La Singerei s-a constituit filiala raionala a OTNL

13.jpg14.jpgMarti, 6 ianuarie, tinerii national-liberali din raionul Singerei s-au constituit in filiala teritoriala a Organizatiei Tinerilor National-Liberali.

Tineri din mai multe sate, dornici sa cunoasca starea de lucruri din politica si sa se orienteze corect in perspectiva alegerilor parlamentare, sa ii convinga pe parinti si pe bunici sa aleaga optiunea europeana pentru Republica Moldova, s-au intrunit intr-o conferinta, ca sa-si aleaga structura de conducere, ce va activa in strinsa legatura cu Organizatia teritoriala Singerei a Partidului National Liberal. Problemele ce ii framinta pe tineri, sint posibilitatea de a studia unde doresc, de a avea locuri de munca dupa studii, de a-si putea intemeia o familie si a ramine sa munceasca aici, acasa, nu in strainatate, unde e greu sa mergi, dar de unde e si mai greu sa revii, sa aiba de lucru si parintii, iar bunicii sa primeasca pensii ce sa le asigure supravietuirea.Tinerii au acces la Internet, se informeaza asupra a ceea ce are loc in lume si nu vor sa traiasca izolat. Ei incep sa inteleaga, tot mai clar, ca implicarea in viata politica inseamna a contribui la schimbarea situatiei, la 12_1.jpgobtinerea unui Guvern democratic in stat, care sa le asigure tuturor drepturi si libertati, un trai decent, reforme, prin care R.Moldova sa recupereze anii pierduti sub regimul comunist. Parintii care muncesc in Rusia sau in tarile europene se intorc acasa si nu au locuri de munca, fapt ce complica viata familiei. Dar nici sa muncesti departe de casa si sa nu fii alaturi de familie ani in sir nu fac viata mai buna. Tinerii vor sa circule liber peste tot, sa aba studii de calitate, sa acceseze la functii publice prin concurs, sa poata lua credite, ca sa aiba o casa. Pentru aceasta, cele mai bune cadre, pregatite si in strainatate si aici, trebuie sa poate aplica acasa cunostintele dobindite.

La conferinta au participat Vitalia Pavlicenco, presedintele PNL, Veaceslav Ombun, liderul Organizatiei Tinerilor National-Liberali, vicepresedinte al PNL, Mihai Birsan, presedintele Organizatiei teritoriale Singerei a PNL, Anatol Spinu, vicepresedinte al OT Singerei a PNL.

In functia de presedinte al OTNL-Singerei a fost ales Oleg Dubenco, iar in functia de vicepresedinti-Victor Covas si Ion Ropot. Din Biroul OTNL-Singerei mai fac parte Petru Curciuc, Veaceslav Spinu si Mihai Lupusor. Secretar al OTNL a fost aleasa Veronica Guzun.

Loading Facebook Comments ...

34 Comments

Add a Comment
 1. D-na Pavlicenco,dar in Chisinau este vreo organizatie de tineri nationali liberali,daca da cum putem adera la aceasta si ce trebuie de facut?sau cum putem in general adera la partid?

 2. Ionutz…simplu..trebuie sa ai spate.sa fii hot.mincinos.sa promiti.sa duci lumea de nas.sa faci afaceri si avere pe spatele statului si al oamnilor.cind vei reusi toate aceste conditii.vei deveni cu adevarat un politician..! Nu ma refer in special PNL..ca doar cind se schimba alegerile si nu mai intri nici in opozitie..sa schimbi partidul.adica sa devii traseit politic.sau mai pe romaneste zis..qrva cu 2 fete.

 3. Pentru Ionutz

  Pe site-ul http://www.pnl.md este compartimentul OTNL unde sint informatiile necesare si la galeria foto sint foto despre actiunile tinerilor. Avem Organizatia nationala a tinerilor national-liberali si organizatia municipala a tinerilor. Se scrie cerere la partid la noi sau la organizatia de sector.

 4. Nu ne “gruziti” d-na Pavlicenco cu gogoase ieftine. Vi s-a propus sa fuzuionati cu PLDM si aceasta in conditiile cind foarte multa lume la Filat era catregoric impotriva persoanei Pavlicenco. Cu ce ati raspuns la aceasta oferta generoasa facuta de Filat? Cu intrigi si scandaluri! Pe de o parte la-ti trimis pe Anatol Taranu sa puna la punct acordul de colaborare intre PNL si PLDM, iar pe la spate ati mers la Filat si ati declarat ca Taranu trebuie sa nu nimereasca pe liste. Plus la toate ati oprit dialogul intre PNL si PLDM si ati inceput de urgenta sa puneti la punct acordul cu MAE. In rezultat, Filat a simtit ca este tras pe sfoara si a pierdut interesul pentru PNL. Taranu a plecat de la PNL cu cutitul in spate infipt de Pavlicenco, iar PNL a ramas cu MAE impreuna fara sanse electorale. Sunteti foarte perfida, d-na Pavlicenco. Taxati AMN si PLDM ca partide oculte si concomitent ii acuzati ca nu va accepta in calitate de coechiperi in alegeri. Si cum doriti sa mergeti cu partide oculte in alegeri, d-na Pavlicenco? Cu totul va-ti incilcit in propriile intrigi, d-na Pavlicenco. Nu inzadar toti oamenii de treaba fug din PNL condus de Pavlicenco. Treduie sa va consolati cu gindul ca cariera d-stra politica s-a terminat, spre binele politicului moldovenesc.

 5. Pentru Octavian

  Nu inteleg deloc de ce va lasati “gruziti”. Stati linistiti si cititi blogurile care nu va „gruzesc”, nimeni nu va trage de mineca aici.

  Nu ne intereseaza ce cred oamenii de la PLDM despre PNL si despre mine. Negocierile se poarta nu din dragoste, ci din interes. Nici la noi oamenii nu erau deloc incintati sa mearga cu PLDM, poate unul Taranu, care pare sa fi negociat cu cineva de acolo cite ceva inca inainte de negocierile oficiale. Si asta s-a inteles, de aceea nu a mers. Dupa ce Taranu a fost retras din sef-negociator, PLDM a aminat negocierile, dupa care nu le-a mai reluat. Asta e adevarul.

  Orice negocieri – de fuzionare, de cooperare – au loc in conditiile cind presedintii de partide – mari, mici, barbati „buni”, femei „rele” – pot avea un dialog. Filat nu a dorit dialogul, ci doar l-a anuntat de ochii lumii. Dupa demararea negocierilor si prima sedinta comuna nu a raspuns vreo doua saptamini la telefon, asa si nu am mai putut discuta, deoarece nu a raspuns nici la apeluri, nici la mesaje. Desi a dedclarat, dupa prima intilnire, ca „tu stii, Vitalia, noi putem contacta oricind”. Dar nu a fost deloc asa. Deci, ceea ce numiti propunere de fuzionare a insemnat lichidarea rapida a PNL fara a se respecta interesul reciproc. Si asta am priceput-o noi. Cind Filat a priceput ca noi am desciftat acest lucru, a retras grupul din negocieri. Si care e problema? Stati linistiti si activati acolo, ca noi vom activa aici.

  Filat nu a facut nici o oferta „generoasa”, ci una de inghitire si lichidare neconditionata, pentru a arunca praf in ochi ca, iata, a mai „aderat” cineva la „proiectul Filat”. Eu nu am facut intrigi si nici scandaluri! Nu am stat, in general, de vorba cu Filat, nu am dat imediat comunicate de presa, nu am vorbit in general cu Filat, nu ca despre Taranu. Dimpotriva, mi-a spus un apropiat ca Filat ar fi declarat ca „voi folosi disensiunea dintre Taranu si Pavlicenco pentru a obtine de la PNL ceea ce vreau” – adica sa dispara neconditionat. Colegii au simtit acest lucru si au adoptat masurile de rigoare – mandatul si decizia BPC, votate in unanimitate de toti cei 17 membri ai BPC, inclusiv de Taranu. Daca v-a spus Filat altceva, imi pare rau daca poate cobori in minciuna. Tocmai ca nu am avut cu el nici o discutie.

  Mie, insa, nu-mi este clar un lucru – ce va tot deranjeaza PNL, daca sintem mici si neimportanti? Eu cred ca ati face mai bine sa va ghinditi daca va apartineti sa daca apartineti altcuiva. Ca sa va fie dezamagirile mai mici, pentru ca, din pacate, tare des se intimpla la noi ca punem de o Dreapta, dar iese tot o Stinga prorusa. Nu va temeti de asta in cazul PLDM? Eu m-as teme.

  Nici in privinta MAE nu aveti dreptate. Noi, mai intii, am avut negocieri cu MAE. Presupun ca, vazind aceasta, Taranu a mers si i-a spus lui Filat – „Tu nu vezi ca PNL are dialog cu MAE, intervino si sa terminam cu PNL-ul asta, iti trebuie sa iti incurce cineva in alegeri? (Adica pe undeva cam asa.) Spune-i lui Pavlicenco precum ca presedintii nu trebuie sa negocieze, trimite acolo de forma trei persoane, ca deciziile le voi lua eu cu tine, pt ca din partea PNL, daca nu va merge Pavlicenco, va merge Taranu”. Si, iata, Filat, dupa ce vorbeste cu Taranu, ma cheama si imi propune sa discutam. Dar noi deja eram in negocieri cu MAE. Am inceput negocieri paralele. Filat a propus sa se negocieze fara presedinti, insa Taranu si-a permis sa depaseasca intelegerile convenite in PNL si atunci noi am hotarit sa elaboram mandatul negocierilor. Am purtat in continuare negocieri in paralel, am spus PLDM-ului ca ar fi bine sa discutam si cu MAE, lucru respins categoric. Dupa ce am elaborat mandatul i-am anuntat pe Godea, Tanase si Nagacevschi ca am pregatit mandatul si ca pot fi reluate negocierile, ca eu plec in Romania, iar Alexandra Can e gata cu grupul sa mearga la negocieri. Godea a spus bine, vom reveni. A fixat apoi data, ora cu Alexandra, ai nostri s-au pregatit, insa, cu vreo doua ore inainte de intilnire, Godea a sunat si a spus ca se amina. Can a intrebat – cine va reveni cu sunetul ca sa reluam negocierile – noi sau voi? Godea a spus ca PLDM. De atunci – nici un sunet. Daca voua va spune conducerea PLDM altceva, va pot reproduce o spusa a unuia care azi e in aparatul PLDM. „Pai cum vrea Filat sa fie om de stat daca nu se tine de cuvint?” Stii, banii conteaza mult, dar probabil ca mai trebuie ceva…

  Dupa ce s-a intimplat ca PLDM nu a mai sunat, noi, care eram deja de multa vreme, asa cum spuneam, de inca inainbte de inceperea negocierilor cu PLDM, in dialog cu MAE, am decis sa semnam declaratia comuna si am urnit ceva.

  Taranu a plecat de la PNL in mina cu cutitul pe care l-a implintat pe durata a doi ani continuu in spatele meu. Vreti credeti, vreti nu credeti. Imi pare rau sa repet, dar Taranu nu a facut nimic doi ani. Nimic. Nu a adus un om, nu a creat o structura, nu a adus un leu. Dumnezeu cu el. Sa-l vada si altii, ca ai nostri l-au vazut.

  Nu sint deloc perfida. Daca ar fi asa, nu v-as spune totul de-amanuntul. Puterea mea este in adevar si ii compatimesc pe cei care umbla cu minciunile si ii deranjeaza adevarul pe care il spun.

  Am spus despre PL si PLDM ca par sa fie in cosul lui Lucinschi. Nu am spus acelasi lucru de AMN. AMN are pacatul ca a renuntat la Platforma BMD din 2005 – nu ii plac aspiratiile romanesti, NATO, iesirea din CSI. pentru care a pledat in platforma – 2005. Dar daca ceva nu va place legat de cosul Lucinschi, vedeti pe unimedia comentarii la un reportaj de la intilnirea lui Lucinschi la ASEM cu studentii.

  Ca sa spun ca PL, PLDM si AMN nu au alte intrerese decit cele nationale, ar trebui ca sa accepte o lista nationala, insa noi, PNL si MAE, nu sintem acceptati nu pentru ca eu as fi rea, ci pentru ca sintem pentru aspiratiile romanesti. Si asta deranjeaza pe unii patroni politici. Daca ar accepta o cooperare, as crede ca nu e asa. Acum, insa, eu sint inclinata sa cred asa.

  Ma intrebati „cum doriti sa mergeti cu partide oculte in alegeri?” Nu doresc, dar trebuie de dragul oamenilor. Si daca am fi impreuna e mai mica sansa ca deciziile promovate sa fie in interesul fortelor oculte. Dar tocmai fortele oculte, ca sa nu le spunem prorusesti, au impiedicat, se pare, congresul comun la 8 decembrie in 2007 dintre PNL si grupul PLDM si tot aceste forte par sa impiedice acum unirea intr-o lista comuna. Nu se vrea – nu trebuie. Sa fie cum va fi. Pentru ca, repet, Urecheanu a spus ca ia 52 de mandate, PL – vreo 25, iar Filat – 18. Deci, daca nu trecem pragul, voturile noastre vor merge la Dreapta.

  Eu am foarte mare claritate in capul meu. Si stiu ca exact asta deranjeaza. Nu sint perfida, ci nu sint sub controlul nimanui si asta pare periculos. La noi in politica lucrurile stau cam asa ca toti au cite un „patron”. Eu nu-l am.

  Imi pare rau sa va dezamagesc, dar din PNL nu au plecat oameni de treaba, ci cei care au avut alte interese – de imbogatire sau de parazitare. In schimb au venit oameni cumsecade. Care stiu incotro mergem si au convingeri, nu interese financiare. Cea mai mare drama nu va fi ca eu nu voi deveni deputat. Oricum, eu am cetatenie romana si, daca trecem pragul, nu voi abandona cetatenia in favoarea Parlamentului. Cea mai mare drama va fi daca aveti acum increderea ca sinteti cu o forta nationala, dar va veti convinge dupa alegeri ca nu e chiar asa. Sa dea Domnul sa gresesc.

  Eu nu v-am jingnit in acedasta postare, ca nici nu va cunosc. Dumneavoastra m-ati jignit. Insa nu ma afecteaza rautatea cu care ati scris, pentru ca ea va caracterizeaza pe Dumneavoastra, care un om foarte rautacios. Dar nu ma mir. Eu vad ca PLDM este aparat tot mai des de oameni rautaciosi, mincinosi sau indusi in eroare. Pacat. Nu stiam ca asta e „proiectul Filat”.

  wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww

  In continuare, repostez postarile de pe http://www.unimedia.md/index.php?mod=home&hmod=newsbyid&id=8736

  Scris de lica la 19 Decembrie 2008, 11:42
  Lucinschi susţine un partid care aduce schimbarea! Totul e clar! PL-înseamnă Petru Lucinschi. Vitalia a avut dreptate.

  Scris de dănuţ la 19 Decembrie 2008, 11:48
  PL-Petru Lucinschi. Fariseii s-au dat de gol! Lucinsci va susţine un partid care aduce schimbarea.

  Scris de Sa luam atitudine! la 19 Decembrie 2008, 11:49 P.L.-Petru Lucinschi. Partid care aduce schimbarea? Limba engleza? Dubios fratilor. Se pare ca nu Tomac i-a daruit Mercedesul lui Ghimpu ci Lucinschi. Se reorienteaza bine ghimpele.

  Scris de Orbit bez Sahara la 19 Decembrie 2008, 11:50 Pe linga raul facut de omul asta Vladimiru’ nici nu se compara … numai modificarea in Constitutie (regim parlamentar) cit rau a lasat din urma lui.

  Scris de Anfiled la 19 Decembrie 2008, 11:52
  Si acum vrea cu orice pret sa revina la putere. Cea mai sigura cale e prin intermediul ghimpelui, caruia ii face cadouri de zeci de mii de euro. Si nici televiziunea fiului Chiril nu se comporta rau deloc cu Chirtoaca.

  Scris de istoric la 19 Decembrie 2008, 11:53
  Aha, va sustine PL-ul care ii reprezinta shi initsialele!!!

  Scris de dănuţ la 19 Decembrie 2008, 11:58
  PL-Petru Lucinschi! Vine shimbarea!

  Scris de CetateanX la 19 Decembrie 2008, 12:00
  bravo pldm, ati reusit sa deconspirati PL, acuma ramine sa mai postati comentarii cit mai multi cu aceeasi idee :))) haideti cu totii copy+paste :)))

  Scris de gita la 19 Decembrie 2008, 12:02
  Acum multe lucruri se clarifică. Iată de ce Ghimpu nu-l critică oe Roşca şi au avut aceeaşi candidatură pentru Parlamentul României-Tomac. PL înseamnă Petru Lucinschi.

  Scris de anastasia la 19 Decembrie 2008, 12:04
  Chiar Lucinschi a creat PL-ul? E adevarat?

  Scris de CetateanX la 19 Decembrie 2008, 12:06
  chiar nu ai stiut? esti sustinatoare a pldm, iar astia trimbiteaza prin tot orasul ca e asa si tu inca intrebi :)))

  Scris de laura la 19 Decembrie 2008, 12:08
  Mare noutate! Despre relaţiile foarte strînse dintre Lucinschi şi Şalari ştie toată lumea. Şalaru cu un grup de frontişti a fost în 1989 în Tadgikistan unde PL lucra secretarul 2 al CC şi l-au invitat în Moldova. Lucrul s-a produs în noiembrie 1989 şi ulterior Lucinschi şi Ion Hadîrcă erau de nedespărţiţi ,aşa cum de nedespărţit sunt Hadîrcă şi Ghimpu. Vine schimbarea cu Lucinschi în proţap . PL-Petru Lucinschi!!

  Scris de lica la 19 Decembrie 2008, 12:18
  Domnilor membri ai PL. cereţi stenograma şedinţei Parlamentului din 29 ianuarie 1993 şi vedeţi pentru cine a votat Ghimpu la funcţia de şef de Parlament!!

  Scris de lica la 19 Decembrie 2008, 12:21
  Citiţi şi concluzionaţi. Preşedintele nu trebuie să fie un tată ci un fecior tînăr,să cunoască engleza şi să aducă schimbarea. Totul este clar. PL-Petru Lucinschi!!

  Scris de dănuţ la 19 Decembrie 2008, 12:23
  “Preşedinte trebuie să fie un fiu iubit,să cunoască engleza şi să aducă schimbarea!!! Şi bradul, mai adăugăm noi!

  Scris de CetateanX la 19 Decembrie 2008, 01:06
  poate privim si mai inainte, prin anii ‘70 – ‘80 sa vedem cine cu cein a fost prieten? Si eu am avut prieten 10 ani in urma, cu care azi nu mai vorbesc. Pot eu in cazul dat sa spun ca sunt legat frateshte cu el?

  Scris de republicanul la 19 Decembrie 2008, 01:30
  Filatelistii au dreptate partial cand spun ca lucinschi nu-i mai sustine. Si toate astea din cauza ca lucinschi nu mai poate sa-i faca concurenta lui voronin, care a devenit sustinatorul principal al lui Filat. Mai filatelistilor, PL nu baga in seama ppcd fiindca acest partid exista numai in imaginatia bolnava a lui vorosca si a lui Filat.

  Scris de Implicare la 19 Decembrie 2008, 01:31
  Nu e clar un pic: PL-schimbare.Cred ca ar trebui sa fie invers: PL-martiriii sarmani ai Natiunii, in frunte cu deadea Misa!

  Scris de Impartial la 19 Decembrie 2008, 01:41
  Haideti sa fim corecti! Nu Chirtoaca, dar Filat sustine „Sistemul mixt 50 la 50 este cel mai optimal”.
  Nu Chirtoaca, ci Filat a fost ministru-randunica.
  Prihvatiz arile,vanzarile de avioane, contrabanda le-au facut Lucinschi, Pasat, Filat…
  In concluzie PLDM = Pe(n)tru Lucinschi Draga Moldova

  Scris de Impartial la 19 Decembrie 2008, 01:43
  Lucinschi a uitat sa precizeze ,,…si sa-l cheme Filat”
  Scris de RauL la 19 Decembrie 2008, 01:52
  nu inteleg un lukru simplu,de ce PLDMistii tot critica PL-ul : )) parca vati declarat anticomunisti acum deja si anti liberali? nu mas mira de loc daca ati proceda in 2009 ca Rosca in 2005 😀

 6. Pentru Octavian, cred ca esti retardat cu informatia, daca ai fi atent si ai analiza evenimentele politice din RM, vei intelege, ca nu PNL, MAE, PE(Ecologist), PE si altele, nu trateaza problema unificarii fortelor in RM pentru a aduce schimbare, ci partide ca PLDM, AMN, PL nu doresc acest lucru, pentru ca lor le este confortabil in cele 6% ce le vor acumula, ei au scp de a trece nu de a schimba puterea, ei au interes propriu nu cel comun al cetatenilor, care de un an intreg tot exclama in scuar la manifestari, in scrisori catre partide, UNITIVA.

  Caci daca e sa analizam pina acum doar PNL si MAE sunt dispuse de a uni fortele si sunt in asteptare, dar ce fac ceilalti? Cumpara oamenii ca FILAT, sau stau fara giji ca ii va sustine cineva ca AMN, sau sunt naivi si incapatinati ca PL. Asta e realitatea ca nu avem cum sa reusim de a face ceva, pentru ca cei care au bani, PL, PLDM, AMN stau si stau bine pentru ei, iar cei ce muncesc pentru un bine comun sunt injoziti, izgoniti, criticati pe nedrept.

  Ce ai facut tu OCTAVIAN pt a uni fortele liberale, ce sunt 35%?

 7. D-na Pavlicenco!
  A face referire la niste comentarii debile ca „PL-înseamnă Petru Lucinschi”, inseamna ca nu sunteti departe de autorii lor. Rusine, d-na Pavlicenco! Va rostogoliti mai jos si mai jos in ochii oamenilor de buna credinta, si ma conving tot mai mult ca aduceti mai multe daune decat folos cauzei noastre. Barfiti pe toti, si apoi doriti ca ei sa mearga la negocieri cu d-stra. Ceia ce va mai poate salva din reputatie v-a fi ca sa va retrageti din alegeri daca veti simti ca nu veti lua bara de 6%, si sa nu oferiti ccomunistilor o sansa in plus la alegeri.

 8. Pentru softRO
  „Ce ai facut tu OCTAVIAN pt a uni fortele liberale, ce sunt 35%?”
  Am participat la formarea unui partid liberal cu sanse clare de a intra in Parlament. Credeti ca e putin?
  PNL, MAE, PE(ecologist), PE – nici unul din cele enumarate mai sus nu sunt partide, sunt niste grupuri de interese fara sanse electorale chiar daca se vor uni toti patru. Ele pledeaza pentru lista nationala anume din considerentul propriei unutilitati.
  Acum privitor la Pavlicenco. Doamna a devenit presedinte PNL doar datorita oamenilor care au plecat de la AMN din solidaritate cu Taranu si Rusu, nicidecum de dragoastea pentru Pavlicenco, care pe buna dreptate trebuia exlusa din AMN pentru actiunile subversive necontenite. Din pacate Taranu si Rusu au gresit lamentabil propulsind-o pe Pavlicenco la postul de lider al PNL. Ei au inetles acest lucru, dar a fost prea tirziu. Pavlicenco a vindut primul locu pe lista electora PNL in localele din 2007 lui Severovan cu 50 de mii de euro. Mai tirziu i-a declarat lui Filat ca are bani pentru electorala din 2009, insa nu are bani pentru Taranu. Filat cind a vazut aceasta murdarie care venea spre PLDM din partea PNL lui Pavlicenco a refuzat la proiectul cu PNL. Dupa parerea noastra bine a facut. Pavlicenco il acuza pe Filat de lipsa spiritului de cooperare, insa ea insusi prin murdariile pe care le debiteaza constant a provocat aceasta atitudine. Daca Taranu a avut o intelegere prealabila cu Filat atunci demult trebuia sa fie in PLDM. In realitate Taranu n-a facut nici o tentativa de a adera la PLDM cu toate ca ar fi fost primit cu prietenie in rindurile noastre. Fara Taranu PNL s-a prefucut intr-o gasca fara nici o perspectiva. Si asta e vina lui taranu care a acceptat-o pe Pavlicenco in calitate de lider PNL. Pentru orice gresala trebuie de platit. Insa aceasta e problema lui Taranu cu tot cu proiectul Uniunii interstatale Romania-RM. Alata este important. Pavlicenco se erigeaza in postura de mare romanca si ii taxseaza pe toti liberalii de nesinceritate in problema nationala. In realitate, Pavlicenco a prefacut romanismul in afacere profitabila pentru dinsa personal si familia sa. Ea face de rusine ideea romanismului in Moldova pin extremismul sau desantat si lipsa de orice perspectiva de succes electoral. Pavlicenco e copia lui Climenco in formula romaneasca. Asa cum Climenco se napusteste peste oricine care incearca s-al impinga de la treuca ruseasca, asa si Pavlicenco procedeaza cu treuca romaneasca. Si nu conteza ca partea romana nu prea o agreaza pe Pavlicenco, oamenii s-au dumerit cu cine in realitrate au de a face in cazul Pavlicenco.

 9. Oameni buni, fiti mai toleranti cu o doamna chiar si in conditiile cind ea cu evidenta calca pe alaturi.

 10. E clar ca buna ziua, ca PNL sta cuiva de-a curmezisul laringelui.Da, ar fi fost ideal pentru unii ca Octavian,sa fie doar un singur partid(al lor),ca pe timpuri.Atunci ar fi fost asigurati cu putere si functii pe viata,dar asa…. au de infruntat un MAE,PNL,PE si da Doamne, sa mai apara vre-o doua partide pina la alegeri…..Chiar eu imi voi face un partid al meu,sa vad, nu va plesni Octavian de ciuda?
  Sper sa nu fii dintre cei liberali, care nu permit subalternilor lor, sa iasa la veceu in timpul sedintelor de partid sau a vre-o unei sedinte de lucru?

 11. Pentru Onest

  Fiecare cu opinia sa. Cred ca era minunat sa dati replica pe unimedia celor reproduse aici de mine. Eu am replasat doar si nu trebuiau accentuate doar „comentariile debile ca “PL-înseamnă Petru Lucinschi”. Acolo sint si altele si sper sa stiti ca perceptia este importanta. Dar aveti dreptul sa considerati asa cum doriti.

  Spre dezamagirea cuiva, eu nu ma rostogolesc nicaieri si temerea mea legat de ce va fi dupa 2009 este fireasca. Ca doar nu veti nega ca ati avut alte asteptari dupa 2007, dar vi s-au prabusit. Si nu conteaza cine e vinovat. In situatia cind democratii au avut majoritatea fara comunisti, democratii si cei ce au pretins sa fie cei mai importanti in CMC nu s-au inteles, inseamna ca unii sint, totusi, vinovati. Sper ca acestia sa nu aiba angajamentul antinational sa nu faca intelegeri si coalitii nici inainte, nici dupa alegeri. Si eu stiu ce spun.

  Orice supozitii, temeri, preocupari pot fi calificate drept birfe. Eu, insa, nu cred ca e cazul.

  Inca nu am vazut prea multi oameni de buna credinta in politica noastra. Nu incercati sa vorbiti in numele lor, pt ca nu va consider reprezentativ. Macar si din motivul ca eu sint cu numele meu si ceilalti sint in dialogul cu mine in anonimat.

  „Cauzei voastre”, pe care nici nu o cunosc si nu cred ca ea coincide cu interesul national, intr-adevar, nu mi-am propus sa ii aduc folos. Eu am cauza nationala si aspiratiile nationale si – pt ca nu sint ale unui om anonim, – ele nu pot fi puse la indoiala, in timp ce „cauza voastra” este a unui anonim si, in cazul de fata, nu se stie care este ea – proeuropeana/proromanesca sau prorusa/antinationala.

  Eu nu doresc sa merg la negocieri. Insa e nevoie de ele in numele si spre binele tuturori. Dar daca dumneata si AMN, PL si PLDM nu cred ca e nevoie de aceste negocieri, asa sa fie. Vom vorbi despre justetea pozitiei dupa alegeri.

  Va propun sa nu da preocupati de reputatia mea. Are cine sa mi-o aprecieze. Noi vom participa cu MAE la alegeri si repet: in conditiile cind AMN si-a propus si a promis sa ia 52 mandate, PL – vreo 25 mandate, PLDM – vreo 18, cumulindu-se un total de 95 mandate, va intreb: de unde ati luat ca, daca nu vom trece, vom da mndatele comunistilor? Le vom da democratilor. Sau vreti sa-mi spuneti ca nu va fi asa cum isi propun AMN-PL-PLDM? Daca nu e asa cum spun, trebuie sa gasim modalitatea de a discuta si a demonstra ca in spate nu stau forte antinationale, prorusesti, antieuropene.

 12. Pentru Octavian

  1. Daca Octavian „a participat la formarea unui partid liberal cu sanse clare de a intra in Parlament” sa aiba grija in continuare de „sansele clare” si de comportamentul dupa intrarea in Parlament.

  2. Eu cred ca nu PNL si MAE sunt „niste grupuri de interese fara sanse electorale”, ci alte partide, care au lideri cu multi bani si proprietati, care au creat partide sa apere ce au. Important e ca banii pe care ii cheltuie sa nu fie din Transnistria si de la Moscova. PNL si MAE nu au alte interese decit ca R.Moldova sa nu ramina in zona de influenta rusa, sa mearga spre Romania, NATO si UE. Intreaaga activitate a PNl si MAE demonstreaza aceasta.

  3. Pledeaza pentru lista nationala Forul Democrat al Romanilor din R.Moldova. Vedeti pe site-ul http://www.pnl.md si pe blogul meu interventiile lui Dabija si Ungureanu (audio). PNL si MAE sprijina aceasta idee nu „din considerentul propriei unutilitati”, ci pentru ca sa existe in alegeri o forta cumulata, gen BMD, la care am contribuit si noi, PNL-istii, care sa capteze cit mai multe voturi anticomuniste si sa fie rasturnati comunistii. Voi puteti crede ce vreti.

  4. Pavlicenco nu si-a facut partid. Partidul a fost facut de un grup constituit din cei exclusi si plecati de la AMN. Dumneata s-ar putea sa stii foarte bine ca Pavlicenco nu a atras pe nimeni sa plece de la AMN. Pavlicenco a fost printre cei care nu vedea necesitatea crearii PNL, chiar a propus denumirea de PLDM cind se discuta. Dar au insistat sa creeze PNL echipa Plesca, Grama, Jioara si altii, care vroiau sa candideze pentru CMC. Pavlicenco a fost identificata pe ultima suta de metri sa fie promovata la presedinte, dar ce poovara a insemnat aceasta, mai ales in 2007, cu grupul Plesca ce a gestionat banii in campania electorala voi stiti mai bine decit mine, pentru ca eu nu am gestionat nici un fel de bani in localele din 2007. Nu m-am ocupat de lista, de candidati, absolut totul a fost pe mina lui Simion Plesca.

  5. Pavlicenco a fost exlusa din AMN nu „pentru actiunile subversive necontenite”, ci pentru ca a promovat platforma BMD – iesirea din CSI, limba romana (26 de deputati au semnat modificarea art.13 din Constitutie), NATO (13 au semnat modificarea art.11 din Constitutie), pentru ca a pledat pentru anularea unor documente privind Transnistria. Asta e adevarul, plus ca aceste documente au fost prevazute sa fie propuse in decizia Consiliului privind planul Fractiunii. Eu stiu foarte bine ca excluderea mea a fost la indicatia celor care „ajutau” AMN-ul. Sa ramina pe constiinta lor.

  6. Rusu nu considera ca a gresit propunerea lui Pavlicenco la postul de presedinte al PNL. Si nu „a mai inteles” nimic in sensul in care scrieti. Daca cineva a inteles ceva, sint persoanele plecate de la PNL la PLDM, care astazi regreta si chiar pling pentru faptul – cu unele exceptii – ca, plecind intr-acolo, au fost folosite pentru aruncarea de praf in ochi, iar acum nu mai trebuiesc nimanui. Nu vreau sa spun de ce. Poate ca au fost marginalizate si deoarece nu pot lucra asa cum li se cere acolo, dar poate ca nu exista incredere in ele, deoarece nu fac parte din cercul de incredere al lui Filat si au ramas pe dinafara. Unii regreta profund, dar nu au curajul sa o faca public, desi declara unor prieteni ca e putred ceva (sau totul) la PLDM si ca situatia „va buhni”. Pe mine asta nu ma intereseaza. Am spus si ramin convinsa: oamenii plecati de la PNL la PLDM sint acolo ca la gazda. Nu si-au gasit acolo casa-cuibul.

  7. Pavlicenco nu a vindut nimanui nici un loc pe lista. Toti banii intrati legal au fost gestionati de Plesca Simion si dumneata asta stii perfect. Iar suma folosita in campania electorala nu e nici pe departe aproape de suma scrisa de dumneata. Eu nu mi-o amintesc, datele sint la seful campaniei,. A.Gorgan. Pavlicenco nici nu a pus mina pe bani, asta a fost conditia cind a acceptat sa intre in campania electorala. Pavlicenco nu a dorit sa candideze pentru functia de Primar al Chisinaului si a fost fortata de Plesca si Grama, ca sa ii traga spre CMC. Rusu si Taranu – sunati de Pavlicenco imediat dupa ce Plesca a adunat Consiliul Coordonator al Organizatiei Municipale si a propus, pe neasteptate, ca Pavlicenco sa candideze, fara sa o intrebe, – au spus ca „asa trebuie”. Eu, Pavlicenco, m-am sacrificat de dragul lor. Dar nu a fost sa fie, pentru ca ei nu au lucrat. Iar Severovan a purtat toate negocierile cu Plesca si echipa, nu cu Pavlicenco. Restul sint minciuni, dar nu ma mir. Eu sint de impresie extrem de proasta de Plesca Simion. Dar nu ma voi referi la matrapazlicurile lui. Sa-l ierte Dumnezeu.

  8. Cu Filat nu am avut nici un fel de discutii. Nici despre alegeri, nici despre locuri, nici despre Taranu. Pavlicenco nu a fost in grupul de negociatori cu PLDM – a fost conditia lui Filat sa se negocieze fara presedinti. Unica intilnire dupa formarea PLDM au fost negocieri acum citeva luni, in prezenta lui Taranu, de unde nu pot fi speculari. Si daca dumneata esti Taranu sau stii cum stau lucrurile de la Taranu si daca abordezi aceasta tema, inseamna ca te doare. Si daca te doare, inseamna ca te simti prost. Si daca te simtiti prost, inseamna ca Dumnezeu te pedepseste pentru ginduri rele si pentru actiuni negative. Opriti-va din minciuni! Noi, la PNL, avem colegii care stiu absolut exact cum au stat lucrurile si puteti verifica si va convinge ca umblati cu minciuni in mod premeditat sau din neinformare.

  9. Spre PLDM nu a venit nici o murdarie dinspre PNL. Filat nu a dorit sa discute curat, onest si sincer cu PNL. De aceea lucrurile nu au mers. Daca el crede altfel, e treaba lui. Noi ii dorim succes. Filat stie perfect cum l-am aparat in cadrul PNL in campania electorala in fata lui Plesca, Grama, Pogorevici, Taranu, care ma presau enorm sa-l critic pentru ca l-a votat pe Voronin. Eu nu vreau sa va spun ce spuneau ei de Filat… El stie ca eu aveam presiuni. Inainte de a pleca la nunta fetei mele in Macedonia, eu i-am aranjat o intilnire cu Taranu, care a participat la dezbateri in locul meu la PRO TV, pentru ca Taranu sa nu-l loveasca dur pentru votul din 4 aprilie. El stie perfect asta. Si daca el acum va pune, va permite sau va incurajeaza sa scrieti minciuni aici, eu nu pot decit sa-l compatimesc. Spuneti-i sa va opreasca, ar fi mai bine pentru toti. Eu cred ca lui ii ajung azi criticile din partea lui Rosca. Eu nu vreau sa-l atac. Si nu-l voi ataca daca nu se va umbla cu minciuni despre negocierile PNL-PLDM. Dar daca voi ii veti face un deserviciu, servindu-l urit, eu am sa ma supar.

  10. Spuneti ca „daca Taranu a avut o intelegere prealabila cu Filat atunci demult trebuia sa fie in PLDM”. Nu este adevarat. Taranu i-ar fi trebuit, poate, lui Filat daca reusea sa-i aduca pe tava PNL-ul. Si cum asta nu i-a reusit, pentru ca ai nostri colegi nu au permis (nu e vorba de mine! – deciziile au fost luate cu calculatorul in fata si cu dreptul oricui de a vorbi, toti au votat unanim, inclusiv Taranu!) sa fim trasi pe sfoara sau vinduti de Taranu „za degeaba”, acum Taranu nu mai prezinta interes nici pentru Filat, nici pentru AMN, nici, probabil, pentru oricine altul… Voi doar intelegeti ca Filat cunoaste „modul aristocratic” de a fi al lui Taranu de a nu se obosi cu lucrul. Dar la Filat trebuie sa prasesti, nu sa stai la bazin sau sa divaghezi cu prietenii lui Pasat… si sa ceri in Parlament, la indicatia Moscovei, comisie pentru cercetarea cazului Pasat… Stim si noi cite ceva, nu va suparati.

  11. Vai, de ce sa regretati ca Taranu n-a facut nici o tentativa de a adera la PLDM – primiti-l, ca nu cred sa va refuze… Iar in ce masura „s-a transformat PNL intr-o gasca fara perspectiva” va puteti convinge” de pe site-ul PNL, unde este fotografia echipei noastre nationale, pe care Taranu nici nu o cunoaste, pentru ca nu a mers in nici un raion niciodata. Ei cred ca presedintii nostri din teritoriu s-ar tavali de ris sa auda ca sint „gasca mea”. Sint oameni seriosi, animati de convingeri, nu de interesul banilor. Imi spunea cineva de la PLDM – luati banii si masinile de la PLDM si veti vedea ce partid are Filat. Eu nu cred asa, dar lumea vorbeste… Lumea spune ca Filat are consilieri si primari, dar nu are … electorat.

  12. I-am spus lui Taranu repetat – de ce nu ai luat tu partidul la congresul PNL? De ce nu l-ati promovat voi pe Taranu si sa asteptati sa va sprijine, sa alerge prin glod si frig prin teritoriu, sa aduca oameni, bani, calculatoare? Inca nu e tirziu, domnilor. Luati-l pe Taranu si valorificati-i toata capacitatea, faceti partid, mergeti la AMN, apoi urziti si dati-l acolo jos, cu ajutorul lui Taranu, pe Urecheanu eventual. Daca nu merge asta, aduceti-l la PLDM, lasati-l pe Taranu sa va faca ideologia, apoi sa promoveze ideile si asta e. Nimic niciodata nu e tirziu si totul e posibil. Mai ales ca dl Rusu a dorit foarte mult, dar nu a reusit, impreuna cu alti colegi, sa acorde suportul necesar PNL, cum am vorbit la inceput. Ce sa-i faci, oare merg azi in Moldova afacerile? Nu prea. De aceea este teren mult pentru activitate. Jug de-ar fi, ca un git se gaseste.

  13. Dar stau si ma gindesc – daca Taranu era presedinte al PNL, era oare azi un partid mai bun? Puteti crede asa, eu, insa, nu am nici un motiv sa cred asa. Si voi, care il cunoasteti pe Taranu, mi-ati spus repetat ca el nu munceste.

  14. Nu cred ca erijarea mea in postura de mare romanca, in situiatia cind am Ordinul National al Romaniei „Pentru merit” in grad de Comandor mai cere comentarii. Dar in ce masura e Taranu adept al romanismului, cu Uniunea interstatala Romania-RM, pe care o criticati (eu mi-a asum si o promovez in continuare), asta urmeaza a se vedea. Va las sa va ginditi.

  15. Pavlicenco nu a prefacut romanismul in afacere profitabila personala si pentru familie. Eu nu am avut nici un ban de la romani, nu am avut nici nun proiect, nici un grant, nu am participat in nici un proiect al altcuiva romanesc. Nu vad profituri din romanism. Am cetatenie romana din 1992, spre deosebire de pepecedisti si Filat (din cite am inteles, nu are cetatenie), si am proces la CEDO cu Voronin, care a spus ca romanii au pompat bani in mine.

  16. Referitor la cine „face de rusine ideea romanismului in Moldova pin extremismul desantat si lipsa de orice perspectiva de succes electoral”, chiar as vrea sa intreb – includeti aici Uniunea Interstatala Romania-RM sau va referiti la colectarea celor 26 de semnaturi ale deputatilor pentru modificarea art.13, la initiativa de iesire din CSI, la anularea Acordului din 1992 cu Moscova privind Transnistria, la anularea Memorandumului din 1997 cu Moscova privind Transnistria, la declaratiile contra agresivitatii antiromanesti a regimului comunist? Explicati-mi, ca nu vreau sa mor neclarificata.

  17. Pentru Pavlicenco romanismul nu e treuca. Probabil, ma confundati cu PPCD, despre Rosca spunindu-se ca a avut in total din Romania vreo 34 mln euro. Eu nu stiu si nu am vazut.

  18. Si ultimul lucru. Nu vreau sa repet ca Ordinul ce mi-a fost acordat a fost pentru mine o apreciere din partea Romaniei. Sa lasam asta balta. Ceea ce vreau sa va spun este ca nimic din ce am facut pentru promovarea drepturilor romanilor si a aspiratiilor nationale nu le-am facut pentru cheful, placul si placerea Romaniei. Pe blogul meu am explicat multe lucruri de ce romanii nu ne trateaza asa cum trebuie. Nu m-am bagat sub pielea niciunui roman, cunosc o gramada de oameni politici din Romania, dar nu am cersit de la nimeni nimic. Eu imi fac datoria de romanaca aici, pe pamintul unde m-am nascut si consider ca mie, personal, Guvernul Romaniei nu imi datoreaza nimic. Dar sa vorbiti in numele politicienilor romani ca ma agreeaza sau nu pe mine nu cred ca e cazul. Nu va asumati pe umerii Dvs. prea mult – v-ati putea prabusi…

 13. Pentru Octavian
  „Am participat la formarea unui partid liberal cu sanse clare de a intra in Parlament. Credeti ca e putin?”

  Da e prea putin, caci toti noi participam la viata politica, dar care e rezultatu?, e total diferit asteptarilor. Insa atunci cind o persoana cu adevarat se implica activ si rosteste despicat despre reforme liberale, condamna direct actiunile ilegale ale conducerii, sprijina in 100% un candidat pentru Parlamentul Roman si alte succese de activitate, e mult mai mult decit acele critici postate in adresa acelei persoane, in comaparatie cu o participare la formarea unui partid cu sanse.

  De ce spun asta nu pentru ca sunt simpatizant, deoarece incerc sa analizes ce se scrie pe forum cu realitate. La debutul fiecarui partid, sunt sanse, insa pe parcurs acele sanse se diminueaza, de ce pentru ca multi ce sunt implicati sunt doar pentru a dezbina aceasta structura nou formata, iar in alt caz e doar o aparitie de perioada, caci realmente ce partid cu sanse avem?

  Nici un partid nu e pregatit sa ea puterea si sa ocnduca, deoarece toate partidele liberale sunt faramitate, iar acele ce sunt nominalizate cu „sanse” sunt formate pentru un singur scop doar de a trece in parlament, pe cind obiectivul trebuie sa fie de perspectiva, nu de sine scop, rezultat fabricat pe bani.

 14. Pentru Ion

  Citeste comentariul pentru Octavian, apoi bea apa, cafea, gindeste-te si, dupa care sa mai spui ca cineva, cu evidenta, calca pe alaturi.

 15. lui pavlicenco

  Mintiti fara scrupule. Daca nu insistati in alegerile locale sa vina Severovan pe locul 1 PNL nu se scinda. Cu ce se deosebeste PNL de AMN care a fost criticat ca a vindut loc pe lista pentru bani?

 16. flowers_of_liberty

  PL inseamna Petru Lucinschi – soc! Dar, romanul s-a nascut poet, vorba ceea. Nu cred asa ceva, mai degraba as zice ca este un punct ulterior din programul de discreditare al PL lansat de partidele numite liberale si concurente. Insa, concurenta este libera totodata. Si cine va avea de castigat in urma acestor atacuri reciproce? Sigur ca nu partidele care se vor angaja in aceasta lupta.
  PNL trebuie sa se retraga? Este oare cazul? Mult mai bine ar fi daca PL impreuna cu PNL, MAE, FDRM, PE ar participa pe o lista comuna la alegeri. Caci, repet inca odata, PL cu Mihai Ghimpu si cu Dorin Chirtoaca mai mult de 8% nu iau. Si ce vor face cu 8%? Vor fi in parlament si doar atat. Isi dau si ei bine seama de acest fapt. Atunci ce rezulta? Rezulta ca Mihai Ghimpu, Anatol Salaru vor sa devina cetateni cu mandat de parlamentar iar mai departe se va vedea. Nu? Aduceti argumente ca nu am dreptate. Chisinaul va da 50-60 mii de voturi PL-ului, iar inca cel putin 100 mii de voturi de unde se vor lua? De la Ocnita? De la Briceni? De la Floresti ori de la Soroca? De unde? Imi poate spune cineva? Poate de la Cahul? Orhei? Nu–i de unde. Iar punand accentul pe unificarea partidelor pe o lista comuna, mediatizand pe larg si corect aceasta lista, acoperind intreg teritoriul RM cu materiale informative de calitate, Lista comuna ar putea obtine o incredere majoritara in randul cetatenilor cu drept de vot. Atunci s-ar putea de vorbit de urmatoarele pronosticuri: 6-7% din totalul de 9% ale PPCD ar ajunge in cosul Listei Comune, 6% ale PL, 3-4% ale PNL, MAE, FDRM, PE, 1 poate chiar 2% de la PLDM, 2% sigur, poate mai mult chiar de de la AMN, sa zicem 6%, poate chiar 10% din randul celor ce se declara indecisi vor ajunge tot la gramada Listei. Am calculat gresit? Plus minus unu doua la suta, nu mai mult, sunt convins. In total se obtin 24-25%. Cate mandate cuprind 25%? Iar calculele sunt facute operand cu cifre minime. Iar personal cred ca scorul poate ajunge usor la 35-45% pentru eventuala lista comuna dintre PL si PNL, MAE, FDRM, PE. Atunci scapam de comunisti si de prorusi. Altfel ramanem in continuare primitivii Europei care vom trai din ajutoare umanitare si din transferurile celor care muncesc peste hotare si care mai mentin RM ca stat. PL in loc de 9 maxim 12 locuri in parlament in cazul participarii separate la alegeri s-ar putea alege cu 18-24 de mandate in cazul participarii pe lista comuna. Daca gresesc pe undeva, spuneti unde?
  Nu inspira incredere ecoul si eficienta care s-ar forma in urma unificarii partidelor pe-o lista? Prima intrebare a cetatenilor catre sefii locali ai partidelor care se afiseaza inainte de alegeri prin raioane este: mai baieti, de ce faceti atatea partide? Si in loc de simpatie, orice oficiu raional al oricarui partid politic nou afisat provoaca oamenilor dezgust, dezinteres politic, iar liderii locali devin in ochii oamenilor niste profitori de moment, mincinosi si fatarnici. Alta parte a monedei in cazul separatismului partidelor nationale este si managementul financiar. Calculati si singuri, orice incapere intr-un centru raional costa in mediu 1000 lei lunar, PL, PNL,MAE achita 3 000 lei lunar pentru arenda, trei masini consuma benzina ca pentru trei masini. Facand economie doar in aceste directii s-ar putea de indreptat banii in alte puncte importante. Etc.etc. In general vad o multime de plusuri semnificative in unificarea pe-o lista a partidelor nationale mentionate. Si nu vad nici un minus. PL are rating, PNL are un orator deosebit in persoana Vitaliei Pavlicenco, ii are pe Alexandra Can si pe Mihai Severovan care sunt un fel de lipici pentru orice auditoriu, emana un fel de bunatate si incredere specifica in jurul sau, la PNL este Mircea Rusu-un om care mai tace uneori, dar faptele lui sunt cam peste tot pe unde este PNL-ul, PNL-ul are o organizatie de tineret ambitioasa si capabila sa faca un lucru eficient in campania electorala, MAE vine cu un plan electoral modern, cu o echipa disciplinata, cu tineri chiar mai buni decat la PNL, FDRM ar veni cu Nicolae Dabija si cu Uniunea Scriitorilor, Partidul Ecologist – cu un mesaj indreptat spre rezolvarea problemelor ecologice. Unde-s doi puterea creste si dusmanul nu sporeste!
  Mihai Ghimpu dupa cum imi dau seama este obsedat de niste visuri halucinante in cazul cand crede ca va lua separat mai mult de 8% ori se preface in ochii mei dintr-un adevarat luptator pentru o schimbare in RM intr-un simplu profitor al mandatului de parlamentar in cazul cand se impaca cu gandul ca va ramane la cele 8% reale. Electoratul de acum nu mai este cel de acum patru ani in urma. Si daca vor castiga majoritar comunistii nu va mai avea nimeni dreptul la nicio replica precum ca oamenii sunt inca inapoiati, ca pentru comunisti au votat batranii, ca comunistii au televiziune etc. De vina vor fi doar Mihai Ghimpu, Dorin Chirtoaca, Vitalia Pavlicenco, Anatol Petrencu si Nicolae Dabija. Daca castiga comunistii majoritar, consider ca liderii sus amintiti poarta vina directa pentru mentinerea PCRM la putere. Exista toate premizele pentru a putea fi invinsa echipa lui Voronin si aliatii sai in alegerile din 2009. Practic din toata banda lor, doar PCRM va trece pragul electoral, si acest partid unic poate veni din nou la guvernare. De rasul gainilor.
  Faceti-va o pomana, stimati lideri ai partidelor nationale, lasati intr-o parte mandriile si orgoliile, supararile si trecuturile, faceti-va mila de poporul basarabean, uniti-va pe o lista comuna si castigati majoritatea in parlament. Sunt sigur ca marea majoritate a populatiei RM va va sustine neconditionat. Ochii multora sunt inca inchisi, acesti ochi trebuie deschisi urgent, si oamenii vor intelege atunci ca libertatea este mult mai scumpa decat gazul rusesc, iar mandria nationala are o valoare net superioara barelului de petrol.
  Si in final pentru a cere ceva de la cetateni (in cazul partidelor politice care vor cere voturi) trebuie mai intai sa dai. Iar oamenii, mai repet, majoritatea vor UNIREA PARTIDELOR. Un cadou cu semnificatia: mare, ieftin si mult in chil. Cine se vor uni aceea vor castiga! Veti castiga si voi si poate si noi vom castiga odata si odata, vreau si eu sa ma simt la mine acasa ca acasa, iar gandurile sa nu mai fie indreptate catre Italia, Spania ori Canada. Succese si sanatate tuturor!

  P.S.
  Doamna Vitalia Pavlicenco „are dreptul” sa nu comenteze, fiindca anticipez, cunosc si apreciez raspunsurile si comentariile presedintelui PNL. As vrea sa vad ce pareri au asa oameni supraocupati in sensul bun al cuvantului cum ar fi domnii Mihai Ghimpu, Dorin Chirtoaca, Anatol Salaru, doamna Corina Fusu, alti membri ai PL-ului. As vrea sa votez PL, dar fluturand inca odata din cap, aruncand pe fata oleaca de apa rece, ma mai retin cu votul meu anticipat pro PL. Daca PL-ului ii este scump votul meu, consider ca pagina web pl.md ar trebui obligatoriu sa aiba un forum, ori cineva din conducerea respectivului partid sa aiba un blog pe unimedia. Ca de altfel pentru PL vor vota doar fermierii de la sate.

 17. Pentru Octavian
  La Multi Ani, Octavian !
  Din toate cele scrise cu lux de amanunte cred ca sunteti Octavian Grama. Eu, in continuare, cred, ca sunteti un domn muncitor si va straduiti sa faceti ce puteti pentru schimbarea in bine a lucrurilor in aceasta tarisoara. Parerea mea este ca trebuie sa va ocupati de activitatile partidului in care sunteti membru si mai putin sa va preocupe activitatile PNL, din care ati plecat de buna voie. Octavian, adu-ti aminte cum personal erai categoric impotriva dlui Filat in discutiile la PNL despre proiectul politic Filat-PNL.

  Dar sa stii – dupa plecarea acelui grup de membri in frunte cu tine, la PNL s-au schimbat multe… – toate in bine. Avem membri noi, multi si buni la munca.

  Octavian, dna Pavlicenco nu a uzurpat niciodata puterea si fiecare a avut posibilitatea sa-si spuna cuvintul. Intrebarea este: am fost noi o echipa sau nu? O echipa noua, in orice domeniu de activitate, are nevoie de timp pentru consolidare. Voi ati avut curajul sa contribuiti la consolidarea echipei? Dupa numai trei luni de la inregistrarea partidului ati deveniti foarte agitati ca nu ati devenit consilieri municipali.

  Oare toti, care au ramas in PNL, sunt niste „nimeni”? De ce dezvolti discutii josnice in jurul banilor s.a.m.d. Doar stii foarte bine ca dna Pavlicenco nu a gestionat nici un ban in alegerile locale. Ba din contra. Stii, ca banii au fost gestionati de persoana care a plecat cu voi la PLDM! Si trebuie sa stii ca, cel putin, el nu si-a onorat promisiunile fata de cei care au alergat prin teritoriu. Intreaba-l mai bine pe dl Codreanu. L-am si rugat sa ne comunice lista datoriilor, pe care nu le-a onorat. Mi-a promis, dar nu a mai sunat.

  In viziunea mea atare comportament este inadmisibil. Daca doresti sa fii informat din prima sursa referitor la tratativele de unificare cu PLDM, nu ezita sa ma suni, pentru ca am fost printre persoanele cele mai implicate, prin decizia BPC. Sper sa mai ai numarul meu de telefon, sper ca nu l-ai sters din memorie. Totusi o lamurire cred ca iti datorez – doar eu am fost prezenta la mai multe discutii cu dl.Filat cu privire la demararea proiectului „Filat” si, mai apoi, la tratativele de unificare cu reprezentantii PLDM /pe care, in continuare, ii respect/.

  In cazul in care nu doresti sa-mi telefonezi, ramii barbat al neamului si nu pierde energia cu intrigi. Stii bine ca dna Pavlicenco este o luptatoare, si nu o profitoare. Eu stiu foarte bine acest lucru. Imi cer mii de scuze in cazul in care acea postare nu apartine lui Octavian Grama.

  Cu respect, Alexandra Can

 18. Pentru Vasilii

  Eu nu mint deloc. Si dumneata stii foarte bine ca propunerea lui Severovan de a veni la noi mai intii a fost facuta cunoscuta lui Simion Plesca. Dupa care tot Plesca a fost primul pe care l-am sunat si i-am spus de propunerea lui Severovan si el mi-a confirmat ca stie, ca a si vorbit cu Severovan. Dupa care el a negociat si totul s-a facut fara mine. Mai mult – si Plesca, si Severovan au insistat sa nu ma amestec. Si eu am acceptat, „sa fie bine”. Acum eu pot regreta, dar atunci am crezut ca e bine sa ii las pe ei sa lucreze si sa convina impreuna. Asta daca esti om cinstit. Daca nu – asta e. Dar intrebarea mea e alta – de ce va tot doare atita capul de aceste lucruri. Nu credeti ca ati ajuns sa va developati ca ati facut o greseala ca ati plecat la PLDM? Cred ca asta e adevarul.

 19. D-nei Pavlicenco
  Eu cred ca ati inteles prea bine ca prin „cauza noastra” am avut in vedere aceiasi cauza nationala pe care D-stra o propagati in cuvinte si o compromiteti in actiuni. Chiar si in raspunsul dat mie, nu ati putut sa nu atatacati pe cele trei partide care au sanse reale de a intra in parlament, ironizand cu procentele pe care pretind sa le ia ei in Parlament. Si dupa aceasta vreti ca ei sa mearga la dialog cu D-stra? Vreau sa va spun ca nu sunteti intr-o situatie mai buna ca ei, avand la sondaje mai putin de 2%, si pretinzand ca veti trece pragul. Ceia ce faceti nu este demn de un lider de partid.

 20. Pentru Onest

  Vad ca faceti parte dintre persoanele fanatizate, despre care se spune – ceatara-l de bob, ca el face mazare.

  Sinteti primul in viata mea, poate dupa Rosca, ce imi spune ca eu compromit cauza nationala. Nu ma considerati, sper, nebuna, sa va dau crezare. Daca aparati cauza romaneasca si considerati ca Guvernul Romaniei da ordine pe degeaba, pot aprecia asta doar ca invidie pentru ca idolii pe care ii aveti nu au asemenea ordine nationale ale Romaniei. Si eu cred ca asta nu e intimplator… Unii, ca mine, ca si Alexandra Can, ca si Anatol Vidrascu si altii au Ordine ale Romaniei, altii au milioane de euro si miliarde de roni de pe spinarea contribuabilului roman. In asta consta diferenta dintre noi, deci – si de gindire „romaneasca”.

  Nu cred ca am atacat „cele trei partide” cind am operat cu datele propagate chiar de presedintii acelor partide. Este cumva o crima sau o critica sa reproduci ce spun liderii unor partide? Ma iertati, nu am stiut asta, voi invata, ca toata viata invatam.

  Repet pentru cei surzi: Nu vreau dialogul cu orice pret, ca nu-i agreez pe presedintii celor trei partide, asa um cred ca nici ei nu leasina pe spate la vederea mea, dar dialogul e necesar spre binele optiunii democratice. Dumneata ai tot dreptul sa gindesti cum vrei si ia seama sa nu plesnesti de ciuda in fata postarilor mele care, simt, te scot din sarite. Pacat ca esti atit de slab. Dar, inteleg – asa slabi sint unii barbati, care, pe deasupra, uite ca se mai si baga in politica! Mai bine stai acasa pe cuptor si fa yoga, sa devii mai rabdator si mai linistit. Noi vom astepta. Doar vezi ca eu am multa rabdare, nu sterg mesajele, chiar daca esti obraznic.

  Cred ca, spre binele partidului nostru, nu dumneata apreciezi ce e bine si ce nu pentru presedintele PNL. Mie cuvintul „lider”, cu aplicare la PNL, nu-mi place. Nu ma consider mare lider, ma consider un muncitor onest si sirguincios spre binele oamenilor.

 21. flowers_of_liberty

  Doamna Vitalia Pavlicenco nu va obositi atata cu PLDM istii, nu costa ei nici trei parale, sunt devalorizati si deja epuizati. Ceva nu merge la moara lor. E criza in Rusia cred ca.
  Incercati va rog inca odata cu PL-ul, poate Dorin Chirtoaca are acces la butonul verde al negocierilor dintre PL cu PNL, MAE, FDRM, PE. Poate incearca Alexandra Can vreun farmec. Las-sa gandeasca Mihai Ghimpu ce vrea, iar DVS tot ce faceti este doar pentru cauza comuna, acest fapt este de inteles pentru oamenii de buna credinta. Domnul Mihai Ghimpu are un caracter mai aprins, n-are curajul sa recunoasca unele greseli personale, n-are taria psihologica sa revina asupra unor intrebari la care anterior a pus candva un punct. Se mai intampla. Fiecare dam gres, care mai mult care mai putin. Cum ne este scris de sus si cum ne este mintea. Dar odata ce PL are un rating, PNL, MAE, FDRM, PE sunt dispuse sa lupte cot la cot pentru schimbare, solutia ar fi sa se faca un front comun pentru a spori sansele victoriei. Eu asa si nu inteleg DE CE nu vrea PL sa colaboreze cu alte partide nationale? Unicul raspuns a fost ca ei vreau pe lista si ca Taranu a scris careva carti. Taranu nu mai e la PNL. Ramane lista. Dar PL oare nu vrea pe lista. Sunt foarte curios sa aflu care este lista propusa de PL.
  Doamna Vitalia Pavlicenco, daca ati intentionat sa raspundeti ca nu ne vom injosi sau nu ne vom ruga catre PL sa ne primeasca sau mai stiu eu acolo sa ne accepte ori alta formulare cu acelasi sens, eu as spune ca va veti „injosi” si va veti „ruga” in numele cauzei nationale si in numele unei victorii adevarate si foarte mult probabile in viitoarele alegeri parlamentare. Iar daca Mihai Ghimpu va refuza categoric aceasta colaborare lasa sa-si asume refuzul tot in numele cauzei nationale si in numele victoriei adevarate in alegeri. Succese.

 22. Pentru flowers_of_liberty:

  Mersi pentru postarea privind inca o oferta de cooperare cu PL. Chiar azi am mai discutat o data la PNL si am decis sa mai facem o incercare. Si o vom face, dupa care cred ca vom face o conferinta de presa si vom spune daca merge treaba sau nu. Aveti dreptate. Cine nu doreste, sa isi asume decizia si comportamentul.

 23. Pentru Vasilii

  Draga Vasilii, doresc sa fiu obisnuit de sincera si sa comentez momentul cu „Severovan – primul pe lista”. In una din acele zile V.Pavlicenco s-a apropiat si m-a intrebat cum sa il abordeze pe dl Severovan, colegul nostru, intr-o problema importanta pentru PNL. Nu am intrebat despre ce e vorba anume, pentru ca asa e felul meu de a fi. Dar am avut de comentat numai lucruri bune. M.Severovan este de foarte multi ani persoana publica si il cunosc multi oameni. In aceasta calitate il cunosc si eu de multi ani. Mai apoi am fost si membri in acelasi Guvern Sturza si am avut ocazia sa trag concluziile mele.

  Mai apoi V.Pavlicenco mi-a spus ca s-ar putea ca dl M.Severovan sa accepte sa fie cap de lista in alegeri pe mun.Chisinau. Eu personal m-am bucurat foarte mult. De ce?

  Pentru ca la acel moment nici ca putea fi o persoana mai potrivita in capul listei. Dvs credeti ca nu am dreptate? Numiti-mi o persoana, care ar fi „tras la chintar” mai mult inainte si dupa alegeri in calitate de consilier municipal. Cine dintre noi toti stie mai bine gospodaria municipala, cu problemele ei, dechit dl Severovan, care, de prin anii 1983-84 /cred ca nu ma insel/, a depus efort in dezvoltarea orasului, mai intii in calitate de presedinte al comitetului executiv Frunze /azi Buiucani/, iar mai apoi in functie de primar al Chisinaului, Ministru al gospodariei comunale….

  Oare era altul mai bun ca el? Aduceti argumente. Si mai apoi, in plina campanie electorala, era nevoie si de o sustinere financiara legala. Plus ca Mihai Severovan a fost vicepresedinte al Partidului Liberal, formula Untila-Snegur, suspendindu-si functia cind a candidat la primar in 2002-2003, cam asa ceva.

  Despre scindare. Scindarea ar fi avut loc oricum. Justific: Chind a fost propusa candidatura dlui M.Severovan, unul dintre cei plecati la PLDM a exclamat cu nemultumire: „Daca vom aduce in partid de-alde Severovan, atunci care va fi locul nostru in partid?” Si eu am spus in replica – „un partid poate fi puternic prin membrii ei si trebuie sa ne bucuram ca in PNL revin membri de valoare”.

  Eu, Vasilii, cred ca toate partidele trebuie sa faca tot posibilul si sa atraga in rindurile lor pe cei mai buni profesionisti, care tin la idealurile acestui popor, in acelasi timp sa aiba grija de promovarea tinerilor, care sa poata prelua activitatea in momentul maturitatii profesionale.

  Cum crezi, Vasilii, este bine ca „buba” s-a rasuflat imediat sau era bine sa crape mult mai tirziu? Draga Vasilii, eu cred ca alunecam pe o pista gresita si ne ponegrim unii pe altii inzadar. Ar fi mult mai bine, daca am incerca sa vedem cum putem evita neintelegerile, ce ne poate uni si sa intreprindem masuri adecvate situatiei.

  Sper sa nu ma catalogati si pe mine ca as minti. Nu este in stilul meu, precum nici in stilul dnei Pavlicenco. Puteti spune, ca are un caracter mai „special”, dar nu puteti spune ca nu este sincera, poate chiar excesiv de sincera uneori, ca nu munceste mai mult si mai eficient dechit oricare alta persoana. Daca o cunoasteti, cu siguranta ati remarcat acest lucru. Dar vedeti, eu profit de comunicarea cu dna Pavlicenco, cu tot caracterul ei „mai special” si cred ca am si ce invata de la ea.

  P.S. Respect mult comunicarea in afara anonimatului.

  Sanatate si La Multi ani! Sa ne ajute Dumnezeu.

 24. Pentru Octavian

  In postarea pentru softRO spuneti ca ” Pavlicenco a vindut… Mai tirziu i-a declarat lui Filat ca are bani pentru electorala din 2009, insa nu are bani pentru Taranu. Filat chind a vazut aceasta murdarie care venea spre PLDM din partea PNL lui Pavlicenco a refuzat la proiectul cu PNL. Dupa parerea noastra bine a facut.”

  Din chite inteleg eu, operati din cele auzite si nu ati fost prezent la discutie. Cum ar fi …”am auzit in maxi-taxi…” Ar fi bine, daca Dl Vlad Filat ar spune personal si destul de clar: de ce nu au mers nicicum tratativele nici separat si nici impreuna cu PNL si MAE.

  Octavian, fara A.Taranu, PNL nu „s-a prefacut intr-o gasca fara nici o perspectiva”. Noi nu credem asa. Dimpotriva, lucram fara energia distructiva si de neincredere pe care o tot degaja Taranu. Mai spui, ca PNL, MAE, PE (ecologist) – niciunul din din cele enumerate/fii atent la greselile gramatice, in Parlament va fi foarte important sa scrii corect si tu „ai sanse, noi – mai putine…”, ca „nu sintem partide…”

  Ba da, Octavian, noi suntem partide, intrunim membri in partidele noastre si evident avem interese ca oricare alt partid politic… Sau, cumva, PLDM e un partid fara interese?

  Partidele acestea nu sunt ale liderilor lor, sunt ale membrilor si membrii isi aleg liderii. Sa le respectam decizia si sa nu-i suparam pe toti acesti oameni. Ar fi greu de suportat, daca toti membrii acestor partide s-ar supara pe tine…

  Octavian, nu ar fi mai bine sa discutam civilizat si sa lamurim mai multe lucruri neclare, care poate ne face sa aruncam replici anevoiase? Eu sunt disponibila orichind. Tu? Daca decizi – ma telefonezi.

  Noi nu am avut si nu avem ce imparti. Numai doua sabii nu au loc intr-o teaca. Sa ne auzim de bine!

 25. Pentru Onest
  „A face referire la niste comentarii debile ca „PL-inseamna Petru Lucinschi”… Onest, vezi ca acele „comentarii debile” au fost publicate pe niste site-uri /cred, unimedia/, de pe care dna Pavlicenco le-a preluat.

  Daca dna Pavlicenco nu republica pe blogul sau aceste „comentarii debile”, tu ai fi stiut de existenta lor? Poate ca nu! Dar ele exista! Si noi nu putem sti care informatie este citita mai frecvent – blogul pavlicenco.md sau prima sursa. Cred ca ar fi mult mai relevant daca si conducerea PL ar scrie clar si responsabi, ca aceste aiureli nu au nimic in comun cu PL si ca sunt ….inventii ale adversarilor politici sau mai stiu eu ce….

  Cred, ca abia acum vor incepe atacurile asupra partidelor si cred ca aceste scenarii deja sunt bine puse la punct din „birouri de profesionisti”. Drept dovada serveste harmalaia declansata intre partidele democratice si, dupa cum se vede, toate partidele inghit momeala. Cam aceasta este maturitatea politica ale partidelor de la noi. Nu stiu sa uneasca eforturile pentru atingerea scopului principal, dar sa se distruga unii pe altii reusesc cu desavirsire. De parca toata viata au invatat numai acest lucru. Sigur, este mai greu sa aduni in jurul tau masele, care sa te urmeze, dar este foarte usor sa semeni fulger si sa culegi trasnet!

  Mai ales dupa o perioada de peste 15 ani de minciuni si promisiuni goale… de diversiuni interne si externe, coruptie la nivel de grupari in conducerea statului… si o saracie cumplita a poporului…
  Ar fi mult mai bine daca toti liderii partidelor ar trece la masa de tratative si ar chintari pas cu pas, om cu om, sa fie inaintati cei mai buni, care ar fi urmati de alegatori… Daca aceasta nu se intimpla, care e cauza?

  Interesele sunt diverse sau egoismul si trufia nu pot fi invinse? Eu cred ca toti liderii partidelor se mai saluta. Inseamna ca trebuie sa poata si discuta. Sau sa spuna clar divergentele, care pun piedica tratativelor de unificare. Cel putin in acest fel poate fi apreciat un partid la justa lui valoare.
  Este un pic idealist, dar noi trebuie sa pretindem la o „dezlegare” in favoarea acestui popor.

 26. Nina Graur-Tampiza

  flowers_of_liberty,

  „…PLDM istii, nu costa ei nici trei parale, sunt devalorizati si deja epuizati.”
  Ai perfecta dreptate cind spui devalorizati.Epuizati– nu stiu…(poate intelectual)PLDM-istul nostru,Constantin Chiciuc,care a fost comunist,frontist,PSL-ist,iar acum PLDM-ist, mai are niste forte de rezerva la paragraful „Minciuni”.Dupa ce s-a smiorcait lui Filat-barbatul, ca o femee vrea sa-l distruga,marti,la data de 6 ianuarie 2009 a anuntat catedra de limbi straine a Liceului „Ioan Voda”din Cahul,ca Serge Belini,directorul AUF din Chisinau,i-a pus conditii in oformarea unui cabinet francofon,care exista de mai multi ani in liceul Ioan Voda.
  Apoi, D.Pavlicenco, si toti cei de pe blog,va intreb oare chiar tre sa vina un Belini si sa-i arate ce sa faca si cum sa faca?De cind strainii conduc liceile din Moldova?
  O Tampiza rapanoasa ca mine si alti colegi din liceu, nu au dreptul sa zica nici „mirc”,nu mai zic de propuneri,caci indata striga cu pumnii inclestati:”Eu sunt director in acest liceu!Eu sunt director in acest liceu!Eu sunt director in acest liceu!”
  Si cind colo,hustiuliuc,Belini i-a pus conditii…

  D.Pavlicenco,luni,12 ianuarie 2009 eu voi face lectiile in strada,caci de fapt acel cabinet este al meu,mobilat inca din anul 2001 ca centru francofon.Mobilat cu ajutorul sponsorilor si a parintilor mei.

  Vedeti cit e de usor sa stergi doar in citeva clipe munca unui om!?
  Astea sunt capacitatile PLDM-istilor.

  Directorul asta se aseamana foarte mult cu Octavian.

  „…egoismul si trufia nu pot fi invinse”aveti si Dumneavoastra dreptate D.Can.

 27. Pentru Nina Graur-Tampiza

  Nina, am incercat cu Mihai Godea sa-l potolim pe Chiciuc, pentru ca e foarte greu sa te plingi unui minister comunist pe oamenii PLDM care, de fapt, nu se deosebesc de comunistii ce rid de noi ca nu ne intelegem. Dar Chiciuc este peledemist cum sint eu extraterestru. Este un conformist. Eu iti propun sa ii trimiti lui Filat si lui Godea cite un SMS, ca altfel nu stiu cum poti ajunge la inima lor, si sa expui pe scurt ca ai nevoie sa intervina sau sa se dezica de asemenea membru ce ii dezonoreaza, daca se vor oameni de stat… Eu iti voi da numerele de telefon. Ca stii, am scris si la Ministerul Educatiei, am vorbit cu dna Brinza, dar … inzadar.

 28. Buna ziua, doamna Can!
  Am citit mai inainte postarile DVS pe alte bloguri, dar nu si pe blogul pavlicenco.md. Ma intrebam de ce nu scrieti nimic pe acest blog, doar sunteti in echipa Pavlicenco ?
  Nici eu nu prea scriu ultimul timp, dar citesc ce scriu altii si ramin nedumerit pe chit pot fi unii oameni de veninosi. Atit de rautaciosi pot fi unii, ca imi este sila sa citesc postarile lor. DVS ati putea lua atitudine fata de expunerile unora la adresa V.Pavlicenco. De ce nu o faceti ?
  Respect pentru DVS si echipa pe care o reprezentati.

 29. flowers_of_liberty

  Vorbeam cu un prieten despre proiectul PLDM. Eu puneam intrebarea: iar daca Filat ajungand in parlament sub pretextul neintelegerii cu PL, pentru binele Moldovei, cat n-o fi fiind de complicat de facut acest pas, cu lacrimi de crocodil in ochi, cu toate bunele lui intentii …, dar totusi se hotaraste sa voteze cu comunistii care iata in cateva luni si-au schimbat diametral pozitiile-recunosc ca limba noastra in sfarsit s-a prefacut peste noapte in limba romana, NATO nu mai este atat de periculos cum a fost timp de opt ani si Romania este o tara – sora de sange. Este exclus asa ceva? Cine o fi crezut pe timpuri ca Iurie Rosca va vota cu comunistii? Cu oricine numai nu cu ei!
  Dar… Fie. A hotarat Rosca sa voteze cu comunistii, dar restul parlamentarilor din PPCD? Foarte bine au fost motivati si convinsi repejor ca presedintele lor avea perfecta dreptate.
  Iar prietenul meu a incercat sa raspunda in continuare…
  Da, imi este frica foarte mult ca daca nu va fi posibila formarea majoritatii parlamentare unde Filat sa fie tata si mama acestei majoritati, atunci gruparea PLDM sub pretexte care si mai de care va vota frumusel cu comunistii, iar cei ce se vor impotrivi vor fi domoliti iscusit prin metoda deja verificata si aplicata in cazul PPCD. La moldoveni aceasta metoda este utila oricand si oriunde. Sa nu fi fost utila, demult eram acolo unde ne este sau poate unde nu ne este locul-in familia europeana. Dar asa, stam in patul tarului rus, si-i facem toate poftele si-i indeplinim toate dorintele de parca am fi pestisorul de aur care odata prins in labele pofticiosilor si hapsanilor devine un obiect care nu se arunca cu una cu doua in alta curte. Si pestisorul acesta cumincior devine mult mai scump decat orice campanie electorala, iar banii pusi in jocul pentru pastrarea bibanului fermecat nu sunt numarati ci cantariti. Si in cazul cand SUA, UE, Romania ne-au lasat fata in fata cu Rusia, rezultatul va fi evident, odata ce poporul de aici neintelegand care sunt pericolele, devine un alegator orb, nevoias si flamand dand votul sau partidului care ii da 100 lei in schimb. Dar cine va da 100 lei pentru un vot? PNL? PL? MAE? Vor da acei care primesc bani la cantar! Vor da acei care le suntem dragi pana la moarte si pana dupa alegeri.
  Ca apoi sa-si faca mendrele dupa bunul sau plac stiind ca seful major care le-a dat bani pentru campania electorala ii este indiferent de aceasta, lui fiindu-i necesar farmecul pestisorului auriu care sta in plasa deasa si-i incanta privirea si poftele.
  Cine ne tine in rol de pestisor de aur? Cine vrea sa ne mentina in continuare aceasta menire? Care partide sunt suspecte ca au musculite pe caciula? Ce vrem noi, moldovenii intr-un final? Vrem una sau vrem alta? Ori vrem si una si alta? Una si alta nu merge, ca una si alta o avem de opt ani! Atunci ar trebui unii sa votam una, iar restul sa voteze alta. Si doar asa. Sa ne ajute Dumnezeu, sa invingem, sa vada cei care au votat una cat de bine se poate de trait viata si cat de rau am existat pana acum! Asta zicem noi, doi prieteni, care vrem sa castigam cu totii dupa aceste alegeri, sa obtinem libertate, democratie veritabila si adevar. Va fi complicat, dar PL, PNL, MAE, FDRM, PE trebuie sa inteleaga ca au poate unica sansa sa devina eroii neamului, scrsi cu litere de aur in cartile istoriei, iar poporul din stanga Prutului sa redescopere in sfarsit alte fete ale altor politicieni, alta viata in familia naturala si alta apa la alta moara!

 30. Pentru flowers_of_liberty

  La fiecare intilnire cu alegatorii eu le spun ce se intimpla, de fapt, in R.Moldova. O data la patru ani partidele „cu bani” – ca sint de pe dreapta sau de pe stinga, dar de cele mai multe ori pe stinga, – vin la oameni si reusesc sa le cumpere votul, raspindind informatia si lasind impresia ca au bani (de parca ii voi da mereu oamenilor). Acestia se lasa cumparati ieftin, pun la putere cei ce le cumpara votul care, dupa aceasta, ii lasa si mai saraci si, timp de patru ani, trebuie sa refaca rezervele golite. Se pregatesc pentru alti patru ani, cind repeta metoda. Si iata asa, votind partide „cu bani”, oamenii ramin din saraci tot mai saraci. Le spun: vorbiti-le la toti sa ia ce le dau, totul delaolalta, si sa voteze dupa cum doresc, pe cine le place, cum le spune intuitia, nu sa dea un „vot util” in favoarea „celui cu sansa”, dupa care cel „cu sansa” il fura iarasi zdravan timp de patru ani. Dupa care oamenii se intreaba mihniti „oare ce am facut si pe cine am votat?!” sau cad in depresie si indiferenta, spunind ca „ei se aleg acolo fara noi”, ceea ce nu e adevarat, fiindca pe cei de sus ii pun oamenii.

 31. Pentru Vertical
  Sunt de acord cu ce spuneti Dvs. Citesc si eu, dar nu am timp suficient pentru replici, care nu ar schimba nicicum intentiile de ponegrire, care vin din partea oponentilor politici. Daca cei ce ponegresc ar subscrie cu numele lor adevarat, cred ca ar fi posibila si implicarea mea /nu neaparat pe acest blog/.
  Cred, ca dna Pavlicenco are destul „curaj” sa-si exprime dezacordul cu postarile unora „competenti in toate domeniile” si chiar cred ca le acorda destula /uneori prea multa/ „atentie”. Dar cred ca o face nu doar pentru cine pune intrebari, dar si pentru multi altii, interesati sa afle cum stau, intr-adevar, lucrurile.

 32. Pentru cei, care citesc postarile mele

  La Multi Ani !
  Sanatate si prosperitate!
  Sa nu pierdem curajul si criza economica sa nu ne lase cu buzunarele goale si mintile „uscate”.
  Dupa rau vine si binele si sa speram, ca anul 2009 va aduce surprize placute si pentru cei, care demult le asteapta ! La munca, dragi prieteni !

 33. Daca suntem in blocaj, atunci e doar din cauza Dvs Dna Pavlicenco si a celorlalti de teapa Dvs.

 34. Mai Pavlic, aiuritule

  Tu crezi ca eu am de stat numai pe blog sa iti dau tie Ok-ul la aiurelile tale postate? Ma, eu azi am facut un lucru pe care rar cine il face. 1. Mi-am adus sotul de la fazenda. 2. Am luat cateaua infiata la casuta de vacanta si am dus-o la nepoata mea la tara pe trei luni, ca plec in curind la fiica mea peste hotare. 3. Am cautat prin tot orasul medicamente pentru nepoata mea, care are o alergie puternica.

  Acum stau si iti raspund la aiurelile dumitale. Dupa care imi voi face ordine in incaltamintea de iarna si in imbracamintea de iarna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *