„Iura, Edik si cu Vova au cam ingropat Moldova”

garaje.jpggaraje2.jpgAstazi am fost solicitata sa merg la o parcare de la Ciocana sa vad cum – sustin petitionarii – incalcindu-li-se drepturile, se incearca a fi lipsiti de locurile unde isi tin masinile, pentru ca „baietii destepti”, dupa venirea lui Eduard Musuc la conducerea CMC, au grija sa nu ramina „in afara atentiei” nici un teren, pe care il vind fara licitatii si la preturi destul de mici pentru proiecte magistrale de constructii. In legatura cu asta am facut o interpelare si vom posta poze. Unii dintre ei, comentind ce se intimpla in R.Moldova, au ajuns la concluzia ca „Iura, Edik si cu Vova au cam ingropat Moldova”.

Vitalia Pavlicenco   

Dlui Valeriu Gurbulea, Procurorul General al R.Moldova

Dlui Sergiu Puscuta, directorul Centrului de Combatere

a Crimei Economice si a Coruptiei

Dlui Gheorghe Papuc, ministrul afacerilor interne al R.Moldova

Dlui Eduard Musuc, presedintele Consiliului Municipal Chisinau

Dlui Dorin Chirtoaca, Primarul General al Municipiului Chisinau

  

I N T E R P E L A R E

 

Prin prezenta, Va solicit sa dispuneti verificarea legalitatii deciziei 14/23-15 din 01.08.2008 a Consiliului Municipal Chisinau privind contractul de vinzare-cumparare a lotului de pamint de pe strada Sadoveanu nr.1, semnat cu SRL “Codru”. Petitionarii, detinatori ai locurilor de parcare a masinilor si a garajelor aflate pe suprafata de pamint mentionata, invoca argumentul ca vinzarea-cumpararea s-a facut netransparent, cu incalcarea legii, adica fara procedura de licitatie, fapt ce a incalcat dreptul prioritar al acestor cetateni de a intra legal in posesia locurilor expuse vinzarii.

            In legatura cu aceasta, cetatenii semnatari ai petitiei si ai demersului depus la Primaria si la CMC Chisinau au chemat CMC in judecata pentru a obtine anularea deciziei respective, cauza aflindu-se acum in examinare in Curtea de Apel Chisinau.

            In pofida acestui lucru, in loc sa fie stopate orice lucrari initiate de SRL “Codru”, aceasta demoleaza constructiile-proprietate privata apartinind detinatorilor de locuri. Din pacate, nici politia nu apara proprietatea lor privata si ori nu se implica, ori apara actiunile SRL “Codru”.

            Am sesizat verbal pe unii reprezentanti ai Primariei, ca si pe presedintele CMC Eduard Musuc asupra situatiei.

            Cetatenii petitionari solicita:

 1. Restituirea banilor incasati de la SRL “Codru” in contul CMC, pentru ca detinatorii de locuri sa-si cumpere ei locurile in care au investit mijloace banesti.
 2. Anularea deciziei CMC, pe care – spun ei – a contestat-o si Primarul General.
 3. Sa li se raspunda plingerii depuse pe numele presedintelui CMC.
 4. Tragerea la raspundere a Uniunii Conducatorilor Auto, in persoana dlui Vadim Balla, care se eschiveaza sa apere drepturile cetatenilor prejudiciati, suprafata de teren nefiind cu statut cazind sub incidenta unei autorizari de folosinta legale.
 5. Sa li se raspunda modul de vinzare a terenului – cu o suprafata de 1,25 ha – contra a doar 5 milioane 800 mii de lei
 6. Sa li se restituie dreptul de parcare a masinilor.

Solicit sa interveniti pentru restabilirea legalitatii, daca ea a fost incalcata in deciziile CMC, sa dispuneti susoendarea lucrarilor d eevacuare a constructiilor inaltate pina la decizia finala a justitiei si sa ma informati asupra masurilor luate in termenul prevazut de lege.

Anexez copiile documentelor mentionate si ale semnaturilor petitionarilor.

 

Vitalia Pavlicenco,

deputat in Parlamentul R.Moldova

  

Loading Facebook Comments ...

6 Comments

Add a Comment
 1. Foarte frumos!

 2. Stimata dna deputat! cazul asta e ft minor. va spun 2 cazuri care ar trebui sa va atraga atentia/1. desi patinoaru de pe str. albisoara firesc NU este o constructie capitala, i s a acordat un teren aferent (va inchipuiti teren aferent la o constructie ce poate fi usor dezmembrata, ridicata si plasata in alta parte) de tocmai aproape un ha. acum afaceristii vor sa l vanda si cer cca 2 mln. euro, va inchipuiti? 2. casa odraslelor lu senea ushakov din incinta spitalului lecisanupr va spune ceva? interesati-va, daca ve ti manifesta interes o sa va povestesc si cum intangibila si sfanta mitropolia lu Cubreacov vinde terenuri pt ipoteca si multe altele, caci cazul de la ciocana e frunza verde,
  cu stima un cetatean arhisimplu

 3. pentru antiprostin

  Sint convinsa ca exista o sumedenie de probleme asemanatoare. Unde ma cheama, acolo merg. Nu am un aparat sa tina la control toate prihvatizarile din Moldova. Iata anterior am facut o interpelare cu Valea Morilor, ceva asemanator, si mi-a spus Musuc la Resedinta Ambasadorului SUA, unde ne-am intilnit, ca se va anula decizia. Intre altele, decizia CMC cu acest caz de pe Sadoveanu a fost sistat de instanta de judecata.

 4. Stimata deputat, dar oare nu si dvs contribuiti la ingroparea Moldovei? DVs ati facut-o mai mult decit altii, prin neimplicarea Dvs.

  Si daca sincer, nu va inteleg politica Dvs de a ataca cu cuvinte de batjocura la adresa oamenilor. Nu am vazut nici o data ca cei mentionati de Dvs sa va numeasca cumva urit. Asa ca imi pare rau de dvs

 5. Pentru Dushan

  Nu cred ca eu am ingropat Moldova. Eu am fost mereu activa, chiar superactiva, dar si, mereu, in opozitie. Nu am raspunderea guvernarii, cred ca ceva incurcati.

 6. Ma rog sa fiu incurcat dar nu e asa. Da sunteti superactiva, insa nu cum ar trebuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *