La 1 Decembrie, tinerii national-liberali au fost alaturi de tinerii liberali, iar echipa PNL a participat la Receptia oferita de Ambasada Romaniei

img_0460.jpgLa 1 Decembrie, PNL i-a felicitat pe toti romanii cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei, dupa ce deputatul Vitalia Pavlicenco, presedintele formatiunii, a adresat felicitari tuturor romanilor de la microfonul Parlamentului R.Moldova: “Doresc sa-i felicit pe toti romanii cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei. Sper ca aceasta legislatura sa fie ultima in care urarile acestea sint spuse de la un microfon lateral, pentru ca dorim sa fie adresate de la microfonul principal al Legislativului de la Chisinau” – a spus, pe 29 noiembrie, in Parlament, Vitalia Pavlicenco.

Pe 30 noiembrie, aproape simbolic – in ajunul sarbatorii romanilor – au avut loc alegeri pentru Parlamentul Romaniei, in care PNL i-a sprijinit pe candidatii PNL Romania pentru Adunarea Deputatilor si Senat, exprimindu-si bucuria ca PNL si PD-L din Romania au luat suficiente voturi pentru a face o coalitie parlamentara. Aceasta alianta postelectorala ar trebui sa asigure stabilitate politica si economica Romaniei si politici clare fata de romanii si alogenii din R.Moldova, ca al doilea stat romanesc, a carui societate are aspiratii euratlantice, dar care sint stopate, deocamdata, prin coalitia comunisto-pepecedista de la Putere.

dsc_0009-copy.jpgPe 1 Decembrie, tinerii national-liberali s-au alaturat marcarii sarbatorii nationale a Romaniei, organizate de Partidul Liberal in Scuarul Operei Nationale. PNL a sprijinit toate actiunile initiate de partidele nationale, proeuropene, invitind, la rindul sau, aceste partide, la actiunile desfasurate de national-liberali. Tinerii au purtat esarfe distinctive si au dansat Hora Unirii. Amintim, din initiativa si in desfasurarea PNL, Hora Unirii a fost dansata in anul 2008 pe 27 martie, de Ziua Unirii, in Piata Marii Adunari Nationale, si, pe 9 Mai, de Ziua Europei, in Scuarul Operei Nationale.

La ora 18.00 PNL a participat cu o echipa de peste 50 persoane, la Receptia oficiala oferita de Ambasada Romaniei cu ocazia Sarbatorii Nationale a romanilor. PNL pastreaza intact dezideratul de reintregire a neamului romanesc.

www.pnl.md

Loading Facebook Comments ...

42 Comments

Add a Comment
 1. Foarte frumos! La multi ani ! si la mai mare!

 2. Daca tinerii national-liberali au fost alaturi de tinerii liberali, inseamna ca au fost alaturi de Tomac, noua generatia, fratii Roncea si restul atributelor incluse in pachet.

 3. Numai de petreceri sunteti buni. Mai bine ati fi lucrat pentru victoria lui Nicolae Dabija in alegeri. Daca Dabija nu se lega cu PNL lui Pavlicenco poate si rezultatul era altul la alegerile in parlamentul Romaniei!

 4. La Multi Ani Basarabia!

 5. Doresc sa fac un scurt comentariu despre campania electorala din Basarabia:

  Am observat ca sustinatorii lui Tomac si Dabija s-au comportat in limite acceptabile .Din pacate nu acelasi lucru pot spune despre sustinatorii de la PLDM ai lui Pantiru (desi acesta merita o soarta mai buna)

  Acesti asa zis sustinatori ai lui Pantiru in fapt l-au “ajutat” sa piarda copios teren pentru ca dinsii au inteles sa-si promoveze candidatul improscind minciuni ,insulte si calomnii asupra celorlalti candidati ,totul culminind cu conferinta de presa a acestui GIGA de Tanase care n-a stiut a face decit sa-l atace pe Basescu (care dupa stiinta mea si a altora nu a facut niciun gest public de sustinere a lui Tomac). In opinia mea este momentul in care Pantiru a disparut complet din atentia electoratului scirbit (ca sa numai vorbesc de insinuarile amoroase-matrimoniale intre Elena Basescu si Tomac desi este de notorietate publica -si n-ar fi scapat presei de scandal din Romania- ca Elena Basescu e cuplata cu Hrebenciuc jr si asta nu de ieri de azi)

  In concluzie : daca PLDM-istii vor continua in aceiasi nota,
  se indreapta sigur sub 6% ..A ataca in continuu mirlaneste PL-ul si pe Chirtoaca ( care se bucura atit de stima si pretuirea Basarabenilor cit si de pretuirea si respectul opiniei publice si a politicienilor romani in frunte su Presedintele Romaniei ,precum si de o foarte mare credibilitate in arealul UE-NATO) inseamna sa-ti bati singur cuie in talpa.

  Sper ca sustinatorii PLDM au invatat ceva din aceasta experienta si vor adopta metode civilizate de a-si promova interesul.

 6. D.Pavlicenco,
  imi pare foarte rau, ca nu am putut veni si eu la aceasta receptie.Insa neaparta ma voi corecta.

  Fane,cita dreptate ai.Astea de la PLDM numai asta stiu sa faca-sa atace.

 7. Pentru Seva: Daca taceai, filosof ramineai, dar te-ai exprimat fara sa stii cu adevarat, stii sa critici ca si toti ceilalti moldoveni imputiti care nu fac nimic dar se dau cu cuvintele si cu parerea, dar ce ai facut tu pentru Dabija?
  Uite linkul – http://pnl.md/index.php?option=com_content&task=view&id=233&Itemid=1 – sa te mai informezi ca de nu am impresia ca te imputi de necunostinte, mai citeste omule si mai vezi ce face lumea, da nu arunca vorbe de parca ai minca seminte de floarea soarelui (cum obisnuiti voi sa spuneti rasarita) ca o batrinica (jargonul vostru baba) de pe vreme sovietica in colt de strada.

 8. Uraaaaa!!!!
  A castigat Tudor Pantaru!!!!

  Victorieeeeeeee!!!!!!

 9. Faneeee!!!!

  A castigat Tudor Pantaru!!!!!!!!

 10. YES!!! CEL MAI BUN A CASTIGAT!!!

 11. Pentru George

  Tinerii national-liberali au fost alaturi de 1 Decembrie. Desigur, daca o sarbatoreau comunistii, poate ca era de gindit. Dar au fost liberalii, cu tot cinismul lor, dar care nu pot – si eu nu vreau sa pot sa fac asta – sa fie pusi, totusi, pe acelasi cintar nici cu pepecedistii, nici cu comunistii. Trebuie sa stim a ne depasi, dar asta nu inseamna ca iertam sau uitam ticalosia cu Tomac, sprijinit pe fata d ePL, dar, de fapt, fiind schema Rosca-Roncea.

 12. Pentru Seva

  Nu ai dreptate. Daca noi nu ne includeam, Dabija raminea neacoperit. Prin efortul PNL si MAE am adus 430 de persoane numai din teritoriu, dupa ce tinerii i-au identificat si au transmis listele structurilor noastre. Apoi au fost chisinauenii, sunati si de noi. Acum socotiti si raportati cifra la cifra obtinuta de Dabija. AMN a lucrat extrem de putin, si numai la rugamintea noastra, care am vorbit cu oamenii mai informal, cu cei care sint national-liberali si fosti perecemisti (ai lui Snegur), dar i-a prins timpul cantonati la AMN. Nici o indicatie de a-l ajuta pe Dabija amenistii nu au primit de la conducerea sau stafful partidului. Acesta e adevarul, chiar daca place sau nu place cuiva.

 13. Pentru Nina

  Te-am cautat si sunat si eu, si Mihai. Alta data macar s aspui ca nu vii la actiuni. Ok???????

 14. Pentru Romania Mare

  Felicitari cu ocazia victoriei lui Pantiru!

 15. Vitalia Pavlicenco: Pantiru nu are niciun merit ca a ajuns in Parlament ,la fel si sustinatorii acestuia… dealtfel dupa toate probabilitatile va dormi molcut in fotoliiile alea grozave ca altceva n-o sa prea faca….

  Observ ca niici dv nu sunteti mai breaza decit PLDM-istii…

 16. D-na Pavlicenco, din păcate, la recepție au participat mai mulți PNL-iști decât la manifestația culturală din scuarul Operei Națioanle.

  Oricum, mulțumim că sunteți alături de Organizația de Tineret a Partidului Liberal. Încă o dată, felicitări cu ocazia Zilei Românilor de pretutindeni și aniversării a 90 de ani de la Marea Unire. La Mulți Ani!

 17. pt. Fane … Inteleg ca l-ai fi vrut pe prietenul tau de la SIS, Eugen Tomac, in Parlament si ca acum esti frustrat. Las ca-ti trece repede. Mai bea o bere, mai plimba-te la aier curat, mai fumeaza o tigara.

 18. tot pt. Fane…

  Zici ca „sustinatorii lui Tomac si Dabija s-au comportat in limite acceptabile”. Ce sa spun?! Despre Dabija pot cadea de acord. Despre Tomac insa trebuie sa-mi cer pardon. Adica toate articolele din Flux, Moldova Suverana, Ziua, Curentul, Romania Libera, emisiunile de la EuTV, Moldova 1… in care sustinatorii lui Tomac i-au facut pe Pantiru si Dabija kgb-isti si comunisti se inscriu in limitele comportamentului normal?!

  Cand ai citit tu vreun articol in presa in care sustinatorii lui Pantiru sa-i aduca lui Dabija vreo acuzatie?! Da lui Tomac?! Da, pe internet au fost multe materiale, insa ele n-au fost acuzatii gratuite gen bosorog comunist si kgb-ist. Toate acuzatiile au fost probate cu dovezi. S-a dovedit ca Tomac nu era consilier prezidential. S-a dovedit legatura lui cu Rosca si cu Roncea. Fiecare cuvant din acele materiale avea probe in spate. Vezi ca si doamna Pavlicenco a fost convinsa de acele materiale.

  Zici: „Basescu … nu a facut niciun gest public de sustinere a lui Tomac”. Esti ridicol. N-am vazut niciun poster sau fotografie de-a lui Tomac in care sa nu fie cu Basescu. Asta nu-i sustinere?! Sau tu vroiai sa vina Basescu sa-i tina pantalonii lui Tomac? Basescu nu are voie sa se implice in campanie pentru ca el nu este membrul niciunui partid. Sa nu mai vorbim de venirea fiicei lui care a colindat la cot cu Tomac toata Moldova. Asta nu-i implicare?!

  Zici: „insinuarile amoroase-matrimoniale intre Elena Basescu si Tomac”. Tare destept mai esti. Tu stii cine a facut aceste insinuari?! Ele au aparut in Moldova Suverana pe 28 noiembrie. MS a publicat un articol elogios la adresa lui Tomac semnat de nu stiu ce autor bucurestean in care spunea ca Tomac e viitorul ginere a lui Basescu si ca Basescu moare dupa Tomac pentru ca e cel mai bun si mai tare si ca lucreaza cate 18 ore pe zi… A fost o diversiune de-a lui Rosca pentru a-l confunda pe Tomac in ochii alegatorilor si mai tare cu persoana si familia lui Basescu. Mesajul a fost: daca il votati pe Tomac e ca si cum l-ati vota pe Basescu.

  Zici: „A ataca in continuu mirlaneste PL-ul si pe Chirtoaca”. Chirtoaca este cel care a facut front comun cu Rosca si cu SIS-ul in aceste alegeri. El s-a dedat personal la atacuri nejustificate impotriva lui Pantiru. In seara in care a fost la ProTV la emisiunea „In Profunzime” i-a spus lui Tanase ca Pantiru ii comunist. Si asta a facut-o stiind bine ca „comunistul” Pantiru l-a scos personal de la inchisoare pe unchi-sau de nenumarate ori. Chirtoaca e un marlan ingamfat si un clovn care doar calca prin strachini. Eu in locul lui Tanase nu doar l-as pune la punct dar i-as bate si botul pentru ca merita. Tzincu asta prea si-a luat-o in cap.

 19. D.Pavlicenco,
  cind imi voi procura un telefon mobil,atunci am sa fiu mai exemplara.Eu am doar fix,dar de la liceu nu avem dreptul sa sunam,cu atit mai mult la Chisinau.Astea sunt regulile interne a liceului.
  Din 1800 lei care-i primesc salariu nu stiu, zau, la ce paste imi voi procura acel telefon.Pe luna noiembrie voi primi 1500;-ni s-a retinut salariul pe trei zile din cauza grevei care am facut-o(ce e drept a prost ),caci stiti de ce.Asa ca…..ma voi corecta neaparat.

 20. Stimata doamna,
  va rog sa accesati acest link de la mine de pe blog

  http://stelapopa.unimedia.md/2008/12/03/apel-pentru-bloggeri-concurs/

  si sa comentati si dvs. Parerea dvs conteaza deoarece faceti parte si dvs din categoria bloggerilor din R. M. Multumesc.

  Cu respect, Stela Popa

 21. Pentru Fane kantaragiu

  Nici nu-mi propun sa fiu mai breaza de PLDM-isti. Am alte puncte de raportare.

  In privinta lui Pantiru, fiecare a avut candidatii sai. Nu cred ca Pantiru va fi pasiv, dar si romanii trebuie sa stie a cere de la cei pe care i-au ales.

 22. Pentru Ion Bargan

  Dupa discutia de astazi de la Tirgul partidelor mi s-a confirmat perceptia pe care o aveam despre Bargan dupa ce i-am vazut fotografia pe http://www.2009.md – un spirit frontist reprobabil, care pe mine ma intristeaza mult. Asa cum am spus, repet: Bargan, nu fi atit de zelos, pentru ca regretul de mai tirziu va fi mai mare si mai greu de suportat. Incearca sa fii mai moderat si mai cintarit, mai echilibrat, pe potriva unui PL cum se vrea perceput, nu pe potriva unui PPCD obraznic. Daca majoritatea la PL sint ca tine, ma inspaiminta asta. Nu cauta sa arati colegilor cit de „batos” poti fi, in sensul de a-ti arata obraznicia cu cei despre care stii tu ca sint birfiti mai mult pe la PL. Am si eu multe sa-ti spun, dar am vazut azi ca nu poti fi un interlocutor liberal. Cauta sa dobindesti o esenta si un comportament liberale, nu un brand fals, asa cum fac si comunistii, care sint capitalisti, dar folosesc secera si ciocanul – simboluri proletare – doar pentru a obtine voturi. Nu esti obligat sa urmezi aceste sfaturi.

  Referitor la receptie. Am fost invitati in numar de 50 de persoane. (Observa ca iti dau raspuns serios, desi m-ai descurajat astazi sa te respect). PL a anuntat despre sarbatoarea din 1 Decembrie ca o fac tinerii PL. Noi am decis sa mearga tinerii care veneau la receptie. Din cei 50 de invitati PNL la receptie au fost 25 maturi si 25 tineri. Noi nu i-am anuntat in mod special pe maturi sa vina la manifestrea tinerilor Pl, ea fiind la ora 16.00, cind oamenii nostri din echipa sint si pe la lucru.

  Dar – spre deosebire de noi, care am participat la manifestraea voastra, voi, la 9 mai, de Ziua Europei, nu ati venit si unii dintre ai vostri au spus cam asa: „Aha, nationalii astia liberali vor sa faca o actiune nobila. Nu le va iesi.” Ei, uite ca ne-a iesit si o s ane mai iasa – cu PL sau fara PL. PL nu a venit, pentru ca aveti membri decidenti intoleranti si exclusivisti, egoisti si neliberali ca si comportament, care nu se pot depasi in sentimentele lor de dragul interesului national si general. Insa aveti dreptul la acest comportament regretabil.

 23. Pentru Petru

  Mi-a placut aceasta postare-explicatie, in special fragmentul „Zici: “Basescu … nu a facut niciun gest public de sustinere a lui Tomac”. Esti ridicol. N-am vazut niciun poster sau fotografie de-a lui Tomac in care sa nu fie cu Basescu. Asta nu-i sustinere?! Sau tu vroiai sa vina Basescu sa-i tina pantalonii lui Tomac? Basescu nu are voie sa se implice in campanie pentru ca el nu este membru al niciunui partid. Sa nu mai vorbim de venirea fiicei lui care a colindat la cot cu Tomac toata Moldova. Asta nu-i implicare?!”

  MAI E OARE AICI CEVA DE ADAUGAT, FRATILOR?

  Sint extrem de amarita de murdaria din campania electorala, murdarie care vine din cloaca Rosca, unde, de data aceasta, a cazut si PL. Dar ce va fi pe viitor, ma refer la PL si la Chirtoaca, daca sint si ei capabili de ceea ce face Rosca?

 24. Pentru Stela Popa

  Blogosfera din R. Moldova cu trasaturile si caracteristicile ei

  Nu pot evalua prea bine blogosfera din R.Moldova. Nu am timp, din pacate, sa citesc prea mult si nu pot aprecia. Aici altii ar putea da sugestii si aprecieri.

  Este blogosfera de la noi o voce alternativa in societate?

  Cred ca inca nu este. Trebuie sa avem date citi folosesc Internetul, citi bloggeri exista si care ar fi impactul lor in alegeri, ca sa se obtina prin membrii si vizitatorii blogosferei: 1. Scoaterea tinerilor, dar si altor internauti, la votare. 2. Nevotarea comunistilor si a aliatilor lor. 3. Opunerea in comun, adica prin solidarizare, in fata abuzurilor, restrictiilor si a intentiilor de intimidare a bloggerilor, a patronii site-urilor si ai portalurilor. 4. Solidarizarea in identificarea cailor optime de securizare a site-urilor, blogurilor si a portalurilor. 5. Solidaritate in promovarea reciproca in fata utilizatorilor de Internet. Iata, de exemplu, blogul meu, fiind conectat la unimedia.md, stiu ca multi ajung la mine si prin aceasta. Deci, aici interesul national, general trebuie sa devina prioritar pentru membrii blogosferei fata de egoismul de a dori sa fie vizitat doar propriul blog, site, portal etc. Internetul, in R.Moldova, unde nu exista acces la spatiul public, are menirea sa umple acest mare gol – desigur, atit cit se poate. Daca bloggerii vor intelege asta, va fi un lucru mare. Dupa care, daca va fi democratizata societatea si se va extinde sectorul privat, va fi mai mare sfera utilizatorilor de Internet, impactul blogosferei va fi mai mare.

  Libertatea de exprimare in blogosfera

  Din experienta mea, pe care nu o consider foarte evocatoare, consider ca trebuie sa existe un grad sensibil de impunere a unei cenzuri in sensul exprimarii ideilor, dar fara insulte si fara categorisme. Ascunderea indaratul anonimatului e si buna, dar e si rea. In mod cert, eu imi exprim simpatia pentru cei care spun cine sint. Dar nu pot influenta lucrurile, de aceea ramin pe ideea ca impunerea unei autofiltru si respectarea lui denota nivelul intellectual si gradul de educatie, de evoluare ale persoanei. In R.Moldova – iarasi, unde nu exista dezbateri publice la Radioteleviziune, ramine doar Internetul pentru libera exprimare. Acest lucru devine si mai important in ajunul campaniei electorale care se apropie.

  Blogosfera din R. Moldova in comparatie cu cea din Romania.

  Nu pot compara. Nu am timp sa citesc atit cit as dori.

  De ce sunt atat de multe bloguri in R.M?

  Nu stiu daca sint, dar daca este asa, cred ca este bine, insa arata si ca oamenii nu au in alta parte unde face un schimb de opinii.

 25. Mult stimata doamna,
  va multumesc.

  Asa cum am scris si la mine pe blog, la conferinta de la Timisoara voi cita cateva idei subliniate de dvs mai sus si chiar voi da drept exemplu blogul dvs in blogosfera din R. Moldova. Este un blog activ si asta imi place. Mult succes pe mai departe.

  Cu respect,
  Stela Popa

 26. Vitalia Pavlicenco: „Nu cred ca Pantiru va fi pasiv, dar si romanii trebuie sa stie a cere de la cei pe care i-au ales..”

  Oare ce tupeu vor avea” cetatenii romani ” sa ceara ceva de la un politician caruia i-au dat 300 de voturi? Acest om va fi un soldatel de partid cuminte si disciplinat ca doar partidul l-a bagat pe faras in parlament si nu alegatorii .Pantirul reprezinta in parlament 300 de alegatori dar mai ales PARTIDUL caruia i se va ruga deacum incolo precum aia mici inainte de culcare ” Partid ,partiduletul meu care mi te-a dat Dumnezeu ,…eu sunt mic tu fa-ma mare c-am luat-o in bot pe la votare…Scuzati va rog expresia a fost pusa in spiritul rimei si….adevarului.

  Pe scurt soldatelul PDSR Pantiru va ridica minuta NUMAI si NUMAI la comanda partidului, in rest bine ca are ochelari fumurii ca sa nu se vada cind motaie in Parlament… S-auzim numai de bine……

 27. Pt Vitalia Pavlicenco
  Citind raspunsul pe care l-ati acordat lui Ion Bargan, am inceput a ride, de parca la asemenea manifestatii ne intrecem- cine vine la mine si cine vine la tine:)) Eu va respect mult, si imi place cind luati atitudine in Parlament, sunteti o adevarata Doamna, dar de data aceasta am ramas dezamagita, Este sarbatoarea tuturor romanilor, nu este sarbatoarea Pl-ului sau PNL-ului, faptul ca ati participat impreuna cu toti romanii adunati acolo, nu inseamna ca mai apoi sa ne scoatem ochii….cine la cine a venit, imi pare rau…

 28. pt. fane

  da stomac al tau cat a luat? 0 voturi? tot ce-a luat ii apartine lui Chirtoaca si Basescu. In plus 1000 de voturi este cam la fel de reprezentativ pt. Basarabia ca si 300. Hamaie ca altceva nu poti face. Ba poti, sa crapi de ciuda.

 29. Pentru Maria Chitoraga

  Eu am o atitudine serioasa si nu obosesc sa-i mai formez pe tineri. Si i-am explicat cu rabdare ca sa gindeasca, poate, alta data, altfel. Daca si 9 Mai e sarbatoarea Europei, nu a PNL, de ce PL nu a venit? Dar – nu a venit.

  Si inca ceva – ati incercat sa-i explicati acelasi lucru si lui Bargan. Daca da – e bine.

 30. Eu cred ca Bargan nu merita atata atentie. Asta inca se joaca cu masinele pe sub masa, asa ca mai lasati-l sa creasca pana a-l baga in seama.

 31. „..mi s-a confirmat perceptia pe care o aveam despre Bargan dupa ce i-am vazut fotografia pe http://www.2009.md -un spirit frontist reprobabil..”

  Dna Pavlicenco, cam dura postare in adresa lui Ion Bargan ati scris. Este un tinar care si-a expus simplu opinia, mai degraba o constatare, iar dvs ii atasati spirite frontiste de care habar nu are ori i le atasati automat pentru faptul ca e membru PL? Sunt surprins de asa pozitie. Si mai vreti ca tinerii sa va sustina. Nu. Astfel nu veti cistiga increderea celor tineri. Daca spuneti ca incurajati implicarea tinerilor in politica atunci trebuie sa apreciati pe toti indiferent de apartenenta la partid. Doar asa veti reusi sa le cistigati simpatia, sa ne cistigati asa cum spuneati mai inainte in alte comentarii.

 32. „..nu obosesc sa-i mai formez pe tineri.”

  Ba din contra trebuie sa va preocupe si sa contributi la formarea tinerilor care se gindesc serios la o eventuala implicare in politica. Eu a rar am vazut comentariile lui Ion Bargan pe acest blog, dar de acum in colo cu siguranta nu vor fi. Ori dvs poate asta ati dorit?

  De ce cu mine aveti destula rabdare sa-mi raspundeti, iar cu el nu? Pentru ca el este membru PL, iar eu doar simpatizant?

 33. D-na Pavlicenco: „Eu am o atitudine serioasa si nu obosesc sa-i mai formez pe tineri. ”

  Nici nu-mi vine sa cred ca ati fost in stare sa scriti asa ceva ….Atunci ce nevoie mai e de cineva ca dv ?

  O vorba batrineasca zice: cel care in viata lui n-a sadit un pom ,n-a zidit o casa si n-a crescut un copil a facut umbra pamintului de pomana …Daca a-s extrapola la un politician oare ce-ar trebui sa se scrie? Curaj inca vreo doua trei „perle” din astea si puteti merge la „odihna”…d-na „politician” . m-at dezamagit total …

 34. Pentru Stalinus si socolenco

  Cred ca nu ati inteles ori nu am fost eu suficient de clara. Dimpotriva, am spus ca nu obosesc sa ii tot formez pe tineri. Adica ii formez si ii formez si am rabdare, adica nu obosesc formindu-i. Aceasta afirmatie, care este probata prin actiunile noastre cu implicarea tinerilor, adica alaturi constant de ei, nu are nimic in comun cu tema Bargan. Comportamentul si tipul Bargan este total diferit de cel al tinerilor de la PNL. Noi avem baieti culti, temperati, educati, echilibrati, maturi, „de aceea si nu obosesc sa ii tot formez”, pentru ca au un comportament bun, care ma convinge ca nu-mi pierd timpul degeaba, adica il cistig pentru mine si il cistigam impreuna cu ei. Va scriu acum cu mura in gura, ca sa nu mai interpretati invers. In general, insa, nu vad de ce ati inteles invers. Eu am scris: „Eu am o atitudine serioasa si nu obosesc sa-i mai formez pe tineri.” Adica „nu obosesc sa ii formez”. Daca scriam ca „obosesc sa ii mai formez”, era una, dar eu am scris invers, ca nu obosesc sa ii tot formez, recititi.

  Evident ca, in loc de „nu mai obosesc sa ii formez pe tineri” am mutat, din graba „mai” la „sa ii mai formez’, ori, in loc sa scriu (alta varianta posibila) „sa ii tot formez”, am scris „sa ii mai formez”, pentru ca eram si obosita dupa o saptamina grea, ma si grabeam, dupa ce mi-am facut bagajul de plecare, tineam si sa prind un pui de somn, deoarece azi in zori, la ora 3.00, eram deja la aeroport, plecind spre Sopot, Polonia, la un for international.

 35. Pentru socolenco

  In primul rind, sint diferite atitudini fata de Bargan si aici, pe blog, si pe site-ul unde cineva l-a postat. Cititi-le.

  In al doilea rind – eu pe dumneata nu te cunosc. Discutam virtual in semianonimat. Chiar daca unele postari m-au suparat, nu a fost in masura in care sa simt lipsa de educatie evidenta, pe care am vazut-o la copilul cela. Cind l-am vazut prima oara pe site-ul http://www.2009.md, am avut o senzatie de inconfort. Cind am avut – absolut inopinat – prilejul sa discut cu el, nestiind ca si el era acolo, ca nu-l vazusem pe viu, eu apropiindu-ma sa vorbesc acolo cu baietii de la PL, vecini cu standul nostru, de exemplu, cu acest consilier municipal Valeriu Munteanu, destul de placut, am avut pentru moment senzatia ca ei vorbesc linistit. Am avut mai inainte discutii cu Corina Fusu, Ana Vasilache. Dar cind a intrat obraznic in vorba Bargan, incepind cu injosiri, reprosuri ca „Dvs. faceti de ris PNL-ul din Romania”, am zis, „da, inconfortul meu s-a adeverit. Acest tip este exact asa cum pare si de pe fotografie”. Cu toate astea, am incercat sa-i vorbesc matur, de multe ori am convingerea ca poate omul se opreste. Pe naiba. A inceput sa vorbeasca si mai urit si atunci i-am spus, nu stiu daca a auzit, ca nu poate nici asculta, nici rabda sa vorbeasca altul: „Sa nu fii atit de zelos, pentru ca iti va fi dezamagirea mai mare. Ia-o mai linistit, invata sa si asculti.” Apoi seara am vazut ca mi-a postat o obraznicie si aici. I-am spus ce cred, inca o data, pt ca acolo nu cred ca a auzit.

  E o mare diferenta sa vorbesti cu omul intolerant si sa-i citesti postarile. De aceea simpatizant/membru – nu are a face. Eu am rabdare sa va citesc si sa va scriu. Ce il impiedica pe fiecare sa faca la fel, sa intrebe, sa spuna opinia, dar sa lase impresia ca accepta egalitatea in argumente. Bargan e cazul zombificatului, copilului rautacios, care are patron si vrea sa-i arate cum ii „da el la bot” celui despre care aude de la patron ca acesta nu il inghite. Ca sa mearga si sa-i spuna „apoi sa vedeti cum eu i-am spus si am dres-o” (sa-mi fie iertata expresia) etc. etc. Deci, Bargan mi-a lasat o impresie proasta, pare irecuperabil, cu spirit frontist si deocamdata de nelecuit de acest spirit. Insa daca miine se va dezamagi va fi tot atit de dezechilibrat pe invers. Deci, mai are si mai are sa creasca si sa se formeze nu doar in spiritul tipului fidel pina la repulsie.

  Indivizi ca Bargan nu cred ca pot face din echipa noastra. Veniti sau trimiteti pe cineva la o sedinta cu tinerii nostri, apoi faceti cunostinta cu Bargan si trageti concluzia. Eu stiu ce spun.

 36. D-na Pavlicenco: oK ! scuze atunci va rog sa treceti cu vederea replica dura , dar chiar ma enervasem pentru ca nu ma asteptam de la dv….

 37. M-am intilnit astazi cu Ion Bargan, si am vorbit de ceea ce ati postat pe blog. Haideti pe viitor sa nu mai aruncam vorbe in vint fiindca cum au scris si alti tineri pe acest blog, riscati sa pierdeti increderea tinerilor.Eu va respect, si pe Ion Bargan la fel, fiindca intradevar este un tinar care se implica in viata politica si acest lucru la dovedit participarea sa la diverse intruniri politice.Succese!!!!

 38. „Dupa discutia de astazi de la Tirgul partidelor mi s-a confirmat perceptia pe care o aveam despre Bargan dupa ce i-am vazut fotografia..”

  Ei bine, iata mie mi-a scapat din vedere inceputul frazei in care spuneti ca ati avut o discutie la Tirgul partidelor si am atras atentia mai mult la spiritul frontist pe care nu am inteles de ce i-l atasati. Nu-l cunosct personal de asta nu pot sa ma pronunt.

  „Chiar daca unele postari m-au suparat..”

  Dna Pavlicenco, care postari v-au suparat? Da, este adevarat ca uneori vreau sa fiu transant si sa spun totul asa cum cred, mai ales ca nu cenzurati aici pe blog, dar desigur ca nu imi permit sa fiu obraznic in adresa dvs. Deci nu aveti pentru ce sa va simtiti suparata. Stiu ca s-a simtit o oarecare tensiune cind va vorbeam despre adoptarea principiilor din societatea civilizata despre care vorbisem anterior si dupa care imi cereati sa explic eu ce inseamna principii de jungla pe cind expresia data va apartinea dvs. Dar am dat intimplator despre primul post la care am discutat despre asta ca sa va arat ca expresia va apartine si de asta trebuie sa o explicati dvs. Ei, dar mai apar asa uneori tensiuni, altfel nici nu ar fi interesant. De parca in comunicarea de zi cu zi nu apar nervi. Conteaza sa stim cum sa ni-i pastram ca-s numarati 😉

 39. no va inbolnaviti ! Toronto Canada.

  din cate se vede aici doamna Pavlicenca va raspunde cu un foarte mare profisionalism la toti si de asa femei si oameni sustinuti si votati Basarabia nevoie are !

  daca inca nu pricepeti ce sa intamplat in ultimi 20 de ani si ca numita Moldovka Republik inca este singura tara din Europa si din lume unde a fost restaurat si reinstalat un regim comunist si criminal tip sovietic si condus de un fost criminal general militian sovietic ,atunci legati va o funie cat de groasa pe la gaturi si putati o mai departe !!

  trebuie sa va unt fortele si sa fiti atenti ca si o majoritate de tineri cu acces catre putere sunt odrasele ,,fostilor” si se vor stradui sa dezbine si sa le calce pe urme ca doar asa le pot apara sau ascunde trecutul !!!

  incat ei sa poata inca controla prezentul si vitorul !!!!

  SOLUTIA ! cei ce mai sperati in democratie adevarata,libertate ,prospiretate si viitor mult mai bun va uniti toate partidele din opozitie si dati jos comunisti stalinisti dradatori si hoti,or corect este sa puneti o ooooooo ,,adevarata revolutie” nu numai vorbe !!!!!

 40. Pentru no va inbolnaviti ! Toronto Canada:

  Va multumesc pentru apreciere.

  Sint de acord cu totul ce ati postat si sintem pentru unirea eforturilor democratilor, dar nu asa ca sa ne lipsim de posibilitatea de a avea o voce in viitorul Parlament. Daca ni se propune o oferta politica pe care o vom aprecia ca pozitiva, noi vom munci pentru lista comuna a unor forte politice.

  Eu sint pentru o revolutie democratica in Moldova, dar am senzatia ca se tem de revolutie nu numai comunistii, dar si frontistii, ca aliati ai comunistilor. Dumneavoastra ce credeti?

 41. no va inbolnaviti ! Toronto Canada.

  sorry ca nu am raspuns dar d-zeu a deschis barerile cerului peste Canada si ninge in fiecare zi si daca continuie tot asa restul lumii daca ne vede o sa creada ca sunem toti ursii albi .

  noooooooo mai cred nimic pana regimul criminal cade ,trasi la raspunderi,inaltat un stalp in centru chisinau si agatati sus ca toate ciorile sa se hraneasca din ei !

  nici cele doua razboie mondiale la un loc nau facut asa pagube,saracie ,umilinte poporului roman ca comunstii,stalinistii si satane si crestine !!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *