PNL il sprijina pe Nicolae Dabija pentru Parlamentul Romaniei

Inca acum doua saptamini Biroul Permanent Central al Partidului National Liberal a examinat si adoptat, in sedinta sa, decizia de a-l sprijini pe scriitorul Nicolae Dabija, candidat PNL din Romania pentru Parlament.

Nu am dat imediat publicitatii aceasta decizie pentru a astepta alte atitudini de sprijin, care sa preceada anuntul public al PNL-Moldova pentru presedintele Forului Democrat al Romanilor. In principiu, dupa intelegerea realizata cu Miscarea Actiunea Europeana, avem acum o pozitie comuna pentru sprijinirea candidatului propus de PNL din Romania. Speram sa fie exprimat si sprijinul altor partide, care inca nu si-au facut cunoscuta pozitia. Cunoastem ca FDRM, Uniunea Scriitorilor au avut niste anuntari de suport in alegerile lcoale din 2007, acum venind rindul acelor partide sa il sprijine pe scriitorul si romanul Nicolae Dabija.

Nicolae Dabija este membru a doua partide „PNL” – PNL din Romania si PNL din R.Moldova. Pentru noi, decizia sa politica este o onoare. Noi am pledat, de la bun inceput, pentru omogenizarea spatiului politic, am dorit sa avem aici un partid asemenator celui din Romania si am dori ca acest fenomen in R.Moldova sa fie generalizat. Incurcatura creata prin sprijiniri ale candidatilor din partea Colegiului Europa de Est-Asia, propusi de partidele din Romania, de catre partide cu denumiri diferite din R.Moldova genereaza o confuzie si un haos chiar, in defavoarea intereselor romanilor din R.Moldova, plus ca unii candidati sint sprijiniti de partide ce nu sint deloc aliate, ba chiar sint oponenti inversunati in politica moldoveneasca. Numai in cazul nostru candidatul PNL din Romania este sprijinit de PNL din R.Moldova, ambele partide avind aceeasi sigla si acelasi logou. Adica avem o claritate politica pe cele doua maluri de Prut. Mai departe trebuie sa muncim. Impreuna cu Alexandra Can, vicepresedinte PNL, sintem, alaturi de un mare numar de romani, persoane de incredere ale lui Nicolae Dabija, facind parte din grupul principal de sprijin. Doamna Alexandra Can si cu mine, conducerea PNL din R.Moldova adresam o mare rugaminte tuturor celor care au cetatenie romana. Staff-ul domnului Nicolae Dabija preconizeaza o serie de actiuni de promovare si de mobilizare a romanilor cu acte in regula din R.Moldova pentru votul de la 30 noiembrie. Noi incepem munca de identificare a cetatenilor Romaniei cu domiciliu in R.Moldova si ii rugam pe toti sa vina pentru discutii, intilniri, manifestari la sediul PNL sau la sediul electoral al dlui Nicolae Dabija. Teledoanele sediului PNL sint 21 18 18 si 21 16 77, telefonul meu mobil este 069111682. De asemenea, va invitam sa raspundeti conducerilor locale ale PNL, care vor incerca sa-i identifice pe cetatenii Romaniei cu domiciliu stabilit in R.Moldova.

Noi va vom anunta in permanenta despre evenimentele ce vor avea loc. In aceasta duminica, de exemplu, va chemam sa participati, incepind cu ora 11.00, in Scuarul Operei Nationale, la un miting contra guvernarii proaste, la care vor participa Uniunea Jurnalistilor, Miscarea Actiunea Europeana, Partidul Liberal Democrat din Moldova, Partidul National Liberal, Forul Democrat al Romanilor din Moldova, alte structuri civile, politice. Incercati sa ii sensibilizati si sa-i mobilizati pe cetatenii nostri cu cetatenie romana pentru actiuni si votarea din 30 noiembrie. Postati-mi pe blog orice sugestii in acest sens. Va asteptam sa fim impreuna.

Vitalia Pavlicenco

Loading Facebook Comments ...

12 Comments

Add a Comment
 1. Sunt mindra ca sunt membru PNL.
  Astazi am primit doua invitatii de la Ambasada Romaniei pe numele meu si al sotului meu,pentru a ne prezenta Joi,la data de 15.01.2009,intre orele 08:00-14:00 la Ambasada cu cererea pentru redobandirea cetateniei romane pentru intreaga familie.
  Aceasta invitatie nu este o intimplare,se refera exact la continutul de mai sus.

 2. Doamna Pavlicenco,
  dar eu cred ca nu este chiar corect sa voteze doar cei ce au cetatenie romana membri PNL.Sa voteze toti cei ce doresc sa o faca,(macar si sacii plini de cereri pentru redobindirea cetateniei)principalul sa doreasca.E posibil asa ceva sau nu?

 3. Pentru Nina

  Nu e posibil oricine sa voteze. Legea e lege. Voteaza cei cu pasaport si cu domiciliu in R.Moldova sau cei „repatriati”, dar care pot demonstra cu buletin de identitate moldovenesc precum ca au aici domiciliu.

 4. Pentru Nina

  Nina, mari felicitari pentru dumneata legat d eredobindirea cetateniei romane.

 5. Pentru Nina
  Nina, sa voteze la 30 noiembrie 2008 poate oricare cetatean roman, indiferent de apartenenta lui politica /adica este sau nu este membru al unui/oricare partid sau nu este. Oricare cetatean roman cu pasaport si cu domiciliu in Republica moldova si cei repatriati, dar care pot demonstra cu buletinul moldovenesc si fisa de resedinta in Republica Moldova.

 6. Pentru Kibabubu
  Daaaaaaa!!!!! Mare scula !!!!!

 7. Dabija scrie poezii frumoase si articole bune in Literatura si Arta. Dar in parlamentul Ro va trebui sa scrie legi. Unicul care are experienta necesara si potentialul de a face asta cu succes este Pantiru.

 8. Pentru Ion

  Dabija trebuie sa propuna idei si sa impuna concepte. Daca ati cunoaste procesul legislativ din tarile civilizate, acolo parlamentarii formuleaza si sugereaza idei pentru departamentul legislativ, care cerceteaza baza si fundamentarea proiectului de lege respectiv.

  Pantiru o fi bun legislator, dar a lipsit mult din Moldova. Dar sa vedem – poate ca il voteaza lumea…

 9. Victor Hugo la 40 ani de ani s-a implicat si el in politica si a putut vota legi.De ce sa nu poata si Dabija?

 10. Dabija nu e Victor Hugo. Si nici nu e Mihai Eminescu.

 11. DABIJA e un luptator adevarat. Pentru cei care nu cunosc, pentru legi sunt departamente speciale si consilieri parlamentari, presidentiali, sunt oameni care leaga legea cap la cap, dar directia o dau deputatii sau chiar partidele. Nu un singur om e lege, noi avem puterea de a face legi.
  Ca daca sa gindesti ce a facut Hugo, sau Pantiru…domnilor apu legile care sunt la noi in R. Moldova-la mintea lui voronin…avem legi FOARTE BUNE :-))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *