De Ziua drepturilor omului, PNL a protestat in Scuarul Operei Nationale

Miercuri, pe data de 10 decembrie, ora 12:00, in scuarul Operei Nationale, a avut loc un protest dedicate adoptarii, acum 60 de ani, a Conventiei Drepturilor Omului, organizat de Uniunea Jurnalistilor.45.jpg46.jpg

La eveniment au participat membri ai formatiunilor politice, reprezentanti ai societatii civile si mass media, unde s-a constatat ca, in Republica Moldova, nu se respecta drepturile si libertatile omului, cetatenii nu au acces la informatii, este persecutata presa libera care oglindeste mai multe opinii si mai multe puncte de vedere, nu exista o justitie independenta care sa ii apere pe cetateni conform legii. PNL a avut participanti din Chisinau, precum si din Floresti, Edinet, Riscani, Hincesti, Singerei, Grigoriopol, Ungheni, Cantemir.

Din partea PNL, a vorbit Vitalia Pavlicenco, presedintele PNL, care a remarcat ca fortele democratice ar trebui sa fie solidare in lupta pentru apararea cetatenilor R.Moldova, pentru a le reda speranta ca le pot fi respectate in acest stat drepturile si libertatile, ca prin guvenarea comunista de 47.jpgaproape 10 ani, de dupa rasturnarea Aliantei pentru Democratie si Reforme in 1999, comunistii au adus cel de-al doilea stat romanesc la un esec total, urmarindu-si doar interesele meschine, de clan. Dar si cetatenii R.Moldova trebuie sa fie ativi, sa se implice in activitatea politica, sa obtina respectarea drepturile lor si rasturnarea pe cale democratica a acestui regim antinational, in care este incalcat dreptul la viata, iar romanii sint supusi deznationalizariisi unui genocid continuu.

Din partea PNL a vorbit la mitingul de protest si Alexei Mocreac, director-adjunct al Liceului “Stefan cel Mare si Sfint” din Grigioriopol, care a aratat cele mai grave incalcari ale drepturilor omului pe cele doua maluri ale Nistrului, evocind necesitatea solidarizarii democratilor pentru a inlatura actualul regim odios, ce nu apara drepturile cetatenilor R.Moldova din Transnistria, regim ce nu doreste ca R.Moldova sa acceada in NATO si UE, prin edificarea unui stat democratic, de drept, in care cetateanul sa fie respectat.

Veaceslav Ombun, vicepresedinte al PNL, presedintele Organizatiei Tinerilor National-Liberali, a trecut in revista domeniile in care sint incalcate drepturile cetatenilor si a spus ca tinerii vor un alt viitor, de aceea ei se implica si protesteaza, in speranta obtinerii succesului in viitoarele alegeri, pentru a transforma R.Moldova intr-un stat european, in care fiecare om sa fie liber.

Loading Facebook Comments ...

4 Comments

Add a Comment
 1. 33 de oameni si 13 steaguri.

 2. Doamna Pavlicenco,

  Nu am putut veni la miting dar am fost pe „front line” in „Hramul Justitiei”, unde nu mi s-a permis sa asiast in calitate de PUBLIC in sedinta PUBLICA.

  Maine depun plingere pe judecatorul care a violat Dreptul Fundamental al Omului la un proces public.

  Propun o actiune. In decurs de o luna toate partidele de opozitie si organizatiile de tineret, voluntari care nu fac parte din partide, studeti, lectori, sa desemneze tineri si nu numai, specialisti in Drept care vor asista la majoritatea sedintelor publice din toate Judecatoriile, Curtile de Apel si Curtea Suprema de Justitie din Republica Moldova.

  Astfel vor efectua controlul din partea societatii civile asupra Justitiei.

  Ca rezultat va fi un raport care va fi prezentat poporului, in toate modurile posibile.

  Fac apel la toti vizitatorii blogului!

 3. D.Pavlicenco,
  astazi 11 decembrie 2008 la ora 8.30 minute am cumparat bilet la casa garii de autobuse de la Cahul pina la Cantemir,cu toate ca eu cerusem biletul pina la Tiganca.Casierita mi-a spus, ca nu poate sa-mi dea bilet pina la Tiganca, caci nu exista asa oprire in computerul ei.De asemeni nu figureaza in listele opririlor satele Gheltosu,Stoinovca.Dar Km sunt diferiti pentru aceste sate.Toti locuitorii acestor sate procura bilete de la Cahul pina la Cantemir,caci nu au incotro.Si asta este gara de stat.
  Cui ii apartine aceasta gara,nu cumva lui Oleg Voronin sau chiar lui tatuca?In buzunarul cui se duc acesti bani de ani de zile,caci nu este pentru prima oara cind eu personal cumpar bilet pina la Cantemir ,dar nu pina la Tiganca.
  In buzunarul cui se duce banul meu?
  Multumesc pentru raspuns.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *