PNL si MAE ii sprijina pe Nicolae Dabija si pe Petre Roman pentru Parlamentul Romaniei

1.jpgPe data de 13 noiembrie a avut loc, la Casa Uniunii Scriitorilor, lansarea campaniei electorale a candidatilor pentru Colegiul 2 Est din partea Partidului National din Romania – Nicolae Dabija, pentru Camera Deputatilor, si Petre Roman, pentru Senat.

In cadrul actiunii, au participat si membri ai Partidului Natonal Liberal, ai Miscarii Actiunea Europeana, care, cu simboluri de partid, si-au exprimat sprijinul pentru candidatii PNL din Romania. Candidatii PNL si-au expus programul electoral. Candidatii au discutat cu cetatenii, care detin si cetatenie romana, despre relatiile moldo-romane, despre posibilitatile de redobindire a cetateniei romane, despre alte proiecte aplicabile in folosul romanilor si al alogenilor din cel de-al doilea stat romanesc – 2.jpgR.Moldova.

Din partea PNL-Moldova a vorbit Vitalia Pavlicenco, presedintele formatunii, care a mentionat ca acesti viitori parlamentari isi vor aplica programul numai daca vor veni cu idei si concepte sprijinite de Fractiunea parlamentara si de partid, pentru a le transforma in programe si decizii. “Dupa aderarea Romaniei la NATO si UE, clasa politica nationala din R.Moldova si cei 80 la suta de romani am asteptat ca Romania sa-si 3.jpgintoarca fata spre noi. Din pacate, asta nu s-a intimplat asa cum ne-am dorit. Speram ca, prin aceasta decizie, de creare a unui colegiu special in alegerile pentru Parlamentul Romaniei, se va produce omogenizarea clasei politice romanesti.

Noi, PNL din Moldova, avem aceeasi sigla si acelasi logou ca si PNL din Romania. Eu am cetatenie romana din 1992 si voi merge pe 30 noiembrie la vot, chemind pe toti cetatenii romani din R.Moldova sa voteze pentru candidatii PNL din Romania.

Un politician din R.Moldova l-a intrebat pe martirul Corneliu Coposu, dupa ce i-a relatat toata drama basarabeana: “Ce e de facut?” Raspunsul lui Corneliu Coposu a fost “Sa rezistati fara nici o sansa!” Noi, insa, speram ca prin candidatii nostri pentru Parlamentul Romaniei, vom avea o sansa, incit fiecare roman din R.Moldova sa poata spune: “Tara mea nu m-a uitat!”

Loading Facebook Comments ...

30 Comments

Add a Comment
  1. Dna Pavlicenco, v-am privit la protv cum ati vorbit la acest eveniment si mi s-a parut ca sunteti putin ragusita, ati racit ori asta e consecinta ca ati protestat ieri? Vedeti, aveti grija de dvs, pentru ca se apropie campania electorala, trebuie sa fiti in forma daca va propuneti sa mergeti in alegeri. Mi se pare ca incepe putin si PNL sa se mai infiripe.

  2. D-na Pavlicenco, daca il sustineti pe FSN-stul Petre Roman , unul din cei ce nu au dorit la 1989-1991 unirea Basarabiei la Patria mama, ce faceti cu ILIE ILASCU , care este un basarabean si a luptat chiar pentru Unire. Cit de scurta va este memoria Vitalia…
    Noi combatantii, cetateni ai Romaniei il vom vota pe Ilascu.
    Unicul care merita de a ne reprezenta! Rusine Vitalia, rusine, nu te deosebesti cu nimica de Rosca…

  3. Широко известный в Молдове и за ее пределами поэт. Участник всех националистических кружков и собраний начиная с середины 80-х годов и до нашего времени. Главный редактор газеты „Литература ши Арта”. Вице-председатель Социал-либеральной партии, куда перешел из Партии демократических сил Валериу Матея. В советское время был завербован КГБ. Агент „Ион”. Во времена СССР отвечал за борьбу с румынским национализмом и религиозным экстремизмом. Был внедрен в прорумынские настроенные круги Республики Молдова с целью дискредитации последних. В марте 2004 года опубликовал невообразимый по своей абсурдности материал о неполноценнсти людей, родившихся в смешанных браках. Апофеоз мракобесия под названием „Русоайчеле-2” может смело конкурировать с „шедеврами” Геббельса и Антонеску. Постоянно занимается разжиганием межнациональной розни в Республике Молдова. Помешавшийся на национализме поэт продолжает провокаторскую работу, начатую по предложению КГБ еще в 80-е годы. Религия – православие. Пещерный антисемит. В ненависти к евреям с ним может соперничать только Валерий Клименко. Начитан, неглуп, подл и лицемерен. Сексуальная ориентация традиционная, однако физиогномика недвусмысленно гласит о гомосексуальной ориентации поэта. Возможна латентность с сублимацией в интенсивное бумагомарание. Дабижа считается поэтом, хотя скорее это все-таки „плодотворный” графоман.Как политик, имеет ничтожное влияние, при этом любыми способами старается привлечь внимание к своей персоне.

  4. Doamna Pavlicenco, este adevarat ca acest Ion a fost KGB-ist si a colaborat cu securitatea?

  5. foarte frumoasa relatarea cu Corneliu Coposu!!!! asemenea oameni au murit si altii se pare ca nu se nasc…inseamna ca trebuie sa ne ispasim pacatele! Dar , d-na Pavlicenco…imi exprim dezamagirea ca PNL-ul nu a gasit niste oameni tineri si de actiune in RM, care sa reprezinte populatia romaneasca din Basarabia in parlamentul romanesc! Nu contest si nu comentez candidatii actuali…dar atat Romaniei cat si Basarabiei le trebuie „sange proaspat”! Oameni care sa aiba curajul sa-si dedice viata DE ACUM INCOLO cauzei romanesti! Ceea ce cred eu e ca PNL-ul nostru si-a ales niste candidati asa..ca sa medalieze cu un loc in Parlament niste oameni cu merite! si atat!

  6. Pentru StefanRO
    StefanRo, din chit siu eu PNL din Romania a inaintat candidatura lui N.Dabija in lista candidatilor. Si cred, ca N.Dabija este cea mai recomandata candidatura in premiera pentru alegerea in parlamentul ROMANIEI. Daca traditia aceasta va deveni o norma, atunci PNL va trebui sa mediteze pentru o noua suflare tinara in parlamentul Romaniei si in general pentru o implicare mai eficienta a tinerilor patrioti in viitorul Romaniei /impreuna cu R.M./

  7. Petre Roman (pe numele adevarat Neulander) ,o fosila din toate punctele de vedere si uman si politic…un mosulet ridicol care si-a lasat nevasta pentru o parasuta tavalita de marinari prin portul Constantei si care nu pierde nicio ocazie sa se faca de ris..PNL-ul din Romania a scos la inaintare o gloata de muhaiele din diverse domenii care au tot atita legatura cu politica cit si un ciine vagabond.
    Cintareti , poeti ,sportivi actori … JALNIC…

  8. Nu vreau sa fiu gresit inteles…candidatura d-lui Dabija o apreciez a fi adecvata scopului, desi nu prea vad ce va putea realiza dinsul in Parlament

  9. Pentru cine nu stie taticul lui tov Petre Roman (ce nume neaos nu?) pe numele lui adevarat Walter Neulander ,un evreu sovietic venit calare pe tancurile ocupantuluiu a fost unul din acei criminali sovietici care au pus umarul la exterminarea intelectualitatii romanesti dupa 1945. KGB-ist noroiu ,care si-a luat numele de „Roman”…”Puisorul” care a fost instalat prim ministru de catre KGB-istul sef Iliescu face parte din acelasi „club” in ciuda scolilor din occident pe care le-a frecventat.

  10. Pentru socolenco

    Da, sint putin ragusita. Nici nu stiu de unde s-a luat, cred ca m-a tras curentul pe undeva. Da, PNL se mai infiripa. Astazi am avut sedinta Delegatiei Politice nationale la care am luat unele decizii. 1. Am luat act de plecarea lui Anatol taranu din rindurile PNL. 2. Am ales trei vicepresedinti, dintre care doi tineri: consilierul municipal Mihai Severovan, liderul OTNL Veaceslav Ombun si lidera OFNL Diana Crudu. A fost la sedinta Nicolae Dabija si reprezentanti ai MAE. Mergem inainte in campania electorala cu dabija si Roman si unificam structurile PNL cu MAE.

    Anatol Taranu – este adevarat – nu a muncit niciodata la PNL. Doar a observat si a sapat, desi nu i-a reusit sa distruga chiar totul. El nu a agreat acum alierea cu MAE, ar fi vrut mai curind cu PLDM, cu care nu am reusit sa inchegam un dialog. Vom trece si peste plecarea lui Taranu, iar acum, dupa pasul cu MAE, poate ca vom reusi sa mergem mai departe. Oricum, si persoana lui taranu este controversata si contestata de mai multi, desi intotdeauna l-am aparat, ca si coleg, si pe blog.

  11. Pentru Barosa

    Eu ii sprijin pe candidatii PNL Romania, pe Dabija si Roman. Nu au dorit, cred ca, altii in 1989-1991 unirea Basarabiei cu Patria mama.

    In privinta lui ILIE ILASCU, basarabean, pentru care am facut ce am putut – si el stie – intre anii 1996-2001, dar cred ca vocea sa a trebuit sa se auda mai mult in Legislativul din Bucuresti. Nu-mi este deloc scurta memoria. De fapt, ca iata candideaza si Ilascu am auzit abia acum doua zile.

    Vorba ca nu ma deosebesc de Rosca este total gresita. Nu am fost, nu sint si nu voi fi cu Rosca si am spus mereu deschis ce cred de el.

  12. Pentru Also

    Dabija nu a plecat de la PFD, ci a mers cu tot cu PFD la PSL. In general, oricine poate spune orice, insa interesul unor rusolingvi pentru Dabija arata ca el este roman si luptator pentru romanism.

  13. „Oricum, si persoana lui taranu este controversata si contestata de mai multi, desi intotdeauna l-am aparat, ca si coleg, si pe blog.”

    De ce nu s-a anuntat despre asta nicaieri prin presa? Da, asa si ma gindeam inainte ca dl Taranu avea mai mult misiune in PNL decit sa fie contribuitor. Cum poti sa te increzi intr-un om care a scris ode comunismului si care a fost cindva ambasador in Rusia, iar acum se pretinde mare specialist pe tematica transnistreana? Ce propune el pentru a solutiona acel conflict, ce propunea concret, pentru ca am privit un material pe JurnalTV, mi se pare, unde mi-am dat seama ca debiteaza apa doar.

  14. Pentru stefanRO

    Nu pot omenta prea mult alegerea PNL-ului din Romania. Asta e. Numai ca nu cred ca e chiar o greseala ce a votat PNL-ul. Eu nici macar nu ma supar ca nu am fost eu desemnata. Nu am ambitii. Vreau doar sa-i pot ajuta pe romanii de aici.

    Tinerii trebuie sa iasa in fata, dar sa nu plece la prima cotitura de partea comunistilor asa cum s-a intimplat si cum ramin uluiti oamenii de modul in care Dorin Chirtoaca ne invata cum sa-l votam pe Voronin.

  15. Pentru socolenco

    Pregatim comunicatul de presa.

  16. Pentru fane Kantaragiu

    Daca PNL a gresit cu ale sale candidaturi, va plati pentru asta.

    Ma bucur ca apreciati candidatura lui Dabija. Am spus in alte postari ce poate face Dabija – 1. Sa convinga pe ai sai colegi de Fractiune si partid sa promoveze idei si noi concepte. 2. Sa spuna deschis de ce Romania nu rezolva problemele romanilor de aici. 3. sa faca demersuri institutiilor competente din Romania ca deputat sa vada de ce nu s erezolva problemele noastre. 4. Sa aiba aici iesiri la TV si intilniri cu romanii sa ne discute problemele.

    Daca Dabija nu va face aceasta, eu voi lua atitudine publica.

    Regret toate lucrurile facute de Walter Neulander, daca sint adevarate, dar nu mi le pot asuma.

  17. Pentru Also

    Este adevarat ca Iurie Rosca a fost colaborator KGB, asa cum a scris presa, cu numele conspirativ Predvoditeli? Imi veti sopune ca nu stiti. pai nici eu nu stiu, ca nu sint persoana privilegiata absolut in Moldova (poate e doar Voronin cu Resetnik), pentru a avea acces la dosare si sa va raspund.

  18. Anatol Taranu a plecat foarte usor din PNL.Nu a scapat macar o lacrima,caci nu avea de unde si nu avea de ce.La ultimele 3 sedinte tot incerca sa le toarne la toti cei prezenti in sala pesimism,pesimism care incepea sa te irite.Ma tot intrebam de ce?Scopul de fapt era, de a mai smulge niste membri PNL si sa-i duca la alte partide.Un scop nobil,nu?
    A plecat usor si frumos,ca un” barbat”-cu aplauze,caci lumea chiar l-a aplaudat si i-a strigat „bravo”la spate.
    Cum putea sa ramina Anatol Taranu printre niste sarantoci de-alde mine si altii, care vin de pe la periferii?Ca doar el e politician vestit,nu ca cei prezenti ,care abea s-au inscris ca membri PNL.
    Voi urmari cu cea mai mare curiozitate feminina- in care partid isi va gasi adapost Anatol Taranu?

  19. „Voi urmari cu cea mai mare curiozitate feminina- in care partid isi va gasi adapost Anatol Taranu?”

    Va merge la UCM, la Tarlev. 😀

  20. Pentru socolenco

    Ar fi culmea sa mearga Taranu la Tarlev, dar vom vedea. Se pare ca el a ramas, cred, dincolo de romanismul sau, in albia lucinschista, iar la Tarlev parca sint mai multi fosti prieteni ai sai. Dar se va acoperi cu antivoroninismul UCM. Iar ce va fi in Parlament – cred ca pentru el, daca va intra, nu va mai conta mult, mai ales ca debandada dupa 2009 in Parlament pare ca va fi mare.

  21. Pt Vitalia Pavlicenco – insanatosire grabnica!
    Pentru mine nu a fost o surpriza plecarea lui Taranu de la PNL. 1. L-am auzit vreo 2-3 saptamini la Vocea Basarabiei cum critica partidul PNL unde era vice-presedinte si lauda PDL. M-am crucit – cum poti critica public si invinui partidul care i-l conduci! Si asta era cu mult inainte de a va uni cu MAE.
    2. Parerea mea – isi cauta un loc caldut sau … Surpriza cea mare era de la bun inceput – ce cauta el in PNL. Cred ca el a distrus partidul de la bun inceput. Sa vedem la ce partid adera, adica tot acolo unde furniza membri PNL?

  22. Pentru Ioana

    Ati calificat lucrurile exact asa cum sint. Chiar ma mir de aceasta impresie corecta…

  23. Se „birfeste” in popor, ca Anatol Taranu a fost ambasador al RM in Rusia. Nu se stie bine se a facut dlui in favoarea poporului Moldovei acolo, dar se zvoneste, ca este un urzitor de invidiat si ca numai o Pavlicenco putea sa-i vina de „hac”! Se mai spune, ca va incerca sa-i faca mult rau pentru rezistenta, pe care a manifestat-o si l-a determinat /foarte tirziu, dar totusi/ sa se developeze, neavind incotro.
    unele partide aveau „tic nervos” pentru PNL, pentru ca acolo era Taranu. Spre exemplu – PL. Nu se exclude o colaborare eficienta PL+PNL+MAE dupa plecarea lui Taranu. Acesta era tratat ca un vircolac cu misiuni speciale si care se „baga” acolo, unde trebuia sa distruga. E o surpriza sa auzi, ca Taranu nu a reusit sa distruga PNL si cred, ca este meritul Echipei PNL. Bravo lor ! Complimente !!
    Ce va urma? Tentativa de a distruge PNL dinafara lui, cum a scindat oamenii de acolo dupa alegerile locale. A facut sa plece la PLDM pe cei mai slabi de „uger”, singur ramas acolo sa-si faca misiunea de mai departe. Cum a fost prins la mijloc ? Interesant !? Nu va linistiti odata cu plecarea lui! Fiti atenti ! Se spune , ca este un scenarist, care nu munceste altceva, dar este un factor destructiv!
    Nu ati stiut de la inceput cu cine Va porniti la drum?

  24. „Chiar ma mir de aceasta impresie corecta…”

    Pacat ca dvs nu v-ati dat seama mai degraba cine este Taranu.

  25. Pentru SPECTATOR

    Sigur, acum poate spune fiecine ce crede. PNL nu a fost creat pentru mine. Chiar poate cel mai putin pentru mine. A fost dorinta echipei care a plecat ulterior la PLDM, dupa ce chiar eu insistam sa ne numim PLDM, dar „echipa” plecata ulterior a dorit PNL, pe care l-a tradat imediat. Taranu era in echipa si eu nu puteam spune „asta imi place, asta nu”. Ca nu era partidul meu. I s-a spus lui Taranu sa ia partidul. Nu l-a luat, ca e greu sa faci fata tuturor aspectelor legate de functionarea unui partid. Dupa alegerile locale a inceput sa cobiltiie PNL, fara sa munceasca, fara sa creeze o structura, crezindu-se bun doar de a reprezenta si a vorbi in numele PNL. Asa nu putea merge la infinit – noi atragem oameni, vorbim, ii incurajam si el vine si darima totul de parca era pus special sa faca asta. Azi, dupa ce noi discutasem la BPC sa inaintam tineri in functia de vicepresedinti, iar el lipsise, cind am spus ca vom discuta despre vicepresedinti, el s-a speriat, probabil, ca e vorba sa-l scoata cineva din functie, ceea ce nu preconizam, doar vroiam sa spun ca nu toti vicepresedintii sint eficienti si mai imi trebuie forte tinere si pe Severovan. Ceea ce noi am si decis azi. Iar Taranu s-a speriat si a crezut ca il vom exclude din vicepresedinte, de aceea a anticipat si a scris cerere de plecare. Asa au fost lucrurile.

    Cum sa nu-l vad pe Taranu cum e. Am avut si niste discutii, dar fara rost. A cobiltiit si a tot cobiltiit PNL pina a plecat si, aveti dreptate, acum va cobiltii de afara. Dumnezeu cu el. Nu este cooperant, doar se gindeste la diferite combinatii pentru sine fara sa munceasca. Faptul ca oamenii s-au saturat si au batut din palme la plecare este un semn. Doi ani, de la formarea PNL, a facut numai asta. Nu am mai avut posibilitatea sa muncim ca lumea din cauza lui. Ce faceai, nu era asa. El ne judeca pe toti, el, care nu vroia sa munceasca. Asta o stie toata lumea, dar in partid nu ai ce face cu „boierii”. Sa vedem cine are nevoie azi de „boieri”.

  26. D-na Pavlicenco, am urmarit acum si site-ul PNL. Cred, ca trebuie sa scoateti de acolo imaginile cu Taranu. Este in defavoarea PNL . Am citit cu atentie despre alolingvi in PNL si daca PNL accepta, noi suntem pregatiti moral sa sustinem PNL cu seriozitate in intentii. Suntem localitate cu populatie preponderent rusolingva, dar nu impartasim politica actualilor guvernanti si nici a celora, care mint poporul.Ma refer la alte partide numite de centru dreapta dechit PL, PNL si MAE . Daca veti merge sepaerati in alegeri nu credem, ca veti reusi sa indreptatiti asteptarile noastre. Asteptam semnalul DVS pe acest blog despre tratativele cu PL si poate alte mici partide sau grupari din alte partide, care ca si noi considera necesara integrarea in UE si parasirea spatiului CSI, care dupa ziua de ieri, pare sa se fortifice. Stiti cumva ce dracovenii au mai semnat ieri la intrunire?

  27. pentru Spectator-Pavlicenco

    „D-na Pavlicenco, am urmarit acum si site-ul PNL. Cred, ca trebuie sa scoateti de acolo imaginile cu Taranu. Este in defavoarea PNL „.

    Si mai am o propunere pentru conducerea PNL – sa ardeti toate materialele scrise de Taranu, inclusiv programul si statul PNL. Sa faceti un rug mare in Piata Marei Adunari Nationale si sa invitati toata presa si TV. Macar asa se va cunoaste ca exista asa partid – PNL. Da prosti mai sunteti!

  28. Pentru Verdun

    Inca o data te previn sa nu fii obraznic. Eu postez doar cu Vitalia Pavlicenco. Si te-am invitat la sediu sa-ti demonstrez asta. Tu-am spus sa trimiti pe cine vrei, nu-l intreb cum il cheama, spune ce e de la Verdun si eu ii arat. daca nu incetezi asta, am sa sterg mesajele.

    Nu vom scoate imaginile cu Taranu de pe site, este istorie. la fel cum Filat nu scoate din clipurile sale din locale imaginea lui oazu Nantoi, aflat acum la PD. Nu-l idolatrizati pe Taranu, iar daca o faceti, ori sinteti chiar Taranu, ori nu-l cunoasteti. Cei mai multi ma felicita ca a plecat, spunind ca s-a gasit un om sa-i vina de hac lui Taranu-boierul.

    Nu avem materiale scrise de Taranu. Avem un singur articol intr-o brosura postata pe site, dar incercati s ao gasiti. Programul a fost preluat de la AMN, scris de Taranu si redactat de mine, iar Stattuul PNL a fost preluat d ela PNL-Romania. Faceti un efort si cinvingeti-va, mai ales ca mai sint acolo mult de redactat. Atunci nu a ajuns timp pentru o redactare mai serioasa. In rest, ramine avertismentul, de care inca o data va solicit sa tineti cont.

  29. Pentru Verdun si Pavlicenco
    Dna Pavlicenco, poate pentru istorie trebuia lasat si Iliic Lenin in fata Guvernului, ca doar tot istorie este. Pentru PNL istoria poate fi „pusa” in safeu si nu pe blog, site-u. Buimaciti cititorii, care nu mai citesc istoria PNL nici macar dupa deschiderea blogului DVS.
    Istoria Partidului DVS va deveni interesanta si utila numai dupa preluarea puterii /poate partial, dar considerabil/ de catre PNL sau PNL si alte partide unificate cum ar fi PL+MAE+PNL+alte partide.
    Daca sa vorbim de istorie a PNL – nu cred, ca ea incepe cu Statutul lui Taranu. Perioada de 2 ani este un singur fragment din istoria PNL si poate fi pus in safeu.
    Verdun, eu daca as fi in locul lui Taranu tot asa as intriga sa se faca cu numele Taranu si actele elaborate de el – foc! pe PMN ! Ce reclama mai mare iti poti dori ? Crezi, ca Taranu merita ?
    Taranu este un om, care la exterior pare a fi stilat si educat si cred, ca asa si este. Dar fiecare om stilat si educat indeplineste careva misiuni. Oamenii incearca sa inteleaga misiunea fiecarui politician si asa ii devine omul concret simpatic ori antipatic. Pentru mine Taranu este antipatic, pentru tine pare sa fie simpatic. Ei, „gusturile” nu se discuta.
    Poti critica opinia mea ? Poftim! Cu argumente ! Istorice! Din ale partidelor politice in care a activat Taranu si din cariera profesionala a lui Taranu.
    Spre exemplu: Ce a obtinut RMoldova in perioada chind Taranu a fost ambasador al RM in Rusia ? Poate ai ceva exemple, pe care eu nu le stiu ? Poate le are cineva si ma ajuta sa inteleg si eu ?
    In perioada sovietica / din ajunul independentei/ am inteles, ca are „merite” deosebite care valoreaza cam cu ce a scris in marele lucrari stiintifice despre ocupantii romani in Basarabia….
    Care puncte dupa acele carti mai pot fi considerate Forte ? Ce poate arata „cu dejetul” Taranu din ce a faurit personal sau in echipa si a lasat sa ramina in memoria acestui popor oropsit ? Nu stiu eu, dar poate stii tu sau altii?
    D.Pavlicenco, imi pare rau ca Verdun si altii va considera ca sunteti si „Spectator”-ul in acelasi timp. Nu stiu ce sa fac sa nu mai fie inteles asa pe blog. Eu recunosc, ca DVS sunteti mai versata ca mine si eu nu sunt politician . Sunt si eu un om ca altii si ma dau cu parerea, chind mi se pare ca doresc asta, dar nu imi propun sa consum prea mult timp pentru filologie, gramatica si …..prea multa implicare. Odata cu acest disconfonfort pentru DVS /confundarea persoanei/, eu ma simt si magulit intr-un fel.Poate deacea mai scriu chite ceva.

  30. Pentru Pavlicenco
    Am renuntat la urmatorea idee, care incepea cu ” Au mai” si rog sa stergeti aceste cuvinte. A intervenit ceva mai important pentru mine si …..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *