alexa
  Nu cred ca este bine sa mai polemizam asupra unui subiect de ordinea trecutului. Sa lasam persoana A.Taranu sa-si vada de treburile lui. Dlui a decis sa plece si a justificat , intr-un fel, plecarea sa din PNL.
  Este un caz unic pentru partidele politice de la noi? Nu.

 10. Pentru Alexa

  Imi pare rau, dar cum nu ai stiut, nici nu mai stii, nu numai despre Taranu, dar si ca se scrie „creier”, si nu „creer”, „gen”, si nu „jen”…

  Apropo de ideea privind „legatul cu Pavlicenco”: nu am considerat si nu consider ca, daca AMN, pe ultima suta de metri, a decis sa-l excluda si pe Taranu, alaturi de mine – eu fiind printre cei care nu eram ahtiata sa reconstituim PNL, dar am facut-o pt ca asa a decis echipa – si ca daca Taranu a acceptat sa fiu propusa pt presedinte ca om ce muncesc ASTA ar fi trebuit doi ani sa serveasca drept argument constant pt Taranu sa nu munceasca. NU CONSIDER ASA si a fost unicul motiv al „neintelegerii” dintre Taranu si PNL. Nu spun de alte senzatii, destul de puternice, pe care le-a avut echipa de conducere penelista in privinta lui Taranu. Nu incercati sa mutati cazul Taranu pe terenul Taranu-Pavlicenco. Asta ii convine lui Taranu, ca sa nu se stie ca nu a muncit. Dar stie o lume ca a putea ceva nu inseamna dreptul la a nu face nimic. A trage sfori si a face combinatii paianjenistice inca nu inseamna munca.

 11. Pentru Alexa
  Alexa nu fi prea agitat. Daca stii inca o persoana cu numele meu spune-mi si mie cine este , doresc sa o cunosc. Am citit atent comentariile. Nici o persoana nu poate sti pe cine ador eu sau nu. Eu nu am declarat niciodata ca ador pe cineva concret. Sau poate eu altfel inteleg ce inseamna „a adora” ? Voi apela la dictionarul explicativ.
  Din postarile la aceasta tema nu am constatat ca cineva a facut careva afirmatii calomnioase in adresa lui taranu, doar poate nu stiu si vor sa clarifice care totusi este adevarul ?
  Pe mine personal nu ma intereseaza cine a fost Taranu , dar daca cineva mi-ar spune si mie unele actiuni concrete demne de lauda nu mi-ar strica sa stiu.
  Alexa, probabil ai dorit sa scrii cuvintul „acuzat” nu scuzat” sau poate eu nu am inteles corect ?
  Pai, de ce sa fie omul „scuzat” sau „acuzat” de afacerizm, daca nu este implicat in diverse chestiuni, care vin in contradictie cu legea ? Nu am inteles.
  Eu cred ca autorul a folosit termenul „profitor” egalat cu „motivatie personala”, care are un alt inteles.
  Si ce nu mi se pare normal in postarea ta, este faptul ca de la o simpla publicare a unei cereri de demisie dintr-un partid politic pentru a lamuri situatia, daca A.Taranu a fost dat afara sau a plecat de buna voie, s-a trecut la invinuiri.
  Dar pot fi si comentarii precum ar fi : „Nu este adevarat. Eu il cunosc pe cutare… si ….”
  Iti multumesc mult pentru ca mi-ai spus de existenta cartii diplomatului M.Gribincea. Daca imi spui si unde pot intra in posesia ei ar fi si mai bine. Poate ca asa il cunosc si eu mai bine pe A.Taranu. Din pacate nu l-am cunoscut niciodata. Stiu ca este A.Taranu, dar nu stiu prea multe despre activitatea dlui. Nu am citit deocamdata nici cartile scrise de A.Taranu. Auzisem ca a scris si dlui niste carti, dar nu am avut timp sa le citesc. Stiu numai ca in alegerile locale a fost criticat pentru niste carti…

 12. Pentru Alexa

  „Toti cine au fost ambasadori in aceasta capitala au facut afaceri, numai Taranu n-a furat un pai, v-o spun in cunostinta de cauza”

  Draga Alexa,
  am uitat sa spun, ca nu este bine sa calomniezi direct in adresa tuturor fostilor ambasadori ai RM la Moscova. Nu cred ca detii dovezi. Ori poti sa argumentezi cele scrise in comentariul tau mai la concret.
  Care ambasador si ce afaceri a facut ?
  De unde esti in cunostinta de cauza ? Faceati afaceri impreuna, ati avut functii in organele de control sau cum de sunteti in cunostinta de cauza ?
  Si daca erati in cunostinta de cauza de ce nu ati sesizat organele respective despre aceste „nereguli” ? Ori poate nici astazi nu este tirziu ?
  Eu nu cred ca este adevarat ce scrieti !
  Interesant ce cred toti fostii ambasadori la Moscova. Oare sunt de acord cu aceste defaimari ?
  Daca nu argumentezi, atunci pe chit de credibil esti ?
  Sau poate este o buna maniera de a considera posibil de a calomnia pe unul, dar pe altul nu ? Eu nu cred asa. Calomniile in general sunt condamnabile.
  Ori prezumtia nevinovatiei este consfintita prin lege.

 13. Pentru Alexa

  Eu nu doresc sa discut de Taranu, ca nu se merita. Si pare interesat de asta doar Taranu, probabil ca prezent pe blog cu exact numele Alexa, rasintristat ca i s-a intrerupt misiunea si nu mai e bagat in seama. De aceea, va invit sa nu va pierdeti timpul cu aceste discutii. Daca il considerati avind creier, cred ca va trebui cuiva creierul sau, numai ca in politica, pe linga creier, mai trebuie implicare, munca, sacrificiu, colegialitate etc. Si-apoi nu cred ca e bine sa ai creier si sa-l folosesti numai pt tine, si sa nu-l canalizezi incotro e cerut de situatia generala. Poate e mai bine ca – pe linga creier – sa ai si alte calitati, ce inseamna si toleranta, si contributie, si altele, despre care stiti ca sint necesare intr-un partid. In doi ani eu m-am saturat sa ma consum cu pretendentul ca are creier, dar nu stiu ce face, de fapt, cu el… In afara, poate, de combinatii echilibristice pe tema „cum sa mai ajung o data in Parlament fara munca?” Si care cere drept compensatie … sa nu i se ceara sa faca ceva. Eu nu ma supar pentru prostiile postate mai sus legat de persoana mea si ce se reia cu referire la presa, pt ca am putea sa ne punem o simpla intrebare – daca un deputat cu un salariu mizerabil, despre care e sa presupunem ca nu e angajat in nici o misiune si nu e platit – de unde isi cumpara masina superscumpa avind si mai multi copii? Eu cred ca e o intrebare si grea, si usoara…

 14. Azi dimeneata l-am telefonat pe A.Taranu si l-am intrebat ce crede despre polemica de pe blogul lui Pavlicenco referitor la propria persoana. Mi-a raspuns ca nu intra pe blogul lui Pavlicenco din considerente higienice. Are dreptate omul.

 15. Pentru Alexa

  Chiar m-as bucura sa fie cum scrii, dar nu este. Intri permanent si postezi. Oare care o fi explicatia ca doare capul si telefonezi? Oare care o fi explicatia ca intri si postezi?

 16. Pentru Alexa
  Astept argumentele tale la ultima mea postare.

 17. Pentru Alexa si Vitalia Pavlicenco

  Daca Alexa nu argumenteaza cele expuse in adresa fostilor diplomati de la Moscova /nu raspunde la intrebarile mele din postarea /, cred ca si pentru Alexa este recomandat sa nu intre pe acest blog „in scopuri higienice”.

 18. Cererea e scrisa in numele unui oarecare Gorgan..
  Cine este el, dna Palicenco? Nu s-a auzit pe timpuri de el, nici acum.
  Un extraterestru gen Pohotniuc?
  De ce cererea nu era scrisa in adresa DVS?

 19. Pt Vasile Foreanu

  Gorgan a fost Secretarul General al PNL, a plecat la MAE, acum, dezamagit, s-a retras. Este luptator in Transnistria si fost ministru-adjunct al apararii. L-am invitat zilele astea sa revina, se mai gindeste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *